|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Muszę sie pochwalić zgodnie z obietnica wstawiam lozko i materace
dziś juz z rana był kurier czyli jako takich opóźnień nie ma, bo w piątek wysyłali.Lozko rozkłada sie moze byc dużym sypialnianym 160/200 albo połówka. Drugi materac narazie nie rozpakowywalam
|
|
|
|
#3662 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
ale by sie chciało by był prawdziwy a dzidzia juz w ramionach i po bólu tez mi sie to marzy.
|
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i pierwszy raz widze takie materac ze nie jest cały biały tylko w jakies wzorki fajny !!A mnie zaraz szlak trafi... znalazłam odpis urodzenia tz i naszego malzenstwa ale mojego nigdzie nie mam no zaraz mnie cos trafi, trzy razy papier po papierze spr i nie ma pisalam do tz to mi napisala zebym sie nie martwila i ze on znajdzie ... no ale mówie ze nie ma ![]()
|
|
#3664 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
I druga stona materaca
|
|
|
|
#3665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
Mało popularny termin na wizytę, ale będziecie mieli prezent pod choinkę w postaci dobrych wiadomości. Na szczęście takie sny się nie sprawdzają i odzwierciedlają nasze leki. Będzie dobrze, najgorsze masz już za sobą i bardzo dzielnie to znioslas.[/QUOTE] Wcale Ci się nie dziwie, ze masz lęki i obawy, bo ja też martwię się, czy na pewno wszystko dobrze z brzuszkiem małego, staram się sobie tłumaczyc, że jest ok, ale uspokoje sie dopiero po wizycie w wigilię- bardzo potrzebuję dobrych wiadomości |
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Musi byc ok.
A ja czekam na jakies info ale cisza...
|
#3667 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, na szczęście mój mąż chętnie prasuje i robi to dokładnie, lepiej, niż ja, ja tylko składam, bo mam swój system i nawet jak on poskłada, to robię to i tak po swojemu ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na takie teksty sobie bym nie pozwoliła...poważnie odpowiadaj: jestem grubsza bo jestem w ciązy to chyba normalne sama czekam na kąśliwe uwagi podczas świąt i jak tylko ktoś coś to będzie nie miło...bo niby wszyscy czekają na maleństwo więc nie rozumiem po co mnie denerwować a to za mały a to za mało przytyłam....niech no tylko teściowa zacznie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3669 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Dobrze ze masz dzis wizyte to odetchniesz i bedziesz spokojnie spacMy tez wypatrujemy sniegu, niestety ani widu ani slychu i nic sie nie zapowiada ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Pewnie, nie ma sie co spieszyc. Jestes pod dobra opieka wiecna pewno tez bardziej spokojna ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() Mi sie za to snilo ze bylam na imprezie z hitlerem i stalinem, wtf
|
|||||
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Dzien dobry ![]() U nas dzis pobudka 7:10!! Coz za mila niespodzianka po ostatnim tygodniu z 5 rano pola w mega dobrym humorze chodzi po domu i spiewa koledy Ogladamy wlasnie swinke pepe i zara idziemy na spacer
|
|
|
|
|
#3672 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a na teściową to brak słów, na pewno masz taki brzuch bo diety nie trzymałaś jak ona ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, słyszałyśmy przy czym nie o 200 zł a zależnei od wózka. I tak jest co roku - nowa kolekcja u wielu producentów = nowa cena. Moja siostra kupowała sobie teraz Inglesinę Trip (spacerówkę około 700-800zł) i nie mogła dostać jednego koloru. W każdym sklepie słyszała, że sprzedają już to co jest, bo po nowym roku wchodzi nowa kolekcja. Podobny kolor, tylko z jakimś dodatkiem na łączeniu budki, cena +70 zł. edit Przy czym często stara kolekcja = obniżenie ceny
|
|
|
|
|
#3674 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nigdy nie pytałam jakoś, wiem tylko, że poród sn( mój) wspomina koszmarnie , cc nie lepiej, bo kiedyś cięli wzdłuż brzucha i to nie kilka cm .Przy okazji zapytam, jak nie zapomnę. Może to głupie, ale ja wolę sn , bo przy poprzednim porodzie pękła mi też szyjka i jej nie zszyli( jest taka niekształtna lekko mówiąc), o czym dowiedziałam się duuużo później, podczas rutynowej kontroli i liczę, że może teraz jeśli będę rodziła sn to może od razu naprawią, tzn. zszyją porządnie. bo jeśli chodzi o szycie krocza, to super poszło, dostałam szwy rozpuszczalne, prawie nie bolało potem, tzn. żadnych problemów z siadaniem i śmigałam już po oddziale 2 godz. po porodzie bez środków przeciwbólowych. Tak, pracujący, tylko troche krócej , chodzi o to, że teraz mój gin przyjmuje max dwa dni w tyg. i nie zdążyłam zapisac się przez internet, tyle się osób rzuciło, więc zadzwoniłam do niego i wpisał mnie na ostatnią godzinę- jak będzie opóźnienie, wyjdę może i o 16ej. dobrze, że jedziemy na gotową wigilię, więc zero stresu, oby tylko dobrze było z niuniakiem.Ostatnio byłam zapisana na 12tą i było takie opóźnienie, że o 14ej weszłam dopiero .Ale towarzystwo we śnie ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
. W ogóle bardzo dużo chętnych było na 23 i 24 grudnia, terminy błyskawicznie poznikały z kalendarza . może jakies dziewczyny porobiły testy ciążowe, chcą się upewnić po wizycie, że jest ok i ogłosic od razu dobrą nowinę na świeta bliskim?
|
|||
|
|
|
#3675 |
|
MamaKarolci28
|
[QUOTE=wykalacka;53794026]fajne to łóżko, też mi się podoba. To Hemnes prawda?
Tak z ikea no i ta cena kusząca 999zl to jak na rozkładane całkiem fajna cena. Nawet jakby na krótko używać to nie szkoda a materace Hildinga young flexi , sa dwustronne z dwiema twardosciami H2 I H 3 czyli średnio twardy i twardy typowy dla dzieci i młodzieży.w końcu sie moze bede wysypać bo mała z nami spi i zajmuje 3/4 łóżka sypialnianeho a ja w nogach
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3677 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I faktycznie brzuszek urósł Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Więc teraz też bardziej patrzę na termin OM. Cytat:
Widziałaś może na wizażu konkurs dekorowania pierniczków? Może byś się zgłosiła? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
Hej
jakiś obiadek wstawić Miałam dzisiaj takie głupie sny że wstałam zmęczona wczoraj teściowa i moja ciocia szykowały nam paczkę na świeta uwielbiam takie prezenty podobno zapas mamy do wielkanocy
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MamaKarolci28;53794 678]
Cytat:
haha i pewnie w poprzek jeszcze spi
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
OK. Wreszcie się witam bo od 2 dni nadrabiam i nie mogę się przywitać.
My dzisiaj też pospałyśmy i jak rzadko mi się coś śni to dzisiaj śniło mi się, że wielka świnia-guziec zjadła moje dziecko. Oczywiście wstałam spocona przejęłam się i tylko czekałam kiedy Maluch da znać, że jednak jest w moim brzuszku. Tak mi się skojarzyło ja - że był kiedyś taki film "Europa,Europa" i tam była scena gdzie Stalin i Hitler tańczą. Może niedawno oglądałaś ten film...albo niedługo niechcący naciśniesz pilot i na niego natrafisz ![]() Ja mam dzisiaj znów poniedziałek z kurczakiem na obiad
|
|
#3681 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczyny
Witam się późną porą - z łóżka wstałam dopiero o 12 Ale musiałam odespać ten weekend ciężki pod względem spania. W koncu Was nadrobię Wczoraj tata przywiozł wózek dla Hani - jest fajny Niesamowite, że kosztował nas 100 zł hehe Z mężem ok, pogadaliśmy, "wybaczył mi" moje jazdy z dnia poprzedniego i jest między nami super. Wczoraj spędziliśmy bardzo fajny dzien razem Aha no i Hania ciągle nieaktywna Ale sprawdzałam, tetno jest wiec jestem spokojna ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Sny w ciazy są rozbrajajace;-) MamaKarolci piękne ![]() Marta ciesze się ze dobrze się czujesz cały czas trzymałam kciuki. Teraz jak w domku bedziesz całkiem dojdziesz do siebie zdrówka życzę Co do podwyżek za wózki to tam gdzie kupowałam adamex tez podwyżka od stycznia dlatego pan sprzedawca się kłócił żeby mi wozek zrobili jak zamowilam w październiku bp chcieli mnie na styczeń podciągnąć na nowszy model po poprawkach o 150zl bodajże droższy ale się udało mam nowszy w starej cenie
|
#3683 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ja też uwielbiam siedziec z TŻ i wolę zostac w domu niz sluchać tych ludzi, ale TŻ tak nie czuje ciazy, bo w niej nie jest i on moze sie napic itp i on chce wychodzic... I tez widze, ze chce zebym z nim chodzila, bo raz po prostu, ze mu fajniej , ze zona z nim idzie, a dwa, ze on sie chyba boi mnie zostawic w domu, zeby nie bylo, ze mnie opuszcza ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Haha i beka z Twojego taty :P Wlasnie tak jak moja mama, lepiej znosila ciaze, albo nie pamieta jak ja znosila, bo to dawno temu bylo i ludzie czesto wypieraja z pamieci zle wspomnienia - np ja prawie w ogole nie pamietam pierwszego trymestru i tych strasznych boli glowy, ledwo pamietam pobyt w szpitalu (tylko chrapiaca panią z lozka obok ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Marta, wlasnie tak o Tobie pomyslalam, ze my tu w bardzo podobnej sytuacji jestesmy Ojooj biedactwo
|
|
#3684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
moja mama miała 2 porody sn, pytałam jej ostatnio ile rodziła. Mojego brata (1 poród) bezproblemowo - 15 minut i po wszystkim... aż byłam w szoku jak mi opowiadała, a ze mną miała gorzej, bo poród pośladkowy a ja o wadze 4,7 kg... ale jak na taki ciężki poród to i tak szybko sobie poradziła, bo zaczęło się koło 8 rano a urodziłam się o 12.45
|
|||
|
|
|
#3685 | |
|
perfumoholiczka
|
Cytat:
6 tygodni przed porodem wniosek o Mutterschaftsgeld, tylko nie mam pojęcia co z kartką do pracodawcy, czy mam ją dać do wypisania w urzędzie pracy skoro nie pracuję? Po porodzie akt urodzenia , papiery wypełnia się w szpitalu, oni przekazują dalej i potem odbiera się go w urzędzie miasta, 3 są darmowe za każdy następny 10 euro. Dziecka nie trzeba meldować, dostaje meldunek tam, gdzie rodzice są zameldowani. KIndergeld: potrzebny jest tylko wniosek i akt urodzenia dziecka, złożyć osobiście lub wysłać pocztą na adres najbliższej familienkassy. Elterngeld: tu najwięcej pieprzenia. Potrzebne akty urodzenia rodziców na druku europejskim lub przetłumaczone przysięgle..Zarobki z ost. 12 miesięcy itp.Babka mówiła że czasem jeszcze proszą o zaświadczenie, że nie pobierasz żadnych świadczeń w Polsce. Nie wiem jeszcze nic o wyborze lekarza dla dziecka, muszę się dowiedzieć. Ogólnie znalazłam bardzo pomocny blog, jak czegoś nie zrozumiałam w urzędzie to tu troszkę poczytałam : http://becomedemummy.blogspot.de/ Masz tam w dzialepapierologia wszystko dokładniej potłumaczone, wnioski przetłumaczone na j. polski itp ![]() A tak to nic więcej nie wiem
|
|
|
#3686 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Bardzo chetnie na jakis spacer albo kawę!!! ![]()
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoł !!! ![]() ![]() posladkowy i taki kloc ![]() :brzyda l:Twoja mama jest bohaterka moja mam miala 6 porodow sn a żadna moja siostra nie rodzila sn
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to tyle co ja wiesz ten blog juz od roku sledze ![]() ![]() no i Ty masz łatwiej bo tylko w de pracowalas, pracujecie ![]() ja mam wiecej papierologii bo z holadii wsystko musze miec , te dokumenty, zarobki itp. Ale jakos to bedzie
|
|
#3690 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Dzielna z Ciebie kobieta
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.

dziś juz z rana był kurier czyli jako takich opóźnień nie ma, bo w piątek wysyłali.Lozko rozkłada sie moze byc dużym sypialnianym 160/200 albo połówka. Drugi materac narazie nie rozpakowywalam

ale by sie chciało by był prawdziwy a dzidzia juz w ramionach i po bólu 

. I co lepsze- siostry, które urodziły się przez cc, same miały cc, ja się urodziłam sn i miałam poród sn.
.

, cc nie lepiej, bo kiedyś cięli wzdłuż brzucha i to nie kilka cm 
muszę się nauczyć oddawać robotę innym.

Ale musiałam odespać ten weekend ciężki pod względem spania. W koncu Was nadrobię
bardzo mi przykro że miałas taki fatalny dzień...też bardzo często czuje się samotna..mąż pracuje całymi dniami, a jak przyjdzie weekend akurat teść wymyśli mu jakieś zajęcie i znowu nie ma go w domu, a mnie wszystko dookoła denerwuje. Jakby mi to na złość robili... Wiem że tak nie jest ale chyba te ciążowe hormony tak na mnie działają