![]() |
#3691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Dziewczyny a jak z pepekiem? Przemywacie spirytusem? Raz dziennie?
Bo tutaj na ocenisept stawiaja, ale mysalam zeby wieczorem spirytusem przemyc a w dzien raz czy dwa oceniseptem popsikac. i dzisiaj położna mówiła ze powinna jedna kupa bo jak nie to znaczy ze dziecko się nie najada ![]() Ale co położna to inne zdanie, wiec jak dzieciaki przybieraja to mysle ze jest ok |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zakorzenienie
|
Zia i Martula, SERDECZNE GRATULACJE DLA WAS..
![]() My mielismy dzis spokojna noc... Malej jednak bliskosci brakuje, bo wzielismy ja do siebie do lozka i spala lepiej.. ![]() ![]() A co do kupek... duzo strasznie Wasze robia... moja robi raz na kilka dni... ![]() ![]() ![]() ![]() Nicki uspokoilas mnie troche z tym ze kupa na kp nie musi byc codziennie.. polozna niby tez mi mowila ze to normalne... ale jak to matka, musze popanikowac troche... ![]() ![]() Duszona.. zazdroszcze imprezki... ![]() ![]() A w ogole to zalamalam sie wlasnie... nie moge zalozyc pierscionka i obraczki.. ![]() ![]()
![]() |
#3693 |
Zakorzenienie
|
Przystojniacha Tymianek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Zadomowienie
|
Właśnie też Buu fajnie pisała ze przecież. Nasze mleko może się w całości przyswoić i wtedy nie ma kupy
![]() Zielona probujcie ![]() A.i przepraszam za błędy ale.pisanie z tel nie jest łatwe. Aga tymianek super. |
![]() ![]() |
![]() |
#3695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie kupek sporo, tak ze 3-4 dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Wtajemniczenie
|
Ale śliczny golasek
![]() Przystojniacha ;D Dziewczyny tak wczoraj skakałam, tańczyłam a jeszcze do południa te cholerne przysiady robiłam i....? I ani jednego najmniejszego skurczu, bólu poza kościami miednicy ehh.. Już się pogodziłam z tym że jej nie wypędzę... ![]()
#3697 |
Rozeznanie
|
Rozczulające jest to zdjęcie, Tymianek jest ślicznusi
![]()
![]() |
#3698 |
Rozeznanie
|
Dzięki za gratulacje dziewczyny
![]() Małagratulacje wielkie, w końcu sie pojawiła Oliwka ![]() Ziagratki rownież ![]() ![]() Jej wcale jeszcze nie spałam, urodziłam o 1;47 8.02.2014 Właśnie mała była oglądana przez lekarza i wszystko super ![]() Po porodzie prawie 2 godz leżała na mnie i była prawie od razu dostawiona do piersi, maz przecinał pępowinę. Potem napisze relacje ale to juz z domu. Kocham ta moja panienkę nad Życie ![]()
#3699 |
Zakorzenienie
|
Martula, ciesze się, że jest wszystko w porządku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Wtajemniczenie
|
Marta cieszcie się teraz sobą
![]()
#3701 | |
Wtajemniczenie
|
Meire spokojnie daj sobie jeszcze troszkę czasu do powrotu w swoje rozmiary
![]() ![]() Ciesze się że córcia lepiej spała. Ja małej do nas do łóżka nie biorę ![]() Lui ja mam tylko octanisept i przemywam 3 razy dzinnie, u nas zalecają czyścić na sucho ale tak jak Ewa pisała co to za pielęgnacja? Marchewka Twoja córcia też uparta. Musimy z Tż dzisiaj ciasto wspólnymi siłami upiec. Malutka dostała prezent z pracy Tż i trzeba coś upiec, w poniedziałek z rana nic świeżego nie kupi. Ciekawe czy teraz się nie obrazi i weźmie ![]() ![]() ![]() Jak by moja niunia wszystko przyswajała co by zjadła to już z 10 kg by ważyła. Ciekawe ile waży ale dużo ciężka jest jak diabli ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() Czekamy na relacje z domku, odpoczywaj ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Ah ten nasz Tymianek ![]()
![]() |
#3702 |
Zakorzenienie
|
Ja ze dwa dni po porodzie tez bylam opuchnieta ale teraz jest luksus. Zalozylam normalnie pierscionek. Nogi mam prawie tak szczuple jak przed ciaza. Wiec dziewczyny glowa do gory, za chwile zapomnimy ze w ogole bylysmy opuchniete
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3703 |
Wtajemniczenie
|
Duszona dołącz jeszcze cynamon i kręcenie wentyli,może ruszy :
Meire, super, że dziś lepiej z nocką ![]() Zielona,kciuki za laktację ![]() A nie mówiłam wam już wczoraj, że zaraz po powrocie z tego szpitala mój Tadzik popędził do pokoiku malować te meble ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Zakorzenienie
|
Paulina, pieczcie, pieczcie ciacho
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak ja lubię czytać o Waszych problemach z kp. Mam nadzieję że dzięki temu będę miała jaśniejszy umysł jak przyjdzie moja kolej.
#3706 |
Zakorzenienie
|
Alunia bo Twój T poczuł, że już się poważnie robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Wtajemniczenie
|
Alunia wentyle kreciłam codziennie! No cóż. Spóźnialstwo ma po tacie i upór po mamusi
![]() Twój Tadzik ma syndrom wicia gniazda? ;D ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- ILONKA fajnie że wróciłaś do wagi ![]() Ja wiem że sobie pofolgowałam i w stare spodnie nie wejdę
#3708 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamuśki
![]() Po pierwsze ogromne gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamusiek Mała, Zia, Martula Zielona Agula ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o kupy mój jest tylko na piersi a po prawie każdym karmieniu robi kupę więc to zależy od dzieciątka jak ono przyswaja mleczko, jedno robi kupę pięć razy dziennie inne co drugi dzień więc spokojnie to się wszystko unormuje ![]() Migotka pisałaś o ulewaniu ja przy Wojtku karmiłam piersią do 3 miesiąca w drugim zaczęłam go dokarmiać bebilonem AR dla dzieci ulewających bo też mi nie przybierał na wadze, mleczko pomogło stosowaliśmy je do pół roku a potem zwykły bebilon. Około 10 miesiąca Wojtek przestał nam ulewać więc u ciebie może być podobnie. Zielona trzymam kciukasy za laktację na pewno się rozkręci ![]() Lui ja pryskałam tylko wieczorem octaniseptem potem przez cały dzień nic i dzisiaj rano patrzę a tam odpadł nam pępuszek ![]() Olcia dziękuję ![]() ![]() ![]() U nas wszystko dobrze oby tak dalej, dziecię bardzo spokojne tylko by jadło i spało. Nocki też przespane budzimy się co trzy godziny a nawet co cztery ![]() ![]() ![]()
#3709 |
Zakorzenienie
|
Heja młody to terrorysta jak zaczyna płakać to armagedon. Robi mnóstwo kup. Ale jest słodki
Mój kręgosłup Juz siada i przy karmieniu i lulaniu stopy mam mega spuchnięte. Są 5 Tak takie jak były ale nie pytalam Nikogo o Nic bo chce jutro wyjść i niby Wszystko jest ok! A Opuchlizna to coś normalnego chyba wiec nie panikuje ale trochę jak. Horroru hehe
![]() |
#3710 |
Wtajemniczenie
|
Lubcia gratki za pępuszek!
Aga jutro wychodzisz?
#3711 |
Zakorzenienie
|
Lubcia, jak dobrze, ze u Was się układa! Oby tak zostało
![]() Aga, współczuję stópek :/. Mam nadzieję, ze opuchlizna szybko zejdzie ![]() ![]() A ja pokazuję zdjecie Agi synka mężowi, on tak patrzy, mysli i mówi: "fajne imię ma ten chłopczyk, Tymianek...oryginalnie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Wtajemniczenie
|
Gratki mamuśki
![]() Olcia dobrze mówisz wicie gniazda mu się włączyło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Ja od wczoraj w szpitalu.
Z tymi wodami to chyba falszywy alarm, bo test robiony z szyjki na slady wod ujemny. Co prawda niby nie ma szalu z iloscia wod, ale lekarz ktory mnie przyjmowal mowil ze jest calkiem ok. Takze moze jednak nie beda mnie tu trzymac do porodu i wyjde np jutro ![]() Ogromne cieple gratulacje i przytulaski dla kolejnych rozpakowanych, dzielnych mam, najbardziej uradowalo mnie to ze MALADT juz sie nie meczy ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki i milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
Zakorzenienie
|
Alunia, niech zasuwa, a jak
![]() Hope, trzymamy kciuki za jutrzejsze wyjście ![]() ![]() Trzymaj się ![]() A ja idę na spacerek, ładną pogodę mamy, więc musze korzystać ![]() ahhh a tak mi się chce kulig zrobić, ale nie będę ryzykować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Konto usunięte
|
To już do porodu będziesz w szpitalu?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Wtajemniczenie
|
Hope dobrze,że nie będą Cię tam trzymać bez powodu,bo to najgorsze.
Olcia korzystaj z pogody. U mnie zmienna jak w kalejdoskopie. Jadę do mamy na obiad,więc też się przewietrzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
Wtajemniczenie
|
Mlebi
narazie nikt nie chce mi powiedziec ile mam tu byc. Lekarz jeden powiedzial ze jesli bedzie ok ktg i ogolna obserwacja to moze w poniedzialek, ale wyraznie zaznaczyl ze dopiero jak przyjdzie moj lek.prowadzacy to z nim skonsultuja co i jak. Mnie do terminu jeszcze 2 tyg zostaly, no ale u mnie ta cukrzyca, niby ciut malo wod, dodatkowo dodatki gbs, nie wiem na co sie nastawiac, bo jesli wod faktycznie by ubywalo to rozwiaza wczesniej ciaze. Takze sytuacja niby jest ok, ale nic nie wiadomo jaka decyzje podejmia bo sa powody by mnie pilnowac, ale brak powodow do paniki z drugiej strony tez jest ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 |
Zakorzenienie
|
Duszona- o nie nie, do wagi to mi jeszcze 14 kg brakuje :p Poki co waze 66 kg
Hope- ja mysle ze u Ciebie to na dniach sie wszystko rozkreci :p ja tez zaczelam plamic po badaniu, potem czop i bach ! ![]() Aga- hihi ja tak samo w szpitalu, leb mnie napitalal ale jak pytali jak sie czuje to mowilam, ze perfecto :p aby tylko wyjsc do domu z moim malym szczesciem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3719 |
Zakorzenienie
|
Jej nie mam jak was nadrobić.. Nawet obiadu nie dojadlam. On ciągle chce na ręce grrr
![]() No stopy masakra ale chowam je ma obchodach bo chce jutro do domu.. Zalamie się jeśli się nie uda grrr
#3720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.