Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staraniach V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-16, 17:27   #3661
201606011622
Konto usunięte

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Oilatum baby mam emulsje do kąpieli kupiłam w rosku na promce
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 17:44   #3662
Amelia16
Zadomowienie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Teraz nie można kremu z cynkiem? Olśnijcie mnie, w ogóle jak czytam forum mamusiowe, to już w badaniach weszło sporo nowych norm i standardów, pewnie i te dotyczące wyprawki zdążyły się zmienić...
Stary 2015-04-16, 17:48   #3663
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Teraz nie można kremu z cynkiem? Olśnijcie mnie, w ogóle jak czytam forum mamusiowe, to już w badaniach weszło sporo nowych norm i standardów, pewnie i te dotyczące wyprawki zdążyły się zmienić...
Na majowkach wyczytalam że niby wymagają bez cynku. Mam to gdzies biorę taki jaki mam jak im nie pasi to niech dają taki co trzeba. Ponoć że z tego niebieskiego pudelka wystarczy ten krem na pobyt w szpitalu. Tylko ze tam dają chyba sudocrem. A w nim chyba jest też cynk
Stary 2015-04-16, 18:23   #3664
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Na majowkach wyczytalam że niby wymagają bez cynku. Mam to gdzies biorę taki jaki mam jak im nie pasi to niech dają taki co trzeba. Ponoć że z tego niebieskiego pudelka wystarczy ten krem na pobyt w szpitalu. Tylko ze tam dają chyba sudocrem. A w nim chyba jest też cynk

ja nie dostałam żadnego niebieskiego pudełka

a dwa hm a co ma szpital do Twojego kremu oni sprawdzają?? u nas nic nie patrzyli czego używamy nasza sprawa
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 18:28   #3665
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja nie dostałam żadnego niebieskiego pudełka

a dwa hm a co ma szpital do Twojego kremu oni sprawdzają?? u nas nic nie patrzyli czego używamy nasza sprawa
U mas sprawdzają. Bo kapanie jest przy nas i dajemy swoje produkty.
Amelia jesli dziecko nir ma problemów to ponoć nir powinno sie dawax cynku. Tak jak podobno do koncs 1 mca nie wolno uzywac oliwki
Stary 2015-04-16, 18:30   #3666
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Co??? Pierwsze słyszę. Nam położna mówiła że jak krem to tylko z cynkiem bo świetnie chroni przed odparzeniami jak i działa na odparzenia.
A w szpitalu zabraniali w ogóle dzieciom pupy smarować darły się że po co itd. Jak już ktoś się uparł to maścią witaminową.
A w domu używaj czego chcesz.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 18:35   #3667
201606011622
Konto usunięte

No tak coś pisały, myślałam że serio nie wolno. A z drugiej str czytałam kiedyś ze ten z cynkiem właśnie chroni pupe. Ale żeby tylko przy odparzeniach uzywac a tak to nie smarowac. Nie wiem spakowalam ten krem z roska w razie co.
Niebieskie pudełko to z tymi probkami co się dostaje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 18:44   #3668
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Co??? Pierwsze słyszę. Nam położna mówiła że jak krem to tylko z cynkiem bo świetnie chroni przed odparzeniami jak i działa na odparzenia.
A w szpitalu zabraniali w ogóle dzieciom pupy smarować darły się że po co itd. Jak już ktoś się uparł to maścią witaminową.
A w domu używaj czego chcesz.
W takim razie nie wiem skąd te podzielone opinie.. Ale wiem że mnie w szpitalu nie pozwola użyć z cynkiem...
Stary 2015-04-16, 19:28   #3669
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
U mas sprawdzają. Bo kapanie jest przy nas i dajemy swoje produkty.
Amelia jesli dziecko nir ma problemów to ponoć nir powinno sie dawax cynku. Tak jak podobno do koncs 1 mca nie wolno uzywac oliwki
Cytat:
No tak coś pisały, myślałam że serio nie wolno. A z drugiej str czytałam kiedyś ze ten z cynkiem właśnie chroni pupe. Ale żeby tylko przy odparzeniach uzywac a tak to nie smarowac. Nie wiem spakowalam ten krem z roska w razie co.
Niebieskie pudełko to z tymi probkami co się dostaje
cynk może wysuszać i dlatego np sudocremu nie poleca się używać na dłuższą metę

u nas w szpitalu nie ma kąpieli dopiero w domu

do końća 1 msc bez oliwki?? jak dziecko się urodzi na maxa schodzi mu skóra dla mnie to właśnie wtedy jest czas na nawilżanie no i np ja dużo oliwki na ciemieniuchę wykorzystuję i to do tej pory

ja nie dostałam żadnych próbek

jak dla mnie to to trochę tak wygląda jakby w szpitalach po prostu mieli jakąś firmę ulubioną i kazali akurat to kupowac bo mają profity :/

większość maści ma cynk

Stary 2015-04-16, 20:42   #3670
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
cynk może wysuszać i dlatego np sudocremu nie poleca się używać na dłuższą metę

u nas w szpitalu nie ma kąpieli dopiero w domu

do końća 1 msc bez oliwki?? jak dziecko się urodzi na maxa schodzi mu skóra dla mnie to właśnie wtedy jest czas na nawilżanie no i np ja dużo oliwki na ciemieniuchę wykorzystuję i to do tej pory

ja nie dostałam żadnych próbek

jak dla mnie to to trochę tak wygląda jakby w szpitalach po prostu mieli jakąś firmę ulubioną i kazali akurat to kupowac bo mają profity :/

większość maści ma cynk
No wlasnie nie, bo jak zapytalam z jakiej firmy kupic to mi pani powiedziała ze z jakiej chce. Ze oni maja jakiś niedrogi krem jakiejs tam firmy (nie podala jakiej). Co do braku stosowania oliwki - nie zamierzam się stosowac. Bo dla mnie oliwka to musi być.
Tutaj dzieci kapia. Codziennie. Uzywaja Twoich kosmetyków no chyba ze nie masz to daja swoje
Stary 2015-04-16, 20:53   #3671
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

Kochana daj sobie odpocząć po porodzie ja słysząłam że CC można rodzić max 3 dzieci a potem na własne ryzyko.
mój lekarz koleżance po 2 cc powiedział, że 3 ciąża na własne ryzyko.

Cytat:

Odnajdujesz się w macierzyństwie, co? Przemiło się czyta jeszcze trochę i na poważnie będziesz mogła podjąć temat starań myśleliście konkretnie o jakiejś różnicy wiekowej? Pocieszę Cię, kuzynka ma 4 dzieci (przedział wiekowy 7 lat), wszystkie urodzone przez cc, ma się świetnie chociaż 4 cesarkę musiała już mieć robioną w specjalistycznym szpitalu pod opieką ściąganych fachowców...

Czyli jednak !!! Ale czad, będziemy czekały teraz na Twoje posty, ciekawe czy się ruszy konkretna akcja
wiesz co ja od zawsze chciałam mieć gromadkę dzieci, zawsze je lubiłam i one też do mnie lgnęły... i mimo,że ciążę i poród nie miałam najfajniejszych to jak Igusia sie uśmiecha na mój widok to chcę mieć więcej dzieci . No właśnie co do różnicy to wszystko wyjdzie w praniu, na bank rok czekamy przez cc, a ile konkretnie zobaczymy za rok

co do maści to możecie mi wstawić o którym kremie z rossmana piszecie? Moja miała mega odparzenie, ale pomogła nam maść z antybiotykiem dopiero i kąpiele w kalii, Igusia ma delikatna pupcię bo co bym nie robiła to co jakiś czas pupcia czerwona. Mi wszyscy polecali bephanten a u nas się nie sprawdził i stosujemy linomag , czasem sudocrem. I swoją drogą w niebieskim pudełku jest malutkie opakowanie i nie wiem ile trzeba by smarować, żeby całe opakowanie zużyć w szpitalu.

Co do pampersów nam dady nie podpasowały, Igusia miała czerwoną pupcię po nich. Uzywamy zielonych pampersów - kupujemy tylko na promocji w kaufie. No i ja używam też wielorazówek

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 21:10   #3672
(kicia)
Zakorzenienie

Maciejka ja mam

my mieliśmy odparzenie aż strupy ok 3 cm rana no i krew na to to tylko lampa sollux plus fiolet
termentiol czy jak to tam też trochę pomagał a do końca żeby się zagoiło to tylko krem z rossmana

Stary 2015-04-17, 04:59   #3673
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Maciejka ja mam

my mieliśmy odparzenie aż strupy ok 3 cm rana no i krew na to to tylko lampa sollux plus fiolet
termentiol czy jak to tam też trochę pomagał a do końca żeby się zagoiło to tylko krem z rossmana
Ja mam identyczny
Stary 2015-04-17, 05:14   #3674
Izuniaa89
Zakorzenienie

A ja mam jakiś rozowy...?
Stary 2015-04-17, 05:39   #3675
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
mój lekarz koleżance po 2 cc powiedział, że 3 ciąża na własne ryzyko.

wiesz co ja od zawsze chciałam mieć gromadkę dzieci, zawsze je lubiłam i one też do mnie lgnęły... i mimo,że ciążę i poród nie miałam najfajniejszych to jak Igusia sie uśmiecha na mój widok to chcę mieć więcej dzieci . No właśnie co do różnicy to wszystko wyjdzie w praniu, na bank rok czekamy przez cc, a ile konkretnie zobaczymy za rok

co do maści to możecie mi wstawić o którym kremie z rossmana piszecie? Moja miała mega odparzenie, ale pomogła nam maść z antybiotykiem dopiero i kąpiele w kalii, Igusia ma delikatna pupcię bo co bym nie robiła to co jakiś czas pupcia czerwona. Mi wszyscy polecali bephanten a u nas się nie sprawdził i stosujemy linomag , czasem sudocrem. I swoją drogą w niebieskim pudełku jest malutkie opakowanie i nie wiem ile trzeba by smarować, żeby całe opakowanie zużyć w szpitalu.

Co do pampersów nam dady nie podpasowały, Igusia miała czerwoną pupcię po nich. Uzywamy zielonych pampersów - kupujemy tylko na promocji w kaufie. No i ja używam też wielorazówek
Ja miałam na sali babkę po 3 cesarce i właśnie przy mnie jej lekarz mówił żeby się pilnowała bo przez CC mogą przyjąć bezpiecznie 3 dzieci, a potem to ryzyko. Bo to za każdym razem operacja, zrosty macica nie jest już taka jak trzeba.

Ja Lili nie oliwkowałam bo miała i do tej pory ma bardzo gładziutką delikatniutką skórę. Użyłam jej może max. 5 razy jak już to przez pierwsze 5msc używałam kremu. A potem to raz na 2msc. A wszyscy mnie się pytają w czym ją myję i czym smaruję że ma taką skórę. Wszystko zależy od dziecka.
Siostry córka miała tak suchą skórę że siostra ja oliwkowała aż z niej ciekło i na to ubranka zakładała. A po 15min. już się wszystko wchłonęło i nadal sucha skóra.

Do pupy kremy też używałam raz na 3-4 dni. A potem to tylko jak się zaczerwieniło. Przy dużych zaczerwieniach Tormention po 1-2 posmarowaniach schodziło.
A siostry córka codziennie przy każdej zmianie pieluszki smarowana sudocremem i co chwilę miały jakieś problemy właśnie z odparzeniami.

Także zobaczycie jak już dzieci będą z wami. Wszystko się ułoży
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 05:44   #3676
201606011622
Konto usunięte

dziewczyny, może Wy mi pomożecie
macie jakies opinie o wózku firmy bebetto?
Stary 2015-04-17, 07:47   #3677
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam bebetto i jestem zadowolona

6.2.15

Stary 2015-04-17, 07:52   #3678
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
ja mam bebetto i jestem zadowolona
ja akurat oglądam nico plus na allegro, cena mnie satysfakcjonuje no i ładnie się prezentuje
czytałam opinie to z kolei jęczą cos na spacerówkę, coś na pasy, na budkę, ze opada, ze hamulec sie psuje..
ale z drugiej strony niektórzy to by chcieli za taką cene ideał.

i jeszcze rozwazam delti amelis

obejrze jutro oba na żywo i zdecyduje.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

btw. jesteśmy juz od dziś donoszeni !
Stary 2015-04-17, 08:00   #3679
maciejka1987
Zakorzenienie

ja mam nowy model holland iużywamy ponad 2 miesiące i jest super a chcesz nowy czy używkę? o pasach czytałam, ale poprawili to w nowych modelach tj. w sensie w nowej produkowanej partii . Spacerówki nie używałam

6.2.15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-17, 08:04   #3680
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
ja mam nowy model holland iużywamy ponad 2 miesiące i jest super a chcesz nowy czy używkę? o pasach czytałam, ale poprawili to w nowych modelach tj. w sensie w nowej produkowanej partii . Spacerówki nie używałam
nowy chcę
Stary 2015-04-17, 08:08   #3681
Elfka86
Zakorzenienie

Cześć

Ja kupiłam oliwkę i użyłam jej 2 razy i to tylko na ciemieniuchę od urodzenia nie smaruję skóry Mai niczym jedynie co to Bepanthen używam, ale bardzo rzadko - nigdy nie miałyśmy odparzenia używamy tylko płynu do kąpieli i szamponu do włosków - nic więcej o jeszcze jak był mróz to ze 2 razy jej policzki posmarowałam, ale dla mnie skóra jest potem taka tłusta i śliska, ze to aż nienaturalne a Maja ma skórę jak marzenie - gładziuteńką, bez śladu żadnego suchego - każde dziecko inne

A wg mnie od urodzenia używanie Oilatum, Sudocremu itp. to tylko przyzwyczajanie skóry, bo jeśli się nic nie dzieje to po co ją uzależniać? żeby sobie kosztów napędzać? czy nabijać kiesę koncernom?

Trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne porody nie nastawiałabym się na wcześniejsze rodzenie, bo częściej chyba jednak można się przeterminować mnie od 34 tyg. straszyli przedwczesnym porodem, a urodziłam i tak w 40. tyg.
Stary 2015-04-17, 08:09   #3682
Amelia16
Zadomowienie

Mam taki sam krem co na zdjęciu do dzisiaj zużywam pierwsze opakowanie
Stary 2015-04-17, 08:13   #3683
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Mam taki sam krem co na zdjęciu do dzisiaj zużywam pierwsze opakowanie
bardzo wydajny jest, otwierałam obejrzec konsystencję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-17, 08:23   #3684
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam bebetto nico ale samą spacerówkę (ona jest identyczna jak te z zestawó 2w1) i stosunkowo do camarelo niestety nie ma nawet porównania na niekorzyść bebetto... jak dla mnie gorsza amortyzacja plastiki trzeszczą i nie podoba mi się hamulec. W camarelo miałam na linkę tutaj są są jakieś dwie plastikowe rurki blokujące koła czasem jak się odblokuje hamulec to trzeszczy ogólni jest też mniej stabilny. Ale camarelo nie używałam spacerówki więc nie wiem jak tam jest. Budka w camarelo też jest lepsza ale wiesz pewnie jakbym od początku tego używała i nie miała porównania miała bym inne zdanie

ja chcę z powrotem nasz wózek no nie mogę zdzierżyć tej straty

Stary 2015-04-17, 08:28   #3685
201606011622
Konto usunięte

wiecie ja wózka to potrzebuje jedynie do sklepu te 500m, na spacerek do parku niedaleko i na podwórko ewentualnie.
bo jakbym miała kupowac taki no do miasta, i wiedziałabym, ze czesto będziemy uzywac to bym sie zdecydowała na cos lepszego.
Stary 2015-04-17, 08:31   #3686
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć

Ja kupiłam oliwkę i użyłam jej 2 razy i to tylko na ciemieniuchę od urodzenia nie smaruję skóry Mai niczym jedynie co to Bepanthen używam, ale bardzo rzadko - nigdy nie miałyśmy odparzenia używamy tylko płynu do kąpieli i szamponu do włosków - nic więcej o jeszcze jak był mróz to ze 2 razy jej policzki posmarowałam, ale dla mnie skóra jest potem taka tłusta i śliska, ze to aż nienaturalne a Maja ma skórę jak marzenie - gładziuteńką, bez śladu żadnego suchego - każde dziecko inne

A wg mnie od urodzenia używanie Oilatum, Sudocremu itp. to tylko przyzwyczajanie skóry, bo jeśli się nic nie dzieje to po co ją uzależniać? żeby sobie kosztów napędzać? czy nabijać kiesę koncernom?

Trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne porody nie nastawiałabym się na wcześniejsze rodzenie, bo częściej chyba jednak można się przeterminować mnie od 34 tyg. straszyli przedwczesnym porodem, a urodziłam i tak w 40. tyg.
zazdroszczę skóry dziecka, ale zgadzam się z tym co napisałaś.

Nasza mała jednak nie ma idealnej skóry. Emolium kupiliśmy bo mała strasznie suchą skórę miała , na odparzenia kremów uzywamy często bo pupka szybko czerwona się robi - na początku nie używałam nic- cieniuteńką warstwę co 2-3 dzień i mała miała straszną pupcię , buźkę jej smaruję kremem bo ma suchą. Krem na mróz kupiłam, ale nie miałam okazji użyć. Oliwki używam na główkę. ciałka nie smaruję niczym. A teraz używam już zwykłych płynów, a emolium od czasu do czasu.

6.2.15

Stary 2015-04-17, 08:34   #3687
201606011622
Konto usunięte

no my zobaczymy jak to będzie, jezeli bd miał ładną skórę to nie bd go własnie przyzwyczajac do tych oliwek itp.
no a wiadomo, jak bd jakis problem to trzeba bd czyms zadziałac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-17, 08:36   #3688
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam bebetto nico ale samą spacerówkę (ona jest identyczna jak te z zestawó 2w1) i stosunkowo do camarelo niestety nie ma nawet porównania na niekorzyść bebetto... jak dla mnie gorsza amortyzacja plastiki trzeszczą i nie podoba mi się hamulec. W camarelo miałam na linkę tutaj są są jakieś dwie plastikowe rurki blokujące koła czasem jak się odblokuje hamulec to trzeszczy ogólni jest też mniej stabilny. Ale camarelo nie używałam spacerówki więc nie wiem jak tam jest. Budka w camarelo też jest lepsza ale wiesz pewnie jakbym od początku tego używała i nie miała porównania miała bym inne zdanie

ja chcę z powrotem nasz wózek no nie mogę zdzierżyć tej straty
a kupowałaś spacerówke nową??

jeśli chodzi o camarelo to ja w sklepie porównywałam spacerówkę bebetto i camarello i jakościowo camarello wypadła dużo gorzej, budka jakoś dziwnie skonstruowana była. A amortyzacje regulowałaś? Mój mąż coś w niej przekręcał. U nas nic nie trzeszczy.

6.2.15

Stary 2015-04-17, 08:38   #3689
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie ja wózka to potrzebuje jedynie do sklepu te 500m, na spacerek do parku niedaleko i na podwórko ewentualnie.
bo jakbym miała kupowac taki no do miasta, i wiedziałabym, ze czesto będziemy uzywac to bym sie zdecydowała na cos lepszego.

ale wiesz w sumie takiego wózka używasz około 1,5 roku i raczej przez te 1,5 roku nie będziesz siedzieć jedynie w domu przed domem czy w parku
ja w mieście i pokonuje nim chyba wszystkie możliwe podłoża oprócz mega kamieni....

ja np nie brałam pod uwagę bardzo wagi bo mam windę ale jak chodzę do kogoś to już muszę dźwigać na górę

Stary 2015-04-17, 08:41   #3690
201606011622
Konto usunięte

moze własnie niektore modele potrzebują małych dociągnięc, gdzies cos poprawic samemu dokrecic itp.
choc z drugiej strony to producent powinien zadbac o jakosc a nie Ty po zakupie

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

no ale wiesz, my na wsi to w zasadzie ten wózek az tak się nie przyda. a nawet jeśli to myślę, ze sobie poradzi i ten wózek
a do miasta to tez raczej strasznie czesto nie będziemy wybywac, pozatym wydaje mi się, ze az takiej tragedii nie powinno byc w tych wózkach, w koncu lepsze to niz całkiem jakies kaflaki najtansze za 500 zł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości