|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Próbuję wpasować się w SB, czytam poprzednie wątki i czekam na książkę o diecie. Póki co kombinuję własny jadłospis. Wczoraj mi nie poszło
![]() ś: jajecznica na oliwie z 3 jajek, wielki pomidor i ogóreczek, czarna kawa p: solidna garść ziaren dyni o: schab w czosnku na oliwie oraz sałatka grecka (bez fety) będzie jeszcze: p: serek wiejski ze szczypiorem k: filet z dorsza sałatka: brukselka z sosem jogurtowo-czosnkowym posypana żółtym serem i sezamem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mam tez ochoty u babci cudowac, bede jadla co bedzie, zobaczymy, dwa dni mnie nie zabija. ![]() Ja Artisana nie mam. ![]()
![]() |
#3723 |
Przyczajenie
|
Witam kochane plażowiczki
![]() ![]() 1.wieśniak , rzodkiewka i pół ogórka 2.20 orzeszków ziemnych 3.1/2 piersi z kurczaka pomidor 1/2 cebuli, kawałek papryki i kilka pieczarek to wszystko podsmażone na oleju rzepakowym 4. na kolacje planuje omleta z jednego lub dwóch jajek z papryką i cebulą moim grzeszkiem jest to że bez kazy to ani rusz i pije 1 lub 2 dziennie z odrobinką mleczka 0,5% Proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry moje kochane
![]() Dziękuję za wypowiedzi odnośnie mojego jadłospisu ![]() ![]() ![]() Zgodnie z Twoimi wytycznymi-nasz GURU- postanowilam wypowiedziec wojne ciągowi serowemu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój jadłospis s; owsianka z 1/3 szklanki płatków, jabłka, cynamony, wody do tego 1/3 kostki b. chdego sera i odrobina maslanki-wspomniany wczesniej plaster sera zoltego i ostatni kawaleczek turka brie p; 11 migdalkow o; 2 jakja na miekko, surowka z selera , orzechow wloskich, majo i maslanki p; kawalek pieczonej szynki, 1/2 pomidora k; planujetunczyka z ogorem kiszonym lepiej? co do Oli i jej przygod z SB nie odnotowalam buntu ![]() znikam do wieczorka
#3725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do rzeczy. Dziewczyny, potrzebuję rady kogoś bardziej doświadczonego. Od jutra zaczynam II fazę (uwaga, dziś się ważyłam - 4 kg mniej!) i nie wiem, od czego zacząć, jeśli chodzi o węgle. Z książki pamiętam, że bezpiecznie zacząć od owoców. Właśnie piekę chleb żytni ze słonecznikiem ![]() Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2009-03-17 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Zadomowienie
|
powiedzcie mi jesli jem kolacje 18 i potem juz nic, a chodze sac o 24 albo i po to chyba powinnam cos zjesc jesczze o 20? czy nie musze??? Na kolacyjke miałam dzis serek na slodko z wiorkami kokosowymi. Tż moj powiedzial ze moje danie bylo puyszne nawet z tą zyłką
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja teraz dalej na diecie po powrocie, ale nie na sb, tylko raczej MŻ, od wczoraj plus mieszanka ziół na 1 śniadanie i kolacje, zalecana przez dietetyka, zobaczymy co z tego wyniknie. Ale czytam Was codziennie, więc postanowiłam, że może coś dzisiaj skrobnę ![]() ![]()
![]() |
#3728 |
Wtajemniczenie
|
kamilawu ja zaczelam od razu od owocow i pelnego ziarna i mi z tym super bylo, wiec Ci nie doradze do czego innego, bo nie znaju.
![]() ![]() Teraz jem 3 pelne ziarna plus owoce. Privativ powinnas zjesc. ![]()
#3729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ide jesc kolacje druga. Serek wiejski i cała czerwona papryke. CHyba mzoe byc otej porze ta papryka? ![]()
![]() |
#3732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
każdy organizm innaczej reaguje na diete, ale mysle ze akurat ta dieta nie powinna miec dlugotrwalego wplywu na okres. moze wao byloby wybrac do ginekologa co do II fazy to na poczatku 1 porcja wegli zlozonych +1 owoc dziennie(i tak przez tydznien) osobiscie uwazam ze chleb pelnoziarnisty jest dobrym wyborem na rozpoczecie II fazy. kolejnego dnia mozesz zjesc owsianke, potem makaron pełnoziarnisty itd a zaraz zgram zdjecia i bedzie moja spowiedz
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-17 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Przyczajenie
|
dziewczyny i jeszcze jedno czy widziałyście w sklepach takie produkty jak wafelki czekoladowe dietetyczne słodzone czymś tam nie cukrem i czy w ogóle w II fazie mozna coś takiego skubnąć bo w I to chyba nie ???
#3736 |
Wtajemniczenie
|
nadejszla wiekopomna chwila spowiedzi z flash:
1)jajkownica z 2 jak na lyzeczce oliwy z ogromem warzy i1 plasterkiem fita 2)1/4 camemberta 12%+2 rzodkiewki+pol marchewki 3)mega duza salatka(rzymska, pommidor, garsc makaronu pełnoziarnistego-nie wecej niz pol szklanki, papryka, 150 gr krewetek,oliwki) 4)mix orzechów, kilka pomidorków koktajlowych 5)roladka z piersi kutaka z nadzieniem ze szpinaku i ricotty+ salatka z rukoli
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-17 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj kolacje zjadlam wczesniej - ok 18 no i czuje sie glodna... tzn cos bym przekasila... ![]() mialam sobei przygotowac obiadek na jutro ale jakos dziewczyny wykonczyly skutecznie i siebie i mnie ![]() ![]() moze ugotuje tylko ryz brazowy na jutro do chili con carne i juz ![]() a powiedzcie ile marchewki surowej moge zjadac na dzien? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja ostatnio grzesze troche
![]() I nic nie schudłam od 2 tyg jakiś ![]() ![]() Jem co prawda wszytsko co dozwolone tylko, ale chyba w za duzych ilosciach/ zle dobieram posilki czy cos.. ![]()
![]() |
#3739 |
Raczkowanie
|
Ja też jutro wskakuję na fazę II i mam jakiś strach, że zacznę za dużo jeść i w ogóle masę wątpliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | |||
Wtajemniczenie
|
papraczku gdzie jestes? Brakuje tu Ciebie i telik smutny czeka
![]() Cytat:
a co do kolacji to jak dopada glod to zawsze kawal twarogu mozna wciagnac ![]() Cytat:
napisz menu, bedziemy radzic Cytat:
czyli i owsianka i jablko to nie za duzo jak na jeden dzien dziewczyny czytajcie co piszemy... ![]()
![]() |
#3741 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile musze czekac by z 2 kilo schudnac?? bo kurde musi mi troszke ubyc w nozkach i bioderkach
![]() ![]() Teliczku kochana Jak tak patzre na Twoje menu to mi slinka cieknie ![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie skonczylam cwiczyc. Pol godziny poki o teraz mam przerwe.
#3743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jesli chodzi o węglowodany, to ja wprowadzałam je bardzo powoli.W pierwszych dniach raz dziennie (rano lub wczesnym południem) później dwa razy dziennie (nie na kolację ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
|
Też się trochę boję. Ale będę ostrożna. Poza tym kiedyś trzeba zacząć jeść, nie można przeciągać I fazy w nieskończoność, A.A. wyraźnie zaznacza, że to zasadniczy błąd popełniany właśnie ze strachu przed odrobieniem dopiero co zrzuconych kilogramów.
Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2009-03-17 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 |
Raczkowanie
|
![]() Musze przyznac, ze rowniez mialam wahania @ przy obcowaniu z SB, ba dalej mam ![]() ![]() Nie widzialam recenzji fanek A6W, czyzby zapal ostygl ![]() widze, ze coraz wiecej osob ma problem z przejsciem na II faze, sama do tej pory mam wahania zwiazane z " naduzyciem" weglowodanow- za to swietnie mi idzie z zoltym serem ![]() ![]() Od dluzszego czasu sie nie waze, w sumie ciekawi mnie ile waze na chwile obecna, czy na "-" czy też na "+" ![]() ![]()
#3747 |
Zakorzenienie
|
telik a ty mi bedziesz codziennie smaka na krewetki robiła ????
![]() Napatrzylam sie na twoje zdjęcia i rozmrazam łososia na jutro (krewetek niestety nie mialam w zamrazarce, a ze recesja to jem to co mam ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Ja juz sie spowiadam z mojego ćwiczenia brzucha, a wiec doszliśmy do 2 tyg. i faktycznie masakrycznie zaczelo nam sie to przeciagac w czasie (bo ja do cwiczen wciagnełam TZ'ta) Wiec jak wrocimy z pracy, mamy do dowalenia ![]() Wiem ze nie bede miala takich samychy efektow jak po tradycyjnej szóstce weidera, ale lepsze to niż nic... Kupilam nawet specjalne maty do ćwiczen, bo wczesniej lezelismy na samej wykładzinie i pobolewał mnie krzyz, teraz z matami jest OK. |
![]() ![]() |
![]() |
#3748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wazne zeby się nie rzucić na nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Zakorzenienie
|
moj przykladowy jadlospis:
rano 2 nalesniki z serkiem i odrobina dzemu (nalesniki oczywiscie z maki razowej ![]() 2 Śń kawa bez cukru i jablko(to na uczelni i nie bedzo mam mozliwosc zjesc cos innego) obiad Nalsniki (robie hurtem ![]() przekaska kanapka chleba razowego z szynka i pomidorem i majonezem koalcja placuszki z maki jajka i twarozku na oliwiwe - tez rozne ilosci umiem wchlonac, nawet nie licze Wiem ze czasem niektorych rzeczy zdarza sie mi zjesc za duzo, ale pozatym chyba na kolacje i przekaske po poludniu nie powinnam jeść chleba i tych placuszków ![]() ![]() Wogóle mam jakaś głupią obsesje i boje się jeść rzeczy zakazane i jak tylko zjem to zaraz chce mi się płakać. Np jak rano zjem te nalesniki z dzemem (mam kupny, a jestem swiecie przekonana ze tylko moze byc domowy specjalnie zrobiony) to pozniej mam cały dzien beznadziejn y humor, mimo że to tylko 2 lyzki... Chyba mam kryzys jakiś ![]() Aaa i chwale sie, moi rodzice już 2 faza, tato schudł 7 kg jakieś ![]() A ja wciąż 55 kg, ale...właśnie się zmierzyłam i uda mi przytyły 1,5 cm ![]() Aż się za ćwiczenia wzięłam od razu ![]()
![]() |
#3750 | |||||
Zadomowienie
|
Alezcie naprodukowaly
![]() Dzis dostalam wstepna propozycje pracy w ... Toruniu... zobaczymy, jak sytuacja sie rozwinie... ![]() CO do jadlospisu swiatecznego, to ja pewnie tez jaja faszerowane na milion sposob, salatki, pieczen jakas dobra. Ciasta tylko... bedzie sernik, babka, mysle o mazurku i przymierzam sie wlasnie do jakiegos chudego barszczu bialego... ale jak znalezc chuda biala kielbase ![]() ![]() Ambrella zdecydowanie lepie, ba powiedzialabym, ze wrecz wzorowo Mamooli dzieki za wskazowki, bede musiala kiedys wyprobowac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jako, ze oczy mi sie powoli zamykaja, to spowiadam sie szybko z flashem: sn: salatka z tunczyka, pekinki, jajka, sezamu ciut majonezu i jogurtu (dokladka duzej lyzki) plus kanapka z fitem i ogorkiem p: kalarepa + migdaly o: ryz (pol woreczka) zapiekany z twarogiem, lyzeczka dzemu i bialkiem (zapowiadane wegle ![]() p: dwa kabanosy, zawijas k: jajecznica z szynka, cebulka i serem + pomidor po basenie 1/4 twarogu z papryka i ogorkiem
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.