|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
|
#3692 |
|
Rozeznanie
|
Ale konkretnie to o co chodzi? Bo panele w obu linkach są różne, nie wiem, o jakie ci chodzi? Czy widziałam gdzieś podobne? Tak, mnóstwo, takie "rustykalne", jasne są w co drugiej castoramie, leroyu i nomi
Nie bardzo rozumiem...
|
|
|
|
#3693 |
|
Przyczajenie
|
panele prędziej znajdziesz fakt a meble trzeba poszukać bo żadko sie widuje chyba w takim stylu a już to tak jak pisałaś strasznie drogie..powodzenia życzę w szukaniu.
Selfish im bardziej się bad ty zastanawiam to zaczyna mi się coś układać pomalu w całość: Sciany w paski na dwóch i tylko do połowy lub 3/4 wysokości -reszta np w różowym- myślę o takich stonowanych kolorach nie rażących albo mdławych mocno -skos i sufit białe-na skosie zielonkawy motyw albo galązki drzewa albo może motylki i to wszystko. Pościel z Barbie albo księżniczki/jak zwał tak zwał / Wtedy dopasuję w jednym kolorze baldachim może jakaś antyrama na ścianie-tej gładkiej. W oknie mam już taki brudnawy róż roletę. Zostanie mi oświetlenie i coś na podlogę. Drobiazgi zawsze potem można dopasować myślę. Jak to może wyglądać? AA dodam że wprowadziliśmy się do takiego już mieszkania i skos był zakryty-odpada jak na razie robienia czegokolwek prócz odświeżenia ścian niestety
|
|
|
|
#3694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w castoramie i tych innych nie byłam już kilka lat, bo ja `chwilowo` na emigracji jestem Urlopik w grudniu będzie, to zajrzę! Dzięki
|
|
#3695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pasy namalowałbym na całej ścianie, ale tylko na jednej, na tej, na której będzie się opierało wezgłowie łózka (mam nadzieję, że masz zamiar kupic łóżko). Roleta brudny róż - ok, baldachim - no nie wiem, trochę to taki kurzołap, trzeba dość często prać i odkurzać, a to pracochłonne - zdjąć baldachim, uprać, wyprasować, zawiesić ponownie... mnie by się nie chciało :P |
|
|
|
|
#3696 |
|
Przyczajenie
|
łóżko jak najbardziej, motylki chyba masz rację nawet bardziej dziecinne i spokojne niż jakaś gałąź
poszperałam i znalazłam kilka zdjęć w necie- coś można podpatrzeć-albo zakupić łóżko lub jakiś dodatek: no i chyba łóżko musi mieć pojemnik na pościel.
|
|
|
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
Łóżko z pierwszego zdjęcia - porażka. Odradzam. To na drugim zdjęciu - chyba za małe, poza tym trochę chłopięce jak dla mnie.
Zainwestuj w dobre łózko i dobry materac, popatrz na stronach ikei - łóżka przecież nie wymienisz tak łatwo, poza tym myśl przyszłościowo - dzieci tak szybko rosną. Myślę, że jakieś fajne drewniane łóżko byłoby najlepsze. Co do pojemnika na pościel - wystarczą wsuwane skrzynie pod łóżko, takie szuflady, na jakieś koce, dodatkowe poduszki itp. Poza tym - to jest osobny pokój, przecież nie będziesz codziennie ścielić tego łóżka, zainwestuj w fajną kapę. |
|
|
|
#3698 |
|
Przyczajenie
|
Nie nie nie
właśnie to taki pokój ma być nie tylko na spanie-muszę mieć ewentualnie gdzie rzeczy pościelowe wsadzić. Mogę zapewne podpasować kolorem do mebli które mam i po części problem z głowy ale fakt musi być porządne i z dobrym materacem o standardowych wymiarach najlepiej 200x90 myślę. Będę szukać bo już mniej więcej wiem czego.Dzięki |
|
|
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
a może zaangażuj córcie w urządzanie pokoju?
![]() wiadomo, nie wybierze sobie materaca czy koloru (bo pewnie wszstko wybrała by maksymalnie różowe i księżniczkowe ) ale możesz dać jej zdecydować czy woli paski czy drzewko, czy księżniczki czy motylki - będzie miała satysfakcje, że coś sobie sama wybrała ![]() w końcu to ona tam będzie mieszkać i to przede wszystkim jej ma się podobać |
|
|
|
#3700 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: rozterki remontowe
może ktoś pomoże? Przykładowe kolory garderoby. czy waszym zdaniem, któryś z nich będzie pasował?
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2008-11-14 o 09:10 |
|
|
|
#3701 |
|
Rozeznanie
|
Passionfruit, czasami wpada w lekki różowy odcień, ale to zależy od światła i koloru dodatkowego, ja mam ten kolor połączony z czerwienią (karmazynowy przypływ) - trochę wyblakły kolorki, bo malowalam 3 lata temu.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
krajankaaa, normalnie podoba mi sie Twój gust! Karmazynowy przypływ też mi się strasznie podoba. Czy masz jaieś fotki pokoju? Chętnie bym sobie zobaczyła.
|
|
#3703 |
|
Przyczajenie
|
kolor podłogi a kolor mebli - pilne
witam,
bardzo proszę o pomoc w doborze mebli - konkretnie KOLORU. czas mnie troszkę goni bo akurat jest promocja jednych do jutra... mam podłogę w jadalni w kolorze JATOBA BAHIA http://www.classen.com.pl/www/pl/panele.php?id=6,27,675 chcę kupić tam komodę i witrynę bądź regalik rozważam SELLENE (olcha) I NEGRO (wenge) http://www.forte.com.pl/ będę wdzięczna za wszelkie rady ![]() pozdrawiam z z niecierpliwością na nie czekam! Edytowane przez espreesso Czas edycji: 2008-11-14 o 11:21 |
|
|
|
#3704 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: kolor podłogi a kolor mebli - pilne
Ten 1-szy jest ok, choć się będzie trochę chyba zlewać z podłogą, wenge za ciemne moim zdaniem do tej podłogi. Stawiam na Sellene
|
|
#3705 |
|
Rozeznanie
|
Passionfruit nie mam obecnych zdjęć, tylko stare z przed 3 lat, Ten karmazynowy jest bardziej stonowany. Ładnie się łączy z magnolią, choć jak teraz będę malować to poszukam odcienia cappuccino (bo ten już mi się niestety przez 3 latka opatrzył)
P.S. cieszy mnie, ze mamy podobne upodobania, zawsze jest nas dwie do chwalenia
Edytowane przez kraajanka Czas edycji: 2008-11-14 o 12:30 |
|
|
|
#3706 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję bardzo kraajanka- super to połączenie na fotce.
(jeśli to nie czasochłonne może mogłabyś zrobić to z dwoma identycznym komodami, szufladowymi bądź tymi dużymi...? akurat ta z sellene mi się nie podoba, a nie chciałabym się modelem sugerować) dodam, że pokoje są spore 20-25m, ściany będą raczej jasne (dulux cos jak MORELOWY NEKTAR jak w salonie), duże okna i drzwi balkonowe z i zdecydowanie jasne rolety (jaśniutki krem), natomiast drzwi pokojowe raczej dość mocno ciemne (lakierobejca dulux- PALISANDER) bo takie już są od łazienki, - a muszą być wszędzie takie same...?) jestem zupełnym laikiem w tym temacie. bardzo żałuję, że nie zajrzałam tu wcześniej. i jeszcze - obok będzie salon- tylko wypoczynek, stolik , szafka rtv i kominek. czy meble (stolik, rtv) powinny być z tego samego systemu? wypoczynek wolałabym ciemny ze względów praktycznych. no i podłoga w salonie trochę inna - dechy i bejca dulux TEAK, a ściany są ten morel. nektar i jedna różowy grapefriut) może to wszystko trochę namieszane.....? ale wynikło to z ograniczeń finansowych i braku czasu na rozeznanie... ![]() bardzo proszę o wypowiedzi osób które coś się na tym znają... Edytowane przez espreesso Czas edycji: 2008-11-14 o 13:03 |
|
|
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
To może wybierz meble pod kolor drzwi, do czegoś trzeba nawiązać, a nie będziesz mieć w pokoju różnych rodzajów drewna.
|
|
#3708 |
|
Przyczajenie
|
pojechałam raz jeszcze do sklepu obejrzeć NEGRO na żywo- i... wcale mi się akurat TO wenge nie podoba.... praktycznie czarne. zdecydowałam się na sellene. te akurat odwrotnie -na żywo lepiej się prezentują, ciemniejsze.
a czasu na szukanie dalej nie ma ![]() drzwi przeszklę i jedne wywalę. powinno być ok ...? meble i podłoga będą pod kolor a nie kontrastowo. tylko nie wiem czy do salonu tez brać te, czy czekać aż inne wpadną w oko, do ciemnego brązowego wypoczynku sellene przypasuje? Edytowane przez espreesso Czas edycji: 2008-11-14 o 18:54 |
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3710 |
|
BAN stały
|
Mi się marzą takie meble....ach
Niestety ceny od 10 000 tys w górę
|
|
|
|
#3711 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
ja widzialam w jednym z hoteli tapete na suficie imitujaca niebo, bardzo ladnie to wygladalo. Mozna do tego zamontowac te diody lub lampki. Mamy wtedy efekt w dzien i w nocy Taka tapete sama planuje do sypialni. |
|
|
|
#3712 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: niebo w pokoju
Przyznam ze pierwszy raz cos takeigo widze ale wyglada to bardzo ladnie ,z takeigo pokoju az sie nie chce wychodzic
|
|
|
|
#3713 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Zmiany w pokoju- sposób na nudę :)
czasami jakies małe rzeczy ,lampki ,swieczki pomagaja bardzo ubarwic wnetrze wiec moze od tego zacznij..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmiany w pokoju- sposób na nudę :)
ja dziś kupiłam plakat z Kermitem
Jutro powieszę xD albo dziś ![]() mam pomysł na gazety - czarno -białe, można coś takimi ozdobić, pokombinuję i zdam relację ; ) |
|
|
|
#3715 |
|
Przyczajenie
|
pomóżcie kobietki
mam powazny problem z doborem koloru ścian.pokój jest duży i kwadratowy z narożną wnęką która z każdej strony ma okno.sofa i narożnik są koloru intensywnej zieleni(trawiastej).do tej pory był pomalowany na dwa odcienie oliwki i podzielony paskiem na 3/4 wys.ścian.chcę w końcu zmienić kolorystykęi kupić jakieś fajne krótkie zasłonki do dekoracji aby zrobiło się przytulniej. proszę doradżcie coś bo można zfiksować od tego myślenia. ![]() tak w ogóle jestem tu nowa, witam i liczę na sympatię z obydwu stron. |
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba spapuguje
|
|
|
#3717 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: pomóżcie kobietki
Jasna kawa z mlekiem, biel itd
|
|
#3718 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, ja jestem zadowolona i pewnie, jak będę odświeżać chatę, to znów pomaluję tak samo
|
|
#3719 |
|
Przyczajenie
|
dzięki wielkie ,może macie jeszcze parę pomysłów,wszystkie się liczą za każdy dziękuję może w koncu coś wpadnie mi w oko.
|
|
|
|
#3720 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Żółto-fioletowe ściany w sypialni - pomóżcie z dodatkami!
luizka_,
bardzo dziękuję za pomysły!!! Chciałam wrzucić zdjęcia stanu obecnego, ale niestety rozładowały się baterie w aparacie. Postaram się jak najszybciej wrzucić no i oczywiście pochwalę się jak już w końcu zakończymy remont. Aha, może być problem z różem, bo mój mąż jest na niego "uczulony"
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

Nie bardzo rozumiem...
A w castoramie i tych innych nie byłam już kilka lat, bo ja `chwilowo` na emigracji jestem
Urlopik w grudniu będzie, to zajrzę!