![]() |
#3691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
No jak ja jej dam rano saszetkę to ja ma do wieczora
![]() Pól zje rano a potem sobie odkłada aż zgłodnieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zadomowienie
|
Majka dajesz kotu whiskasa?
![]() Oto stronka z polecanymi karmami. >klik<
Na pochyłe drzewo każda koza skacze ![]() Edytowane przez sky Czas edycji: 2008-07-07 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Raczkowanie
|
Tak Sky daję bo narazie nie byłam jeszcze w mieście a ona nic innego nie lubi...ale jak pojade do miasta to napewno kupie jedno z tych produktów
![]() Dzieki za link ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Zadomowienie
|
Zdziwiłam się, bo nie wiem czy wiesz, ale w whiskasie jest ze 4% mięsa (a może i mniej). Nie chciałabyś wiedzieć co stanowi pozostałe 96%...
![]()
#3695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Raczkowanie
|
Loss_lauri Dzięki za rade
![]() Znaczy zjadła 2 dni temu łososia ![]() ![]()
#3697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3698 |
Raczkowanie
|
No i chyba bede musiała stopniowo bo wczoraj mama jej dała łososia ale on troche śmierdział..
![]() ![]() ![]() Właśnie nie dawno była szczepiona na takie dziwne choroby nie umiem ich wymówić wiem ze odrobaczona została i na wściekliznę i chyba na cos z nerkami i na nosówkę...ale nie wiem ![]()
#3699 |
Zadomowienie
|
Jestem bez kotów od 3 tygodni
![]()
#3700 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Po pracy tez lubi uciac sobie drzemke gdy nikt nie zwraca na niego uwagi. Staram sie jak moge zaczepiać go na kazdym kroku ale czasem po prostu sa obowiazki domowe w ktorych nie moze uczestniczyc (Chodz uwielbia np patrzyć jak piore, czy gotuje ![]() Ostatnio, trzy dni temu mielismy wypadek ![]() Wstyd sie przyznać, ale wypadl mi przez okno ![]() ![]() Myślałam, że padne na zawał zanim do niego dobiegłam. Na szczeście nic mu sie nie stało. Spadł na trawe na placu zabaw. Wet nie stwierdził złamań, ani pęknięć, zęby i jezor całe, czucie w ogonie też. Krwotoku wewnętrznego brak, jedynie wielki strach i szok. Dostał uspokajacze, leki przeciwkrwotoczne i antybiotyk. Wczoraj w nocy szalał już normalnie. Z oknami nie ma jednak zartów, teraz za nic nie zostawie otwartego kna gdy będzie sam w pokoju ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Raczkowanie
|
Ja przygarnelam moja Kicie ze schroniska, musialam to zrobic bo wzrok miala wprost blagalny o pomoc, dla innych kotow razem z tata przywiezlismy z trzy paki duzej karmy i mleko. Przygarbelam ja w wieku 6 miesiecy, od razu nauczyla sie korzystac z kuwety! Spi gdzie sie jej podoba, na poczatku byl problem bo drapala skorzane kanapy, ale jak skonczyla sie zima to zaczela wychodzic na dwor i problem sam sie rozwiazal. Wczesniej nie pomagaly nawet srodki odstraszajace ;p Jest taka slodka, a jak potrafi krzyczec ;p Z reguly kiedy moj tata wstaje pierwszy do pracy rano ona podaza za nim do kuchni, czeka na jakis przysmak i krzyczy, wtedy budzi sie caly dom <slodziak, nie kot ;]> Albo nieraz w nocy przychodzi i domaga sie glaskania, kiedys moj TŻ na czas mojego wyjazdu przygarnal ja do siebie i niestety non stop go w nocy budzila bo chciala pieszczot. Najczeciej po rpostu podchodzi, lize po policzkach , traca lapka i wasami. Nie wspominajac o tym ze zrobil mi kiedys dziure w stoliku z ikiei ;p Wszedl na polke nad stolikiem i zrzucial stamtad dosc duza ksiazke ktora wydrazyla dosc spora dziure ;p Wlasnie teraz kiedy siedze na krzesle wskoczyl mi na kolanka i zasypia, pozdrawiam ja i moj kitulek ;p
![]() Edytowane przez Patkik Czas edycji: 2008-07-10 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Konto usunięte
|
Mam pytanie techniczne
![]() Czy chodzicie ze swoimi kotami na spacer. Mieszkam w bloku na osiedlu, wiec nie chce go puszczać samego, a po ostatnim incydecie z oknem wydaje mi sie ze potrzebuje od czasu do czasu wyjsc ![]() Ale kot na smyczy to raczej smieszna sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Zakorzenienie
|
ja mam smycz ale użyłam jej chyba z 3 razy i to do weta. nie radzę ci wyprowadzać kota 1. który nie jest przyzwyczajony do smyczy/szelek 2. na teren, gdzie są nieznane mu psy, bo w momencie zagrożenia, gdy pojawi się jakiś pies (nawet przyjażnie do niego nastawiony, ale koty zazwyczaj nie rozumieja psiego języka), kot potraktuje cię jak drzewo i może cię ciężko poranić - uwierz mi, przestraszony kot jest zdolny do wszystkiego, wiem, co mówię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Konto usunięte
|
Do szelek jest przyzwyczajony bo uzywam ich od czasu do czasu, np gdy zabieramy go w podroz lub ide do weterynarza. Z tym ze zawsze mialam go wtedy na rekach a smycz i szelki byly swego rodzaju zabezpieczeniem. Myslalam bardziej o takich spacerach 30 minutowych pare razy w tygodniu, tak zeby poznal troche swiata. Ale masz racje zobacze jak zareaguje podczas pierwszego. Nawyzej bede zaprowadzac go do rodzicow i puszczac w ogrodzie, tamto miejsce zna i lubi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Zakorzenienie
|
moj kot wylazi ze mna bez smyczy bez szelek bez niczego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Konto usunięte
|
bylismy na spacerze, smiesznie wygladal ale wcale sie tym nie przejmuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Zadomowienie
|
Ja też mam smycz ale kocice niezbyt się z nią lubią
![]()
#3708 |
Konto usunięte
|
Hehehe, moj gdy zrozumiał o co chodzi potrafił nawet przejsc kawałek, gdy już bardzo znudziło mi się stanie w miejscu. A tak to spacer polegał głównie na oglądaniu świata i jedzeniu trawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Rozeznanie
|
Witajcie. Czy jest tu ktos kto moglby pomoc tym piwnicznym maluchom?
http://allegro.pl/show_item.php?item=399669735 Kociaki urodzily sie w piwnicy w jednym z bloku w Dabrowie Gorniczej. Musiały stamtad "zniknac" - wlascicielka ich tam nie chciala, mowila ze sama sie ich pozbedzie jak ktos tego nie zalatwi. Kociaki trafily do naszej kolezanki do Zabrza ale moga u niej tylko byc do 15 sierpnia ![]() My wszystkie jestesmy juz "dokocone" maluchami ze shcroniska, wiadomo ze one tam nie maja szans. Ja sama wzielam 3 malce i mam teraz 7 kotow ![]() Czy ktos by chcial jednego z tych piwnicznych kotow? jestesmy z katowic, na Slask mozemy dowiesc.. Byc moze uda sie wysterylizowac ich matke. Ludzie, którzy prosili nas o pomoc maluchom,być może dadzą radę przetrzymać ich markę 7 dni po sterylizacji co zapobiegnie dalszemu rozmnażaniu.
#3710 |
Zakorzenienie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8303787]Hehehe, moj gdy zrozumiał o co chodzi potrafił nawet przejsc kawałek, gdy już bardzo znudziło mi się stanie w miejscu. A tak to spacer polegał głównie na oglądaniu świata i jedzeniu trawy
![]() spacerowałaś z nim po ulicy czy w jakimś spokojniejszym miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Zakorzenienie
|
więc widzisz - koty też można wyprowadzać na spacer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
BAN stały
|
Za mruczenie mi prosto do ucha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
Przyczajenie
|
mój kot dostaje wścieklizny kiedy próbuje mu założyć szelki więc na spacer mogę z nim chodzić jedynie na balkon =='
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Przyczajenie
|
a ja na jedenastym, ale chyba aż tak głupi żeby skakać nie jest ;]
ale na pierwszym gorzej bo jak wyskoczy to nic mu się nie powinno stać i może uciec ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
BAN stały
|
no wlasnie sie boje ze albo cos sie stanie albo ucieknie..
i mam taki problem ze ja nie mam pojecia czy ona by skoczyla czy nie ![]() ale to jest ragdoll a one maja ponoc problemy z wyzkami i wysokosciami dlatego sie boje ze ona moze niekoniecznie skoczyc ale zwyczajnie spasc;p |
![]() ![]() |
![]() |
#3718 |
Przyczajenie
|
a nie myślałaś o kupieniu takiej 'siatki' na okno przeciw komarom itp.? wtedy mogłabyś spokojnie otwierać okno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
BAN stały
|
myslalam ostatnio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Przyczajenie
|
z tego co wiem to nie są drogie kwestia kilkunastu złotych, ale w zależności od montażu. widziałam takie w formie rolet i takie do przyczepienia. ale nie wiem gdzie to kupić i jak zamontować bo widziałam u znajomych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.