![]() |
#3661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Chodzi głównie o brzuszek... on nim nie pracuje wcale. Nogami jak się bawi to zamiast machać nimi do siebie....przyciągać....t o on robi wykopy (coś w stylu akrobacji, że z leżenia się podskakuje i wstaje) nie umiem wam tego tak wytłumaczyć
![]() No i rączki w barkach za bardzo do tyłu wygięte (takie wypinanie piersi do przodu...) Ogólnie mam zryty beret bo już sama nie wiem co mam myśleć Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3662 |
Wtajemniczenie
|
Diablica nie martw sie, pochodzisz z malym na rehabilitacje i zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze.
Jeszcze nie tak dawno Ty mnie pocieszalas a zobacz ze powoli wszystko sie ulozylo. My tez pracowalismy glownie.nad brzuszkiem. Tak bedzie tez u Ciebie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3664 |
po drugiej stronie szafy
|
Diablica, a jak on się na brzuszku zachowuje?
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
|
Macha rękami i nogami we wszystkie strony. Ogólnie jak ryba na brzeg wyrzucona 😃
Czasem się opiera na wyprostowanych łapkach. No i kręci się wokół własnej osi ale to od niedawna...kilka dni. Wracam od pediatry... no i ona twierdzi, że jest ok. Powiedziała, że jeśli chce by był rehabilitowany to ona najpierw da skierowanie do neurologa. Tak jak mówilyscie... musze to skonsultować jeszcze. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- A o najlepsze... zaświadczenie które dostałam od alergologa jest do doooopy. Nie upoważnia mojej lekarki do wpisywania recept na mleko z refundacja. Nosz kuuuuur..aaaa. Musze jechać do niej znowu 50 km. Żeby poprawiła. Myk w tym ze na zaświadczeniu jest kod... I ja nie wiedziałam że zły....no bo jak miałam niby to sprawdzić. Jezu mam dość lekarzy.... będę z młodym spacerować... bawić się i pier...le to na razie bo w psychiatryku wyląduje 😃 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Któraś z was pytała o kaszki glutenowe. Dopytalam o można spokojnie je podawać. Tą ekspozycję na gluten rozpisaną w poradach żywieniowych też trzeba dostosowywać do każdego dzidziola. Jeśli po małych dawkach nic nie jest... to dawać śmiało kaszki... chlebek do ćwiczenia żucia itd. Ja mojemu od 2 dni podaje pełna łyżkę stołowa kaszki orkiszowej na jedną porcję (mieszam z gryczaną i dodaje mus owocowy). No i zupki z kaszką manną daje a w tych gotowych jest dużo więcej kaszki niż te 3g zalecane na początek. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3666 |
po drugiej stronie szafy
|
Skonsultuj, a póki co możecie ćwiczyć sami, spróbuj zainteresować go jego własnymi stopami - ma jakieś półśpiochy z uszami, albo innymi ozdóbkami na stopach? Ja swojej podnosiłam nogi do góry jak leżała na plecach, miała z tego mega radochę, zwłaszcza jak dorzucałam do tego całowanie w pięty
![]()
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Elve. Grześ jest bardziej rozwinięty niż dzidziol z filmiku. Jak tylko przekładam jego nogę w daną stronę odrazu fika na brzuch.
Nogi tez ćwiczymy... mój lubi jak mu pierdzi się w stopy ustami 😃 Trochę popanikowalam wczoraj i zamętu tu nasiałam. Do neurologa pójdę ale chyba bardziej na luzie. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- No a z bieżących info - ważymy 7.9 kg i uwaga....mierzymy 74 cm. Mój mały wielkolud 😃 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3668 |
po drugiej stronie szafy
|
No widzisz, a ten dzidziol z tego co czytałam był w tym filmie w 6 miesiącu
![]() ![]() ![]() 74cm, łooooooo ![]()
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
No no DIABLICA pokaźny chłopak
![]() Moja calinka waży 6,1 kg i mierzy 64cm :P A może Grześ ma te problemy też przez wagę? Pamiętam, że mój chrześniak, który też w tym wieku sporo ważył, bardzo późno zaczął podnosić główkę leżąc na brzuchu itd., bo było mu zwyczajnie ciężko. Oni sie nie rehabilitowali i też wszystko ładnie nadrobil ![]() Zgadzam się z ELVE też mi się nie spodobało to określenie rehabilitantki, że jest miesiąc do tyłu. Po pierwsze, to lekarz rehabilitacji jest od tego, żeby stwierdzić co jest ok a co nie albo neurolog. Mnie się w mojej rehabilitantce (chodzimy do ośrodka, gdzie rehabilitują też dzieci niepełnosprawne) podoba to, że nie ocenia malej, nie próbuje jej wrzucać w jakieś schematy, nie narzuca nic. Po prostu pyta co nowego umie i ćwiczy i widać efekty, a ja się nie stresuję dodatkowo stwierdzeniami, że jest miesiąc do tyłu czy coś. Edytowane przez olilina Czas edycji: 2016-04-29 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3670 |
Zakorzenienie
|
Co do wagi... na siatkach centylowych jest w okolicy 25 centyla 😄. Chyba tu ta długość robi swoje.... bo jeszcze trochę i za siatkę wyjdzie - 97 centyl czy coś koło tego 😃
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3671 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 |
Wtajemniczenie
|
diablica widzę ze pediatra Cie uspokoila na szczescie
![]() Te cwiczenia co elve na youtubie wyslala to rehabilitantka kazala robic jak najczesciej najlepiej przy kazdej zmianie pieluchy. Tylko mam troszke inna wersje takiej kolyski tzn. Rączki dziecka kladzie sie na kolankach i przekreca na lewy boczek a potem na prawy. Przez to tez zmieniam pieluche juz na lozku a nie na przewijaku. Wazne jest tez podnoszenie, aby podnosic bokiem. No to mamy wekend majowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3673 |
Zakorzenienie
|
Cisza i spokój... wyjechały na weekend czy jak? 😃😃😃
My z synem w domku...tata w pracy...no cóż... Tłumy teraz pewnie wszędzie aż strach z małym dzieckiem się ruszać. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3674 |
Wtajemniczenie
|
Ano cisza
![]() Ja tez zaczelam gluten wprowadzac i sie zastanawiam czy dobrze. Kupilam kaszke manna mleczna Nestle i dodalam bezposrednio 1 lyzke tego proszku do obiadku, nie gotowalam jej wczesniej. Chyba dobrze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci powiem tak.... przez jakieś dwa tygodnie a nawet krócej dawałam po tek odrobince co w necie zalecają. Tylko ja byłam ostrożna bo Młody alergik.... teraz daje po kopiastej łyżce suchej kaszki na porcje i jest ok.
Według mnie trzeba po prostu jak przy każdej nowości obserwować jak dzidziol zareaguje. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 |
Wtajemniczenie
|
No ja dalam nawet mniej niz 1 lyzka stolowa. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Musisz obserwować...jak brzuszek zareaguje, jaki kupon będzie... nie wiem jak na prawdę ta cała ekspozycja na gluten jest ważna...
Tak jak wspomniałam...ja byłam ostrożna z ilością bo bałam się o Młodego...i tak dużo przeszedł już jeśli chodzi o alergię... Żółtko też podaję po pół ugotowanego na razie... Z całym jajem poczekam dłuuugo ![]()
![]() |
#3678 |
Wtajemniczenie
|
Daisy ja a propo picia. Moj Julek też bezbutelkowiec, a pięknie załapał niekapka ze słomką, byłam w szoku, za pierwszym razem! I codziennie z niego pije wodę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3679 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z jajem jeszcze poczekam. W ciagu 2 tyg podalam mięso, wprowadzamy mleko 2 no i od dzisiaj gluten. Narazie wystarczy. Nie posluchalam sie mojego pediatry odnosnie glutenu zeby czekac ze mamy czas, ze teraz mięso potem jajko.a potem gluten Bylam u innego i powiedzial ze do 7mca nalezy gluten wprowadzac. W internecie tez wszedzie pisze zeby wprowadzac w 6-7 mies. Stwierdzilam ze jajo poczeka. Cytat:
Ale moze tez kupie kubek ze slomka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3680 |
Zakorzenienie
|
Tyle ile osób, lekarzy - tyle opinii... ostatnie dni uświadomiły mnie kolejny raz żeby jednak słuchać siebie i dzidziola
![]() Mój nadal się nie obraca na brzuch...ale na leżąco na brzuszku podnosić zaczął doopkę i troszkę brzuszek ![]() Szwedka, poczekaj z żółtkiem jeśli tak uważasz...jajko to silny alergen. A za dużo nowości na raz też nie dobrze. ![]()
Grześ ![]() Igor ![]() Maja ![]() Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2016-05-01 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3681 |
Wtajemniczenie
|
No poczekam poczekam za duzo mowosci dla.dzidziola i dla mnie tez
![]() Diablica a jakie mięska juz jadl twoj Grzes? Ja sie skupilam na króliku i indyku. cielecinke odstawiamy, to chyba byla przyczyna tej wysypki. jagnięcina tez moze byc chyba na poczatek? Moja za to sie rozkręcila z obrotami. Juz załapala obroty tez przez drugi boczek. Ma z tego taką radochę, Przez ten tydzien tak.sie rozwinela ruchowo. A na macie lezy na brzuchu i umie sie przemieścic podnosząc dupkę, tylko ze w tyl, do przodu tylko nie umie jeszcze. Jak nie lubila lezec na brzuchu tak teraz moglaby caly czas. Zobaczysz diablica rehabilitacja pomoze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3682 |
Zakorzenienie
|
Powoli zaczynam wierzyć, że będzie ok..i to szybko
![]() Co do mięsa, u nas królik, indyk i kurczak - tylko te Grześ może. No i rybkę daję raz w tygodniu - chyba mintaj jest w słoiczkach...nie jestem pewna ![]() Ja mojemu jeszcze kleik kukurydziany na soczku marchewkowo - jabłkowym robię - młody uwielbia... A tak w ogóle to ostatnio muszę się nieźle nagimnastykować by małego nakarmić...mam wrażenie, że on się ze mną droczy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3683 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja kaszkę mannę zawsze dodaje ugotowaną do obiadków, ale ja daje zwykłą nie żadne specjalne dla dzieci.
Ja żółtko planuję wprowadzić po skończeniu 7 miesięcy, czyli za dwa tygodnie. Moja dziś ładnie pila z doidy. Tylko wiadomo, że trochę mokra przy tym jest. Taki kubek ze słomką byłby dobry na wyjścia, przynajmniej by nie była mokra. Z jakiej firmy możecie polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3684 |
Zakorzenienie
|
Ja na początku też dawałam zwykłą mannę do obiadku.
Teraz daję orkiszową pół na pół z gryczaną ( na wodzie i dodaję przecier owocowy ) - to po porannej butli ale jeszcze przed obiadkiem ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Lubię czasem na tą stronę zajrzeć: http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/
![]() |
#3685 |
Zakorzenienie
|
DIABLICA z jakiej firmy dajesz te kaszki?
Teraz zerknęłam i np. kubek ze słomką aventu jest 12m+ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3686 |
po drugiej stronie szafy
|
U mnie małżon w domu, więc do soboty będę niestety z doskoku
![]()
![]() |
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/lebenswer...iacu-225g.html http://www.aptekagemini.pl/topfer-ka...ycia-175g.html http://www.aptekagemini.pl/nominal-k...nowa-300g.html Ta z Topfera jeśli chodzi o nas jest najmniej trafiona. Według mnie lepiej kupować bezsmakowe i owoce dodawać oddzielnie. Codziennie może być coś innego - mój uwielbia ze śliwką ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Nie no jak Luby co jakiś czas w domu jest - domyślam się, że chodzi o pracę - to jak najbardziej zrozumiałe ![]() ![]() Korzystaj ![]()
![]() |
![]() |
#3688 |
Zakorzenienie
|
DIABLICA dzięki za namiary na kaszki , właśnie o coś takiego mi chodziło
![]() Szkoda, że stacjonarnie trudno dostać takie kaszki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyna, która jest ok i mi pasuje i dostępna w sklepienp. Rossmanie, to ta z Hipp'a jaglano-kukurydziano-ryżowa...ją daję na noc do butli.
![]() |
![]() |
#3690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to tą z hippa to my też praktykujemy ![]() Fajnie, że są mamy, które są świadome i patrzą na sklady ![]() Większość osób w ogóle na to nie zwraca uwagi i ostatnio koleżanka była zdziwiona jak ją uświadomiłam, że Sinlac w jednej porcji kaszki ma dwie łyżeczki cukru... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.