|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Casaa
![]() Trzymam kciuki, żebyście się szybko wyrobili ze wszystkim ![]() Remonty niestety mają to do siebie, że zawsze się coś wydarzy i przedłuży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kupy sobie już nie zazdroszcze, jak juz mysle, ze nie mam czym to jednak mnie organizm zaskakuje ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zadomowienie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() Kamilka ![]() Jezyczka to ty masz słabe nerwy, mnie by to nie stresowało ![]() moze meliski sobie zrób? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zadomowienie
|
magnez nic nie daje
![]() Na mnie działa kiwi na noc,płatki owsiane na śniadanie z ciepłym mlekiem i 2 litry wody dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() naprawdę uwierz mi, że stresowałabyś się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Niepozorna, niech Ci tż w netto/tesco/piotrze gdziekolwiek w markecie kupi taki sok tłoczony z jabłek ![]() ja kupuję już od dawna, w granicach 15 zł za 3 litry jest i naprawdę kupa po nim przednia ![]() Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-12-21 o 12:49 Powód: . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Zakorzenienie
|
Baby, masakra jakaś u Ciebie...
![]() Jerzyczka, nie denerwuj się, naprawdę CC nie jest złe ![]() Melduję same dobre info! - wczorajsza kapiel (druga) super się mlodemu podobała, my bez nerwów, tz dobrze malego chwycil i bylo super - młody zjada 316-317ml na dobę, co daje bardzo dobry wynik i nawet jak czasem zje tylko pół porcji i doje za godzine-dwie, to się nie martwić, byle w ciągu doby mial dobrą średnia. Jak jest krótka przerwa między karmieniami, to te dwa karmienia liczyć jako jedno. - odpadl nam kikut pępowiny - byliśmy dziś na krótkim spacerku - młody zadowolony - mlody od piątku (wyjście ze szpitala) przybral 100g!!! I to już po zrobieniu kupy i 2h po jedzeniu. Tym samym przekroczył wage urodzeniową i waży dziś 2330g - polożna pochwaliła za pielęgnację kikuta, za to że cycki w dobrym stanie, rana ładnie się goi, że młody kupy ładne robi, ze dobrze pampka zakładamy itd Przyczepiła się tylko do moich kanapek (bułka grahamka, ser zółty, szynka, kiełki, ogórek) - ze po ogorku mlodego bedzie brzuch bolał. Ja jem wszystko, bo mleko nie robi sie z zoladka, a z krwi. Uwazam tylko na alergeny. No to mowie jej, ze jem ogorka juz od 2 tyg prawie (zaraz po cesarce jak juz normalnie moglam jesc, to jadlam takie kanapki) i mlodego nic nie boli |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, to lewatywę masz już z głowy ;-) Ale i tak chyba lepiej z takim konkretnym terminem niż czekanie na naturalny, nie? No i w sumie co Ci szkodzi, zrób sobie skręta z tej melisy, może pomoże
![]()
#3670 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
No na mnie dziala rewelacyjnie :P pare dni nie bralam jak bylam w szpitalu i przypomnialam sobie jak wyglada normalna kupa :P Dotka, niektore polozne nie sa na biezaco wiec olej cieplym gadanie na temat diety ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha mam to samo,chyba przestane tu wchodzic bo co wejde to sie stresuje...chociaż jesli stres opoznia porod to moze to i lepiej ;-) Cytat:
ekstra,po takim czasie nareszcie do domu ![]() Cytat:
ja mojemu juz pozwolilam kilka razy w tym roku i,jakby to ujac,nigdy wiecej :-D Cytat:
Dotka-wyslij polozna na Wizaz,niech sie doksztalci z KP :-D moja mama też uważa ze mleko z jedzenia powstaje i istnieje dieta matki karmiacej
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Wtajemniczenie
|
Ej, to która jutro rodzi ze mną?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
czyli rejestracja do przychodni i ewentualnie żłobek? czy jest coś jeszcze o czym nie pomyślałam?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
Zuza, Słońce Ty moje gdybym wziela kogos do pomocy to maz smiertelnie by sie obrazil i nie wiem co jeszcze zrobil.... :P nawet o tym nie mysle
![]() Jerzyczka, wez kogos kto chce urodzic reszta musi swoje donosic ![]() Trzeba cos na obiad wykombinowac.... Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, ja bym bardzo chciała jutro z Tobą urodzić
![]()
#3678 |
Wtajemniczenie
|
Zapraszam, będzie mi raźniej
![]() Co do obiadu: ja oficjalnie zjadłam ostatni normalny przez najbliższe dni ![]() ![]() a po drodze zjem hot doga na stacji, a co! Bo może mnie tam dziś już zagłodzą więc napcham się przed ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | ||||
Zakorzenienie
|
daj trochę
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja sobie tak myślę, że wolałabym chyba właśnie nie wiedzieć.. Ale nie masz się czym stresować ej! Zaraz mały łobuz będzie się na Ciebie patrzył wielkimi oczami toż to trzeba się cieszyć! ![]() Cytat:
![]() ![]() Myślałam, że odstawię magnez i kupa przejdzie. Jednak nie przechodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Jerzyczka - nie żałuj sobie a co! ![]() Ja wcinam właśnie wczorajszy kapuśniak ![]() Umyłam kuchnię ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
Zadomowienie
|
Casaa było usg, ale tylko szybkie żeby małego zobaczyć, nic nie mierzył.
Co do remontu to ja sie pana robotnika nawet nie pytam, ale chyba dopiero biorą się za szlifowanie drugiego pokoju... Więc albo dziś tu dłużej posiedzą, albo jutro na tą 15 nie zdążą. No chyba że ich nie doceniam ![]() ![]() Kamilka super ze wreszcie do domu ![]() Magda ale ładnie ![]() Dotka super informacje! Ogórek Ci wytknęła? Serio... ![]()
#3681 |
Zakorzenienie
|
Casaa - położną olewam, mówiłam TZtowi zeby sie nie przyznawał co jem
![]() ![]() Oczywiście mnie pouczyła żebym broń boże grzybów nie jadła w Wigilię itp. ![]() Ale ona jest starsza, po 60tce, no to co się dziwić ![]() O teściowej na grudniówkach czytałaś? ![]() Wiesz, niby sytuacja nie jest napięta, tylko ona po prostu presję wywiera, a naprawdę nikt nie może zrozumieć, że to jest wcześniak i to nie z 36tc, a 33/34.. Jerzyczka - tak, Octenisept, tylko trzeba pamiętać żeby kikutem troszkę kręcić w prawo i w lewo, bo bez tego lubi zasychać za bardzo - nam trochę przyschnął, bo w szpitalu nie kazali kręcić. Ale dziewczyna z sali mi to doradziła, bo mówi, że przy pierwszej córce nie kręciła i potem poł. środowiskowa jak skręciła, to aż chrupnęło :/ Próbuję ogarnąć skierowania młodego, idzie mi świetnie! 1 poradnia - zadzwonić jutro, bo dziś nie ma lekarza okulista - nie odbiera por. neonatologiczna - miejsca na luty (a mamy za 2 tygodnie iść). Jedynie co, to dodzwonilam się na Ujastek i tam są idealne terminy, ale odpłatne - konsultacja 100zł (5.01) i USG mózgu 4.02 - 100zł. Znając życie skończy się na tym, że mimo skierowań wybulimy te dwie stówy, no bo co innego.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Zakorzenienie
|
Hariett, no to razem jedziemy z remontem
![]() Dotka, tak, grudniowe w miare regularnie czytam i tam widzialam ![]() ![]() Przefikane z tymi poradniami :-/ niby wszystko jest, a w gruncie rzeczy i tak trzeba placic i tak ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Zakorzenienie
|
Czy ja dobrze rozumiem, ze magnez powoduje polepszenie kupy? Kuuurde jakbym chciala, zeby tak bylo. Zjadam przeciez 6 tabletek magne b6 i mam piekielny problem z kupa :-( na mnie jedynie troche dzialaja suszone sliwki.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje kochane za gratki skonczonego remontu i zaczetego 9msc
![]() I rowniez wszystkim Wam gratuluje ![]() Mojakaren zebys wiedziala ze ulga wielka. W koncu wiem ze mam gdzie dziecko przywiesc ![]() ![]() Baby zartujesz chyba!? No to pieknie. Jakbys jeszcze malo stresow miala ![]() Tygrysek zdrowka ![]() Kamilka ale super! W koncu doczekaliscie tego dnia ![]() Dotka fantastyczne wiesci. Swietnie sobie radzicie. No i oklaski za poztywna wizyte poloznej ![]()
#3686 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dotka mi nawet do głowy nie przyszło, że ogórek jest zły ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Zakorzenienie
|
ewusia powodzenia na wizycie, ciekawe jak Twoje rozwarcie
![]() ![]() Casa gratuluję 9 miesiąca ![]() baby nawet nie wiem co powiedzieć, współczuję sytuacji. ahnessy super, że malowanie zakończone ![]() tygrysek zdrówka ![]() hariett dobrze, że po wizycie wszystko ok ![]() ![]() Jerzyczka ja tam się nie dziwię, ze się stresujesz ![]() ja też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Zadomowienie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Dotka perfekcyjne terminy
![]() Casaa noo niestety. Ale koles chyba wlasnie się wziął za malowanie w jednym pokoju, a w drugim drugi koleś szlifuje chyba. Także sytuacja jestbardzo dynamiczna ![]() Magda mam tort od teściów na urodziny tż (swoją drogą aaaale nas wczoraj wkurzyli znowu swoim uszczęśliwianiem... No ale). Chcesz? Pół zostało ![]() Czarnula nie wiem, ale miałam podobne coś 2 tygodnie temu i nic się zbytnio nie ruszyło... Ale teraz widzę że mój gin chciałby żebym już urodziła, on chyba nie rozumie że ja nie mogę ![]()
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-21 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Zakorzenienie
|
Dotka super, same dobre wiadomości
![]() magda zapraszam do mnie ![]() ![]() ![]() ![]() No dobra, teściowa pojechała, wieczorem będzie już nas dzieliła bezpieczna odległość w razie porodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.