|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Dziękuje w imieniu Esika! ![]()
![]() |
#3662 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3664 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam zawsze obtarte stopy jak zmieniam buty, z sandałami również tak bywa, nie znoszę tego. Ale w tym roku spontanicznie kupiłam sobie sandałki w Lidlu za 60 zł i są super, najwygodniejsze ever, chodziłam w nich już dużo i zero uszkodzeń na stopach, ale mi się trafiło. :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to ja mam inny glukometr, mierzę w chłodku zazwyczaj, więc pewnie nie wariuje, a szkoda. :P Dzięki, nie będę tych pasków kupowała, zresztą przeszłam się jeszcze dziś do poradni diabetologicznej popytać trochę zaniepokojona moimi kiepskimi wynikami i lekarka, z którą bez problemu porozmawiałam poza wizytą (super babka ![]() Ale tak sobie myślę, że zaspokoję moją ciekawość robiąc sobie badanie moczu w laboratorium w piątek - będzie świeże na poniedziałkową wizytę u gina, chociaż planowałam wykorzystać badanko z 31 maja. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przesłodki. ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kot mi dziś pewnie na zawał by zszedł = kot się stresuje i chowa się jak tylko usłyszy dzwonek do drzwi ![]() dzis przyszły 2 biustonosze (1 do karmienia, 1 do porodu), koszula do porodu i na pobyt w szpitalu, 2 sukienki i spódnica. do konca tygodnia spodziewam sie jeszcze otulacza i szumisia, a w piatek muszę zaktywować męża po odbiór paczki z gemini ![]() i na lipiec zostaną mi zakupy dla dziecka(wszystko oprócz fotelika i wózka) ja się obawiam owadów więc nic nie polecę ![]() piszecie o wadze, ja co prawda startowałam z innej a przy tej cukrowej diecie mam straszne osiągi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ja mam urodziny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Ja też ostatnio cienko stoję z piciem wody - ale to chyba przez to, że ciągle biegam do kibelka.... Ja mam żel do prania, nie kupiłam żadnego płynu już. Ja pościeli nie mam, tylko koce - te cienkie wypiorę normalnie ale nie wiem co zrobić z tym grubszym z wypełnieniem. Z drugiej strony też nie będzie używany od razu. Bo to rozmiar do normalnego łóżeczka jest. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pełne szaleństwo zakupowe.. u mnie listonosz juz zdrabnia moje imię przynosząc kolejne paczki ![]() o kurcze..1kg? najważniejsze,że Malec pięknie rośnie tak naprawdę.. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ech, to jest problem z tą dietą, ja odkąd wystartowałam chudnę i teraz mam +3,5 kg, ale widzę że raczej szału nie będzie, bo kolejne produkty odpadają i nie ma czym podjeść. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, ze wszystko sie unormowalo ja próbuje wmuszac ale wiem ze za mało pije :-/ to Emi już kawał babki ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zadomowienie
|
Jest mnóstwo wegańskich kulturystów i dają radę bez białka zwierzęcego. Dla mnie trochę to białko z siłowni jest mocno na wyrost. Zwłaszcza przy rzeźbieniu sylwetki na fit a nie na jakieś muskuły.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny w RE - 40 % ![]() Ogladam własnie spodenki dla młodego http://www.reserved.com/pl/pl/kids/o...justable-waist http://www.reserved.com/pl/pl/kids/o...516-59x/chinos http://www.reserved.com/pl/pl/kids/a...048-80x/chinos ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Gosiaczkam, najadłas się strachu. dobrze że wszystko OK ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zadomowienie
|
Zdaje sobie sprawę ze są kulturysci którzy dają radę bez białka zwierzęcego. U mnie jest to nie do przejścia.... mięso, jajka to podstawa mojej diety. Warzyw praktycznie nie jadam wiec nie miałabym z czego w swoim jadłospisie czerpać białka.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Zakorzenienie
|
Kurczę chciałabym żeby mięso mi nie smakowało ale smakuje niestety
![]()
#3675 | |
Zakorzenienie
|
hej,
miałam dziś wizytę u ginekologa (córka nadal zostaje córką ![]() Przez miesiąc przytyłam 1 kg i ważę 56,5 kg więc mam na plusie 7kg. trochę też się wystraszyłam ale już mnie dziewczyny na fcb na sierpniówkach uspokoiły. Przekopiuje wam mój post stamtąd bo nie chce mi się pisać od nowa. Dziś podczas wizyty u ginekologa lekarz zdiagnozował u mnie Rozstep mięśnia prostego brzucha (rozejście sie) juz jakiś czas podczas podnoszenia jak przy brzuszkach układa mi się w stożek brzuch . Po porodzie może mi się to samo zejść a może też skończyć się operacją jak samo się nie zrosnie. Nie ukrywam że się przerazilam trochę. A tutaj Spotkała się któraś z czymś takim? też wam się tak brzuch układa? bo u mnie chyba lekarz zbyt szybko taki rozszczep zdiagnozował ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-06-07 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | |
Wtajemniczenie
|
coś mi apka ześwirowała, pewna że nic nie piszecie, bo powiadomień brak, wchodze na kompie, a tu 2 strony :P
idziemy łeb w łeb :P Cytat:
![]()
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
#3678 |
Rozeznanie
|
Jaki piękny!!!! sama słodycz
![]() ![]() Jestem po tej szkole rodzenia - uczucia na razie mieszane. Była część z dietetykiem - tu moim zdaniem pani nie miała aktualnej wiedzy, szczególnie dot. diety kobiety karmiącej.. Mówiła sporo o zależności pomiędzy dietą a kolkami, a z mojej wiedzy wynika że jest to jeden z mitów.... ale będę to jeszcze weryfikować z moją położną która jest doradcą laktacyjnym. potem było spotkanie z panią seksuolog i tu już dużo lepiej - fajna kobitka, dużo miała do powiedzenia.. trochę bez ładu i składu ta 'pogadanka' była ale i tak dużo ciekawych informacji - natomiast niekoniecznie mających zastosowanie w ciąży, bardziej po ![]() no i mam całą paczkę gratisów w tym jakieś podkłady, wkładki, pieluchy, butelka i mnóstwo próbek. Otoczenie szpitala jest super, bardzo mi się podoba wizualnie - tak nowocześnie, czysto, kolorowo ![]()
#3679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jedne jeansy ciążowe, leginsy i sukienki nie ciążowe ale pasują jeszcze na mnie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja spotkałam się z tym, że ten rozszczep trochę inaczej wygląda. Dopiero w sumie zauważyć go można po porodzie. Brzuch w stożek często się tak układa przy wstawaniu, bo się mięśnie napinają. Myślę, że spokojnie poczekaj na rozwój sytuacji ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3681 | |
Zakorzenienie
|
a dostałas jakieś dodatkowe zalecenia po tym ktg?
Cytat:
ja gdzieś czytałam o tym schorzeniu, ale nie jestem wgłębiona wystarczająco,żeby cokolwiek powiedzieć..pewnie Tija się wypowie.. Cytat:
a jeśli chodzi o zajęcia to ja mam takie wrażenie,że w dzisiejszych czasach, gdzie mnóstwo informacji każda z nas może namierzyć i już to zrobiła samodzielnie, to szkoła rodzenia jest, żeby usystematyzować, oswoić z ludźmi,tematyką,miejscem, a nie nauczyć.. u nas położna wczoraj np mówiła wprost jakie są standardy opieki i jak to się ma do rzeczywistości..wiem ,że mogę się nie zgadzać na nacięcie,ale co z tego jak nie zawsze takie rozwiązanie jest korzystne.. albo pytania w planie porodu sa ponoć tak sformułowane,że od razu sugerują odpowiedź i to taką jaka "powinna" być, a nie jaka jest najlepsza dla dziewczyny rodzącej..choć to trochę inne przykłady niż to o czym Ty piszesz tj dieta karmiącej..to już rzeczywiście jakas naleciałość przeszłości,choc może doświadczenia zawodowe tej kobiety są odmienne w tym temacie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie tak... Jak przeglądam plan porodu który musimy dostarczyć położnej to sie zastanawiałam nad tymi odpowiedziami. Chciałabym wybrać jedna ale zaraz myśle czy ta kolejna nie będzie bardziej odpowiednia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedynie dużo pić, dużo więcej w te upały i się nie denerwować nie stresować (yhym łatwo zalecić ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczkam Czas edycji: 2016-06-07 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przesłodki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzis po wizycie: ciśnienie miałam 100/60 i się mnie położna pytała, czy na pewno sie dobrze czuję ![]() ![]() ![]() ![]() Potem pojechałam do pracy z z L4 i ciastem, dostałam piękną matę edukacyjną dla dzidzi na pożegnanie, kalendarz na następne 12 miesięcy ze zdjęciami z różnych okazji i kartkę z super wpisami ![]() ![]() A jutro przed południem sr i temat: pozycje do karmienia. A potem jadę do koleżanki fryzjerki, a co ![]() Edytowane przez Origa Czas edycji: 2016-06-07 o 21:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zakorzenienie
|
Mamusie ja tylko na chwilę, dziś miałam bardzo miłe popołudnie. W Pepco kupiłam zdobycze do domu i ubranka dla Córci, potem razem spędziłyśmy 2 czy 3 godzinki na podwórku, gdzie moja Gwiazdeczka już znalazła sobie adoratora i w ogóle była w centrum zainteresowania
![]() ![]() Poczytam Was jutro, na kursach. Moje wojaki mają pisać test, to i oni i ja będziemy mieli zajęcie (oni test, ja wizaż hihi ![]() Dobrej nocki! ![]()
#3686 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do brzucha mam tak samo od tygodnia ... juz się zastanawiałam co tam mam, trochę mnie podłamałaś tym newsem ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Przynajmniej będzie im łatwiej ściągać ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi jak wstaje tak układa się brzuch |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Zadomowienie
|
Mi też przy wstawaniu albo jak się kładę i napne mięśnie
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
Bobo mi zaburza liczenie ruchów. Zdążyłam pomyśleć ze dawno nie czulam czkawki i juz ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że córeczka spora i się ładnie ustawiła. ![]() Cytat:
Ale dobrze, że było też coś ciekawego i gratisiki zawsze przydatne. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miłe pożegnanie w pracy! Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.