Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-09, 08:18   #3721
yolanda9
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Dziewczynki!
Chcę dołączyć do Waszego grona(jeśli mnie przyjmiecie)...
Ja też będę rodzić w czerwcu,a dokładnie wg.USG termin mam na 9.06. Tak więc dziesiąty tydzień ciąży mi leci
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno!!!
Witaj!
moja imienniczka?

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 08:22   #3722
Jola00
Zadomowienie

Mam 37 lat i mieszkam w Anglii. Pracuje,ale pojawily sie komplikacje z ciążą i w tej chwili jestem na zwolnieniu (krwawienie na szczęście malutkie). Miałam robone już dwa razy USG (oststnie po krwawieniu) i jest dobrze. Moja dzidzia rośnie ) Teraz czekam na jakąś wiadomość od położnej,która sie będzie mną opiekować...
Nie wiem co mogę jeszcze napisać...hmm...pewnie reszta wyjdzie w praniu przy rozmowach
Podglądnęłam sobie ciuszki jakie kupujecie są piękne!!! Ja dla mojego maleństwa boję się jeszcze coś kupować...A dla siebie bede musiała już,bo mnie mdłości ominęły i brzuszek rośnie w szybkim tempie
Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 08:37   #3723
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
obadałam ten wózek w necie. fajny, lekki, ale pompowane koła ma tylko z tyłu, to chyba odpada... turkusowy miala wczoraj ta babka i faktycznie chyba najładniejszy.
http://e-wozki.pl/sklep/index.php?p2...attro-makalu-4
Proponuję obadać na żywo, fajnie się prowadzi, po zablokowaniu przednich kół jest stabilny i fajnie się składa - niemal na płasko. Macałam w sklepie.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Mam 37 lat i mieszkam w Anglii. Pracuje,ale pojawily sie komplikacje z ciążą i w tej chwili jestem na zwolnieniu (krwawienie na szczęście malutkie). Miałam robone już dwa razy USG (oststnie po krwawieniu) i jest dobrze. Moja dzidzia rośnie ) Teraz czekam na jakąś wiadomość od położnej,która sie będzie mną opiekować...
Nie wiem co mogę jeszcze napisać...hmm...pewnie reszta wyjdzie w praniu przy rozmowach
No to gratulujemy i trzymamy żeby już nie było żadnych atrakcji.
To Twoja pierwsza dzidzia Jolu?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 08:52   #3724
Jola00
Zadomowienie

Mam dwóch synów (16 i 14 lat) :P
Mam nadzieję,że już bedzie dobrze...Boję się się bardzo,bo rok temu poroniłam...
Ale też wierzę,że tym razem się uda
Stary 2009-11-09, 08:54   #3725
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję,że już bedzie dobrze...Boję się się bardzo,bo rok temu poroniłam...
A to gratuluję podwójnie.

Będzie dobrze, już sporo czasu minęło, im dalej tym pewniej.

Stary 2009-11-09, 08:58   #3726
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Dzień dobry

Witaj Jola00, ja również gratuluję i trzymam kciuki za fasolkę .... i nie jestem najstarsza

Marta, za dobre wiadomości z samego rana

U mnie dzisiaj jest bardzo pochmurno, pada deszcz. Zaraz jadę z młodym do kardiologa.
Dziewczyny, zauważyłyście zmiany w Waszych piersiach? Moje są takie "napęczniałe", nie bolą. Kanaliki mlekowe może się już napełniają? W pierwszej ciąży siara zaczęła mi lecieć już w 5 miesiącu i do końca musiałam nosić wkładki.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:01   #3727
araczki
Zadomowienie

Dzien dobry.
Kurcze juz bylo tak dobrze, nie mialam mulow ani innych atrakcji i dzisiaj rano przy myciu zebow, ktore ciagle rano jest dla mnie meczrnia tak mnie zmulilo, ze cudem nie zhawtowalam
A teraz mi po prostu nie dobrze i nie wiem czym to zagryzc

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A tu mój obiecany dzidziol.
Fajny i duzy taki, miejsca mu brakuje

Cytat:
A dam Wam mój brzuch, a co tam... i tak w końcu będzie większy i nie da się ukryć.

Niech ktoś powie, że ma taki sam.
Brzuchol tez fajny
Moj jest dziwny bo tylko na dole wystaje taka kulka
Postaram sie wklecic zdjecie wieczorem.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
A ciuszki to kupujecie super, ja jeszcze nie mam do tego głowy. Dzisiaj wybrałam sie na zakupy i kupiłam tylko czapkę

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

A może mam jakąś depresję
Ja tez nie kupilam jeszcze nic. Zero.
Ostatnio moj maz mnie zapienil bo stwierdzil, nagle, ze jest przesadny i wozek kupimy po porodzie. Wogole wszystko kupimy po porodzie a poza tym dostaniemy paczke od poloznej, w ktorej jak stwierdzil, bedzie wszystko. O!
Nawet nie wdawala sie w dyskusje, zapytalam sie tylko czy jest w stanie zorganizowac to wszystko sam, poczynajac od pokoju dla malego przez kupno potrzebnych rzeczy w czasie jak ja bede w szpitalu po narodzinach.
Nie odpowiedzial

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
mówiła ze widziała rurki ciązowe..
i dobrze bo się obawiałam że bede chodziła w dresie lub w tych workowatych spodniach..
Ja widzialam rurki ciazowe w H&M rozne kolory, a nawet o wygladzie dzinsowym Cen nie pamietam.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15145872]A już, już daję brzuchol [/QUOTE]

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15154721]Fotki Kosmity [/QUOTE]

Brzuchol fajny jak na dom kosmity
Stopa wymiata

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki niedzielnie,

Kropko, Szaja - śliczne dzidziusie

Kropka ja mam mniej więcej taki brzusio jak Twój - może ciuteńkę mniejszy, bo moja ciąża jest chyba parę dni młodsza (12 tc 4 dni).

W piątek byłam na tym nieszczęsnym pobraniu krwi i jak zwykle nie obyło się bez obciachu. Byłam w laboratorium poznańskiego szpitala, gdzie zamierzam rodzić. Weszłam z mężem tłumacząc babce, że mdlęję i czy mąż może mi towarzyszyć. A ona tak mnie zbeształa, że osłupieliśmy z TŻem: "co to za fanaberie! żadnego mdlenia tu nie będzie! niech mąż jak najszybciej wyjdzie, bo tylko będzie przeszkadzał!"Norma lnie nie wiedziałam co się dzieje, ale co miałam zrobić - załamana usiadłam na fotelu. Kurcze ja nie wiem, pobranie naprawdę nic nie bolało, babka widać stara wyga, świetnie wykonała swoją robotę a pomimo to jak wyciągnęła igłę to momentalnie oblał mnie zimny pot, czarno przed oczami, dreszcze. Na szczęście zaraz babka się mną zajęła i nie zwaliłam się na podłogę, ale mało brakowało.
Słuchajcie, czy to moje mdlenie może mieć związek z tym, że mam bardzo niskie ciśnienie? Już sama nie wiem, normalnie mi wstyd.

Widzę, ze powoli zaopatrujecie się w odzież ciążową. Ja ostatnio zakupiłam na allegro takie oto sweterki:

http://www.allegro.pl/item797272970_...a_matylda.html
w kolorze fioletowym oraz

http://www.allegro.pl/item798872242_...kna_bella.html
beż melanż

Jestem bardzo zadowolona, na pewno kupię tam jeszcze parę rzeczy.
Wkrótce jadę po jakieś jeansy do H&M, bo wchodzę już tylko w jedne.

Lea - zrobiłam Twoje ciasto budyniowe z kruszonką - to był po prostu hicior tygodnia, wszyscy jedli aż im się uszy trzęsły, pycha
Swetry cudne
Wspolczuje omdlen przy pobieraniu krwi.
Ja w takich chwilach przestaje oddychac i pielegniarka musi mi przypominac o tej czynnosci.

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
I Dzidzią się jeszcze pochwalę z ostatniego usg, ale mam tylko "zbliżenie". Małe ma juz prawie 9 cm i coraz trudniej je ująć całe. Ale ten czas leci
Ladniutkie 9 cm

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
witam WAS z samego ranka poniedziałkowego. Ponieważ w weekend się dokształcałam to nie miałam czasu żeby wejść tutaj.W piatek byłam na usg prenatalnym. wszystko jest ok!!!! jaka to jest ulga i niesamowita radość!! strasznie sie stresowałam a mojego Tż aż brzuch rozbolał ponieważ siedział na korytarzu przez cale badanie...nie chciałam aby na tak ważnym badaniu przerywać gin i go prosic do środka a potem juz sie tak zagadałam z lekarzem ze sama zapomniałam o biedaku)
nie pamietam dokladnie teraz bo nie mam przy sobie karty ciaży ani zdjecia, ale pamiętam że nasze szczęście ma juz 6,7 cm (3 tyg. temu miał tylko 2,2cm) a wynik tej przezierności to 0,11
Super gratulacje

Cytat:
Ja też będę rodzić w czerwcu,a dokładnie wg.USG termin mam na 9.06. Tak więc dziesiąty tydzień ciąży mi leci
Witaj Jolu i zapraszamy Mam nadzieje, ze nie masz juz zadnych przykrych dolegliwosci.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:01   #3728
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15091980]Ja przeważnie mojemu piorę, bo pranie robię maniacko Aczkolwiek jak powiem, że ma pranie wsadzić, to robi to i nawet nie zadaje miliona pytań Za to większość innych rzeczy robi z własnej woli: odkurza, węgiel nosi, w piecu pali (no, wiadomo, jak w pracy jest, to palę ja), okna myje, kurze ściera, zakupy robi (i to zdecydowanie lepiej, niż ja!). Grzeczny jest [/QUOTE]
Mój na szczęście też jest bardzo pracowity

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Ja już po badaniach Było super
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Z moją dzidzią wszystko dobrze, ma 6 cm, serduszko bije, wszystko na swoim miejscu.
Cytat:
U nas też ok.

Super placówka, świetny lekarz, miła obsługa... cieszę się, że pojechałam.
Super że u was ok

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
umowy nie dali ale rozmawiałam z drugim dyrektorem i ma załatwić we wtorek... zobaczymy, na zwolnieniu jestem głównie z powodu wymiotów więc nawet nie naciągane,a czy zostanę juz na stałe zdecyduje gin w czwartek na wizycie... ale myśle, że będzie nalegał... brzuch boli i czesto się napina a ja mam dosyć stresująca pracę... mają mi zatrudnić asystentkę, której praca będę kierowała z domu i ewentualnie wpadała raz na jakiś czas do biura żeby ogarnąć sytuację... ale pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie wszystkiego... ja na pewno nie będe na siłe pracowała i ryzykowała zdrowiem swoim i Okrucha
I tak trzymaj

Cytat:

A dam Wam mój brzuch, a co tam... i tak w końcu będzie większy i nie da się ukryć.

Niech ktoś powie, że ma taki sam.
A jak ktoś powie, że ma podobny ??

Cytat:
Wczoraj zaczęłam czytać świetną książkę" Lesio " Chmielewskiej, chyba zaraz idę dokończyć.
Uwielbiam tą książkę, szczególnie mordercze plany Lesia

Cytat:
Witaj

Basiak Spódnica cudo

Ja dzisiaj zaczynam 16 tydzień. W zeszłym tygodniu oficjalnie wskoczyłam w ciążowe spodnie, bo zostały mi już tylko jedne normalne spodnie. Różnica kolosalna - fajnie, że już nic nie uciska brzucha.
Kupiłam takie:
http://moda.allegro.pl/item799434991...44_roz_40.html
http://moda.allegro.pl/item808414851...50_roz_40.html

Wzięłam rozmiar 40, normalnie noszę 38-40. Uprzedzam - te jeansowe spodnie są dosyć cienkie.

Kupiłam też podwójne opakowanie Musteli.

Miłego dnia dziewczyny
Stary 2009-11-09, 09:08   #3729
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
A mnie sie dziś śniły wózki.
a ja z TŻ pojechałam wczoraj wózki na żywo obmacać, i ten X-lander XA- mój dotychczasowy typ , trochę mi nie pasi- on się wcale nie buja. I ta gondola- troszkę mała mimo wszystko, bo ona dodatkowo jest zwężana w "nogach" i dno też jest mniejszej powierzchni niż wymiary u góry. nie wiem... wciąż szukam.
No i te koszyki pod sportowymi wózkami są bardzo niepraktyczne... niby duże ale mały "wlot" mają, (jak bagażniki w sedanach ), całej torby z zakupami się nie wsadzi.
Mam porównanie do Roana, który bujał się bardzo fajnie i miał koszyk pod wózkiem superancki.

Cytat:
ktoś pytał o te moje muffiny. podaję przepis w końcu:
300g mąki
70g cukru
1 lyżeczka sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
150ml śmietany
100ml mleka
100g roztopionego masła (mi się nie chciało roztapiać, dałam 9 łyżek oleju)
100g posiekanych krówek
300g jabłek pokrojonych w kostkę
100g posiekanych orzechów.
ja pytałam, dziękuję, na pewno skorzystam.
wczoraj u nas był sernik.

Cytat:
Przejrzałam pełna nadziei, ale widzę, że nie dane mi nic na siebie kupić na allegro... Wg ich rozmiarówki to mnie nie ma.
mnie też nie ma.
Ale wiem jak miałam w pierwszej ciąży-w maju (6,5 m-c) pojechałam do sklepu z odzieżą ciążową po jakieś eleganckie spodnie, co by na Komunii siostry mieć coś ładnego... i szok! wszystkie ciążowe spodnie były mi za luźne w dupie i na udach, pomyłka jakaś! więc kupiłam wtedy normalne biodrówki w rozmiarze 36, które ładnie mi się pod brzuszkiem dopięły, . Było wygodnie i taniej.

Cytat:
x-lander xa -fajny, ale nie doczytałam nigdzie, że można na nim fotelik maxi-cosi montować.
espiro gtx - chyba mi się coś pomyliło, bo byłam przekonana, że ma przekładaną rączkę, a jednak ma tylko opcję montowania spacerowki przodem lub tyłem do jazdy.

ps. zamierzacie korzystać z parasolek montowanych do wózka?
na x-landerze xa można maci cosi zamontować.
espiro gtx wciąż mi się podoba, niestety w sklepie go nie było.

rzeczywiście mały Kosmita. Uroczy!

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Lea - zrobiłam Twoje ciasto budyniowe z kruszonką - to był po prostu hicior tygodnia, wszyscy jedli aż im się uszy trzęsły, pycha
cieszę się, że smakowało.

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
I Dzidzią się jeszcze pochwalę z ostatniego usg, ale mam tylko "zbliżenie". Małe ma juz prawie 9 cm i coraz trudniej je ująć całe. Ale ten czas leci
no, czas leci jak szalony, a dzidek śliczny.

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
W piatek byłam na usg prenatalnym. wszystko jest ok!!!! jaka to jest ulga i niesamowita radość!!

Cytat:
witaj serdecznie!
gratuluje fasolki. Dbaj o Was a wszystko będzie dobrze.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:17   #3730
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15168648]
No i te koszyki pod sportowymi wózkami są bardzo niepraktyczne... niby duże ale mały "wlot" mają, (jak bagażniki w sedanach ), całej torby z zakupami się nie wsadzi. [/quote] Radzę poczytać wagę koszyka, gdy już wózek wybierzesz. Ja też patrzyłam na wielkość i wlot, niestety większość wózków dzisiejszych ma max wagę do 2kg, więc i tak zakupów tam nie wsadzisz. Jeden cukier i mąkę - koniec.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15168648]
Ale wiem jak miałam w pierwszej ciąży-w maju (6,5 m-c) pojechałam do sklepu z odzieżą ciążową po jakieś eleganckie spodnie, co by na Komunii siostry mieć coś ładnego... i szok! wszystkie ciążowe spodnie były mi za luźne w dupie i na udach, pomyłka jakaś! więc kupiłam wtedy normalne biodrówki w rozmiarze 36, które ładnie mi się pod brzuszkiem dopięły, . Było wygodnie i taniej. [/QUOTE]
Ja wczoraj pisałam z laską z allegro, sprzedawała fajne ogrodniczki jeansowe. Od 4go miesiąca w nich chodziła niby, rozmiar S, moja długość. A okazuje się, że w biodrach (na samym ich dole, tam gdzie większość kobiet ma wypukłość) 100cm mają. Mogłabym się nimi owinąć. Ja sety w 9tym miesiącu chyba nie osiągnę.

Stary 2009-11-09, 09:28   #3731
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Radzę poczytać wagę koszyka, gdy już wózek wybierzesz. Ja też patrzyłam na wielkość i wlot, niestety większość wózków dzisiejszych ma max wagę do 2kg, więc i tak zakupów tam nie wsadzisz. Jeden cukier i mąkę - koniec.
w przypadku takich koszyków materiałowych chyba masz rację,
w Roanie na szczęście był koszyk metalowy, i nie możliwe ile ja kilogramów tam przewiozłam.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:32   #3732
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
wczoraj byliśmy z małżem w centrum handlowym na chwilę - wszędzie widział brzuchy, wózki i dzieci a ja zboczona caly czas gapiłam się na wózki, patrzyłam czy fajnie wyglądają, a jak mi się któryś podobał, to doszukiwałam się nazwy producenta
Ja to mam chytry plan Jeśli tylko zobaczę kogoś z wózkiem Bexa, bezczelnie zaczepię i wypytam o użytkowanie

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość

Szajajaba jakbym czytała o sobie...
Nieco się zmieniło - stopa mojego kosmity mnie rozśmieszyła maksymalnie, co chwilę patrzę i się chichram Chyba po prostu potrzebuję silnych bodźców Ale poza tym dalej nie mam odruchu wpatrywania się. Za to kandydatka na mameńkę chrzestną zażyczyła sobie wywołania fotki stopy i kosmity

Cytat:
A pewnie, że się uda. W końcu nie można takiej okazji stracić - 2 opiekunów do dziecka w domu, niech się zajmują Na pewno będzie dobrze

Cytat:
Dzień dobry

Witaj Jola00, ja również gratuluję i trzymam kciuki za fasolkę .... i nie jestem najstarsza

U mnie dzisiaj jest bardzo pochmurno, pada deszcz. Zaraz jadę z młodym do kardiologa.
Dziewczyny, zauważyłyście zmiany w Waszych piersiach? Moje są takie "napęczniałe", nie bolą. Kanaliki mlekowe może się już napełniają? W pierwszej ciąży siara zaczęła mi lecieć już w 5 miesiącu i do końca musiałam nosić wkładki.
Bydgosia, nie łudź się, i tak średnia wieku tego wątku jest wysoka Swoją drogą dziwnie, faktycznie zebrały się tu nieco starsze mamusie Absolutnie nie uważam się za starą matkę, rzecz jasna Ale średnia wyższa chyba, niż w innych wątkach

I owszem, piersi mi się wypełniły, nie bolą już, tylko sutki nieco pobolewają czasem.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Kurcze juz bylo tak dobrze, nie mialam mulow ani innych atrakcji i dzisiaj rano przy myciu zebow, ktore ciagle rano jest dla mnie meczrnia tak mnie zmulilo, ze cudem nie zhawtowalam
A teraz mi po prostu nie dobrze i nie wiem czym to zagryzc

Ja tez nie kupilam jeszcze nic. Zero.
Ostatnio moj maz mnie zapienil bo stwierdzil, nagle, ze jest przesadny i wozek kupimy po porodzie. Wogole wszystko kupimy po porodzie a poza tym dostaniemy paczke od poloznej, w ktorej jak stwierdzil, bedzie wszystko. O!
Nawet nie wdawala sie w dyskusje, zapytalam sie tylko czy jest w stanie zorganizowac to wszystko sam, poczynajac od pokoju dla malego przez kupno potrzebnych rzeczy w czasie jak ja bede w szpitalu po narodzinach.
Nie odpowiedzial
Araczku, mnie do dzisiaj przy myciu zębów ściska

A podobną rozmowę wczoraj miałam, poległam Bo mężuś stwierdził, że (na moje pytanie, co zrobi, jeśli okazałoby się, że muszę na ostatnie miesiące do szpitala iść) suuuuper, on sam zrobi zakupy No fakt, robi je znacznie rozsądniej/oszczędniej ode mnie, ale

Wczoraj stwierdził, że mamy już mnóstwo ubranek. Dobitnie uświadomiłam mu, że może się zdarzyć i konieczność 4 krotnego przebrania dziecka na dzień Zaleje się, zasika itd. - no to wtedy dopiero jakby oprzytomniał

A wczoraj wreszcie zamówiłam przez all 2 komplety: 4 i 5 częściowy. Bez nich na razie mam takie rzeczy (rozmiary 56 i 62):

Śpioszki po 2 pary każdego rozmiaru
Pajacyk 1x56, 3x62
Body kr. rękaw 4x56, 3x62
Body dł. rękaw 3x56, 2x62
Kaftanik 3x56, 6x62
Spodnie 1x56
Półśpiochy 1x62
Bluza 1x56
Skarpetki 6 par
Śliniaczek 1
Czapeczki 2 bawełniane
Niedrapki 1 szt.
Śpiworek 1szt.
Kocyk (leży u mamy, i u niej zostanie) 1 szt.

Z kaftanikami większymi dam sobie spokój na razie, na pewno muszę dokupić jeszcze śpioszki, pajacyki (ale nie będę tu szalała), bodziaki, jakieś koszulki z krótkim rękawkiem no i inne nieubraniowe rzeczy rzecz jasna

A pościel sama uszyję - nie jest to skomplikowana czynność, pod nosem mam świetnie zaopatrzone 2 sklepy z materiałami, również w dziecięce wzory. Szkoda mi kilkudziesięciu (i więcej) zł na poszewkę i poduszkę, gdy za materiał dam połowę mniej.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:33   #3733
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15169001]w przypadku takich koszyków materiałowych chyba masz rację,
w Roanie na szczęście był koszyk metalowy, i nie możliwe ile ja kilogramów tam przewiozłam. [/QUOTE]
To nie tylko kwestia materiału, ale i konstrukcji wózka, tworzywa z jakiego jest stelaż. Obciążenie ponad program może stelaż deformować i wtedy klapa. Nawet reklamacja nie przysługuje.

Jak wszystko tak i wózki robią dziś jednorazowe. W koszyku z wózka bracika też mogłam małą świnkę przewieźć.

Stary 2009-11-09, 09:34   #3734
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Lea a dlaczego nie chcesz drugi raz tamtego wózka (Roana)? Coś było z nim nie tak? Podziel się doświadczeniem
Stary 2009-11-09, 09:36   #3735
Konto usunięte

Aaaa i jeszcze jedno - podaję przepis na genialne ciacho BIEDRONA się zwie, zamiast sera można walnąć przeróżne inne rzeczy - owoce, powidła, co kto lubi.

Przepis na sporą blachę:
14 łyżek wody, kostka margaryny, 4 łyżki kakao, półtorej szklanki cukru, zapach – rozpuścić. Dodać 2 szklanki mąki, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 6 jajek – wymieszać i na blachę wysmarowaną, posypaną bułką tartą. Piec w temp. ok. 180 stopni (ja piekę w takim ruskim piekarniku, nie wiem, ile stopni tam jest :/ ) mniej więcej 40 minut - sprawdzać ewentualnie patyczkiem, czy upieczone. Piec oczywiście z nałożonym serem czy czymś innym

SER:
50 dag sera (najczęściej biorę taki twarogowy z Włoszczowej, ale oże być zwykły biały - trzeba go zmielić wówczas), ¾ szklanki cukru, 4 łyżki kaszy manny, zapach, 3 jajka – wymieszać, kłaść łyżkami na ciasto.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-09, 09:42   #3736
Marta1122
Rozeznanie

szajajaba a jaki zapach?

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:43   #3737
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15169076]
A wczoraj wreszcie zamówiłam przez all 2 komplety: 4 i 5 częściowy. Bez nich na razie mam takie rzeczy (rozmiary 56 i 62):

Śpioszki po 2 pary każdego rozmiaru
Pajacyk 1x56, 3x62
Body kr. rękaw 4x56, 3x62
Body dł. rękaw 3x56, 2x62
Kaftanik 3x56, 6x62
Spodnie 1x56
Półśpiochy 1x62
Bluza 1x56
Skarpetki 6 par
Śliniaczek 1
Czapeczki 2 bawełniane
Niedrapki 1 szt.
Śpiworek 1szt.
Kocyk (leży u mamy, i u niej zostanie) 1 szt. [/QUOTE]
To ja mam jednak mniej tego wszystkiego. A myślałam, że wyjątkowo tu szaleję...

Śpiochów tez mam po 2 pary r. 56 i 62 i na pewno za mało. Do tego 3 pary welurowych r. 56 ale to ciepłe, może się nie przydać na maj.
Po 2 szt. koszulek r. 56 i 62 - też za mało.
Body na dł. rękaw mam tylko jedno r. 62.
Na krótki mam 4 szt. r. 56 i 1 szt. r. 62. Za mało 62 to na pewno.
1 koszulka bez rękawów r. 56 i jeden rampersik r. 56.
Półśpiochy szt. 1 r. 62.
Śpiworek mam chyba r. 68, bo bałam się kupować całkiem mały.
Mam jeszcze trzy pary ogrodniczek r. 56 i chyba trzy r. 62. Dwa sweterki na 0-3mce, jeden ciut większy.

I ręcznik oraz pieluchy.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-09 o 09:45
Stary 2009-11-09, 09:44   #3738
Konto usunięte

A ja daję jaki mam pod ręką. Najczęściej mam waniliowy Do ciasta daję ciut, ciut, ale więcej do sera, ser wtedy tak fajnie pachnie Ale zapach to tylko sztuczny dodatek, jeśli nie chcesz, nie dajesz. Aaaa i kombinowałam też z bakaliami - nie dawałam nic na wierzch, tylko wsypałam do ciacha orzechy, wiórki kokosowe, pokrojone figi suszone. Też niezłe.

Kropka, ja może połowę z tego kupiłam (nawet chyba nie), resztę dostałam od ciotki, mamy, przyjaciółki I też nie będę szalała z pajacykami takimi, nawet przy chłodnym lecie i tak mogą się grubsze nie przydać. A sweterków nie mam - widziałam cudne ostatnio w vero modzie, wyprzedażowe, no ale ceny mnie powaliły :/ Na all też są spore, muszę się sprężyć i sama podziergać.

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2009-11-09 o 09:46
Stary 2009-11-09, 09:46   #3739
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Proponuję obadać na żywo, fajnie się prowadzi, po zablokowaniu przednich kół jest stabilny i fajnie się składa - niemal na płasko. Macałam w sklepie.
pomacam. ale się zastanawiam, czy na wertepach da radę z dwoma różnymi rodzajami kółek.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15168648]a ja z TŻ pojechałam wczoraj wózki na żywo obmacać, i ten X-lander XA- mój dotychczasowy typ , trochę mi nie pasi- on się wcale nie buja. I ta gondola- troszkę mała mimo wszystko, bo ona dodatkowo jest zwężana w "nogach" i dno też jest mniejszej powierzchni niż wymiary u góry. nie wiem... wciąż szukam.
No i te koszyki pod sportowymi wózkami są bardzo niepraktyczne... niby duże ale mały "wlot" mają, (jak bagażniki w sedanach ), całej torby z zakupami się nie wsadzi.
Mam porównanie do Roana, który bujał się bardzo fajnie i miał koszyk pod wózkiem superancki.

ja pytałam, dziękuję, na pewno skorzystam.
wczoraj u nas był sernik.

na x-landerze xa można maci cosi zamontować.
espiro gtx wciąż mi się podoba, niestety w sklepie go nie było.
[/QUOTE]
dzięki za spostrzeżenia o XA, dobrze też wiedzieć, że jednak maxi-cosi się nadaje.
gtx to wciąż chyba mój typ nr 1 - dopóki nie wybiorę się zobaczyć ich na żywo.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15169076]A pościel sama uszyję - nie jest to skomplikowana czynność, pod nosem mam świetnie zaopatrzone 2 sklepy z materiałami, również w dziecięce wzory. Szkoda mi kilkudziesięciu (i więcej) zł na poszewkę i poduszkę, gdy za materiał dam połowę mniej.[/QUOTE]
zdolna mamunia

i witam Jolę00, bo gdzieś mi to umknęło

faktycznie chyba mamy wyższą średnią wiekową niż gdzie indziej.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-09, 09:49   #3740
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15169248]
Kropka, ja może połowę z tego kupiłam (nawet chyba nie), resztę dostałam od ciotki, mamy, przyjaciółki I też nie będę szalała z pajacykami takimi, nawet przy chłodnym lecie i tak mogą się grubsze nie przydać. A sweterków nie mam - widziałam cudne ostatnio w vero modzie, wyprzedażowe, no ale ceny mnie powaliły :/ Na all też są spore, muszę się sprężyć i sama podziergać.[/QUOTE]
Sweterki są drogie, podobnie jak bluzy, dlatego ja kupuję używane, po 8-15zł. Ten co mam za 15 - jest jak nowy.
W H&M patrzyłam, to najtańszy 49zł.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
pomacam. ale się zastanawiam, czy na wertepach da radę z dwoma różnymi rodzajami kółek.
Na jakiś rajd się wybierasz?

Stary 2009-11-09, 09:51   #3741
kropka75
Zakorzenienie

Przykładowo - wczoraj kupiłam taki sweterek razem ze spodniami za dychę. Nawet nie wiedziałam, że kupiłam - byłam pewna, że ktoś mnie przelicytuje.

Stary 2009-11-09, 10:02   #3742
Konto usunięte

Komplecik cudny

A wczoraj koleżanka wyszperała na all taką ofertę:

http://www.allegro.pl/show_item.php?...1&apv_visits=1 (odzież używana na wagę, 5kg, wiek 0-18 miesięcy), koszt 50zł. Ale mam bardzo mieszane uczucia :/ Może to głupie, ale kiedy widzę tak niestarannie napisaną ofertę (a tu byk na byku!), z fatalnymi fotkami - jestem nieufna
Stary 2009-11-09, 10:03   #3743
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15169523]
A wczoraj koleżanka wyszperała na all taką ofertę:

http://www.allegro.pl/show_item.php?...1&apv_visits=1 (odzież używana na wagę, 5kg, wiek 0-18 miesięcy), koszt 50zł. Ale mam bardzo mieszane uczucia :/ [/QUOTE]
Ja też bym miała.

Moja koleżanka prowadziła kiedyś lumpeks, tak właśnie kupowała ubrania. Czasem w takim worze 5kg było raptem 10sztuk nadających się do sprzedaży.

Stary 2009-11-09, 10:05   #3744
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

o reeetyyy... nie było mnie niecały tydzień i teraz pewnie będę dwa dni nadrabiać z czytaniem...

niech mi ktoś powie, ile mniej więcej rośnie brzuchol do 4 miesiąca? to już będzie widoczna różnica, czy jeszcze nie? ja wiem, że to niby kwestia indywidualna, ale tak w przybliżeniu... mnie to nurtuje
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:05   #3745
yolanda9
Zadomowienie

Kropka, świetny ten komplecik

Stary 2009-11-09, 10:06   #3746
atinas
Zadomowienie

Witajcie
Śliczne dzidki i jakie duże już są
A brzuszki jakie macie wielkie) Mój to tylko na wieczór się zaokrągla, jedynie co to w boczki i w tyłek mi strasznie poszło

Matko co za pogoda, wczoraj miałam taką migrenę, że jak tż siedział przed kompem to w głowie słyszałam straszne dudnienie jak w klawiaturę uderzał. I dziś chyba lepiej nie będzie bo już mnie ćmi...
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 10:08   #3747
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1516957 8]
niech mi ktoś powie, ile mniej więcej rośnie brzuchol do 4 miesiąca? to już będzie widoczna różnica, czy jeszcze nie? ja wiem, że to niby kwestia indywidualna, ale tak w przybliżeniu... mnie to nurtuje [/QUOTE]
Nie ma w przybliżeniu. Może nawet nie być widać.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Kropka, świetny ten komplecik
Też mi się strasznie podoba. Zwłaszcza za tyle.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-09, 10:08   #3748
Jola00
Zadomowienie

Bardzo dziękuję za milutkie przywitanie
Pewnie Wam troszkę podniosłam tą średnią...
Ja nie mam żadnych kompleksów z tego powodu (na szczęście). A patrząc na mnie w tej chwili pewnie nikt nie domyśliłby się wieku...hehe
Cóż chyba właśnie dopiero w tej ciąży przechodzę etap dojrzewania...(w izualnie)...Co też mnie wcale nie cieszy,bo twarz mam jak nastolatka w wypryskach.... Nie miałam tak we wcześniejszych ciążach...Nie wiem też co mogę stosować,żeby dzidzi nie zaszkodzić...Chyba poradzę się położnej...
Stary 2009-11-09, 10:08   #3749
Konto usunięte

A w wątku pokaż brzuszek jest dziewczyna w zaawansowanej czasowo ciąży, a brzuszka prawie nie ma Ale nasze przeważnie już widać
Stary 2009-11-09, 10:16   #3750
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Cóż chyba właśnie dopiero w tej ciąży przechodzę etap dojrzewania...(w izualnie)...Co też mnie wcale nie cieszy,bo twarz mam jak nastolatka w wypryskach.... Nie miałam tak we wcześniejszych ciążach...Nie wiem też co mogę stosować,żeby dzidzi nie zaszkodzić...Chyba poradzę się położnej...
No to może tym razem to dziewczynka będzie
Mnie już kilka osób mówiło, ze u mnie będzie chłopak bo ładna buzia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości