Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-17, 15:30   #3691
rzyrafka
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Świetne Jeszcze nigdy nie myślałam o takim rozwiązaniu, jak wracam do domu w piątek i są straszne korki wszędzie i nie da się wsiąść do autobusu, bo tyle ludzi... Muszę kiedyś to wypróbować i wrócić po 20

Może spróbuj jutro wstać o 8, to wtedy łatwiej zasnąć wieczorem Ja kiedyś chodziłam spać po północy, teraz jak wstaję codziennie o 6, to o 22 zasypiam na stojąco...
No widzisz

Żeby to takie proste było
2 dni szukałam pracy na rowerze to w miarę się udało spać. Po prostu niczym się nie męczę to może i mniej snu potrzebuję, a dosypiam do południa z nudów
Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Ostatnio był kupon na grouponie na 3 peelingi za 69zł, nawet w moich okolicach, ale coś podejrzanie niska ta cena Z tego co się ostatnio nasłuchałam strasznie oszukują w salonach na tego typu zabiegach kupionych za pośrednictwem groupona itd., bo inaczej im się nie opłaca.
Ale w ten sposób cała "idea", żeby zachęcić klienta ceną a zatrzymać jakością bierze w łeb\
Ja raz skorzystałam i też się okazało, że to jakiś zadupiasty fitnessklub- z resztą chyba pisałam o tym. Na szczęście się udało odzyskać pieniądze i zakończyłam współpracę z takimi portalami raz na zawsze. JEśli czegos na prawdę będę potrzebowała to sobie sama poradzę
Cytat:
Ja to mam nadzieję, że PKP w końcu upadnie, będzie rok bałaganu ale może by się coś zmieniło na lepsze... (Tak samo myślę o poczcie polskiej)
Mam podobne zdanie o tych dwóch instytucjach
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
W ramach pocieszanki kupiłam też pomadkę Rimmel z kolekcji Kate Moss - piękne kolory Dziś przed zajęciami chyba kupię jeszcze ze dwie, bo od dawna nie znalazłam tak pasujących do mnie odcieni.
Ooo, to one dotarły wreszcie do nas Tylko ten mój szlaban Ale dziś zużyłam tubkowy błyszczyk i ostatniego Smackersa
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Do Marionaud w moim mieście wstawili The Balm Przepadłam Kupiłam sypki cień If you're rich I'm single (genialna nazwa :haha i korektor.
W poniedziałek wróce po paletę Nude'tude, bo dzisiaj nie miała jeszcze ceny.
Ciekawe czy w KRakowie się wstawili do któregoś sklepu?
Cytat:
Wszystko co mi się skończyło lub lada chwila skończy.
Możecie być ze mnie dumne
Ja jestem Skończyłam też masełko TBSkowe- chlip chlip. Użyłam wczoraj próbki z targów jabłkowego masła Bielendy Pro- Konsystencja raczej nie maślana, ale samo smarowidełko super! Zostawia przez chwilę taki film jakby oliwkowy i ślicznie pachnie
Cytat:
Karolina: cienie sypkie 43 zł, korektory 49 zł, palety ok 100 zł, róże chyba ok 50 zł. Teraz jest promocja -23% (do poniedziałku) więc warto Idę dziś na łowy paletkowo-rozświetlaczowe.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=43
omg, piękny ten rozświetlacz, czy dobrze widzę, że on jest w połowie złoty i w połowie srebzysty i efekt zalezy od światła? Po ile to cudo?
Cytat:
Co do L'Occitane to niestety obawiam się, że jeszcze długo nie będę w stanie wydać takiej kwoty na krem do rąk, ale przyznam, że zapachy mają piękne.
Widziałam wczoraj osobne stoisko L'Occitane z mniejszymi i większymi zestawami na prezenty, śliczne, aż bym sobie sama coś kupiła no ale jeszcze nie teraz
Cytat:
Wróciłam z Marionaud W poniedzialek wracam po paletę Nude'Tude bo dziś dalej nie miała ceny

Zaraz wrzucę zdjęcia
dawać fotki
Mi się śrendio podoba z tamtych swatchy.

Znikam doprowadzić się do porządku przed imprezą, miłego weekendu
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 08:19   #3692
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
W Hebe są 3: podstawowy zielona wersja (zielona herbata, mam w pracy i fajny jest) i 2 limitowane ten z mandarynką i biała herbata&granat).
Ten zielony, który mam ma taką żelową, przezroczystą konsystencję a te limitowane są białe i gęstsze.
Pewnie kupię jeszcze jeden do torebki, bo są małe i poręczne.
O, dzięki za opis Chyba się przejadę do Hebe zobaczyć te limitki, bo żelowych kremów nie bardzo lubię, a jakimś trafem skończyły mi się kremy do rąk i nic nie mam... W domu używam masła tbs z orzechem brazylijskim, ale do pracy czy torebki mogłabym mieć normalny krem do rąk. No i potrzeba wygenerowana
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Kupiłam wczoraj Pomysł na pana cottę z Winiar: http://www.winiary.pl/produkt.aspx/4...m-truskawkowym
Zaraz będę próbowała ją zrobić. Marna ze mnie raczej kucharka, ale chyba z takim deserem fix sobie poradzę
Tradycyjna panna cotta (Panna Kota) też jest prosta do zrobienia
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
znalazłam w necie taki zestaw, też ciekawe połączenie u nas chyba takich nie ma

specjalnie czy nie, bardzo miło, że wpadła na nasze spotkanie
oo, nie sądziłam, że Catrice ma takie dobre linery, nigdy nie miałam żadnego w takiej postaci - zawsze tylko te w pędzelkach
[...]
dobrze wiedzieć ja polubiłam krem L'Occitane kwiat wiśni, ich kremy mają idealny rozmiar, duży wybór zapachów i dobrze działają, tylko mogliby zejść z ceny
ciekawe, czy jest porównywalna z tą "normalną"
Świetne ten zestaw!

Dokładnie, bardzo miło
Catrice jest niezły, ale lepszy jest essence (tylko Catrice ma ten piękny kolor...).

Ja kiedyś miałam próbki kremu lawendowego i shea To były najlepsze kremy do rąk i stóp, jakie miałam, lepsze nawet od YR! No ale ta cena
Cytat:
Zarezerwowałam wczoraj ostatnie 2 miejsca na Neo- Nówkę (to mój ulubiony kabaret), ale nie wiem czy płacić, bo nie byłam w tej sali i nie jestem pewna czy te miejsca są dobre, czy będzie coś widać
Też ma praaawie spokój z prezentami, wczoraj wspólnie wszystkie zapakowaliśmy, więc już tylko leżą. Czekam jeszcze na prezent dla Taty i może coś małego kupię cioci. No i TŻtowi coś chcę dokupić, ale to załatwię przez internet

Jeśli zamówiłaś w Świcie, to powiem Ci, że ta sala jest dosyć duża i raczej płaska. Ja tam zawsze byłam mniej więcej po środku i było w porządku... Ale trudno mi powiedzieć jak byłoby na samym końcu:/

Ale się słabo czuję, wszystko przez @ Za to nie chce mi się jeść dzięki temu, więc są plusy

A wczoraj pół dnia piekłam pierniczki - takie cienkie i kruche jak kiedyś były w Ikei Upiekłam też trochę takich większych i grubszych na choinkę, jak będę mieć wenę po pracy to je polukruję
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 08:33   #3693
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Tu są dobre swatche tych szminek: http://fleurdeforce.blogspot.com/201...ollection.html
O jakie fajne, ale nie widziałam ich nigdzie w Krakowie.

Strasznie szybko mi zleciał ten weekend, powinien być co najmniej dwa razy dłuższy. Odwiedziliśmy z TŻem moich rodziców i jego mamę, poszliśmy na parapetówkę do znajomych, zrobiliśmy zakupy, posprzątaliśmy mieszkanie i było po weekendzie.

Byłam w sobotę na małych zakupach, generalnie po fleki do butów, ale wróciłam też z dwupakiem Sensibio (34,9, grzech nie wziąć ) i z dwoma lakierami - czerwonym Essence i pachnącym Eveline w takim kolorze różowo-bordowym. Wyprowadziła mnie z równowagi sprzedawczyni z drogerii, która chodziła za mną po sklepie i patrzyła mi przez ramię na kosmetyk, który trzymam w rękach. Okropność.

Na szczęście mam już prawie wszystkie prezenty, chciałabym jeszcze dokupić coś siostrze ale nie wiem, co, zawsze mam problem z prezentami dla niej.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:12   #3694
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Tradycyjna panna cotta (Panna Kota) też jest prosta do zrobienia

A wczoraj pół dnia piekłam pierniczki - takie cienkie i kruche jak kiedyś były w Ikei Upiekłam też trochę takich większych i grubszych na choinkę, jak będę mieć wenę po pracy to je polukruję
Następnym razem spróbuję zrobić z normalnego przepisu

Moja mama też wczoraj napiekła pierników. Ale twarde jak kamień. Oby nieco zmiękły do świąt, bo póki co można zęby połamać

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Wyprowadziła mnie z równowagi sprzedawczyni z drogerii, która chodziła za mną po sklepie i patrzyła mi przez ramię na kosmetyk, który trzymam w rękach. Okropność.
Oj, też niecierpię takich akcji
Stary 2011-12-19, 14:37   #3695
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
O jakie fajne, ale nie widziałam ich nigdzie w Krakowie.
Ja widziałam kompletnie wymieciony stand w Rossmannie pod Bagatelą. Pytałam też w innym, mają je wszędzie powoli wprowadzać.
Stary 2011-12-19, 16:57   #3696
rzyrafka
Zakorzenienie

omg, ja nie wiem co to będzie dalej- co impreza to lepsza

znalazłam swoją świąteczną piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=qV2vuENvPbc i od razu czuję święta

Zaliczyłam ostatniego Dextera na szczęscie już w styczniu wraca Californication

Zużyłam peeling do twarzy Avonu i mini odżywke do włosów TBS.

W piątek wypatrzyłam w Harpers Shoes kozaki podobne do tych wojasowych. też w kolorze wielbłąda, z Marco Tozzi. Są przecenione z 369 na 286 no i nie wiem...
Stary 2011-12-19, 17:22   #3697
Hosenka*
Zakorzenienie

Zapomniałam wkleić piątkowo-sobotnie zakupy
Dzisiaj wróciłam z paletką Nude'tude.

Czekam jeszcze na zamówienie z helfów i koniec zakupów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3085.jpg (48,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF3086.jpg (44,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF3090.jpg (40,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF3096.jpg (43,8 KB, 13 załadowań)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-19, 18:09   #3698
rzyrafka
Zakorzenienie

No, nieźle poszalałaś
Stary 2011-12-19, 18:14   #3699
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
O, dzięki za opis Chyba się przejadę do Hebe zobaczyć te limitki, bo żelowych kremów nie bardzo lubię, a jakimś trafem skończyły mi się kremy do rąk i nic nie mam... W domu używam masła tbs z orzechem brazylijskim, ale do pracy czy torebki mogłabym mieć normalny krem do rąk. No i potrzeba wygenerowana

Jeśli zamówiłaś w Świcie, to powiem Ci, że ta sala jest dosyć duża i raczej płaska. Ja tam zawsze byłam mniej więcej po środku i było w porządku... Ale trudno mi powiedzieć jak byłoby na samym końcu:/
Mi właśnie ten żelowy bardzo odpowiada, w sumie trudno mi opisać konsystencję, musisz sama zobaczyć

No właśnie w Palladium. "Moje" miejsca to 21 i 22 w 6 rzędzie. A teraz widzę, że zwolniły się też 4 i 3 w piątym, ale chyba są porównywalne. Na wszelki wypadek zarezerwowałam i te
Tutaj rozkład sali:

https://www.ebilet.pl/bilety.php?id=60083

Cytat:
Byłam w sobotę na małych zakupach, generalnie po fleki do butów, ale wróciłam też z dwupakiem Sensibio (34,9, grzech nie wziąć ) i z dwoma lakierami - czerwonym Essence i pachnącym Eveline w takim kolorze różowo-bordowym. Wyprowadziła mnie z równowagi sprzedawczyni z drogerii, która chodziła za mną po sklepie i patrzyła mi przez ramię na kosmetyk, który trzymam w rękach. Okropność.
Gdzie tak tanio upolowałaś Sensibio?

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
o
Zużyłam peeling do twarzy Avonu i mini odżywke do włosów TBS.
A ja balsam, żel pod prysznic i szampon

Cytat:
Poszalałaś Jak dobrze, że żadna z tych paletek nie pasuje mi kolorystycznie

A my byliśmy wczoraj na Listach do M. Fajnie wprowadza w świąteczny nastrój

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 06:09   #3700
isa666
Zakorzenienie

Cytat:

Czekam jeszcze na zamówienie z helfów i koniec zakupów
No, nieźle nieźle
Też chcę perfumy, ale muszę poczekać do po świętach, bo nie chcę ryzykować zamówienia i wysyłki w tym gorącym okresie.

Umyłam się wczoraj wreszcie malinowo-waniliowym żelem OS. O mamuśku co za zapach Dawno nie miałam takiego ślinotoku z powodu zapachu kosmetyku.
Stary 2011-12-20, 09:50   #3701
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Gdzie tak tanio upolowałaś Sensibio?
W krakowskiej aptece, nazywają się Niezapominajka, ale chyba nie mają internetowej, nigdy w sumie nie szukałam.

Byłam wczoraj na zakupach z moją mamą. 4 godziny łażenia po sklepach, coś przerażającego. A jutro mam iść z mamą TŻa. Mam nadzieję, że chociaż ona będzie miała skrupuły przy włóczeniu mnie po sklepach.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2011-12-20, 11:13   #3702
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj miałam przemiły dzień, od dziewczyn dostałam uroczy zestaw TBS Spiced Vanilla - pachnie tak (jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję! )

Cytat:
Fajnie, że było nas tak dużo i że też miałaś czas

Sleepy, jeszcze raz Ci dziękuję za granatowy liner (Sleepy specjalnie wczoraj przyjechała, żeby mi przywieźć liner Catrice z limitowanki No. może przy okazji a nie specjalnie). Dziś go użyłam, jest sporo suchszy niż ten z Essence, trudniej się go nakłada, ale ten kolor Nałożyłam najpierw bazę, później jasny cień, na takich powiekach linery trzymają mi się zazwyczaj cały dzień - ten po 3 godzinach się lekko odbił, ale jak to poprawiłam, to jest ładny do tej pory (od 6!), więc może źle go na początku nałożyłam...
Teraz musisz wymyśleć, czym mam się odwdzięczyć
Cytat:
specjalnie czy nie, bardzo miło, że wpadła na nasze spotkanie
oo, nie sądziłam, że Catrice ma takie dobre linery, nigdy nie miałam żadnego w takiej postaci - zawsze tylko te w pędzelkach

Dziewczyny, ja też miałam bardzo udany dzień

Kochanie, oby liner dobrze Ci służył. U mnie po kresce nie było śladu po 2 godz, bardzo się odbijał. Skusiłam się za to brąz ze stałej oferty i ten bardziej mi się podoba, jest bardziej trwały. Natomiast z linerami z Essence mam zupełnie odwrotnie: czarny bardzo szybko mi się odbija i znika z właściwego miejsca(po ok 4 godz musiałam go rozetrzeć na smoky bo z kreski już nic nie zostało), a turkus z limitowanki letniej jest nie do zdarcia, kreska w niezmienionym stanie trzyma się ponad 10godz

Cytat:
Możecie być ze mnie dumne
Ze mnie też możecie być dumne, jak na NK przystało skusiłam się na dwa róże oba śliczne, są w fazie różnych testów, z brązerem lub bez; jestem bardzo zadowolona z efektów.

Cytat:

Wymyśliła, że na kolację wigilijną zrobię sałatkę surimi i tartę z grzybami. Mam nadzieję, że tarta będzie dobra, a przynajmniej będzie jakieś urozmaicenie od tych wszystkich karpi i śledzi.
Tarta brzmi smakowicie.
Ja w tym roku zostałam sama z mamą, tato pojechał do siostry, więc nie będziemy produkować wielkich ilości jedzenia ale zasugerowałam żeby trochę poeksperymentować i zrobić zupełnie nowe potrawy. Śledzie na pewno będą, ale też w nowej odsłonie

Cytat:

Zaliczyłam ostatniego Dextera na szczęscie już w styczniu wraca Californication
Też będę tesknić za Dexterem. Oby dwie ostatnie serie nie zawiodły jesli chodzi o poziom i emocje.
Californication
A co z Housem? Nie lubię jak robią jakies dłuższe przerwy między odcinkami.
Stary 2011-12-20, 12:55   #3703
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam wczoraj na zakupach z moją mamą. 4 godziny łażenia po sklepach, coś przerażającego. A jutro mam iść z mamą TŻa. Mam nadzieję, że chociaż ona będzie miała skrupuły przy włóczeniu mnie po sklepach.
A ja zamorduję ojca- jak go pytałam co z prezentami dla rodziny jakieś 2 tyg temu to strzelił fochem, że nie będzie choinki ani prezentów wczoraj sie ocknął i z siostrami rozmawiał żeby coś pokupowały
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Kochanie, oby liner dobrze Ci służył. U mnie po kresce nie było śladu po 2 godz, bardzo się odbijał. Skusiłam się za to brąz ze stałej oferty i ten bardziej mi się podoba, jest bardziej trwały. Natomiast z linerami z Essence mam zupełnie odwrotnie: czarny bardzo szybko mi się odbija i znika z właściwego miejsca(po ok 4 godz musiałam go rozetrzeć na smoky bo z kreski już nic nie zostało), a turkus z limitowanki letniej jest nie do zdarcia, kreska w niezmienionym stanie trzyma się ponad 10godz

Ze mnie też możecie być dumne, jak na NK przystało skusiłam się na dwa róże oba śliczne, są w fazie różnych testów, z brązerem lub bez; jestem bardzo zadowolona z efektów.

Tarta brzmi smakowicie.
Ja w tym roku zostałam sama z mamą, tato pojechał do siostry, więc nie będziemy produkować wielkich ilości jedzenia ale zasugerowałam żeby trochę poeksperymentować i zrobić zupełnie nowe potrawy. Śledzie na pewno będą, ale też w nowej odsłonie

Też będę tesknić za Dexterem. Oby dwie ostatnie serie nie zawiodły jesli chodzi o poziom i emocje.
Californication
A co z Housem? Nie lubię jak robią jakies dłuższe przerwy między odcinkami.
A Avon wypuszcza chyba w 3 katalogu 2012 owe kolory żelowych kredek

mi się zamarzyły róże Tarte, cała seria

A u mnie jak co roku jedna (i niestety wciąż ta sama) babcia jest pokrzywdzona przez drugą. Ja nie wiem jak można być tak upartym, za żadne skarby nie da się przekonać żebysmy zrobili święta w Krakowie, tak żeby obie babcie porzyjechały (transport i nocleg to pikuś). I powoli mnie już to męczy, atmosfery brak Marzy mi się, żeby to wreszcie poustawiać we właściwym porządku...

Oo, nie wiedziałam, że jż wiadomo o następnych seriach- ale fajnie!
A Californication już leci, właśnie zauważyłam na moim ulubionym serwerze http://tubeplus.me/browse/tv-shows/Last/ALL/
Też nie luie takihc porzerw, wg tubeplus House ma być dopiero 23.01. Jakoś wyczekam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Tarte-AmazonianBlush.jpg (112,1 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-12-20, 20:10   #3704
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Garniera wzięłam, bo jako jedyny ze sprayów był przeceniony i już go kiedyś miałam a potrzebowałam czegoś do używania do ubrań, które bardzo łatwo brudzą się od sztyftu. Nie wiem jak to opisać, ale w niektóre moje sweterki noszone na gołą skórę a które piorę ręcznie strasznie "wżera" się sztyft i potem trudno to doprać.

Co do L'Occitane to niestety obawiam się, że jeszcze długo nie będę w stanie wydać takiej kwoty na krem do rąk, ale przyznam, że zapachy mają piękne.
ja miałam różowy spray, faktycznie nie brudził
sztyftów nie używam, bo mam podobne doświadczenia, za to zielona kulka Adidasa nigdy nie robiła mi problemów myślałam, że wycofali ten deo ze sprzedaży, ale jakiś czas temu widziałam w Hebe (sama mam w zapasie 2 sztuki)

L'Occitane też nie kupuję, dostałam kiedyś zestaw z mydełkiem i perfumami w kremie, teraz dopiero otworzyłam ten krem i stwierdzam, że bardzo dobry, innym wersjom przyglądałam się w sklepie, ale nigdy nie skusiłam
Cytat:
niezłe szaleństwo
Cytat:
Umyłam się wczoraj wreszcie malinowo-waniliowym żelem OS. O mamuśku co za zapach Dawno nie miałam takiego ślinotoku z powodu zapachu kosmetyku.
nie kuś

ja dziś mam strasznie kiepski dzień, w sobotę zmarł mój pradziadek, dziś byłam na pogrzebie strasznie mi przykro, niby taka kolej rzeczy (pradziadek miał 97 lat - piękny wiek, wiem), ale i tak cholernie mi szkoda..
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 23:21   #3705
rzyrafka
Zakorzenienie

pięknego wieku dożył pradziadek

zrobiłam takie oto coś- jak zobaczyłam zdjęcia to musiałam http://www.makelifeeasier.pl/gotowan...-z-mascarpone/ wyszło super!

Mamy choinkę, już świeci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-21, 06:08   #3706
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziś mam strasznie kiepski dzień, w sobotę zmarł mój pradziadek, dziś byłam na pogrzebie strasznie mi przykro, niby taka kolej rzeczy (pradziadek miał 97 lat - piękny wiek, wiem), ale i tak cholernie mi szkoda..

Chyba mnie jakieś przeziębienie bierze, bo od 2 dni ledwo rano wstaję a popołudniami ledwo żyję. Do tego katar i ból głowy. Oczywiście jak zawsze przed świętami muszę być chora
Stary 2011-12-21, 07:19   #3707
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
pięknego wieku dożył pradziadek

zrobiłam takie oto coś- jak zobaczyłam zdjęcia to musiałam http://www.makelifeeasier.pl/gotowan...-z-mascarpone/ wyszło super!

Mamy choinkę, już świeci
Jakoś nie mam zaufania do takich płaskich wypieków.

Instagram

Stary 2011-12-21, 13:19   #3708
rzyrafka
Zakorzenienie

zwykłe kruche ciasto- tylko mi pekło przy wyjmowaniu, ale skleiłam kajmakiem

Wreszcie "prawdziwy" śnieg spadł
Stary 2011-12-21, 13:39   #3709
isa666
Zakorzenienie

rzyrafko ja właśnie patrzę z przerażeniem na ten śnieg, ale tata twierdzi, że drogi u nas czarne. Choć i tak się trochę boję jechać, nawet jeśli na drodze ten śnieg nie leży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-21, 13:54   #3710
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
rzyrafko ja właśnie patrzę z przerażeniem na ten śnieg, ale tata twierdzi, że drogi u nas czarne. Choć i tak się trochę boję jechać, nawet jeśli na drodze ten śnieg nie leży
Ale nie dajmy się zwariować, śnieg w grudniu to raczej normalne zjawisko
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2011-12-21, 14:24   #3711
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam się bardzo cieszę W końcu bedzie można jechać na narty

Przyszła paczka z helfów Tylko gdzie ja to poupycham W naszym mieszkaniu nie będę miała problemu, bo jedna duża szafka w łazience jest zarezerwowana na moje mazidła

Instagram

Stary 2011-12-21, 15:11   #3712
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, i tak cieszę się, że przyszedł dopiero teraz a nie np. już w listopadzie.
Tak czy siak jechało mi się okropnie, nienawidzę w taką pogodę prowadzić auta
Stary 2011-12-21, 19:34   #3713
emememsik

Hosenko, koniecznie daj znać jak dowiesz się o jakimś stoku blisko NS na którym można będzie dobrze pojeździć. Strasznie tęsknię za nartami.

REKLAMA
Stary 2011-12-21, 19:46   #3714
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko, koniecznie daj znać jak dowiesz się o jakimś stoku blisko NS na którym można będzie dobrze pojeździć. Strasznie tęsknię za nartami.
OK
Chyba Wierchomla jest już czynna, Rytro też.

Pokażę Wam łazienkę

Na pierwszym zdjęciu tam gdzie się kończy wanna po lewej stronie idzie już ściana, a na pozostałych tam jest wnęka, która powstała przez zburzenie części ściany między łazienką a WC.
Dzięki uzyskanemu miejscu mogliśmy dać większą o 30 cm wannę i jeszcze trochę miejsca zostało
Schodek po prawej stronie powstał przez zabudowanie rury, która idzie od wanny.
Górna rurka, którą widać na pierwszym zdjęciu jest obudowana i mamy tam 2 światełka
Na ścianie we wnęce, za wanną będą półeczki, prawdopodobnie szklane i nad półeczkami też jest światełko.
W piątek łazienka i WC będą gotowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2882.jpg (29,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1324487139533.jpg (18,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1324487145994.jpg (16,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1324487160842.jpg (18,8 KB, 29 załadowań)

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-12-21 o 19:53
Stary 2011-12-21, 21:15   #3715
emememsik

Hosenko, co za zmiana, super!

fuksja, kupiłam sobie ten sam odcień szminki Kate co Ty
Stary 2011-12-21, 21:45   #3716
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
fuksja, kupiłam sobie ten sam odcień szminki Kate co Ty
Śliczna jest, prawda?

Jutro pracuję ostatni raz przed świętami, a po pracy jadę z TŻem do rodziców Bardzo się cieszę.
Prezenty mam już wszystkie, całkiem łatwo poszło w tym roku. TŻ za to przygotował dla mnie jakąś niespodziankę i mnie stale tym dręczy.

Po pracy zajrzałam dziś do Sephory i Rossmanna. Udało mi się upolować jeszcze kremy Mineral Flowers (wzięłam czerwony i żółty), szkoda, że nie było już kosmetyków do ciała albo maseczek. No i jeszcze w R. zaopatrzyłam się z kilka znanych mi prawie naturalnych niezbędników - emulsję do mycia twarzy z dziką różą, pomadkę ochronną i maskę do włosów Alterra i dwie maseczki Noni Care.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 23:58   #3717
rzyrafka
Zakorzenienie

A ja zużyłam krem do rąk schellerowy z rokitnikiem i wyrzuciłam zeschnięte resztki ostatniego graffiti-topu IsaDory.

Jutro się spotykam z dawno nie widzianą przyjaciółką na rynku, pójdę wcześniej i kozaków poszukam...

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 06:34   #3718
isa666
Zakorzenienie

Hosenko, super, że remont idzie sprawnie

fuksjaa fajnie Ci, ja nie wiem czy jutro mam być w pracy czy nie. Szefowa nic nie wspominała a mi tak głupio dopytywać o wolne, bo urlop i tak mam już wykorzystany, więc ewentualny dzień wolny zależy od niej

W ogóle nie wiem czy Wy też macie taki ciężki ten tydzień? Chyba, że tylko mnie przez to przeziębienie jakoś całkiem siły opuściły.
Stary 2011-12-22, 08:50   #3719
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
W ogóle nie wiem czy Wy też macie taki ciężki ten tydzień? Chyba, że tylko mnie przez to przeziębienie jakoś całkiem siły opuściły.
Ja miałam gorszy zeszły tydzień, ten był w miarę ok.

Idę zaraz farbować włosy i się pakować
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 08:57   #3720
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ja też jestem jakaś taka osłabiona w tym tygodniu, kryzys miałam we wtorek, ale nie wiem w sumie co mi jest, bo przeziębienie się trzyma ode mnie z daleka. W kość mi daje tylko klimatyzacja w pracy od której mam katar i podrażnione oczy.

Fajnie że spadł śnieg na święta, mam nadzieję, że się nie stopi chociaż do soboty. Dzisiaj idziemy z TŻem jeszcze na ostatnie zakupy - ma sobie wybrać jeszcze jeden dodatek do prezentu a mi brakuje przyprawy do piernika. Jutro jeszcze tylko jeden dzień do pracy i święta, szkoda tylko że w sobotę i niedzielę większość wypada.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości