|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
P.
Śniadanie: Owsianka: 1/2 szklanki płatków, Danio Intenso orzechowy, banan, Granola orzechowa orzechy, płatki migdałowe II śniadanie: Grahamka z twarożkiem i ogórkiem Jabłko Parę kawałków białej czekolady z rodzynkami III śniadanie: Dwie kromki chleba z masłem, szynką i pomidorem Jogobella z muesli tropikalna Obiad: W Sphinxie: łosoś i makaron z sosem śmietanowo-szpinakowym Deser: McFlurry truskawkowe z crunch Kolacja: Dwie grzanki z żółtym serem i ketchupem Parę łyżek sałatki warzywnej z oliwą z oliwek
|
#3722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie wyszło prawie 1500, a bd lepiej na razie to po moich 'jedzeniowych' wpadkach - czasem nawet dniach bez jedzenia z lenistwa jest już nieźle ...
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że się jakiś podwieczorek nie wcisnął, ale tak to ładnie. Jak smacznie...
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tu doszedł jeszcze rower. Julka jak chcesz przytyć musisz jeść stanowczo dużo więcej. Wrzuć od razu na 2500 tys kalorii- rozkręcisz sobie metabolizm i pózniej bedąc juz na U bedziesz mogła jeść ponad 2000 i nie bedziesz tyła.
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Przecież jest łosoś, oliwa z oliwek, płatki migdałowe, orzechy
![]() Moje U Sn. (owsianko-jaglanka (garść jaglanych i owsianych na 0,5szkl mleka sojowego), 100g twarożku sernikowego, łyżeczka masła nerkowcowego,płatki migdałowe, orzechy właskie w miodzie 0g, 100g czereśni, pierniczek lukrowany 30min stacjonarnego 2Sn. 1/2 precla z sezamem i 1/2 z makiem, jabłko, 2 wafle z omegą, 1 z almette czosnkowym, 2 z bieluchem pieprz.-papryk. Ob. jajecznica z 1 jaja z jabłkiem i cynamonem, jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i tofu czosnkowym i przyprawami D: corny big orzechowy i 1/2 kinder bueno white 2h-1,5h rolek P: 100g lodów amaretto i adwokatowyh z fitellą pomarańczową,jabłko i wyjadana z pudełeczka linessa waniliowa (coś koło 150g) K(czyście białkowa sałatka z pizzy hyt: pomidory, kukurydza, groszek, marchewka, kaputsa kiszona, sałata, 2 malusieńkie ziemniaczki, bez sosu z przyprawami
Życie jest niepewne, zaczynaj od deseru. Erneste Ulmer Niebo mnie nie chce, a piekło obawia się, że nim zawładnę. Liz Taylor Życie jest do kitu i tyle. Edytowane przez Krytia Czas edycji: 2008-07-16 o 10:33 Powód: dopisek |
|
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
haha no dobra jak bedę mieć jakiś wybitnie przykładowy to wrzuce. Ostatnio to jakoś jadę na samych owocach, warzywach- no dobra nie samych:P są i serki i tuńczyk i chlebek i nnkt i owsianka moja kochana tylko mam wrażenie ze jakos więcej tych warzywek niz zawsze:P Ale ruchu też mniej....co mi te wakacje nie sprzyjają:P
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
matko dopiero teraz zauwazyłam, muszę chyba dłuzej sypiać ;p
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
R
Zbliza mi sie okres wiec marna ta moja redukcja ;( Śn - pol miski maslanki jagodowej z musli i wkrojonym bananem II Śn - ciemna bułka z ziarnami z pomidorem Obiad- miseczka zupy ogórkowej z ryżem Podw - 3 pieguski ![]() Kolacja - sałatka grecka.. i jak?
|
#3731 |
|
Rozeznanie
|
Zapraszam do wątków podwieszonych- tam wszystko znajdziesz.
|
#3732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Zadomowienie
|
R NiejakiejBeznadziejnej
1. Owsianka na mleku 0,5 %- 200 ml, 3 łyżki płatków owsianych, trochę otrąb; jogurt naturalny, jabłko, 1/2 szklanki agrestu a ile tego jogurtu? ładnie a dodaj jeszcze warzywko 2. Kromka chleba graham posmarowana twarożkiem chudym z ogórkiem i pomidorem, serek homo naturalny, jabłko ok 3. Sałatka- tuńczyk, jogurt naturalny, pomidor, jajka, papryka, ogórki, koperek ile jajek, jogurtu? 4. Kromka chleba graham posmarowana twarożkiem chudym z ogórkiem i pomidorem, serek homo naturalny, kilka orzechów laskowych węgle+ tłuszcze= 5. Serek homo naturalny, kilka orzechów warzywko Prosze o ocenke ![]() I mam pytanko, czy wiórek kokosowych mogę używać na R? bo nie wiem czy dodać jutro czy nie do owsianki na spróbowanie niezbyt
|
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
Do śniadania było 150g jogurtu, do sałatki tak samo i dwa jajka. Dzięki za ocene, postanowie poprawić to co bylo źle
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mało białka a dużo węgli i to tych złych. Brak NNKT (nielicząc kilku oliwek w sałatce greckiej)
|
|
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj nie łącz W z T. Zółtka z jajek z jogurtem to też takie połączenie. pozdrawiam
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
chyba lekka przesada, w 150g jogurtu (jeśli to naturalny) jest niewiele węgli
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3739 |
|
Raczkowanie
|
ładnie się uśmiecham o ocenę
![]() R. śniadanie: omlet z nektarynkami i otrębami (2 jajka, 2 łyżki mleka, garść otrębów, 2 nektarynki) smażony na łyżeczce oliwy II śniadanie: wieśniak lekki, szklanka soku pomidorowego Obiad (w pracy, więc taki a nie inny): wieśniak z warzywami, kromka chleba pełnoziarnistego Podwieczorek: 15 migdałów, garść czereśni, kilka kulek winogrona, 0,5 butelki soczku typu "Kubuś" (tak, wiem, że nie najlepszy wybór i że białka brak, ale czasem w pracy mam czas tylko coś ukradkiem podskubać, a nie rozsiadać się z serkiem wiejskim czy czymś w tym stylu) Kolacja (jedyny ciepły posiłek w ciągu dnia jaki mam okazję zjeść, więc niebiałkowa, ale za to 3 h przed snem): pierś z kurczaka (ok.150 g) z mieszanką warzywną chińską (taką na patelnie). Jestem opchana jak bąk i teraz boję się, że tak jedząc nie zgubię ani grama... Myślicie, że przecholowałam? Chciałam, żeby było zdrowo...
|
#3740 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki
moje U1.2 kromki zytniego, plasterek sera, szynki, kilka platerkow pomidora, szczypiorek i banan. 2.Jablko, kilka migdalow 3.4 pieczone ziemniaki, duszona piers z kurczaka, mizeria z pomidorow i cebulki 4.serek homo jagodowy, suszone daktyle 5. 100 g fasolki szparagowej, kromka zytniego, ogorek mozecie rzucic okiem? z gory dzieki
|
#3741 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj za to bez NNKT, chociaż nie, czeka jeszcze kolacyjka. ^^
P. Śniadanie: Dwa tosty francuskie z homo, potartym jabłuszkiem i cynamonem (reszta tego mazidła oczywiście też zjedzona), trzeci z niechudą warstwą Nutelli i plasterkami banana (los reszty banana j/w ;]) II śniadanie: Grahamka z masłem, szynką, pomidorem i ogórkiem Biały KitKat III śniadanie: Wieśniak ze szczypiorkiem Nektarynka Obiad: Zupa jarzynowa, zabielana Tortilla z sosem z majonezu i jogurtu naturalnego, kurczakiem, żółtym serem, sałatą, potartą marchewką, pomidorem i kukurydzą Podwieczorek: Parę ciastek owsianych Jagódki z bitą śmietaną Kawa z mlekiem Kolacja: będzie Risotto z rybą, papryką, groszkiem, curry i co tam jeszcze znajdę ;]
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mało zdrowo troszkę...
Wyjście z ED Śniadanie 3 kromki pieczywa chrupkiego z ugotowaną szynką z indyka, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, tofu i kiełkami ; brzoskwinia ; 3 łyżki otrąb II Śniadanie Lód 'Twister' ; sok multiwitamina Obiad Tortilla z mięsem drobiowym z kapustą i sosem majonezowym ; brzoskwinia ; 3 łyżki otrąb Kolacja Jajko z mikrofali z 2 waflami ryżowymi light ; gorący kubek :/ Nie jestem zadowolona
|
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a ocenicie moj jadlospis
U sn szklanka mleka, 2 lyzki platkow owsianych, lyzka wiorek kokosowych, jablko, pol banana 2 sn miseczka sorowki z bialej kapusty z odrobina majonezu obiad ok 40 g ryzu brazowego, ok 200 g ryby smazonej prawie bez tluszczu ( max lyzeczka) sorowka z bialek kapusty, troche sosu tzaziki zrobionego z serka homo podwieczorek pol serka homo naturalnego, lyzka fitelli, kilka orzeszkow ziemnych, lyzeczka siemienia lanianego kolacja kalafior, pomidor ogorek, kromka chleba zytniego pelnoziarnistego, pol serka wiejskiego ile to tak na oko wychodzi kalorii, bede wdzieczna za odpowedz
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dziś średnio chyba...
![]() ![]() Iśn-bułka grahamka z dżemem jagodowym+ 2 szkl kakao (na które miałam ochotę już od kilku dni ![]() )IIśn-wieśniak lekki z pomidorem i ogórkiem + kromka razowca O:zupa grzybowa zabielana (muszę się pochwalić, że z kurek, które sama uzbierałam ![]() ![]() ) z ziemniakami, jakieś mięsko-->ale nie wiem co to było +warzywka gotowaneP:duże jabłko +jogurt naturalny 400gr K: tuńczyk wsw+pomidor+ogórek+łyżka musztardy z kromką razowca w międzyczasie zjadłam jeszcze kilka orzechów bo podobno to nnkt, kilka sezamków (ehhh) i piję "zdrovit" źle się czuję... ![]() bardzo źle![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#3745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
na R bankowo nie, na U? na P narazie chyba jem za mało bo dopiero od kilku dni "wychodzę" z diety poniżej 1000kcal ![]()
|
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja fachowo Ci nie powiem, czy jest ok. Na pierwsze śniadanko mogłaś dodać jakiś owoc. Poza tym to chyba jest wszystko wporząsiu ![]() Jadam podobnie do Ciebie. Tylko zaczynam pozwalać sobie na słodycze, no i kromki zazwyczaj dwie. "Wychodzenie" z diet głodówkowych Gratuluję zupki
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
R (takie kiepskie trochę co?
- proszę o rzucenie okiem)śniadanie: mieszanka płatków z mlekiem 2 śniadanie: pół serka wiejskiego z warzywami obiad: gotowana młoda kapusta z kiełbaską, surówka warzywna, 2 małe kotleciki sojowe podwieczorek: 2 parówki, plasterki sera żółtego, ogórek kiszony, marchewka kolacja: pół tuńczyka wsw, marchewka
|
#3750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję ja na razie słodycze jadam w weekendy![]() albo wieczorami zjadam tooooonę płatków z mlekiem i to już mi wystarcza co do tego chlebka to mój jest taki długi więc zawsze piszę, że jem kromkę, ale z tego co zauważyłam to inne są sporo mniejsze od niego więc nie wiem jak to dokładnie napisać ):[quote=malutka20068;824676 6] R (takie kiepskie trochę co? - proszę o rzucenie okiem)śniadanie: mieszanka płatków z mlekiem- jakie mleczko i jakie płatki? bo na R to raczej odpadają te typu "chocko", jakiś owoc może? 2 śniadanie: pół serka wiejskiego z warzywami- tylko pól to chyba troszke za mało obiad: gotowana młoda kapusta z kiełbaską, surówka warzywna, 2 małe kotleciki sojowe-tutaj nie wiem jak to jest z tą kiełbaską i kapustą na R podwieczorek: 2 parówki, plasterki sera żółtego, ogórek kiszony, marchewka- parówki z tego co wiem na R niezbyt... ![]() kolacja: pół tuńczyka wsw, marchewka- i znowu tylko 1/2? chyba troszkę za mało...może dodaj chlebek?[/quote] Hmm ja dopiero się "uczę", ale to tylko kilka rzeczy które ja zauważyłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

Szkoda, że się jakiś podwieczorek nie wcisnął, ale tak to ładnie. Jak smacznie...

68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60

moje U
z gory dzieki