|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Po wizycie. Maluszek to dziewczynka
Potwierdziło się.Ruszała się bardzo i trudno było położnej zmierzyć tętno. Na usg też widać było jak macha. Gin pokazał mi gdzie co jest: pęcherz moczowy, żebra, kręgosłup, oczy... Zrobił pomiary i termin mniej więcej się zgadza z tym z miesiączki. Waga: 292g Córka mi się obudziła i nie zdążę Was teraz nadrobić
|
#3662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
Ale na nfz każdy za karę pracuje. Szkoda,że mój lekarz u którego byłam 2 razy nawet nie zwrócił uwagi,że weszłam z Tż i w ogóle jemu wszystko pokazywał bardziej niż mi Ale wiesz jak zawsze trzymam kciuki jak każdy [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46058726]Kurde masakra ten lekarz Co to jakieś średniowiecze... Ja zawsze wchodzę z moim. Ale grunt, że jest wsio oki. W Pepco mają super rzeczy i fajne ceny też lubię tam zaglądać, często kupuję tam rzeczy moim chrześniakom rocznym [/QUOTE]Ja na poprzedniej z moim weszłam i nikt nic nie mówił... Ale to się zdarzają takie chamy bez kultury,bo myślą,że jak są jeden dzień w tygodniu to wszystko im wolno. Nawet jego asystentka kiwała głową i nie odpowiadała nic na to co on gada. Ja dzisiaj mojemu chrześniakowi ciuszki pokupowałam Ale ludzi tłum i ciężko było się zdecydować A koleżanka była z nami to znalazła takie śliczne sukieneczki... Ale póki co wszystko w kolorze unisex ![]() Cytat:
Dowiedziałam się,że 200 g(40g w tydzień),wsio ok i dał posłuchać serduszko.. I ja już się ubierałam wychodziłam z pokoiku a on zaczął komentować pod nosem naszą kulturę i że pacjenci myślą,że wszystko im wolno. Szkoda,że całą wizytę był dla mnie miły a potem pod nosem gada... Ale mamy politykę prorodzinną przecież ![]() Dorota,gratuluję córuni !
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-04-16 o 13:59 |
||
|
|
|
#3663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo Doris I tak ładnie ci dzidzię zbadał, pokazał wszystko i zmierzył i w ogóle. Także ja po takim usg tez bym była bardzo zadowolona ![]() Wiecie co? Mam nadzieję, że limit dziewczynek się nie skończy Bo ja też czatuję na dziewuszkę a okaże się, że sami chłopcy nam zostaną
|
|
#3664 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
gorzej jak się teraz sami chłopcy posypią A jest tu jeszcze kilka mamuś które też liczą na dziewczynki ![]() Mecia już odchodząc od tego durnego lekarza, to gratuluje zdrowego bąbelka
|
#3666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Doris gratuluję zdrowej dziewczynki ![]() właśnie jem spagetti...
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy... Edytowane przez Paulina Darek Czas edycji: 2014-04-16 o 14:15 |
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to kocyk kupiłam w neutralnym kolorze A i dziękuję Najważniejsze,że serducho bije jak dzwon
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3668 |
|
Konto usunięte
|
hehe jestem tu jedyną która stawia na chłopca?
od początku czuje, że to będzie chłopiec, choć wszyscy dookoła tłuką, że dziewczynka lekarz na usg w 13tc stwierdził, że dziewczynka na 80% co mnie mocno zdziwiło i powoli oswajam się z tą myślą Grunt, żeby było zdrowe
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja raz byłam na NFZ u gina na patologii ciąży to doznałam totalnego szoku. Wyszłam z gabinetu z wielkimi oczami bez słowa i chwilę minęło zanim doszłam do siebie. Niestety rozpuszczona jestem przez prywatne płatne wizytyAle przede mną w gabinecie była jakaś kobieta, która lada dzień miała rodzić i coś było nie tak, ale ona bała się zapytać o co dokładnie chodzi i co się z tym wiąże i wyszła taka przestraszona. A jej małż załamany, bo on nie może przecież tam wejść i zapytać bo facetom wtęp wzbroniony! Cytat:
|
||
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46059341]hehe jestem tu jedyną która stawia na chłopca?
od początku czuje, że to będzie chłopiec, choć wszyscy dookoła tłuką, że dziewczynka lekarz na usg w 13tc stwierdził, że dziewczynka na 80% co mnie mocno zdziwiło i powoli oswajam się z tą myślą Grunt, żeby było zdrowe [/QUOTE]A ja już sama nie wiem co ja bym chciała Na początku bardzo chciałam chłopca, i jak lekarz na usg genetycznym w 13 tc powiedział że chyba chłopiec to się strasznie ucieszyłam, a teraz żal mi chyba tych słodkich sukieneczek które wstawiacie i chyba chcę dziewczynkę
|
|
|
|
#3671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedą 2 córeczki, jak u mnie![]() Cytat:
|
|
#3672 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie o tym w Pl to juz tutaj pisałyście i szukałam takiego w De bo wczoraj nie mogłam znaleźć ale z tego polskiego skorzystam w święta Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I trafiłam na nfz na super gościa i już ciągle będę do niego chodzić Mimo,że do tego co dzisiaj miałam chodzić,bo 2 miesiące temu tak postanowiłam i dobrze,że w międzyczasie znalazłam innego lekarza,bo nie dość,że czekałam na wizytę 2 miesiące to jeszcze moją ciąże prowadziłby cham. A tak mam super lekarza,na wizytę mogę iść kiedy chcę jak mam z czymś problem i na pierwszą wizytę dosyć krótko czekałam G... prawda,że facetom wstęp wzbroniony. Czytałam prawie cały tydzień teraz i lekarz nie ma prawa zabronić bliskiej osobie obecności przy badaniu. Może poprosić ale Ty nie musisz się zgadzać. A mnie nastraszył,że odmawia wykonania badania- a to już jest powód do skargi.. To tak z tych przyjemnych rzeczy W załączniku moje dzisiejsze zakupy Bez szału,ale pierwsze nowe rzeczy jakie kupiliśmy ![]() Kocham paseczki i kocyk od początku planowałam w delikatnym kolorze: żółty albo beżowy Jeszcze będę musiała jakiś jeden dokupić z grubszych i jeden cienki
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3674 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciuszki zresztą też. Eh ciężko się powstrzymać jak się widzi te wszystkie śliczne malusieńkie rzeczy...
|
|
|
|
|
#3675 |
|
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46059746]Kocyk słodziutki
Ciuszki zresztą też. Eh ciężko się powstrzymać jak się widzi te wszystkie śliczne malusieńkie rzeczy... [/QUOTE]Dokładnie, ciężko się powstrzymać jak dziewczyny wrzucają te wszystkie swoje zdobycze Na szczęście przed ciążą obkupywałam dzieciaki moich kuzynek i brata, to potrzeba kupowania trochę została zaspokojona i teraz dzielnie się trzymam i wystarcza mi podziwianie forumowych łupów Ale jak za jakiś miesiąc wyruszę na zakupy to nawet nie chcę myśleć jak to się skończy
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się na wieszakach body za bardzo nie podobały a śpiochy były za duże,takie na 6 miesięcy ale zajrzałam do koszyków a tam body po 5 zł
To wzięłam 2 sztuki,bo reszta była różowa i w czarne paski... A ja chciałam takie neutralne,więc wzięłam te 2 pary,bo jako jedyne były znośne I większość rzeczy w Pepco na dziewczynki.. A dla chrześniaka szukałam w rozmiarze 92-98 to mało co znalazłam.. Wszystko mniejsze były. Ale spodnie dżinsowe na 68 były przekochane
|
|
|
#3677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe ja na ostatia wizyte tez ogarnelam bozenke ale mialam nadziej ze bedzie przez brzuch. I pani dr do mnie no to odkryc brzuch i na lezanke, jak ja sie uciezylam. A po badaniu do drugiego pokoju i prosze na samolocik Cytat:
1,5 godziny pralam pedzle do makijazu nigdy wiecej sie tak nie opuszcze w systematycznym czyszczeniu A teraz zabieram sie za cordon blue z piersi kurczaka
|
|
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
Doriss gratuluję dziurawca heheh
u mnie też chyba będzie a tak chcieliśmy chłopa no ale teraz oczywiscie najwazniejsze zeby bylo zdrowe co bedzie to i tak kochac bede szalenie <3 Zrobiłam obiad , ogarnęłam trochę dom , mama mi posadziła zioła na balkonie a ja sie czuję jak bym miała zaraz zejść z tego świata
|
|
#3679 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46058611]Właśnie z ciekawości zerknęłam po raz już setny chyba do wyników badań prenatalnych z 13tc i tam zapisane jest, że mam łożysko nisko na przedniej ścianie wcześniej jakoś nie zwróciłam na to uwagi ![]() Jestem w 16tc6dz i nie czuję ruchów właśnie będę wcinać grzeska czekoladowego, może niuniu się poruszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
Mandragorrka
no w Polsce Ci lekarze jacys tacy niedouczeni podobno w Wa-wie w klubach fitness jest duzo cięzarnych na zajeciach dla przyszlych mam a u mnie w mieście świeci pustkami... bo lekarze wlasnie zabraniaja cwiczyc itd ech a szkoda gadac![]() nmartyna mysle ze waga nie ma znaczenia, ja raczej szczupla i ruchow nie czuje w 20tygodniu,mam kolezanke,dosyc spora dziewczyna i czuje od 19tygodnia... wiec to sie nie sprawdza nic a nic Metamfetaminax co za ch** moze zona mu nie dała?![]() ja od początku do końca mam jednego lekarza i jezeli kiedys bede w ciazy to na pewno pojde do tego samego gina bo jest super ![]() DorissiriD gratuluje wizyty Uciekam bo Tz chce kompa i tak czytam 3 po 3 ![]() wybaczcie...
|
#3681 |
|
Rozeznanie
|
Bożenka przystrzyżona, nogi skoszone
A Bożenkę musiałam najpierw Tżta maszynką do włosów bo inaczej moje golarki by nie dały rady ![]() Włosy wysuszone i jestem w szoku co się z nimi stało!!!! Wyglądam jak pudel! Nastroszony pudel! Koszmar jakiś... nie dość że każdy w inną stronę, każdy z innym skrętem, cienkie się zrobiły, sianko koszmarne zostaje kitek i opaska chyba bo jakbym miała to układać to do jutra nie dam rady Jeszcze z psem skoczę i do sklepu bo mleczko zagęszczone czekoladowe ![]() ![]() Tak mi się w wannie zachciało że myślałam że nie dotrwam do końca ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- ale mam włochy nad pępkiem dopiero teraz zauważyłam jak się nakremowałam i siedzę w staniku na kanapie Niektóre to 1 cm mają No i mimo że jestem blondynka to te włochacze są czarne A po pępkiem też zawsze miałam linie włosków ale była szerokości 1 cm a teraz ma 5 cm
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
A taką mam sprawę ... pisałam już jakiś czas temu do Ciebie Niestabilna czy możesz mnie wpisać do Klubu i nadal nic ... to trzeba sobie jakoś specjalnie zasłużyć ?
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
jak dalmatyńczyk :
|
|
|
#3683 |
|
Rozeznanie
|
Dobra kciuki poproszę bo wychodzę do gina
Oby fifulec nie zmienił się w dziurkę bo babcia ma podobno siatkę ciuszków w kolorach błękitnych lub z motywami samochodzików I jak zwykle tuż przed wyjściem do lekarza coś mi jest ale nie będę się opychać przed ważeniem
|
|
#3684 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No to trzymam kciuki a fifulec pewnie pozostał fifulcem one raczej sie pojawiają niż odpadają Siedzę na balkonie i normalnie gorąco niesamowicie zupka gulaszowa dochodzi, trzecie pranie sie kończy a ja czekam na tz bo zaraz wpadnie po pracy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś wypluta dziś jestem,czekam na te wszystkie bluzki,ale jeszcze żdna nie dotarła Niecierpliwa jestem![]() Córa ogląda bajki,a ja zasiasłam przed kompem i zastanawiam się co by tu wszamać ,ale chyba na nic nie mam smaka...poza mleczkiem z tubki Odką o nim wspomniałyście, to jadłabym je codziennie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy u Was też tak paskudnie jak u mnie, zimno jak nie wiem co, pada deszcz i nic sie człowiekowi nie chce
![]() chociaż i tak się zmobilizowałam i łazienkę posprzątałam
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
niestabilna dziekuje
|
|
#3690 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny nie wiem czy to przez moje humory ale nie moge sie dogadac z TZtem
myalalam ze czas ciazy bedzie jakos inaczej, a nic sie nie zmienilo, nie dotyka brzucha w sumie tak jakby ciazy nie bylo, mylalam ze bedzie sie cieszyl nakrecal a tu nic nie zapyta czy czegos potrzebuje, czy moze chce głupia herbate...o wszytsko musze poprosic i jesli juz cos robi to z takim zniecheceniem ze jest mi przykro : (![]() dziaiaj poprosilam o glupie nalesniki bo troche posprzatalam i nie mam sily ich robic, ciagnie mnie ten brzuch to uslyszalam ze to mój wymysł i nie bo sie przyzwyczaje, juz nie mówiąc sam z sibie nie wpadnie na to zeby mi pomóc w czyms, przeciez mam czas, bo teraz siedze w domu....a ja nie chce o wszytsko prosiic ![]() no siedzee i rycze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Potwierdziło się.
Ślub: 6 września 2008 ___ 

Ale na nfz każdy za karę pracuje. Szkoda,że mój lekarz u którego byłam 2 razy nawet nie zwrócił uwagi,że weszłam z Tż i w ogóle jemu wszystko pokazywał bardziej niż mi
Co to jakieś średniowiecze...
Ja zawsze wchodzę z moim. Ale grunt, że jest wsio oki. W Pepco mają super rzeczy i fajne ceny 

Na początku bardzo chciałam chłopca, i jak lekarz na usg genetycznym w 13 tc powiedział że chyba chłopiec to się strasznie ucieszyłam, a teraz żal mi chyba tych słodkich sukieneczek które wstawiacie i chyba chcę dziewczynkę
) a on "a to już widzę nie do mnie,ale trudno". I w ogóle ja siedzę w gabinecie a wezsła jakaś pinda z tekstem"Ja tylko się pokazuję,że już jestem" i gadałam z asystentką a on ją na usg przyjął,bez kolejki. Mimo,że wszystko na godziny. Masakra!!Mam za swoje.
nigdy wiecej sie tak nie opuszcze w systematycznym czyszczeniu