|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
dziewczyny a puka was czasami dzidzia tak jak by w odbyt
? bo ja już nie wiem czy to jelita czy ruchy tam czuje w sensie może macica sie tak rozpycha ? mam tak od wczoraj takie dziwne to heheh nie wiem jak to opisac ![]() A dziś to mnie dźga w pachwinach a już myslalam ze sie pozbyłam takich bóli..
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
niestabilna, super, że wizyta udana
![]() maż z młodą na angielskim a ja w tym czasie wyszorowałam łazienkę i wc, i znów jestem megazmęczona, moja kondycja jest tragiczna a w ogóle to mam zamiar skorzystać z pomysłu mojej koleżanki i prowadzić w excellu budżet domowy. Od czerwca bedę zapisywać nasze wydatki, muszę zobaczyć, ile wydajemy, na co najwięcej (na żarcie na pewno) itp. Finansowo stoimy ok (wiadomo, zawsze mogło by być lepiej). Ale chciałabym trochę też więcej zaoszczędzić, bo nigdy niewiadomo, co sie może wydarzyć. Np nie przewidywałam, że młoda nie dostanie się do państwowego przedszkola, a się nie dostała i będziemy musieli płacić za prywatne przedszkole
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ech pocytowałam i szlag trafił cytaty. Wróciłam tylko do postu Zygaeffki Cytat:
Nie łączy się to z dochodami z pracy. Po zakończeniu roku - chyba do 20.01 trzeba rozliczyć się na Pit 28 Tylko sprawdź sobie w us czy dalej tak jest. Witam nowa mamusie Niestabilna wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Dzanet, aa2 jutro w Europie Centralnej w sklepie Smyk będą darmowe badania usg 3d/4d od 11 do 17. Aneta w Nl jest za to lepsza opieka dla rodzin z dziećmi. U nas trzęsą się na kobieta w ciąży, a wolałabym aby bardziej troszczyli się o dzieci jak już sa na świecie. Łatwiejszy dostęp do żłobków, przedszkoli, udogodnienia w zakładach pracy. Teraz często matka na rynku pracy to jak tredowata.... Na początku używałam proszku lovela. Zuzylam jedno opakowanie i potem juz normalny proszek. Wozek mamy to tako jumper. Więcej nie pamiętam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2014-05-16 o 19:44 |
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3665 | |
|
Raczkowanie
|
Bry!
Cytat:
Cześć, Asiu Niestabilna, wszystkiego naj ![]() Ekaterina, ślicznie wygląda ten pasiasty pokój
|
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Zadomowienie
|
88Ekaterina88 piękny pokoik
Gratuluję wszystkim udanych wizyt!!! Cytat:
Cytat:
Widziałam, że była mowa o poduszkach... Ja mam zamiar zakupić komplet pościeli z poduszką, te poduszki dla dzieci są płaskie i duże, tak, że jak położy się malucha na poduszce, to on się cały na niej mieścił. Moja siostra swojego Młodego od urodzenia karmiła na poduszce, nosiła też na poduszce i z tego co pamiętam, to Wojtek też na niej spał.
|
||
|
|
|
#3667 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A mała kopie mnie głównie w pęcherz. Rano jak wstaję to się ruszyć nie mogę Mandragorka to popisałaś
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Niestabilna, gdzie i jak oznaczona jest głóka w mutterpasie ? jako BPD ? ile tam masz wpisane ? ![]() Dzięki dziewczyny za opinie dot. pokoiku ![]() Super, że tym co sie wyrazily sie podoba Bylismy na spacerku, połowe dzielni obeszłam i zajeło nam to 30 minut jak mi to szybko schodzi
|
|
#3669 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam tsh i jestem zachwycona spadło do 1,8
z 7 i to w miesiąc ![]() Kasiu gratuluję udanej wizyty zaraz doczytam resztę. Mój zmysł mi mówi, że synuś synkiem zostanie ![]() Ewcia chciałabym Ci podziękować za inspirację na kupno używanych ubranek. Dziś przyszła druga paka, i za około 120 zł mam ubranek tyle ze ho ho. Stan idealny te drugie trochę śmierdzące fajkami ale już się piorą A teraz czytam dalej ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Natalko cieszę się razem z Tobą z udanej wizyty ![]() Ewcia a Ty musisz to udokumentować w ogóle? wszyscy robią bez żadnych podatków w moim najbliższym otoczeniu
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie też chcę zacząć kontrolować wydatki. Ogólnie to na ciuchy czy kosmetyki majątku nie wydajemy, bo my nie z tych, co muszą mieć markowe ubrania, ale najbardziej przerażają mnie rosnące koszty żywności. A zdarza mi się niestety też wyrzucać czasem żywność a nie znoszę takiego marnowania jedzenia, bo zawsze myślę wtedy, ile jest głodnych ludzi na świecie itp no i bez sensu wydana kasa to też jest. A teraz będziemy mieć drugie dziecko, więc wydatki wzrosną.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka gratuluję udanej wizyty i ciesze się, że Cię uspokoił lekarz, Justek będzie miał wszystko co potrzeba
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Kasiu bardzo stylowy pokoik kocham się w brazach w połączeniu z jasnymi i białym ale pisze jak szalona bo aplikacja mi się zamyka i nie cytuję
|
|
|
|
#3673 |
|
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46486472]Tak
Ja w ogóle nie zarejestrowałam się na stronie tylko od razy poszłam do zusu, dałam dowód, założyli mi konto, na maila dostałam link do aktywacji. Fajny ten profil, polecam dziewczyny, jak macie po drodze wstąpcie do ZUSu i niech Wam założą Można im przez ten profil zadawać pytania, mają wgląd do danych i póki co mi udzielają jasnych odpowiedzi [/QUOTE]Misstic, jest tak jak pisze dzanet. Też byłam w ZUS-ie i zaproponowano mi to konto.Dałam dowód,podałam maila,pan wydrukował mi tak jakby potwierdzenie założenia konta,gdzie mam login i coś tam jeszcze, i po powrocie do domu przyszedł link aktywacyjny, ale jak mówię, jeszcze tam nie zajrzałam Gratuluję udanych wizyt ![]() Ja dziś przy zmywaniu naczyń czułam, że lekko opieram się brzuchem o zlew, taka mała amortyzacja. Kurczę, a co to będzie za miesiąc, dwa... |
|
|
|
#3674 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dieta może być uciażliwa, częste posiłki, piszesz potem, że głodna jesteś po małym śniadaniu przez cały dzień, ale wpadniesz w rytm. Sprawdź - może będziesz mogła więcej zjeść. Ale też po jakimś czasie będziesz miała dość jedzenia i nie będziesz głodna. Na początku może być trudno.U mnie obeszło się bez insuliny. Najgorzej jak cukier skacze np. zawsze po śniadaniu, albo po obiedzie czy kolacji niż jak skoczy czas od czasu po przypadkowym posiłku. Pamiętam, że mnie skakał cuker po wędlinach! Przestałam je jeść. Cytat:
Był krótki okres, że używałam Jelppa, bo położna stwierdziła, że uczulenie ma mała, a potem okazało się, że to nie wina proszku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja też wylądowałam z najniższą krajową po studiach Ważne że praca jest! Będzie lepiej, jakoś tak ufam, że z biegiem lat nasza sytuacja się poprawi. Ważne, że zdecydowaliśmy się założyć rodzinę - jeakoś tak szczęśliwiej dzięki temu. Cytat:
![]() ![]() klask i:No i wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin!!! Ulga! Super!
|
|
#3675 |
|
Raczkowanie
|
Widziałam, że wcześniej pisałyście o kilogramach. Ja ważyłam się wczoraj i waga wyszła mi iście diabelska - równo 66,6 kg
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
fuck,padł mi net jak mialam wszystko pocytowane
Niestabilna i NATALUSIA14 za wizyty![]() 88Ekaterina88 to jest nic, ja wlasnie wrocilam z fitnessu,zwazylam się tam i uwaga przytylam 12kg!!!!!ważę 64kg!!! pozostawię to bez komentarza.....
|
#3677 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dorissiri - dzięki za słowa otuchy, oby wszystko szło ok
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46486472]Tak Ja w ogóle nie zarejestrowałam się na stronie tylko od razy poszłam do zusu, dałam dowód, założyli mi konto, na maila dostałam link do aktywacji. Fajny ten profil, polecam dziewczyny, jak macie po drodze wstąpcie do ZUSu i niech Wam założą Można im przez ten profil zadawać pytania, mają wgląd do danych i póki co mi udzielają jasnych odpowiedzi [/QUOTE]Ja też polecam to PUE, naprawdę fantastyczna sprawa ![]() Cytat:
Miałam to szczęście,że mogłam skończyć wymarzone studia i pracuję w zawodzie, ale wiadomo jak to jest w realu..Cytat:
![]() Cytat:
dobrze by było, gdybyście mogli sobie wpisywać jak najlepiej kosztów, żeby przez tą kasę za najem nie wkroczyć w ten drugi próg.Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Ewa jeszcze co do drugiego pytania to tak, musiałabyś zawrzeć nową umowę
|
||||
|
|
|
#3678 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czekamy na wieści, bo ty już pewnie po wizycie ![]() Kasiu, pokoik bardzo mi się podoba |
|||
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie musze zaczać ruszać chyba
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
a co do kasy, to ja na zwolnieniu jestem w zasadzie od 1 kwietnia i teraz w maju powinnam dostać kasę za część miesiąca od pracodawcy, a część od zusu i wyobraźcie sobie, że do dnia dzisiejszego nie dostałam ani złotówki
po kilku dniach wreszcie udało mi się dodzwonić to tego buca, mojego szefa i co się okazało?zapomniał o mnie i dlatego nie dostałam jeszcze kasy... no ręce opadają a najlepsze jest to, że dziś już nie ma czasu i dopiero w poniedziałek mi zrobi przelew jestem wściekła na niego wczoraj dzwoniłam też do zusu i dowiedziałam się, że to zwolnienie, które ja dostarczyłam mu 2 kwietnia, on do zusu dostarczył 29 kwietnia a rachunki się same popłacą |
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Poród ![]() może winogronko ?
|
#3682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie,że już też zakupki zrobiłaś dla małego ale jakby co to odkupię od Ciebie Też będę miała w czerwcu już glukozę Myślałam,że mój lekarz zapomni... Cytat:
Ostatnio nawet szukałam takiego materiału żeby ktoś zrobił mi z tego zasłonki Cytat:
![]() Dobrze,że trafiłaś na takiego dobrego lekarza Taki lekarz konkretny to skarb. To już duży Justuś jest Ale dobrze,że z tą pępowiną jest nawet doobrze To masz chociaż najlepszy prezent jaki można było dostać Zobaczyłaś małego i do tego się okazało,że zdrów jak rybka ![]() Cytat:
haha. Zadowolona jestem z wyprawy do lumpka Ciuszki kupiłam i są jak nowe i jeden sweterek z Nexta był i chciałam dla mojego wziąć ale patrzę rozmiar 98 to szkoda mi było nie brać i wzięłam dla siostrzeńca,normalnie zakochałam się w tym sweterku i że w ogóle w lumpku można taki znaleźć,bo na prawdę wyglądał jak nowy i takie paskowane sweterki widzę na Allegro a ja lubię rzeczy w paski Jak i reszta moich rzeczy,które kupiłam
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||||
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej z bodziakiem : jestem chłopcem ![]() Fajne zdobycze
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zakładu pracy...dziś usłyszałam od szefa dlaczego nie mogę nic robić klęcząc, kucając bądź na kolanach.No dramat normalnie, prawo swoje a holendraki swoje.Fakt, troszkę więcej pieniążków na dziecko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro smigamy chyba jak moje szczęście się nie rozleniwi na targi dziecięce do Torunia tam gdzie kręcą lekarzy
może jakieś ciekawe inspiracje wyciągnę
|
|
|
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja dzis po poludniu zrobilam gofry i 1 takim malym sie tak zatkałam ze szok, slodkiego to chyba nie tkne sie przez 2 dni
|
|
#3688 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Meta świetne te ciuszki
|
|
|
|
|
#3689 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
BPD to Biparietaler Durchmesser to musisz oblukac w google. Cytat:
![]() a moze arbuza ?? Cytat:
Dzisiaj piekn dzien... Wodzialam.synka, wzruszyly mnie wasze slowa, dostalam przepiekny bukiet kwiatow polnych ktory moj tz zebral z rana w rosie... Ehhhh kocham takie dni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może gdzieś kokoryzuje, ale realiów nie zam wieć mogę wierzyc jej tylko na słowo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

? bo ja już nie wiem czy to jelita czy ruchy tam czuje w sensie może macica sie tak rozpycha ? mam tak od wczoraj takie dziwne to heheh nie wiem jak to opisac 

jak mi to szybko schodzi 
wszyscy robią bez żadnych podatków w moim najbliższym otoczeniu
Moja dieta teraz będzie się opierała na takich badziewiach,że szkoda słów, a tu jeszcze czytam o tych wszystkich klopsikach, łazankach, plackach ehhhhhh Jedynym plusem, ok którym od razu pomyślałam i lekarz też mnie pocieszył, to to ,że zgubię nagromadzony z w ciąży tłuszczyk i większość wody, więc moje aktualne 6kg na plusie powinno się zmniejszyć do 3 no i prawdopodobnie moja wymarzona waga w dniu porodu czyli max +12kg jest bardzo realna 
klask i:
pozostawię to bez komentarza.....

Myślałam,że mój lekarz zapomni...