|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Ale ja tez nie liczę bo bym się nie doliczyła ![]() Moich dziadków to sama muszę stopować bo by najchętniej na 3/4 wyprawki dali pieniążki wiec właśnie nie chce żeby się już dokładali do łóżeczka skoro dołożyli do wózka Teściowie to wiadomy temat... A tak to generalnie nigdy na nikogo nie liczę, mierze własna miara i jeśli mnie na coś stać to kupuje, jak nie to nie i już. Tylko jak np ma mi teściowa przyjść za chwile ze sterta gratów do domu po porodzie i mam to oddać biednym czy coś to lepiej żeby odpuściła i dała kasę to coś za to bym kupiła małej a tak to lipa... Jedynie w tym sensie "liczę" na coś, albo inaczej - chciałabym liczyć od tesciow. Niech mi dadzą 100zl do ręki zamiast 4 paczek teściowych pampersow wiedząc ze ich nigdy nie użyje (tak było przy juniorze - przynieśli i powiedzieli "wiemy ze używacie panpersy no ale może akurat"...) Nie ma co patrzeć na innych tylko wiedzieć na co sobie człowiek sam może pozwolić i według tego kupować.
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zrobię tego juniorowi. ![]() To, ze jest drugie dziecko to nasza decyzja, poza tym dziewczynka, on już za 3 lata będzie miał 9 lat a ona dopiero 3... Pokoik i tak ma już mały... Nie, nie wyobrażam sobie, żeby razem miała ich dać co innego jakby byli to bracia w podobnym wieku a kolejna sprawa to tutaj dziecko 3-letnie a tu dziecko potrzebujące swojego kąta i ciszy w nauce... Nie klei się to w ogóle jak dla mnie wiec poświecić będę musiała sypialnie ale i tak to na jakiś czas, pózniej planujemy budowę domu wiec wtedy nie będzie żadnego problemu z pokojami
|
|
#3663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem!
No, ale do rzeczy - malutka zdrowa. Co prawda nie udało się potwierdzić płci, ale lekarz ostatnio był na 100% pewien, a i dziś nic nie wypatrzył nawet jak próbował. Niestety obróciła się i ułożyła się pośladkowo, a dodatkowo buźką/brzuszkiem do mojego kręgosłupa co znacznie utrudniało usg Z tych dobrych wieści - pięknie urosła panna! Ok 1450g (dokładnie nie pamiętam ile, a leżę już w łóżku i nie chce mi się wstawać sprawdzać co do grama) także to mnie ucieszyło najbardziej! ![]() To, że fiknęła i jest pośladkowo mnie zmartwiło, chociaż gin powiedział, że ma jeszcze miejsce żeby się z powrotem ustawić. Lekarza za to zmartwiło moje ciśnienie, miałam 150/85, a mierzyliśmy kilkukrotnie... mam teraz mierzyć codziennie 2x i za tydzień zdać mu relację co i jak... jak będę miała wyniki powyżej 140 to powiedział, że będziemy się musieli spotkać... aż się boję ![]() Cytat:
Cytat:
Ja sobie też znalazłam łóżeczko, ale jest nawet jeszcze droższe https://magicznypokoik.pl/pl/p/Bella...i-barierka/603 Cytat:
Cytat:
Tylko chodzi o sam fakt, po co gadać, opowiadać i obiecywać skoro nic z tego nie ma? ![]() A rodzice TŻt z tymi chrzcinami to pojechali po bandzie... no chyba, że mają dramatyczną sytuację finansową, to wtedy jasne, rozumiem...
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wtedy widzial na 100% to tak bedzie mierz codziennie, a na pewno wszystko bedzie ok
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ostatnie noce są dla mnie tragiczne dzisiaj muszę wziąć potas na noc (bo gin przepisala mi juz miesiac temu na recepte i kazala brac doraznie - wlasnie np jak bede miala problemy ze snem lub jakies skurcze lydek itp, ale zapomnialam o nim... dopiero dzisiaj mi maz przypomnial...)a i dzisiaj rano wstalam z wielką mokrą plamą na lewej piersi i prześcieradle... a już mialam spokoj z nadmiarem pokarmu i wrocil od nowa... oby tylko byl po porodzie, bo jak mi zaniknie, to sie w poniedzialek martwilam sie, ze Maly jest mniej ruchliwy, a wczoraj dal mi tak popalic, ze wszystko w srodku mnie bolalo mąż po raz kolejny nie mógł uwierzyć, że Młody ma tyle siły Nicole - Gratulacje tylko kontroluj to ciśnienie, bo to ważne Roxana ja na Twoim miejscu też nie dałabym Małej do pokoju Juniora, bo po 1. tak jak piszesz - zbyt duża różnica ich dzieli i jak on zacznie wkraczać w życie nastolatka - ona będzie się jeszcze lalkami bawiła pewnie
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamunie z rana :-D ja juz po sniadanku. Tz mnie,, niechcacy,, obudzil myslalam ze udusze ale zrobil masaz stop wiecu darowalam :-D
Nicole gratuluje dużej niuni :-D ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Ja mam taka angielska aplikacje na tel... A moze polska tylko rzeczy wysylane z Anglii bo wszystko jest w jezyku angielskim... Moge sie postarac ci go znalezc w necie... Zaplacilam 85zl za niego i 4zl koszt wysylki... Ale gdzies go w necie jak szukalam zdjec zeby wrzucic tu sie pochwalic znalazlam chyba za 8funtow tylko koszt przesylki 69zl byl. ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Wlasnie ogladam pogode, dzis 24stopnie i co raz cieplej... W sobote 35w cieniu.ale bedzie czad :-D
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez kupujmy privie w kolorze mocca ![]() Baze tez zamowiliscie ?
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Rozeznanie
|
Witam się
TŻet biedny juz rady nie daje . wstaje o 6, pracuje do 17 a potem do 21 kończy fuchę u mojej cioci . I tak od poniedziałku.. Na szczescie dziś ostatni taki dzień , jeszcze tylko ma połozyc płytki na balkonie u moich rodziców i odzyskam faceta ... ![]() Nicole gratuluje wizyty i zdrowej dużej dziewuszki ![]() ![]() klask i:
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
![]() Dzis pierwsza noc na wynajety mieszkaniu... Wyspalsm sie, materace w sypialni wygodne bardzo, tylko co ja mam tu robic caly dzien asienka, Nicole gratuluje udanych wizyt ![]() asienka mysle, ze Zuzia pozostanie Zuzia ... ![]() Albo bedziecie mieli niespodzianke
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie :-* za mna kolejna dobra noc
tylko troche krotka ;-) na siku nie wstaje juz od 3nocy ;-)Asienka, to to masz malego uparciucha pod serduszkiem... Ale nie nastawiaj sie na dziewczynke ;-) u mnie miala byc na 90% i jest jednak chlopczyk ;-) Nicole, duza dziewczynka z Twojej kruszynki a Ty kontroluj cisnienie i nie denerwuj sie :-* wszystko bedzie ok Jess gratulacje podjecia decyzji i zakupu pierwszego pojazdu dla synusia ![]() Ja czuje ze dzis bedzie ciezki dzien... :-/ mam nadzieje ze jakos to wytrzymam... U mnie dzis na obiad mlode ziemniaczki z koperkiem, panierowany filet z kurczaka i salata z kukurydza, ogorkiem i oliwa z oliwek ;-) Cytat:
wiec juz sa postepy ;-) jeszcze 2tyg i zmykamy ze slaska jak ja sie ciesze
Edytowane przez martulka0991 Czas edycji: 2015-06-11 o 07:45 |
|
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Gratuluję wizyt dziewczyny !ale Wasze dzieciaczki rosną mój młody w brzuszku codziennie daje popalić- szok! cały dzień.. to kopnie.. przeciągnie się..z pierwszym tak nie miałam- mąż w szoku jak widać jego pukanie i to tak wysoko ( nogi to ma prawie pod piersiami![]() beatrix ja też czekam na foty pokoju Twojej malutkiej a wszystko w pokojach chłopaków to praktycznie ikea zasłonki... i jakieś pierdołki też - nawet miałam kupić na dawandzie obrazki ale tak mnie urzekł obraz w ikea,że musiałam go mieć choć nie wiem czy w ogóle będzie to wszystko ze sobą pasowało![]() asienka wow ale macie uparciuszka ciekawe czy moje przeczucie się sprawdzi i zostanie Zuzia![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- niespodziewajka to super ja się za to wezmę od jutra i powiem szczerze, trochę sie cykam ale właśnie każdy mówi,że tak z 3 dni zajmuje odpieluchowanie tylko mój na razie nocnik traktuje jako czapkę
moi chłopcy... Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-06-11 o 07:46 |
|
|
|
#3672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie dziś ogórkowa pierwszy raz będę robić, więc mam nadzieję, że wyjdzie ![]() Ooo jedną z najważniejszych rzeczy macie z głowy. Ze Śląska gdzie uciekacie ?
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a my powracamy w swoje strony na lubelszczyzne ja juz skacze z radosci! Ale to ma swoj wielki minus... Tesciowa bedzie zbyt blisko |
|
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
jess taka moja rada odnośnie zupy ogórkowej:P nie sol za dużo bo później jak te ogórki przejdą to może być mega słona
ja czasem takie Faksy waliłam![]() martulka to wcześniej dlaczego Was wywiało na ślask jeśli moźna wiedzieć?
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
plany sa zobaczymy co dalej ;-)
|
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
martulka0991 fajnie myslisz, i plany madre. Moj tz tez juz szuka pracy gdzies za granica, na Niemcy tez patrzy. Czym twoj sie mial za granica zajmowac? Moj szuka czegos jako kierowca ciężarówki.
Zrobilam sobie brewki i henne, zaraz zrelaksuje sie w kapieli i peeling trzasne calego ciala... Odmulic sie trzeba hehe :-D a na koniec zostawie co najgorsze :-( pedicure... Jak ja tam dostane to nie wiem :-o
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
Ja od poczatku nie chcialam tu mieszkac, ale nie mialam wyjscia, albo maz i slask albo zycie na odleglosc... Ja lubie zielen, swieze powietrze, wychowalam sie w sumie w wielkim domu jednorodzinnym z dzialka, ogrodkiem, a pozniej blok, to dla mnie byla tragedia... Ciesze sie ze tam wrocimy, bo maly bedzie mial swoj pokoj, pozniem piaskownice i mini plac zabaw, maz juz planuje i poszukuje pomyslow zeby sam zrobic takie rzeczy... A wiem ze zrobi bo on to taka zlota raczka
a dla maluszka zrobilby wszystko... Stara sie byc juz super tata, bo jego ojciec nigdy nie byl dla niego tata...
|
|
|
|
#3679 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja juz od 6 na nogach bo bylam siusiu i Zuzka tak fikała ze juz nie mogłam zasnąć ![]() Dziekuje za kciuki i gratulacje no faktycznie mamy uparciuszka i ciekawe jak to bedzie z ta płcią czy Zuzia zostanie Zuzią bo widzial przez cale 5 sekund i mówi ze nie jest pewny ![]() Ale lecę dzisiaj do coccodrillo po jakies różowe śpiochy chociaż jedne cos różowe bede miec
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam ten plyn do kapania... Swietny jest
|
|
#3681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem dobrej mysli ze wszystko sie ulozy...
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doskonale Cię rozumiem bo ja też nie chciałabym żyć z mężem na odległośc..pieniądze to nie wszystko a na pewno Twój maż znajdzie prace w nowym miejscu Ja to nawet się wkurzam jak mój mąż zostaje na nadgodzinach a co dopiero na wyjazdy zupełnie nie dla mnie rozłąka.. po prostu tak nie umiem i wiem,że oddalałabym sie od niego- jestem uzależniona od bycia z kimś blisko. jestem pewna ,że wszystko pojdzie po Waszej myśli i tego zyczę![]() majka ja tez henna zrobiona a dziś włosy mąż mi machnie noga jedna mi puchnie.. młody uciska i widze ,że pajączki sie pojawiają jestem ciut przygnębiona tym faktem NIE CHCĘ Pajączków
|
|
#3683 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. I też myślę, że Zuzia będzie Zuzią bo jąderka już byłyby bardzo widoczne ![]() A ja wczoraj nawet nie wchodziłam do Was... Przeryczałam pół dnia. Aż się uspokoić nie mogłam i brzuch zaczął mnie tak boleć że się wystraszyłam. A ryczałam bo gdzieś z plotek dowiedziałam się że niby poprzedni lokatorzy nie wyprowadzą się jednak do lipca i zostaniemy na lodzie... Ale nie wiem czy to prawda. TŻ idzie jutro z nimi gadać bo jeszcze tydzień temu mówili że zdążą na pewno. A jak nie to nie wiem co zrobimy. Na upartego miesiąc przetrwamy dłużej ale jak dzzieciątko szybciej się urodzi to będzie ciasno mega. Ach myślałam że wszystko się ułoży. Do jutra to z nerwów jajko zniosę chyba... |
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Nicole i asieńka - gratuluje wizyt Nicole sprawdzaj ciśnienie codziennie bedzie dobrze! Jeżeli będzie Ci się tak utrzymywało pewnie dostaniesz tabletki. Ja biorę i jest lepiej. Co dziennie odliczam dni do zwolnienia jeszcze tylko dzisiaj i jutro ![]() Siedzę jak na szpilkach tak nie mogę sie doczekać! Dzisiaj na 15 wizyta także mam mega stresa tym bardziej ze muszę jechać sama autem bo mąż oczywiście w pracy a bardzo sie stresuje teraz prowadząc. Jakaś rozkojarzona jestem. |
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Spokojnie, powolutko dojedziesz bez problemu |
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do auta juz nie wsiadam... Na bank bym co narobila... Jak nie w kraweznik to w slup przy cofaniu... A pomyslec ze jako panna w rajdach samochodowych startowalam :-S Wczoraj byla kolezanka, zamawialismy pizze z wlasnymi skladnikami.... Musiala sie wkurzyc i zrobic to za mnie bo nieogarnelam tematu hahaha 5razy pytalam sie co chce do picia a jak wlazlam do kuchni to juz nie pamietalam.... Patologia normalnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

teraz kupiłam małemu łóżko to mama chce mi zwrócić część kasy jako prezent na dzień dziecka i w sumie sama na to wpadła mi by to nawet do głowy nie przyszło 

A tak to generalnie nigdy na nikogo nie liczę, mierze własna miara i jeśli mnie na coś stać to kupuje, jak nie to nie i już. Tylko jak np ma mi teściowa przyjść za chwile ze sterta gratów do domu po porodzie i mam to oddać biednym czy coś to lepiej żeby odpuściła i dała kasę to coś za to bym kupiła małej a tak to lipa... Jedynie w tym sensie "liczę" na coś, albo inaczej - chciałabym liczyć od tesciow. Niech mi dadzą 100zl do ręki zamiast 4 paczek teściowych pampersow wiedząc ze ich nigdy nie użyje (tak było przy juniorze - przynieśli i powiedzieli "wiemy ze używacie panpersy no ale może akurat"...) 
Z tych dobrych wieści - pięknie urosła panna! Ok 1450g (dokładnie nie pamiętam ile, a leżę już w łóżku i nie chce mi się wstawać sprawdzać co do grama)
jak wtedy widzial na 100% to tak bedzie 
z tymi margarynami nieźle 

klask i: