|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
| Pokaż wyniki sondy: czy leczyłaś kiedy panokcie i jaki dało to efekt | |||
| tak |
|
0 | 0% |
| nie |
|
1 | 33,33% |
| tak,ale zaprzestałam-nie chciało mi się |
|
1 | 33,33% |
| wyleczyłam całkowicie. |
|
1 | 33,33% |
| Głosujący: 3. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie paznokci- grupa wsparcia :)
No ja mocno wstrząsam przez uzyciem i trzyma się dłużej. No i kłade cieniutką warstwe. Gorzej że to trzeba było kłaść co dwa dni wtedy faktycznie szybko schodziła SH, ale to głównie na koncówkach i pozniej sobie domalowywałam i było ok
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tak płatami schodziła ta zachwalana przez wszystkich też Rimmela
|
|
|
|
#3663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro niektórym dziewczynom w ogóle nie pomagają jakieś cudowne specyfiki.Mi parę dni temu poszedł jeden paznokieć i musiałam ściąć. Korciło, żeby obgryźć, ale się powstrzymałam. Piję też skrzyp polny od kilku dni, liczę na wzmocnienie pazurów.
|
|
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzo nad tym ubolewam bo muszę prawie 2 razy więcej kasy wykładać na jedną buteleczkę
|
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę też mam ten problem. Choć ostatnio dorwałam w drogerii odżywkę ADOS'a z wapniem przeciw rozdwajaniu i być może zadziała tak jak bym chciała. Póki co od Świąt rozdwoił mi się tylko jeden. Muszę je troszkę spiłować i nadać im jakiś sensowniejszy kształt pod zapuszczanie.
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Raczkowanie
|
Moje paznokcie u prawej ręki są twarde, nic im nie dolega. Za to u lewej, cały czas mam problem z trzema :-( ciągle się rozdwajają, ale to pewnie przez mechaniczne urazy bo leworęczna jestem. Może z czasem moja kuracja pomoże i im.
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Przyczajenie
|
Witam..
Od ponad kilku miesiecy tez juz zapuszczam pazurki,ale niestety efektow nie widac.. Ciagle mi sie łamia, rozdwajaja.. Pilam tabletki ze skrzypem.;/ co prawda sa mocniejsze ale ciagle sie łamia i jakos powoli bardzoo rosną.. Znacie jakies sposoby na ten problem..;> ?? ![]() Z gory dziekuje.. |
|
|
|
|
#3668 |
|
Konto usunięte
|
ja uzywam odżywki kreatynowej, po niej paznokcie sa twarde i biale i oczywiscie szybciej rosną
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Raczkowanie
|
Po raz trzeci w ciągu 2,5 roku podejmuję próbę zwalczenia nałogu, ostatnio udało mi się utrzymać cudne długie paznokcie przez pół roku, w grudniu znowu obgryzanie, teraz nie gryzę od 1 maja oł je
. Mam straszną motywację bo tęsknię za pięknymi paznokciami i się zawzięłam. Stosuję Sally Hansen złotą. Trzymam (obgryzione) kciuki za Was i za siebie .
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam spytać czy ktoś wie jak stosować odżywkę Sally Hansen nailgrowth miracle ? Kupiłam ją na allegro, ale nie mam pojęcia jak ją używać aby skutecznie działała. Dziękuję za pomoc
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z tego co pamięta to jakoś tak to szło że co 2 dzień nakładasz 1 warstwę(nie zmywając tych wcześniejszych) i chyba po tygodniu zmywasz całość i od początku
For beautiful lips, speak only words of kindness And for poise, walk with the knowledge that you are never alone." /A.H/ Edytowane przez farfalla Czas edycji: 2009-05-04 o 22:03 |
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie było napisane tylko tyle, żeby nakładać każdą kolejną warstwę co drugi dzień i nic więcej. To moja pierwsza odżywka i zupełnie się nie orientuję
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Dobra więc będę stosować tak jak mówisz, dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niech w międzyczasie odpowie ci ktoś bardziej doświadczony bo ja ją rok temu stosowałam i właśnie nie do końca pamietam po jakim czasie zmywałam czy po tygodniu czy po 10 dniach czy po 2 .. mysle że po tygodniu ale z moją sklerozą to nie wierzyłabym sobie na 100% najwyżej na 99%
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Co 2 dni należy malować, zmywając poprzednią warstwę. Nie wyobrażam sobie inaczej, bo u mnie na paznokciach nawet ta jedna warstwa ma problemy czasem, żeby utrzymać się 2 dni bo odżywka odpryskuje.
|
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy używała może któraś z Was Almond Oil na skórki i paznokcie z Body Shopu? Ja znalazłam ten specyfik na allegro i jestem ciekawa jego działania.
A obecnie nie nakładam żadnych odżywek i mam bardzo mocne paznokcie. Wszystko na dobrej drodze! Tylko mam wrażenie, że przestały rosnąć.
|
|
|
|
|
#3677 |
|
Przyczajenie
|
Mogę się również dołączyć do was?Moje paznokcie to wielka porażka. niby nie obgryzam od dawna ( jakieś 8 lat), ale kształt mam fatalny. Przede wszystkim krótką płytkę no i paznokcie są strasznie szerokie. Nie wiem czy nie zapuścić trochę i nie pójść do kosmetyczki, żeby nadała im jakiegoś kształtu.
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Przyczajenie
|
To i ja się dołączam do grupy
od miesiąca nie noszę tipsów-po 5 latach! (Zawsze kojarzono, że Olka musi mieć piękne długie pazury. )Już po zdjęciu tipsów pazury sięgały opuszka, teraz są trochę za opuszkiem, są twarde i mocne,więc tylko dalsza pielęgnacja i będzie coraz lepiej
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się dołączam do grupy.
Niestety dzisiaj z nerwów i stresu obgryzłam paznokcie, które zapuszczałam od niecałego miesiąca. Ale to i dobrze bo i tak jeden mi się rozdwoił, po czym sam się złamał , a taki ładny był... Ech. No nic.A czy nie znacie jakiś dobrych odżywek na rozdwajające się paznokcie?
|
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
Mogę Ci zaproponować złotą Sally Hansen i Balsam do paznokci firmy Herba Studio. Mnie pomogło. Choć na efekty czekałam 9 miesięcy, ale teraz moje pazurki są mocne, o wiele grubsze i nie rozdwajają się...
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Raczkowanie
|
kamakrk znam złotą SH lecz mnie na nią nie stać po prostu, no i trochę mi żal kasy wydawać (w Naturii kosztuje ponad 50 zł, to trochę jest kasy). Nie znasz jakich tańszych, a w miarę dobrych?
pozdrawiam!
|
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
No to na pewno Balsam Herba Studio i możesz spróbować odżywkę firmy Ados z wapniem do paznokci rozdwajających się. Kosztuje jakieś 5pln.
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
WItam wszystkich po długiej tu nieobecnośći.
Niestety nie mogę zapuśćic znowu paznokci ;( Zaczynam od nowa. |
|
|
|
|
#3684 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie moje drogie Panie. Ja również powstrzymuję się od obgryzania pazurków od jakiegoś miesiąca pomaga mi w tym odżywka (essence ultra strong) nail repair na prawdę działa paznokietki szybko rosną są mocne,nie rozdwajają się po prostu rewelacja polecam.
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- i jest bardzo tania w Naturze idzie ją znaleźć.Polecam na prawde
|
|
|
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zakupilam wczesniej wspomniana przeze mnie odzywke z Body Shopu i widze, ze dobrze nawilza.
Problemow z rozdwajaniem juz raczej nie mam, ale skorki byly zle nawilzone i nijak nie szlo im pomoc, a teraz jest duuuzo lepiej, odzywke stosuje od jakiegos tygodnia.![]() Trzymam kciuki za nowe zapuszczaczki
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj kupiłam NAIL RESCUE RIMMELA ;D Edytowane przez klaudinkaaaa Czas edycji: 2009-06-01 o 18:44 |
|
|
|
|
|
#3687 |
|
Rozeznanie
|
Zaczynam kolejne starcie o piękne paznokcie.Niestety obgryzłam z nerwów a zapuszczałam już tydzień także dla mnie to był ogroomny wyczyn
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka, trzymamy kciuki.
|
|
|
|
|
#3689 |
|
Raczkowanie
|
Ja w wakacje jakoś się powstrzymuję od obgryzania, bo mniej stresu, itp ale gdy zaczyna się rok szkolny, to tym samym zaczyna się obgryzanie paznokci. Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić, aby się oduczyć.
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także próbuje .. po raz.. tysięczny.
Tym razem mi się uda. Kupiłam Sally Hansen Teflon Tuff, zobaczymy co będzie dalej. 3mam kciuki za Was!
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

Mi się moja też niedługo skończy, ale obiecałam sobie, że nową kupię dopiero, jak wykończę 2 inne odżywki, bo już tyle tego nakupowałam, że aż wstyd.

Skoro niektórym dziewczynom w ogóle nie pomagają jakieś cudowne specyfiki.
i bardzo nad tym ubolewam bo muszę prawie 2 razy więcej kasy wykładać na jedną buteleczkę