..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-17, 15:28   #3721
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Próbuję wpasować się w SB, czytam poprzednie wątki i czekam na książkę o diecie. Póki co kombinuję własny jadłospis. Wczoraj mi nie poszło . Może dziś wygląda to lepiej?

ś: jajecznica na oliwie z 3 jajek, wielki pomidor i ogóreczek, czarna kawa
p: solidna garść ziaren dyni
o: schab w czosnku na oliwie oraz sałatka grecka (bez fety)
będzie jeszcze:
p: serek wiejski ze szczypiorem
k: filet z dorsza sałatka: brukselka z sosem jogurtowo-czosnkowym posypana żółtym serem i sezamem

Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 15:53   #3722
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość

czy mnie się wydawało, czy masz Artisana - można do niego dokupić młynek do zbóż - kusi mnie

kutią??? u nas tylko na BożeNarodzenie, na Wielkanoc pascha
tylko śniadanie takie jajeczne, potem już normalne jedzenie
może sobie avocado nafaszeruj...
U mojej babci sie nie robi kutii-w ogole, ale u taty i tamtej babci chyba tak. Zreszta nie pamietam jak to bylo u nich na Wielkanoc, w zeszlym roku nie mialam wcale Wielkanocy, bo siedzialam tu z Tz i pisalam prace. Mam nadzieje, ze tym razem sie wyrobie przed.
Nie mam tez ochoty u babci cudowac, bede jadla co bedzie, zobaczymy, dwa dni mnie nie zabija.
Ja Artisana nie mam.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 16:16   #3723
malenka86
Przyczajenie

Witam kochane plażowiczki )))) Dziś mój 9 dzień I fazy i 2 kilo mniej, mam nadzieje że dalej mi tak będzie szło... a oto moja spowiedz z dnia dzisiejszego
1.wieśniak , rzodkiewka i pół ogórka
2.20 orzeszków ziemnych
3.1/2 piersi z kurczaka pomidor 1/2 cebuli, kawałek papryki i kilka pieczarek to wszystko podsmażone na oleju rzepakowym
4. na kolacje planuje omleta z jednego lub dwóch jajek z papryką i cebulą
moim grzeszkiem jest to że bez kazy to ani rusz i pije 1 lub 2 dziennie z odrobinką mleczka 0,5%
Proszę dziewczyny o krytykę
malenka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 16:48   #3724
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

Dzień dobry moje kochane
Dziękuję za wypowiedzi odnośnie mojego jadłospisu, Ilonko chaos w nim panuje i to niemiłosierny, wiem wiem naleza mi sie
Zgodnie z Twoimi wytycznymi-nasz GURU- postanowilam wypowiedziec wojne ciągowi serowemui co zrobilam dzisiaj rano otwierajac lodowke pierwsze co wsadzilam do buzi plaster żółtego sera. Teliku sery żółte pochłaniam w wiekszosci odtluszczone, choc nie bede sciemniala, ze zawsze nekiedy wpadnie do mojej buzi serek o zawartosci 26% tluszczu.Effo roztrzepuję jajo tak, aby bałko połączyło się z żółtkiem i namaczam chlebek z jednej i drugiej strony tak, aby z każdej był pokryty surowym jajem i sio na patelnię teflonową bez ttłuszczu,a zwykłą z odrobiną oleju czy też oliwy. Gdy jajo się zetnie przewracasz na druga strone-pyszne-polecam. Do jajka możesz dodać ulubione ziola i przyprawy-spróbuj
mój jadłospis
s; owsianka z 1/3 szklanki płatków, jabłka, cynamony, wody do tego 1/3 kostki b. chdego sera i odrobina maslanki-wspomniany wczesniej plaster sera zoltego i ostatni kawaleczek turka brie
p; 11 migdalkow
o; 2 jakja na miekko, surowka z selera , orzechow wloskich, majo i maslanki
p; kawalek pieczonej szynki, 1/2 pomidora
k; planujetunczyka z ogorem kiszonym
lepiej?
co do Oli i jej przygod z SB nie odnotowalam buntu
znikam do wieczorka

mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:18   #3725
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Ja jestem na SB ponad 8 tygodni i nie miałam problemów z @.Regularnie co do dnia
No to ja już nie wiem ... Widocznie taka moja przypadłość.

Ale do rzeczy. Dziewczyny, potrzebuję rady kogoś bardziej doświadczonego. Od jutra zaczynam II fazę (uwaga, dziś się ważyłam - 4 kg mniej!) i nie wiem, od czego zacząć, jeśli chodzi o węgle. Z książki pamiętam, że bezpiecznie zacząć od owoców. Właśnie piekę chleb żytni ze słonecznikiem Ale może to za wcześnie na pieczywo? Doradźcie, please.

Edytowane przez kamilawu
Czas edycji: 2009-03-17 o 17:19
kamilawu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:31   #3726
PriVativ
Zadomowienie

powiedzcie mi jesli jem kolacje 18 i potem juz nic, a chodze sac o 24 albo i po to chyba powinnam cos zjesc jesczze o 20? czy nie musze??? Na kolacyjke miałam dzis serek na slodko z wiorkami kokosowymi. Tż moj powiedzial ze moje danie bylo puyszne nawet z tą zyłką W ogole nie mam ochoty na slodkie masakra!!! jestem w sklepie i jesczze w niedziele to ppochlonila bym wszytsko a teraz przy mnie staly ciastka jak bylam u rodzicow w odwiedzinach mama postawila a ja anijednego nie zjadla i u mnie tez dla Tż kupilam slodkie i sok i w ogole a ja nieruszyla jestem z siebie dumna. Naprawde tylko ta dieta sprawia ze slodkie moze dla mnie nie istniec a dodam ze jestem przed okresem lada dzien dostane Boosko!!
Stary 2009-03-17, 17:32   #3727
agusiencja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilawu Pokaż wiadomość

Ale do rzeczy. Dziewczyny, potrzebuję rady kogoś bardziej doświadczonego. Od jutra zaczynam II fazę (uwaga, dziś się ważyłam - 4 kg mniej!) i nie wiem, od czego zacząć, jeśli chodzi o węgle. Z książki pamiętam, że bezpiecznie zacząć od owoców. Właśnie piekę chleb żytni ze słonecznikiem Ale może to za wcześnie na pieczywo? Doradźcie, please.
Kamilu, ja również na dietce miałam bardzo nieregularny cykl, więc to się jednak zdarza, myślałam, że to wina tego, że jestem młoda, i spóźniał mi się czasami kilka tygodni, a potem miałam co 2 tygodnie, kiedyś nie miałam @ przez 4 miesiące... jednak jak zeszłam z diety to zaczęłam mieć normalny cykl...

Ja teraz dalej na diecie po powrocie, ale nie na sb, tylko raczej MŻ, od wczoraj plus mieszanka ziół na 1 śniadanie i kolacje, zalecana przez dietetyka, zobaczymy co z tego wyniknie.
Ale czytam Was codziennie, więc postanowiłam, że może coś dzisiaj skrobnę Gratuluję wszystkim zrzuconych kilogramów

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 17:47   #3728
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

kamilawu ja zaczelam od razu od owocow i pelnego ziarna i mi z tym super bylo, wiec Ci nie doradze do czego innego, bo nie znaju. Kazdy inaczej reaguje na wegle, mi 2-3 porcje dziennie od samego poczatku II nie zaszkodzily, moze dlatego ze juz na I grzeszylam owocami.
Teraz jem 3 pelne ziarna plus owoce.

Privativ powinnas zjesc. Ja jem 1 do 3h przed snem.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 18:00   #3729
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiencja Pokaż wiadomość
Kamilu, ja również na dietce miałam bardzo nieregularny cykl, więc to się jednak zdarza, myślałam, że to wina tego, że jestem młoda, i spóźniał mi się czasami kilka tygodni, a potem miałam co 2 tygodnie, kiedyś nie miałam @ przez 4 miesiące... jednak jak zeszłam z diety to zaczęłam mieć normalny cykl...
Nie pocieszyłaś mnie...

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
kamilawu ja zaczelam od razu od owocow i pelnego ziarna i mi z tym super bylo, wiec Ci nie doradze do czego innego, bo nie znaju. Kazdy inaczej reaguje na wegle, mi 2-3 porcje dziennie od samego poczatku II nie zaszkodzily, moze dlatego ze juz na I grzeszylam owocami.
Teraz jem 3 pelne ziarna plus owoce.
Jestem właśnie ciekawa waszych praktycznych doświadczeń. Może sobie wszystkie puzle poukładam w głowie dzięki wam. Dzięki, fruity, za odpowiedź.
Stary 2009-03-17, 19:00   #3730
dilys
Raczkowanie

Cytat:
Nie pocieszyłaś mnie...

Jestem właśnie ciekawa waszych praktycznych doświadczeń. Może sobie wszystkie puzle poukładam w głowie dzięki wam. Dzięki, fruity, za odpowiedź.
ja tez mialam lekkie problemy z okresem, na jedynce na tydzien przed planowanym okresem, a zaznaczam ze jestem na tabletkach wiec powinno byc wszystko jak w zegarku, mialam plamienie przez ok tydzien, wiec nie jestes sama wydaje mi sie ze to ma zwiazek z ograniczeniem weglowodanow
dilys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 19:09   #3731
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dilys Pokaż wiadomość
ja tez mialam lekkie problemy z okresem, na jedynce na tydzien przed planowanym okresem, a zaznaczam ze jestem na tabletkach wiec powinno byc wszystko jak w zegarku, mialam plamienie przez ok tydzien, wiec nie jestes sama wydaje mi sie ze to ma zwiazek z ograniczeniem weglowodanow
a mi kiedys jak byla na SB calkiem zanikl okres ale to chyba dlatego ze schudlam do prawie 50 a to widocznie na moja budowe duzo za malo. I jak przytylam do 54 to dopeiro okres wrocil no itak sie zaczelo wlasnie moje tycie od tamtegoczasu powoli bo powoli az opamietalam sie z 60;o czyli tak 6 kilo mi przelecialo kolo nosa a tak o nie walczylam dlatego teraz chce schudnac tylko do 53...

ide jesc kolacje druga. Serek wiejski i cała czerwona papryke. CHyba mzoe byc otej porze ta papryka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 19:13   #3732
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:

ja widziałam w książce, że z początkiem II fazy należy wprowadzić 1 owoc i 1 produkt skrobiowy. wiec mym skromnym zdaniem chleb się nadaje a jak będzie skok wagi to go ograniczysz. takie moje rozumowanie
7.04'10

- 13 kg
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 19:16   #3733
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

z okresem mam przepoje bo do tej pory dostawalam za wczesnie mimo ze bylam na tabletkach, ginekolog zmienial mi coraz tabletki, az wkoncu dal takie z duza wieksza porcja hormonów i troche zamiatam cyckami bo takie duze mi sie wyaja ale przynajmniej wiem kiedy mam okres
każdy organizm innaczej reaguje na diete, ale mysle ze akurat ta dieta nie powinna miec dlugotrwalego wplywu na okres. moze wao byloby wybrac do ginekologa

co do II fazy to na poczatku 1 porcja wegli zlozonych +1 owoc dziennie(i tak przez tydznien) osobiscie uwazam ze chleb pelnoziarnisty jest dobrym wyborem na rozpoczecie II fazy. kolejnego dnia mozesz zjesc owsianke, potem makaron pełnoziarnisty itd

a zaraz zgram zdjecia i bedzie moja spowiedz

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2009-03-17 o 19:17
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 19:22   #3734
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dilys Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
a mi kiedys jak byla na SB calkiem zanikl okres ale to chyba dlatego ze schudlam do prawie 50 a to widocznie na moja budowe duzo za malo. I jak przytylam do 54 to dopeiro okres wrocil no itak sie zaczelo wlasnie moje tycie od tamtegoczasu powoli bo powoli az opamietalam sie z 60;o czyli tak 6 kilo mi przelecialo kolo nosa a tak o nie walczylam dlatego teraz chce schudnac tylko do 53...
Na szczęście w moim przypadku chodzi o drobną nieregularność, mam nadzieję, że to był jednorazowy "wyskok" mojego organizmu.

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
ja widziałam w książce, że z początkiem II fazy należy wprowadzić 1 owoc i 1 produkt skrobiowy. wiec mym skromnym zdaniem chleb się nadaje a jak będzie skok wagi to go ograniczysz. takie moje rozumowanie
Też to wyczytałam Oczywiście będę eksperymentować, chciałam tylko skonsultować swoje pomysły. A chleb wyszedł pyszny. No po prostu musiałam skubnąć
Stary 2009-03-17, 19:44   #3735
malenka86
Przyczajenie

dziewczyny i jeszcze jedno czy widziałyście w sklepach takie produkty jak wafelki czekoladowe dietetyczne słodzone czymś tam nie cukrem i czy w ogóle w II fazie mozna coś takiego skubnąć bo w I to chyba nie ???
Stary 2009-03-17, 19:45   #3736
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

nadejszla wiekopomna chwila spowiedzi z flash:
1)jajkownica z 2 jak na lyzeczce oliwy z ogromem warzy i1 plasterkiem fita
2)1/4 camemberta 12%+2 rzodkiewki+pol marchewki
3)mega duza salatka(rzymska, pommidor, garsc makaronu pełnoziarnistego-nie wecej niz pol szklanki, papryka, 150 gr krewetek,oliwki)
4)mix orzechów, kilka pomidorków koktajlowych
5)roladka z piersi kutaka z nadzieniem ze szpinaku i ricotty+ salatka z rukoli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (81,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (77,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (70,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (94,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mix-orzechow.jpg (126,1 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2009-03-17 o 19:46
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 19:53   #3737
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
3)mega duza salatka(rzymska, pommidor, garsc makaronu pełnoziarnistego-nie wecej niz pol szklanki, papryka, 150 gr krewetek,oliwki)
no to jak dla mnie to chyna polowe tego co ja zjadam

ja dzisiaj kolacje zjadlam wczesniej - ok 18 no i czuje sie glodna... tzn cos bym przekasila... bo zazwyczaj dopiero o tej porze jadalam kolacje...
mialam sobei przygotowac obiadek na jutro ale jakos dziewczyny wykonczyly skutecznie i siebie i mnie
moze ugotuje tylko ryz brazowy na jutro do chili con carne i juz

a powiedzcie ile marchewki surowej moge zjadac na dzien?

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 20:11   #3738
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Dziewczyny a ja ostatnio grzesze troche
I nic nie schudłam od 2 tyg jakiś
Jem co prawda wszytsko co dozwolone tylko, ale chyba w za duzych ilosciach/ zle dobieram posilki czy cos..

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 20:42   #3739
xxJuicyxx
Raczkowanie

Ja też jutro wskakuję na fazę II i mam jakiś strach, że zacznę za dużo jeść i w ogóle masę wątpliwości w każdym razie, mam pytanie: czy mogę jutro, od razu na pierwszy dzień tej II, zjeść na śniadanko płatki owsiane z mlekiem 1,5 % , a później jabłko? Czy jeśli już z rana ta owsianka, to jabłko później to już za dużo?
xxJuicyxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 21:01   #3740
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

papraczku gdzie jestes? Brakuje tu Ciebie i telik smutny czeka

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
no to jak dla mnie to chyna polowe tego co ja zjadam

ja dzisiaj kolacje zjadlam wczesniej - ok 18 no i czuje sie glodna... tzn cos bym przekasila... bo zazwyczaj dopiero o tej porze jadalam kolacje...
mialam sobei przygotowac obiadek na jutro ale jakos dziewczyny wykonczyly skutecznie i siebie i mnie
moze ugotuje tylko ryz brazowy na jutro do chili con carne i juz

a powiedzcie ile marchewki surowej moge zjadac na dzien?
no chyba zartujesz ze male porcje, dzis o naprawde dowalila z ta micha salaty w pracy mieli niezly ubaw.
a co do kolacji to jak dopada glod to zawsze kawal twarogu mozna wciagnac

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja ostatnio grzesze troche
I nic nie schudłam od 2 tyg jakiś
Jem co prawda wszytsko co dozwolone tylko, ale chyba w za duzych ilosciach/ zle dobieram posilki czy cos..
witaj
napisz menu, bedziemy radzic

Cytat:
Napisane przez xxJuicyxx Pokaż wiadomość
Ja też jutro wskakuję na fazę II i mam jakiś strach, że zacznę za dużo jeść i w ogóle masę wątpliwości w każdym razie, mam pytanie: czy mogę jutro, od razu na pierwszy dzień tej II, zjeść na śniadanko płatki owsiane z mlekiem 1,5 % , a później jabłko? Czy jeśli już z rana ta owsianka, to jabłko później to już za dużo?
jak wyzej
czyli i owsianka i jablko to nie za duzo jak na jeden dzien
dziewczyny czytajcie co piszemy...
Stary 2009-03-17, 21:13   #3741
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxJuicyxx Pokaż wiadomość
Ja też jutro wskakuję na fazę II
Juicy, to zaczynamy razem
Stary 2009-03-17, 21:17   #3742
PriVativ
Zadomowienie

Dziewczyny ile musze czekac by z 2 kilo schudnac?? bo kurde musi mi troszke ubyc w nozkach i bioderkach Pilnie!! Ale sie zapuściłam wstyd!!!

Teliczku kochana Jak tak patzre na Twoje menu to mi slinka cieknie

Wlasnie skonczylam cwiczyc. Pol godziny poki o teraz mam przerwe.
Stary 2009-03-17, 21:20   #3743
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
z okresem mam przepoje bo do tej pory dostawalam za wczesnie mimo ze bylam na tabletkach, ginekolog zmienial mi coraz tabletki, az wkoncu dal takie z duza wieksza porcja hormonów i troche zamiatam cyckami bo takie duze mi sie wyaja ale przynajmniej wiem kiedy mam okres
każdy organizm innaczej reaguje na diete, ale mysle ze akurat ta dieta nie powinna miec dlugotrwalego wplywu na okres. moze wao byloby wybrac do ginekologa
Z zaznaczonym zgadzam się w 100%

Jesli chodzi o węglowodany, to ja wprowadzałam je bardzo powoli.W pierwszych dniach raz dziennie (rano lub wczesnym południem) później dwa razy dziennie (nie na kolację ).Udało mi się, bo nie przytyłam w przejsciu na II fazę (a tego się bałam)
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 21:25   #3744
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o węglowodany, to ja wprowadzałam je bardzo powoli.W pierwszych dniach raz dziennie (rano lub wczesnym południem) później dwa razy dziennie (nie na kolację ).Udało mi się, bo nie przytyłam w przejsciu na II fazę (a tego się bałam)
Też się trochę boję. Ale będę ostrożna. Poza tym kiedyś trzeba zacząć jeść, nie można przeciągać I fazy w nieskończoność, A.A. wyraźnie zaznacza, że to zasadniczy błąd popełniany właśnie ze strachu przed odrobieniem dopiero co zrzuconych kilogramów.

Edytowane przez kamilawu
Czas edycji: 2009-03-17 o 21:27
Stary 2009-03-17, 21:28   #3745
xxJuicyxx
Raczkowanie

Cytat:
Juicy, to zaczynamy razem
Razem raźniej

i dzięki dziewczyny. zwracam honor, faktycznie nie doczytałam dokładnie tego co wyżej. już się nie mogę doczekać jutra <mniam>
xxJuicyxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 21:32   #3746
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

pojawiam sie i ja wieczorowa pora
Musze przyznac, ze rowniez mialam wahania @ przy obcowaniu z SB, ba dalej mam opoznienia zdarzaja sie nawet do 3 tygodni, jeszcze nigdy nie przybyla przed czasem no coz...
Nie widzialam recenzji fanek A6W, czyzby zapal ostygl
widze, ze coraz wiecej osob ma problem z przejsciem na II faze, sama do tej pory mam wahania zwiazane z " naduzyciem" weglowodanow- za to swietnie mi idzie z zoltym serem- maly zarcik, dzisiaj tylko raz zgrzeszylam na domiar zlego "nieswiadomie"- zrobilam to bez zastanowienia-mechanicznie. Od jutra robie sobie odwyk od tego przysmaku
Od dluzszego czasu sie nie waze, w sumie ciekawi mnie ile waze na chwile obecna, czy na "-" czy też na "+", a tymczasem spokojnie sobie plazuje - grzeszac od czasu do czasu- i zauwazylam, ze najtrudniej zgrzeszyc pierwszy raz , kolejne przychodza znacznie latwiej- taka mala przestroga dla poczatkujacych plazowiczek

mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 21:43   #3747
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

telik a ty mi bedziesz codziennie smaka na krewetki robiła ????
Napatrzylam sie na twoje zdjęcia i rozmrazam łososia na jutro (krewetek niestety nie mialam w zamrazarce, a ze recesja to jem to co mam )

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaoli1979 Pokaż wiadomość
Nie widzialam recenzji fanek A6W, czyzby zapal ostygl
Ja juz sie spowiadam z mojego ćwiczenia brzucha, a wiec doszliśmy do 2 tyg. i faktycznie masakrycznie zaczelo nam sie to przeciagac w czasie (bo ja do cwiczen wciagnełam TZ'ta) Wiec jak wrocimy z pracy, mamy do dowalenia czy słońce czy deszcz obowiazkowy spacer z psem, do tego 2 x w tyg. siłownia, a nicnierobić czasami też sie chce, wiec ćwiczymy zmodernizowane a6w, czyli6 powtorzen w trzech seriach.
Wiem ze nie bede miala takich samychy efektow jak po tradycyjnej szóstce weidera, ale lepsze to niż nic...
Kupilam nawet specjalne maty do ćwiczen, bo wczesniej lezelismy na samej wykładzinie i pobolewał mnie krzyz, teraz z matami jest OK.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 21:44   #3748
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Też się trochę boję. Ale będę ostrożna. Poza tym kiedyś trzeba zacząć jeść, nie można przeciągać I fazy w nieskończoność, A.A. wyraźnie zaznacza, że to zasadniczy błąd popełniany właśnie ze strachu przed odrobieniem dopiero co zrzuconych kilogramów.
Pewnie, że trzeba zacząć jeść węgle koniecznie
Wazne zeby się nie rzucić na nie
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 22:10   #3749
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

moj przykladowy jadlospis:
rano 2 nalesniki z serkiem i odrobina dzemu (nalesniki oczywiscie z maki razowej)
2 Śń kawa bez cukru i jablko(to na uczelni i nie bedzo mam mozliwosc zjesc cos innego)
obiad Nalsniki (robie hurtem) z pieczrakami serem zoltym i wedlina, potrafie zjeść z 4 takie
przekaska kanapka chleba razowego z szynka i pomidorem i majonezem
koalcja placuszki z maki jajka i twarozku na oliwiwe - tez rozne ilosci umiem wchlonac, nawet nie licze

Wiem ze czasem niektorych rzeczy zdarza sie mi zjesc za duzo, ale pozatym chyba na kolacje i przekaske po poludniu nie powinnam jeść chleba i tych placuszków Chyba tez mało warzyw jem, ale jakoś osttanio mało kasy i szkoda mi na ogórki i pomidorki

Wogóle mam jakaś głupią obsesje i boje się jeść rzeczy zakazane i jak tylko zjem to zaraz chce mi się płakać.
Np jak rano zjem te nalesniki z dzemem (mam kupny, a jestem swiecie przekonana ze tylko moze byc domowy specjalnie zrobiony) to pozniej mam cały dzien beznadziejn y humor, mimo że to tylko 2 lyzki...

Chyba mam kryzys jakiś

Aaa i chwale sie, moi rodzice już 2 faza, tato schudł 7 kg jakieś
A ja wciąż 55 kg, ale...właśnie się zmierzyłam i uda mi przytyły 1,5 cm
Aż się za ćwiczenia wzięłam od razu

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 23:10   #3750
effa79
Zadomowienie

Alezcie naprodukowalyJa dosc pozno trafiam, bo po pracy chlopaki, pozniej basen, jeszcze golabki po basenie robilam, teraz czekam az dojda do siebie, i jeszcze zaczyn na chleb powinnam zrobic...
Dzis dostalam wstepna propozycje pracy w ... Toruniu... zobaczymy, jak sytuacja sie rozwinie...

CO do jadlospisu swiatecznego, to ja pewnie tez jaja faszerowane na milion sposob, salatki, pieczen jakas dobra. Ciasta tylko... bedzie sernik, babka, mysle o mazurku i przymierzam sie wlasnie do jakiegos chudego barszczu bialego... ale jak znalezc chuda biala kielbase U nas jak bedzie pogoda, to bedzie mocno spacerowo, wiec sie wszystko zrownowazy

Ambrella zdecydowanie lepie, ba powiedzialabym, ze wrecz wzorowo

Mamooli dzieki za wskazowki, bede musiala kiedys wyprobowac Wiecej warzyw bym dodala do jadlospisu

Cytat:

Kamila na poczatek dobrze wegle wprowadzac do popoludnia. Po jednej porcji na poczatek: Jedna porcja to 30 g chleba, pol szkl ryzu, makaronu, kaszy. Pozniej mozesz zwiekszac porcje. Ja tez radze urozmaicac wegle, nie ograniczac sie do chleba - jeden dzien chleb, nalesnik, makaron, ryz - itd.

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jesli jem kolacje 18 i potem juz nic, a chodze sac o 24 albo i po to chyba powinnam cos zjesc jesczze o 20? czy nie musze??? Na kolacyjke miałam dzis serek na slodko z wiorkami kokosowymi. Tż moj powiedzial ze moje danie bylo puyszne nawet z tą zyłką W ogole nie mam ochoty na slodkie masakra!!! jestem w sklepie i jesczze w niedziele to ppochlonila bym wszytsko a teraz przy mnie staly ciastka jak bylam u rodzicow w odwiedzinach mama postawila a ja anijednego nie zjadla i u mnie tez dla Tż kupilam slodkie i sok i w ogole a ja nieruszyla jestem z siebie dumna. Naprawde tylko ta dieta sprawia ze slodkie moze dla mnie nie istniec a dodam ze jestem przed okresem lada dzien dostane Boosko!!
Nie raz juz na wizazu bylo pisane, ze mitem jest niejedzenie po 18.00 Glodzisz organizm i ten magazynuje jedzenie, zeby sie zabezpieczyc - efekt - nie chudniesz. Kolacje jemy BIALKOWE, zeby metabolizm mial sie z czym uporac przez noc. Jemy 3 godz przed snem. I nie chce tego juz powtarzac.

Cytat:
Napisane przez malenka86 Pokaż wiadomość
dziewczyny i jeszcze jedno czy widziałyście w sklepach takie produkty jak wafelki czekoladowe dietetyczne słodzone czymś tam nie cukrem i czy w ogóle w II fazie mozna coś takiego skubnąć bo w I to chyba nie ???
Najczesciej sa slodzone syropem glukozowo - fruktozowym, pochodna maltozy - czyli najwiekszego syfu, a jak sa slodzone juz fruktoza, to na bank zawieraja skrobie, sa na mace bialej pszennej... Nie znalzla takich, ktore by sie nadawaly, a wiele przejrzalam...

Cytat:
A gdzie wegle??? Ta nedzna porcja makaronu to wsio??? Nieladnie... Kanapka do sniadania!!!!

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
moj przykladowy jadlospis:
rano 2 nalesniki z serkiem i odrobina dzemu (nalesniki oczywiscie z maki razowej) wegle
2 Śń kawa bez cukru i jablko(to na uczelni i nie bedzo mam mozliwosc zjesc cos innego) wegle
obiad Nalsniki (robie hurtem) z pieczrakami serem zoltym i wedlina, potrafie zjeść z 4 takie wegle
przekaska kanapka chleba razowego z szynka i pomidorem i majonezem wegle
koalcja placuszki z maki jajka i twarozku na oliwiwe - tez rozne ilosci umiem wchlonac, nawet nie licze wegle

ce już 2 faza, tato schudł 7 kg jakieś
A ja wciąż 55 kg, ale...właśnie się zmierzyłam i uda mi przytyły 1,5 cm
Aż się za ćwiczenia wzięłam od razu
Nie dziwie sie, ze nie chudniesz, pochlaniasz na kazdy posilek wegle, nawet na przekaski. Kanapka na przekaske robi sie juz prawie posilkiem. Przejrzyj, co jesz. I stad pewnie tez jakies dziwne ciagi. Aha w Lidlu ogorki sa po 1,90, a salata lodowa tez jakies 1,90 zł

Jako, ze oczy mi sie powoli zamykaja, to spowiadam sie szybko z flashem:
sn: salatka z tunczyka, pekinki, jajka, sezamu ciut majonezu i jogurtu (dokladka duzej lyzki) plus kanapka z fitem i ogorkiem
p: kalarepa + migdaly
o: ryz (pol woreczka) zapiekany z twarogiem, lyzeczka dzemu i bialkiem (zapowiadane wegle)
p: dwa kabanosy, zawijas
k: jajecznica z szynka, cebulka i serem + pomidor
po basenie 1/4 twarogu z papryka i ogorkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5494.jpg (51,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5499.jpg (49,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5495.jpg (51,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5501.jpg (55,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5502.jpg (51,5 KB, 9 załadowań)

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości