Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-27, 16:07   #3691
make_up_istka
BAN stały

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Co jak co,ale świadomość,że obok nas w tak trudnej chwili znajduje się ukochana osoba,dodaje wielu sił,i pomaga jakoś to wszystko przetrwać
Mój mąż stwierdził dzisiaj(bo starałam się mu wyperswadować,żeby zrezygnował z bycia przy kolejnym porodzie), tak:''Dorotko,słońce,byłe m z Tobą przy poczęciu,to będę i przy rozwiązaniu''
Rozbroił mnie tym zupełnie
Mój mówi dokładnie to samo: brał udział w poczęciu malutkiej, to chce również brać udział w jej przyjściu na świat. To są dwa momenty kiedy uważa że nie powinno go zabraknąć.

Z jednej strony wydaje mi się że w ciąży jestem już wieczność, a z drugiej, że czas tak szybko mija. Pamiętam jak zazdrościłam części z Was że jesteście już w drugim trymestrze, po 13. tygodniu i możecie się poczuć bezpieczniej, potem jak niektóre z was były już w 24. tygodniu, że to tak blisko, że ósmy miesiąc to już zupełna końcówka, twierdziłam że po 30. tygodniu to już w ogóle wszystko z górki i tak strasznie blisko porodu, a teraz te ostatnie tygodnie niesamowicie mi się dłużą...

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-27 o 16:14
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:19   #3692
Jelly37
BAN stały

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

W sumie mam troszkę wątpliwości,ale skoro mojemu mężowi zależy na tym,by powitać swoje dziecko od razu,to proszę bardzo
Ale te słowa były po prostu rozbrajające

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Już niewiele Ci zostało
Tak,mnie też się ostatnie tygodnie oczekiwania trochę dłużyły-byłam ciekawa,kiedy w końcu się zacznie
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:25   #3693
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość

W sumie mam troszkę wątpliwości,ale skoro mojemu mężowi zależy na tym,by powitać swoje dziecko od razu,to proszę bardzo
Ale te słowa były po prostu rozbrajające

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Już niewiele Ci zostało
Tak,mnie też się ostatnie tygodnie oczekiwania trochę dłużyły-byłam ciekawa,kiedy w końcu się zacznie
A czemu masz wątpliwości? Coś było nie tak, że tym razem nie jesteś pewna, czy chcesz aby mąż był przy porodzie?

Wiem, ze niewiele mi zostało, ale im bliżej tym bardziej czas mi się dłuży. Jestem już tak wykończona, że marzę o tym, żeby urodzić. Nieważne czy normalnie czy przez cesarkę. Po prostu chcę już mieć małą przy sobie. TŻ cały czas obstawia 4.01
Stary 2010-12-27, 16:25   #3694
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Cześć Mamuśki

Malutkie laleczki wizażowe sa po prostu cudne wszystkie 4

lilijko -nie przeciekaj to jeszcze za wcześnie
marlena-Ty już możesz

A co do porodu z Tż to pierwszą rodziłam sama -masakra ,drugą już z Tż wogóle nie ma porównania . Bolało jak cholera za 1 jak i za 2 razem ,ale samo to ze Tż był przy mnie to mi bardzo pomogło.Jak jesteś sama to całą uwagę skupiasz na bólu ,a tak chociaż na chwilę się rozproszysz i tak nie skupiasz na skurczach. Teraz też rodzimy razem

jejku zapomniałabym Jelly (babciu kochana gratulacje )
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:26   #3695
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ciekawostka
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/l...-ojcow,1576102
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:28   #3696
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

dostalam wiadomosc od Muron

Cytat:
Leze sama na nowym oddziale, dowiem siewiecej jutro na obchodzie. 2 razy bylam w szpitalu przez te przeprowadzki, na dole 4 rodza, oddzial super

zazdroszcze jej tego oddzialu
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:30   #3697
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

to super , przecież tak bardzo chciała na nowym oddziale leżeć

może przetrzymają ją do nowego roku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 16:34   #3698
Jelly37
BAN stały

Nie wiem własnie,czemu...z jednej strony chcę,ale z drugiej nie chcę..a nuż się przestraszy moich krzyków?
Pamiętam,jak raz,jak miałam silny skurcz-wrzasnęłam wtedy:''O ku**a!''.
Mąż lekko zdziwiony,ale zacząl się smiac
Ja nie przeklinam,ale wtedy mi się zwyczajnie wyrwało
Ale raczej będzie przy porodzie-widzę,jak mu na tym zależy,mnie zresztą tez...co do tych wątpliwości-pewnie coś mi odkorowało,jestem w ciąży,hormony szaleją i te sprawy

Anula,dziękuję

JeSuis,super
Doczekała się nasza mamuśka nowego oddziału
Teraz tylko czekamy na info o jej córeczce

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-27 o 16:36
Stary 2010-12-27, 16:42   #3699
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;24008616]Cześć Mamuśki

Malutkie laleczki wizażowe sa po prostu cudne wszystkie 4

lilijko -nie przeciekaj to jeszcze za wcześnie
marlena-Ty już możesz

A co do porodu z Tż to pierwszą rodziłam sama -masakra ,drugą już z Tż wogóle nie ma porównania . Bolało jak cholera za 1 jak i za 2 razem ,ale samo to ze Tż był przy mnie to mi bardzo pomogło.Jak jesteś sama to całą uwagę skupiasz na bólu ,a tak chociaż na chwilę się rozproszysz i tak nie skupiasz na skurczach. Teraz też rodzimy razem

jejku zapomniałabym Jelly (babciu kochana gratulacje )[/QUOTE]
a witamy, witamy
zaciskam nóżki twardo

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Agape opanowałaś to allegro z wyprawką??
Stary 2010-12-27, 16:43   #3700
kaskup
Rozeznanie

fajnie że Muron trafiła tak jak chciała na ten nowy oddział..

Lilijka Ty sie nie wygłupiaj z tymi przeciekami..

ja dziś sie najeśc nie moge, nie to że głoda jestem tylko cały czas mam na cos ochote..
cukry dalej mi leca..
po barszczu plus uszka z miesem mialam 81
coraj bardziej sie boje, ale sroda juz nie daleko wiec przynajmniej dowiem sie czy mi sie nic nie skruciło..

a u nas tak sypie ze nic z okna nie widac..

http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostk...wiadomosc.html

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-12-27 o 16:45
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:46   #3701
make_up_istka
BAN stały

Ja się dziś czuję masakrycznie. Choróbsko przejść nie chce tylko się nasila. Może katar już tak strasznie nie męczy, ale gardło strasznie i jestem osłabiona... Muszę się kurować, bo jak ja będę rodzić?!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 16:51   #3702
Jelly37
BAN stały

Make-up-istko,ja też cos jestem chora..ucho mnie tak rozbolało,że masakra normalnie.

No,ale Twój poród tuz,tuz,więc się kuruj
Stary 2010-12-27, 16:52   #3703
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

make_up_istka kuruj się kochana, kuruj...........
Stary 2010-12-27, 17:02   #3704
ligotka
Rozeznanie

kurcze a ja dolka przez ta nauke zlapalam, jeszcze nigdy nie czulam sie taka bezsilna, niby to tylko kwestia mojej silnej woli i zabrania sie do pracy, ale to jakies silniejsze ode mnie jest, po prostu nie potrafie i juz, az mi sie ryczec chce.... wiem marudze Wam tu ale jakos mezus w pracy wiec nie mam komu, nie wspomne o tym ze i tak mnie nie rozumie aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bede krzyczec!!!
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 17:08   #3705
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

kaskup-ja też dzisiaj jestem jak studnia bez dna ,jem,jem,jem.....i dalej jestem głodna

make_up_istka-zdrówka życze
ooo widzę że muron trafiła na nowy oddział tak jak chciała

Ja póki co się trzymam ,nawet przeziębiona nie byłam ,ale moja mała mi własnie zasneła a to dobrze nie wróży ..... Ona spi w ciągu dnia tylko wtedy gdy jest chora ,tfu,tfu.żeby nie wykrakać
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 17:09   #3706
marleen32
Rozeznanie

Ja bym chciala zeby TZ przy porodzie byl (choc czasem nachodza mnie mysli, ze nie, ale jak mowicie to hormony), no ale jak bedzie w praktyce nie wiem, bo nie wiem kiedy sie zacznie, nie wiem kto zajmie sie dziewczynkami, jestem tylko umowiona, ze znajoma babcia jednej dziewczynki, ze w razie czego, ona odbierze mi dzieciaki, i wezmie do siebie, ale nie chcialabym tak szczerze, bo to obca kobieta, kochana bardzo i pomocna, ale sama ma tyle pracy, ze jak pomysle, ze oprocz tego, ze odbiera swoje dwie wnuczki, jeszcze ekstra po moja starsza pobiegnie (bo mlodsza konczy lekcje tak jak jej wnusia, wiec odbierze je obie na raz),no i ma swoja chora mame i tesciowa pod opieka, to po prostu mi glupio.
Ale pewno wyjscia nie bede miala, bo z rodziny TZ, nikt nam takiej pomocy nie zaproponowal, a swojej rodziny tu nie mam, oprocz siostry, ktora mieszka ponad 200 km. ode mnie, i sama w ciazy jest.
Idealnie by bylo, jakby porod zaczal sie w tygodniu, zaraz jak zaprowadze rano dziewczyny do szkoly, i zeby mloda urodzila sie w 3 godziny, wtedy TZ zdazylby i przy porodzie byc, i odebrac dzieciaki, albo choc starsza, no ale idealnie, to u mnie nigdy nie jest.
Rodzina TZ nie zaproponowala, ze w razie co dzieciaki moga byc u nich, ale jak bede blizej terminu, to pewno beda co dzien telefony, czy to juz.
Super, ze Muron trafila na nowy oddzial, tak jak chciala
Lilijko nie zartuj z tymi wodami nawet, ja tez mam jakas plynna bezwonna wydzieline, ale mialam ja tez przed ginka, wiec wychodze z zalozenia, ze to jest normalne, bo mowila, mi ze wody sa ok .
Boszz jak ja wszystko pozapominalam z poprzednich ciaz...
Tez bym chciala miec ta moja malenka juz przy sobie, ale raz ze gotowa nie jestem, ani nie spakowana, ani nie zaopatrzona, a najwazniejsze, dla niej to za wczesnie, wiec musi, po prostu musi minimum 3 tygodnie w brzuszku siedziec.
No, a ja mam przeczucie, ze posiedzi dluzej
Bardziej, od tego, ze chcialabym ja miec juz (a raczej porod za soba), to chce ja miec zdrowa, niech wiec siedzi tyle ile musi, zeby problemow nie miec zadnych
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 17:09   #3707
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
kurcze a ja dolka przez ta nauke zlapalam, jeszcze nigdy nie czulam sie taka bezsilna, niby to tylko kwestia mojej silnej woli i zabrania sie do pracy, ale to jakies silniejsze ode mnie jest, po prostu nie potrafie i juz, az mi sie ryczec chce.... wiem marudze Wam tu ale jakos mezus w pracy wiec nie mam komu, nie wspomne o tym ze i tak mnie nie rozumie aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bede krzyczec!!!
Kochana,nie martw się
Spokojnie,dasz sobie ze wszystkim radę
Zjedz cos pysznego,od razu będziesz się lepiej czuła
Stary 2010-12-27, 17:09   #3708
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ligotko wszystko będzie dobrze, to przez ciążę tak jest. Ja z kolei czuję się jakbym straciła rozum, czasami też odnoszę wrażenie, że jestem głupsza... To tylko hormony....

kurka wodna, co jest, wizaż nawala czy co?? strasznie dzisiaj chodzi, a może jest przeciążony??
Stary 2010-12-27, 17:15   #3709
marleen32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ja się dziś czuję masakrycznie. Choróbsko przejść nie chce tylko się nasila. Może katar już tak strasznie nie męczy, ale gardło strasznie i jestem osłabiona... Muszę się kurować, bo jak ja będę rodzić?!
nie chce Cie straszyc, ale u mnie wlasnie najwczesniejszy objaw porodu, w obu przypadkach, to takie przeziebienie bylo
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 17:16   #3710
ligotka
Rozeznanie

dzieki dziewczynki
Słodkie odpada jem co chwile, potem mam zgage, pije mleko i tak w kółko! Ech nie wiem co ze soba zrobic, jakos ze wszystkim sobie radze, a tu sama ze soba nie ptorafie

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

dzieki dziewczynki
Słodkie odpada jem co chwile, potem mam zgage, pije mleko i tak w kółko! Ech nie wiem co ze soba zrobic, jakos ze wszystkim sobie radze, a tu sama ze soba nie ptorafie

taaaa nawala :/

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

dzieki dziewczynki

taaaa nawala :/
Stary 2010-12-27, 17:18   #3711
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

wygrałam aukcję na all z tym śpiworkiem z żyrafką, ale ciężko było

ligotka ja wczoraj wieczorem załatwiłam się na amen miałam zgagę i zjadłam na dodatek mandarynki, które oczywiście spotęgowały tylko ów dolegliwość
Stary 2010-12-27, 17:20   #3712
Jelly37
BAN stały

Noo,Wizaż dzis strasznie muli

Ligotko,nie martw się,naprawdę

Marleen,ja też wolę,żeby mąż był przy mnie podczas porodu(tak,jak mówiłam-to duzo daje).
Swoją drogą,gdy teściowa się o tym dowiedziała,to wzięła mnie na ''babską rozmowę''.
Powiedziała,że ''mężczyzna nie powinien widziec rodzącej zony,bo widok krwi,i tych wydzielin sprawi,że będzie czuł do niej obrzydzenie i nie będzie chciał z nią współżyć''.
Stary 2010-12-27, 17:20   #3713
ligotka
Rozeznanie

oj widzisz lilijko ja tez stara a glupia jestem bo juz trzy razy mnei dzis zlapala po tym samym - rogalikach mamusi, a i tak je ciagle jem :/ gratuluje spiworkow!
Stary 2010-12-27, 17:20   #3714
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

aaaaaaaaaa i chwalę się moim zakupionym łóżeczkiem
http://allegro.pl/item1368739595.html
Stary 2010-12-27, 17:28   #3715
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
a witamy, witamy
zaciskam nóżki twardo

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Agape opanowałaś to allegro z wyprawką??
chyba musze przełożyć zakupy wyprawkowe na niewiem kiedy dostalismy odp. n pismo o rozłożenie tych 3tysiaków za prąd na raty... do jutro mam wpłacić połowe a drugą połowe do 28 stycznia a do 5 stycznia jeszcze 450zł normalnej opłaty za prąd... jakbyśmy co tydzien wyplate dostawali nie mam na nic ochoty... a kasa na wyprawke idzie na prąd się nacieszyłam...

jelly gratuluje zostania młodą babcia (z pobudek czysto egoistycznych też bym tak chciała)

chantalle, achaia przesłodkie te wasze kruszynki

ide zjeść coś słodkiego...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 17:34   #3716
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
chyba musze przełożyć zakupy wyprawkowe na niewiem kiedy dostalismy odp. n pismo o rozłożenie tych 3tysiaków za prąd na raty... do jutro mam wpłacić połowe a drugą połowe do 28 stycznia a do 5 stycznia jeszcze 450zł normalnej opłaty za prąd... jakbyśmy co tydzien wyplate dostawali nie mam na nic ochoty... a kasa na wyprawke idzie na prąd się nacieszyłam...

jelly gratuluje zostania młodą babcia (z pobudek czysto egoistycznych też bym tak chciała)

chantalle, achaia przesłodkie te wasze kruszynki

ide zjeść coś słodkiego...
Dziękuję
Ja sie wprawdzie zupełnie tej nowej roli nie spodziewałam,ale jestem szczęśliwa

Przekichane z tą wyprawką...miałas juz zakupy robić,a tu takie cyrki z tym prądem...
I fakt,oni tam chyba myślą,że ludzie co tydzień mają duży przypływ gotówki....
Stary 2010-12-27, 17:34   #3717
mysiopez
Zadomowienie

własnie byli u nas znajomi. Ale zaczełam się zle czuć.. jestem pełna na maxa, az mi nieodbrze...i spac mi się starsznie chce..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 17:45   #3718
ligotka
Rozeznanie

agape koszmar, oni sa beznadziejni, sama sprawe olali, a teraz dali raty takie ze szkoda gadac, przeciez mogli zrobic miesieczne odstepy wrrrrr
Stary 2010-12-27, 17:54   #3719
olbka
Zadomowienie

Łóżeczko prześliczne też bym chciała z szufladą, ale niestety to bez sensu, bo u nas nie ma miejsca, żeby ją rozłożyć... Łóżeczko stoi tuż przy naszym łóżku, miejsce jest tylko na nogi.

Jelly, ja jestem pewna, że będę bluzgać na czym świat stoi klnę jak szewc, a w takiej sytuacji to już na bank

Ligotka, nie martw się, ja mam roboty tyle, że głowa mała, a na wizażu siedzę...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 18:00   #3720
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
agape koszmar, oni sa beznadziejni, sama sprawe olali, a teraz dali raty takie ze szkoda gadac, przeciez mogli zrobic miesieczne odstepy wrrrrr
az sie zastanwiam jak ja to robie ze jeszcze nie becze dziecko rzeczywiscie dodaje siły i motywacji

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości