|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Ps. A miał ktoś Canpolu? Ciekawa jestem opinii, czy jest taka jak moja. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- U nas powiedział że dają od 100 do 150. Daliśmy 120zł... Może wygodni diabełka
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
![]() Uwielbiam szpinak! Dziewczyny jak usypiacie wieczorem dziecko? Bo mój Filip zasypiał przy cycu i odkładałam go do łóżeczka i spał. Teraz już tak nie chce ![]() Nie chce bujać go na rękach, chciałabym żeby sam zasypiał
|
|
|
|
#3663 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak ubieralam normalnie, ale raczej spodnie odobno, a bluzka osobno
|
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
t_89 ja za drugą szczepionkę zapłaciłam dziś 220 zł, tak jak za pierwszą
dla mnie super na motorze z Kazikiem, który wcześniej jej się oświadczył i odrzuciła, bo kocha Igora i jadąc do Igora umiera ![]() może jakieś fotki porobię... tylko, że nie mam co ubrać obiadek w piekarniku
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-12-10 o 16:08 |
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trwa to 2-3 min i śpi a bez bujania to może karuzela? teraz karmiłam, po czym odłożyłam do łóżeczka i sam zasnął
|
|
#3666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W wigilię w domu. W pierwszy chrzest. W drugi odpoczywamy
|
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na ekac cce być do czasu potem jest wrzask z emam go odłożyc i zasypia sam na nocnym karmieniu zasypia przy cycu i odkładam do łożeczka
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W zeszlym roku Wice tez nic nie kupowalam na swieta z ubran.Jakas dziwna jestem |
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co z Matall ?
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-12-10 o 16:12 |
|
|
|
|
#3670 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- To ja sie czuje dziwna bo zadnej sesji nie robilam. Chcialam przy wychodzeniu ze szpitala, ale sie spieszylismy z paru powodow |
|
|
|
|
#3671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Heeej. Twardo nas pakuje od rana hehe jestem w czarnej
nie no już odłożyłam troche. Młoda spi od 2h a ja zamiast pakować oglądam comedy central czuję że zarwe nocke na pakowanie a o 4 rano wyjazd co ja poradzę że mam aktualnie niemoc...A co do prezentów to ja tz kupiłam zegarek który ma wbudowany termometr i pokazuje czy ryby biorą na podstawie faz księżyca Cytat:
ale jak wam wygodnie to jak najbardziej zakładaj![]() Tak czytam o tych spacerach. .. Z góry przepraszam, nie obrażajcie się na mnie za to co napiszę ale. .. niektóre powody nie chodzenia na spacery po prostu macie zaj.ebi.ste ja rozumiem że czasem zwyczajnie się nie chce np po ciężkiej nocy ale chociaż z 5 razy w tyg trzeba by wyjść. .. Jedyne co mnie powstrzymuje przed spacerem to temp poniżej -10. Sądzę że dziecko ma w nosie czy jest jasno ciemno wcześnie późno poniedziałek czy niedziela. Ma również w swojej dooopce jak dużo matka ma jeszcze do zrobienia w domu. Spacer ma być. Katar jak jest nieduży też nie jest powodem. I nie ma złej pogody, są tylko złe ubrania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ooo byłam na poczekalni i nie ma wątku lipcowo-sierpniowych, mają osobno.Głupio tak, lepiej jak większy tłok
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aaaa dzięki za wyjasnienia
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
WOW, takie cuda
![]() Nie zrobi jej to krzywdy? ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli śnieżyca i lód to nie jest dla Ciebie zła pogoda?
|
|
#3676 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
MOTYL no widziałam to ostatnio. .. dziwnie tak nie?
no ale może nikt nie będzie czul się pominięty bo jak wiemy wszystkie bywa i tak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3678 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie ni nie ubiore.Ale nie lubie dzieci w tych ubraniach swiatecznym (bez urazy dla nikogo).Wole zwykla koszule, zwykla sukienke |
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawyczaj pptrzebuje jescze pogłaskania po głowce, rączce, buziaku, rzadko kiedy muszę wziąć na ręce, jak biorę tzn że jest płacz smoczek, róznie, wczoraj na przykład obyło sie bez.oczywiście tyczy się to normalnego zachowania, jak jest skok, to jest bujanie, noszenie, przytulanie, wózek, wszystko co sie da
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Norwezki nakrywają dzieciom twarz pieluchami i chodzą nawet jak jest silniejszy wiatr. No w orkan to wiadomo ale to ekstremalny przypadek jak np burza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja też częśto ma body z krótkim i długim jakbym napisała, jak ubieram dziecka, to byście powiedziały, że za grubo ale u nas chłodnawo no i na pewno nie jest Jej gorąco![]() ja jak na razie wyprowadzam Maję na balkon w tym czasie coś porobię, bęzie większa to pewnie przez większośc czasu na podwórku będziemy siedzieć![]() ja słyszłam, że do -5 można z dzieckiem wychodzić ![]() w taką pogodę jak dzisiaj jaki jest dobry czas przebywania na świeżym powietrzu? |
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, to jest pomysł O ile nie będzie śniegu, a będzie lód to po prostu będę sobie z nią na naszym tarasie przed domem i lód na górkach mi nie straszny![]() No ale jak nasypie dużo sniegu, to nie będziesz wózkiem brodzić po zaspach? Sorki,że tak pytam,ale jeszcze nie przeżyłam tych sytuacji i jestem ciekawa jak wy będziecie robić
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-12-10 o 16:49 |
|
|
|
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zakładam najczęściej jakąś bluzkę zamiast drugiego body.Jak Nina miała 5 dni to zadzwoniła do mnie położna i wtedy jej się pytałam o spacery. Powiedziała, że do -10 stopni, czas nieograniczony POD WARUNKIEM że dziecko jest dobrze ubrane czyli plecki suche i ciepłe, nie gorące. Nie wiem jaką macie dzisiaj pogodę u mnie był +3, mżawka no i standardowo wiatr a młoda była z tatą na rybach prawie 3 godz. Poszli zaraz po karmieniu i wrócili na następne.tak jak już pisałam to nie chodzi o pogodę tylko o ubrania. Może być 10 stopni i słońce a dziecko ci zmarznie albo -5 i wiatr a dziecko się spoci, co nie?
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Julek nawet jak jest BARDZO zmęczony sam nie zaśnie, muszą być co najmniej dwa bujnięcia ![]() Cytat:
Od jutra postaram się wychodzić codziennie, zwłaszcza, że hektary są do spacerowania
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że nie
To muszę jakoś Filipa ogarnąć żeby zasypiał sam ![]() Motyl no u mnie z dnia na dzień zmieniło się jego spanie Ale u Ciebie będzie inaczej
|
|
|
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śnieg też nie może mnie powstrzymać bo nie zamknę się w domu od grudnia do kwietnia trzeba mieć duże pompowane koła w wózku (mam murę) i heja.ja mieszkam akurat na południu Norwegii ale same pomyślcie że są takie miejsca gdzieś na północy gdzie zima jest ostrzejsza a dzieci chodzą na spacery.
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie spacerów, to zapowiadają ładną pogodę w tym tygodniu więc bedzie mozna nadrobic jak ktoś ma braki
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na swoje koleczka nie narzekam. z kasa rozumiem.... sama dzis puscilam ponad 500 zl i nic sobie nie kupilam Cytat:
karmie, przytulam, daje buziaka i odkladam do kolyski. tetra przy buzi, odpalam konika i zaraz zasypia. |
||
|
|
|
#3690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
karmie go juz ulozonego do snu, w lozeczku od 2mca tak. W czasie skoku bujanie i tulenie...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

ile dajecie księdzu za chrzest ?

Kurak ze szpinakiem w cieście francuskim.

trwa to 2-3 min i śpi 

ja rozumiem że czasem zwyczajnie się nie chce np po ciężkiej nocy ale chociaż z 5 razy w tyg trzeba by wyjść. .. 

09.09.2013