|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
|
|
#3662 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 845
|
R
- szklanka ciep貫j wody z cytryn 1. grahamka z w璠zonym halibutem, zielona herbata - kawa z mlekiem 2%, 2 orzechy w這skie, kilka migda堯w 2. zupa krem z broku堯w z pestkami dyni i s這necznikiem 3. makaron razowy (ok 80-100g) z chudym twarogiem (ok 100g) i odrobin jogurtu zmiksowanego z bananem, zielona herbata 4. sa豉tka z mixu sa豉t, gotowanym podudziem z kurczaka, pomidorem i sosem jogurtowym z przypraw tzatziki, do tego kilka grzanek z oliw i zio豉mi, herbata Verdin fix
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 212
|
Cytat:
fani czekolady 陰czmy si! Ja dzisiaj wrzuci豉m planowane posi趾i, ale wkroczy造 jeszcze przypadkowo zupe軟ie (ekhem..) 2 kostki gorzkiej z orzechami i po cienkim kawa趾u ciasta
|
|
#3664 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 963
|
Cytat:
bardzo dzi瘯uj za informacje o czerwonej herbacie, doczyta豉m w googlach nie wiedzia豉m, 瞠 tak si od siebie r騜ni kurcz z tym cukrem od rana to nie pomy郵a豉m.. co by radzi豉 tu zmieni? wstawiam dzisiejszy: 郾iadanie: p豉tki owsiane i 篡tnie p馧 na p馧 zalane mlekiem kokosowym z 造磬 jogurtu greckiego, wi鏎kami kokosowymi, jagodami goji, orzechami w這skimi i cynamonem II 郾iadanie: sa豉tka z selera naciowego, jab趾a i s這necznika obiad: kapu郾iak z kie豚as greck, 瞠berkami i ziemniakami 1h treningu po: kromka chleba 篡tnio-owsiano-pszennego z jajecznic (chyba za ma這 na kolacj b璠: 2 kromki chleba z guacamole+郵ed do picia: 0,7l wody, 2x czerwona herbata pu-erh (jak ju ogarn窸am si chyba troch z jedzeniem to znowu za ma這 wypi豉m )
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 506
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak nawiasem, przejrza豉m Twojego bloga i zdecydowanie w璠ruje do zak豉dek! I trafi豉m na jeden post z dzia逝 "Artyku造" - 36 ksi捫ek w 2 tygodnie? imponuj帷e
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 747
|
Azaina, spr鏏uj, mo瞠 rooibos Ci posmakuje
Zreszt my郵, 瞠 warto pr鏏owa r騜nych herbat (je郵i nie ma przeciwwskaza). Ja ostatnio 'upijam' si bia陰 herbat o smaku cytryny i mango <3Poa alpina, co w tym musi by (w tej samokontroli) A makaron z serem rzadko jem, ostatnio jad豉m wiele miesi璚y temu.Dafne95 - mam nadziej, ze czekolada pomog豉 w nauce ![]() Moje dzisiejsze: I owsianka (p豉tki owsiane i j璚zmienne) z serkiem wiejskim, mandarynkami, suszonymi figami, daktylami i wi鏎kami kokosowymi II (na ciep這) kromka chleba 篡tniego ze s這necznikiem z camembertem i 獞ik陰 + twar鏬 President z zio豉mi + jab趾o III 鈍ie篡 sok marchwiowy + suszone plastry pomidora (kupne, z bazyli i oregano) IV p璚zak + broku造, czerwona cebula, cieciorka, pieczarki, przyprawy V twar鏬 z ma郵ank, b這nnikiem, makiem, s這necznikiem i wi鏎kami kokosowymi |
|
|
|
#3669 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 28
|
Najlepsza dieta ??????????????
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 5 202
|
Poa Alpina dzi瘯i za ocen
![]() Jad這spis na jutro: I jogurt naturalny 150 g, 2 造磬i p豉tk闚 owsianych, banan, 2 造zki otr瑿闚 owsianych, 1 造磬a siemie lniane, 簑rawina suszona 2 造zki, 1 造zka s這necznika II 3 kromki razowe z pol璠wic sopock i kie趾ami bieganie III pieczone udko + puree ziemniaczano cukiniowe + sur闚ka z peki雟kiej pomidora, papryki- skropiona oliw IV 2 kromki z bia造m serem, posmarowane d瞠mem 獞iczenia V sur闚ka z obiadu z dodatkiem tu鎍zyka
Zostaniesz na sta貫? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2014-01-31 o 20:48 |
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno nie wrzuca貫m, pora si wzi望 za siebie
![]() Dzisiejsza czysta eReczka : 1. owsianka na mleku migda這wym z granatem, jab趾iem, mandarynkami, orzechami laskowymi i plastrem twarogu 2. grahamka z ricott, czerwon fasol i czerwon cebul (nie chcia這 mi si pasty robi :p) + koktajl z banana, jogurtu, orzech闚 i kakao 3. zapiekana ryba z broku豉mi (w sosie ze 鄉ietanki 10%, jajka, gorgonzoli i szczypiorku) pod mozarell light + p璚zak z czosnkiem i mas貫m + sur闚ka z kiszonej kapusty, marchewki, jab趾a i cebuli 4. omlet z zielonym groszkiem, fenku貫m, papryka i czerwon cebul + 2 kromki 篡tniego razowca z avocado, w璠zonym 這sosiem, og鏎kiem i kie趾ami broku豉 Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 066
|
Cytat:
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2014-01-31 o 21:43 |
|
|
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 766
|
Witajcie
Mo積a prosi o ocen jad這spisu ? Jestem na redukcji . - 3 kromki chleba 篡tniego z filetem z kurczaka w璠zonym, 6 plastr闚 og鏎ka, 3 plastry pomidora Jab趾o 匈I - banan 30 min treningu O - Pier z kurczaka pieczona bez t逝szczu, 300g marchewki z groszkiem gotowanej na parze + 150 g og鏎ka zielonego Przek御ka - serek wiejski z miodem Kolacja - 2 kromki chleba orkiszowego posmarowane chudym serkiem + 2 cieniutkie plasterki szynki odt逝szczonej + picie - woda, herbata zielona i kawa czarna ze s這dzikiem Z kalkulatora wychodzi 1300 kcal Nie wiem czy ten chleb na wiecz鏎 to dobry pomys ? Edytowane przez jilllove Czas edycji: 2014-01-31 o 21:47 |
|
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
naukowe, bezruchowe. U->P. (STARAM SIE!)
10.30好iadanie: wypasiona owsianka (porcja wyszla naprawde g瘰ta i solidna!) (ponad polowa szklanki platkow gorskich, szklankamleka, gruby plaster lub dwa? twarogu garsc: orzech闚 w這skich & laskowych & pestek slonecznika, jeszcze otreby zytnie, mrowa bia豉, goji i siemie lniane do posypania) ; grapefruit i zielona herbata. 15. Obiad: 這so pieczony (duza porcja) z sosem (smietana, koper, ziola, cytryna) ponad polowa worka kaszy grycznaej niepalonej (pyszna!) z olejem lnianym; salatka: sa豉ta, szpinak 鈍iezy, pomidorki koktaliowe z oliw z oliwek. Deser: Lindt gorzka 30g 18.Podwieczorek. jogurt naturalny duzy, z wkrojonym jablkiem, 郵iwkami suszonymi, garscia migda這w, otr瑿ami, kawa z mlekiem 3.2% (*miala byc jeszcze bulka orkiszowa/maslana z maslem twarogiem albo babeczka ALE! watroba odmowila mi posluszenstwa i straszniemi ja "rozsadzilo"...) Kolacja. 21:30. 2 kromki razowca, pol avokado rozsmarowane i 2 jaja XL, wedlina z kurczaka konspol (dobry sklad) http://www.ilewazy.pl/plaster-wedzon...icy-z-kurczaka + salatka: rzodkiewki, salata, kie趾i rzodkiewki, pietruszka itp. po: herbata z cytryna i dzika roza. umieram na bol watroby aktualnie -na jutro mam borowki do owsianki zakupione w Biedronce za cale 3.99zl chociaz ost w lidlu byly tansze i daktyle "odkrylam na nowo" - - co powiecie o oleju z pestek dyni? warto? - i ta woda z miodem i cytryna (ciepla?letnia?ile cytryny i miodu?) - czy jedzenie ryb i kaszy codziennie (a miesa 2-3 razy w tygodniu maksymalnie) jest szkodliwe? Mam takie "rybne ciagi" Morszczuk, υso, Dorsz, Pstrag i na kolacje: wedzony υso, Tu鎍zyk, Szprotki.. Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-01-31 o 23:06 |
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wtedy to piel璕niarki na mnie krzycza造, 瞠 sobie oczy zepsuj, ale ja zawsze lubi豉m czyta a tam nudno by這 to co mia豉m robi
|
|
#3677 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 879
|
wczorajsze naukowe i zestresowane U
1) miseczka twarogu p馧t逝stego rozgniecionego z jogurtem naturalnym (po這w opakowania), crunchy naturalne, 造磬a pestek s這necznika i pestek dyni, kilka daktyli suszonych 2) kromka 鈍ie穎 upieczonego chleba 篡tniego ze s這necznikiem, mas貫m i twaro磬iem pomidorowym i sa豉t wafel ry穎wy z czekolad 3) talerz zielonej soczewicy duszonej z pieczarkami, cebulk i czosnkiem, jajko sadzone p馧 pomara鎍zy, jab趾o, 2 kostki czekolady, kakao naturalne na mleku 3,2 4) kromka chleba s這necznikowego z mas貫m; serek homogenizowany waniliowy wymieszany z jog nat., dosypane pestki dyni i s這necznika |
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 159
|
Cytat:
|
|
#3679 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 20
|
U
好iadanie: 6ly瞠k p豉tk闚 owsianych, 造磬a siemienia lnianego, s這necznik, suszone morele (Wiem, 瞠 brak bia趾a, ale nie mog je嗆 nabia逝 i nie wiem czym go zast徙i) 2好iadanie: Duzaa kanapka szkolna z warzywami i szynka+gruszka Obiad: piers z kurczaka z br您owym ry瞠m(p馧 woreczka) z warzywami na patelnie. Przekaska: z 50g s這necznika Podwieczorek: 3造磬i kaszy jaglanej z cynamonem i kiwi Kolacja: 2kromki chleba zytniego, 2jajka na mi瘯ko, salatka z peki雟kiej, og鏎ka, rzodkiewki, cebuli, papryki Co my郵icie?
Edytowane przez kiittcatt Czas edycji: 2014-02-01 o 11:04 |
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
Cytat:
bor闚ki to ja jem latem, teraz nie wiem ile s warte, teraz jedz banany, pomara鎍ze, jab趾a olej z pestek dyni, fajna sprawa, zdrowy warto軼iowy mo瞠sz je嗆 woda z cytryn i miodem, ja daj sok z po這wy cytryny i 造瞠czk czubat miodu, przygotowuj wieczorem z normaln wod w tem pokojowej tak 3/4 kubka rano dolewam 1/4 kubka wrz徠ku ta wi璚 pije tak letni ryby mo瞠sz sobie je嗆 co dziennie nie zaszkodzi Ci to
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
super dziekuje
|
|
|
|
#3682 | ||||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
. Dobre ciacho i porz康na czekolada to najlepsze s這dycze z mo磧iwych!Cytat:
.Cytat:
.Nie za ma這? Jak widz zjazd poni瞠j 1500 kcal to mi si czerwona lampka zapala. Wi瘯szo嗆 z nas ma podstawowe zapotrzebowanie na energi w tych granicach... Cytat:
Moje wczorajsze, solidne U ![]() I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: rozmro穎nymi je篡nomalinami, serkiem homo, domowym nies這dzonym musem jab趾owo-郵iwkowym i mas貫m orzechowym crunchy II Nototenia gotowana na parze; ponad p馧 woreczka kaszy j璚zmiennej p璚zak; tarte buraki podane z sosem jogurtowo-czosnkowym III (w podr騜y) Sk豉dana kanapka z 2 kromek razowca z serem camembert, pomidorem i sa豉t; ma貫 jab趾o IV (u T) Plaster duszonej kark闚ki wieprzowej; ziemniaki gotowane; domowa sa豉tka ze s這ika z cukinii, og鏎k闚, papryki, cebuli i marchwi Wieczorem z T wpad這 250ml stoutu z w璠zonym s這dem whisky, 150ml red ipa i 150ml imperialnego podw鎩nego ko幢aka
od 10.7.2005 - T od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2014-02-01 o 15:57 |
||||
|
|
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 753
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 22 741
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3686 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 69
|
Hej wszystkim!
![]() Ja tu zupe軟ie nowa, zar闚no na Wiza簑 jak i w tematyce zdrowego od篡wiania si, wi璚 przysz豉m si poradzi (i ewentualnie dosta ochrzan ). Od razu bez bicia przyznaj 瞠 軼i庵am od Was jad這spisy jak leci, bo staram si wpa嗆 w rytm ![]() By豉bym wdzi璚zna gdyby kto zerkn掖 na to, co w za這瞠niu ma by R: 1. miska p豉tk闚 zbo穎wych (bo owsianka si sko鎍zy豉) + mleko (3,2%) + jab趾o 2. mandarynka (tutaj wiem 瞠 si nie popisa豉m, ale znowu, zakupy robi lada chwila) 3. kawa貫k piersi z indyka (ok. 150 g) sma穎ny na oliwie z oliwek z broku貫m gotowanym (nie wiem ile wa篡, ca貫go te nie zjad豉m w sumie), do tego na oko p馧 paczki kaszy gryczanej 4. jogurt naturalny + troch nerkowc闚 5. jajecznica z dw鏂h jaj z pomidorem I nie wiem, dobrze, 幢e, co pomiesza豉m? Za du穎 (bo za ma這 raczej nie )? Najgorzej w豉郾ie u mnie z porcjami - nie wiem zbytnio ile czego sobie fundowa, ale b璠 dalej grzeba w informacjach i doczytam mo瞠.Aha, do tego robi oko這 45 minut na orbitreku - zwykle przed obiadem. Pozdrawiam! |
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 159
|
Moja dzisiejsza R:
Po przebudzeniu tradycyjnie woda z octem jab趾owym. 好iadanie: 3 造磬i kaszy jaglanej, starte jab趾o, szczypta cynamonu i any簑, 造瞠czka syropu z agawy (wiem, 瞠 jego zdrowotno嗆 jest przereklamowana ale musz go sko鎍zy), 造瞠czka siemienia lnianego. Drugie 郾iadanie: 2x kromka chleba 篡tniego razowego na zakwasie z mas貫m (82%) i paprykarzem warzywnym meksyka雟kim, sa豉tka (kapusta peki雟ka, kiszony og鏎ek, marchew, papryczka chili dla smaku, seler naciowy, 1 jajko), do tego sos: 造瞠czka oleju lnianego, troch wody + przyprawy (kozieradka, kurkuma, pieprz cayenne - odrobinka, majeranek, tymianek). Obiad: pier z kurczaka podsma穎na na ma郵e klarowanym do tego ugotowany na parze seler i pietruszka nast瘼nie obtoczone w przyprawach zmieszanych z oliw z oliwek i lekko podsma穎ne to wszystko na patelni + 造瞠czka pestek dyni. Kolacja: sa豉tka z kaszy gryczanej (1/2 woreczka), 2 ugotowanych i pokrojonych w plasterki burak闚, kapusty peki雟kiej (musz j sko鎍zy bo si popsuje), og鏎ka kiszonego i troch twarogu p馧t逝stego, ewentualnie dodam jeszcze 造瞠czk migda堯w. Do tego sos: 2 造瞠czki jogurtu naturalnego z przyprawami. Do picia: herbata Roiboos, woda z cytryn i imbirem, Yerba mate, p馧 szklanki kefiru. No i tradycyjnie moja bro anty-kompulsowa: 3 kostki czekolady mlecznej.
|
|
#3688 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 766
|
Cytat:
![]() Tak faktycznie t逝szczy brak. Musz to zmieni. Dodam orzechy. Warzyw my郵, 瞠 jest sporo bo do obiadu sobie nie 瘸逝j, nie wiem jak mam doda jeszcze w璕lowodany skoro i tak ledwo zjadam ten obiad...ostatnio naprawd by豉m mega najedzona...S這dzik mam Sweetie Gold . Edytowane przez jilllove Czas edycji: 2014-02-01 o 18:55 |
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 119
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 161
|
Moje dziejsze U/P
I owsianko- 篡tnianka (2 造磬i 篡tnich, 1 owsianych, 1 otr帳 pszennych, 1 造瞠czka siemienia, 2 造磬i p豉tk闚 "zdrowy b這nnik), banan, 4 mro穎ne truskawki (jaka resztka wygrzebana z zamra瘸rki), 造瞠czka p豉tk闚 migda這wych z cynamonem i imbirem na szklance mleka 1,5 % II jogurt naturalny ACTIVIA 210 g, kiwi, 1 造瞠czka zarodk闚 pszennych III 2 pieczone udka z kurczaka, 30 g ry簑 Tricolor, starta marchewka z chrzanem IV Kromka chleba 篡tniego ze s這necznikiem posmarowana mas貫m, 2 jaja, sa豉tka z pomidor闚 i roszponki |
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

fani czekolady 陰czmy si!
. W sa豉tce powinien znale潭 si dobry t逝szcz.
)

. Generalnie 豉dnie