Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-19, 18:05   #3661
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Powodzenia w szukaniu :P

Fajny kosmita
Ja kupuję normalną, bez kamer itp
a ja nie kupuję wcale, bardziej zastanawiam się nad monitorem oddechu, ale chyba wezmę na wstrzymanie i sobie daruję...

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 18:06   #3662
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
a ja nie kupuję wcale, bardziej zastanawiam się nad monitorem oddechu, ale chyba wezmę na wstrzymanie i sobie daruję...
Ja monitor oddechu mam, obowiązkowo, a i bez tego będę co 10 min spr czy spokojnie śpi
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 18:10   #3663
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Nooo, ale najgorsze, że przytulać się do niego nie mogę a ja tak nie potrafię
Jesteśmy trochę takie papuszki nierozlaczki jak jesteśmy razem

Gdzie zamawialyscie prześcieradła na łóżeczko?
My może nie nierozłączni, ale uwielbiamy się przytulać do snu, wtedy momentalnie zaspiamy i tak nam się dobrze śpi... Także rozumiem Twój ból

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-19, 18:37   #3664
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarki mam l4, nie było mojej bo zmienia gabinet i jej koleżanka tylko dała mi papier i nara😕 5 września mam wizytę kolejną.

Tak mi się nie chce nic robić a muszę wszystko popakować przed wyjazdem a teściów. I nie chce mi się tam też za bardzo jechać teściowa działa mi strasznie na nerwy, tak gada bez sensu takie głupoty że jej się nie da słuchać 😕 i ona wszystko wie, już nawet śmierć mojej babci z Alzheimerem wywróżyła przed Wielkanocą , a babcia jak na złość ciągle żyje 😉i tak ciągle pierdzieli bez sensu na każdy temat😕

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
współczuję. Moja tak samo, nadaje jak kataryna i to w kółko takie pierdy, że człowiek po sekundzie się wyłącza i tylko bezwiednie potakuje

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Geosmina, to po jaką cholerę jedziecie, skoro tylko stresować się tam będziesz? Też mam toksyczną teściową, więc ostatnio widziałyśmy się bodaj w maju, przy okazji poinformowania o ciąży i nie zamierzam się z nią spotykać tak długo, jak to możliwe - wiesz, ten typ, co to ciągle na coś urojonego choruje, do lekarza nie pójdzie, bo niby nie ma kasy(jak w wieku 55 + człowiek się bawi w jakieś darmowe projekty i pasożytuje na innych, zamiast znaleźć jakąś realną pracę, to w sumie możliwe). Manipulantka do tego stopnia, że jakieś 7-8 lat temu odwalila niezapomniana akcję, mającą na celu zwrócenie na nią uwagi wszechświata:
Byliśmy rok, może dwa po ślubie, niestety mieszkalismy w tym samym mieście, co teściowa, chodziliśmy grzecznie na kawki i obiadki, ale jej było malo, bo się jej nagle instynkt macierzyński włączył względem mojego Mężydła(szkoda, że nie miała go za grosz w jego dzieciństwie, praktycznie Babcia Go wychowała, acz zrobiła to cudownie)
No i co się robi, żeby "dzieci kochane" poświęcały mamusi 500% więcej czasu i uwagi?
Otóż oszukuje się je, swojego męża, moich rodziców i wszystkich, którzy się nawiną, że ma się raka trzustki w końcowym stadium i jakieś pół roku życia przed sobą.
Sprytne, nie? Do tego probowała wyciągać od moich rodziców kasę na leczenie...
To byl poczatek naszej separacji od teściowej, po prostu nie lubimy manipulantów i oszustów. Teraz Mężydlo, traktujące ją lepiej, niż kiedykolwiek na to zasłużyła, dzwoni do niej raz na tydzień i to wystarcza. Ja z nią gadam tylko jak już absolutnie muszę - urodziny itp.

U Ciebie też tak fajnie?
O kurcze, to dopiero trzeba mieć tupet...

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
No wlasnie sie zastanawiam naad dzidziusiem, a ten dzidzius to nie platki mydlane ktore jakos trzeba namaczac czy cos? Czy to zwykly proszek? Bo w jakies namaczanie to mi sie nie chce bawic:p a co do zapachow to ja w ogole tedzieciece uwielbiam ,<3

Ja kupiłam płyn do prania i płyn do płukania dzidziuś. Jeszcze nie używałam, więc nie wiem czy fajne 😉 Są też płatki, proszek i żel do prania.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Biały Jeleń też
Ale polleny są różne 😉 o ile dobrze pamiętam to dzidziuś jest z polleny Ostrzeszów. Biały jeleń to nie wiem.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 18:40   #3665
Listopadowaa
Zakorzenienie

ja nie kupuję niani, nad monitorem oddechu sie zastanawiałam ale chyba tez nie będę kupować. Czy ktoś też nie myśli tego kupowac tak jak ja ?

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
współczuję. Moja tak samo, nadaje jak kataryna i to w kółko takie pierdy, że człowiek po sekundzie się wyłącza i tylko bezwiednie potakuje

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

O kurcze, to dopiero trzeba mieć tupet...

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Ja kupiłam płyn do prania i płyn do płukania dzidziuś. Jeszcze nie używałam, więc nie wiem czy fajne �� Są też płatki, proszek i żel do prania.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Ale polleny są różne �� o ile dobrze pamiętam to dzidziuś jest z polleny Ostrzeszów. Biały jeleń to nie wiem.

a do plynu do prania tez się daje pyn do plukania?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

i takie pytanie mnie nurtuje, koszula do porodu, rozpinana czy nie rozpinana przy biuscie? Bo skoro daja dziecko do karmienia zaraz po to jednak chyba taka do karmienia lepsza?
I ile koszul do szpitala zabieracie prócz tej jednej do rodzenia?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 18:43   #3666
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Zingi z moja tesciowa tez sa kwiatki. Na szczescie mieszka.150 km od nas. Teraz sie uspokoila, ale ja jej nigdy nie uwierze. I nigdy tez nie zostane u niej na noc bo nie bede miec pewnosci czy sie obudze
Dolaczylam dzis do tej poleconej przez Ciebie grupy. Az mi troche lepiej. Daje sobie kilka dni na testowanie tego co moge jesc, a co mi podniesie bardzo cukier. To wszystko jest takie nowe, ale mysle, ze bede odzywiac sie bardziej swiadomie.

Tz oczywiscie zaczal mnie przepraszac, ale ja jestem dalej obrazona i zasmucona.
Ja też próbuję i w zasadzie nawet mi się udaje trzymać poniżej 120 po posiłku. Raz w ramach testu zjadłam kanapki z dżemem i wtedy rzeczywiście cukier skoczył do 160. Także nie jest źle, zdrowa dieta na pewno nam nie zaszkodzi 😜

Stary 2016-08-19, 18:43   #3667
mietowka25
Zakorzenienie

Ja kupuje nianie bo przede mną bieganie najpierw z młodą a potem po wózek na 3 piętro
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 18:47   #3668
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ja nie kupuję niani, nad monitorem oddechu sie zastanawiałam ale chyba tez nie będę kupować. Czy ktoś też nie myśli tego kupowac tak jak ja ?

i takie pytanie mnie nurtuje, koszula do porodu, rozpinana czy nie rozpinana przy biuscie? Bo skoro daja dziecko do karmienia zaraz po to jednak chyba taka do karmienia lepsza?

ja nie kupuje monitora, niani, koszuli do porodu :P a do szpitala jakieś dwie zabieram a i laktatora tez póki co nie kupuje
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 18:53   #3669
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ja kupuje nianie bo przede mną bieganie najpierw z młodą a potem po wózek na 3 piętro
Ale za to jaką figurę od tego biegania będziesz miała, ulala

Monitor mam, po tym co się stało w rodzinie tż wolę wszelkimi możliwymi sposobami dmuchać na zimne..
Stary 2016-08-19, 18:55   #3670
ma_i
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Ja też nie planuję kupować tych niań i monitorów. Póki co nie widzę potrzeby. Jak życie zweryfikuje to pomyślę 😉

W kwestii płynów to oba mają inne zadanie - jeden usunąć zabrudzenia a drugi zmiękczyć ubranka. Będę stosować obydwa. Ja to się tylko zastanawiałam jaka jest różnica między płynem a balsamem do prania. Póki co dorwałam właśnie płyn. Reszta wyjdzie w praniu 😜

A co do koszul to nie wiem. Liczę że podpowiedzą na SR co i jak.

Stary 2016-08-19, 18:56   #3671
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
ja nie kupuje monitora, niani, koszuli do porodua do szpitala jakieś dwie zabieram a i laktatora tez póki co nie kupuje
Ja nianie nowa odkupilam za grosze. W dwupokojowym mieszkaniu nie jest mi jakos szczegolnie potrzebna, ale moze przyjdzie moment, ze sie przyda :-D jeszcze jutro dostane od kolezanki szafke kapielowa czy jak to sie zwie. Musze tylko kupic nowa wanienke i przewijak do niej. Dobrze ze sie wstrzymywalam z zakupami wczesniej :-D
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 18:58   #3672
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ale za to jaką figurę od tego biegania będziesz miała, ulala

Monitor mam, po tym co się stało w rodzinie tż wolę wszelkimi możliwymi sposobami dmuchać na zimne..
Już się śmiałam do Tż właśnie że jaka laska ze mnie będzie po porodzie :-D

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Ja nianie nowa odkupilam za grosze. W dwupokojowym mieszkaniu nie jest mi jakos szczegolnie potrzebna, ale moze przyjdzie moment, ze sie przyda :-D jeszcze jutro dostane od kolezanki szafke kapielowa czy jak to sie zwie. Musze tylko kupic nowa wanienke i przewijak do niej. Dobrze ze sie wstrzymywalam z zakupami wczesniej :-D
Ja tam wiem że nawet w dwupokojowy mieszkaniu niania się sprawdza
Stary 2016-08-19, 19:01   #3673
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie kupuje monitora, niani, koszuli do porodu :P a do szpitala jakieś dwie zabieram a i laktatora tez póki co nie kupuje
a czemu koszuli nie zabierasz? Szpital daje swoje ?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 19:01   #3674
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

O, tym bardziej sie ciesze, ze ja odkupilam
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 19:01   #3675
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Z tym się zgodzę
Stary 2016-08-19, 19:03   #3676
ma_i
Zadomowienie

No, nadrobiłam dzisiejszy dzień 😊 Ale zaraz idziemy do kina, więc zapewne wieczorem znowu będę miała zaległą lekturę 😝

W ogóle spotkałam się dzisiaj z koleżanką jeszcze z czasów ogólniaka. Nie widziałyśmy się z 1,5 roku. Fajnie tak nadrabiać zaległości towarzyskie, wreszcie mam na to czas 😊 Ma 2 córeczki, 3,5 roku i 8 miesięcy. Takie słodkie szkraby. Mała to taka pchełka, cały czas się rusza, kręci, wierci ale za to bardzo pogoda. Starsza też bardzo fajna. Nawet chciała ze mną iść jak wychodziłem 😁

Stary 2016-08-19, 19:07   #3677
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Geosmina, to po jaką cholerę jedziecie, skoro tylko stresować się tam będziesz? Też mam toksyczną teściową, więc ostatnio widziałyśmy się bodaj w maju, przy okazji poinformowania o ciąży i nie zamierzam się z nią spotykać tak długo, jak to możliwe - wiesz, ten typ, co to ciągle na coś urojonego choruje, do lekarza nie pójdzie, bo niby nie ma kasy(jak w wieku 55 + człowiek się bawi w jakieś darmowe projekty i pasożytuje na innych, zamiast znaleźć jakąś realną pracę, to w sumie możliwe). Manipulantka do tego stopnia, że jakieś 7-8 lat temu odwalila niezapomniana akcję, mającą na celu zwrócenie na nią uwagi wszechświata:
Byliśmy rok, może dwa po ślubie, niestety mieszkalismy w tym samym mieście, co teściowa, chodziliśmy grzecznie na kawki i obiadki, ale jej było malo, bo się jej nagle instynkt macierzyński włączył względem mojego Mężydła(szkoda, że nie miała go za grosz w jego dzieciństwie, praktycznie Babcia Go wychowała, acz zrobiła to cudownie)
No i co się robi, żeby "dzieci kochane" poświęcały mamusi 500% więcej czasu i uwagi?
Otóż oszukuje się je, swojego męża, moich rodziców i wszystkich, którzy się nawiną, że ma się raka trzustki w końcowym stadium i jakieś pół roku życia przed sobą.
Sprytne, nie? Do tego probowała wyciągać od moich rodziców kasę na leczenie...
To byl poczatek naszej separacji od teściowej, po prostu nie lubimy manipulantów i oszustów. Teraz Mężydlo, traktujące ją lepiej, niż kiedykolwiek na to zasłużyła, dzwoni do niej raz na tydzień i to wystarcza. Ja z nią gadam tylko jak już absolutnie muszę - urodziny itp.

U Ciebie też tak fajnie?
O matko no z taką to na bank bym nie chciała utrzymywać kontaktu 😕
moja jeśli chodzi o takie normalne stosunki to jest ok, nie jest jakoś specjalnie złośliwa ani nic, ale nie da się z nią rozmawiać, W ogóle nie umie słuchać, jak mnie bolał pęcherz i jej zapytałam czy nie ma czegoś w domu to zamiast spróbować pomóc to cała litania jak to trzeba zakrywać zawsze nerki, wyjątkiem są upały, Tak jakbym chodziła z gołymi plecami cały czas 😕 i tak ze wszystkim, ja powiem jedno zdanie a ona zaczyna wywód nie na temat o sąsiadach, siódmych wodach po kisielu i osobach których nigdy nie poznałam bo im coś kiedyś się działo i u mnie na pewno będzie to samo. Jak zaszłam w drugą ciążę to sama zadzwoniła i dobre pół godziny nawijała że starszej córce muszę non stop przypominać o ciąży, że nie może przytulać się za bardzo do brzucha, że nie mogę jej pozwalać dotykać wózka z dzidzią bo komuś tam dziecko wywróciło wózek itd itp takie dosłownie bzdety że nie da się tego słuchać

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 19:29   #3678
doooti
Zadomowienie

Cytat:
a czemu koszuli nie zabierasz? Szpital daje swoje ?

Tak, szpital ma swoje koszule wiec nie widzę sensu aby specjalnie cos kupować i niszczyć tak samo jak te wszystkie podkłady na łóżko, podkłady poporodowe, etc
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 19:51   #3679
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:

ja też nie planuje kupować ani jednego ani drugiego

a koszulę do porodu ja obowiązkowo rozpinaną zabieram - w przeciwnym razie chyba podwijają taki np podkoszulek aż po szyję - może ni już wtedy będzie wszystko jedno ale na dzień dzisiejszy nie chce tam na golasa prawie leżeć. Z tym, że ja zamierzam sobie taki dłuższy luźny podkoszulek przerobić właśnie na taki do karmienia tzn rozciąć, obszyć i jakieś ze 2 guziki wstawić
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 19:56   #3680
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Ale polleny są różne �� o ile dobrze pamiętam to dzidziuś jest z polleny Ostrzeszów. Biały jeleń to nie wiem.
Ta sama Pollena
http://www.pollena.com.pl/wedlug-marki.html

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Przy Kacprze nie miałam, teraz też nie kupuję.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 20:03   #3681
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
--takie pytanie mnie nurtuje, koszula do porodu, rozpinana czy nie rozpinana przy biuscie? Bo skoro daja dziecko do karmienia zaraz po to jednak chyba taka do karmienia lepsza?
Mnie się wydaje że ogólnie te rozpinane są bardziej praktyczne. Do szpitala będę brała dwie koszule, o długości do kolan. Do porodu dostanę jednorazówkę

Cytat:
Tak, szpital ma swoje koszule wiec nie widzę sensu aby specjalnie cos kupować i niszczyć tak samo jak te wszystkie podkłady na łóżko, podkłady poporodowe, etc
U mnie to samo
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 20:16   #3682
Betameta
Raczkowanie

Dziewczyny jakie butelki kupujecie? Ja nie mam pojęcia, czy brać jakieś antykolkowe i jakiej formy i jaką wielkość:/
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 20:25   #3683
mietowka25
Zakorzenienie

http://akpolbaby.pl/pl/butelki/394-n...415224057.html
Na początek takie

Wózek czeka na nas na poczcie :-D jutro pojedziemy odebrać
Stary 2016-08-19, 20:26   #3684
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie butelki kupujecie? Ja nie mam pojęcia, czy brać jakieś antykolkowe i jakiej formy i jaką wielkość:/
Planuję KP więc mam tylko jedną Lovi w razie awarii. Chyba się zwie medical i ma być antykolkowa
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 20:26   #3685
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Kupuję Avent Classic albo Natural.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 20:49   #3686
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Ja póki co właśnie będę miała monitor oddechu a nianie zamówię potem bo przyda się na wyjazdy albo jak będziemy mieli gości

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:

Dokładnie jak masz gości to dziecko do jednego pokoju a cała reszta do innego i można posiedzieć i co chwile nie latać obok

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
ja też nie planuje kupować ani jednego ani drugiego

a koszulę do porodu ja obowiązkowo rozpinaną zabieram - w przeciwnym razie chyba podwijają taki np podkoszulek aż po szyję - może ni już wtedy będzie wszystko jedno ale na dzień dzisiejszy nie chce tam na golasa prawie leżeć. Z tym, że ja zamierzam sobie taki dłuższy luźny podkoszulek przerobić właśnie na taki do karmienia tzn rozciąć, obszyć i jakieś ze 2 guziki wstawić
Można nic nie przerabiać tylko zabrać koszulkę tztowi mój kilka takich idealnych ma ;D

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kupuję Avent Classic albo Natural.
Ja kupiłam właśnie Avent Natural chociaż też chcę karmić piersią ale w pogotowiu muszą być

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 21:22   #3687
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wybralam 150 ml medela calma bo nastawiam sie poki co na KP, ale chce by maz mial czasem mozliwosc karmic moim pokarmem dziecko butelka bez uszczerbku i obawy ze mlody odrzuci z tego powodu cyca, no i chce isc na kurs w czasie macierzynskiego a nie chce zeby dziecko poszlo na latwizne i przezucilo się na butle.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 21:30   #3688
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ja wybralam 150 ml medela calma bo nastawiam sie poki co na KP, ale chce by maz mial czasem mozliwosc karmic moim pokarmem dziecko butelka bez uszczerbku i obawy ze mlody odrzuci z tego powodu cyca, no i chce isc na kurs w czasie macierzynskiego a nie chce zeby dziecko poszlo na latwizne i przezucilo się na butle.
No ja zapomniałam dopisać, że też ją nabywam razem z laktatorem Medela Swing ALE przeczytałam, że nie każde dziecko niestety potrafi z niej pić i wolę mieć coś w zanadrzu. Są jeszcze jakieś inne, które nie oduczają od piersi?
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 21:37   #3689
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
No ja zapomniałam dopisać, że też ją nabywam razem z laktatorem Medela Swing ALE przeczytałam, że nie każde dziecko niestety potrafi z niej pić i wolę mieć coś w zanadrzu. Są jeszcze jakieś inne, które nie oduczają od piersi?
Nie znalazlam innej. Najczesciej to nie dzieci nie umieja z niej pic tylko to rodzicom brak cierpliwosci. Dziecku leci z tej butli jak z piersi bo mleko nie leci samoistnie tylko dzidziol musi zassac i wytworzyć.podcisnienie. Trudniej maja dzieci ktore dostaly najpierw inna butle a potem medele. Te co dostaly medele nie znaja innej bo znaja tylko cyca. Na poczatku dziec musi jedynie zalapac z jaka sila ciagnac i moze się lekko zakrztusic bo zassie za mocni alw za kolejnym razem zrobi to delikatniej.
Ja tez ja mialam w kolekcji z laktatorem ale był to moj zamierzony zakup bo na nia od poczatku bylam nastawiona. Nie kupuje nic na zaś. Zwykla butelke z każdego sklepu czy apteki przytargam w razie co. Mam dwie kolezanki ktore karmily piersia i medela i zadna akurat najmniejszego.problemu nie miala z przejsciem piers-butla, butla-piers. Jedna Kp 14 miesiecy, druga karmi 4 miesieczna corke a maz karmi w nocy jej mlekiem i medela.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 21:38   #3690
pstryczek84
Zakorzenienie

Powiem wam jedno - ,,stara" Chylinska to jest to!

Ja nie mialam monitora I teraz tez nie zamierzam kupowac. Nianie mialam uzywke z kamera, gdzies powinna byc, musze ja znalezc I zobaczyc czy jeszcze dziala.
Ja tez bede kupowala butelke avent.
Moje chlopaki juz spia, mega aktywny dzien dzis byl.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości