|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
A czy to nie będzie tka jak po II tygodniach dość restrykcyjnej diety SB przejde na tzw zdrową redukcję..to przytyję? No tak z dnia na dzień.
Ja przepraszam, że was tym dręczę, ale probuję się jakoś starać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zadomowienie
|
U
Sn. 8 naleśniczków (średnica 20cm), 1 z masłem migdałowym i miniaturkowym bananikiem 2 z tofu czosnkowym, 3z twarogiem, 4 z linessą waniliową, 5 z danio intenso z nasionami, 6 z gerberkiem, 7 i 8 z otrębami, kilkanaście czereśni 2Sn. 50gpłatków ryżowych z 2 daktylami i 2śliwkami suszonymi, kawałkiem manga suszonego, 10g włoskich w miodzie, jabłko, danio intenso z ziarnami Ob. kotleciki z brokułów, kuskus razowy polane sosem z soczewicy, 1/2 obwarzanka D: 1/2 kbw, drożdżóweczka własnej roboty z budyniem P:220g jogurtu naturalnego z fitellą kokosow,ą, 2 łyżeczkami likieru amaretto, jabłko, krówka jogurtowa 10g otrębów popitych wodą K:grahamka, parówka sojowa, ktchup bez cukru, serek wiejski z przyprawą tzatziki oraz ogromnym kawałkiem ogórka zielonego (ponad 100g ![]()
#3693 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3694 |
Raczkowanie
|
Uwaga, uwaga! Do dziewczyn na zdrowej redukcji
![]() ![]() żeby nie był zupełnie OF wrzucam mój jadłospis na dziś. Jak coś jest źle alarmujcie- jeszcze mogę zmienić ![]() śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, serek wiejski lekki, mała brzoskwinia, plaster arbuza II śniadanie: mała bułeczka pełnoziarnista, sałata, 2 plastry chudej wędlinki drobiowej, ogórek Obiad: (niestety nie mam możliwości zjedzenia ciepłego obiadu w pracy, więc o tej porze jem taki lunch, a obiad w pełnym tego słowa znaczeniu na kolację- nic z tym nie zrobię...) serek wiejski z warzywami, sok marchwiowy jednodniowy Podwieczorek: garść mieszanki różnych orzechów Kolacja: filet z kurczaka gotowany na parze+fura surówki. I jak?
#3695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3696 |
Zadomowienie
|
Hmmm ja już NARAZIE (może jeszczekiedyś) nie chce tyć
![]()
#3697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale powinno być jeszcze troche zdrowych wegli ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() DZIŚ: Iśn-bułka grahamka z "Almette niedźwiedzim"+ pomidor+ogórek, jogurt 115 gr brzoskwiniowy IIśn-kisiel własnoręcznie robiony + jabłko O: leczo+ziemniaki z masełkiem i koperkiem na P będzie twarożek z dżemem truskawkowym ![]() ![]() a na K nie powstrzymam się przed meeega porcją płatków śniadaniowych ![]() ![]() chyba mało białka, ale jutro podgonię ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Zakorzenienie
|
Uczymy się jedzenia od nowa.
Śniadanie 3 kromki pieczywa chrupkiego z szprotką w sosie pomidorowym ; jabłko II Śniadanie Lód Twister, kika gryzów ciasta Obiad 2 krokiety jajeczne, barszcz czerwony w kubeczku Podwieczorek Marchewka Kolacja Sałatka z jajkiem, tuńczykiem, rzodkiewką i inne |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Wtajemniczenie
|
U:
1. 200 ml mleka, 25g cornflakesów, 10g rodzynek, 100g malin 2 duże i 2 małe pierniczki, wafelek mały- 494 2. 50g razowca, 30g makreli wędzonej, 20g mortadeli, 40g awokado, warzywa- 294 3. 2 jajka, 40g kiełbasy, 10g słonecznika, warzywa, jabłko 100g- 370 4. activia 'jabłko z musli', 10g rodzynek, 13g kulek czekoladowych, 1 duży i 1 mały piernik, 80g jabłko-333 5. serek wiejski 3%, avocado 40g, 30g razowca, warzywa- 254 Ujdzie w tłoku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Gość
|
P (jestem dalej)
I śn: owsianka Werki + herbata z cukrem (1 łyżeczka) II śn: średni kebab w Amirze, 1 l coca-cola (czasem warto sobie pozwolić) Ob: ryż produkcji mojej mamy (miska ryżu przyprawionego curry smażonego z mięskiem na oliwie + herbata z cukrem (1 łyżeczka) D: kawałek ciasta taty (senik z brzoskwiniami - mniam) P: owsianka werki + herbata z cukrem (1 łyżeczka) K: puszka tuńczyka z puszki zmieszanego z pomidorkiem + 3 kromki chleba + herbata z cukrem (1 łyżeczka). Wpisane na prośbę dziewczyn i do oceny (nie tłuc, że w obiedzie nie ma warzyw, u nas ryżu z mięsem nie podaje się z surówką). |
![]() |
![]() |
#3702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 170 g... ![]() Sałatka była: - 1 mniejsze jajko - 170 g tuńczyka - 2 rzodkiewki - 1 pomidor - trochę kiełków - 1 wafel ryżowy (taki light, 18 kcal) - 2 łyżeczki od herbaty majonezu light (1 łyżka czubata = 67 kcal) Trochę chyba przesadziłam z tą kolacją... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc czym sie przejmujesz? Kolacja bardzo ładna i napewno smaczna była ta twoja sałatka ![]() A puszka tuńczyka to nie jest za dużo. Dziewczyny ( w tym i ja) na redukcyjną kolację wszamają caaaaałą puszkę tuńczyka. A co dopiero na U czy P ![]() Zwłaszcza ze w ciągu dnia mało zjadlaś, a podwieczorku to już nie skomentuje :P
![]() |
#3704 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem teraz tak na U.
Ale powolutku, bo mało kcal jadłam i z początku te kalorie mogą być jak na R. |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Zadomowienie
|
Proszę o ocenę mojego jadłospisu R
1 śniadanko grachamka z chudą szyneczką i pomidorek 2 śniadanko garść winogron obiadek to zupka kalafiorowa, niezabielana i gotowane mięsko kolacyjka grachamka z pasztecikiem i pomidorek ![]() proszę ocenić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wzoruj się na moich jadłospisach jak coś, ale mogłabym spróbować Ci coś doradzić. Śniadanko: Szynka, pomidor, grahamka ok. Mogłabyś dodać jakieś jajeczko, albo owoc po śniadaniu. II Śniadanie: Trochę mało jeśli to była rzeczywiście 1 garść. Jak już to mogłaś z jakimś jogurtem naturalnym i np. otrębami. Obiad: To rozumiem były 2 dania? Czy mięso było w zupie? Bo jak nie to mogłaś zjeść zupkę, a potem odzielnie mięsko np. z warzywami Kolacja: Na R powinna być bardziej białkowa. Lepsza by byla jakas, salatka, jogurt, rybka. No i nie ma podwieczorku. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3710 |
Zakorzenienie
|
Jak jestes odzwyczajona od II śniadania i podwieczorku (ja podobnie :/) to jedz chociaz owoce.
Niby to nie posiłek, ale ja sie w sumie nimi najbardziej najadam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Zakorzenienie
|
ja sie cieszę,że przestałam jeść tak jak dziewczyny zalecają...bo czytając ten wątek i naśladując dziewczyny przytyłam do 60 kg
![]() ![]() dla każdego co innego.i tyl. pozdrawiam
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2008-07-16 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo ważywa- zawsze lepsze na R bo mniej cukru mają. A winogrona to już wybitnie na R sie nie nadają ![]()
![]() |
#3713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3714 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
troche mnie tu nie było... ![]() ale grzecznie pytam o moje dzisiejsze R(taki przynajmniej był zamiar)
#3715 |
Raczkowanie
|
Hey ;*
Dawno nie pisałam, ale tak dzisiaj postanowiłam, że napiszę moje U/P - wiem, że pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale jak dla mnie i tak jest o niebo lepiej niż ostatnimi czasy. Co prawda nie przytyłam, nawet trochę mi zleciało ;/ ale to pewnie przez wakacje - bardzo aktywne jak na razie ... 1. owsianka (szklanka mleka 1,5% + szklanka wody + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka płatków jęczmiennych + 2 łyżki otrąb owsianych + łyżka pszennych + 2 łyżki pszennych granulowanych z jabłkiem) + benecol (nie wiem jak się pisze) + zielone jabłko 2. filet z pangi (z piekarnika, bez tłuszczu) + fasolka żółta sporo (bez omasty) + garść orzeszków 3. trochę chudego twarogu z bananem (parę łyżeczek z porcji 250g twarogu/100g banana), trochę fasolki, ok. 20g czekolady mlecznej 4. trochę twarogu jw., 2 pomidory 5. kilka rzodkiewek, pomidor, 1/2 Danio truskawkowego, 2 wafle ryżowe pełnoziarniste z brązowym ryżem, kiwi, 5 kulek winogrona białego No i oczywiście ponad 2h roweru ale to nie, że jakieś wyrzuty tylko kumpel mnie wyciągnął ... Powoli staram się jeść normalnie, choć nie jest łatwo ;/ zwiększam ilości jedzenia itp. a nadal waga zamiast w górę to w dół ;/ ale wiem, że bd lepiej - musi być ![]() Pozdrawiam. ;*
#3716 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szczególnie, że doszedł rower, czyli od bilansu należy odjąć ok 600 kalorii... i Ty się dziwisz czemu waga idzie w dół...
![]() |
#3717 |
Zadomowienie
|
A tak poza tematem to prawie wszystkie stałe bywalczynie gdzies wyjechały bo tak tu sie pusto zrobiło :P
![]() |
#3718 |
Rozeznanie
|
gaia- to wstaw coś swojego, daj dobry przykład
![]()
#3719 |
Rozeznanie
|
To ja dam coś mojego R
1. Owsianka na mleku 0,5 %- 200 ml, 3 łyżki płatków owsianych, trochę otrąb; jogurt naturalny, jabłko, 1/2 szklanki agrestu 2. Kromka chleba graham posmarowana twarożkiem chudym z ogórkiem i pomidorem, serek homo naturalny, jabłko 3. Sałatka- tuńczyk, jogurt naturalny, pomidor, jajka, papryka, ogórki, koperek 4. Kromka chleba graham posmarowana twarożkiem chudym z ogórkiem i pomidorem, serek homo naturalny, kilka orzechów laskowych 5. Serek homo naturalny, kilka orzechów Prosze o ocenke ![]() I mam pytanko, czy wiórek kokosowych mogę używać na R? bo nie wiem czy dodać jutro czy nie do owsianki na spróbowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.