|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
No właśnie. M.in. ona jest dobrym przykładem na to, że cała ta sytuacja z ostami i punktami zrobiła się mega absurdalna. Więcej pisać nie będę, bo nie chcę rozbawić nieskalanych koleżanek. EOT.
|
#3662 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
A chodzilam do panstwowej szkoly :d wysłano z mojej Xperii SP
|
|
|
#3663 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie rozumiem czego próbujesz dowieść? Regulamin dotyczy wyglądu i zachowania uczniów. Nauczycieli obowiązują inne regulaminy, które nie dotyczą dzieci.
|
#3664 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Inna sprawa, że nawet jeśli regulamin jest dla uczniów to i nauczyciele powinni niejako się ogarnąć i nie chodzić do pracy w strojach i fryzurach kontrowersyjnych. Jeśli nauczycielka o wyglądzie panny z dyskoteki robi wykład pannie ubranej jak na dyskotekę o estetyce ubioru to cała wychowawcza gadka traci sens.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#3665 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3666 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie. Serio Mojwa uważasz, że jeżeli nauczycielka farbuje włosy, ma dredy, nosi makijaż, ma tatuaż, czy chodzi do szkoły w szpilkach to uczennica też powinna móc? Bez sensu, i nie mówię tu o licealistkach, które są często już pełnoletnie, choć je też oczywiście pewne granice obowiązują (u mnie w szkole takich problemów nie było z dziewczynami w tym wieku, ale może to była kwestia chodzenia 'lepszego liceum' i w innych wyczyniały jakieś akcje, były tatuaże, były kolczyki, farbowane włosy i różne style, ale wszystko w granicach gustu i smaku, żadnych gołych tyłków) a o dziewczynach z podstawówki, czy gimnazjum, którym takie pomysły najczęściej przychodzą do głowy w najgłupszym spektrum możliwości i które są na to po prostu za młode. Dobrze Zakonna pisze, uczniowie swoją drogą, nauczyciele swoją, to chyba nic nowego, a akurat powiedzenie "Co wolno wojewodzie..." jest bardzo, ale to bardzo dobre i trafne.
Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-08-22 o 21:45 |
|
|
|
#3667 |
|
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47819238]Dokładnie. Serio Mojwa uważasz, że jeżeli nauczycielka farbuje włosy, ma dredy, nosi makijaż, ma tatuaż, czy chodzi do szkoły w szpilkach to uczennica też powinna móc? Bez sensu, i nie mówię tu o licealistkach, które są często już pełnoletnie, choć je też oczywiście pewne granice obowiązują (u mnie w szkole takich problemów nie było z dziewczynami w tym wieku, ale może to była kwestia chodzenia 'lepszego liceum' i w innych wyczyniały jakieś akcje, były tatuaże, były kolczyki, farbowane włosy i różne style, ale wszystko w granicach gustu i smaku, żadnych gołych tyłków) a o dziewczynach z podstawówki, czy gimnazjum, którym takie pomysły najczęściej przychodzą do głowy w najgłupszym spektrum możliwości i które są na to po prostu za młode. Dobrze Zakonna pisze, uczniowie swoją drogą, nauczyciele swoją, to chyba nic nowego, a akurat powiedzenie "Co wolno wojewodzie..." jest bardzo, ale to bardzo dobre i trafne.[/QUOTE]
a ja uważam, że dredy itd. są w porządku- o ile zasady dotyczą wszystkich. Nie znoszę traktowania dzieciaków jak ułomów. Stąd się wlaśnie brał mój nastoletni bunt- dostawałam szału, kiedy ojciec wymagał ode mnie więcej, niż od siebie. Skoro w szkole panują zasady, to panują. W szpitalu nie wolno palić nikomu, nie tylko pacjentom. Jak się nauczyciele biorą za wychowywanie, to niech pamiętają, że podstawą jest dawanie dobrego przykładu. A jak chcą być jedynie gawędziarzami-teoretykami, to niech lepiej sobie całkiem darują. Wierz mi, anglistka-tapeciara nie była darzona szacunkiem, a uwagi wuefistki z nadwagą, która nie umiała przyjąć piłki od siatkówki sposobem dolnym, były traktowane najwyżej z uprzejmym politowaniem, a w gorszym wypadku z kpiną. Dzieciaki są w większości czułe na robienie z nich debili i raczej pozytywnego efektu to to nie ma. |
|
|
|
#3668 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Może byś poczytała ze zrozumieniem zanim zaczniesz się ciskać? Jeśli w regulaminie jest zapis, że uczennice nie mogą mieć pomalowanych paznokci, to nie mogą. Natomiast nauczyciel może. Nikt nie pisał, że nauczyciel może wyglądać jak idiota, cyrkowiec bądź kurtyzana dlatego, że jest dorosły.
|
#3669 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Niby czemu nauczyciel moze np malowac paznokcie, a uczennica nie? W jaki sposob wplywa to na jej bezpieczenstwo czy wychowanie? Otoz odpowiem - w zaden. Ewentualnie nauczy sie bezmyslnie sluchac.rozkazow. wysłano z mojej Xperii SP
|
|
|
#3670 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja pierdziucham. Dlatego, że dzieci nie mają takich samych praw jak dorośli. Potrafisz to zrozumieć? W szkole są pewne zasady ustalone i uczniowie są zobowiązani ich przestrzegać. Uczennica ma wyglądać schludnie i odpowiednio do wieku. dziewczynki się nie malują, nie farbują włosów, nie chodzą w butach na obcasach DLATEGO ŻE SĄ DZIEĆMI.
|
#3671 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() A tak poważnie: nauczyciel nie może gorszyć swoim strojem. Ale wybacz, nie będzie nauczycielka chodziła z siwymi włosami. Choćby dlatego jej wolno farbować a uczennica w podstawówce/gimnazjum chyba jeszcze nie ma takiej potrzeby. Ja czasem widuję swoje koleżanki, co to się za dzieciaka farbowały na potęgę. Co miesiąc inny kolor. Jakby kto im mietłę na glowę wsadził, tak teraz wyglądają. Po diabła niszczyć wlosy od dzieciaka?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#3672 |
|
zuy mod
|
No i widzisz - a moim zdaniem o tym powinni decydowac rodzice. I przypominam, ze mowimy o dojrzewajacych nastolatkach, ktore maja potrzebe wygladac ladnie.
Mozna wygladac schludnie z makijazem, farbowanymi wlosami i kolorowymi paznokciami. Restrykcyjny zakaz jest glupi bo niczego nie wnosi. Umiesz racjonalnie go uzasadnic poza "bo dzieci to gunwo i sa gorsze od doroslych"? Bo niestety tak to brzmi. Owszem, nie maja rownych praw, glownie po to, zeby o nie dbac. I o ich bezpieczenstwo. A nie o to zeby kogos zgnoic i pokazac mu jego miejsce w szeregu. Szkola to nie wojsko, a nawet w wojsku - przynajmniej teoretycznie - zasady obowiazuja wszystkich, nie wybiorczo. wysłano z mojej Xperii SP
|
|
#3673 |
|
Naczelna Nastolatka
|
dzieci są dziećmi, naprawdę powinny wyglądać jak stare-maleńkie?
Nigdzie nie napisałam, że dzieci to guwno. Piszę, że dzieci nie mają takich samych praw jak dorośli, ani takich samych obowiązków. Do przepisów szkolnych mają się dostosować zarówno rodzice jak i dzieci.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-08-22 o 23:02 |
|
|
|
#3674 |
|
zuy mod
|
Powinny wygladac tak jak chca, jak pozwalaja im rodzice ORAZ tak, by nie.godzic w dobre obyczaje.
Nie rozumiem po co szkola w to ingeruje. wysłano z mojej Xperii SP
|
|
#3675 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Zresztą ja nigdy nie kojarzyłam malowania paznokci z szeroko pojętą dorosłością. Małe dziewczynki też malują czasem i nie wygląda to jakby pretendowały do bycia dorosłymi. Jeśli się ustala jakieś prawa, nakazy i zakazy, to powinny mieć one jakieś uzasadnienie, a nie "tak, bo tak".
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-08-22 o 23:08 |
|
|
|
|
#3676 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Po to żeby nie było właśnie takich sytuacji. "A moja córka ma pazury na różowo bo róż to skromnie. Na czerwono byłoby wyzywająco". Dlatego się określa co jest w danej szkole akceptowalne i uważane za stosowny wygląd. I po to aby nauczyć odpowiedniego wyglądu do okazji. Do szkoły się nie przychodzi w mini pokazującej tyłek i w krechach na oczach.
|
#3677 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ale, Zakonna, jednak jeśli przesadnie "zrobiona" nauczycielka zwraca uwagę przesadnie "zrobionej" uczennicy to w tym jednak jest jakaś niekonsekwencja, przyznasz ![]() Co do farbowania to nie wiem, czy chciałabym oglądac osiwiałe przedwcześnie przez rozwydrzone dzieci nauczycielki. Ale jeśli widzę nastolatkę spaloną solarium na mechaniczna pomaranczę, z gołym brzuchem, kruczoczarnymi wlosami i spódniczką niczego nie zakrywającą, idącą do szkoły to się zastanawiam-gdzie są rodzice i dlaczego wypuszczają dziecko do szkoły w takim stroju.
|
|
|
|
#3678 | |
|
.
|
Cytat:
![]() ale co, pomalowane paznokcie ją postarzą? czemu w takim razie nie robi się ciekawych zajęć dla dzieciaków (tak jak w uk), gdzie nauczyliby je akceptacji własnego ciała czy dobory stroju/makijażu do sytuacji/okoliczności...?
|
|
#3679 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Pisałam kilka razy. nauczycieli tak samo obowiązuje stosowny wygląd. Ale nie o tym mowa przecież. Mowa o tym, że regulaminy i zasady możemy sobie w buty wsadzić jeśli dzieciom czegoś nie wolno, a dorośli to robią. O takiej postawie mowa. Bo dzieci to są w sumie dorośli tylko w miniaturze, nie? Może powinny zatem mieć takie same obowiązki?
|
#3680 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[QUOTE=zakonna;47820615]Po to żeby nie było właśnie takich sytuacji. "A moja córka ma pazury na różowo bo róż to skromnie. Na czerwono byłoby wyzywająco". Dlatego się określa co jest w danej szkole akceptowalne i uważane za stosowny wygląd. I po to aby nauczyć odpowiedniego wyglądu do okazji. Do szkoły się nie przychodzi w mini pokazującej tyłek i w krechach na oczach.[/QUOTE]
why? Różowe, czerwone, we wzorki - co w tym złego? To jest tylko pomalowany paznokieć. Dla mnie normalny etap rozwoju, niech się uczy dbać o siebie.
|
#3681 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Kurczę
dlaczego ja ciągle słyszę o PRAWACH dzieci a nigdy nie o OBOWIĄZKACH? A potem ludzie się dziwią, ze społeczeństwo coraz głupsze. A jak ma być mądre, skoro od najmłodszych lat każdemu wszystko wolno a nikt nic nie musi? I nie istnieją żadne zakazy i żadne normy. To przerażające. Kurczę, te gimbusy to przecież jeszcze moje pokolenie a ja się czuję, jakby eon mnie od nich dzielił.
|
|
|
#3682 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Napiszę to ostatni raz.
Jeśli w szkole lub jakiejkolwiek instytucji istnieje przyjęty regulamin to osoby, których on dotyczy są zobowiązane do przestrzegania go. Jeśli jakieś zasady dotyczą nauczycieli (np. nie wolno pić w czasie lekcji) to obowiązują one nauczycieli a nie wszystkich. Jeśli jakieś reguły dotyczą dzieci (brak makijażu) to dotyczą dzieci, a nie wszystkich obecnych w danej szkole/miejscu/instytucji. To jest bardzo proste. Nie wiem o co wy chcecie kruszyć kopię. Żadnych zasad, granic, ni kordonów bo zasady są głupie z założenia. A regulaminy są głupie tylko dlatego, że są regulaminami.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-08-22 o 23:23 |
|
|
|
#3683 |
|
Konto usunięte
|
Kiepsko sformułowałam zdanie
Dziewczyna dostała pisemną zgodę dyrektora na farbowanie włosów z rudego na blond i TYLKO blond, ze względu na przykre sytuacje ze strony uczniów w jej poprzedniej szkole, co dla mnie było, hmmm, absurdalne, bo w naszej NIGDY, a mieliśmy i podstawówkę i gimnazjum w jednym budynku, nie zauważyłam nic ponad zwyczajne docinki dzieciaków, a sama też zawsze byłam ruda, tylko w tamtym okresie miałam sporo ciemniejszy niż naturalny. Dla kolejnych dziewcząt, "starych" uczennic, a nie nowego narybku jak tamta, takich wyjątków ze strony dyrekcji już nie było. Rude, zarówno rudoblond jak ja, marchewkowe i miedziane oraz w każdym innym możliwym odcieniu, musiały znosić dalej docinki. Widocznie dyrektor wystraszył się fali próśb o pozwolenie na farbowanie
|
|
|
|
#3684 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Poza tym, wątek regulaminu jest wręcz śmieszny w wątku o OZM, gdzie na dzieciaki rozpuszczone przez głupich rodziców narzekacie.
|
#3685 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i dotyczyć to powinno tak samo nauczycieli, jak i uczniów. Nauczyciel czy nauczycielka ubrana niestosownie do sytuacji (a szkoła to miejsce wyjątkowe i panują tam inne normy niż np. w biurze) jest nieprofesjonalna, bo zwyczajnie daje zły przykład. I tyle. |
|
|
|
|
#3686 | |
|
Konto usunięte
|
Jak grochem o ścianę, serio nie widzicie różnicy między dziewczynką z I gimnazjum w zielonych włosach i z mocnym makijażem, a nauczycielką, która farbuje się na swój naturalny kolor, żeby zamaskować siwki i maluje się w sposób "nude"?
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja naprawdę nie ogarniam, przecież jeżeli dziewczyna sobie błyszczyk nałoży i pomaluje nudziakowo pazury to przecież nikt jej nie każe tego zmywać, ale jak dziewczę co ledwo z podstawówki wyszło przychodzi do szkoły zafarbowane na czerwono, z krechami na oczach i dekoltem prawie do pępka, no to sory memory, przegięcie. Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-08-22 o 23:59 |
|
|
|
|
#3687 |
|
zuy mod
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47821211]Jak grochem o ścianę, serio nie widzicie różnicy między dziewczynką z I gimnazjum w zielonych włosach i z mocnym makijażem, a nauczycielką, która farbuje się na swój naturalny kolor, żeby zamaskować siwki i maluje się w sposób "nude"?
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Prawda? ![]() [/QUOTE]Bo nastolatka farbuje sie na zielono zazwyczaj, nie? wysłano z mojej Xperii SP
|
|
#3688 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wcisnęłam"cytuj" zamiast"edytuj", głupi tapatalk
|
|
|
|
|
#3689 |
|
damn good coffee
|
ej, weźcie sobie załóżcie wątek o gupich regulaminach zamiast ciągnąć offtop tutaj
|
|
|
|
#3690 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Farmakopea, ile znasz nauczycielek, które wyglądają równie groteskowo, jak opisywana przez Ciebie (chyba) anglistka? Bo ja jedną i to (niestety) wykładowca uniwersytecki. I zwykle takie nauczycielki (jeśli sa to stażystki lub kontraktowe) zmieniają miejsca pracy, jak rękawiczki. Z roku na rok, bo nikt takiego dziwadła zatrudnić na stałe nie chce.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

No i wtedy się okazało, że jako budyń dziecko określa kupę. I rodzice tak do niego mówili: "Był budyń?". Byłam w szoku, a to był tylko jeden z przykładów na dziwne nazewnictwo.