|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
jednak załozyłam na materacyk. może mniej elegancko, ale jak poupychalam dookoła materacyka to wystawało moze 10 cm i to dopiero głupio wyglądało....
|
#3662 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
a kolezanka ma go do tej pory, chociaz sie powoli psuje Mam dwa storczyki, ale slabo kwitna ![]() mowie antytalent jestem. Ostatnio maz mi kupil roze, sztuczne ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
||
|
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem głodna, zjadłabym kanapkę, ale nie chce mi się takowej zrobić
![]() Zapuściłam sobie filmik : Chłopaki nie płaczą
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
Justiwi w takim razie może masz jeszcze parę dni - materiał genetyczny może przetrwać w drogach rodnych nawet kilka dób
|
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie Ktosiowa czytalam artykul. bardzo ciekawy, tylko ja nie mam pojecia kiedy mialam owulacje
![]() i caly czas licze ze urodze 22
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! Edytowane przez monijaaa Czas edycji: 2014-05-08 o 22:25 |
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
monija ja też nie mam pojęcia, ale ja się nie przejmuję tą data porodu, bo ja ze szkoły pt. nie ma daty porodu jest miesiąc porodu i dziś mi się rozpoczyna czyli najpóźniej za miesiąc młody będzie ze mną
choć z nim dużo dyskutuje i liczę, że jednak wylezie 12stego!
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ubrałam łóżeczko w ochraniacz nad materacykiem, tzn. nie wciskałam ochraniacza za materac, bo akurat asuje mi wysokością w ramą łóżeczka i ąłdnie wygląda ten okragły wysoki zagłówek ![]() a łyso nie będzie, bo mam przescieradło w kolorze ochraniacza, także nie będzie się tak bardzo rzucał w oczy ![]() no właśnie tak nie bardzo, bo marchwi nie siałam, daliśmy w zeszłym roku grubą warstwę obornika, a podobno korzeniowe się sieje rok po oborniku, bo warzywa są parchate i robaczywe.... u mnie marchew i bez tego robaczywa, więc nie chciałam ryzykować, teściowa posiała ![]() ja w tym roku nastawiłam się na dyniowate, ogórki i fasolkę, nic korzeniowe, rok temu posiałam buraczki na połowie ogródka, bo uwielbiam na tarte później i porosły takie pipki, że szkoda było mojej pracy i tak trzeba było potem na konserwowe kupować ![]() marchew znowu gorzka, zero słodyczy, więc w tym roku się nie mszczę, no i łątwiej mi potem będzie przy zbiorze, bo musze mysleć jak ogarnąć potem pielenie, hakanie a w między czasie opieka nad dzieckiem
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Rozeznanie
|
mielismy gosci... ciocia z wujkiem nas odwiedzili
zrobilismy obiadokolacje i upieklam prosta, szybka szarlotke ze strony kwestia smaku http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...a/przepis.html strasznie sie nameczylam, boli mnie brzusio i kregoslup wiecie co? moje dzidzi to chyba sie wstawilo w miednice, bo dupke ma teraz ponizej mpjego pępka...caly dzien tak chodze z az tak obnizonym brzuchem ..... mam sie obawiac??? teraz juz nie tylko siedzi głowa w dół, ale tez zeszła na dół brzuch u gory jest takie mieciutki...az mi smutno, ze dzidzia sie szykuje...uwielbiam byc w ciazy (pomimo dolegliwosci czy chorób) |
|
|
|
#3669 |
|
Raczkowanie
|
|
#3670 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Buty pochowane i poukladane ale ciezko bylo
Cytat:
Wierze, ze kazdego dnia bedzie tylko lepiej z ogarnieciem 3Cytat:
![]() za wage dziewczynek, super rosna!Cytat:
Bylo by milo kolejne 5 cm w tak blogiej nieswiadomosci przejsc![]() U mnie po wizycie tez ok, mala nadal glowka w dol, przestala tak szalenczo rosnac, wiec teraz mamy 38cm na 38 tydzien, wiec jestem b.szczesliwa oraz przez ostatnie 2 tyg.przybralam tylko 1kg co lacznie mi daje 10kg od poczatku ciazy Moge sobie pozwolic na jeszcze jeden kg ale jak moja mama przyleci to moze byc niewykonalne Zbyt pysznie gotuje ![]() Reszte nadrobie jutro dziewczyny, spac ide, padam na nos! Dobranoc
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
Paula i Lu7 Gratuluję wizyt i umownych cc
![]() Dla innych za nowe tc ![]() Na po wizycie. Dziś idę do szpitala na ktg i jeszcze jedno badanie i dziś będę się umawiać na termin cc na przyszły tydzień wczoraj dopakowalam torebe i jestem
|
|
|
|
#3672 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Juz prawie 7, wstawać Ja już nie śpię parę godzin, pomarudze, bolą mnie biodra i pachwiny. A w nocy zlapal mnie skurcz, a może to był sen Wieczorem przyjeżdżają do nas siostra, jej tz i 2,5 miesięczna córcia zostają na weekend, będę miała dziecko na pokładzie Przeczytałam wszystko i gratuluję wczorajszych wizyt, wszystko zbliża się wielkimi krokami
|
|
|
|
#3673 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry Drogie Mamy, czekam na kolejne porody
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Ładnie to tak zaczynać od marudzenia Maczku?
to pomarudzę do kompletu nie wyspałam sie wcaleeeeeeeeee... a z dzieciuszkiem się wprawiaj
|
#3675 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() U nas oba dzieciaki zrobiły sobie pobudke w nocy od 3 do 4 ale dzięki temu oba po 7 wstaly wiec spoko:pKtosiowa wg tej teorii o 38 tc od zagniezdzenia a wlaściwie owulacji to Papryk jest przedterminowy:p bo tu chodzi o owu? Ja znam napewno date dzialania tzta i date implementacji bo to ze 3-4 dni po i u mnie strasznie bolesne:p przy Olim to i owu bo temperature mierzyłam ale jak mowilam jakiemukolwiek lekarzowi ze u mnie cykle 5tygodniowe to zaden tego nie uwazglednil w obu ciazach i zawsze tp liczyli na 4 tygodniowe:pNo i nie pamietam co tam jeszcze chcialam odpisAc:p Milego dnia ![]() O matko mnie wola :p
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny z rana
Mam do was pytanko czy w późniejszych tyg ciąży dziecko mniej się kręci w brzuszku? Gratuluje bliźniaków..i podziwiam bo wiem ile to jest pracy przy takich maluchach mam w rodzince taka parkę Dziewczyny z Wawy czy któraś rodzi bądź rodziła n Styrankiewicza? I lekkich porodów życzę |
|
|
|
#3678 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona
za wysiewki U mnie w tym roku TŻ sieje ![]() Lu7 ja Monural brałam w pierwszej ciąży i 1 saszetka spokojnie pomoże i wypędzi to dziadostwo ![]() MamaKtosia oby Twój posłuchał Cię bo moja ma w ![]() Dzień dobry ![]() Pospaliśmy do 7 Młody tylko 1 pobudka na „kokos” ![]() A córa nadal uparta, kąpiel jej nie ruszyła, przytulanki z TŻ też nie. Ma swój plan i się go twardo trzyma , mając w nosie zdanie matki |
|
|
|
#3680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wtedy nie wiedziałam z czego zrezygnowałam z rzodkiewki, pomidora, proszku do prania który akurat kupiłam bo nie wiedziałam z czego to... i przeszło. Pomidora jem już normalnie , proszek zostawiłam a rzodkiewek nie jem i nic się nie dzieje więc może u Ciebie to samo ? Dzień dobry ![]() Jakoś się w nocy nie mogłam ułożyć. Ale nawet wyspana.. Trzymam kciuki za wizyty Miłego dnia ![]()
|
|
#3681 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie piatkowo.
Nocki to coraz wiekszym wyzwaniem. Chyba juz nic w tej kwestii sie nie zmieni. Powiedzcie mi czy tez tak macie jak wstajecie w nocy np. Na siusiu to tez czujecie taki ogromny ciezar w brzuchu. W ciagu dnia jakos tak sie tego nie odczuwa, ale w nocy to koszmar. Siemka ja zamierzam rodzic na Starynkiewicza. U nas metody wypedzania malej tez na razie nie dzialaja, ale odkad odstawilam magnez to coraz czescie pojawiaja sie bolesne skurcze. No nic we wtorek wizyta, moze okaze sie, ze do porodu juz wszystko przygotowane ![]() A i jeszcze dzis w nocy mialam wrazenie, ze mala wystawila raczke i po zlosci wkrecala mi sie w szyjke. Matko jaki to byl bol. Az nie chce myslec jak to wyglada jak akcja sie zaczyna.
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, u nas nocka jak zwykle, pobudka tez. Ja juz zaliczylam od rana laboratorium. A Hania ma katar
![]() Milego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień doberek ![]() Dziś mam cały wolny dzień, tż do 19 w pracy a potem na mecz idzie ![]() Pewnie wezmę się za prasowanie, a tak to leniuchowac bede ![]() Kciuki za wizyty!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokladnie ja czuje taki ciężar gdy chce się przekręcić z boku na bok.... ale już niedługo
|
|
#3685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poszlam wczesniej spac i spalam jak zabita, a rano obudzilam sie jak nowo narodzonanajlepszy !
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
||
|
|
|
#3686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dyniowate też sie sadzi po 15?? ja juz cukinie posiałam, i pomidory też / choć powinno się z tym zaczekać/Cytat:
Cytat:
--------- MIŁEGO DNIA, u nas pięknie - słonecznie i ma być 24 st, |
|||
|
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
zazdrosze. u mnie od rana pada
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
czy to musi od rana padac?? Dziec mi po scianach z nadmiaru mocy bedzie chodzil
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ja bylam rano na pobraniu krwi i u lekarza z przeziebieniem, mam nadzieje ze szybko sie wkuruje bo sie kaszel zaczal
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3690 | ||
|
Rozeznanie
|
Przyjazd małego gościa zmotywował nas do kupienia wanienki, dziś jedziemy kupić. Podejrzewam, że gdyby to nie, to tż kupowałby jakbym w szpitalu była
![]() Nikii A te twoje skurcze teraz to bolesne? Cytat:
kasian Oby katar się w nic nie przerodził ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

ale sztuczne u mnie nie usychają więc chyba idzie mi nieco lepiej
Mam dwa fikusy z biedronki i o dziwo od urodzin czyli od lutego dwa storczyki i wciąż żyją 
a kolezanka ma go do tej pory, chociaz sie powoli psuje 

i porosły takie pipki, że szkoda było mojej pracy
i tak trzeba było potem na konserwowe kupować 

Wierze, ze kazdego dnia bedzie tylko lepiej z ogarnieciem 3