|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() jak tak zerkam na te wszystkie książeczki dla dzieci to kurcze, one sa taaakie proste. oczywiste tematy, proste rysunki... chyba musze pomyslec nad swoja pozycja ![]() http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...oznimisie.html http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...robimisie.html http://albubu.pl/pomelo-i-przeciwienstwa/ (podoba mi się mieć i być! niektóre ilustracje gleeebokie) http://www.empik.com/balsam-dla-dusz...0078,ksiazka-p dla trochę starszych ![]() ![]() http://www.empik.com/balsam-dla-dusz...p?reko=quartic chcecie prezent na dzień mamuśki? ![]() doooobra ide spac, bo się zasiedziałam. a jutro ciag dalszy remontu i trzeba wcześnie wstać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam z rana, Tz obudzil mnie sniadaniem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się nie kąpię przed kąpielą z Przemkiem. zresztą zazwyczaj wychodzi to spontanicznie, ja siedzę w wannie z książką (w zasadzie tylko tam mogę sobie poczytać na spokojnie ![]() ![]() Magiusa nawet jeśli by to była alergia na gluten nie odstawiaj go. w tej sposób nigdy nie będziesz miała pewności. niestety u nas diagnozuje się celiakię czy nietolerancję glutenu dopiero jak kosmki będą mocno zniszczone ![]() Diabli w ikei nie ma już tych fartuszków w sprzedaży ![]() super się goi blizna! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aa, jeszcze co do tej wspolnej kapieli... tez mi sie z matka wydaje jedyna sluszna opcja ![]() witam sie z rana niewyspana... mlody kwiczal pol nocy, pobudki roznie... ale najczesciej to praktycznie co chwile. ech, a teraz czkawka, no nic... ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-10-25 o 07:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie które sama gotują zupki dla dzieci czym, je zagęszczacie? czy nie zagęszczacie niczym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też jestem ciekawa ![]() Cytat:
![]() ![]() Rozumiem Cię, mój też się burzy jak czasem posiedzę na łizażu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jeszcze nie gotuję.. ale chyba niczym nie zagęszcząsz.. dopiero przy wprowadzaniu glutenu można coś kombinować |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | ||
Zakorzenienie
|
W 2 rossmanach nie było i w moim tesco też brak. W BB na 11go listopada mama też nie znalazła. Trudno, ugotuję sama bo jutro wieczorem mama przyjedzie z dynią. Bez dyni do domu nie wpuszczam
![]() Bo nie ucieka ![]() Jakoś mnie nie ciągnie, a przynajmniej dupa nie rośnie. Wolę takie mięsko duszone na winie :ślina: Cytat:
Cytat:
![]() A teraz moja seria pytań z serii dziwne ![]() 1. Kiedy dziecko zaczyna sypiać w piżamce? Chodzi mi o taką rzecz, że teraz cały czas pajac czy spiochy no i ma coś na stópkach, a kiedy i jak przestawić na piżamkę bez stópek? 2. Ile wasze dzieci chodzą w jednych ciuszkach? Wiadomo bodziaka to sobie pociamka, coś się zwróci, ale spodenki? Tak mnie to zaczęło zastanawiać, bo przecież my nie chodzimy w jednych jeansach tylko 1 dzień ale parę ... Zbieram się bo czas na spacerek będzie, słoneczko wylazło, a wolę dłużsża drzemkę w domu popołudniu bo wtedy fajniejsza wieczorem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3668 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3669 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem, olałam ten składnik w przepisie i nie dodawałam. chciałam zamiast tego dać cukier wanilinowy ale też się skończył a nie chciało mi się iść do sklepu o coś takiego, tylko bardzo czekoladowe e tam, ja po prostu ewentualnie olewam składniki których nie mam
![]() |
#3670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() body zmieniam codziennie, koszulkę z góry jak bardzo zapluje/zaciamka to też, półśpioszki domowe średnio co drugi dzień, spodenki "wyjściowe" - co 4-5 spacerów ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Wtajemniczenie
|
Mamuski co lepiej podac jako pierwsze z mieska- krolika, cielecine czy jagniecine? Puree czytaka zupka jarzynowa? Czy to jest obojetne
![]()
#3672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Muszę się Wam przyznać, że nieco mam doła. Małego, malutkiego, bo staram się po prostu o tym ciągle nie myśleć, ale że czuję, że dziś myślę o tym prawie non stop to się wygadam i może przejdzie. A dół dlatego, że ( to wszystkie składniki łącznie, nie osobno) Daro się zrobił ostatnio tak wymagający jak jako niemowlę tzn. położony na macie poleży 5 min.na plecach, siup na brzuch, a na brzuchu może 10 min.normalnie, a później już mega marudzi, więc non stop muszę go zabawiać i trochę brakuje mi bym mogła coś zrobić innego. Do tego znów się przy cycku awanturuję nawet co 3h gdy powinien być głodny, więc karmienie znów nieprzyjemne, pije mi maks z 4 min i nie przybiera. Jakoś mnie to dołuje wszystko razem. A do tego nie wiem jak tym oczkiem bo z czasami ok a np.jak placze to lezka sie w nim pojawia a w tym drugim jednak nie. Wiec nie jestem pewna czy jest przetkane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-10-25 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że masz takie grzeczne dziecko w nagrodę za te przygody z tarczycą ![]() O jeśli szpinak smakuje jak dynia to u nas ten słoiczek raczej nie będzie się cieszył powodzeniem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sprawdzam właśnie i niby u Was w Katowicach jest ich 34 sztuki ![]() Gdyby ktoś się przypadkiem wybierał do Ikei czy mogłabym prosić o zakup takowych śliniaczków ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() Teraz akurat chyba w promocji są ![]() Dziewczyny - trzymacie dicoflor w lodówce? ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() Na noc Młoda ma zawsze bodziaka i albo półśpiochy albo cieniutkie spodenki i skarpetki i traktuję ten dół jako piżamkę to też ze 2-3 nocki tak pośpi. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie pije mi tyle ile powinna i wolniej przybiera, ale u Ciebie Daruś pięknie szedł cały czas książkowo także myślę, że naprawdę nie masz się czym martwić. A okres marudzenia w końcu przejdzie, na pewno ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jaa uwwiiieeelbiam patrzeć jak Bubu obok śpi, taka moje maleńka buziunia ![]() Cytat:
![]() ![]() 2.body zmieniamy codziennie, jak ma śpiochy to tez ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja byłam tydzień temu w środę tam, głównie po to i świeczki zapachowe. śliniaczków nie było, pytałam sprzedawcy i powiedział że już ich nie ma i nie będzie :| |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Zadomowienie
|
Magiusa a może ząbki mu idą? u mojej koleżanki Mały sporo tył,a jak był gdzies miesiąc przezd zabkami to nei chciał jeść i nawet schódł ! i lekarz pwoiedział,z e tak moze być skoro mu te dziąsła dokuczają.
Mała Sophie się sprawdza ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj mam marne łupy ![]() ![]() Kupiłam lampkę pozytywkę z projektorem tomy za 7 zł ![]() ![]()
#3677 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Bodziaki zmieniam codziennie, pajace do spania co 2 dzień, bluzki jak nie obślini też co 2, spodnie nosi na zmianę, lądują w praniu jakoś tak po 5 użyciach. Cytat:
Dla pocieszenia jednak powiem Ci, że dzieci są nieprzewidywalne, dziś jest tak, a jutro może być zupeeełnie inaczej, ciągle się zmianiają, adaptują. To mnie nauczyło nie przyzwyczajac się za bardzo do dobrego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() (chociaż zaproszenia na nasz ślub i winietki robiłam sama ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. U nas różnie. Jak Kuba był chory to zmiana dekoracji konieczna codziennie albo i kilka razy dziennie (pocił się, rzygał, ulewał etc). A tak to różnie. Na pewno nie wrzucam do prania ubranek po jednym dniu "bo tak". Czasami nawet jednego bodziaka zakłada 2-3 razy. Spodenki, bluzeczki, spodnie, bluzy nosi czasami i więcej razy. Jedynie to skarpetki często piorę, bo syrki Mu się pocą ![]() ![]() Jedynie staram się Go codziennie w coś innego ubierać, bo ma tyle ciuszków, że boję się, że przegapimy i będą za małe. Tak więc ubranko, które miał wczoraj złożone czeka w szafce na inny dzień, a dzisiaj ma co innego ![]() ----- ![]() Trochę zajęło mi nadrabianie, więc tak na szybko, bo zaraz trzeba brać się za obiad. A właśnie, dzisiaj szef kuchni serwuje to http://www.przepisy.pl/przepis/ryba-...zczuk/przepisy (oczywiście zamiast parmezanu zwykły żółty ser, bo parmezanu w Biedronie nie znalazłam) Kubuś ostatnio coraz ładniej przesypia nocki (tfu, tfu żeby nie zapeszyć). Dzisiaj np obudził się na amu o 2:30 (zasnął ok 21), później o 6 i po godzinnej zabawie (sam ze sobą, bo ja kimałam) usnął mi na rękach i spał do 9 ![]() ![]() No nic, w takim razie biorę Małego z leżaczkiem do kuchni i zabieram się za rybę, bo już mi ślinka cieknie ![]()
![]() |
#3679 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też o tym mleku wczoraj myślałam no ale to dla ich dobra przecież ![]() ![]() hehe, to nie jesteś jedyna ![]() Cytat:
![]() 600 stów miesięcznie na dzień dzisiejszy ![]() ![]() właśnie miałam ostatnio o tym i nie ma tak naprawdę 100% skutecznego sposobu na pozbycie się rozstępów ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() uwielbiam patrzeć na śpiące dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Body na jeden dzień, spodenki 2-3, bluzy nawet 4, nie wiem bo codziennie inna ![]() ![]() pajace do spania ma na dwie noce ![]() siema ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-10-25 o 11:35 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
piżamek zaczniemy pewnie używać jak już będzie chodził ![]() ![]() 2. bodziaki zmieniam codziennie, bluzeczkę którą ma na wierzchu też praktycznie codziennie (chyba, że dziwnym sposobem się "uchowa" od śliny czy ulewania ) pajace w których śpi jak nic im nie jest to co drugi dzień. Spodnie, takie wyjsciowe i cieplejsze bluzy mamy na kilka razy Cytat:
![]() 2. bardzo się cieszę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bo ja już sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Poznałam już ich moc ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Dziewczyny- poratujcie jakimś smacznym i łatwym przepisem na jakieś ciacho ![]() Dawno nic nie robiłam.. i mam straaaszną ochotę. Tylko coś w miarę łatwego ![]() Wróciliśmy ze spacerku, mały jeszcze dosypia.. chciałam zrobić muffiny, ale dopiero się zorientowałam, że nie mam już foremek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |||||
Wtajemniczenie
|
cześć i czołem
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Może trzeba założyć przyporadnianą grupę wsparcia ? dla ludzi wychodzących z wynikami ? Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I melduję, że po marchewce mamy kupę po 3 dniach ![]()
![]() |
#3683 |
siedzę i myślę
|
proszę https://drive.google.com/file/d/0B9x...it?usp=sharing
na pewno przyda się mamom słoiczkowym, które rozszerzają dietę wg http://www.benc.pl/czytelnia/105/sch...ych-sztucznie/ lub http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...doskonaly.html, bo na słoiczkach wg mnie czasami za wcześnie podają niektóre warzywa, wolę być ostrożna, bo Antek ma skłonność do alergii - dlatego zrobiłam taką listę ![]() 1 tabela - po 4mies, 2 - po 5 itd. , na żółto są nowe danie, które można wprowadzać
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-10-25 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
siedzę i myślę
|
ale tu cisza
![]()
#3686 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. zależy jak idzie ulewanie/kupa. generalnie bodziaki zmieniamy codziennie, a spodnie/bluzy jak są czyste to co 3 dni mniej więcej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do zdjęć na moich wypiekach to ja dostaję oczopląsu i ślinotoku prawie przy każdym zdjęciu i przepisie..
![]() |
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja nie wiem czemu mają błędne info na stronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Rozeznanie
|
Jaki tu spokój dzisiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
chyba niektorym sie juz weekend zaczal
![]() a mi mlody zasnal na spacerze - i to jak za dawnych czasow, pare sekund po wyjsciu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- aha! po testach marchewki hipp i babydream stwierdzam, ze hipp jest smaczniejszy ![]() porownujemy teraz jablko+banan - na razie babydream mlody dostal i bardzo mu smakowalo. po poludniu dostal tez napoj babydream herbatka z kopru + sok jablkowy - bardzo fajny pomysl! czystego soku nie chce dawac, bo wydaje mi sie za slodki, a samej herbatki mlody nie chce - pluje dalej niz widzi. w kombinacji jednak picie mu wyszlo. wciagnal niecale 50 ml. a propos picia wlasnie... zastanawiam sie, czy probowac z niekapkiem, czy od razu uczyc pic mlodego z doidy cup albo z czegos takiego: http://www.hoppediz.de/de/camocup.html co myslicie?
#3690 |
Rozeznanie
|
Hej.Kochane
![]() Nie.nadrabiam.bo.zepsuła. mi.się.spacja.w.klawiatur ze.w.laptopie.jak.tylko.n aprawie.to.się.odedzwe.Ro zszerzyliśmy.dietę.Mateus zka.o.marchewke ![]() ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-28 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.