|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
groch , fasola mung
![]() ![]() ninaad tp chyba mozna ![]() ![]()
#3692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Wtajemniczenie
|
a skrobi nie ma w składzie? bo mam (chyba)taki sam i u mnie jest skrobia, cvzasami uzywałam takiego tylko z samej soi, ale w ksiazce taki makaron sojowy ujety w II fazie, wiec nie jestem pewna. i odstawiłam
#3694 |
Zadomowienie
|
dzięki za odpowiedź! myślę, że poziom insuliny już mi się unormował, bo już nie trzęsę się za słodkim jak przed dietą. Czasem mam na coś ochotę, ale chyba bardziej wynika to z zachcianki niż "słodyczowego" głodu, więc dużo łatwiej się powstrzymać.
Trochę boję się tej II fazy, że tyć zacznę... Tfu tfu. Póki co - dziś na obiad szaszłyki z kurczakowego cyca i warzyw ![]() makaron chiński o którym mowa, jadłam wczoraj głównie składa się z kiełków fasoli mung, więc nawet jeśli zawiera trochę skrobi to na pewno jest tysiąc razy lepszy niż zwykły makaron, jeśli chodzi o dietę ja z kolei widziałam wczoraj taki z mąki orkiszowej (taki dość gruby, ciemnobrązowy) i zastanawiam się czy byłby dobre na drugą fazę? Bo mi się marzy spagetti ze szpinakiem ![]()
#3695 | |||
Zadomowienie
|
Alez u nas cudna pogoda, slonce swieci, wiatr dmucha jak szalony - czuc wiosne i oby prognozy na najblizszy czas sie nie sprawdzily
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mysle, ze kluczem do sukcesu juz chcac stracic zaledwie 2 kg, jest ruch... Wiem Aga wiem, ze masz wiecej do stracenia - ogranizm moze ci sie buntuje troszke, cierpliwosci ![]() Dorobilam zakwasu, bo chce zrobic chleb z San Francisco ![]()
![]() |
#3696 |
Rozeznanie
|
mysle ze wiem o jakim makaronie mowisz
![]() ![]() ja polecam osobiscie a nawet moj TZ te z Lubelli pelnoziarniste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale tak szybciutko - oczywiscie makaron Lubelli pp (swiderki) ![]() i dziekuje za podtrzymanie na duchu... ![]() ![]() na razie skupie sie na tych weglach... a pozniej bede myslala nad kompozycja posilkow na caly dzien, tzn czy nie za duze przekaski itp ![]() ![]() no i chcialabym juz w koncu wskoczyc na rower ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ta dieta ma to do siebie, ze uczymy sie obserwowac siebie... Mi jak przy bieganiu sie nie ruszy, to strzele sobie w leb ![]() Sluchajcie, szal powoli Wielkanocny mnie ogarnia. Oczywiscie jedzenie jak najbardzie SB, bo przeciez to jajeczne Świeta, szynka pieczona i takie tam. Macie juz jakies plany jedzeniowe??? ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wiem, co jeszcze mialam spytac. A co myslicie o KASZCE MANNEJ ORKISZOWEJ????
![]() |
#3700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja tez sie panicznie balam II ![]() ![]() jak sie czuje zbyt ociezala z powodu tych wegli to na drugi dzien staram sie ich unikac lub jesc naprawde minimalne ilosci i dochodze do siebie ![]() o tej kaszce tez juz kiedys myslalam ![]() ale cos mi sie wydaje ze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Zadomowienie
|
Ale ostre ;o heh.. Wa tezwychodzi chili con carne takie ostre??? czym doprawiacie zeby bylo smaczne???
#3702 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
![]() Jestem tu nowa. Kupiłam książki i próbuję jeść wg przepisów ale to trudne bo części rzeczy w ogóle nie ma w Polsce. Szukałam w internecie informacji i mnie natchnęło że nie sprawdziłam jeszcze na moim ulubionym Wizaz ![]() Bardzo się cieszę że do was trafiłam. Dziś 1 dzień diety. Mąż też na niej jest chociaż marudzi że nie wytrzyma bez chleba ![]()
#3703 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale dużo piszecie ![]() Cytat:
![]() Już się nie mogę doczekać wiosny.Mam dość tej pogody i bezpłciowych warzyw ze sklepów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Zadomowienie
|
Witam! czy można w 2 fazie kisiel raz na jakiś czas?
#3705 |
Zadomowienie
|
witam weteranki i nowe plażowiczki!
mi dzisiaj stuka 250 dzień SB ![]() pozdrawiam Was i życzę sukcesów! ![]()
#3706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tak niespecjalnie - kisiel to (oprócz wody), upraszczając, mąka ziemniaczana z cukrem - czyli węgle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | ||
Zadomowienie
|
Agee dzieki. Ciekawe, czy u nas jest krakowska drobiowa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia ![]() Nie bardzo, to sama skrobia. Mozesz wziac sok bez cukru i zelatyna go potraktowac...
![]() |
#3708 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja niewie czy mozna, ale myśle że na II fazie to raz na jakis czas chyba tak... moze jakis bez cukru? No niewiem ,kiedys bede na II fazie wiec dolaczam sie do pytania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3709 |
Rozeznanie
|
Effa mysle ze znajdziesz
![]() ![]() ja dalam krakowska bo nic innego specjalnego w sklepie nie bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Rozeznanie
|
pięknie!!! <brawo> a jak Twoje wyniki po tym czasie?
#3711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3712 |
Zakorzenienie
|
wyszłyśmy tylko na chwilę do sklepu a te już tyle naprodukowały
![]() effa, u nas jest krakowska z indyka, mniam, Oli pochłania notorycznie ale pogoda to niestety mało wiosenna, rano padał śnieg, teraz deszcz - bardzo budująco ![]() spróbuje z systemem 3+2 i zobaczymy na razie był ś: omlet z 2 jajek, szalotki i camemberta + 30g chlebka na zakwasie IIś: pół szklanki jogurtu i 8 nerkowców [mąka żytnia mi się skończyła i nie mam czym nakarmić zakwasu ![]() a chlebek z San Francisco jest łatwiutki i pyszny ![]() z kaszą orkiszową chyba jak z mąką - można każdą, to jedyne zboże przy którym nie zaznaczono wymogu "pełnoziarniste" przypomniało mi się, że mam jakąś drobną, fajnie zagęszcza zupki ja do chili daję słodką paprykę, sos Worchestersire albo ostrygowy, coś ostrzejszego już na talerzu, bo je też 2,5 letnia Oli kisiel, jak już wspomniano się nie nadaje, bo to sama mąka ziemniaczana i cukier, więc niedopuszczalne węglowodany może spróbuj niesłodzony sok z agar-agar podgotować albo z innuliną Sb jest tak skonstruowana, że praktycznie każdy przepis daje się przerobić wg jej zasad i nie zgodzę się, że w Polsce nie ma takich składników - brak tylko niektórych, dość specyficznych |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z Iloną. Niemal wszystkie przepisy mozna podciagnac pod SB, a nawet ulepszyc dzieki tej diecie, no moze za wyjatkiem kopytek i pierogow leniwych...
![]() I przeszkoda na pewno nie jest brak produktow. Pamietam swoj poczatek na SB, to byla totalna masakra, poruszalam sie po sklepach po omacku, teraz nie mam z tym zadnego problemu ![]() SKA gratulacje ![]() Ale mi rodzice zrobili niespodzianke. Przyjezdzaja na weekend, to moze urodzinowo sie z tz gdzie sami kopniemy... Marzy mi sie kino i kolacja dobra bez dzieciuf ![]()
![]() |
#3714 |
Wtajemniczenie
|
Ilonko to czyli zwykla make orkiszowa mozna? Bo chyba tu jest tansza, wiec moze bym sprobowala.
![]() Ja wlasnie wrocilam z dlugiego speceru z Miskiem, ktory konczy dzisiaj 3 latka. ![]() Pogoda u nas rano byla fatalna-pochmurna, teraz wyszlo slonce, ale wiatr jest straszny, trudno mi sie bylo utrzymac idac pod. I brak mi zieleni wokol. Ja dzisiaj znowu zgrzesze kebabem, bo otworzyl nowy i trzeba wyprobowac. ![]() III faza idzie mi narazie swietnie, na nic mnie nie ciagnie mocno,@ przyszedl, dobrze mi sie cwiczy codziennie po pare minut, widze, ze cos tam sie w ksztalcie cialka zmienia, wiec jestem happy. ![]() Dopoki slonce swieci, to mam energie i chec do zycia. ![]() (ale ma byc znowu zimno i pochmurno ![]() Zreszta dzisiaj nic mi humoru nie zepsuje, nawet glupia niekompetentna baba z psem, z ktora mialam stycznosc, przepraszam-przyjemnosc ![]() ![]() U mnie to 9 miesiac SB. Ale w porownaniu do papraka, to pestka. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-03-17 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ska ![]() a własnie jestem po lunchu, alem siem objadłam taaaaka micha pełna warzyw mmm(zobaczycie na fotkach wiecorem) u mnie SB 13 miesiac ale rózne przerwy po drodze były takie jak dieta strukturalna, dieta 5factors, dieta telika obżartucha, ale stara miłość nie rdzewieje i juz wiem ze stanem najwyższego wtajemniczenia bedzie III faza... edit effa wspominałas o planach wielkanocnych juz od tygodnia układam sobie plany w głowie mysle ze wielkanoc jest przychylna SB- zrobie jaja z róznymi nadzieniami twarogiem łososiowym, pastą tunczykowa, twarozkiem i rzerzucha (jak to sie pisało) itd zastanawiam sie co z zurkiem??? w sumie na prawdziwym zakwasie by moznabyzrobic i zgescic maka pp hmm z ciast to myslałam o jakis lekkim serniku z ricotty a TZ towi obiecałąm placek drozdzowy z owocami i kruszonką wiec pewnie tym zgrezsze:/
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-17 o 13:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki. Mam pytanie. W 2 fazie jak jecie węglodowany np. chlebek razowy? tzn rano , po południu czy wieczorem? Czego z węgli najlepiej unikać wieczorami?
![]() ![]()
#3717 |
Zadomowienie
|
dziękuję kochane
![]() z 58,5 kg zeszłam na 52. raz nawet było 51,5 ![]() ![]() ![]() powodzenia! na pewno dacie radę ![]()
![]() |
#3718 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tyle, że miąsko trzeba będzie chudsze dać pewnie zrobię jajka nadziewane, zapiekane jajeczka w szynce... mąż zamówił sernik wiedeński i jeszcze o czymś lekkim pomyślę a dziś widziałam cudny koszyczek na święconkę - w sam raz dla Oli, chyba się nie oprę chlebek z San F... ten temat non stop wałkujemy, wystarczy poczytać watek i znajdziesz wszystkie odp Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-17 o 14:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Wtajemniczenie
|
No to swietnie, to kupie przy nastepnej okazji zwykla orkiszowa.
![]() Buh, chyba kebaba dzisiaj nie bedzie. ![]() ![]() Ale miesny dzien by byl, bo na obiad mam juz przyszykowana zapiekanke z mielonego i makaronu i warzyw w sosie serowym--ale tlusciutko. ![]() Jakos bardzo mi to sluzy, ze jem rzadko mieso. Co sie jeszcze zmienilo, to ze jem duzo owocow obojetnie o jakiej porze dnia. I jakos mi dobrze z tym. Organizm w ogole slodkiego nie wola, jak sobie na wieczor zjem pare pomaranczy, lub zrobie lody z mrozonych owocow z jogurtem, a w ciagu dnia jeszcze jakies jablko czy cus innego. Obowiazkowo tez codziennie kilka suszonych sliwek skubne. Jakos apetyt narazie mam 1A! ![]() Ja sie Wielkanocy troche boje, bo skoro mam nie przesadzac z miesem i jajkami, a tam nic innego praktycznie nie bedzie. Ale dobrze, ze to tylko 2 dni. Przynajmniej kutia i ciastami sie znowu najem..ojojoj ale kalorycznie bedzie. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-03-17 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Zakorzenienie
|
a ja się pewnie jeszcze od paschy i mazurka nie wywinę
![]() zjadłam właśnie zupkę z nowego poradnika, nawet niezła, przepis w przepisowym a na wieczór kupiłam śledzie, jakoś mam ochotę ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() kutią??? u nas tylko na BożeNarodzenie, na Wielkanoc pascha tylko śniadanie takie jajeczne, potem już normalne jedzenie może sobie avocado nafaszeruj... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.