|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II
Mala-my mamy tyle wodki z wesela, ze starczy na pepkowe, chrzciny i jeszcze kolejne
![]() ![]() Rosario-ja przy poczeciu czytalam Policje Jo Nesbo ![]() Generalnie polecam serie kryminalow tego autora ![]() Czytalam przez wakacje tez Ulubione rzeczy i Karuzele samobojczyn S.J.Bolton ![]() Mala-ja spie w koszulce i majtkach ale przed ciaza bez ![]()
#3662 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak w szpitalu byłam 2 lata temu na migdały i spanie w piżamie to była istna katorga. Gdybym nie była wtedy taka wykończona to chyba nigdy bym nie zasnęła. I koszulka nie może być dłuższa niż do tyłka, bo inaczej szału dostaje jak mi się kręci wokół bioder coś gdy śpie. W sumie tż zawsze powtarza, że fajnie jak od rana z tyłkiem na wierzchu latam po domu ![]() Cytat:
![]() I ja jeszcze daje ziele angielskie i liście laurowe i do tego ziemniaczki, bosz jutro to musi być na obiad ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez sunny_eyes Czas edycji: 2014-10-09 o 10:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
BAN stały
|
To ja do szpitala nawet biore pizamy, bo ostatnio sie namarzlam w koszuli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie wiem czy powstrzymam sie do jutra, chce mi sie wody sledziowej juz! :/ ![]()
![]() |
#3665 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry Wszystkim
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak Wam pozazdrościłam świeżego pieczywka, że się ubrałam i poleciałam do sklepu. miałam kupić zwykłe bułki a później jakieś ciacho upiec ale mieli piękne drożdżówki więc zamiast tego kupiłam sobie 2 bułeczki. Pyszne były bo jeszcze cieplutkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- my tu gadu gadu a obiad sie sam nie ugotuje, pralka sie sama nie zaladuje a mieszkanie tez sie nie wysprzata ![]() ![]()
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ ![]() Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2014-10-09 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3668 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I lubie jak jest troche sexy, lekko przeswitujaca ![]() ![]() ![]() ![]() 1 cz dostalismy na slub, przeczytalam jednym tchem prawie a po 2ga polecialam do ksiegarni bo taka bylam ciekawa jak sie dalej ich losy potocza ![]() Cytat:
![]() Milego dnia ![]() Ja wstawilam zmywarke i pralke a teraz gram na pianinie ![]() Wymyslilam, ze jeden utwor bede grac codziennie ten sam i sprawdze czy dzidzia go zapamieta jak uslyszy go po narodzinach ![]()
![]() |
#3669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się muszę ruszyć, włoski przede wszystkim umyć, a bardzo nie lubię jak sie zaczyna chłodno robić, bo mi schną wtedy z 5-6 godzin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |||||||||
Rozeznanie
|
Super
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
A to mój bananowy song
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Któraś z Was pisała, że na noc już nic nie je. Ale to właśnie przez to odkłada się więcej kg. Ponieważ organizm nie wie kiedy się go nakarmi więc woli sobie zbierać zapasy na czarną godz. Najlepiej jeść nie później a tym bardziej nie wcześniej niż na 2 godz przed snem...
![]() |
#3674 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wy naprawdę stawiacie wódę na chrzcinach? :-( nie jestem jakas tam wierzaca czy coś ale to impreza dziecka to alkohol mi tu niezbyt pasuje? Jakas zacofana jestem?
#3675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
U mnie będzie z 15 osób. Na więcej niż wino nie mają co liczyć ;-) ja nie pije i nie mieści mi się w głowie stawiać innym, jestem wrogiem alko
#3677 |
Zakorzenienie
|
Hej. Dlugo mnie nie bylo
![]() ![]() ![]() Co do chrzcin to u nas byla wodka i w rodzinie zawsze tak bylo. Problemu z tym nie mam bo z wesela 10 kartonow mi zostalo i sporo wina. Ksiazki czytam calymi kilogramami. Obecnie nadrabiam czarna serie tj. Camille lakberg a w kolejce mam z lzejszych to szwaje i michalakowa. Lubie tez chmielewska i nore roberts ale nie w serii harleqin.
#3678 |
Zakorzenienie
|
U nas na komunii sie nie pije ale na chrzcinach tak :P i to normalne a pochodzę z rejonów bardzo katolickich czyt. Polskiej Wsi :P
![]() |
#3679 |
BAN stały
|
Jest tu ktos co nie chrzci dziecka czy tylko ja?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
Zakorzenienie
|
Ja chrzcze
![]()
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Tzn ja jestem zdania ze dziecko sie chrzci i tak samo nie wyobrażam sobie że miało by nie iśc do komunii i bierzmowania... tak ja zostałam wychowana i nie mam zamiaru tego zmieniać... a my chrzcić bedziemy tu w niemczech żeby taki kawał nie wieźć dziecka bez chrztu.
![]() |
#3682 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ależ dużo naskrobałyście, starałam się przeczytać, ale nie jest to łatwe ![]() Jutro odwiedzi nas moja koleżanka z mężem i córeczką, czeka mnie gotowanie zupy serowej (uwielbiam ją), zrobię sałatkę, a ciasto jakieś kupię, bo nie chce mi się piec U mnie też dziś początek 16 tygodnia ![]() Cytat:
Moja znajoma tak niefortunnie spadła z łóżka dziecka, że złamała rękę, 3 tyg.gips i teraz rehabilitacja Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja biorę od końca 12 t.c. Fajny brzuszek, ciąża jak nic ![]() Ja jak jestem taka nazwijmy to nieogarnięta ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3683 |
Zakorzenienie
|
A wynika z chęci do prywatności. Jak będzie starszy i będzie chciał wrzucać swoje zdjęcia w sieci to proszę bardzo. W internecie wszystko zostaje, raz wrzuconą fotkę zawsze da się odnaleźć. Nie wiadomo jak to będzie jak będzie nastolatkiem czy dorosłym. Będzie szukał pracy a tu zdjęcie w jakimś przebraniu, czy w jego mniemaniu idiotyczne. Tak samo jak nie zgadzam się na publikację zdjęć z synkiem w przedszkolu itp. Możecie myśleć, że przesadzam i filmów sie naooglądałam, ale ja bardzo ostrożnie podchodzę do publikacji swoich danych/zdjęć/informacji w sieci. Niech no znajdzie się jakiś idiota, to będzie w stanie rozmiar mojego stanika znaleźć itp. Nie chcę ułatwiać po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, ze dla dziecka jest Chrzest Święty a dla gości impreza z tej okazji
![]() Jeżeli sama nie jem mięsa to nie ozn.to, ze gościom podam tylko warzywa ![]()
#3685 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chcę, ale TŻet się upiera, co jest dla mnie śmieszne, bo odkąd ze sobą jesteśmy ( prawie 4 lata) to ani razu nie był w kościele, także ciekawe, kto z dzieckiem będzie chodził ( bo sorry ale teściowej nie pozwolę).
Jeszcze nie wiem, jak rozwiążemy ten problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Zadomowienie
|
Ja nie będę stawiać alkoholu na chrzcinach ani urodzinach dziecka czy innych jego imprezach. Chrzciny chciałabym b.male, tylko nasi rodzice, dziadkowie i rodzenstwo. Ale myślę że będzie o to walka z teściami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Zakorzenienie
|
ja swojego nie ochrzicłam i tego też nie będę póki co. Nie jetses sama
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- po prostu nie chce być hipokrytką, mąż zresztą też. A chrzcić bo "co ludzie powiedzą" to nie w naszym stylu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na wszystkich imprezach jest akohol, czy o imieniny, sylwester czy jakaś inna okazja. Nie mówię o zalewaniu się w trupa, ale drink, piwko czy lampka wina (co kto woli) zawsze się znajdą. Gossip tak jak piszesz, na komuniach też się u nas nie pija, ani na stypach jak w niektórych regionach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
BAN stały
|
Ja starszego tez nie chrzcilam. Dziadkowie bardzo chcieli i nawet probowali zalatwic, ale z dwoch kosciolow odeszli z kwitkiem i im przeszlo. W jednym nie chciano ochrzcic nieslubnego dziecka, a w drugim chcieli z niemieckiej parafii zaswiadczenie, ze praktykujemy, ktorego oczywiscie nie dostaniemy bo nie praktykujemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Rozeznanie
|
Myślałam, że mi brzucha nie widać, dopóki jakaś pani nie ustąpiła mi miejsca w poczekalni do lekarza (po krótkiej naradzie z mężem, z której usłyszałam niechcący "patrz, ta dziewczynka jest w ciąży")
![]() U was też taka piękna pogoda? Ide zaraz na krótki spacer do apteki po jakieś specyfiki, bo mnie ten kaszel wykończy. Najgorzej, że internista kazał mi skonsultować z polożnikiem, jaki mogę wziąc syrop prawoślazowy, a położnik (na szczęście nie mój prowadzący) odesłał mnie do internisty, bo to on przepisuje leki ![]() W ogóle wczoraj miałam troche przejść ze służbą zdrowia (prywatną!). Ech, tak to jest, jak się nie idzie do swoich prowadzących lekarzy... Mi tam wódka na imprezach dziecka nie przeszkadza, dopóki dziecko się nie dorwie do butelki. Pamiętam, że jak byłam mała i pomagałam przy przygotowaniach obiadu czy uroczystości to alkoholu (nawet zamkniętego), szkła i noży nikt mi nie dawał i nie wolno mi było tego nawet na stół zanieść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.