Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 20:42   #3661
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Okazuje się że mamy więcej ciekawych zabawek pomikołajowych. Takie na przykład pianinko. Na dnie ma kapitalne dziurki w których są schowane śrubki, nie jest to wprawdzie aż tak fajne jak sznureczek od autka ale też można nieźle spędzić czas kombinując jak się dostać do śrubek
Stary 2013-12-09, 20:45   #3662
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziewczyny Hania ma gorączkę 37.8 czasem nawet termometr pokazywał 38 czym zabijać? Ibum na zmianę z czym? Póki co schladzam jej czolko i dałam ibum ale jest taka biedna tak patrzy na mnie takimi oczkami i jeszcze dziś zrobiła 3 kwaśne kupy.... Mogą to byc zęby ale nie muszą. Stresuje sie trochę...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zębyyyy.

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:49   #3663
hope01
Zakorzenienie

Zdjęcia jako Mikołajek nie mamy ale fota z prezentem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2534-horz.jpg (69,8 KB, 33 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:53   #3664
elllmi
Zakorzenienie

bokeh, jak hania? to pewnie zęby

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
oooo już wiem co miałam pisać

yankee candle a mój absolutny hit to vineyard
pachnie tanim winem

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

A Bokeh, Twój sen to idealna wizja mojego Tż. on zawsze powtarza :czego Ty tak wierzysz we wszystko co tam jest napisane? Przecież każdy może przyjść i się podać za matkę styczeń/luty
ale podejrzliwa bestia

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:53   #3665
marsi11
Zakorzenienie

temat przytulasków - moj też tulisiński się zrobił
ale jak czytam co Wasze dzieci potrafią to Leo jest daaaleko w tyle może gdybym nie pracowała i miała więcej czasu to byłoby inaczej
czasem mi przykro jak mówię,że coś nauczyłam małego a teściowa mowi- oj kochana, ja już wczoraj tak z nim robiłam wiecie o co chodzi....
no ale nie można mieć wszystkiego

Szaja,zdrówko
Bokeh, mam nadzieję,że to ząbki,trzymam kciuki
Illusion- matko święta, masakra
Nancy- Tobie też nie zazdroszczę
Bishonka- ja ciągle zapominam o bańkach dopiero podczas wieczornej kąpieli mi się przypomina

Leosiowi wychodzą górne trójki, czuję już pod palcami
dziewczyny, czy jest jakaś reguła, które ząbki idą najbardziej boleśnie?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:54   #3666
LadyWhisper
Zakorzenienie

wywaliłam małża na siatkówkę, bąbel śpi, mam ochotę na grzańca!!!
I jestem grubaaaaaaa buuuuuu

Bokeh, padłam z Twojego snu, tak na serio to na spotkaniu miałam wypożyczone dziecko a myślisz, że dlaczego odwołałam sesję w sobotę? Nie dałam rady wypożyczyć dziecka na czas!

Black, śliczna kiecka, ale ubrałabym tylko na

nadrobiłam cały dzień ale nie cytuję, bąbel dał mi dzisiaj do wiwatu no i kompletnie nie chciał jeść nic poza mleczkiem jak jeden dzień będzie miał na samym mleku chyba się nic nie stanie prawda? No i kaszkę zjadł rano i wieczorem

głodna jestem a nie mam nic w domu poza chlebem

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:54   #3667
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mnie też złapało jakieś cholerstwo. Chyba od małej się zaraziłam, bo TŻ też smarka, kicha i kaszle. Czuję się do dupy.

A, zapomniałam się Wam pochwalić - Oliwka nauczyła się raczkować, tak już całkiem normalnie. Mój szwagier jej pokazał, jak to się robi i następnego dnia zaczęła sama raczkować. Na razie jest nieśmiała w tej kwestii i trochę się boi, mam wrażenie, chodzić w ten sposób, woli stawać, ale powolutku, powolutku.
Zdrówka!
Twoja Oliwka jak mój Oliwek on też najpierw zaczął stać a potem raczkować. Też najpierw pomału a teraz to już zapitala ale dalej nie siedzi/nie siada... Martwi mnie to.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Brawo dla Oliwki

Najważniejsze, żeby były straszne Np. mocno przeżyłam Egzorcyzmy Emilii Rose albo Blair Witch Projekt. Ale nie muszą być związane z diabłem. Byle były dostępne w necie i w miarę nowe

Hmmm a jak się tego nauczyłaś?

A tatuś ma się dobrze. Nawet wczoraj gofry mi zrobił jak siedzieliśmy z małą
Ja nie znoszę horrorów które są oparte na faktach. W ogóle horrory mnie schizują (), po egzorcyzmach do dziś dziwnie się czuje jak jest 3 w nocy, tak mi to utkwiło jakoś

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Cudny Mikołajek

Jej można mówić coś codziennie a i tak 10 dnia pier.dolnie coś takiego że cycki opadają.

Znowu! dyskusja że małemu jest za zimno w kombinezonie zimowym bo jest cienki! że buty trzeba inne kupić bo w tych mu zimno!
I w du.pie ma że jej mówię że wczoraj był mróz i mały po spacerze 40-minutowym mial każdy centymetr ciała cieplutki i stópki tez bo buciki mają w środku futerko i jak zaczenie chodzić to mu kupię kozaczki do chodzenia a na razie te są dobre bo nie muszą moim zdaniem sięgac kolan. Przerywa mi w pół zdania i mówi znowu że mu zimno na pewno. To jej mówię że żadnym kocem go ie przykrywałam bo było slońce i piękna pogoda to wyszłam na wyrodną matkę. Że jak to ja nawet szalika nie mam dla niego (mam ten taki golfik z H&Mu) bo ona mu nawet nie ma jak buzi obwiązać żeby nie wdychał zimna. To jej tłumaczę że nie wolno tego robić bo dziecko ma oddychać powietrzem a nie jakąś skroploną parą z szalika, wystarczy że smakuje mu buźkę kremem specjalnym. To ta że będzie miał zapalenie płuc jak się nawdycha...ja że zapalenie płuc się nie bierze z wiatru a z wirusów to ta gały wybałusza jakbym była z kosmosu i wraca do punktu wyjścia że mu zimno! Doszło do tego że schowałam przed nią drugi kombinezon który mam już na niższe temperatury niż obecne -2 do +2 bo jak teraz go będzie małemu nakładać to prawdziwą zimą tylko zaszyc się w domu i modlić się o wiosnę.

Temat drugi: "INNE dzieci jedzą już z rodzicami obiady, sosy, gołąbki", "INNYM dzieciom rodzice kupują monte i danonki". To jej mówię że niech inne dzieci jedzą co chcą ale mój nie będzie. To ta że jemu pewnie brakuje witamn...ja na to czy ona sądzi że w tłustych sosach robionych zapewne z użyciem vegety, i w monte które ma tonę cukru i konserwantów są witaminy? I że w warzywach, owocach i mięsie które kombinuję ze wsi jest mniej witamin i składników niezbędnych dziecku niż w tym co ona wymieniła. To robi minę srającego kota i zaczyna znowu o "INNYCH dzieciach" i dodaje że ona kiedys swoim też dawała i nic im nie jest.

Ma głęboko w du.pie to że w poprzednim tygodniu była już dysksja na dwa powyższe tematy i dostała z☠☠☠.kę od mojego męża. Na zakończenie tej kłótni z moim mężem stwierdziła że jak ona taka zła jest i nie chcemy żeby siedziała z Igorkiem to możemy poszukać kogoś innego i ze ona przecież to wszystko dla jego dobra. Dobrze że mnie nie było przy tym bo on wcześniej ode mnie wrócił tego dnia z pracy.

Jak robisz?

Pokaż się w niej....i zrób zdjęcia pozostałych zakupów własnym osobistym aparatem jak w necie nie możesz znaleźć zdjęć
O rany, jak mnie to wkurza. Żadne argumenty do takiej nie docierają. Tia, monte i inne podobne mają mnóstwo witamin, a Ty mu serwujesz jakieś niezdrowe owoce i warzywa. U mnie to samo, tyle że ze strony mojej babci. Oli miał z nią zostać jak wrócę do pracy, ale raczej nic z tego, chyba że chcę żeby dziecko zmieniło się w niejedzącego, nieśpiącego w nocy "szajbusa" ogłupionego przez zabawki...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44086103]Zyje, mam angine ropna i wciaz temperature i zamarzam a gardlo boli jak szlag.[/QUOTE]

Zdrówka! oby szybko minęło bo to niesamowicie boli.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Nadrobiłam cały weekend i dzisiejszy dzień Wybaczcie nie cytuje, bo zeszłoby mi do rana Widziałam, że dużo chorób się przyplątało Mnóstwo zdrowia dla wszystkich dużych i małych a dla naszych szanownych teściowych

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

A Bokeh, Twój sen to idealna wizja mojego Tż. on zawsze powtarza :czego Ty tak wierzysz we wszystko co tam jest napisane? Przecież każdy może przyjść i się podać za matkę styczeń/luty
Nie no, jasne, że też wcześniej na to nie wpadłyśmy

Kurcze, problem mam. Za miesiąc trzeba by wrócić do pracy a ja nie mam z kim bąbla zostawić z babcią chyba się nie odważę... Widzę jej wpływ na małego jak z nim była w ciągu ostatniego tygodnia. Dziś naprawdę miałam dość, aż mam wyrzuty sumienia za brak cierpliwości ale trudno się dziwić jak mój spokojny aniołek zmienia się w diablątko co nie usiedzi 30 sekund w jednym miejscu. A z czegoś trzeba żyć...

Mały offtop od offtopu: rzućcie jakimś tytułem fajnego filmu, jakaś dobra komedia albo komediodramat mam czas żeby coś obejrzeć ale nie mam pomysłu.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 20:59   #3668
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Zdrówka!
Twoja Oliwka jak mój Oliwek on też najpierw zaczął stać a potem raczkować. Też najpierw pomału a teraz to już zapitala ale dalej nie siedzi/nie siada... Martwi mnie to.

Ja nie znoszę horrorów które są oparte na faktach. W ogóle horrory mnie schizują (), po egzorcyzmach do dziś dziwnie się czuje jak jest 3 w nocy, tak mi to utkwiło jakoś

O rany, jak mnie to wkurza. Żadne argumenty do takiej nie docierają. Tia, monte i inne podobne mają mnóstwo witamin, a Ty mu serwujesz jakieś niezdrowe owoce i warzywa. U mnie to samo, tyle że ze strony mojej babci. Oli miał z nią zostać jak wrócę do pracy, ale raczej nic z tego, chyba że chcę żeby dziecko zmieniło się w niejedzącego, nieśpiącego w nocy "szajbusa" ogłupionego przez zabawki...

Zdrówka! oby szybko minęło bo to niesamowicie boli.

Nie no, jasne, że też wcześniej na to nie wpadłyśmy

Kurcze, problem mam. Za miesiąc trzeba by wrócić do pracy a ja nie mam z kim bąbla zostawić z babcią chyba się nie odważę... Widzę jej wpływ na małego jak z nim była w ciągu ostatniego tygodnia. Dziś naprawdę miałam dość, aż mam wyrzuty sumienia za brak cierpliwości ale trudno się dziwić jak mój spokojny aniołek zmienia się w diablątko co nie usiedzi 30 sekund w jednym miejscu. A z czegoś trzeba żyć...

Mały offtop od offtopu: rzućcie jakimś tytułem fajnego filmu, jakaś dobra komedia albo komediodramat mam czas żeby coś obejrzeć ale nie mam pomysłu.
ja ostatnio oglądałam Volver Almadovara- uwielbiam go, no poza jedną wtopą pt:kochankowie w locie ale udam,że nie widzialam
Stary 2013-12-09, 21:06   #3669
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
jaopiero na allegro kupiłam jak przyjdzie pokażę
czekam z niecierpliwoscia

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Miałam. Zjadła kaszkę i kawałek banana w trakcie mojej nieobecności. Jak przyszłam to ucieszyła się straszliwie, biegła do mnie, jak ją podniosłam, przytuliłam to chciałam jeszcze buty zdjąć i kurtkę, dałam na ręce do t. - mała się rozpłakała okropnie. Od razu uu, głodna była..
Kochana dzis myslalam o Tobie bo moja Mała nie chce jesc ostatnio, i zauwazylam, ze ona ze swojego talerzyki ale z mojego owszem, i oniecznie ja sobie wkladam do buzi i pozniej Jej zeby widziala ze to z tego samego talerza inaczej nie chce

Misia
Witaj
Dużo zdrówka

Fewcia
A platki z jakim mlekiem daja w żłobku
A i czy musialas przed przyejciem do zlobka szczepic na pneumokoki??

Aska adopcje
To ile Ty masz lat, ze za stara, jam chyba starsza a mysle bo nie chce żeby Nati sama była.
Oczywiście nie musisz odpowiadać

Ezzo
Ja pitole jakie menu, szkoda, ze ja nie Twoja tesciowa
Zapodaj przepisy do klubu

Charlizz
Ja nie wierze w znaczenie snów

Slilver
Powodzenia w pobieraniu siuskow, teraz to ciężko jak maluszki duże
Jakajaka
Pieknosci

Illusion
Baty dla teściowej
HJE
Ja nie daje ani parowek ani szynki, za to podzera serek pleśniowy
Także ja Ciebie nie krytykowałam, a to fakt, ze trzeba patrzeć na składy i dlatego lubiłam kupować wedline w intermarche bo był skład ile miesa w miesie, a tu w de tak nie ma, szkoda
Sama kochana wiesz co najlepsze dla Twojej dzieciny
Ifka
Może lepiej pojsc do lekarza, zapytać

Bokeh
A taki wosk, to te opary nie sa czasem szkodliwe dla dziecka? Nie wiem nie znam się ale sama mam ochote zakupić tylko to mnie zastanowaiło wlasnie
A i tu w de tez na to szał jest
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:07   #3670
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Mam to samo z godziną 3 w nocy Od razu myślę o tym filmie Ale ja lubię się bać
Black to co z tymi horrorami?

Mówicie, że Wasze dzieciaczki to przytulaski. U mnie Domcia odwrotnie - chyba nie lubi się przytulać. Jak siedzę na podłodze albo jak jest zmęczona to owszem wspina się na mnie i pokłada, ale z przytulaniem to chyba nie ma za wiele wspólnego

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:13   #3671
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
yyyyyy
kobito co Ty wygadujesz??

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Slilver
Powodzenia w pobieraniu siuskow, teraz to ciężko jak maluszki duże
Dziękuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 21:13   #3672
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
[/B]

Na dłuższą metę to wcale nie jest zabawne

Cytat:

Cytat:
wywaliłam małża na siatkówkę, bąbel śpi, mam ochotę na grzańca!!!

Bokeh, padłam z Twojego snu, tak na serio to na spotkaniu miałam wypożyczone dziecko a myślisz, że dlaczego odwołałam sesję w sobotę? Nie dałam rady wypożyczyć dziecka na czas!

Black, śliczna kiecka, ale ubrałabym tylko na

nadrobiłam cały dzień ale nie cytuję, bąbel dał mi dzisiaj do wiwatu no i kompletnie nie chciał jeść nic poza mleczkiem jak jeden dzień będzie miał na samym mleku chyba się nic nie stanie prawda? No i kaszkę zjadł rano i wieczorem

głodna jestem a nie mam nic w domu poza chlebem
Weź się puknij w te grube czółko

Właśnie miałam pytać czy była sesja

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:15   #3673
LadyWhisper
Zakorzenienie

nie było, pogoda paskudna, Pietraszko i ja chorzy, nic by z tego nie wyszło.... Ale przekładamy na po nowym roku, co nie, Bokeh?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:24   #3674
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Co do wędlin, ja kupując jednak tez zawsze staram się wybierać takie, które mają jak najwięcej mięsa i mały dostaje, o ile dostaje, taką co ma 90% mięsa z kurczaka a i tak zawsze się zastanawiam co to za mięso, dlatego zbieram się do zrobienia własnych wędlin, nie tylko dla małego, ale myślę, że i nam dorosłym wyszłoby to na dobre. Czasem teściu robi swoją szynkę, a dzisiaj właśnie wyświetlił mi się rano na fb ten przepis i w tygodniu planuje go uskutecznić: http://zdrowe-odzywianie-przepisy.bl...dlina-100.html
Ja niemiesna, ale takie miesko zjem
A jeszcze odnosnie Twoich wyczynow kulinarnych - wielki szacun!!

ellmi, fajne zakupy! Jak kurtka ciepla, to nie oddawaj!

Ill, nancy, wspolczuje kretynskich tekstow t. :/
hope, rzeczywiscie cos tu nie gra jesli chodzi o faworyzowanie maluchow...

Ktos pytal o sniadanie.
U nas zawsze kaszka (kuku, jaglana, krakowska, quinoa) z owocami i pestkami, bo Kubus chleba nie lubi... Jak tylko widzi, ze zblizam go do jego buzki to odwraca glowke i kreci nia jakby mowil "nie nie nie"

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:29   #3675
misiaeel
Wtajemniczenie

przyszedł nam wózek xlander xa. fajny, póki co jestem zadowolona, zobaczymy co będzie w trasie
fewciu
Ty też się nad nim zastanawiasz??

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Właśnie robiłyśmy z Blanka zawody w raczkowaniu. Z przykrością muszę przyznać że przegrałam z kretesem.

też zawsze przegrywam

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a jeszcze Wam opowiem, jak się wczoraj spłakałam: TŻ ubrany, z torbą podróżną stoi w drzwiach i jak co tydzień jedzie do pracy, ja trzymam Filipa na rękach i mu mówię, żeby zrobił papa, bo tata jedzie daleko; a on tak słodko powiedział "tata" i obiema łapkami zaczął machać; to ja od razu łzy w oczach, a jak jeszcze TŻ zaczął coś do niego mówić, to już mi całkiem pociekły; to TŻ mówi do Fifka "pogłaskaj mamusię, żeby nie płakała", a ten mały skubaniec tak mnie delikatnie łapką po policzuku głaska i przytula do mnie główkę całkiem się rozkleiłam i chlipałam jak głupia
oj jak słodko

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Moje dziecko po wstaniu z drzemki jest masakryczne .. caly czas jojczy, placze, chwilowo tak jakby ja ze skory obdzierali .. a przed drzemka bylataka rozkoszna ...

Nagralam dzis mine ( marszczy nosek i tak sapie smiesznie ) i jezorki, bo to co innego niz indianin, ktorego tez umie
ale minka

Cytat:
Ems, to jest takie kochane, ja mówie Hania chodź do mamy i ona przyczłapowuje wstaje obejmuje mnie rączkami
moja też tak robi

Cytat:
Dziś nauczyła się mówić babcia (już nie baba, tylko wychodzi jej babsia), od kilku dni mówi na Elzę "pies", a jak chce pić, to mówi "piś". Buty to są buuu, jedzenie jest mniam, kotek robi miau, a piesek hau hau hau.
i Ty Jej jeszcze nie nagrałaś

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Moja koleżanka urodziła Olę cały dzień rodziła i w końcu się na cesarce skończyło, ale ważne że szczęśliwie aż się popłakałam ze szczęścia
gratulacje!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44086103]Zyje, mam angine ropna i wciaz temperature i zamarzam a gardlo boli jak szlag.[/QUOTE]
zdrówka

Cytat:

Neti, załatw woski po 4zł. Ale jak już jesteśmy w temacie YC, to już wiem, co kupię siostrze pod choinkę.
o jestem za

Cytat:

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 21:33   #3676
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
przyszedł nam wózek xlander xa. fajny, póki co jestem zadowolona, zobaczymy co będzie w trasie [B]
poka focie
ja też potrzebuję spacerówkę nasz buzz jest mocno zdezelowany
kurde ale teraz nowy wozek jak tyle wydatków
Stary 2013-12-09, 21:38   #3677
nancykenator
Zakorzenienie

zdrowiej
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Okazuje się że mamy więcej ciekawych zabawek pomikołajowych. Takie na przykład pianinko. Na dnie ma kapitalne dziurki w których są schowane śrubki, nie jest to wprawdzie aż tak fajne jak sznureczek od autka ale też można nieźle spędzić czas kombinując jak się dostać do śrubek

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
temat przytulasków - moj też tulisiński się zrobił
ale jak czytam co Wasze dzieci potrafią to Leo jest daaaleko w tyle może gdybym nie pracowała i miała więcej czasu to byłoby inaczej
czasem mi przykro jak mówię,że coś nauczyłam małego a teściowa mowi- oj kochana, ja już wczoraj tak z nim robiłam wiecie o co chodzi....
no ale nie można mieć wszystkiego

Szaja,zdrówko
Bokeh, mam nadzieję,że to ząbki,trzymam kciuki
Illusion- matko święta, masakra
Nancy- Tobie też nie zazdroszczę
Bishonka- ja ciągle zapominam o bańkach dopiero podczas wieczornej kąpieli mi się przypomina

Leosiowi wychodzą górne trójki, czuję już pod palcami
dziewczyny, czy jest jakaś reguła, które ząbki idą najbardziej boleśnie?
rozumiem, że musi Ci być przykro...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:42   #3678
Debrah
Zakorzenienie

Lady: skoro moje dziecko jeszcze żyje;p znaczy to, że może być na samym mleku, przynajmniej na trochę.

Książka mi przyszła, będę powoli czytać, ale kurdę czasu nie mam! ;/ kolokwium duże za 2 tygodnie, teraz chętnie położyłabym się spać
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:50   #3679
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a jeszcze Wam opowiem, jak się wczoraj spłakałam
Ahh Też kiedyś pisałam, jak Pola macała tż po twarzy, jak on jechał do Au, tak jakby chciała jego twarz zapamiętać - też się wtedy spałakałam...

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
A no i dodam, że od jakichś 4 dni kupa w każdym pampersie,nie jakaś biegunkowa, normalna... innych objawów brak, martwi mnie to
A tych pampersów od kiedy używasz? Bo jeśli dziecko robi kupę częściej niż zwykle, to też wystarczy, żeby odparzenie się zrobiło.

Cytat:

no i kompletnie nie chciał jeść nic poza mleczkiem
No teraz to się poczułam jak orka...

Zęby Albo może gardełko boli.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mam to samo z godziną 3 w nocy Od razu myślę o tym filmie Ale ja lubię się bać

Mówicie, że Wasze dzieciaczki to przytulaski. U mnie Domcia odwrotnie - chyba nie lubi się przytulać. Jak siedzę na podłodze albo jak jest zmęczona to owszem wspina się na mnie i pokłada, ale z przytulaniem to chyba nie ma za wiele wspólnego
Ja też tak mam

U nas to samo, młoda raczej jak jej się zechce, no i też jak śpiąca, to wtedy do byle kogo, byle się przytulić, mama nie musi być

--------------------------

Dziewczyny, oglądałyście ten klip One Republic? --> http://www.youtube.com/watch?v=qKCGBgOgp08

Pola go widziała 2, góra 3 razy. No i dzisiaj siedzimy sobie w salonie i zaczęło to właśnie lecieć na esce. Ona nawet nie patrzyła na tv, zaczęły ledwie pierwsze takty lecieć, a młoda nosem pociąga, a jak tylko Ryan zaczął śpiewać, ona się rozpłakała. Wzięłam ją na ręce, a ona tak się we mnie wtulała, wiecie, aż ją trzęsło, rączki wokół mojej szyi, nóżki wokół pasa, a główka do klaty Tak się przytula, i zerka na ekran, i znowu główkę przytula. A dlaczego? Bo się boi tych psów, które gościa atakują Patrzyła, a jak się tylko pojawiały któryś, to na chwilę przytulas i znowu patrzyła. Potem to już taki cwaniaczek, że u mamy na rękach, to może patrzeć, bo jej nic nie zrobią
Kurde, pierwszy raz się do mnie tak przytulała, normalnie całym ciałkiem, całą sobą... Jej

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-12-09 o 21:53
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:52   #3680
marsi11
Zakorzenienie

Debrah,a na bloga to Ty kiedy znajdziesz czas? he?
Stary 2013-12-09, 21:54   #3681
sarah67
Zadomowienie

Ifka Misiael
za zeby

Hope
a w pracy nie beda krzywo patrzec, ze idziesz na wychowawczy??
bedziesz mialo mozliwosc powrotu?
nie doskwiera Ci siedzenie w domu?

tez sie wkurzylam jak napisalas o siostrze tz i tesciowej wrrrrr

Fewcia

ja tez chce przepis,moze wstaw do klubu,, a wsamym nauczyniu zaroodpornym nie moza? i wiazesz jakos zeby sie fajnie kroilo?

charlizz
ja kupilam pampkiw lidlu na poczatku listopada i u mnie ok

u nas
5 zabek górna lewa jedynka
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:56   #3682
bijkora
Rozeznanie

Czytam i czytam i nie wiem co napisać
Może tugeza jakaś ? Za zdrówko chorych mam i dzieciaków?

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-09, 22:04   #3683
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Jutro mam zabieg.
Trzymajcie kciuki.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:07   #3684
hje
Zakorzenienie

Sarah, za ząbka da Natki!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:07   #3685
charlizz
Zadomowienie

No padam, idę spać chyba

Hje,pampersy właśnie od soboty i domyslam się, że to może być od częstszych kup, tylko kurde od czego one? Dzisiaj było 5... ani nie śluzowate, ani nie rzadkie. Sorry, że ja tak o takim gównianym temacie tuż przed snem

Jutro jest mój ulubiony wykład z ulubionym panem sympatyczny taki i przedmiot fajny, szkoda że nieprzystojny,to by w ogóle był luxus.

Za zakończenie dnia naszła mnie taka refleksja. jak dobrze, że ja nie mam teściowej

Acha,schudłam 2kg. Nie, nie odchudzam się

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:09   #3686
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Czytam i czytam i nie wiem co napisać
Może tugeza jakaś ? Za zdrówko chorych mam i dzieciaków?
No tak przy poniedziałku?

Obawiam się że jakbym takim hurtem YC zamowila to by mi sie meta skonczyla

Tak czytam ile Wy już dzieciaczkom dajecie różnych rzeczy jeść..kanapki...kaszki jakieś. ..pestki...
U nas tak ciężko z tumi grudkami...jedynie co to maly wcina bulke z maselkiwm, jak juz mu szynke poloze to jest kiepsko. Pozatym tak boje sie dawac cos nowego ze wzgledu na kupy i podejrzenie Azs.

A co do wędlin, ja często robię indyka albo kurczaka( piers ) zawijana z jablkiem-w przyprawy, obwiaze sznurkiem, do folii i na 25min na wrzatek....MNIAMMMMMM

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:09   #3687
charlizz
Zadomowienie

Dzięki za odp. co do pampów. Nadal uważam, że te w wielkich pakach są inne.
No ale liczę, że nie uczulają

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:15   #3688
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jutro mam zabieg.
Trzymajcie kciuki.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Trzymamy!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Dzięki za odp. co do pampów. Nadal uważam, że te w wielkich pakach są inne.
No ale liczę, że nie uczulają

CZA BYLO SLEEP & PLAY kupić...na,sprobowanie:p

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Aaaa..ostatnio pierwszy raz Antoniowi pomidorowke zrobilam, i kurdę taka mi dobra,wuszla,ze teraz dla nas wszystkich oogromny gar ugotowalam..no a potem rozdzielilam co dla niego..trochę makaronu zblendowalam...i troche pociapcialam widelcem...i jego wyszła i tak koniec z koncow lepsza

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:16   #3689
bijkora
Rozeznanie

Neti na dobry początek tygodnia

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-09, 22:18   #3690
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
no Bokeh.. jak TZ ma taką produkcję jak rodzice....

Gratuluje maluszkom nowych umiejetnosci

U nas w tym temacie porazka kompletna.
Kubus uwielbia jedynie jesc.
Oprocz tego potrafi tylko przybic piatke i krecic glowka na "nie nie".
I tyle.
Jak pokazuje mu jak sie robi brawo, itp to patrzy w sufit Jak robie to jego raczkami to wyrywa je z wrzaskiem. Czyli co, niezainteresowany tematem?

Jak czytam mu i pokazuje rozne zwierzatka to wyrywa mi ksiazke i zaczyna ogryzać. A jak nie dosiega do niej łapką to kopie nogą

Takze tego... Na komunie sie nauczy :P

Martwic sie?
(pewnie napiszecie, ze nie, ale zapytac musze )

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości