|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
Ale dzięki, pocieszylas mnie troche, gdyby nie ciąża bym się nie przejmowala, najwyżej jakieś zatrucie by mnie dopadła czy coś, a tutaj boję się, ze dziecku może zaszkodzic, jakoś te robaczki przenikania czy coś, same wiecie jakie wizję w durnej głowie się tworzą ;( Nie darowalabym sobie jeśli coś by się stało, a ja nic nie zrobilam, więc pierwszy raz w życiu wymiotowalam, bo "chciałam" to zrobić, okropne uczucie, ale może będę spokojniejsza dzięki temu. Niby tak, czyli co? Myślicie, że wszystko będzie ok? Wy byście tym nie przeżywaly? Teraz przydałoby się coś zjeść, ale całkiem apetyt mi zginął ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Zjedz sobie owsianke moze?
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska nie przejmuj sie tymi robaczkami to po prostu bialko
![]() Maluchowi nic nie grozi. Ja w czerwcu nazarlam sie czeresni, dopiero pp ok kg zauwazylam ze sa robaczywe. Bleee. No jakis niesmak pozostaje. Mialam sprzatac ale nic z tego. Mam dzis spiaczke. Drzemie co kawalek. |
|
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
sylwuska myślę, że nic nie powinno się stać
czubasek tak jak piszesz szczęście, że nie poleciałam do przodu na brzuch tyle ześlizgnęłam się upadłam na tyłek. To się stało prawie na początku schodów, więc nie wyobrażam sobie zlecieć jeszcze po tylu stopniach np na brzuch.. chyba ktoś jednak nade mną czuwa ![]() dobrze, że Ty zareagowałaś szybko i podparłaś się ręką...
|
#3665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja że miałam to z głowy drugie takie większe spotkanie mieliśmy dla znajomych. Teraz planuje to samo, ale połączone z urodzinami córki ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Sylwuska w pierwszej ciąży bym panikowała, w drugiej zdecydowanie wyluzowałam z wieloma rzeczami. Moim zdaniem wywoływanie wymiotów nie jest dobrym rozwiązaniem. Jak już zjadłaś to cóż stało się. Przetrawisz
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie cieszze ze rodze blisko swiat wlasnie z powodu odwiedzin. I tak jest szykowane i rodzinka zjezdza w drugi dzien swiat wiec wtedy dziecia poznaja.
A ja nie bede musiala latac i herbatke robic. W sumie to tz by latal przy nich a w ten sposob unikniemy przyjmowania rodzinki kilka dni w tygodniu. |
|
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ale skoro nic nie powinno się stać, to może zaraz się uspokoje. Tylko one były takie malutkie, ze mam jakąś wizje, ze do krwi mogą się dostac, albo przyczepić gdzieś w środku do mojego żołądka czy coś ;/ jestem beznadziejna ;/ Biedna moja Coreczka, jeszcze ją wytrzeslam w tym brzuchu ;( Chyba będę zarla na potęgę, żeby jak najszybciej się tego pozbyć dzisiaj, chociaż może już się poznałam... aż gardło mnie boli ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
I wczoraj gadalam z kuzynka tz. Ona ma wczesniaka z 33 tyg i powiedziala ze odwiedzic to odzwiedzi nas dopiero po nowym roku, bo przez to co przeszla z mala ma na ta sprawe dosc radykalne poglady.
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3670 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na poród idę w rozpinanej tunice w kratkę. Jest taka za poślady, rozpinana, szeroka i myślę, że będzie spoko. Potem mam 4 koszule Dwie kupiłam na szmatach, trochę za duże, ale przeżyję, jedna jest identyczna: http://www.modaciazowa.com/images/pr...a_IMG_6816.JPG a druga podobna tylko ma dłuższy rękaw i jest liliowa. (nie, nie jestem fanką różu, tak mi się trafiło ), do tego od koleżanki dostałam taką zwykłą rozpinaną pod szyją, ale jest jakaś krótkawa i tylko w rezerwie ją mam. No i kupiłam sobie taniochę na ramiączkach taką z sówką: http://allegro.pl/show_item.php?item=5311158692Kupiłam też jakiś tani szlafrok, tak, żeby nie popieprzać w koszuli. No i wezmę pewnie jednak jakąś bluzę rozpinaną (może coś znajdę), choć przewiduję, że będzie tam upał. Cytat:
Klapnęłam tyłkiem aż zahuczało Ważne, że nic się nie stało ![]() Cytat:
![]() Zabrzmi obleśnie, ale to tylko mięsko
|
||||
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy w niedzielę pierwszą rocznicę ślubu
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska nie przejmuj się, zanim się zorientowałaś, że były jakieś robaczki to już żołądek zaczął je rozpracowywać
a ja byłam na dworze, mój pies tak gubi sierść, że można dosłownie wyciągać Czyli co? Zimy nie będzie znowu w tym roku A u nas dziś chłodno, ale słoneczko na bezchmurnym niebie świeci, aż posiedziałam na leżaczku na słońcu z psem Cóż, idę więc zabrać się w końcu za te fugi Chyba, że będzie kiepsko schodziło to chyba dam se siana Fionka przypomniało mi się, że miałam Ci odpisać Te pampersy co kupiłam w rossku to u mnie w standardowej ofercie są. Także nie wiem o co kaman, ale dziewczyny pisały, że u nich takich nie ma. A ja brałam, bo 42 gr za firmowego pampersa to mało No ale tylko jedynki były w tej cenie, dwójki były już "promocyjnie" po 62 gr (a standard to 64 gr sztuka).---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- A my dokładnie za rok będziemy się hajtać!
|
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
Witam i dołączam do klubu fatalnych nieprzespanych nocy :/ synka jakiś wirus dopadł i od wczoraj wymioty, biegunka dzis w nocy jeszcze gorączka. Nie wiem ile razy się budziliśmy
A jeszcze dziś mam wizyte u gina i musze małego wziąć ze sobą. Uroki bycia daleko od rodziny :/Karmazynowa dobrze że Ci sie nie stało i że jednak upadłaś na tyłek a nie na brzuch. Też bym się wystraszyła bo to odrazu staje człowiekowi przed oczami wszystko co mogłoby się stać :/ |
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właśnie jeśli chodzi o plesn, to jak załóżmy kawalek owocu czy warzywa ma plamke pleśni to wyrzucacie to juz do kosza? Czy odkrajacie to miejsce? Bo niby jak pleśń wychodzi to cala rzecz juz chyba jest zepsuta? Jak to jest? Jak powinno się robic? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś mam sałatkę grecką do obiadu, sylwuska przez te robaczki
|
|
|
|
|
#3676 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() :d nie pokazuje TŻowi bo będzie mi chciał zamówić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekam na tż aż wróci z siłowni i jedziemy do 5-10-15 pomacać te kombinezony i kupić nową suszarkę na pranie bo stara sie rozleciala po 5 latach więc zacznę pomału prać moja mama ma pt-sb-nd wolne a że uwielbia prasować ... ![]() ![]() jedziemy w weekend zobaczyć ten dom ![]() nie chce sie nastawiać bo zawsze jak się napale nic z tego nie wychodzi .. ale nie napalam sie .. nie napalam się .. napalam się ;/
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w tą sobotę się hajta mój kuzyn a za rok, w ten sam dzień co Ty, kuzynka TŻa śmiejemy się, że wszyscy się chcą hajtać w naszą rocznicę bo taką piękną mieliśmy pogodę
|
|
|
#3678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą ponoć orzeszki ziemne często są spleśniałe. Z kawą też jest taki problem. |
|
|
|
|
#3679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
za rok to już (prawie) każda z nas na legalu będzie mogła
więc mam nadzieję , że nas tam uwzględniłaś
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki. Odebrałam wyniki glukozy i niestety, wynik po dwóch godzinach mam wyższy niż poprzedni. 172 po 75g. Chyba będę kolejną słodką mamą. Oby z małym było wszystko ok. Dziś badania prenatalne
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
Karmazynova - decyzja podjęta tz w domu nie poszedł do pracy mecz w domu
) heheh nie żebym się cieszyła :PAniqa zobacz zobacz bardzo ja lubię codziennie mam nowe powiadomienie co tam się dzieje ciekawego; )) Sylwuska taaaak - nie ze uczyć ale syn będzie z tatusiem oglądać mecze ! I tyle mam do powiedzenia Hahaha Halwaya - fajowska ta aplikacja nie tlyko fajna ![]() Sylwuska - zjadłam to zjadłam lepsze robaki niż pleśń ;* miałaś białka trochę z rana więcej ) Czubasek gratulacje *
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
0enedue właśnie odebrałam maila od gina, także już go nie będziemy bić
![]() Rudaska w zasadzie nie powinno to jeszcze o niczym świadczyć, że ostatni jest wyższy niż pierwszy. Z tego co położna mi mówiła, to jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia cukrzycy, ale dla pewności robi się hemoglobinę glikowaną, wtedy już na pewno wiadomo. Nie martw się, jak coś może uda Ci się dietą unormować Kalusia ja chciałam od zawsze w październiku Tylko teraz tak, ja chciałam tylko przyjęcie weselne, a teraz wszyscy mnie namawiają na normalne wesele Cenowo wyjdzie nam niewiele drożej, a to chyba jedyny argument, który mógłby mnie przekonać...
|
|
|
|
#3684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie koszule to ciężki temat, bo do domu kupiłabym sobie nawet krótką, a przy obcych ludziach nie chcę świecić moimi strasznymi nogami i nie chcę, żeby była obcisła, bo mam straszne dupsko ![]() Także chwilę mi pewnie zejdzie zanim coś wybiorę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
To co przysłał mi gin. Czyli dobrze rozumiem, że te drugie normy "cukrzyca ciążowa" są dla mam, którym pierwsze wyniki wyszły podejrzane?
|
|
|
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lokal można znaleźć w naprawdę dobrej cenie, zwłaszcza że na październik jest pewnie jeszcze sporo terminów. Na lokalnym wątku PMkowym była dziewczyna, która zrobiła wesele do pierwszej czy drugiej (też nie chciała tradycyjnego wesela, poza tym nie było jej stać) i płaciła 70 zł/os. Tylko ze na tygodniu robiła, chyba w czwartek
|
|
|
#3689 | |||
|
Zadomowienie
|
A ja byłam na mieście, kupilam wieeeelgachny album na zdjęcia, piękny czerwony z 60 kartami
Na każdej można wkleić zdjęcie, a wszystkie strony oddziela jeszcze do tego subtelny przezroczysty papier. Ledwo go przywlokłam do domu hehe, bo jest formatu 40x40 cm. Wywołałam kilka zdjęć u fotografa w formacie A4 ze ślubu koleżanki. Zdjęcia wybrałam z mojego aparatu, obrobiłam ładnie w Photoshopie i wklejam do albumu. Do tego dodam im ładnie zapakowane zdjęcia z wesela nagrane na płytę. Myślicie że się ucieszą z takiej pamiątki? Na pierwszych stronach zrobiłam mozaikę ze zdjęć w Photoshopie i dodałam krótkie podziękowania dla nich za zaproszenie na ich przyjęcie W sobotę będę się z nimi widzieć to im wręczę Zdjęcia zawsze są miłą pamiątką. Album ma 60 stron, więc resztę sobie wkleją takie jak będą chcieli. Zmęczyłam się tym spacerem, jaka stara babcia stękam i dyszę co za żywot ciężarówki Cytat:
takie miniubranka wyglądają przesłodko Ja z racji życia na walizkach na razie nie poszaleję z aranżacją wnętrz ale kiedyś to sobie odbiję Cytat:
aj aj trzeba się pilnować ;/ dlatego też pewnie przestrzegają przez jazdą autem w 3 trymestrze, takie omdlenie nie daj Boże za kółkiem i o tragedię nie trudno. Poleż, może trochę przemęczona jesteś ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
hahaha
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-08 o 11:50 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.

(a tak serio to nie sądzę, że to moze zaszkodzić. Twój organizm powinien to strawić ew wydalic)

a ja że miałam to z głowy 
rosi:

ma teraz niemały problem, bo z racji, że dostaje mocne przeciwbólowe nie moze karmić piersią a ma taki nawal pokarmu, że cierpi bardzo. 
Całą akcję widziała pielęgniarka i para starszych ludzi. Dziadek podleciał, żeby mnie podnieść z mojej bolącej pupy. Wszczęli taki alarm, że aż mi się dziwnie zrobiło. Bolała mnie tylko kość ogonowa, ale z tego szoku zaczęły mi łzy lecieć, bo pomyślałam, że mogłam upaść na brzuch, a wtedy już nie byłoby tak pięknie... Łzy nie chciały na złość przestać lecieć, więc pielęgniarka tym bardziej się zaniepokoiła. Posiedziałam chwilkę na parterze, poszłam do wc, żeby się ogarnąć, a ona już zadzwoniła na 1 piętro gdzie miałam pobieraną krew, że się przewróciłam. Więc będąc na 1 piętrze, bo musiałam iść tam pokazać potwierdzenie zapłaty wszyscy się już na mnie patrzyli.. Normalnie czułam się jak kaleka 

przez te robaczki 
[COLOR="Silver"]
więc mam nadzieję , że nas tam uwzględniłaś