|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Mateuszek tak spokojnie trzymal raczki podczas jedzenia? bo jakies czyste wygladaja... ![]() ![]()
![]() |
#3692 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() A Ty fajnie wymyśliłaś z zastępowaniem spacji kropkami ![]()
![]() |
#3693 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Byłam.dzisiaj.z.tą.kupką. Małego.u.Pediatry.bo.zdaw ało.mi.się.że.są.w.niej.s mużki.krwi.i.Pani.doktor. powiedziała.że.krwi.napew no.nie.ma.i.nie.jest.to.n apewno.kupa.trzustkowa.że .jest.dobra.tylko.rzadka. i.przepisała.ki.saszetki. na.zagęszczenie.ale.skoro .kupa.jest.ok.i.mimo.żewo dnista.czasem.ale.robi.ta ką.ilość.jaką.robił.czyli .nie.jesttobiegunka.więc. dam.mu.tą.marchew.z.kleik iem.i.może.się.zagęści.Po .jakim.czasie.dawania.mar chewki.u.Was.kupka.się.po prawiła??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny - jakie są wasze opinie nt. nosidełka Ergobaby? Jest ktoś, kto ma lub chociaż testował? Julka ma już 6,5 kg, więc przymierzam sie powoli do zakupu, ale wolałabym znać wasze zdanie
![]() Popłakałam się dzisiaj robiąc ćwiczenia Julci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3695 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/lovi-kubek-niekape...582691852.html Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W tesco są fajne przeceny na f&f 5szt body białych z napisami "i love mamy,I love daddy,itp." 20,30zł 5szt body z tom&Jerry 31,00 zł ![]() i zakupiąłm dynię będzie zupa krem-oczywiście dla mnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3696 |
Zakorzenienie
|
Innocence u nas po marchewce juz na drugi dzien sie poprawilo z 10 kup na 3. poprawa ogolnie pierwszego dnia juz byla widoczna - kupka co poszla wieczorem byla zageszczona.
#3697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- JA mam jeszcze jedno pytanko. Niech mi któraś wyjaśni ten schemat- po 6tym mies. http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...po-6-miesiacu/ Chodzi mi konkretnie o nast. kwestie: 1. W wielu schematach w 5 czy 6 mies. czy nawet później napisane jest 4x mleko początkowe. A tutaj w sumie zaledwie w 2ch miejscach 2. Na śniadanie i kolację to mleko napisane jest zamiennie z innymi produktami więc jak to jest? Podawać inne produkty czy mleko? Jak Wy będziecie z tym mlekiem po6tym mies? Tym bardziej jeśli do popicia daje się wodę lub soki
![]() |
#3698 |
Zakorzenienie
|
Magiusa, marchewka dziala regulujaco na kupki, czyli nie musisz sie martwic
![]() a co do planu - lepiej spojrz na ten niemiecki: http://www.hipp.de/beikost/ratgeber/ernaehrungsplan/
#3699 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Buziunia mojego dziecka to moj maly klonek he he ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3703 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() zarcik... ![]() nie nmam czasu dziewczyny..nic a nic.... taki skok w całej mojej rodzince pl. ![]() nic nie wiem co U WAS?? dodałam dziś do albumu kilka fotek mojego W. I G. jesli ktoś ma ochotę..zapraszam Gabriel przestał dobrze spac w nocy ![]() ciągle wstaje i sie cycusimy ..tulimy..i powaznie rozmawiamy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3705 |
Zakorzenienie
|
Veronic, poświęć czas mężowi a tu wpadaj, jak znajdziesz chwilkę.
![]() ada, rozumiemy-siła wyższa ![]() U nas dziś dużo dużo lepiej. Mam nadzieję, że tak już zostanie, bo i mała i ja byłyśmy wykończone.
![]() |
#3706 |
Rozeznanie
|
Zanim zacznę nadrabiać pytanie na szybko:
Dziewczyny posiadające nosidełka: nosicie w nich maluchy, mimo że nie siedzą jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Rozeznanie
|
A.powiedzcie.mi.bo.ja.rob ie.tak.najpierw.marchew.p rzez.3.dni.pierwszy.dzień .było.3.łyżeczki.dziś.6.a .ile.mam.dać.jutro?dodam. że.gotuje.sama.w.niedziel e.dodam.ziemniaka.po.kole jnych.3.dniach.pietruszke .a.później.brokuła.tylko. brokuł.będzie.ze.słoiczka .i.jak.mam.go.dać.dodać.d o.marchewki,ziemniaka.i.p ietruszki,czy.dać.samego. brokuła.osobno???ijakie.w arzywa.mogę.jeszcze.dać.w .tymmiesiącu.i.kiedy.mam. dawać.tyle.tych.warzyw.że by.Mały.miał.to.jako.posi łek/żeby.jadł.te.warzywa.do.s yta???bo.mięso.od.6.miesi ąca.tak???i.kiedy.owoce?? mam.zamiar.dać.tak
1.marchew,swoja-3dni 2.marchew+ziemniak,swoje-3dni 3.marchew+ziemniak+pietru szka,swoje-3dni 4.brokuł-słoiczek-3dni 5.marchew+ziemniak+pietru szka-3dni 6.groszek.zielony-słoiczek-3dni 7.marchew+ziemniak+pietru szka 8.jabłko kiedy:buraczek,kukurydza, cukinia,fasolka.szparagow a,seler(to.mam.jeszcze.sw oje.ekologiczne) |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do starań...bardzo mi żal jak czytam nie raz na staraczkowych ile już cykli minęło i dalej nic, jak te dziewczyny sie zadręczają z każdym kolejnym cyklem. U nas było tyle fajnie, że zdecydowaliśmy w maju, że od września działamy. Brałam kwas foliowy od czerwca i w pierwszym cyklu się udało. Cytat:
Śpiochy do spania co 2 dni, a koszulka albo body do spania codziennie nowe. Bluzy i spodnie wyjściowe :P co kilka razy. Cytat:
Cytat:
Byłam dziś w rossmanie. Kupiłam małej te łyżeczki to Motylek chyba mówiła, że ma bo na promocji są. Aaaa i moi rodzice się zdeklarowali, że kupują pod choinkę małej tego Dino z kulkami co Diabli pokazywała ![]()
![]() |
#3709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No nie ma co nadrabiać za bardzo ![]() diabli - odnośnie drugiego dziecka: ja żałuję, że nie zdecydowaliśmy się z małżem wcześniej na drugie. Różnica między moimi dziećmi to 3 lata, z perspektywy czasu o wiele wygodniej i łatwiej byłoby mi, gdyby różnica była tylko 1 roku. I dziewczyny szybciej kontakt by załapały... Także tego... no kibicuję Wam ![]() Znowu dostałam dziś w kość na spacerze, pół spaceru to noszenie na rękach i to nie byle jakie, bo trzeba w jednej tylko pozycji ![]() Stąd pytanie o to nosidło, bo ułatwiło by nam życie, ale wszędzie wyczytuję, że dziecko powinno siedzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3712 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mieso mozesz wprowadzic, jak juz bedzie dobra "baza" warzywna, po okolo 2 tygodniach. np. do zestawu marchew+ziemniak+pietruch a dokladasz troszke mieska. cukinie i kukurydze juz mozesz. reszta nie wiem... a owoce to jak chcesz , mozesz podawac jak juz warzywa z miesem beda zaakceptowane na stale w waszym planie, a mozesz podawac zamiennie z warzywami, jesli ci sie nie spieszy do zastepowania cyca. ja np. tak robie - mlody nie poradzil sobie za dobrze z trawieniem miesa, wiec daje mu na razie po troche marchewki, jablko z bananem czy dynie - i to po trochu tylko. mlody uczy sie jesc z lyzeczki, poznaje nowe smaki i ma lepsze kupki, a cyc nadal kroluje ![]() ada, to niezle masz... sie cos Gabrysiowi poprzestawialo ![]() a z wazniejszych info: - diabli nie ma raka ![]() - u cynamonkow kiepsko, beda gadac o przeniesieniu do innego szpitala, bo Adas ma albo zakrzep albo gronkowca (lekarze nie moga sie zdecydowac i tym samym kiepsko im wychodzi leczenie) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3714 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie, Bączek zasnął godzinę wcześniej niż wczoraj.. Był zmęczony i nie chciałam go przetrzymywać..
Mam nadzieję, że jutro nie wstanie godzinę wcześniej niż dzisiaj.. ![]() bo to by oznaczało, że nasz dzień rozpocznie się jutro przed 5 rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja tylko na chwilkę, widzę , że ruch tu niewielki... Mój Bobas zasnął na rękach pół godziny temu... taka przylepa się z niego zrobiła no i noce mamy fatalne, budzi się z krzykiem co 2 godziny ![]() d u pa d u p a d u p a w dzien Wojtuś zachowuje się dobrze ... pięknie robi kupki po zupce (zjadł 160ml a potem jeszcze dopił cyckiem żarłoczek mały:P)... tylko czemu te noce są takie tragiczne? oby dzisiaj było lepiej ![]() dzisiaj byłam na spacerku -była randka z Nelką i dzieciaki pięknie złapały się za rączki ![]() ![]() aaa i musieliśmy zrezygnować z kąpieli we wiaderku, bo Młody znowu w nim stawał ![]() i poszedł do wanny, takie szaleństwo w niej urządził, że szok, obracał się dookoła własnej osi, aż trudno mi było go utrzymać;P szaleniec Dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mialam dzisij na blok porodowy jechac i co zapomnialam , nigdy tej sprawy nie zalatwie ![]() w pn. ide do osrodka juz z M. i zobaczymy co powiedza bo jeszcze konsultacja - 5 specjalistow mam nadzije ze nie bedzie zle mialam prasowac i co i dalej nic ![]() jutro mam poradek z D. i przyszedl dzisij do mnie i mowi mam dla Ciebie niespodzianke i sie przyulil a ja ze to najpiekniejsza niespodzianka jak dostalam i taki usmiechniety wychodzac z pokoju powiedzial jestes najwspanialsza mama na świecie ![]() ![]()
![]() |
#3717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o tak Gabryś popsuł sie i to bardzo... ![]() co dwie godziny cyc..czasem co godzine i tak całą noc.. a wstawał tylko raz i to nad ranem na jedno karmienie..no cóż ..liczę jednak że to chwilowe.. ![]() co do ząbków..byc może ..mimo że moje dzieci późno ząbkują..wiem że takie boleści są już kilka miesięcy wczesniej..zęby przecież już sa i one przesuwając sie bolą podobno bardziej niż same przebicie się ponad dziąsełko..w sumie ostatnią fazą ząbkowania jest właśnie pojawienie sie ząbka... ![]() moje dzieci w tym momencie usnęły..po kąpieli ..po jedzonku..jeden i drugi padł..w tym samym czasie ![]() mam nadzieje że pośpią trochę bo własnie bedę zaraz wsuwac pizze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam cieplo w domu a ona i tak Zawsze ma lewa noge na koldrze. Inaczej się będzie krecic ![]() I ma gole stopki ale skoro tak wygodnie to luz ![]() Wszystkie ciuszki sa na 1dzien.albo i pol. Slinka, pot.. Niby dziecko się nie poci czy vrudzi ale skoro mam tyyyyle ciuszkow to po co ma nosic 2 dni pod rząd ![]() Paaaaadaaamm! Pidczytalam i: Lepszych nocy dla wszystkich mam-zombie Kciuki dla wszystkich planujacych malutkie fasolki ![]() Magiusa-Z zawsze trzeba zabawiać ![]() Diabli-szyja cool ![]() Lonely- oby nie wstal o 5 a milo cie zaskoczyl ![]() Dobranoc girls! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Wtajemniczenie
|
Diabli..bardzo się cieszę ze wyniki wykluczyły "tego co chodzi wspak"
![]() Adasiu Cynamonka całym sercem i myślami jestem przy Tobie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.