Mamusie listopad 2019- cz. 3 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-24, 18:48   #3721
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Ale wyjmowanie zapasu to jednak kiepski pomysł. My mamy sedana, tez na gaz i nie wiem czy tam wózek wejdzie. Chcieliśmy teraz dokupić hatchbaka dla mnie ale powoli zmieniamy zdanie i myślimy o czymś kombipodobnym, chociaż kiedyś zapierałam się, że nigdy czegoś takiego
Są jeszcze zestawy naprawcze w większości nowych aut dają zamiast zapasówek i właśnie taki naprawczy planujemy wrzucić zamiast zapasu. Jakoś sobie trzeba radzić, butli nie wyrzucę :bezradny:

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-24, 18:56   #3722
diaka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Mieszkamy w lesie więc się przydadzą oczywiście mniejsze też by dały radę, ale mi się takie retro marzyly Śliczny Ale zawsze wiesz chociaż ile wazy prawda? Ja po dzisiejszej wizycie nie wiem nic 🤷♀️

No właśnie nie Na tych wizytach bez pomiarów (np.ostatniej) patrzył czy szyjka jest ok i na usg sprawdzał tetno, buzię, płeć czy nic nie odpadło i łożysko Wagi nie było.
Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość

Załącznik 7684718

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale cudo

diaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-24, 19:39   #3723
Likka9
Zakorzenienie

Ja gondoli wozić na pewno nie będę, więc problem z głowy chustę sobie w kostkę złoże

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-24, 20:03   #3724
kasia2439
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za rozeznanie. Mieszkam na 1 pietrze więc przede mną jakies 20 schodów ...

kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-24, 21:14   #3725
Mikaa92
Zadomowienie

Jezu i znowu zaczyna się kolejna przeklęta noc gdzie nie mogę zasnąć bo muszę ruszać tymi pierońskimi nogami a do tego zgaga ja zwariuje jeszcze przez 3 miesiące jak to się nie zmieni

Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-24, 21:18   #3726
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
Jezu i znowu zaczyna się kolejna przeklęta noc gdzie nie mogę zasnąć bo muszę ruszać tymi pierońskimi nogami a do tego zgaga ja zwariuje jeszcze przez 3 miesiące jak to się nie zmieni

Poduchę pod nogi kładź. Mi zawsze pomagała. Do tego masaż jakimś żelem schłodzonym albo przeciwbólowym jak nie pomaga i nogi wysoko.

Stary 2019-07-24, 21:30   #3727
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Poduchę pod nogi kładź. Mi zawsze pomagała. Do tego masaż jakimś żelem schłodzonym albo przeciwbólowym jak nie pomaga i nogi wysoko.

Coś Ty to nie pomaga, musiałabym je chyba odciąć żeby poczuć ulgę. To jest tak strasznie denerwujące uczucie że ze złości mnie odciaga od snu jeszcze dalej i takie błędne koło a Jasiek mi dodatkowo daje popalić u skacze w najlepsze... Z tymi nogami dramat, przerabiałam to w pierwszej ciąży i znowu od jakiegoś miesiąca się z tym bujam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-07-24, 21:37   #3728
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:

A tak jak pisze Likka- żele?

Stary 2019-07-24, 21:41   #3729
Likka9
Zakorzenienie

Mnie czasami nogi kręcą,ale biorę wtedy poduchę z kanapy , ona jest ogromna od kolan do stóp i jest lżej. Może wychlodz sypialnie, w takiej zimnej też przyjemniej. A może ćwiczenia typu palce piętą palce piętą na stojąco .

Stary 2019-07-24, 21:45   #3730
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
A tak jak pisze Likka- żele?

Nie sądzę żeby jakikolwiek żel mi pomógł bo to jest takie nieustanne wrażenie że musisz ruszyć nogami. I tak ruszam co noc dopóki nie padne ze zmęczenia

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Mnie czasami nogi kręcą,ale biorę wtedy poduchę z kanapy , ona jest ogromna od kolan do stóp i jest lżej. Może wychlodz sypialnie, w takiej zimnej też przyjemniej. A może ćwiczenia typu palce piętą palce piętą na stojąco .

A mnie nie kręcą, nie dretwieja tylko kur.. Taki zespół niespokojnych nóg czy haki huuu inny... Sypialnia chłodna śpię przy otwartym oknie nad łóżkiem, moczenie w zimnej nie, prawie we wrzątku też nie. Podobno nie ma na ti sposobu ani leków każdy wieczór to koszmar bo już chodzę zła i wiem co mnie czeka..

Stary 2019-07-24, 21:59   #3731
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sądzę żeby jakikolwiek żel mi pomógł bo to jest takie nieustanne wrażenie że musisz ruszyć nogami. I tak ruszam co noc dopóki nie padne ze zmęczenia

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

A mnie nie kręcą, nie dretwieja tylko kur.. Taki zespół niespokojnych nóg czy haki huuu inny... Sypialnia chłodna śpię przy otwartym oknie nad łóżkiem, moczenie w zimnej nie, prawie we wrzątku też nie. Podobno nie ma na ti sposobu ani leków każdy wieczór to koszmar bo już chodzę zła i wiem co mnie czeka..

A próbowałaś e ciągu dnia nosić rajstopy uciskowe? Może to jakaś kwestia krążenia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-24, 22:04   #3732
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
A próbowałaś e ciągu dnia nosić rajstopy uciskowe? Może to jakaś kwestia krążenia.

Nie nie próbowałam nawet o tym nie pomyślałam. Ten problem dotyka mnie tylko wieczorami i tylko w ciąży. Normalnie to nigdy nie czułam tego ale w pierwszej ciąży się pojawiło jakoś po połowie i teraz to samo. Miała też to moja przyjaciółka, po porodzie problem się rozwiązał sam

Stary 2019-07-24, 22:06   #3733
Likka9
Zakorzenienie

Może pogadaj z lekarzem np o przyjmowaniu Cyclo 3 Fort? Albo sama kup, jest bez rp

Stary 2019-07-25, 00:09   #3734
Miss_Bow
Zadomowienie

Mamusie listopad 2019- cz. 3

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
O mamo, współczuję ;( mnie też kiedyś tak złapał, skręcałam się z bólu

A nasz nienarodzony syn ma niesamowite szczęście, że jego gadżety podlegają ścisłym kontrolom jakości nawet w okresie przed jego narodzeniem Przyszedł dziś kosz, wypakowałam go i zostawiłam, żeby pieski sobie się z nim zapoznały... nie jestem przekonana, czy herszt bandy zaaprobował jak należy produkt

Dobrze, ze z łóżka nie spadłam, bo w tym półśnie nie ogarniałam, co się dzieje Za to synusia chyba przestraszyłam, bo kopać zaczął...

Uwielbiam oglądać zdjęcia Twoich psiaków, są cudowne

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Syn jest dalej synem. Waży 611g. Wszystko ok, tylko maluch obrócił się i jest w położeniu miednicowym, ale to jeszcze ma czas

Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Czyżby pierwsze ponad pół kilo na wątku?

Skoro dzieciaczki ważące pół kilo już były to ciekawe, który pierwszy przekroczy kilogram?

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
A magnez suplementujesz?

Nie, bo wydaje mi się, że mam dietę dość bogatą w magnez i nigdy nie miałam problemów ze skurczami czy nawet drganiem powiek Ale kupiłam sobie olejek z magnezem w aptece dzisiaj, instruktorka jogi polecała się nim smarować przy skurczach łydek czy spinaniu brzucha, więc zamiast coś łykać to spróbuję olejku

Może to przez upał? W mieszkaniu 26 stopni w nocy wczoraj Dzisiaj 27 i próbuję wietrzyć, ale na zewnątrz wciąż ciepło...

Cytat:

Załącznik 7684718

Ale piękny

Cytat:

Czytałam ostatnio, że to może być przez niedobory magnezu Dzisiaj nawet wyczytałam, że można smarować olejkiem z magnezem i że niektórym to pomaga. Tylko nie wiem czy w Polsce takie coś da się kupić Ja za młodych lat też na to cierpiałam - czasami nogi, czasami ręce, płakać mi się w nocy chciało, bo lepiej jakby już bolały a nie „nudziły”... Straszne uczucie... Złotym środkiem była aspiryna albo potem wino, ale w ciąży oba odpadają...

Cytat:
Idę chyba ukrece babkę z cukinii bo przywiozłam wczoraj cztery wielkie. Jeszcze mam z 3l jagód,ale u nas nikt nie przepada za ciastami typu place ani drożdżówkami, pierogami na słodko to chyba zostawię mężowi do zjedzenia łyżka i tyle. Może słoik zostawię do koktajli. Zrobiłabym sernik na zimno z jagodami ale to mój mąż uważa za profanację jagód

Jagody Ile bym dała za domowe pierogi z jagodami

Cytat:
U nas z klatek kradną wózki i rowery. Niestety ale mieszkańcy parteru otwierają każdemu :/

U mnie w mieście było tak samo... Albo ludzie specjalnie drzwi blokowali, żeby domofonem nikt im nie dzwonił. Co chwile wózki ginęły. Jakbym na mojej obecnej klatce wózek zostawiła to sąsiedzi by się przeciskać musieli, bardzo wąską klatkę schodową mamy niestety

Cytat:
Byłam u swojej gin. Dzisiaj totalnie nic nie dowiedziałam się na wizycie. Nie wiem ile Mała waży, tętno dowiedziałam się z książeczki. Nie sprawdziła mi szyjki, nie zapytała jak się czuje, wagę podałam jej ta mierzona w domu. Szyjki nie sprawdziła. Ja musiałam pytać co z lekami i nast wizytę wpisała mi bez konsultacji ze mną.
A i twierdzi, że łożysko mam na przedniej ścianie chociaż wg usg I trym mam na tylnej.

Jestem rozbita i chce mi się wyć.

Cytat:
Pierwszy raz mnie tak potraktowała. Nawet jeśli ma zly dzień to średnio mnie to obchodzi.
Stwierdziłam, że zadzwonię do niej w poniedziałek i poproszę o dodatkowe usg z pomiarami, bo ostatnie mnie nie uspokoilo.

Co do glukozy to powiedziała, że jest niedocukrzenie, ale 'tym się nie przejmujemy'.

Szyjki jak dla mnie nie musiałaby sprawdzać, ale wie, że mi brzuch stwardnieje więc chyba powinna.

No nic, muszę ochłonąć.

Ojej, przykro mi, że tak Cię potraktowała Może miała gorszy dzień, ale jako lekarz powinna zachowywać się zawsze profesjonalnie i wszystko tłumaczyć, zwłaszcza, że to była prywatna wizyta. Najlepiej zadzwoń w poniedziałek, może się opamięta i już więcej sytuacja się nie powtórzy.

Ja nie wiem co dzisiaj się mojemu maluchowi stało, ale od rana mi brzuch roznosił, aż zaczęłam czytać w internecie czy to normalne, że dziecko cały dzień się rusza Może dlatego, że mało chodziłam i leżałam na łożku cały dzień? Teraz zbieram się do snu, a on mnie dalej kopie i się wierci Może mu kołysankę puszczę

24 września 2016 r.

Edytowane przez Miss_Bow
Czas edycji: 2019-07-25 o 00:26
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-25, 03:53   #3735
Nurek1119
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-25, 05:02   #3736
agnieszka_2293
Zadomowienie

Dzień dobry

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-25, 05:14   #3737
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Z tej samej serii przyszła jeszcze pieluszka bambusowa, otulacz i kocyk

Piękny zestaw
Cytat:
Napisane przez diaka Pokaż wiadomość
No właśnie nie Na tych wizytach bez pomiarów (np.ostatniej) patrzył czy szyjka jest ok i na usg sprawdzał tetno, buzię, płeć czy nic nie odpadło i łożysko Wagi nie było.
Ale cudo

Czyli widzę, że są lekarze, którzy po prostu tak robią. No nic będę się upierać żeby mi mierzyła co wizytę.
Cytat:
Napisane przez Miss_Bow Pokaż wiadomość
Dobrze, ze z łóżka nie spadłam, bo w tym półśnie nie ogarniałam, co się dzieje Za to synusia chyba przestraszyłam, bo kopać zaczął...

Uwielbiam oglądać zdjęcia Twoich psiaków, są cudowne

Gratuluję udanej wizyty

Skoro dzieciaczki ważące pół kilo już były to ciekawe, który pierwszy przekroczy kilogram?

Nie, bo wydaje mi się, że mam dietę dość bogatą w magnez i nigdy nie miałam problemów ze skurczami czy nawet drganiem powiek Ale kupiłam sobie olejek z magnezem w aptece dzisiaj, instruktorka jogi polecała się nim smarować przy skurczach łydek czy spinaniu brzucha, więc zamiast coś łykać to spróbuję olejku

Może to przez upał? W mieszkaniu 26 stopni w nocy wczoraj Dzisiaj 27 i próbuję wietrzyć, ale na zewnątrz wciąż ciepło...

Ale piękny

Czytałam ostatnio, że to może być przez niedobory magnezu Dzisiaj nawet wyczytałam, że można smarować olejkiem z magnezem i że niektórym to pomaga. Tylko nie wiem czy w Polsce takie coś da się kupić Ja za młodych lat też na to cierpiałam - czasami nogi, czasami ręce, płakać mi się w nocy chciało, bo lepiej jakby już bolały a nie „nudziły”... Straszne uczucie... Złotym środkiem była aspiryna albo potem wino, ale w ciąży oba odpadają...

Jagody Ile bym dała za domowe pierogi z jagodami

U mnie w mieście było tak samo... Albo ludzie specjalnie drzwi blokowali, żeby domofonem nikt im nie dzwonił. Co chwile wózki ginęły. Jakbym na mojej obecnej klatce wózek zostawiła to sąsiedzi by się przeciskać musieli, bardzo wąską klatkę schodową mamy niestety

Ojej, przykro mi, że tak Cię potraktowała Może miała gorszy dzień, ale jako lekarz powinna zachowywać się zawsze profesjonalnie i wszystko tłumaczyć, zwłaszcza, że to była prywatna wizyta. Najlepiej zadzwoń w poniedziałek, może się opamięta i już więcej sytuacja się nie powtórzy.

Ja nie wiem co dzisiaj się mojemu maluchowi stało, ale od rana mi brzuch roznosił, aż zaczęłam czytać w internecie czy to normalne, że dziecko cały dzień się rusza Może dlatego, że mało chodziłam i leżałam na łożku cały dzień? Teraz zbieram się do snu, a on mnie dalej kopie i się wierci Może mu kołysankę puszczę
Moja też tak czasem potrafi. Ogólnie jest bardziej ruchliwa w brzuchu od swojej siostry. Wczoraj cały dzień miała tak ułożone nogi, że czułam dyskomfort. A przed glukoza tak zwariowana, że zaczynał i boleć.

Babeczki, są już kosze na ahojbaby

Dzień dobry

Stary 2019-07-25, 05:15   #3738
kasia2439
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas właśnie chodzą czasem cyganki i balabym się zostawić wózek na korytarzu. Pomyśle nad piwnicą choć tam tak mało miejsca ...

kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-25, 05:46   #3739
Nurek1119
Zakorzenienie

Jak tak czytam historie o cygankach, bezpańskich kotach itd to doceniam ze mieszkam na zamkniętym osiedlu gdzie tego nie ma i gdzie mogę zostawić wozek w wózkowni, w piwnicy (bo nie ma tam wilgoci, jest na poziomie 0) albo przed drzwiami bo nikt się nie kręci, klatka szeroka itd.

---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Dziewczyny jak wstawię jakieś zdjęcie to mogę je potem usunąć ?

Stary 2019-07-25, 05:59   #3740
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak czytam historie o cygankach, bezpańskich kotach itd to doceniam ze mieszkam na zamkniętym osiedlu gdzie tego nie ma i gdzie mogę zostawić wozek w wózkowni, w piwnicy (bo nie ma tam wilgoci, jest na poziomie 0) albo przed drzwiami bo nikt się nie kręci, klatka szeroka itd.

---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Dziewczyny jak wstawię jakieś zdjęcie to mogę je potem usunąć ?

Wg regulaminu wizażu nie, ale przecież nikt Ci świnki nie podłoży

Dzień dobry

Stary 2019-07-25, 06:09   #3741
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Wg regulaminu wizażu nie, ale przecież nikt Ci świnki nie podłoży

Dzień dobry

Edytowane przez Nurek1119
Czas edycji: 2019-07-25 o 13:42
Stary 2019-07-25, 06:13   #3742
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra to ryzyk fizyk

Załącznik 7684769

O mamoooo

Mówił Ci już ktoś, że jesteś piękna?!

Stary 2019-07-25, 06:14   #3743
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
O mamoooo

Mówił Ci już ktoś, że jesteś piękna?!

Ja wiem ze poszedł retusz ale i tak mega mi się podoba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-25, 06:15   #3744
Catherine07
Raczkowanie

Cytat:
No dobra to ryzyk fizyk

Załącznik 7684769

Przepiękna

Dzień dobry

Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-25, 06:17   #3745
Nurek1119
Zakorzenienie

Tu mam jeszcze jedno takie bardziej naturalne

Edytowane przez Nurek1119
Czas edycji: 2019-07-25 o 13:42
Stary 2019-07-25, 06:21   #3746
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Tu mam jeszcze jedno takie bardziej naturalne

Załącznik 7684770

I jakie piękne włosy!
Można się zakochać!

To z sesji ślubnej?

Stary 2019-07-25, 06:27   #3747
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
I jakie piękne włosy!
Można się zakochać!

To z sesji ślubnej?

Tak z sesji
Włosy naturalne, fryzjer nie przykładał do tego ręki

Dzięki

Stary 2019-07-25, 06:31   #3748
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Tak z sesji
Włosy naturalne, fryzjer nie przykładał do tego ręki

Dzięki

Pięknie wyglądasz i mega zazdroszczę włosów. Ja mam proste druty

To Twoj TŻ jest szczesciarzem, a Wojtek ma dobre geny na start

Stary 2019-07-25, 06:33   #3749
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie wyglądasz i mega zazdroszczę włosów. Ja mam proste druty

To Twoj TŻ jest szczesciarzem, a Wojtek ma dobre geny na start

Ale mam nadzieje ze włosów kręconych Wojtek mieć nie będzie

Stary 2019-07-25, 06:35   #3750
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
No dobra to ryzyk fizyk

Załącznik 7684769

Kobieto schowaj te swoje kompleksy głęboko!!!! Na prawdę masz tak piękna urodę, a włosy to już w ogóle

Dzień dobry, ja znowu nie wyspana. Chyba mają racje ze 3 trymestr to spadek sił i opuszcza werwa z drugiego ale nie sądziłam że tak szybko mnie to dopadnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości