Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 16:26   #3691
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Hej.Kochane
Nie.nadrabiam.bo.zepsuła. mi.się.spacja.w.klawiatur ze.w.laptopie.jak.tylko.n aprawie.to.się.odedzwe.Ro zszerzyliśmy.dietę.Mateus zka.o.marchewkeStraszni e.mu.smakujeBuziaki
no brawo! krzeselko od razu przetestowane
Mateuszek tak spokojnie trzymal raczki podczas jedzenia? bo jakies czyste wygladaja... Florek to lapie lyzeczke, pcha paluchy razem z lyzeczka do buzi, no i odpowiednio potem wyglada...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:44   #3692
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Hej.Kochane
Nie.nadrabiam.bo.zepsuła. mi.się.spacja.w.klawiatur ze.w.laptopie.jak.tylko.n aprawie.to.się.odedzwe.Ro zszerzyliśmy.dietę.Mateus zka.o.marchewkeStraszni e.mu.smakujeBuziaki
Pięknie wygląda cały w marchewce
A Ty fajnie wymyśliłaś z zastępowaniem spacji kropkami

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:55   #3693
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Mateuszek tak spokojnie trzymal raczki podczas jedzenia? bo jakies czyste wygladaja... Florek to lapie lyzeczke, pcha paluchy razem z lyzeczka do buzi, no i odpowiednio potem wyglada...
Tak.bardzo.ładnie.jadł.i. tylko.kilka.razy.chwycił. za.łyżeczkę.ale.ubrudził. tylko.troszke.rękawekAn iołek

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Pięknie wygląda cały w marchewce
A Ty fajnie wymyśliłaś z zastępowaniem spacji kropkami
Dziękuje

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Byłam.dzisiaj.z.tą.kupką. Małego.u.Pediatry.bo.zdaw ało.mi.się.że.są.w.niej.s mużki.krwi.i.Pani.doktor. powiedziała.że.krwi.napew no.nie.ma.i.nie.jest.to.n apewno.kupa.trzustkowa.że .jest.dobra.tylko.rzadka. i.przepisała.ki.saszetki. na.zagęszczenie.ale.skoro .kupa.jest.ok.i.mimo.żewo dnista.czasem.ale.robi.ta ką.ilość.jaką.robił.czyli .nie.jesttobiegunka.więc. dam.mu.tą.marchew.z.kleik iem.i.może.się.zagęści.Po .jakim.czasie.dawania.mar chewki.u.Was.kupka.się.po prawiła???

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:55   #3694
prodiament
Raczkowanie

Dziewczyny - jakie są wasze opinie nt. nosidełka Ergobaby? Jest ktoś, kto ma lub chociaż testował? Julka ma już 6,5 kg, więc przymierzam sie powoli do zakupu, ale wolałabym znać wasze zdanie

Popłakałam się dzisiaj robiąc ćwiczenia Julci Ostatnio zawsze pomagała mi mama, tzn. odwracała jej uwagę grzechotkami, zabawkami i zagadywaniem, a dzisiaj jestem sama i mój biedny Aniołek tak strasznie zanosił się płaczem, że i mi łzy pociekły Tak strasznie płakała nawet już po zakończeniu ćwiczeń, że przez dłuższą chwilę nie mogłam jej uspokoić nawet cycem
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:56   #3695
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
proszę https://drive.google.com/file/d/0B9x...it?usp=sharing

na pewno przyda się mamom słoiczkowym, które rozszerzają dietę wg http://www.benc.pl/czytelnia/105/sch...ych-sztucznie/ lub http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...doskonaly.html, bo na słoiczkach wg mnie czasami za wcześnie podają niektóre warzywa, wolę być ostrożna, bo Antek ma skłonność do alergii - dlatego zrobiłam taką listę

1 tabela - po 4mies, 2 - po 5 itd. , na żółto są nowe danie, które można wprowadzać
dzięki. takie rozpisi fajnie nawet wizualnie zapamiętac

Cytat:
chyba niektorym sie juz weekend zaczal

a mi mlody zasnal na spacerze - i to jak za dawnych czasow, pare sekund po wyjsciu ja tu sie ochustowalam, gotowa niesc malego i pchac wozek jednoczesnie, a ten se kima piekna pogode mamy, takie pozne lato, to niech mlody korzysta!

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

aha! po testach marchewki hipp i babydream stwierdzam, ze hipp jest smaczniejszy i ma tez wiecej marchewki, co czuc w konsystencji - jest bardziej taka jednolita.
porownujemy teraz jablko+banan - na razie babydream mlody dostal i bardzo mu smakowalo. po poludniu dostal tez napoj babydream herbatka z kopru + sok jablkowy - bardzo fajny pomysl! czystego soku nie chce dawac, bo wydaje mi sie za slodki, a samej herbatki mlody nie chce - pluje dalej niz widzi. w kombinacji jednak picie mu wyszlo. wciagnal niecale 50 ml.

a propos picia wlasnie... zastanawiam sie, czy probowac z niekapkiem, czy od razu uczyc pic mlodego z doidy cup albo z czegos takiego: http://www.hoppediz.de/de/camocup.html co myslicie?
ja planuję coś takiego pośredniego :
http://allegro.pl/lovi-kubek-niekape...582691852.html

Cytat:
Hej.Kochane
ale smakosz w nowym krzesełku to i apetyt lepszy

Cytat:
hehe mój to samo rączka razem z łyżeczką i jak za blisko z kubeczkiem sie zbliżę to też mi łapie go i cały w sinlacu

W tesco są fajne przeceny na f&f
5szt body białych z napisami "i love mamy,I love daddy,itp." 20,30zł
5szt body z tom&Jerry 31,00 zł

i zakupiąłm dynię będzie zupa krem-oczywiście dla mnie
uwielbiam
Stary 2013-10-25, 17:01   #3696
cloche
Zakorzenienie

Innocence u nas po marchewce juz na drugi dzien sie poprawilo z 10 kup na 3. poprawa ogolnie pierwszego dnia juz byla widoczna - kupka co poszla wieczorem byla zageszczona.
Stary 2013-10-25, 17:43   #3697
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Dziewczyny - jakie są wasze opinie nt. nosidełka Ergobaby? Jest ktoś, kto ma lub chociaż testował? Julka ma już 6,5 kg, więc przymierzam sie powoli do zakupu, ale wolałabym znać wasze zdanie

Popłakałam się dzisiaj robiąc ćwiczenia Julci Ostatnio zawsze pomagała mi mama, tzn. odwracała jej uwagę grzechotkami, zabawkami i zagadywaniem, a dzisiaj jestem sama i mój biedny Aniołek tak strasznie zanosił się płaczem, że i mi łzy pociekły Tak strasznie płakała nawet już po zakończeniu ćwiczeń, że przez dłuższą chwilę nie mogłam jej uspokoić nawet cycem
My mamy Ergobaby, moim zdaniem super i Daro też nie narzeka. Grzecznie sobie w nim siedzi i przyśnie czasami

Cytat:
Innocence u nas po marchewce juz na drugi dzien sie poprawilo z 10 kup na 3. poprawa ogolnie pierwszego dnia juz byla widoczna - kupka co poszla wieczorem byla zageszczona.
Ehm...to tak się zastanawiam skoro Daro robi obecnie kupę raz na 2 dni ( albo gorzej, bo dziś była maluuutka na 2gi dzień) to ja w ogóle mogę spróbować dawać mu marchewkę? Nie zatka go?

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

JA mam jeszcze jedno pytanko. Niech mi któraś wyjaśni ten schemat- po 6tym mies.
http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...po-6-miesiacu/
Chodzi mi konkretnie o nast. kwestie:
1. W wielu schematach w 5 czy 6 mies. czy nawet później napisane jest 4x mleko początkowe. A tutaj w sumie zaledwie w 2ch miejscach
2. Na śniadanie i kolację to mleko napisane jest zamiennie z innymi produktami więc jak to jest? Podawać inne produkty czy mleko?

Jak Wy będziecie z tym mlekiem po6tym mies? Tym bardziej jeśli do popicia daje się wodę lub soki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 18:09   #3698
cloche
Zakorzenienie

Magiusa, marchewka dziala regulujaco na kupki, czyli nie musisz sie martwic
a co do planu - lepiej spojrz na ten niemiecki:
http://www.hipp.de/beikost/ratgeber/ernaehrungsplan/
Stary 2013-10-25, 18:16   #3699
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ale miło ze strony Tżta
jaa uwwiiieeelbiam patrzeć jak Bubu obok śpi, taka moje maleńka buziunia

1. ja swojego pakuje w śpiochy, bo nic się nie podwinie, nie ściągnie, a często w nocy się rozkopuje Mam już kilka piżamek takich typowych, ale pewnie będziemy najwcześniej od 1,5 roku spać w nich
2.body zmieniamy codziennie, jak ma śpiochy to tez jeansy mamy na kilka razy, nie piorę ich za każdym razem, zdejmuję, skłądam lub prasuję jak są pogniecione i zakąłdam kolejny raz bluzki są na jeden raz

Własnie nie mogłam dostać dyni z ziemniakiem nigdzie, a wczoraj byliśmy w biedrze i patzrę a tam stoją Hipp dynia i ziemniak
Moj Tz codziennie tak
Buziunia mojego dziecka to moj maly klonek he he

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
1. my używamy pajacy, śpichów lub półśpiochów bo są wygodne.. mały strasznie się rozkopuje i często śpi bez żadnego przykrycia. W gołych stópkach byłoby mu zimno...
piżamek zaczniemy pewnie używać jak już będzie chodził bo w takich pajacach może być niebezpiecznie
2. bodziaki zmieniam codziennie, bluzeczkę którą ma na wierzchu też praktycznie codziennie (chyba, że dziwnym sposobem się "uchowa" od śliny czy ulewania ) pajace w których śpi jak nic im nie jest to co drugi dzień. Spodnie, takie wyjsciowe i cieplejsze bluzy mamy na kilka razy

1. ooo to mnie oświeciłaś. Często takie podjadam, zawsze muszą być w kuchennej szafce
2. bardzo się cieszę u nas nocka też super. Szkoda tylko, że szybko się skończyła, bo mały obudził się przed 6 na drugie karmienie i już nie chciał wcale zasnąć. Ale i tak narzekać nie mogę

a od czego w końcu zaczęłaś rozszerzanie od jabłka czy marchewki
bo ja już sama nie wiem

nie przejmuj się. Ten okres szybko minie. U nas też już byłą masakra.. nie mogłam małego na 5 minut zostawić, w nocy pobudki co godzinę-dwie ale na razie przeszło

Święte słowa
Poznałam już ich moc

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Dziewczyny- poratujcie jakimś smacznym i łatwym przepisem na jakieś ciacho
Dawno nic nie robiłam.. i mam straaaszną ochotę. Tylko coś w miarę łatwego

Wróciliśmy ze spacerku, mały jeszcze dosypia.. chciałam zrobić muffiny, ale dopiero się zorientowałam, że nie mam już foremek
Zaczelam od jabluszka

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
cześć i czołem

Przy Tobie odchudzanie nie ma szans od wczoraj o niczym innym nie myślę tylko skąd wziąć wiśnie do tego cholernego sernika Bóg mi świadkiem, od samych zdjęć dostałam ślinotoku

moja się umie smoczkiem obsłużyć a cycem tak sobie A jak naciśnie i będzie celował w ludzi ?

na szczecie dobre, prostata pokonana.
Może trzeba założyć przyporadnianą grupę wsparcia ? dla ludzi wychodzących z wynikami ?

ja blenduje warzywa zrobione na parze i mam jej aż za gęste więc rozcienczam wodą przed podaniem.

my od cieleciny zaczniemy ale czemu to nie pytaj, intuicja
Podalam w koncu zupke jarzynowa z indyczkiem, smakowalo
Stary 2013-10-25, 18:22   #3700
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam.dzisiaj.z.tą.kupką. Małego.u.Pediatry.bo.zdaw ało.mi.się.że.są.w.niej.s mużki.krwi.i.Pani.doktor. powiedziała.że.krwi.napew no.nie.ma.i.nie.jest.to.n apewno.kupa.trzustkowa.że .jest.dobra.tylko.rzadka. i.przepisała.ki.saszetki. na.zagęszczenie.ale.skoro .kupa.jest.ok.i.mimo.żewo dnista.czasem.ale.robi.ta ką.ilość.jaką.robił.czyli .nie.jesttobiegunka.więc. dam.mu.tą.marchew.z.kleik iem.i.może.się.zagęści.Po .jakim.czasie.dawania.mar chewki.u.Was.kupka.się.po prawiła???
u mnie 1 dnia była normalna kupka z takimi kłaczkami jak starta marchewka, 3 dnia po marchewce był kleksik plastelinki, potem jeden dzień kupki nie było, a dziś było bardzo dużo pomarańczowej plastelinki. jutro ostatni dzień ziemniaka z marchewką i zmieniamy kolor plastelinki na zielony startując z brokułem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:29   #3701
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Magiusa, marchewka dziala regulujaco na kupki, czyli nie musisz sie martwic
a co do planu - lepiej spojrz na ten niemiecki:
http://www.hipp.de/beikost/ratgeber/ernaehrungsplan/
Szkoda,że nie znam niemieckiego, ale generalnie muszę powiedzieć, że znów niemcy mają lepiej dopracowane, nawet tygodniami!!!!

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-10-25, 18:46   #3702
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

kochana, powtarzaj sobie, że robisz to dla jej dobra. Znam ten stan, bo ja z Julą ćwiczę bardzo dużo i nie jest mąż w stanie być czy ktoś ciagle... Też płacze, ale widać efekty. Rehabilitanka jest zachwycona. Tak więc rób co masz robić, bo robisz to dla niej. Im starsza, tym gorzej by było. Głowa do góry!!
Stary 2013-10-25, 18:47   #3703
ada32
Wtajemniczenie

tęsknicie

zarcik...

nie nmam czasu dziewczyny..nic a nic....
taki skok w całej mojej rodzince pl.

nic nie wiem co U WAS??

dodałam dziś do albumu kilka fotek mojego W. I G.
jesli ktoś ma ochotę..zapraszam

Gabriel przestał dobrze spac w nocy
ciągle wstaje i sie cycusimy ..tulimy..i powaznie rozmawiamy..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:50   #3704
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda,że nie znam niemieckiego, ale generalnie muszę powiedzieć, że znów niemcy mają lepiej dopracowane, nawet tygodniami!!!!
nie trzeba znać niemieckiego hipp ma fajnie dopracowane to na stronce i oznaczone kolorami odpowiadającymi kolorom w tabelce. czyli najpierw zielone warzywka (można sprawdzić w produktach które są od 4 mca), po 2 tygodniach niebieskie warzywka z mięskiem czy też inne dania i czerwone owoce i od 6 m-ca jeszcze inne cuda a tabelka rzeczywiście super. i już się nie mogę doczekać mięska
Stary 2013-10-25, 18:53   #3705
nuna2
Zakorzenienie

Veronic, poświęć czas mężowi a tu wpadaj, jak znajdziesz chwilkę. U nas też jak mąż jest, to nie wchodzę, bo nawet nie mam kiedy. Julka też zajmuje sporo czasu, bo nie lubi być sama.

ada, rozumiemy-siła wyższa

U nas dziś dużo dużo lepiej. Mam nadzieję, że tak już zostanie, bo i mała i ja byłyśmy wykończone.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 18:55   #3706
modro
Rozeznanie

Zanim zacznę nadrabiać pytanie na szybko:
Dziewczyny posiadające nosidełka: nosicie w nich maluchy, mimo że nie siedzą jeszcze?

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:11   #3707
Innocence_89
Rozeznanie

A.powiedzcie.mi.bo.ja.rob ie.tak.najpierw.marchew.p rzez.3.dni.pierwszy.dzień .było.3.łyżeczki.dziś.6.a .ile.mam.dać.jutro?dodam. że.gotuje.sama.w.niedziel e.dodam.ziemniaka.po.kole jnych.3.dniach.pietruszke .a.później.brokuła.tylko. brokuł.będzie.ze.słoiczka .i.jak.mam.go.dać.dodać.d o.marchewki,ziemniaka.i.p ietruszki,czy.dać.samego. brokuła.osobno???ijakie.w arzywa.mogę.jeszcze.dać.w .tymmiesiącu.i.kiedy.mam. dawać.tyle.tych.warzyw.że by.Mały.miał.to.jako.posi łek/żeby.jadł.te.warzywa.do.s yta???bo.mięso.od.6.miesi ąca.tak???i.kiedy.owoce?? mam.zamiar.dać.tak
1.marchew,swoja-3dni
2.marchew+ziemniak,swoje-3dni
3.marchew+ziemniak+pietru szka,swoje-3dni
4.brokuł-słoiczek-3dni
5.marchew+ziemniak+pietru szka-3dni
6.groszek.zielony-słoiczek-3dni
7.marchew+ziemniak+pietru szka
8.jabłko

kiedy:buraczek,kukurydza, cukinia,fasolka.szparagow a,seler(to.mam.jeszcze.sw oje.ekologiczne)

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:12   #3708
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe, już? powiem inaczej, o Nelcie staraliśmy się dobrych kilka lat. ze dwa tak już hmm intensywnie, także nie było to ot tak. po telefonie do tzta uslyszalam "to co koniec gumek?" dla niego to chyba najwieksza nagroda hehe. nie mogłam sobie pozwolić na ryzyko...treba być choć trochę odpowiedzialnym :P
mysle, ze to będzie takie hmm naturalne, co ma być to będzie nawet jeśli za miesiąc to będziemy szczęśliwi. jeszcze dopytam endo czy ta szyja już zagojona i nic sobie tam nie mogę uszkodzić a po cc to już nie byłoby tragedii, rok minie
Podziwiam to jaka twarda z Ciebie babka. I tą szybką decyzje o 2 dziecku też. Ja to bym chciała, żeby różnica była 3 lata ale raczej będzie minimum 4 jak nam się coś nie przydarzy. Niestety budujemy dom, a żeby go w miarę szybko wybudować muszę zmienić pracę. Umowa w sumie i tak mi się kończy wiec po decyzji że biorę rok macierzyńskiego nie będę miała gdzie wracać. A jak już znajdę nowa pracę to też zaraz w ciążę nie zajdę i tak w kółko...
A co do starań...bardzo mi żal jak czytam nie raz na staraczkowych ile już cykli minęło i dalej nic, jak te dziewczyny sie zadręczają z każdym kolejnym cyklem. U nas było tyle fajnie, że zdecydowaliśmy w maju, że od września działamy. Brałam kwas foliowy od czerwca i w pierwszym cyklu się udało.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
2. Ile wasze dzieci chodzą w jednych ciuszkach? Wiadomo bodziaka to sobie pociamka, coś się zwróci, ale spodenki? Tak mnie to zaczęło zastanawiać, bo przecież my nie chodzimy w jednych jeansach tylko 1 dzień ale parę ...
Body codziennie zmieniamy i te bluzeczki co na górę ubieram też. Spodenki, albo półśpiochy jeśli nie ubrudzi to co 2 dni.
Śpiochy do spania co 2 dni, a koszulka albo body do spania codziennie nowe.
Bluzy i spodnie wyjściowe :P co kilka razy.

Cytat:
Muszę się Wam przyznać, że nieco mam doła. Małego, malutkiego, bo staram się po prostu o tym ciągle nie myśleć, ale że czuję, że dziś myślę o tym prawie non stop to się wygadam i może przejdzie.
A dół dlatego, że ( to wszystkie składniki łącznie, nie osobno) Daro się zrobił ostatnio tak wymagający jak jako niemowlę tzn. położony na macie poleży 5 min.na plecach, siup na brzuch, a na brzuchu może 10 min.normalnie, a później już mega marudzi, więc non stop muszę go zabawiać i trochę brakuje mi bym mogła coś zrobić innego. Do tego znów się przy cycku awanturuję nawet co 3h gdy powinien być głodny, więc karmienie znów nieprzyjemne, pije mi maks z 4 min i nie przybiera. Jakoś mnie to dołuje wszystko razem.
A do tego nie wiem jak tym oczkiem bo z czasami ok a np.jak placze to lezka sie w nim pojawia a w tym drugim jednak nie. Wiec nie jestem pewna czy jest przetkane
Kochana moje dziecko od samego początku nie chce sie samo sobą zajmować. JAk jest na leżaczku a ja coś robię to muszę do niej non stop nadawać, jak leży na macie a ja nie siedzę koło niej i nie patrzę na nią ( czasem kompa borę na podłogę i was czytam ) to po 5 minutach max jest marudzenie. Ale to już taki typ. Jak Dareczek wcześniej tak nie miał to na pewno przejdzie. Zobaczysz wszystko się ułoży. Moja też je po 5 minut i przy tym jeszcze 100razy się odwraca i cyrkuje.

Cytat:
Ja tak samo...

Byłam dziś w rossmanie. Kupiłam małej te łyżeczki to Motylek chyba mówiła, że ma bo na promocji są.

Aaaa i moi rodzice się zdeklarowali, że kupują pod choinkę małej tego Dino z kulkami co Diabli pokazywała

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:35   #3709
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
proszę https://drive.google.com/file/d/0B9x...it?usp=sharing

na pewno przyda się mamom słoiczkowym, które rozszerzają dietę wg http://www.benc.pl/czytelnia/105/sch...ych-sztucznie/ lub http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...doskonaly.html, bo na słoiczkach wg mnie czasami za wcześnie podają niektóre warzywa, wolę być ostrożna, bo Antek ma skłonność do alergii - dlatego zrobiłam taką listę

1 tabela - po 4mies, 2 - po 5 itd. , na żółto są nowe danie, które można wprowadzać
Dziękujemy

No nie ma co nadrabiać za bardzo
diabli - odnośnie drugiego dziecka: ja żałuję, że nie zdecydowaliśmy się z małżem wcześniej na drugie. Różnica między moimi dziećmi to 3 lata, z perspektywy czasu o wiele wygodniej i łatwiej byłoby mi, gdyby różnica była tylko 1 roku. I dziewczyny szybciej kontakt by załapały... Także tego... no kibicuję Wam

Znowu dostałam dziś w kość na spacerze, pół spaceru to noszenie na rękach i to nie byle jakie, bo trzeba w jednej tylko pozycji Jeść ten mój dzieć nie chciał dziś nic a nic, były tylko 2 króciutkie karmienia i milion prób dostawiania. Kończyły się histerią.

Stąd pytanie o to nosidło, bo ułatwiło by nam życie, ale wszędzie wyczytuję, że dziecko powinno siedzieć.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:39   #3710
xal
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie po marchewce pojawiła się w końcu kupka i wylazła sama, ale chyba nie o to ci chodziło

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:41   #3711
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A.powiedzcie.mi.bo.ja.rob ie.tak.najpierw.marchew.p rzez.3.dni.pierwszy.dzień .było.3.łyżeczki.dziś.6.a .ile.mam.dać.jutro?dodam. że.gotuje.sama.w.niedziel e.dodam.ziemniaka.po.kole jnych.3.dniach.pietruszke .a.później.brokuła.tylko. brokuł.będzie.ze.słoiczka .i.jak.mam.go.dać.dodać.d o.marchewki,ziemniaka.i.p ietruszki,czy.dać.samego. brokuła.osobno???ijakie.w arzywa.mogę.jeszcze.dać.w .tymmiesiącu.i.kiedy.mam. dawać.tyle.tych.warzyw.że by.Mały.miał.to.jako.posi łek/żeby.jadł.te.warzywa.do.s yta???bo.mięso.od.6.miesi ąca.tak???i.kiedy.owoce?? mam.zamiar.dać.tak
1.marchew,swoja-3dni
4.brokuł-słoiczek-3dni
8.jabłko

kiedy:buraczek,kukurydza, cukinia,fasolka.szparagow a,seler(to.mam.jeszcze.sw oje.ekologiczne)
ja na trzeci dzień daję resztę słoika tj. zwykle ok. połowy czyli 50-70g. ale to nie jest do syta, i do syta chyba musiałby być cały słoik czyli te ok. 150 g + coś do popicia. i na pewno na poczatek może być jeszcze: dynia, pasternak, szpinak. cukinia chyba też w każdym razie ja po brokule lecę z dynią, później cukinia bo mam swoją a potem jeszcze nie wiem, ciągnie mnie żeby małemu mięsko podać
Stary 2013-10-25, 19:50   #3712
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
c
a propos picia wlasnie... zastanawiam sie, czy probowac z niekapkiem, czy od razu uczyc pic mlodego z doidy cup albo z czegos takiego: http://www.hoppediz.de/de/camocup.html co myslicie?
my będziemy uczyć od razu z kubeczka
Cytat:
Bartek też mi wyrywa łyżeczkę jak podaję mu syropek a jak pije to robi "mmmniam"

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Zanim zacznę nadrabiać pytanie na szybko:
Dziewczyny posiadające nosidełka: nosicie w nich maluchy, mimo że nie siedzą jeszcze?
Ja używam chusty a nosidło kupię jak Bartek usiądzie
Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Znowu dostałam dziś w kość na spacerze, pół spaceru to noszenie na rękach i to nie byle jakie, bo trzeba w jednej tylko pozycji Jeść ten mój dzieć nie chciał dziś nic a nic, były tylko 2 króciutkie karmienia i milion prób dostawiania. Kończyły się histerią.

Stąd pytanie o to nosidło, bo ułatwiło by nam życie, ale wszędzie wyczytuję, że dziecko powinno siedzieć.
jeśli będziesz dużo nosiła to ja bym radziła jednak poczekać na samodzielne siedzenie chusty nie chcesz?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:50   #3713
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
1.marchew,swoja-3dni
4.brokuł-słoiczek-3dni
8.jabłko

odpowiem standardem niemieckim podejdz do tego bardziej na luzie jak dwa dni podawalas cos nowego i bylo ok, to trzeciego mozesz podac wieksza porcje - ile mlody da rade zjesc ze smakiem. jak juz zje taka wieksza porcje i nie bedzie chcial popic cycem, to zastapil sobie posilek.
mieso mozesz wprowadzic, jak juz bedzie dobra "baza" warzywna, po okolo 2 tygodniach. np. do zestawu marchew+ziemniak+pietruch a dokladasz troszke mieska. cukinie i kukurydze juz mozesz. reszta nie wiem... a owoce to jak chcesz , mozesz podawac jak juz warzywa z miesem beda zaakceptowane na stale w waszym planie, a mozesz podawac zamiennie z warzywami, jesli ci sie nie spieszy do zastepowania cyca. ja np. tak robie - mlody nie poradzil sobie za dobrze z trawieniem miesa, wiec daje mu na razie po troche marchewki, jablko z bananem czy dynie - i to po trochu tylko. mlody uczy sie jesc z lyzeczki, poznaje nowe smaki i ma lepsze kupki, a cyc nadal kroluje

ada, to niezle masz... sie cos Gabrysiowi poprzestawialo moze tez go zabki mecza? u nas tez sporo tulenia i cyckowania, w nocy tak od 2-3 godziny to co chwila, inaczej wiercenie i kwilenie, piski... mlody nawet przy cycu jeszcze kweka, ale jakos kojaco to na niego dziala jednak... jak dobrze, ze chociaz to jako tako daje rade!
a z wazniejszych info:
- diabli nie ma raka
- u cynamonkow kiepsko, beda gadac o przeniesieniu do innego szpitala, bo Adas ma albo zakrzep albo gronkowca (lekarze nie moga sie zdecydowac i tym samym kiepsko im wychodzi leczenie)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-25, 19:53   #3714
lonely_lady
Zakorzenienie

Witam się wieczornie, Bączek zasnął godzinę wcześniej niż wczoraj.. Był zmęczony i nie chciałam go przetrzymywać..
Mam nadzieję, że jutro nie wstanie godzinę wcześniej niż dzisiaj..
bo to by oznaczało, że nasz dzień rozpocznie się jutro przed 5 rano

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:06   #3715
Veronic
Wtajemniczenie

hej

ja tylko na chwilkę, widzę , że ruch tu niewielki...

Mój Bobas zasnął na rękach pół godziny temu... taka przylepa się z niego zrobiła
no i noce mamy fatalne, budzi się z krzykiem co 2 godziny i zachowuje się tak jakby go bolał brzuch...;/

d u pa d u p a d u p a

w dzien Wojtuś zachowuje się dobrze ... pięknie robi kupki po zupce (zjadł 160ml a potem jeszcze dopił cyckiem żarłoczek mały:P)...
tylko czemu te noce są takie tragiczne? oby dzisiaj było lepiej

dzisiaj byłam na spacerku -była randka z Nelką i dzieciaki pięknie złapały się za rączki bosko

aaa i musieliśmy zrezygnować z kąpieli we wiaderku, bo Młody znowu w nim stawał
i poszedł do wanny, takie szaleństwo w niej urządził, że szok, obracał się dookoła własnej osi, aż trudno mi było go utrzymać;P szaleniec

Dobrej nocy
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:09   #3716
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

biedna mni tez to czeka ehh
Cytat:
Hej.Kochane
ale super jaki duzyy i zadowolony
Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Jaki tu spokój dzisiaj po raz pierwszy nie mam co nadrabiać :-P normalnie gorzej niż w weekend ;-)
Cytat:
chyba niektorym sie juz weekend zaczal

a mi mlody zasnal na spacerze - i to jak za dawnych czasow, pare sekund po wyjsciu ja tu sie ochustowalam, gotowa niesc malego i pchac wozek jednoczesnie, a ten se kima piekna pogode mamy, takie pozne lato, to niech mlody korzysta!

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

aha! po testach marchewki hipp i babydream stwierdzam, ze hipp jest smaczniejszy i ma tez wiecej marchewki, co czuc w konsystencji - jest bardziej taka jednolita.
porownujemy teraz jablko+banan - na razie babydream mlody dostal i bardzo mu smakowalo. po poludniu dostal tez napoj babydream herbatka z kopru + sok jablkowy - bardzo fajny pomysl! czystego soku nie chce dawac, bo wydaje mi sie za slodki, a samej herbatki mlody nie chce - pluje dalej niz widzi. w kombinacji jednak picie mu wyszlo. wciagnal niecale 50 ml.

weszlam wlasnie ponadrabiac i co nie ma co ehh

ja mialam dzisij na blok porodowy jechac i co zapomnialam , nigdy tej sprawy nie zalatwie
w pn. ide do osrodka juz z M. i zobaczymy co powiedza bo jeszcze konsultacja - 5 specjalistow mam nadzije ze nie bedzie zle

mialam prasowac i co i dalej nic

jutro mam poradek z D. i przyszedl dzisij do mnie i mowi mam dla Ciebie niespodzianke i sie przyulil a ja ze to najpiekniejsza niespodzianka jak dostalam i taki usmiechniety wychodzac z pokoju powiedzial jestes najwspanialsza mama na świecie ale mam cudowne dzieciaki
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:13   #3717
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

ja tylko na chwilkę, widzę , że ruch tu niewielki...

Mój Bobas zasnął na rękach pół godziny temu... taka przylepa się z niego zrobiła
no i noce mamy fatalne, budzi się z krzykiem co 2 godziny i zachowuje się tak jakby go bolał brzuch...;/

d u pa d u p a d u p a

w dzien Wojtuś zachowuje się dobrze ... pięknie robi kupki po zupce (zjadł 160ml a potem jeszcze dopił cyckiem żarłoczek mały:P)...
tylko czemu te noce są takie tragiczne? oby dzisiaj było lepiej

dzisiaj byłam na spacerku -była randka z Nelką i dzieciaki pięknie złapały się za rączki bosko

aaa i musieliśmy zrezygnować z kąpieli we wiaderku, bo Młody znowu w nim stawał
i poszedł do wanny, takie szaleństwo w niej urządził, że szok, obracał się dookoła własnej osi, aż trudno mi było go utrzymać;P szaleniec

Dobrej nocy
tAK SIe zastanawiam a okres gdy pojawia się lęk seperacyjny macie za sobą? Bo mi się z tym Wasze nocki kojarzą, a w okresie gdy lęk występuje właśnie dzieci gorzej śpią...no i ta przylepa mi też pasuje do tego okresu

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 20:23   #3718
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
odpowiem standardem niemieckim podejdz do tego bardziej na luzie jak dwa dni podawalas cos nowego i bylo ok, to trzeciego mozesz podac wieksza porcje - ile mlody da rade zjesc ze smakiem. jak juz zje taka wieksza porcje i nie bedzie chcial popic cycem, to zastapil sobie posilek.
mieso mozesz wprowadzic, jak juz bedzie dobra "baza" warzywna, po okolo 2 tygodniach. np. do zestawu marchew+ziemniak+pietruch a dokladasz troszke mieska. cukinie i kukurydze juz mozesz. reszta nie wiem... a owoce to jak chcesz , mozesz podawac jak juz warzywa z miesem beda zaakceptowane na stale w waszym planie, a mozesz podawac zamiennie z warzywami, jesli ci sie nie spieszy do zastepowania cyca. ja np. tak robie - mlody nie poradzil sobie za dobrze z trawieniem miesa, wiec daje mu na razie po troche marchewki, jablko z bananem czy dynie - i to po trochu tylko. mlody uczy sie jesc z lyzeczki, poznaje nowe smaki i ma lepsze kupki, a cyc nadal kroluje

ada, to niezle masz... sie cos Gabrysiowi poprzestawialo moze tez go zabki mecza? u nas tez sporo tulenia i cyckowania, w nocy tak od 2-3 godziny to co chwila, inaczej wiercenie i kwilenie, piski... mlody nawet przy cycu jeszcze kweka, ale jakos kojaco to na niego dziala jednak... jak dobrze, ze chociaz to jako tako daje rade!
a z wazniejszych info:
- diabli nie ma raka
- u cynamonkow kiepsko, beda gadac o przeniesieniu do innego szpitala, bo Adas ma albo zakrzep albo gronkowca (lekarze nie moga sie zdecydowac i tym samym kiepsko im wychodzi leczenie)

dzieki clo za info

o tak Gabryś popsuł sie i to bardzo...
co dwie godziny cyc..czasem co godzine i tak całą noc..
a wstawał tylko raz i to nad ranem na jedno karmienie..no cóż ..liczę jednak że to chwilowe..
co do ząbków..byc może ..mimo że moje dzieci późno ząbkują..wiem że takie boleści są już kilka miesięcy wczesniej..zęby przecież już sa i one przesuwając sie bolą podobno bardziej niż same przebicie się ponad dziąsełko..w sumie ostatnią fazą ząbkowania jest właśnie pojawienie sie ząbka......

moje dzieci w tym momencie usnęły..po kąpieli ..po jedzonku..jeden i drugi padł..w tym samym czasie
mam nadzieje że pośpią trochę bo własnie bedę zaraz wsuwac pizze

W

G
Stary 2013-10-25, 20:26   #3719
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
W 2 rossmanach nie było i w moim tesco też brak. W BB na 11go listopada mama też nie znalazła. Trudno, ugotuję sama bo jutro wieczorem mama przyjedzie z dynią. Bez dyni do domu nie wpuszczam

Bo nie ucieka Ale SOphie nie chodzi do pracy ...

Jakoś mnie nie ciągnie, a przynajmniej dupa nie rośnie. Wolę takie mięsko duszone na winie :ślina:

Jak miałam piekarnik gazowy stary po poprzednich właścicielach to kupiliśmy taki elektryczny własnie, bo ten gazowy często gasł jak miał słaby płomień i zamykało się drzwiczki. Po paru akcjach z wietrzeniem mieszkania pojechałam i kupiłam elektryczny.
Szukam i nie znajduję. Wszystko z tej metody zaczyna się od 2 lat właśnie i nie wiem czy wcześniej to nie ma sensu czy jak?

A teraz moja seria pytań z serii dziwne
1. Kiedy dziecko zaczyna sypiać w piżamce? Chodzi mi o taką rzecz, że teraz cały czas pajac czy spiochy no i ma coś na stópkach, a kiedy i jak przestawić na piżamkę bez stópek?
2. Ile wasze dzieci chodzą w jednych ciuszkach? Wiadomo bodziaka to sobie pociamka, coś się zwróci, ale spodenki? Tak mnie to zaczęło zastanawiać, bo przecież my nie chodzimy w jednych jeansach tylko 1 dzień ale parę ...

Zbieram się bo czas na spacerek będzie, słoneczko wylazło, a wolę dłużsża drzemkę w domu popołudniu bo wtedy fajniejsza wieczorem.
Z zawsze spi w body na krotki
Mam cieplo w domu a ona i tak Zawsze ma lewa noge na koldrze. Inaczej się będzie krecic
I ma gole stopki ale skoro tak wygodnie to luz

Wszystkie ciuszki sa na 1dzien.albo i pol. Slinka, pot.. Niby dziecko się nie poci czy vrudzi ale skoro mam tyyyyle ciuszkow to po co ma nosic 2 dni pod rząd

Paaaaadaaamm! Pidczytalam i:

Lepszych nocy dla wszystkich mam-zombie
Kciuki dla wszystkich planujacych malutkie fasolki

Magiusa-Z zawsze trzeba zabawiać ty piszesz ze 10min na macie tylko D daje rade, zazdroszczę, chyba nigdy nie mialam takiego luksusu hehe

Diabli-szyja cool

Lonely- oby nie wstal o 5 a milo cie zaskoczyl

Dobranoc girls!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:26   #3720
ada32
Wtajemniczenie

Diabli..bardzo się cieszę ze wyniki wykluczyły "tego co chodzi wspak"

Adasiu Cynamonka całym sercem i myślami jestem przy Tobie...

W

G
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości