|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
![]() teraz czekamy na relacjonowanie o ciąży i fasolince ![]() ![]() ![]() ale ja rosół jadam później
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze chciałam pogratulować Lady pracy
![]() My mamy 6 ząbków,już nie pisałam o kolejnych które nam wyszły-mamy jedynki i dwójki na dole,jedynkę na górze i czwórkę chyba na dole-nie potrafię tego ocenić czy to czwórka Ale idą kolejne,widzę już pod dziąsłem dwójkę,czwórkę i jedynkę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie smieszne bo tż tez jechal bez dowodu ![]() ![]() ale nie chceli go tam zostawić![]() noo wrzuce na nowego bloga zdjęcia i opis ![]() Cytat:
I życzę Ci zdrowej i bezproblemowej ciąży I po cichu życzę Ci dziewczynki :P
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fewcia- dzięki kochana że pytasz, typowe objawy, pryszcze, senność i mdłości ![]() Jeju to ładnie Blance idzie ![]() Leoś ma 6 zębów i wydaje mi się,że idą górne kły, płacze, ślini się,całą piąche do buźki ładuje i od dwóch dni ma gorszy apetyt Bokeh widziałam |
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie jaram fasolinka Marsi
Cos chcialam napisac ale jakos te nowiny mnie calkowicie wytracily z rownowagi ![]() Zazdroszcze Ale my sobie jeszcze na bobolinka drugiego poczekamy..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marsi ale faaaajnie cieszę się razem z Wami kiedy idziesz do lekarza? |
|
|
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, kocham Twoje poczucie humoru i dystans do siebie zawsze jak piszesz o uu
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, ze nas nie opuscisz na rzecz nowego watku na poczekalni ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Znów wpadam tylko powiedzieć że nie mam czasu
wiedziałam że jak wrócę do pracy to nie bede miala czasu na forum Daria na szczęście nie gorączkowała w nocy i w dzień też nie. Mam nadzieje że dzisiejsza nocka też będzie spokojna. Na dodatek wczoraj popsuł nam sie laptop i tż oddał go do naprawy... Wpadł mi oko news od marsi GRATULUJĘ!!!!!!!!!! Jutro pracuję od 9.00 do 20.00 ![]() Tesknię za Wami Wysłane z mojego GT-I8160
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-03-18 o 20:41 |
|
|
|
#3669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() cześć fewcia! ![]() a ja idę chyba obejrzę M jak Marcepan i spaaaaaaać
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
jeju przepraszam,że ja tak tylko o sobie
siedzimy z TZ na kanapie i zacieszamy się do siebie na wzajem no i oczywiście wizazing w tle, a jak ![]() nancy- nie wiem, pewnie za jakieś 4-6 tygodni żeby było coś widać jestem w szoku bo to pierwszy cykl starań no i żal mi Leosia,nie potrafię tego nazwać |
|
|
|
#3671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie, bedzie, nie ma innej opcji!!!! kiedy idziesz do lekarza? a no wlasnie, maszjakies imiona w glowie? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
Marsi gratuluje!!!! Super, ze sie udalo, spokojnych najblizszych miesiecy! Ciekawe jak Leos zareaguje na rodzenstwo. Bedziecie chcieli poznac plec? Bo ja tak sobie z tz rozmawialam, ze jak zafasolkujemy, to bedziemy chcieli niespodzianke
![]() lady fajnie, ze masz prace, a twojego tz do jakiego stanowiska przygotowuja w tej szkole liderow? Co do mnie to niestety sytuacja caly czas niepewna szklanko u nas nocki z zasady sie polepszyly, ale ida nam czworki, wiec ostatnio jest ciezko, ale to i tak bez porownania do tego co mielismy jeszcze w grudniu. Strednio mamy okolo 10 pobudek, ale zazwyczaj bierzemy na raczki, minutka spaceru i spowrotem do lozka ![]() Majulmi dzieki za podpowiedz z pokrowcami. |
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Standardowo przeczytałam wszystko, ale na pisanie brakuje czasu. Zresztą pisałam dziś w k. Domcia przeziębiona, ale jest ciut już lepiej. Marsi gratuluję! Trzymam za Was kciuki ![]() Cała ja też pewnie obejrzę mjm, o ile Domcia mi pozwoli, i pójdę spać Także impra nam się szykuje niezła ![]() Co do szczepienia to ja też odraczam i nie wiem kiedy zaszczepię, bo ostatnio często coś łapie. |
|
|
|
#3675 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona uwielbia ubrania, ma jakiegoś fizia, weźmie sobie coś i z tym chodzi po mieszkaniu, nosi to to Chować też chowa, ale nie poskładane i w kolejności przypadkowej, więc mnie to nie zadowala Generalnie ze sprzątaniem się czuję trochę jak ...syzyf w 5 minut potrafi zrobić demolkę taką..że ja ją potem pół godziny sprzątam.Ale strasznie kreatywna jest przy tym, dzisiaj gotowała zupę w normalnym garnku, mieszała drewnianą łygą.. Cytat:
Tylko jak je to te porcje są takie, że eh. np 60ml kaszki = koniec śniadania - tyle dziś zjadła + trochę serka wiejskiego granulowanego - odkryłam, że lubi go bardzo.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cudowna wiadomość, aż zazdroszczę.. mam nadzieję, że nie zdradzisz nas dla wątku z poczekalni ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3677 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrabiam, nadrabiam, nadrabiam... Cytat:
![]() tylko wiesz jak jest, ja kończę o 15 i nie ma opcji żebym pojechała do domu po młodego i wróciła do NS także jeśli po pracy, to ja sama; no chyba żebyś w P-nej była, to co innego![]() u nas 10 na razie Cytat:
Cytat:
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
w jakim sensie? ze pojdzie niejako w odstawke? ze bedzie tak jakby odsuniety na boczy tor?
widze ze hormonki juz daja o sobie znac Kochana, Leos bedzie juz duzym chlopcem jak Fasolinka bedzie juz na swiecie, bedzie duzo rozumial, bedzie Wam pomagal a Kochac swoich chlopakow bedziesz rownie mocno co teraz a nawet mocnej! no ioczywiscie oni Ciebie! przepraszam, WAS! |
|
|
|
#3679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie ![]() Cytat:
** przywykłąś juz chodz troszke ze wrocilas do pracy ?? Cytat:
czemu żal ? ejj bedzie super bedzie mial rodzenstwo w swoim wieku, nie mysl tak ![]() a tż zaś z tym Arielkiem
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
ezzo- ja za pierwszym razem miałam niespodziankę- super sprawa teraz już bym nie wytrzymała
a co do planowania płci- szczerze? to wolałabym chłopaka ale myślę,że po dłuższym namyśle nie ma to kompletnie żadnego znaczenia,już raz rozpaczałam jak u Leosia zobaczyłam armate, teraz już luzuje ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- dziewczyny- zal bo to macierzyństwo chwytałam jak się tylko dało,wydaje mi się,że zawsze się robi coś kosztem czegoś a on przecież jest jeszcze taki malutki
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zeby obstawiam od tygodnia (nocki gorsze, sliny tona, wpychanie do buzi wszystkiego) i ni widu nie slychu po nich... Pamietacie jak pisalam, ze TZ sie zarzekal, ze koniec z MjM? ![]() Wczoraj 3/4 odcinka przesiedzial tylem do tv (tak mamy kompa ustawionego), nie reagowal na moje zaczepki w stylu "patrz jakie ladne mieszkane" itp, ale na koniec sie zlamal cienias jeden ![]()
|
|
|
|
|
#3682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do 3 chlopaka, wyobrazam Was sobie wtedy jako rodzinke.pl
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z drugiej strony tak się cieszę,że Leos będzie mieć kompana do zabaw bo taka różnica jest po prostu genialna TZ ciagle mnie obserwuje, głupio się uśmiecha i co chwilę puszcza mi oczka
|
|
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooom nie dalabym rady z drugim dzieciem sama jak malz non stop na szkoleniach teraz..... jeszcze mu studia podyplomowe zaproponowali i kurs jezyka japonskiego (ma 2certyfikaty zdane juz i zaproponowali mu kontynuacje) takze srednio raz na 3tyg jestem teraz u mamy na 3-4 dni, weekendy dojda mu studia plus w tygodniu poza praca japonski..... jak sie wszystko uspokoi to pomyslimy.... dobrze, ze na Pietraszka sie tak od razu zdecydowalismy, bo teraz pewnie bysmy odkladali przez jego "kariere" Cytat:
My tez bedziemy chcieli niespodziewajke ![]() Ta szkola liderow to jak nazwa wskazuje - na lidera, project menagera ciezko mi sie polapac w stanowiskach u nich w firmie. Generalnie 90% ludzi ktorzy ukonczyli ten pakiet szkolen w przeciagu 5lat awansuje na bardzo wysokie stanowiska kierowniczeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A opisywane sytuacje 1. Jak wstanie wcześnie, jeszcze przed wyjściem Tż do pracy to "żegna tatę" - nosi do niego buty, jeszcze się nie zdąży ubrać a jej już ręka odpada od robienia "papa" tatusiowi i mówi przy tym cały czas "papa papa papa" (Nancy i Kubie też pomachała zanim zaczęli na dobre wychodzić 2. Jak Tż wraca od razu niesie do niego piłkę, bo zawsze po powrocie Tż się szybko rozbiera z kurtki i idzie się bawić, chociaż chwilę zanim zasiądzie do obiadu. 3. Mieszkam na parterze - w oknach mam ( bo są takie jak drzwi balkonowe) na zewnątrz takie metalowe rolety - opuszcza/podnosi się je przy pomocy takiej korbki, kręci się nią. Jak Amelcia była mniejsza to miała obsesję na punkcie tej korbki, stawała, wyjmowała ją i chciała wsadzić od nowa - bałam się, że spadnie z łożka przez to, więc zaczęłam ją chować do 1rwszej szuflady w komodzie. Obecnie jest tak, że jak chcę odsłonić rolety i dam jej korbkę do ręki to biegnie na łożko, wstaje, podaje mi korbkę, czeka aż się zmacham i odsłonię okno;p, czasem bije brawo. Potem mówię, że "idziemy schować", złazi z łóżka idzie do komody, staje przy niej i wyciąga do góry rączkę z korbką, żebym odsunęła szufladę i schowała. 4. Jak powiem, że idziemy nastawić pralkę/wyjąć pranie/mama idzie zrobić siku to biegnie do łazienki razem ze mną i wie dokładnie co będziemy robić, wyjmuje pranie z pralki i podaje po jednym, albo załaduje rzecz do środka i zamyka pralkę, chce spuścić wodę w wc ![]() 5. Kiedy jest wieczór to wie, że po jedzeniu idziemy się kąpać, idzie do sypialni, staje pod zamkniętymi drzwiami, woła "mama mama brrrrum", waląc w drzwi, ja otworzę, weźmie piżamkę (przewieszona przez łóżeczko), ja daję jej czystą pieluchę i ona maszeruje dumna z manatkami do łazienki, po czym, podnosi ręce z nimi do góry i krzyczy "taaa" ("tam") bo rzeczy zawsze na pralkę odkładam. Potem próbuje się rozbierać. Kąpie się, pytam się czy już, czy wychodzimy jeśli się zgodzi to wstaje, obraca się tyłem i ręce do góry daje, żeby ją pod pachami chwycić Potem musi wyrzucić pieluszkę zużytą, sama zamyka drzwi od łazienki i idzie do sypialni.6. Chce mi chować produkty do lodówki, np śmietankę do kawy jak znajdzie, staje nad lodówką z tym, podnosi do góry,woła. Ja chowam, ona zamyka lodówkę i bije brawo 7. Wyciera ze mną kurze :P 8. Przyniesie totalnie wszystko o co ją poprosić. 9. Dzisiaj wreszcie próbowała myć swoje ząbki jak mówiłam, że myjemy. 10. Rano gdy wstanie pierwsza i włażenie na mamę nie działa i ma dalej śpi, to mnie klepie po twarzy i woła z uśmiechem "maama mamaaa" Ale naj naj najlepsze są spontanicznie dawane buziaki i wszelkie przytulasy, też nas dopada jak na podłodze jesteśmy Rozpisałam się. Sorry. Ogólnie jestem oczarowana |
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, to fakt
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, a Sami? Kiedy mu powiecie? Z tego co pamietam to na wiesc o Leosku chyba trzasnal drzwiami?
![]() Nawijko, no, na chwile zdradzilam, musialam malzowi oddac bo jemu sie popsul telefon a w tym co mu dziadek pozyczyl nie ma nawigacji a chacha ma.... ale jeszczd gdzies tydzien podobno i odzyskam moja czacze! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

na początku troszkę mnie zdziwiła jego reakcja bo nie skumal o co chodzi a za chwilę ucieszył się jak głupi nadal siedzi z rogalem na twarzy no i pije 3 drinka 

wiedziałam że jak wrócę do pracy to nie bede miala czasu na forum 

dla Kubusia za "dorosły" obiad
Nie myślcie, że jestem jakaś nienormalna ale po chorobach wszystko nam się poprzestawiało i jedzenie i zasypianie
cudowna wiadomość, aż zazdroszczę.. mam nadzieję, że nie zdradzisz nas dla wątku z poczekalni