Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 01:49   #3661
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Harry Potter sie zrodzil w Edynburgu wiec bingo
tak samo z reszta jak Sherlock Holmes i Dr Jekyll i Mr Hide
.
i wszystko jasne Ash, bierz olowek i pisz - może tez Cie natchnie i zbijesz fortune.
jak tak zerkam na te wszystkie książeczki dla dzieci to kurcze, one sa taaakie proste. oczywiste tematy, proste rysunki... chyba musze pomyslec nad swoja pozycja

http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...oznimisie.html
http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...robimisie.html
http://albubu.pl/pomelo-i-przeciwienstwa/ (podoba mi się mieć i być! niektóre ilustracje gleeebokie)

http://www.empik.com/balsam-dla-dusz...0078,ksiazka-p dla trochę starszych oj kiedyś recenzowalam te ksiazke...miodzio

http://www.empik.com/balsam-dla-dusz...p?reko=quartic chcecie prezent na dzień mamuśki?

doooobra ide spac, bo się zasiedziałam. a jutro ciag dalszy remontu i trzeba wcześnie wstać kolorowych!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 05:44   #3662
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
maly cwaniaczek. zrobil sobie podwojna moc ssania

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ----------

eee, ale to ze artystycznie rozwinieta (rytm, sluch, plastyka itd.) to nie znaczy, ze nie może zostać pania inżynier wydaje mi się, ze te nurty nowej zreformowanej pedagogiki sa po to, by z dzieci wyciagc to co w nich drzemie. żeby to obudzić, rozwinąć i nie olac...

http://www.bycrodzicami.pl/metoda-montessori

pod spodem w komentarzach podaja namiary na książki, dwie bezpłatne:

http://www.bycrodzicami.pl/wp-conten...oyfulchild.pdf

http://www.bycrodzicami.pl/dziecko-swiata/

plus blog http://wczesnaedukacjaantkaikuby.blogspot.ie/ poczytaj, ocenisz sama tu nie chodzi o to, by wychować artyste bujającego w obłokach, który będzie zbyt wrażliwy, aby odnaleźć się w realnym swiecie. a wiejskie szkoły w bardzo wielu przypadkach sa naprawdę na dużo lepszym poziomie niż te w wielkich miastach zresztą nie ukrywajac praca z mniejsza grupa, wsparcie i zainteresowanie spolecznosci/rodzicow jest naprawdę przyjemne :P znajome, które pracują w okolicznych wioskach nie maja na co narzekac.

---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ----------

ograniczam, tylko do spania, jak zasnie zabieram (zazwyczaj sam wypada), staram się już nie dawac na spacerze...ale jak marudzi i swedza ja dziasla to olewam i sobie ciagnie

---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ----------

hehe, tez sprawdzałam co to za ciastka. a jeszcze bardziej zniechecila mnie waniliowa pasta (dobra musi być )

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ----------

fiu fiu, macie jakies korzenie do których nam sie nie przyznalyscie? a u nas temat chrzcin ucichl ostatnio tesciowa zapytala "kiedy my te nasza nelusie ochrzcimy", ale żadne z nas tematu nie podjelo. skoro nie wiem kiedy i czy to nie było o czym dyskutować

---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ----------

buu a jakiś kompromis nie wchodzi w gre? pol godziny wieczorem jak on się pojdzie myc? później ty i siup razem do lozka...wymysl cos. zrob mu masaz i niech wyluzuje

---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ----------

powazna sprawa szymek ma jutro drugie pasowanie na starszaka (maja w przedszkolu tylko 2 grupy, 3-4, 5-6) i rok temu już taka impreza była hehe. brawo dla D. za wybor autora! mogl wziąć komiks kaczora Donalda

---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:18 ----------

to kupuj szybko szpinak, jarzynowa i marchwiowa z ryzem bo to nasze kolejne pozycje hehe

---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:20 ----------

jakas dziwna mi ta fotka wyszla krzywa jest blizna, nie szyja ta moja znajoma tez ma tak krzywo i stwierdzila, ze musimy sobie to pumeksem wyrownac Twój tz tez bez tarczycy? faceci rzadziej maja z nia problemy.
Nie no, wiem, ze masz racje kurcze, moja wypowiedz to taka troche dygresja byla. Bo ta moja kolezanka chodzila wlasnie do przedszkola Montessori i sie mi jakos skojarzylo, co niekoniecznie przeciez musi miec zwiazek a blizna super sie goi, smarujesz czyms? Ja musze kupic cos do blizny po cc, chyba cepan bo nie smarowalam jeszcze

Witam z rana,

Tz obudzil mnie sniadaniem, Neluszka spi obok Wy tez tak podziwiacie spiace brzdace przy Was? Ja sprawdzam wiadomosci i zaraz jeszcze sie kimne
Stary 2013-10-25, 07:20   #3663
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
i

http://www.empik.com/balsam-dla-dusz...p?reko=quartic chcecie prezent na dzień mamuśki?
właśnie to czytam, mam z biblioteki

Ja się nie kąpię przed kąpielą z Przemkiem. zresztą zazwyczaj wychodzi to spontanicznie, ja siedzę w wannie z książką (w zasadzie tylko tam mogę sobie poczytać na spokojnie ), mąż mówi że Przemek zasypia (z reguły jest koło 19.30-20) no i żeby go zaraz potem nie budzić na kąpiel, wrzuca mi go do wanny a kąpiemy go w dużej, jego wanienkę już dawno sprzedaliśmy. wychodzę z założenia że kąpię się codziennie lub dwa razy dziennie, nie jestem brudna, mocno spocona więc nie ma problemu. bardziej się nad płynami do kąpieli zapachowymi zastanawiałam ale nie szkodzą mu. w sumie sporadycznie się tak kąpiemy.

Magiusa
nawet jeśli by to była alergia na gluten nie odstawiaj go. w tej sposób nigdy nie będziesz miała pewności. niestety u nas diagnozuje się celiakię czy nietolerancję glutenu dopiero jak kosmki będą mocno zniszczone a tak odstawisz gluten, kosmki się zregenerują i nie będzie miał objawów więc nigdy nie będziesz miała pewności. tzn nie sądzę żeby Daro miał z tym problem, tak Ci tylko piszę żebyś nie myślała nad odstawieniem. ja odstawiłam gluten po tygodniu ale się dowiedziałam że uda nam się zrobić te bezpłatne badania genetyczne.

Diabli
w ikei nie ma już tych fartuszków w sprzedaży
super się goi blizna!

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 07:41   #3664
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
stworzył własną kompozycję
Mój mąż chciał się kąpać z maluszkami, ale mu nie pozwoliłam. Jakoś mimo tego prysznica przed kąpielą itd. jakoś to do mnie nie przemawia. Co innego matka z dzieckiem, ale ojciec Taka schiza
hehe, dobrze ze tylko sikiem ja urozmaicil chociaz baczek mu tez wylecial - mini dzakuzi
aa, jeszcze co do tej wspolnej kapieli... tez mi sie z matka wydaje jedyna sluszna opcja

witam sie z rana niewyspana... mlody kwiczal pol nocy, pobudki roznie... ale najczesciej to praktycznie co chwile. ech, a teraz czkawka, no nic... ide go ratowac...

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a po co właściwie 7 chrzestnych ktoś coś wie? po jednym do każdego imienia czy jak? czemu u nich można więcej?

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2013-10-25 o 07:37
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 07:50   #3665
gosiulka22
Wtajemniczenie

Mamusie które sama gotują zupki dla dzieci czym, je zagęszczacie? czy nie zagęszczacie niczym?
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:15   #3666
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Happy juz wrocila. Ciekawe kiedy do nas zajrzy. Ciekawa jestem greckich opowiesci
właśnie, właśnie
też jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
laski chyba już nie będę za dużo tutaj pisać.... tż strasznie narzeka... że nie mam dla niego w ogóle czasu, tylko dla Wojtusia i dla "pierdzielonego wizażu"
i jak się nasz związek rozpadnie to będzie moja wina
ogranicz troszkę. Albo pisz jak go nie ma
Rozumiem Cię, mój też się burzy jak czasem posiedzę na łizażu

Cytat:
dawno nie było po 5 tyg. od operacji, no i w pamiętnym dniu odebrania wynikow fotka z teraz - znajoma z która lezalam w szpitalu chciała porownac ze swoja, wiec Wam tez przy okazji pokaze hehe

http://i41.tinypic.com/2hn43f4.jpg
super się goi. Czym smarujesz ?

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
smarujesz czyms? Ja musze kupic cos do blizny po cc, chyba cepan bo nie smarowalam jeszcze
właśnie! ja też niczym nie smaruję blizny i dosyć mocno ją widać.. chyba powinnam o to zadbać
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Mamusie które sama gotują zupki dla dzieci czym, je zagęszczacie? czy nie zagęszczacie niczym?
ja jeszcze nie gotuję.. ale chyba niczym nie zagęszcząsz.. dopiero przy wprowadzaniu glutenu można coś kombinować

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:19   #3667
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dynia z hippa. w rossmanie albo tesco na pewno dostaniesz
W 2 rossmanach nie było i w moim tesco też brak. W BB na 11go listopada mama też nie znalazła. Trudno, ugotuję sama bo jutro wieczorem mama przyjedzie z dynią. Bez dyni do domu nie wpuszczam
Cytat:
lepszy niż sophie hehe
Bo nie ucieka Ale SOphie nie chodzi do pracy ...
Cytat:
poważnie? 5 miesięcy bez kotleta? szaaaacuuuuun!
Jakoś mnie nie ciągnie, a przynajmniej dupa nie rośnie. Wolę takie mięsko duszone na winie :ślina:
Cytat:
nawet nie wiedziałam, ze istnieje taki wynalazek kurczak na solarium hehe
Jak miałam piekarnik gazowy stary po poprzednich właścicielach to kupiliśmy taki elektryczny własnie, bo ten gazowy często gasł jak miał słaby płomień i zamykało się drzwiczki. Po paru akcjach z wietrzeniem mieszkania pojechałam i kupiłam elektryczny.
Cytat:
wygoogluj sobie zlobki z okolicy i poczytaj ich strony albo przedzwon. pewnie większość dyrektorek powie, ze oczywiście pracują tymi metodami bardzo często zlobki maja dni otwarte albo bezpłatne próbne dni. możesz sobie isc z dzieckiem i popatrzeć jak to wygląda. znajoma miała obsesje! jest psychologiem, logopeda...i jak dla mnie urzadzala wręcz castingi na idealne przedszkolanki
Szukam i nie znajduję. Wszystko z tej metody zaczyna się od 2 lat właśnie i nie wiem czy wcześniej to nie ma sensu czy jak?

A teraz moja seria pytań z serii dziwne
1. Kiedy dziecko zaczyna sypiać w piżamce? Chodzi mi o taką rzecz, że teraz cały czas pajac czy spiochy no i ma coś na stópkach, a kiedy i jak przestawić na piżamkę bez stópek?
2. Ile wasze dzieci chodzą w jednych ciuszkach? Wiadomo bodziaka to sobie pociamka, coś się zwróci, ale spodenki? Tak mnie to zaczęło zastanawiać, bo przecież my nie chodzimy w jednych jeansach tylko 1 dzień ale parę ...

Zbieram się bo czas na spacerek będzie, słoneczko wylazło, a wolę dłużsża drzemkę w domu popołudniu bo wtedy fajniejsza wieczorem.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:47   #3668
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
jejku, oni dzieciom tez te zeberka tak otwierają brrrr. to chyba jakos na hakach rozszerzają nie?
no jakos musza sie dostac do tego serca i wszystkich naczyn. co innego wymiana zastawki, a co innego przeszywanie roznych naczyn z jednego miejsca na drugie, otwieranie serca i grzebanie w srodku...

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
cudnie tam macie te angielskie zameczki robia wrazenie. klimat trochę z Harrego Pottera.
bo harry byl krecony w edynburgu znaczy sie niektore sceny chyba tylko. ale wlasnie w szkole w takim budynku klimatycznym

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Harry Potter sie zrodzil w Edynburgu wiec bingo
tak samo z reszta jak Sherlock Holmes i Dr Jekyll i Mr Hide

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oo, widze, ze czuwalas i juz napisalas
Stary 2013-10-25, 09:06   #3669
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

spieszę donieść, że zostawiłam kluska testowo z teściową dziś i zjadł moje mleko z butli nie był zbyt chętny ale nie ryczał więc jutro opera, a w sobotę kolacja

Cytat:
a po co właściwie 7 chrzestnych ktoś coś wie? po jednym do każdego imienia czy jak? czemu u nich można więcej?
jak się ma w rodzinie królową która jest zwierzchnikiem kościoła to można wszystko

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
hehehe, no wiesz, mnie już sama nazwa tych dziwnych ciastek zniechęciła, bo nie wiedziałam o co chodzi ale fajną wersję zaproponowałaś
to takie pełnoziarniste herbatniki, na pewno są w biedronce, ale ja dałam zwykłe

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
uciekam poprzytulać się do Tż i spać

no i żeby tradycji stało się za dość- życzę Wszystkim i sobie przespanej nocki
pospaliśmy do 8.30 twoje życzenia mają moc

Cytat:
Policzylam...i nasza Nela w dzien chrztu miala dokladnie 3 miesiace i 1 dzien urodzila sie 3maja a chrzcilismy 4sierpnia
mała księżniczka

Cytat:
laski chyba już nie będę za dużo tutaj pisać.... tż strasznie narzeka... że nie mam dla niego w ogóle czasu, tylko dla Wojtusia i dla "pierdzielonego wizażu"
to pisz mniej, ale wpadaj do nas

Cytat:
Hump, a gdzie dostane paste waniliowa?
nie wiem, olałam ten składnik w przepisie i nie dodawałam. chciałam zamiast tego dać cukier wanilinowy ale też się skończył a nie chciało mi się iść do sklepu

Cytat:
pycha, takie inne tiramisu.
o coś takiego, tylko bardzo czekoladowe

Cytat:

hehe, tez sprawdzałam co to za ciastka. a jeszcze bardziej zniechecila mnie waniliowa pasta (dobra musi być )
e tam, ja po prostu ewentualnie olewam składniki których nie mam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:29   #3670
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
1. Kiedy dziecko zaczyna sypiać w piżamce? Chodzi mi o taką rzecz, że teraz cały czas pajac czy spiochy no i ma coś na stópkach, a kiedy i jak przestawić na piżamkę bez stópek?
2. Ile wasze dzieci chodzą w jednych ciuszkach? Wiadomo bodziaka to sobie pociamka, coś się zwróci, ale spodenki? Tak mnie to zaczęło zastanawiać, bo przecież my nie chodzimy w jednych jeansach tylko 1 dzień ale parę ...
piżamki widziałam już na rozmiar 80, ale ja 80 kupiłam jeszcze pajacyki na noc, bo Przemek nad ranem strasznie wierzga więc ściągałby sobie skarpetki i podwijałby koszulkę więc gołe plecki by były a mamy zimno w jego pokoju. może na wiosnę/lato dostanie piżamkę jak będzie ciepło

body zmieniam codziennie, koszulkę z góry jak bardzo zapluje/zaciamka to też, półśpioszki domowe średnio co drugi dzień, spodenki "wyjściowe" - co 4-5 spacerów nie liczę jak zaczynają mieć plamki albo dziwnie pachnieć (przesiąkają zapachem pampka) to wędrują do prania. bluzy polarowe na tej samej zasadzie - póki co czyste/pachną to nosi

Stary 2013-10-25, 09:32   #3671
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Mamuski co lepiej podac jako pierwsze z mieska- krolika, cielecine czy jagniecine? Puree czytaka zupka jarzynowa? Czy to jest obojetne
Stary 2013-10-25, 09:52   #3672
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

jakas dziwna mi ta fotka wyszla krzywa jest blizna, nie szyja ta moja znajoma tez ma tak krzywo i stwierdzila, ze musimy sobie to pumeksem wyrownac Twój tz tez bez tarczycy? faceci rzadziej maja z nia problemy.
Nie, nie, TŻ miał inny zabieg ale blizna na początku wyglądała duużo gorzej niż Twoja, a teraz nie ma prawie śladu.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Muszę się Wam przyznać, że nieco mam doła. Małego, malutkiego, bo staram się po prostu o tym ciągle nie myśleć, ale że czuję, że dziś myślę o tym prawie non stop to się wygadam i może przejdzie.
A dół dlatego, że ( to wszystkie składniki łącznie, nie osobno) Daro się zrobił ostatnio tak wymagający jak jako niemowlę tzn. położony na macie poleży 5 min.na plecach, siup na brzuch, a na brzuchu może 10 min.normalnie, a później już mega marudzi, więc non stop muszę go zabawiać i trochę brakuje mi bym mogła coś zrobić innego. Do tego znów się przy cycku awanturuję nawet co 3h gdy powinien być głodny, więc karmienie znów nieprzyjemne, pije mi maks z 4 min i nie przybiera. Jakoś mnie to dołuje wszystko razem.
A do tego nie wiem jak tym oczkiem bo z czasami ok a np.jak placze to lezka sie w nim pojawia a w tym drugim jednak nie. Wiec nie jestem pewna czy jest przetkane

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-10-25 o 10:18
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:16   #3673
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, daj znac jak Wasza morfologia. porównamy te nasze anemiczki

hehe ubaw z nia mamy. ogolnie ona naprawdę jest inna wsadze do wozka, ide siku albo umyc kly - spi. inne dzieci nie chcą jezdzic w wózkach...lubimy witaminki, nie placze, jest mega leniwa jak ja spie to ona tez. dzieci się nie porownuje, ale przez te 5 miesięcy spacerujemy codziennie z dwojka jej rowiesnikow i jeszcze nigdy nie musialam przerwac spaceru. koleżanki bujaja, nosza, pedza do domu bo wrzask...a ona wiecznie ma wszystko gdzies. czapa na oczach i dziecka nie ma. czasem mi głupio, ze jest taka bezproblemowa, bo inne młode matki narzekają na zmeczenie, niewyspanie, a my naprawdę nie czujemy, ze mamy niemowlę. choć przyznam, ze charakterek to ona ma i pewnie nam jeszcze pokaze

Nela zachwycona szpinakiem rownie mocno jak dynia. także polecamy.
U nas hemoglobina 11,1. Niby w normie ale chyba niska?

Ja myślę, że masz takie grzeczne dziecko w nagrodę za te przygody z tarczycą

O jeśli szpinak smakuje jak dynia to u nas ten słoiczek raczej nie będzie się cieszył powodzeniem

Cytat:
hehe tez mamy sliniak z rękawami a wlasciwie fartuszek.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70179754/
Świetne są. Bardzo bym je chciała ale Ikei u nas nie ma

Cytat:
Ehhh te TŻty No ale czasem trzeba pójść na jakieś ustępstwa. Pisz jak jest w pracy

Cytat:
dawno nie było po 5 tyg. od operacji, no i w pamiętnym dniu odebrania wynikow fotka z teraz - znajoma z która lezalam w szpitalu chciała porownac ze swoja, wiec Wam tez przy okazji pokaze hehe

http://i41.tinypic.com/2hn43f4.jpg
Jest naprawdę pięknie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Diabli w ikei nie ma już tych fartuszków w sprzedaży
Sprawdzam właśnie i niby u Was w Katowicach jest ich 34 sztuki

Gdyby ktoś się przypadkiem wybierał do Ikei czy mogłabym prosić o zakup takowych śliniaczków

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
W 2 rossmanach nie było i w moim tesco też brak. W BB na 11go listopada mama też nie znalazła. Trudno, ugotuję sama bo jutro wieczorem mama przyjedzie z dynią. Bez dyni do domu nie wpuszczam
Nie wiem czy w biedronce nie ma dyni z ziemniakiem przypadkiem
Teraz akurat chyba w promocji są

Dziewczyny - trzymacie dicoflor w lodówce?

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
body zmieniam codziennie, koszulkę z góry jak bardzo zapluje/zaciamka to też, półśpioszki domowe średnio co drugi dzień, spodenki "wyjściowe" - co 4-5 spacerów nie liczę jak zaczynają mieć plamki albo dziwnie pachnieć (przesiąkają zapachem pampka) to wędrują do prania. bluzy polarowe na tej samej zasadzie - póki co czyste/pachną to nosi
U nas dokładnie tak samo
Na noc Młoda ma zawsze bodziaka i albo półśpiochy albo cieniutkie spodenki i skarpetki i traktuję ten dół jako piżamkę to też ze 2-3 nocki tak pośpi.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Muszę się Wam przyznać, że nieco mam doła. Małego, malutkiego, bo staram się po prostu o tym ciągle nie myśleć, ale że czuję, że dziś myślę o tym prawie non stop to się wygadam i może przejdzie.
A dół dlatego, że ( to wszystkie składniki łącznie, nie osobno) Daro się zrobił ostatnio tak wymagający jak jako niemowlę tzn. położony na macie poleży 5 min.na plecach, siup na brzuch, a na brzuchu może 10 min.normalnie, a później już mega marudzi, więc non stop muszę go zabawiać i trochę brakuje mi bym mogła coś zrobić innego. Do tego znów się przy cycku awanturuję nawet co 3h gdy powinien być głodny, więc karmienie znów nieprzyjemne, pije mi maks z 4 min i nie przybiera. Jakoś mnie to dołuje wszystko razem
U nas też mała Marudka od jakiegoś czasu Pobawić się sama pobawi, ale jak już się znudzi to krzyczy i piszczy (nowe umiejętności) dopóki ktoś nie podejdzie, nie zagada, nie pouśmiecha się
Nie pije mi tyle ile powinna i wolniej przybiera, ale u Ciebie Daruś pięknie szedł cały czas książkowo także myślę, że naprawdę nie masz się czym martwić. A okres marudzenia w końcu przejdzie, na pewno

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:47   #3674
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Nie no, wiem, ze masz racje kurcze, moja wypowiedz to taka troche dygresja byla. Bo ta moja kolezanka chodzila wlasnie do przedszkola Montessori i sie mi jakos skojarzylo, co niekoniecznie przeciez musi miec zwiazek a blizna super sie goi, smarujesz czyms? Ja musze kupic cos do blizny po cc, chyba cepan bo nie smarowalam jeszcze

Witam z rana,

Tz obudzil mnie sniadaniem, Neluszka spi obok Wy tez tak podziwiacie spiace brzdace przy Was? Ja sprawdzam wiadomosci i zaraz jeszcze sie kimne
ale miło ze strony Tżta
jaa uwwiiieeelbiam patrzeć jak Bubu obok śpi, taka moje maleńka buziunia
Cytat:

Bo nie ucieka Ale SOphie nie chodzi do pracy ...

Jakoś mnie nie ciągnie, a przynajmniej dupa nie rośnie. Wolę takie mięsko duszone na winie :ślina:

Jak miałam piekarnik gazowy stary po poprzednich właścicielach to kupiliśmy taki elektryczny własnie, bo ten gazowy często gasł jak miał słaby płomień i zamykało się drzwiczki. Po paru akcjach z wietrzeniem mieszkania pojechałam i kupiłam elektryczny.
Szukam i nie znajduję. Wszystko z tej metody zaczyna się od 2 lat właśnie i nie wiem czy wcześniej to nie ma sensu czy jak?

Zbieram się bo czas na spacerek będzie, słoneczko wylazło, a wolę dłużsża drzemkę w domu popołudniu bo wtedy fajniejsza wieczorem.
1. ja swojego pakuje w śpiochy, bo nic się nie podwinie, nie ściągnie, a często w nocy się rozkopuje Mam już kilka piżamek takich typowych, ale pewnie będziemy najwcześniej od 1,5 roku spać w nich
2.body zmieniamy codziennie, jak ma śpiochy to tez jeansy mamy na kilka razy, nie piorę ich za każdym razem, zdejmuję, skłądam lub prasuję jak są pogniecione i zakąłdam kolejny raz bluzki są na jeden raz
Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
U nas hemoglobina 11,1. Niby w normie ale chyba niska?

Ja myślę, że masz takie grzeczne dziecko w nagrodę za te przygody z tarczycą

O jeśli szpinak smakuje jak dynia to u nas ten słoiczek raczej nie będzie się cieszył powodzeniem

Świetne są. Bardzo bym je chciała ale Ikei u nas nie ma

Ehhh te TŻty No ale czasem trzeba pójść na jakieś ustępstwa. Pisz jak jest w pracy

Jest naprawdę pięknie

Gdyby ktoś się przypadkiem wybierał do Ikei czy mogłabym prosić o zakup takowych śliniaczków

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Nie wiem czy w biedronce nie ma dyni z ziemniakiem przypadkiem
Teraz akurat chyba w promocji są

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

U nas dokładnie tak samo
Na noc Młoda ma zawsze bodziaka i albo półśpiochy albo cieniutkie spodenki i skarpetki i traktuję ten dół jako piżamkę to też ze 2-3 nocki tak pośpi.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

U nas też mała Marudka od jakiegoś czasu Pobawić się sama pobawi, ale jak już się znudzi to krzyczy i piszczy (nowe umiejętności) dopóki ktoś nie podejdzie, nie zagada, nie pouśmiecha się
Nie pije mi tyle ile powinna i wolniej przybiera, ale u Ciebie Daruś pięknie szedł cały czas książkowo także myślę, że naprawdę nie masz się czym martwić. A okres marudzenia w końcu przejdzie, na pewno
Własnie nie mogłam dostać dyni z ziemniakiem nigdzie, a wczoraj byliśmy w biedrze i patzrę a tam stoją Hipp dynia i ziemniak
Stary 2013-10-25, 10:55   #3675
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

:|
ja byłam tydzień temu w środę tam, głównie po to i świeczki zapachowe. śliniaczków nie było, pytałam sprzedawcy i powiedział że już ich nie ma i nie będzie :|

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 10:58   #3676
karota11
Zadomowienie

Magiusa a może ząbki mu idą? u mojej koleżanki Mały sporo tył,a jak był gdzies miesiąc przezd zabkami to nei chciał jeść i nawet schódł ! i lekarz pwoiedział,z e tak moze być skoro mu te dziąsła dokuczają.

Mała Sophie się sprawdza Mały sobie jeździ nią podziąsłach i aż mruczy Albo leży teraz w krzesełku i ma głowę żyrafy w buzi i sobie gryzie nei trzymając jej rączkami cwaniak ;>

Ja dzisiaj mam marne łupy za późno pojechałam do ciuchów
Kupiłam lampkę pozytywkę z projektorem tomy za 7 zł już mamyą jedną z tomy z kubusiem na łóżeczko
Stary 2013-10-25, 11:14   #3677
modro
Rozeznanie

Cytat:

1. Moja 1 córeczka zaczęła sypiać w piżamce jakoś tak jak miała chyba z 1,5 roku. Pajace były wygodne, nic po plecach nie wiało jak się rozkopała. Jak zaczęła sama wychodzić z łóżeczka i przychodzić do nas to zamieniłam na piżamki, w sumie tylko dlatego, że się parę razy poślizgnęła i wypiętroliła , a tak na boso to jakoś bezpieczniej było.

2. Bodziaki zmieniam codziennie, pajace do spania co 2 dzień, bluzki jak nie obślini też co 2, spodnie nosi na zmianę, lądują w praniu jakoś tak po 5 użyciach.

Cytat:
Nie, nie, TŻ miał inny zabieg ale blizna na początku wyglądała duużo gorzej niż Twoja, a teraz nie ma prawie śladu.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

A dół dlatego, że ( to wszystkie składniki łącznie, nie osobno) Daro się zrobił ostatnio tak wymagający jak jako niemowlę tzn. położony na macie poleży 5 min.na plecach, siup na brzuch, a na brzuchu może 10 min.normalnie, a później już mega marudzi, więc non stop muszę go zabawiać i trochę brakuje mi bym mogła coś zrobić innego. Do tego znów się przy cycku awanturuję nawet co 3h gdy powinien być głodny, więc karmienie znów nieprzyjemne, pije mi maks z 4 min i nie przybiera. Jakoś mnie to dołuje wszystko razem.
A do tego nie wiem jak tym oczkiem bo z czasami ok a np.jak placze to lezka sie w nim pojawia a w tym drugim jednak nie. Wiec nie jestem pewna czy jest przetkane
U nas z jedzeniem też masakra, w środę idziemy na szczepienie, jak się okaże, że mało przybrała w ciągu ostatniego miesiąca to zacznę chyba cos wprowadzac nowego do jedzenia. Szkoda, bo chciałam poczekac do 6 m-cy. Usypianie - szkoda gadać. Porażka po prostu.

Dla pocieszenia jednak powiem Ci, że dzieci są nieprzewidywalne, dziś jest tak, a jutro może być zupeeełnie inaczej, ciągle się zmianiają, adaptują. To mnie nauczyło nie przyzwyczajac się za bardzo do dobrego i nie dołować za długo złymi dniami.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 11:19   #3678
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
wizazowe kciukasy sa magiczne...NIE MA RAKA! można planować rodzeństwo dla Nelusi hehe. wielkie uffff i kończymy te koszmarna przygodę.
Extra!!!

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość

A i mialam się pochwalić, ze dostałam zamowienie na zaproszenia i kartki ślubne i na kartki i ozdoby świąteczne. Nie mam pojęcia jak się przy małym z tym ogarnę, ale ciesze się bardzo, bo ostatnio licho było z zamówieniami Muszę znaleść jakies fotki to się wam pochwalę
Masz dziewczyno talent! Ja uwielbiam takie ręcznie robione kartki/zaproszenia etc, ale sama mam dwie lewe ręce do czegoś takiego
(chociaż zaproszenia na nasz ślub i winietki robiłam sama )

Cytat:

Chciałam zapytać czy jakiemuś dzieciaczkowi poza Daro ząbki się nie wyrzynają? Bo u nas w sumie na razie nic się nie pokazuje.
U nas idą, idą, ale jakoś wyjść nie mogą, tak więc Kuba też na razie bezzębny.

Cytat:
Która to mówiła, że jak dziecko samo się będzie umiało cyckiem obsłużyć to najwyższy czas, żeby odstawić? Dzisiaj Wojtuś złapał cyca w obie ręce wkłądał do buzi a potem jedną rączką pompował, chyba zeby mu lepiej leciało

Cytat:
1. Nie wiem kiedy. My na razie śpimy w pajacach lub śpiochach koniecznie rozpinanych w kroku- dla wygody przy ewentualnym zmienianiu pampa w nocy (koszmar!!!). I chyba długo tak pociągniemy Jakoś nie śpieszno mi do piżamek
2. U nas różnie. Jak Kuba był chory to zmiana dekoracji konieczna codziennie albo i kilka razy dziennie (pocił się, rzygał, ulewał etc). A tak to różnie. Na pewno nie wrzucam do prania ubranek po jednym dniu "bo tak". Czasami nawet jednego bodziaka zakłada 2-3 razy. Spodenki, bluzeczki, spodnie, bluzy nosi czasami i więcej razy. Jedynie to skarpetki często piorę, bo syrki Mu się pocą A tak- dopóki ciuszek nie brudny, wygląda na świeży, nie trąca to nie piorę
Jedynie staram się Go codziennie w coś innego ubierać, bo ma tyle ciuszków, że boję się, że przegapimy i będą za małe. Tak więc ubranko, które miał wczoraj złożone czeka w szafce na inny dzień, a dzisiaj ma co innego

-----

Trochę zajęło mi nadrabianie, więc tak na szybko, bo zaraz trzeba brać się za obiad. A właśnie, dzisiaj szef kuchni serwuje to http://www.przepisy.pl/przepis/ryba-...zczuk/przepisy (oczywiście zamiast parmezanu zwykły żółty ser, bo parmezanu w Biedronie nie znalazłam)

Kubuś ostatnio coraz ładniej przesypia nocki (tfu, tfu żeby nie zapeszyć). Dzisiaj np obudził się na amu o 2:30 (zasnął ok 21), później o 6 i po godzinnej zabawie (sam ze sobą, bo ja kimałam) usnął mi na rękach i spał do 9 Ok 11 zaczął mi marudzić, więc na ręce, zasnął momentalnie, odłożyłam, pospał szalone 5 minut i obudził się mega radosny z uśmiechem i gaworzeniem Chwilę temu usnął mi przy cycu, ale już słyszę śmiech, wiec po spaniu. Skąd On bierze tyle energii?!?
No nic, w takim razie biorę Małego z leżaczkiem do kuchni i zabieram się za rybę, bo już mi ślinka cieknie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 11:30   #3679
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
chyba umówili się z Nela, bo po 17 skonczyla szpinak i zasnela spala do 20.40...dorwala sie co cycusia, pofikala, cos tam sobie mruczała, probowala spiewac, az w końcu padla i spi. ciekawe o której wstanie

hehe, ciekawe co Nela myslala pijac przez 4 dni mrozone mleczko...

ufff myslalam, ze tylko ja tak rabie jak chlop ja tam schabowe wsuwałam calkiem niedawno po porodzie...najpierw panierowanego indyka i kuraka, a później już swiniaka tez
mój obudził się koło 22, zjadł i poszedł spać

też o tym mleku wczoraj myślałam no ale to dla ich dobra przecież zazwyczaj dostają świeżutkie

hehe, to nie jesteś jedyna

Cytat:
tylko kilka razy zdarzylo mi się gotowac podwojnie, ale to nie dlatego, ze ja czegos nie mogę, ale dlatego, ze np. miałam ochote na pierogi z owocami, a tz wolal kaszanke (za która ja średnio przepadam).
wcinam ostre spaghetti, pieczywo czosnkowe...kurcze wszystko. az mi wstyd :P ogladalam kiedyś program o matkach chyba w Meksyku - one jedza chilli i karmia piersią. a jak chcą dziecko oduczyć cyca/smoczka to smarują ostra papryczka i już także gdyby ktoras miała kiedyś z tym problem...hehehe

już teraz wrzucaj do skarbonki a później wygrasz w totka i już.

Ty to powinnas nam tutaj sprzedać jakies sprawdzone sposoby kosmetyczne...a nie czekac na gotowca hehe.
ja też jem dosłownie wszystko

600 stów miesięcznie na dzień dzisiejszy zobaczymy

właśnie miałam ostatnio o tym i nie ma tak naprawdę 100% skutecznego sposobu na pozbycie się rozstępów
Cytat:
hmm i teraz mam zagadke, bo w zupce jarzynowej z hippa po 4 mies. oprócz marchewki i ziemniaka jest wlasnie kalafior i groszek
czemu zagadkę, są pierwsze łyżeczki i kalafior i groszek, można spróbować choć ja z tymi dwoma warzywami (wzdymającymi) poczekałabym do końca przynajmniej tego 4 miesiąca
Cytat:
fajnie się masz
uwielbiam patrzeć na śpiące dziecko

Cytat:
ja bym chyba nie zagęszczała, po co w sumie?

Cytat:

Ja Bartkowi kupię jak zacznie chodzić a nawet nie wiem czy i tak rampersów nie będę szukała

Body na jeden dzień, spodenki 2-3, bluzy nawet 4, nie wiem bo codziennie inna jak czuję, że trzeba zmienić to zmieniam
pajace do spania ma na dwie noce chyba, że kupsko bokiem wyjdzie

siema

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-10-25 o 11:35
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 12:12   #3680
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

1. my używamy pajacy, śpichów lub półśpiochów bo są wygodne.. mały strasznie się rozkopuje i często śpi bez żadnego przykrycia. W gołych stópkach byłoby mu zimno...
piżamek zaczniemy pewnie używać jak już będzie chodził bo w takich pajacach może być niebezpiecznie
2. bodziaki zmieniam codziennie, bluzeczkę którą ma na wierzchu też praktycznie codziennie (chyba, że dziwnym sposobem się "uchowa" od śliny czy ulewania ) pajace w których śpi jak nic im nie jest to co drugi dzień. Spodnie, takie wyjsciowe i cieplejsze bluzy mamy na kilka razy

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
1.to takie pełnoziarniste herbatniki, na pewno są w biedronce, ale ja dałam zwykłe

2.pospaliśmy do 8.30 twoje życzenia mają moc
1. ooo to mnie oświeciłaś. Często takie podjadam, zawsze muszą być w kuchennej szafce
2. bardzo się cieszę u nas nocka też super. Szkoda tylko, że szybko się skończyła, bo mały obudził się przed 6 na drugie karmienie i już nie chciał wcale zasnąć. Ale i tak narzekać nie mogę

Cytat:
Mamuski co lepiej podac jako pierwsze z mieska- krolika, cielecine czy jagniecine? Puree czytaka zupka jarzynowa? Czy to jest obojetne
a od czego w końcu zaczęłaś rozszerzanie od jabłka czy marchewki
bo ja już sama nie wiem

Cytat:

[/COLOR]Muszę się Wam przyznać, że nieco mam doła. Małego, malutkiego, bo staram się po prostu o tym ciągle nie myśleć, ale że czuję, że dziś myślę o tym prawie non stop to się wygadam i może przejdzie.
nie przejmuj się. Ten okres szybko minie. U nas też już byłą masakra.. nie mogłam małego na 5 minut zostawić, w nocy pobudki co godzinę-dwie ale na razie przeszło

Cytat:

Dla pocieszenia jednak powiem Ci, że dzieci są nieprzewidywalne, dziś jest tak, a jutro może być zupeeełnie inaczej, ciągle się zmianiają, adaptują. To mnie nauczyło nie przyzwyczajac się za bardzo do dobrego i nie dołować za długo złymi dniami.
Święte słowa
Poznałam już ich moc

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Dziewczyny- poratujcie jakimś smacznym i łatwym przepisem na jakieś ciacho
Dawno nic nie robiłam.. i mam straaaszną ochotę. Tylko coś w miarę łatwego

Wróciliśmy ze spacerku, mały jeszcze dosypia.. chciałam zrobić muffiny, ale dopiero się zorientowałam, że nie mam już foremek

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:13   #3681
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

cześć i czołem

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
e tam, prościutkie. zwłaszcza w mojej wersji na spód dałam herbatniki, o wiśniach zapomniałam więc zjadam je osobno, a samo ciasto to ubita bita śmietana wymieszana z roztopioną czekoladą, serkiem mascarpone i cukrem. ja mieszałam to wszstko ręcznie bo bałam się że mi się znowu mascarpone rozpłynie i nie będzie chciał stężeć w lodówce
Przy Tobie odchudzanie nie ma szans od wczoraj o niczym innym nie myślę tylko skąd wziąć wiśnie do tego cholernego sernika Bóg mi świadkiem, od samych zdjęć dostałam ślinotoku

Cytat:
Która to mówiła, że jak dziecko samo się będzie umiało cyckiem obsłużyć to najwyższy czas, żeby odstawić? Dzisiaj Wojtuś złapał cyca w obie ręce wkłądał do buzi a potem jedną rączką pompował, chyba zeby mu lepiej leciało
moja się umie smoczkiem obsłużyć a cycem tak sobie A jak naciśnie i będzie celował w ludzi ?

Cytat:
i super zobaczysz jak jej to szybko i latwo przyjdzie.

i jak? dobre wieści? tam jest taki przemial, ze szok. widziałam dzisiaj placzaca ciezarna i tak mi się wszystko przypomniało...ehh miałam ochore do niej podejść i opowiedzieć, ze wcale nie musi być tak zle.
kolo mnie siedziała mloda dziewczyna, chyba początek studiow, strasznie plakala po odebraniu wynikow. dzwonila do mamy i przezywala, ze wiedziała, ze cos tam ma, ze pewnie nie będzie mogla mieć dzieci. w końcu mowi, ze w dupie ma te dzieci, ale ona chce skonczyc studia, a pewnie się nie uda...ehh zal mi jej było, bo mloda i glupiutka, ale miałam ochote nia potrzasnac, bo studia nie zajac...i tak schowa dyplom do szuflady, a zdrowie i dzieci to jednak zupełnie inna szala.

na szczecie dobre, prostata pokonana.
Może trzeba założyć przyporadnianą grupę wsparcia ? dla ludzi wychodzących z wynikami ?

Cytat:
ja blenduje warzywa zrobione na parze i mam jej aż za gęste więc rozcienczam wodą przed podaniem.

Cytat:
my od cieleciny zaczniemy ale czemu to nie pytaj, intuicja
Stary 2013-10-25, 12:36   #3682
xal
Zakorzenienie

Cytat:
piżamki widziałam już na rozmiar 80, ale ja 80 kupiłam jeszcze pajacyki na noc, bo Przemek nad ranem strasznie wierzga więc ściągałby sobie skarpetki i podwijałby koszulkę więc gołe plecki by były a mamy zimno w jego pokoju. może na wiosnę/lato dostanie piżamkę jak będzie ciepło
Myślałam bardziej nad kwestią gołych stópek czyli spodenki+bodziak bo nie wiem czy kupować większe śpiochy i pajace czy spodenki spaniowe
Cytat:
2. Bodziaki zmieniam codziennie, pajace do spania co 2 dzień, bluzki jak nie obślini też co 2, spodnie nosi na zmianę, lądują w praniu jakoś tak po 5 użyciach.
To tylko ja spodnie zmieniałam co dzień? Odkryłam, że body to mam aż za dużo a spodni za mało ... stąd pytanie, bo w sumie rzadko je upaćka. Aż tak zdolna nie jest

I melduję, że po marchewce mamy kupę po 3 dniach i to sama z siebie a nie po tygodniu ze wspomaganiem syropkiem.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 12:50   #3683
karolina2121
siedzę i myślę

proszę https://drive.google.com/file/d/0B9x...it?usp=sharing

na pewno przyda się mamom słoiczkowym, które rozszerzają dietę wg http://www.benc.pl/czytelnia/105/sch...ych-sztucznie/ lub http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...doskonaly.html, bo na słoiczkach wg mnie czasami za wcześnie podają niektóre warzywa, wolę być ostrożna, bo Antek ma skłonność do alergii - dlatego zrobiłam taką listę

1 tabela - po 4mies, 2 - po 5 itd. , na żółto są nowe danie, które można wprowadzać

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-10-25 o 12:52
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 14:44   #3684
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam tydzień temu w środę tam, głównie po to i świeczki zapachowe. śliniaczków nie było, pytałam sprzedawcy i powiedział że już ich nie ma i nie będzie :|
w krk też nie ma

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Magiusa a może ząbki mu idą? u mojej koleżanki Mały sporo tył,a jak był gdzies miesiąc przezd zabkami to nei chciał jeść i nawet schódł ! i lekarz pwoiedział,z e tak moze być skoro mu te dziąsła dokuczają.

Mała Sophie się sprawdza Mały sobie jeździ nią podziąsłach i aż mruczy Albo leży teraz w krzesełku i ma głowę żyrafy w buzi i sobie gryzie nei trzymając jej rączkami cwaniak ;>

Ja dzisiaj mam marne łupy za późno pojechałam do ciuchów
Kupiłam lampkę pozytywkę z projektorem tomy za 7 zł już mamyą jedną z tomy z kubusiem na łóżeczko
magiusa to na pewno ząbki mój gryzie wszystko, głównie sophie jęcząc a przy cycku popłakuje musisz zagryźć zęby i przeczekać
Stary 2013-10-25, 15:03   #3685
karolina2121
siedzę i myślę

ale tu cisza
Stary 2013-10-25, 15:11   #3686
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

1. ja na razie nie myślałam o tym bo na noc pajace są dla mnie najwygodniejsze
2. zależy jak idzie ulewanie/kupa. generalnie bodziaki zmieniamy codziennie, a spodnie/bluzy jak są czyste to co 3 dni mniej więcej

Cytat:

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Trochę zajęło mi nadrabianie, więc tak na szybko, bo zaraz trzeba brać się za obiad. A właśnie, dzisiaj szef kuchni serwuje to http://www.przepisy.pl/przepis/ryba-...zczuk/przepisy (oczywiście zamiast parmezanu zwykły żółty ser, bo parmezanu w Biedronie nie znalazłam)
pysznie wygląda u nas był makaron z łososiem

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Przy Tobie odchudzanie nie ma szans od wczoraj o niczym innym nie myślę tylko skąd wziąć wiśnie do tego cholernego sernika Bóg mi świadkiem, od samych zdjęć dostałam ślinotoku
ja wiśnie w słoiku kupiłam swojego czasu w lidlu
a co do zdjęć na moich wypiekach to ja dostaję oczopląsu i ślinotoku prawie przy każdym zdjęciu i przepisie..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:25   #3687
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:

To ja nie wiem czemu mają błędne info na stronie

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:43   #3688
NoBoTak
Rozeznanie

Jaki tu spokój dzisiaj po raz pierwszy nie mam co nadrabiać :-P normalnie gorzej niż w weekend ;-)
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:07   #3689
cloche
Zakorzenienie

chyba niektorym sie juz weekend zaczal

a mi mlody zasnal na spacerze - i to jak za dawnych czasow, pare sekund po wyjsciu ja tu sie ochustowalam, gotowa niesc malego i pchac wozek jednoczesnie, a ten se kima piekna pogode mamy, takie pozne lato, to niech mlody korzysta!

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

aha! po testach marchewki hipp i babydream stwierdzam, ze hipp jest smaczniejszy i ma tez wiecej marchewki, co czuc w konsystencji - jest bardziej taka jednolita.
porownujemy teraz jablko+banan - na razie babydream mlody dostal i bardzo mu smakowalo. po poludniu dostal tez napoj babydream herbatka z kopru + sok jablkowy - bardzo fajny pomysl! czystego soku nie chce dawac, bo wydaje mi sie za slodki, a samej herbatki mlody nie chce - pluje dalej niz widzi. w kombinacji jednak picie mu wyszlo. wciagnal niecale 50 ml.

a propos picia wlasnie... zastanawiam sie, czy probowac z niekapkiem, czy od razu uczyc pic mlodego z doidy cup albo z czegos takiego: http://www.hoppediz.de/de/camocup.html co myslicie?
Stary 2013-10-25, 16:19   #3690
Innocence_89
Rozeznanie

Hej.Kochane
Nie.nadrabiam.bo.zepsuła. mi.się.spacja.w.klawiatur ze.w.laptopie.jak.tylko.n aprawie.to.się.odedzwe.Ro zszerzyliśmy.dietę.Mateus zka.o.marchewkeStraszni e.mu.smakujeBuziaki

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-28 o 09:23
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości