|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
pilotka f16 - zrobie jak mówisz, podzwonię po innych przychodniach
my też mamy kupową masakrę - tak, że trzeba Kubę myć, bo brudny aż do karku, ja nie wiem jak on to robi, a TŻ chodzi i się cieszy "nie ja pieluchę zakładałem" że to niby moja wina my używamy Pampersów niebieskich, dostaliśmy w prezencie 2 paczki i jestem zadowolona, Kuby pupka też ![]() a Dada miałam te żółte i więcej nie kupię LECZO, polecam leczo ![]() altuka- ja też nie mogę jeść jabłek anuszka - mojego ojca tez w 3 miesiące zjadł rak płuc; a mamusie masz na medal ; a twoja mulutka musi mieć dojrzały układ pokarmowy, tyko pozazdrościć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Ja też się cieszę, ale gdybym musiała to mogłabym dla Niej jeść same suchary
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- olakola mojego ojca tez płuc, a potem już miał na kręgosłupie. Co do Igi i jedzonka- mam nadzieję, że jej się nie odmieni ![]() Aha i chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że krostki z buźki jej znikły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- hd piekne cudeńka, a najpiekniejszy Szymek ![]() zuziunia Wercia przesliczna, ma czuprynę jak moja Iga ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- A co do spiworków- widziałam, że jednej z Was otwiera się do góry nogami- ja mam identycznie wstawiony zamek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- mamusie nie wiem czy sluchacie muzyki razme z brzdacami,ale ja mam taka jedna swietna plyte--usypianki bobasa.......polecam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Zadomowienie
|
Xaw to niefajnie, e tak cię pocieli. Ja właściwie mam buty na mega obcasie na jesień i bardzo wygodne ale jeszcze jedne musze sobie kupić
![]() ![]()
#3695 |
Zakorzenienie
|
Kochane wrzucam dzisiejsze ciuchaczowe łowy...
- kurtko-bluza dla Julci... z prosiaczkiem - śpiworek 6-9 miesięcy - sukienka dla mnie (na zdjęciu dupiata,w rzeczywistości boska) całość 21zł ![]() Ja właśnie porobiłam trochę w kuchni... wyszorowałam piec, zlewozmywaki, oporządziłam dwie szafki... i narazie sobie daruję, starczy na dzisiaj. Wcześniej 3 prania poszły, mam jeszcze prasowanie, ale poczekam do jutra i pójdzie hurtem wszystko U nas się wypogodziło... aż dziw, a cały dzień taki brzydaśny |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie wytrzymalam juz i dalamu miskowi Viburcol ![]() ![]() ![]() ![]() Siala ty to jestes zlota kobieta! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Zakorzenienie
|
Ania wiem o co chodzi... ja tak miałam nieraz przy Łucji, też się zdarzało... że najchętniej bym ją w reklamówę wrzuciła jak była taka mała i za okno wywiesiła, i okno zamknęła...
albo zwiała gdzie pieprz rośnie, zabrała się i wróciła za kilka dni hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Pamiętacie mnie jeszcze?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Zakorzenienie
|
Farminko a spróbuj z tymi granulkami o których tutaj pisałam... mi pomogły i to bardzo i gazy dziecka nie męcza jak po herbatkach laktacyjnych.
A granulki do zamówienia w aptece, bo normalnie chyba nei są dostępne... ja płaciłam 9zł z groszami... Ogólnie biorę raz dziennie 4-5 granulek... ale w przypadku kryzysu bierze się 3 razy dziennie po 5 granulek 15 minut po jedzneiu, albo pół godziny przed jedzeniem... NAZWA GRANULEK: RICINUS COMMUNIS 5CH Moja Łucja właśnie się kąpie, Julia narazie śpi cały czas... jak się obudzi to będziemy ją z Łucją kąpać, przebierać, karmić... potem trzeba by się pobawić trochę i spać ![]() Wkońcu się wypogodziło... ciekawe jak będzie jutro |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Wtajemniczenie
|
basienka czytałam o tych granulkach,ale chyba nie będę już na siłę pobudzać,bo jak przez kilka godzin dziennie nie karmię to narażę się na ból albo latanie z laktatorem.Jedną pierś miałam operowaną i mam tam tendencje do zatorów.Ból niesamowity
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Raczkowanie
|
hej
![]() bassienkaw trzymam kcuki za babcię.. super łowy w ciuchaczu ![]() Wszystkim męczącym się z kolkami współczuję, ja jak narazie nie wiem co to jest kolka- Wiki nie miała jak na razie, jem ostrożnie- żadnych smażonych i wzdymających produktów. Powinnam kąpać teraz Małą a ona niedawno zasnęła bo coś marudziła, nie wiedziała sama czego chce, może skok jej się zaczyna ![]() Dziewczyny karmiące macie jakiś pomysł na jutrzejszy obiad?
![]() |
#3702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też szukam inspiracji na jutrzejszy obiad... zjadłabym ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem... ale sama nie wiem czy jutro będe robiła. W sumie to nie wiem czy nie zrobię zapiekanki ziemniaczanej... ale nie wiem z jakimi dodatkami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Konto usunięte
|
Siala_Bala
mój jest niewiadomo jaki ![]() ![]() a co do pępowiny to gdzie się komu utnie to taka długość xD Aha i dziś kończymy 8tydzień i zaczynamy 9 ![]() Ale wyobraź sobie takie pytanie na zaliczenie i strzelasz karpika z wrażenia ![]() Rączkowe dziecko to wyzwanie-ja do tej pory uwielbiam być noszona, niestety chętnych brak ![]() ![]() ![]() Ponoć pępowinka ma tam jakąś długość przepisową posiadać ![]() ![]() oj szybko coś ten czas leci 9 tygodni?? Edytowane przez 54474cdcbeee49f0adfc9454abf56792ac8ff3d6_5d51ef966c16e Czas edycji: 2010-09-06 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Zakorzenienie
|
Daigh gratuluję ukończenia 8 tygodnia... u nas miesiąc i dwa dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3706 |
Zakorzenienie
|
Good... Julka się budzi, wkońcu. No to biorę się za kąpiel!
Łucja okąpana już pół godziny temu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Zakorzenienie
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21903835]Siala-uważaj, bo jeszcze na jakąś biżuterię sobie Ciebie przerobimy
![]() Ze mnie to by można zrobić całą złotą zastawę stołową bo mnie jest aż w nadmiarze i nic nie zrzucam ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Zakorzenienie
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21903835]Siala-uważaj, bo jeszcze na jakąś biżuterię sobie Ciebie przerobimy
![]() ![]() kolejne karmienie i kolejna jazda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Zakorzenienie
|
ania współczuję
![]() ![]() ![]() basienka tez myślałam o ryzu z jabłkami, uwielbiam ![]() Dobrej nocy mamuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moi rodzice koncza sezon powoli, ale moga sie na szczescie wyrwac i w sobote u mnie beda-----i ja bede do niech jezdzic,oni do mnie--wkoncu beda bliskoooooo suuuuuuuuper!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Patryk wczoraj jak go nakarmiłam spał prawie do 5 ![]() ![]() ![]() ![]() a swoją drogą chyba przemienię jednak kąpiel na wieczór, bo małemu coś się poprzestawiało i teraz bardziej aktywny jest wieczorem a nie rano jak kiedyś i rano się ostatnio męczyliśmy z tym kąpaniem... za godzinę przychodzi mój dobry znajomy - córka dała mu jakieś ciuszki dla nas po swoim dzidziusiu - a ja mam taki syf w domu, że aż wstyd! nic nie zrobione! i powiem szczerze -nie opłaca mi się nawet zaczynać układać tych rzeczy bo i tak nie zdążę i tak :/ posadzę go z herbatką gdzieś pomiędzy przewijakiem a stertą ubrań do prasowania ![]() ![]() a to my z dzisiaj po domowemu w przerwie w płaczu na złapanie oddechu ![]() ![]()
![]() |
#3712 |
Zakorzenienie
|
Anastazja wykapana, zjadla i zasypia w lozeczku, na rekach juz zasypiala
![]() ![]() ![]() My jutro konczymy 2 miesiace ![]() farminka - moze cos w tym jest, bo jak nie jesz to nie robisz kupy bo z czego wiec, moze ona jadla i wszystko przerabial dla siebie i nie miala co wydalac, ale skad my to mamy wiedziec jak dziecko nie daje znac...wazne ze przybierala na waze, wiec nie glodzilas napewno dziecka ![]() ![]() ania - ja tez ide na tasiemce ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaa puścili powtórkę M jak miłość
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Iga dziś zrobiła wielką zieloną kupę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3714 | |
Zakorzenienie
|
ha ha ha
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() Zasada u mnie jst taka: budzi się,jest głodny - przystawiam do piersi i ładnie pije bo jest głodny. Jedna piers, druga piers i czasem jest nadal głodny więc dostaje butelkę ze sztucznym bo na sama myśl o karmieniu (po np. 30- 40 min. wcześniejszego karmienia) dostaję dreszczy w okolicach sutków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Zadomowienie
|
Aniu biedny Misio, ale on wcześniej się tak przecież nie zachowywał?!
A moja mama wyjechała do pracy i wsumie będzie mi jej trochę brakowało bo bardzo mi przy Lili pomagała i jak z M chceli.smy gdzieś wyjść to zostawała z nią.
#3716 |
Zakorzenienie
|
,moja mama się wystraszyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
Zakorzenienie
|
hd, jaszczka
ale macie przystojniakow ![]() aniaa ja sadze ze to od mleka, bo jesli ma zmiany na skorze to pewnie zle je toleruje i wtedy ma tez dyskomfort, moze sie zle czuc ![]() Misiulka fajnie mialas z mama ![]()
![]() |
#3718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm, ja znowu musiałam dać sztuczne na noc... Z dwóch piersi odciągnęłam tylko 50 ml... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- A czemu nie można jeść cebuli? My praktycznie do wszystkiego dodajemy cebulę, czy to szkodzi dziecku czy o co chodzi?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój o dziwo jak zjadł o 17:00 tak pół godziny aktywności zaliczył i w drodze do drogerii w samochodzie zasnął ![]() o 20:10 zjadł i do tej pory leży sobie elegancko w łóżeczku, patrzy na karuzelkę ale nic nie gada ani nie płacze ![]() ![]() ![]() ![]() W ciągu dnia mały po ok 1h aktywności po jedzeniu zasypiał przy melodyjce z zabawki z biedronki ![]() ![]() ![]() Ohooo już mały ziewa ![]() ![]() Aniu - próbowałaś suszarkę? A może jakieś melodyjki mu puść - cały czas jedną i tę samą w kółko aż zaśnie? Tylko mu puść jak będzie w miarę spokojny a nie podczas "ataku" bo nie zajarzy, ze cos wogóle leci ![]() Co do rodziców to super bo nieco odpoczniesz psychicznie ![]() A moi rodzice byli na weekend u babci i jestem z małym terrorystą dwa tygodnie bez wytchnienia ![]() A co najlepsze... moja babcia o tym że urodziłam dowiedziała się w sierpniu dopiero a jej się śniło w nocy z 12 na 13 lipca że urodziłam ![]() Jakież było jej zdziwienie jak się dowiedziała, że urodziłam faktycznie 12go! Babka medium ![]() Ohoooo już jest bek ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Zakorzenienie
|
Dręczą mnie wyrzuty sumienia, że znów musiałam dać modyfikowane. Ale co ja mam poradzić, kiedy jest głodna?
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- siala Ty to masz przeboje z Sebkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.