Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-01, 22:57   #3661
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
ALEKSANDRETTA pamiętam, że pytałaś czy jest multicytowanie przez tapatalk jest, przez wizaż nie ma.. W ogóle po uaktualnieniu ios 7 szlag mi trafił aparat ;( jutro daję go do serwisu, mam nadzieję że mi naprawią..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki za info jak ktoś ma sklerozę to bez wielocytowania nie da rady odpisywać.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 22:58   #3662
eclariss
Rozeznanie

Mi niby przez dzien tez starcza cyc bo placzu nie ma ale jest marudna, malo spi i co chwile je..i to nie chodzi o to ze zabiera mi czas bo dla mnie jest przyjemnoscia spedzac z nia kazda minute nawet jak syf i.sajogon w calym domu ale zal mi jej bo nie wyspana oczka czerwone a przeciez sen, spokoj, dobre samopoczucie i zadowolenie tez wplywa na jej rozwoj..

Chyba ze jeszcze laktatorem sprawdzic... sciagac tak zeby miec ta setke i dac jej pic jednorazowo a nie musi dopajac sie co jakis czas i przez to ani snu sokojnego nie ma..
Stary 2015-01-02, 03:16   #3663
paulina119a
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki za kciuki.
Wrócił do domu po 21. Przyjaciel go odwiozl. Rzekomo to kamienie ale gdzie to nie wiemy bo SOR nie jest od leczenia... po konkretna diagnozę ma się udać do specjalisty.
Wpompowali w niego kroplowki i wypuścili.
Pomoc pomogło ale na kilka godzin. Bo właśnie mi zrywa tynk ze ścian w salonie z bólu!
Czekamy na karetkę.
A na dodatek maleńka chyba czuje ze cos nie tak bo wcale nie śpi od powrotu taty do domu i marudkuje. Sama nie wiem kim się bardziej zajmowac.... oszaleje! !! Ktoś kto nam życzył zdrowia na Nowy Rok to chyba nie do końca szczerze
Stary 2015-01-02, 03:48   #3664
Kasia427
Wtajemniczenie

Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Lola, takie postanowienia to ja rozumiem...

Kasia muszę Ci to napisać, tak z Nowym Rokiem mam refleksję tzn wcześniej już to zauważyłam. Nie dość, że masz trójkę dzieci, które bez problemu ogarniasz, jesteś zorganizowana to też masz świetnie wychowanego męża! Potrafisz się ustawić w życiu

A wiesz, że to dzięki mężowi jestem jaka jestem to moja pierwsza miłość, miałam 17 lat jak się poznaliśmy i to chyba on sobie mnie "wychował" ale fakt faktem złośnica jestem i nie dam sobie mu wejść na głowę :P

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Dzięki za info jak ktoś ma sklerozę to bez wielocytowania nie da rady odpisywać.

Ojjj tak!

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Wrócił do domu po 21. Przyjaciel go odwiozl. Rzekomo to kamienie ale gdzie to nie wiemy bo SOR nie jest od leczenia... po konkretna diagnozę ma się udać do specjalisty.
Pomoc pomogło ale na kilka godzin. Bo właśnie mi zrywa tynk ze ścian w salonie z bólu!
Czekamy na karetkę.
A na dodatek maleńka chyba czuje ze cos nie tak bo wcale nie śpi od powrotu taty do domu i marudkuje. Sama nie wiem kim się bardziej zajmowac.... oszaleje! !! Ktoś kto nam życzył zdrowia na Nowy Rok to chyba nie do końca szczerze

Rety, no naprawdę Wam się rok zaczął :/
Może teraz już w szpitalu zostawią...?

Edytowane przez Kasia427
Czas edycji: 2015-01-02 o 03:49
Kasia427 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 04:41   #3665
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Czekamy na karetkę.
Masakra dziwi mnie takie podejscie ze sor nie od leczenia powinni dociec co mu jest i na odpowiedni oddzial a nie podleczyc tak aby na chwile zatuszować objawy ehhh u nas to sie wykonczyc można a i tak sie łaskawie nie zajma

A moze to korzonki?
Ja z kolei wymiotuje cos bardzo i mnie brzuch nawala
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 05:01   #3666
karola19
Raczkowanie

Dziewczyn,
współczuję Wam tych problemów zdrowotnych. Najgorsze to jak się jakieś gówna do człowieka przypałetają
U mnie od 12 godzin nie ogarnięty ból głowy i nawet tabletki nie pomagają.
Dobrze, że mój mąż ma wolne i przejął opiekę nad dzieckiem.
28.07.2010 - Kisiel
karola19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 05:49   #3667
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Czekamy na karetkę.
Kurcze Paulina co to za szpital, to nie zrobili Twojemu mężowi podstawowych badań?
Ja coś wiem o bólu przy kamieniach, ale żółciowych akurat, nikomu nie życzę takiego bólu.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-02, 06:37   #3668
Kostka09
Zakorzenienie

Witajcie,
ale sie wyspalam Jerzy spal od 20.30 do 3 zjadl z jednego cyca i spal do 7, drugi cyc zaczal mi tryskac rano taki byl pelny...juz sie wkrecam ze moze chory jak tak dlugo spi...

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Paulina - dopiero doczytalam...kicha z tym szpitalemtrzymajcie sie!!!

Gonia i karola - Wam tez zdrowka
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 06:53   #3669
Zanet84
Zakorzenienie

Paulina, wspolczuje. W naszym kraju na pomoc medyczna juz nie mozna liczyc trzymam kciuki za poprawe stanu meza
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 06:57   #3670
Frau Gizela
Rozeznanie

dziulkacrew.pl kolejne fajne teksty ;-)

Kostka, ja lubię na fb mataję i mi wyświetliło ;-)

Paulina, jak w nocy? Oby to zdrowie było. Tulę
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 07:29   #3671
justynaw1982
Zadomowienie

PAULINA kurcze ale musi być ci cieżko....trzymaj sie cieplutko silna bądź i dawaj znać mam nadzieje ze tym razem zajmą sue jakoś lepiej w tym szpitalu....

ALEKSANDRETTA ty pytalas o milyicytowanue na iPhone ja mam aplikacje wizażu i jest jak bo wlasnie sprawdzał tylko ze sie dziad wiesza hak chcesz więcej zacytować albo wywala :/

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

ZANET a jak twoja sytuacja z mężu ??

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-02, 08:05   #3672
Keithlyn
Zadomowienie

Paulina nie rozumiem dlaczego go ma obserwacji nie zatrzymali
Moj Tż jak miał atak kolki nerkowej to go przewozili do szpitala urologicznego...Pewnie jakiś konował miał dyzur i do domu go odesłał..
Oby teraz mu pomogli jak należy!

Czekam aż Lil wstanie na cyca.. od 8 pręzyła sie niemiłosiernie i cisła na kupke ale oczywiscie nic nie wycisła.. połozyłam ją na ciepły okład na razie śpi...już nie pamietam kiedy sama kupe zrobiła,juz mi jej tak żal jak sie męczy

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 08:12   #3673
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość

ALEKSANDRETTA ty pytalas o milyicytowanue na iPhone ja mam aplikacje wizażu i jest jak bo wlasnie sprawdzał tylko ze sie dziad wiesza hak chcesz więcej zacytować albo wywala :/ ??

A w którym miejscu? Ja juz we wszystkie strony przejrzałam i nie było

Cytat:
Napisane przez karola19 Pokaż wiadomość
Dziewczyn,

współczuję Wam tych problemów zdrowotnych. Najgorsze to jak się jakieś gówna do człowieka przypałetają

U mnie od 12 godzin nie ogarnięty ból głowy i nawet tabletki nie pomagają.

Dobrze, że mój mąż ma wolne i przejął opiekę nad dzieckiem.

Może migrena...? Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
A moze to korzonki?

Ja z kolei wymiotuje cos bardzo i mnie brzuch nawala

Tobie też zdrówka!

My dopiero wstałyśmy.. Czy dzisiaj są sklepy normalnie otwarte??

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

FRAU daj namiar na siebie na fejsie

Stary 2015-01-02, 08:19   #3674
anuszka21
Zakorzenienie

Paulina biedny ten twój mąż ;( mi dzieci kaszla do przychodni nie da się dodzwonić ;/ mnie też gardło boli ;/ co można wziąć na gardło podczas kp? Mały jeszcze charczy ale katar nie leci...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 08:38   #3675
justynaw1982
Zadomowienie

KASIA jak zaznaczam cytat to mam taki mały trójkącik po prawej stronie na tym czarnym pasku tam jest WIECEJ opcji i pokazują mi sie trzy kwadraciki i miedzi innymi multicytat...ale cieżko mj sie z tego korzysta i często wywala z wizażu

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2015-01-02 o 08:40
Stary 2015-01-02, 08:47   #3676
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
KASIA jak zaznaczam cytat to mam taki mały trójkącik po prawej stronie na tym czarnym pasku tam jest WIECEJ opcji i pokazują mi sie trzy kwadraciki i miedzi innymi multicytat...ale cieżko mj sie z tego korzysta i często wywala z wizażu

To u mnie jak zaznaczałam post to od razu przerzucało do okna z odpowiedzią... Z tapatalk lepiej mi się korzysta

Stary 2015-01-02, 08:55   #3677
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
To u mnie jak zaznaczałam post to od razu przerzucało do okna z odpowiedzią... Z tapatalk lepiej mi się korzysta

A ja nie mogłam jakoś z tego tapatalka kozystac....wkurzył mnie i go wywalilam

Stary 2015-01-02, 09:05   #3678
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nie mogłam jakoś z tego tapatalka kozystac....wkurzył mnie i go wywalilam

Ja dopiero od wczoraj dopiero korzystam z niego, więc jeszcze wszystko możliwe w tamtej aplikacji wizaz dobijał mnie ten kolor niebieski całej skórki

Stary 2015-01-02, 09:11   #3679
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Witajcie,
ale sie wyspalam Jerzy spal od 20.30 do 3 zjadl z jednego cyca i spal do 7, drugi cyc zaczal mi tryskac rano taki byl pelny...juz sie wkrecam ze moze chory jak tak dlugo spi...

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Paulina - dopiero doczytalam...kicha z tym szpitalemtrzymajcie sie!!!

Gonia i karola - Wam tez zdrowka
Jurki znowu w parze Moj zasnal co prawda w bolach o 22, ale spal do 4:40 ciurkiem potem dalej spioch do 8:15, znow zezarl i poszedl w kime, spi nadal

Nie wiem czy moze juz mu sie ten skok powoli konczy i odsypia zmeczenie nim? Nie ogarniam. Ale niech spi

Dzis idziemy na stadion narodowy na wystawe lego. Malwi nic nie wie, dowie sie na miejscu. Nie moge sie doczekac jej reakcji

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Paulina biedny ten twój mąż ;( mi dzieci kaszla do przychodni nie da się dodzwonić ;/ mnie też gardło boli ;/ co można wziąć na gardło podczas kp? Mały jeszcze charczy ale katar nie leci...
Twntum verde mozesz.

Paulina nieustajace kciuki za meza!
Z prawej wtrony go tak boli? Kurde woreczek zolciowy moze...
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-02, 09:12   #3680
Kasia427
Wtajemniczenie

U nas dziś takie wiatrzysko że łeb chce urwać

Stary 2015-01-02, 09:16   #3681
tiera
Raczkowanie

Paulina współczuję mężowi i w sumie nie rozumiem dlaczego go dokładnie nie przebadali. Ja nie mogę narzekać na nasz szpital a niestety bywam tam czasem bo mój dzieć miewa wypadki i nigdy nie było sytuacji żeby wypuścili nas do domu bez ustalenia przyczyny. Pomimo że trafiłam raz na wrednego lekarza to jednak większość jest ok i wiem że u nas do domu nie wypuszczą jak coś się dzieje i przyjmują odrazu na oddział. Może trafił na jakiś wrednych lekarzy.

My wczoraj byliśmy u teściów i niestety znowu teść jakieś jazdy odwalał i robił wielki problem ze nie ustaliliśmy daty chrzcin Dobrze wiedza ze muszę czekać do wakacji az przyjedzie moja siostrzenica bo zalezy mi na tym aby ona była chrzestną, no a dwa że mamy problem bo nie mamy ślubu kościelnego i ksiądz chce żebyśmy wzięli ślub i ochrzcili dziecko no i doskonale rozumiem jego podejście, tyle ze z naszego ślubu kościelnego to już chyba nic nie będzie. Jeszcze sie dowiedziałam jaki to wielki zal do nas ma rodzina bo nie zrobiliśmy wesela Tak więc doskonały początek roku

Kostka a ten krem tłuścioch to się tak nazywa czy jak?

Muszę poszukać jakiegoś fajnego miejsca na wyjazd na narty na ferie z dziećmi. Nie wiem w sumie jak to będzie z mała bo ona zasypia tylko w swoim łóżeczku i nigdzie indziej spać nie chce.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 09:25   #3682
paulina119a
Zadomowienie

Koszmarna noc za nami. Wył z bólu, mała nie spala A ja biegalam z góry na dół i z powrotem. A teraz chodzę na rzesach.
Mąż pojechał po skierowanie do urologa od lekaza POZ. Bo w nocy nie pojechał do szpitala. Stwierdził ze bez sensu by siedział na SOR'że skoro sanitariusze mogą mu podać te same leki - czyli ketonal i noszę nosz ku***wa mac! ! Nie wysilili się z tymi lekami na SOR'ŻE!
Niech mu ktoś pomoże bo cierpi niemiłosiernie

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Nie wiem... może to korzonki może woreczek. .. wszystko jest możliwe. Tylko do diagnozy potrzebne są wykonane badania a póki co to jest spychologia @
Stary 2015-01-02, 09:28   #3683
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie jest tylko nie potrafiłam znaleźć. Dzięki!

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Paulina współczuję mężowi i w sumie nie rozumiem dlaczego go dokładnie nie przebadali. Ja nie mogę narzekać na nasz szpital a niestety bywam tam czasem bo mój dzieć miewa wypadki i nigdy nie było sytuacji żeby wypuścili nas do domu bez ustalenia przyczyny. Pomimo że trafiłam raz na wrednego lekarza to jednak większość jest ok i wiem że u nas do domu nie wypuszczą jak coś się dzieje i przyjmują odrazu na oddział. Może trafił na jakiś wrednych lekarzy.

My wczoraj byliśmy u teściów i niestety znowu teść jakieś jazdy odwalał i robił wielki problem ze nie ustaliliśmy daty chrzcin Dobrze wiedza ze muszę czekać do wakacji az przyjedzie moja siostrzenica bo zalezy mi na tym aby ona była chrzestną, no a dwa że mamy problem bo nie mamy ślubu kościelnego i ksiądz chce żebyśmy wzięli ślub i ochrzcili dziecko no i doskonale rozumiem jego podejście, tyle ze z naszego ślubu kościelnego to już chyba nic nie będzie. Jeszcze sie dowiedziałam jaki to wielki zal do nas ma rodzina bo nie zrobiliśmy wesela Tak więc doskonały początek roku

Kostka a ten krem tłuścioch to się tak nazywa czy jak?

Muszę poszukać jakiegoś fajnego miejsca na wyjazd na narty na ferie z dziećmi. Nie wiem w sumie jak to będzie z mała bo ona zasypia tylko w swoim łóżeczku i nigdzie indziej spać nie chce.

U mnie się już pół rodziny o chrzciny dopytywało a ja wcale nie mam ochoty robić wielkiej imprezy.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 09:29   #3684
anuszka21
Zakorzenienie

Co można dać takiemu maluszkowi na swiszczacy kaszel ;/
Stary 2015-01-02, 09:37   #3685
tiera
Raczkowanie

Na świszczący kaszel nic- trzeba jechać do lekarza bo niestety mogą to być oskrzela albo płuca.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 09:43   #3686
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dziś takie wiatrzysko że łeb chce urwać

U mnie tez wieje wczoraj tzet poszedl na spacer to nie mogl wyjechac z placu taki byl lod...

Silesiana - fajna niespodzianka moj w dzien niestety caly czas nie spi oprocz kilku drzemek i spaceru

My jedziemy dzisiaj do moich rodzicow, posiedzimy tam do wtorku

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Tiera - krem jest tlusty a nazywa sie Weleda z serii baby na wiatr i mróz swietny jest i bardzo wydajny ale chyba tylko w necie u nas dostepny albo w De

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2015-01-02 o 09:52
Stary 2015-01-02, 09:44   #3687
manieczka1
Zakorzenienie

U nas tez strasznie wieje i pada...takze dzis siedzimy w domku
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 09:49   #3688
Kostka09
Zakorzenienie

Paulina - kurcze jakas masakra to jest...mam nadzieje ze mu postawia diagnoze...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Tiera taki http://greenline-sklep.pl/p/52/119/n...produktow.html

Ale ten z rossa Babydream na wiatr i mroz tez jest fajny, ma fajny sklad i cene ale jednak ma wode w skladzie, wiec ja na mroz uzywam Weledy.

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2015-01-02 o 09:51
Stary 2015-01-02, 10:11   #3689
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Na świszczący kaszel nic- trzeba jechać do lekarza bo niestety mogą to być oskrzela albo płuca.
Właśnie cholera przychodnia chyba zamknięta bo nie odbieraja ;/ w nocy miał ten kaszel...
Stary 2015-01-02, 10:19   #3690
Kostka09
Zakorzenienie

Jaki to jest swiszczacy kaszel?

Musze kupic laktator...ten reczny z chico to gó...o dzisiaj odpalilam elektryczny z babyono i sciagnelam 90ml w 10 minut tym recznym bym 30 sciagnela, ale tez ten tez jest szajsowaty wiec co polecacie elektrycznego?medele??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości