|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
|
|
|
|
#3662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tz'tem sobie tylko kilka selfie zrobiliśmy
|
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
Inka Madziaqqq jak wam został klej to jest parę propozycji na świąteczne akcenty w których można go wykorzystać http://miimii-diy.blogspot.com/2013/...y-za-pare.html
tak wiem że dziwne że ja już o świętach ale chyba żadna z nas potem nie będzie mieć do tego głowy:P |
|
|
|
#3664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Raczkowanie
|
Justysia, jeśli nie ma wzmianki odnośnie bakterii, to znaczy, że ich nie ma. To coś o dziwnej nawzie to tzw kryształy struwitowe. Nabłonków też nie powinno być. Wynik świadczy o stanie zapalnym, ale nie na tle bakteryjnym. Ciekawe. A jakie pH?
Inka gratulacje ![]() Sasia, ja zdecydowałam się na pompowane. Wózek będzie cięższy ale lepiej będzie go prowadzić po dziurach, nierównościach, ogólnie rzecz biorąc chodzi o to, że na pompowanych jest jednak lepsza amortyzacja. Linka, ostatnio pisałam o tych kroplach. Ale nie wyglądają jak oryginalne - z jakimś słonikiem właśnie. No i cena podejrzana jakaś... sama nie wiem. Zrobiłam leczo. Mam ochotę na jakieś ciasto. Basjenia dawaj jakiś przepis
Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-09-30 o 17:55 |
|
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
A ja rano jak byłam w biedronce to zobaczyłam cały stos tych pieluch jednorazowych Dada, widziałam różne rozmiary: 2, 3, 4 i 5. Pomyślałam "A co się będę nosić pieszo". Wróci mąż to pojedziemy. Po pracy obiad, drzemka i pojechaliśmy w końcu do tej biedronki. A na miejscu okazało się że wszystkie "2" wykupione
Wkurzyłam się bo rano jeszcze były. Pojechaliśmy do innej biedry. Wygrzebaliśmy gdzieś na dole jeden karton "2" Więc jestem spełniona Chciałam kupić opakowanie Bella Happy, ale one 42szt za ok 20-25zł więc tu bez porównania cena korzystniejsza (49zł za 156szt). Tym bardziej, że jak mówicie na początku pieluchy jak woda idą. Później u mnie wkracza tetra ![]() Wy tu piszecie o robótkach ręcznych dla dzieci, a pamiętacie mój dywanik z imieniem dziecka? Nie mogę się zabrać by go skończyć.. Codziennie coś do zrobienia innego wymyślam, a dywanik póki co czeka..
|
#3667 |
|
Rozeznanie
|
karooka- ph 6
Ale jakoś sie martwie ,dziwny ten wynik, juz w necie sie naczytałam eh.. kreatynina jakas niska nie wiem czy też tak powinno być mam 38.0 a norma 44,2-88,4 umol/l Co myślisz karooka?
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z przepisów....a co chcesz?ciasteczka owsiane jem tonami i robi się w 10min a ciasta z blogów http://madawkuchni.blogspot.com/2013...-sliwkami.html dodałam siekanych orzechów...nie wiem dlaczego słabo wyrosło http://www.malacukierenka.pl/szybkie...-sliwkami.html to "białe" wyrosło trochę lepiej...nie wiem czy to kwestia proporcji, wnętrza (czekolada jednak może trochę obciążyć), a może dlatego że piekłam na dwóch poziomach i otwierałam piekarnik....? a najpewniej dlatego że proszek do pieczenia sypie "na oko":P właśnie spróbowałam... jakbyś chciała robić to odrobinę mniej cukru daj do tego białego-strrrasznie słodkie wychodzi! Edytowane przez Basjenia Czas edycji: 2014-09-30 o 18:14 |
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Inka gratuluję sesji!! my chyba nie będziemy robić jednak
Basjenia piękne te dekoracje ![]() Linka zazdroszczę tych regularnych ruchów ! ja małego czasem muszę szturchnąć bo się martwie mały leniwiec ![]() Ja melduję się po wizycie. Julek z wymiarów na 29 listopada termin wychodzi Znowu się przekręcił i jest główką do góry, szyjka ok mam się nie martwic jak na ten tydzień podobno jest dobrze. Gin mówił żebym wytrzymała jeszcze 4 tyg to najważniejsze a później już spokojnie będzie co ma być no i morfo dalej zła. Do tego wyszła mi glukoza w moczu ale mam powtórzyc, ale podobno to nic takiego więc się nie martwię
|
#3670 | |
|
Raczkowanie
|
witajcie
![]() podczytywałam was przez dzień, ale nie miałam chwili, by coś napisać. Dziś mi strasznie przeszkadza brzuch na wysokości pępka (którego notabene nie mam - ci co nie wiedzą, że jestem w ciąży, to się strasznie dziwią, że to 7 miesiąc, bo nic nie widać), schylić się ciężko, łażę jak kaczka ![]() Na obiadek zrobiłam sobie placki ziemniaczane, nie wiem, czy wyszły mi tak wyjątkowo pyszne, czy z powodu ciąży smak mi się zmienił i dlatego tak mi pasowały ![]() Teraz nażarta do granic możliwości zbieram siły, żeby wyjść z psami, bo małż pojechał na rower i nie wiem, kiedy wróci. A mi się marzy jedynie pójście do łóżeczka ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
Z powodu awarii komputera dawno nie zagladalam na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ teraz cos mnie podkusilo,patrze a tam juz wrocilo "Dawno Dawno temu" i "Revange"
Niektore z Was moze pamietaja jak w KWIETNIU sie zalilam ze sie poplakalam jak dziecko na ostatnim odcinku dawno dawno temu A tu juz nowy sezon Ojj teraz to mi szybko tydzien za tygodniem bedzie uciekal
|
#3673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Duży chłopak, dobrze że z szyjką wszystko ok i jeszcze trochę musisz wytrzymać
|
|
|
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
karooka odpisz
ty jedna chyba wiesz czy to coś złego czy nie.
|
|
|
|
#3675 |
|
Raczkowanie
|
Justysia, pamiętaj, że jestem lek.wet., nie lek.med... więc mogę czegoś nie wiedzieć. pH prawidłowe (przy infekcjach bakteryjnych zazwyczaj jest zasadowe >7). Musisz skonsultować ze swoim lekarzem.
Kreatyniną bym się nie martwiła, zdecydowanie gorzej jak jest powyżej normy. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3676 |
|
Raczkowanie
|
Jak którąś najdzie nagła chęć na ciastko, z którą się nie da walczyć dłużej niż 5 minut, to ostatnio widziałam u "perwersyjnej pani domu"
ciastko z mikrofalówki. Wygóglowałam - pobiegłam do kuchni i po 5 minutach jadłam. Wpiszcie ciasto z mikrofalówki i w przerwie na reklamy zdążycie zrobić
|
|
|
|
#3677 |
|
Rozeznanie
|
karooka- dzięki
jutro skocze do rodzinnego, a dopiero dziś tam byłam ehh jak mi się nie chce.Jeszcze mi ciągle niedobrze i dalej ta biegunka co jest grane? jakiś wirus znów panuje czy cuś? nie mam humoru ide na tv
|
|
|
|
#3678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Justysia, trzymam kciuki, daj znać co lekarz powie (choć znając lekarzy i tak pewnie da furagin albo coś w ten deseń, mimo, że bakterii brak )
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
melduje sie w 30 tc i juz jako zona nadal sie nie moge do tej mysli przyzwyczaic :p bardzo mi sie podoba ten pomysl na cotton ballsy i chyba sprobuje je wykonac coraz ciezej sie chodzi, siedzi a nawet odwraca z boku na bok :p tez tak macie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nimieckie mają w skladzie : na 1 ml jest ok 70 mg simeticonu
Jagoda 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-09-30 o 20:42 |
|
|
|
|
#3681 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdjęciem zarzuć jakimś A co do przerzucania się z boku na bok to dla mnie tragedia.. najgorzej jak mam już super pozycję do spania i muszę się przerzucić na drugi bok, by wstać do wc Ps. odliczam ostatnie 6 tygodni w dwupaku
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
witam się wieczorowa porą
![]() ostatnio intensywnie buszuję po necie i wyszukuję sobie co bym chciała mieć odwiedziłam też stacjonarny sklep z pieluchami wielorazowymi ... i przepadłam ![]() a skoro już i tak pralka będzie chodzić na okrągło to wymyśliłam, że inne rzeczy też mogę mieć w wersji "do prania" zamiast jednorazowych... i tak zainspirowana zestawem cheeky wipes (http://www.cheekywipes.pl/jak-to-dziala) postanowiłam sama zrobić komplecik chusteczek nawilżanych do mycia tyłka - kupię kawał froty bambusowej (zakochałam się w bambusie odkąd kupiłam tą kolorową pieluszke ![]() no i zostały wkładki laktacyjne...okazuje się, że i je już rozpracowano nawet są w różnych kolorach żeby dopasować do bielizny i jeszcze dwie apteczne (chyba) nowości jednorazowe patenty w czymś ala patyczek do uszu - do dezynfekcji pępka http://www.osmozacare.pl/produkty/cl...zkodzeniaskory - na ząbkowanie http://www.osmozacare.pl/produkty/clicandgo/zabkowanie składów jeszcze nie widziałam, więc nie wiem czy kupię, ale sam pomysł mi się podoba ![]() a na "brzydką" morfologię tonik z żelazem http://natura-akacka.pl/pl_PL/p/FLOR...B3pBoCM9Tw_wcB Edytowane przez promolcia Czas edycji: 2014-09-30 o 21:04 |
|
|
|
#3683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
mój pies ma ciąże urojoną haha
jesteśmy razem w ciąży tzn Ona już 'urodziła' misia
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mialam już nic nie kupować..ale koleżanka mi poleciłą cos fajnego i sie nie powstrzymałam..
Polecam, zamiast pieluszki tetrowej która przemaka można sobie takie coś fajnego zastosowac , od spodu ma folię http://allegro.pl/bedo-odbijak-dla-d...634199415.html lun tańsza http://allegro.pl/show_item.php?item=4567077195
Jagoda 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-09-30 o 21:56 |
|
|
|
#3686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ALe mam nadzieję, że kupiłaś kilka sztuk? Czasem odbicie to niezła fontanna i wtedy pielucha "naramienna" do prania. Uwierz mi, mało co śmierdzi jak wyschnięte "odbite" mleko niemowlęce, a skoro odbijak nie przemaka można się pokusić o to, żeby zostawić bez prania do następnego odbicia....Promolcia - pieluszki cudne, ale drogie jak fuks w porównaniu do tych z e-baya. Edytowane przez yanca1 Czas edycji: 2014-09-30 o 22:13 |
|
|
|
|
#3687 |
|
Rozeznanie
|
Też ciekawa jestem po ile te majteczki
chciałam kupić otulacze ale nie wiem jakie...niektóre dość drogo wychodząSent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
Jestem po warsztatach dla przyszłych rodziców, wróciłam z kilogramami próbek i ulotek oraz podłym nastrojem, bo pożarłam się z mężem
ja już nie wiem czy to hormony znowu się odzywają, że mnie tak wpienia/wzrusza/smuci wszystko? Do koloru, do wyboru, pełen serwis
|
#3689 |
|
Rozeznanie
|
Maczuma czy to te warsztaty bezpieczny maluch?
Dziś się okazało ze jednak dam radę pojechać na te warsztaty o ile będzie jeszcze miejsce ;-) powiedzcie mi czy warto?? Bo jak pisalyscie wcześniej to nie zwracałam uwagi bo i tak wiedziałam że nie pojadę. Co tam za próbki dostałyscie?
|
#3690 |
|
Rozeznanie
|
Nie, planeta dziecko. Na bezpiecznego malucha idę w listopadzie i na coś tam jeszcze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

zaciskami kciuki bo marzy mi się plenerowa taka zlotojesienna

az sie pale do tego zeby juz miec w domu wszystko co potrzebne i zaczac produkowac
z tz'tem sobie tylko kilka selfie zrobiliśmy 
kreatynina jakas niska nie wiem czy też tak powinno być mam 38.0 a norma 44,2-88,4 umol/l Co myślisz karooka?

melduje sie w 30 tc i juz jako zona
ja już nie wiem czy to hormony znowu się odzywają, że mnie tak wpienia/wzrusza/smuci wszystko? Do koloru, do wyboru, pełen serwis