Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-30, 17:36   #3661
doloresd
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Nie jeszcze nie wiem,wszystko zależy od pogody zaciskami kciuki bo marzy mi się plenerowa taka zlotojesienna
ale fajnie oby wam pogoda dopisała
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 17:37   #3662
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Chemisette wydaje mi sie ze moja ambicja wynika ze drugi tydzien juz leze az sie pale do tego zeby juz miec w domu wszystko co potrzebne i zaczac produkowac Literki tez fajna sprawa,ale ja bardziej sie sklaniam ku girlandzie z choragiewkami

Minka Pochwal sie jakimis zdjeciami z wesela
właśnie nie mam żadnego z tz'tem sobie tylko kilka selfie zrobiliśmy ale nic poza naszymi gębami nie widać
Stary 2014-09-30, 17:40   #3663
Basjenia
Zadomowienie

Inka Madziaqqq jak wam został klej to jest parę propozycji na świąteczne akcenty w których można go wykorzystać http://miimii-diy.blogspot.com/2013/...y-za-pare.html

tak wiem że dziwne że ja już o świętach ale chyba żadna z nas potem nie będzie mieć do tego głowy:P
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 17:50   #3664
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Inka Madziaqqq jak wam został klej to jest parę propozycji na świąteczne akcenty w których można go wykorzystać http://miimii-diy.blogspot.com/2013/...y-za-pare.html

tak wiem że dziwne że ja już o świętach ale chyba żadna z nas potem nie będzie mieć do tego głowy:P
ja w tamtym roku robiłam makaronowe choinki i bombki z kaszy gryczanej i nawet sobie trochę na nich dorobiłam
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 17:54   #3665
karooka
Raczkowanie

Justysia, jeśli nie ma wzmianki odnośnie bakterii, to znaczy, że ich nie ma. To coś o dziwnej nawzie to tzw kryształy struwitowe. Nabłonków też nie powinno być. Wynik świadczy o stanie zapalnym, ale nie na tle bakteryjnym. Ciekawe. A jakie pH?
Inka gratulacje
Sasia, ja zdecydowałam się na pompowane. Wózek będzie cięższy ale lepiej będzie go prowadzić po dziurach, nierównościach, ogólnie rzecz biorąc chodzi o to, że na pompowanych jest jednak lepsza amortyzacja.
Linka, ostatnio pisałam o tych kroplach. Ale nie wyglądają jak oryginalne - z jakimś słonikiem właśnie. No i cena podejrzana jakaś... sama nie wiem.
Zrobiłam leczo. Mam ochotę na jakieś ciasto. Basjenia dawaj jakiś przepis

Edytowane przez karooka
Czas edycji: 2014-09-30 o 17:55
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 17:58   #3666
Hasiap
Rozeznanie

A ja rano jak byłam w biedronce to zobaczyłam cały stos tych pieluch jednorazowych Dada, widziałam różne rozmiary: 2, 3, 4 i 5. Pomyślałam "A co się będę nosić pieszo". Wróci mąż to pojedziemy. Po pracy obiad, drzemka i pojechaliśmy w końcu do tej biedronki. A na miejscu okazało się że wszystkie "2" wykupione Wkurzyłam się bo rano jeszcze były. Pojechaliśmy do innej biedry. Wygrzebaliśmy gdzieś na dole jeden karton "2" Więc jestem spełniona Chciałam kupić opakowanie Bella Happy, ale one 42szt za ok 20-25zł więc tu bez porównania cena korzystniejsza (49zł za 156szt). Tym bardziej, że jak mówicie na początku pieluchy jak woda idą. Później u mnie wkracza tetra

Wy tu piszecie o robótkach ręcznych dla dzieci, a pamiętacie mój dywanik z imieniem dziecka? Nie mogę się zabrać by go skończyć.. Codziennie coś do zrobienia innego wymyślam, a dywanik póki co czeka..
Stary 2014-09-30, 18:00   #3667
Justyssia87
Rozeznanie

karooka- ph 6
Ale jakoś sie martwie ,dziwny ten wynik, juz w necie sie naczytałam eh.. kreatynina jakas niska nie wiem czy też tak powinno być mam 38.0 a norma 44,2-88,4 umol/l Co myślisz karooka?
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 18:03   #3668
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Sasia, ja zdecydowałam się na pompowane. Wózek będzie cięższy ale lepiej będzie go prowadzić po dziurach, nierównościach, ogólnie rzecz biorąc chodzi o to, że na pompowanych jest jednak lepsza amortyzacja.

w moim czołgu też pompowane. podnosi wagę wózka ale dzięki temu można wszędzie wjechać i tak dzieciem nie będzie trząść

z przepisów....a co chcesz?ciasteczka owsiane jem tonami i robi się w 10min
a ciasta z blogów
http://madawkuchni.blogspot.com/2013...-sliwkami.html dodałam siekanych orzechów...nie wiem dlaczego słabo wyrosło
http://www.malacukierenka.pl/szybkie...-sliwkami.html

to "białe" wyrosło trochę lepiej...nie wiem czy to kwestia proporcji, wnętrza (czekolada jednak może trochę obciążyć), a może dlatego że piekłam na dwóch poziomach i otwierałam piekarnik....?
a najpewniej dlatego że proszek do pieczenia sypie "na oko":P

właśnie spróbowałam... jakbyś chciała robić to odrobinę mniej cukru daj do tego białego-strrrasznie słodkie wychodzi!

Edytowane przez Basjenia
Czas edycji: 2014-09-30 o 18:14
Stary 2014-09-30, 18:34   #3669
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka gratuluję sesji!! my chyba nie będziemy robić jednak
Basjenia piękne te dekoracje sama zajmuję się rękodziełem i lubie takie rzeczy
Linka zazdroszczę tych regularnych ruchów ! ja małego czasem muszę szturchnąć bo się martwie mały leniwiec
Ja melduję się po wizycie. Julek z wymiarów na 29 listopada termin wychodzi Znowu się przekręcił i jest główką do góry, szyjka ok mam się nie martwic jak na ten tydzień podobno jest dobrze. Gin mówił żebym wytrzymała jeszcze 4 tyg to najważniejsze a później już spokojnie będzie co ma być no i morfo dalej zła. Do tego wyszła mi glukoza w moczu ale mam powtórzyc, ale podobno to nic takiego więc się nie martwię

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 18:55   #3670
sjero
Raczkowanie

witajcie
podczytywałam was przez dzień, ale nie miałam chwili, by coś napisać. Dziś mi strasznie przeszkadza brzuch na wysokości pępka (którego notabene nie mam - ci co nie wiedzą, że jestem w ciąży, to się strasznie dziwią, że to 7 miesiąc, bo nic nie widać), schylić się ciężko, łażę jak kaczka
Na obiadek zrobiłam sobie placki ziemniaczane, nie wiem, czy wyszły mi tak wyjątkowo pyszne, czy z powodu ciąży smak mi się zmienił i dlatego tak mi pasowały
Teraz nażarta do granic możliwości zbieram siły, żeby wyjść z psami, bo małż pojechał na rower i nie wiem, kiedy wróci. A mi się marzy jedynie pójście do łóżeczka

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
a ciasta z blogów
http://madawkuchni.blogspot.com/2013...-sliwkami.html dodałam siekanych orzechów...nie wiem dlaczego słabo wyrosło
hehe, to blog mojej koleżanki
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 18:58   #3671
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość

hehe, to blog mojej koleżanki
naprawdę?? haha a to niespodzianka!! świat jest jednak wielką wsiąa internet "ławką pod sklepem"
możesz jej przekazać pozdrowienia chociaż przepis nie do końca wyszedł jak na zdjęciu ale za to jest taaaakie dobre czekoladowe!!!
Stary 2014-09-30, 19:12   #3672
19Inka90
Wtajemniczenie

Z powodu awarii komputera dawno nie zagladalam na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ teraz cos mnie podkusilo,patrze a tam juz wrocilo "Dawno Dawno temu" i "Revange" Niektore z Was moze pamietaja jak w KWIETNIU sie zalilam ze sie poplakalam jak dziecko na ostatnim odcinku dawno dawno temu A tu juz nowy sezon Ojj teraz to mi szybko tydzien za tygodniem bedzie uciekal

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 19:25   #3673
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Inka gratuluję sesji!! my chyba nie będziemy robić jednak
Basjenia piękne te dekoracje sama zajmuję się rękodziełem i lubie takie rzeczy
Linka zazdroszczę tych regularnych ruchów ! ja małego czasem muszę szturchnąć bo się martwie mały leniwiec
Ja melduję się po wizycie. Julek z wymiarów na 29 listopada termin wychodzi Znowu się przekręcił i jest główką do góry, szyjka ok mam się nie martwic jak na ten tydzień podobno jest dobrze. Gin mówił żebym wytrzymała jeszcze 4 tyg to najważniejsze a później już spokojnie będzie co ma być no i morfo dalej zła. Do tego wyszła mi glukoza w moczu ale mam powtórzyc, ale podobno to nic takiego więc się nie martwię
Gratulacje wizyty Duży chłopak, dobrze że z szyjką wszystko ok i jeszcze trochę musisz wytrzymać
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 19:30   #3674
Justyssia87
Rozeznanie

karooka odpisz ty jedna chyba wiesz czy to coś złego czy nie.
Stary 2014-09-30, 19:59   #3675
karooka
Raczkowanie

Justysia, pamiętaj, że jestem lek.wet., nie lek.med... więc mogę czegoś nie wiedzieć. pH prawidłowe (przy infekcjach bakteryjnych zazwyczaj jest zasadowe >7). Musisz skonsultować ze swoim lekarzem.
Kreatyniną bym się nie martwiła, zdecydowanie gorzej jak jest powyżej normy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 20:09   #3676
yanca1
Raczkowanie

Jak którąś najdzie nagła chęć na ciastko, z którą się nie da walczyć dłużej niż 5 minut, to ostatnio widziałam u "perwersyjnej pani domu" ciastko z mikrofalówki. Wygóglowałam - pobiegłam do kuchni i po 5 minutach jadłam. Wpiszcie ciasto z mikrofalówki i w przerwie na reklamy zdążycie zrobić

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 20:29   #3677
Justyssia87
Rozeznanie

karooka- dzięki jutro skocze do rodzinnego, a dopiero dziś tam byłam ehh jak mi się nie chce.
Jeszcze mi ciągle niedobrze i dalej ta biegunka co jest grane? jakiś wirus znów panuje czy cuś? nie mam humoru ide na tv
Stary 2014-09-30, 20:35   #3678
karooka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Jak którąś najdzie nagła chęć na ciastko, z którą się nie da walczyć dłużej niż 5 minut, to ostatnio widziałam u "perwersyjnej pani domu" ciastko z mikrofalówki. Wygóglowałam - pobiegłam do kuchni i po 5 minutach jadłam. Wpiszcie ciasto z mikrofalówki i w przerwie na reklamy zdążycie zrobić
nie wiem do mnie jakoś nie przemawia - przeraża mnie 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na taką ilość... brrr

Justysia, trzymam kciuki, daj znać co lekarz powie (choć znając lekarzy i tak pewnie da furagin albo coś w ten deseń, mimo, że bakterii brak )
Stary 2014-09-30, 20:36   #3679
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej dziewczynki melduje sie w 30 tc i juz jako zona nadal sie nie moge do tej mysli przyzwyczaic :p bardzo mi sie podoba ten pomysl na cotton ballsy i chyba sprobuje je wykonac coraz ciezej sie chodzi, siedzi a nawet odwraca z boku na bok :p tez tak macie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 20:38   #3680
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Linka, ostatnio pisałam o tych kroplach. Ale nie wyglądają jak oryginalne - z jakimś słonikiem właśnie. No i cena podejrzana jakaś... sama nie wiem.
zaraz zobaczymy sklad

nimieckie mają w skladzie : na 1 ml jest ok 70 mg simeticonu

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-09-30 o 20:42
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 20:55   #3681
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Zrobiłam z rok temu, ale mi nie smakowało :p Teraz też są gotowe torebki z delecty chyba (choć może innej firmy) ale też do mnie nie przemawiają. Ale jak Tobie smakuje to smacznego życzę

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki melduje sie w 30 tc i juz jako zona nadal sie nie moge do tej mysli przyzwyczaic :p bardzo mi sie podoba ten pomysl na cotton ballsy i chyba sprobuje je wykonac coraz ciezej sie chodzi, siedzi a nawet odwraca z boku na bok :p tez tak macie?
Olcia gratulacje Zdjęciem zarzuć jakimś

A co do przerzucania się z boku na bok to dla mnie tragedia.. najgorzej jak mam już super pozycję do spania i muszę się przerzucić na drugi bok, by wstać do wc

Ps. odliczam ostatnie 6 tygodni w dwupaku
Stary 2014-09-30, 21:01   #3682
promolcia
Zadomowienie

witam się wieczorowa porą

ostatnio intensywnie buszuję po necie i wyszukuję sobie co bym chciała mieć

odwiedziłam też stacjonarny sklep z pieluchami wielorazowymi ... i przepadłam ależ cuda tam mają, same zobaczcie na fotce...ciekawe tylko czy będę nadal nimi tak zachwycona jak zostaną zafajdane

a skoro już i tak pralka będzie chodzić na okrągło to wymyśliłam, że inne rzeczy też mogę mieć w wersji "do prania" zamiast jednorazowych... i tak zainspirowana zestawem cheeky wipes (http://www.cheekywipes.pl/jak-to-dziala) postanowiłam sama zrobić komplecik chusteczek nawilżanych do mycia tyłka - kupię kawał froty bambusowej (zakochałam się w bambusie odkąd kupiłam tą kolorową pieluszke ), pokroję na kwadraciki, obrzucę owerlokiem i dokupię plastikowe pojemniczki, w których będę je trzymać w wodzie... i włala... załaczam kolejne oszczędności
no i zostały wkładki laktacyjne...okazuje się, że i je już rozpracowano nawet są w różnych kolorach żeby dopasować do bielizny http://www.amazon.co.uk/dp/B00GIULPE...ter_B00GIULOL0

i jeszcze dwie apteczne (chyba) nowości
jednorazowe patenty w czymś ala patyczek do uszu
- do dezynfekcji pępka http://www.osmozacare.pl/produkty/cl...zkodzeniaskory
- na ząbkowanie http://www.osmozacare.pl/produkty/clicandgo/zabkowanie
składów jeszcze nie widziałam, więc nie wiem czy kupię, ale sam pomysł mi się podoba

a na "brzydką" morfologię tonik z żelazem http://natura-akacka.pl/pl_PL/p/FLOR...B3pBoCM9Tw_wcB
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pieluchy.jpg (153,9 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez promolcia
Czas edycji: 2014-09-30 o 21:04
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 21:07   #3683
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
witam się wieczorowa porą

ostatnio intensywnie buszuję po necie i wyszukuję sobie co bym chciała mieć

odwiedziłam też stacjonarny sklep z pieluchami wielorazowymi ... i przepadłam ależ cuda tam mają, same zobaczcie na fotce...ciekawe tylko czy będę nadal nimi tak zachwycona jak zostaną zafajdane

a skoro już i tak pralka będzie chodzić na okrągło to wymyśliłam, że inne rzeczy też mogę mieć w wersji "do prania" zamiast jednorazowych... i tak zainspirowana zestawem cheeky wipes (http://www.cheekywipes.pl/jak-to-dziala) postanowiłam sama zrobić komplecik chusteczek nawilżanych do mycia tyłka - kupię kawał froty bambusowej (zakochałam się w bambusie odkąd kupiłam tą kolorową pieluszke ), pokroję na kwadraciki, obrzucę owerlokiem i dokupię plastikowe pojemniczki, w których będę je trzymać w wodzie... i włala... załaczam kolejne oszczędności
no i zostały wkładki laktacyjne...okazuje się, że i je już rozpracowano nawet są w różnych kolorach żeby dopasować do bielizny http://www.amazon.co.uk/dp/B00GIULPE...ter_B00GIULOL0

i jeszcze dwie apteczne (chyba) nowości
jednorazowe patenty w czymś ala patyczek do uszu
- do dezynfekcji pępka http://www.osmozacare.pl/produkty/cl...zkodzeniaskory
- na ząbkowanie http://www.osmozacare.pl/produkty/clicandgo/zabkowanie
składów jeszcze nie widziałam, więc nie wiem czy kupię, ale sam pomysł mi się podoba

a na "brzydką" morfologię tonik z żelazem http://natura-akacka.pl/pl_PL/p/FLOR...B3pBoCM9Tw_wcB
Promolcia co to za cudny sklep?? w PL? Ile zapłaciłaś za te majteczki wielorazowe??
Stary 2014-09-30, 21:25   #3684
LoLcIa123
Zakorzenienie

mój pies ma ciąże urojoną haha jesteśmy razem w ciąży tzn Ona już 'urodziła' misia

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 21:55   #3685
Linka1984
Zakorzenienie

Dziewczyny mialam już nic nie kupować..ale koleżanka mi poleciłą cos fajnego i sie nie powstrzymałam..
Polecam, zamiast pieluszki tetrowej która przemaka można sobie takie coś fajnego zastosowac , od spodu ma folię http://allegro.pl/bedo-odbijak-dla-d...634199415.html lun tańsza http://allegro.pl/show_item.php?item=4567077195

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-09-30 o 21:56
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 22:10   #3686
yanca1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mialam już nic nie kupować..ale koleżanka mi poleciłą cos fajnego i sie nie powstrzymałam..
Polecam, zamiast pieluszki tetrowej która przemaka można sobie takie coś fajnego zastosowac , od spodu ma folię http://allegro.pl/bedo-odbijak-dla-d...634199415.html lun tańsza http://allegro.pl/show_item.php?item=4567077195
Odbijak rulezzzz ALe mam nadzieję, że kupiłaś kilka sztuk? Czasem odbicie to niezła fontanna i wtedy pielucha "naramienna" do prania. Uwierz mi, mało co śmierdzi jak wyschnięte "odbite" mleko niemowlęce, a skoro odbijak nie przemaka można się pokusić o to, żeby zostawić bez prania do następnego odbicia....

Promolcia - pieluszki cudne, ale drogie jak fuks w porównaniu do tych z e-baya.

http://jamaska.pl

Edytowane przez yanca1
Czas edycji: 2014-09-30 o 22:13
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 22:22   #3687
basiabasia989
Rozeznanie

Też ciekawa jestem po ile te majteczki chciałam kupić otulacze ale nie wiem jakie...niektóre dość drogo wychodzą

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 22:34   #3688
maczuma
Rozeznanie

Jestem po warsztatach dla przyszłych rodziców, wróciłam z kilogramami próbek i ulotek oraz podłym nastrojem, bo pożarłam się z mężem ja już nie wiem czy to hormony znowu się odzywają, że mnie tak wpienia/wzrusza/smuci wszystko? Do koloru, do wyboru, pełen serwis
Stary 2014-09-30, 22:44   #3689
Hasiap
Rozeznanie

Maczuma czy to te warsztaty bezpieczny maluch?

Dziś się okazało ze jednak dam radę pojechać na te warsztaty o ile będzie jeszcze miejsce ;-) powiedzcie mi czy warto?? Bo jak pisalyscie wcześniej to nie zwracałam uwagi bo i tak wiedziałam że nie pojadę. Co tam za próbki dostałyscie?
Stary 2014-09-30, 22:47   #3690
maczuma
Rozeznanie

Nie, planeta dziecko. Na bezpiecznego malucha idę w listopadzie i na coś tam jeszcze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości