Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-22, 11:30   #3721
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Wg tego co mówił nam pan w salonie w sobotę to fotelik do Espiro montuje się identycznie jak Tako, czyli pasami.
pytaliśmy o bazy do samochodu, ale zrozumiałam, ze niewiele modeli fotelików ma takie bazy i niestety nie kosztują mało.

buuu

anika super ci się udało, dużo i tanio

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
dobrze, ze szybko zorientowaliście się o co chodzi i macie maleństwo

mnie jak coś zaswędzi to od razu się balsamuję bo wydaje mi się, że będę miała rozstępy
swędzenie to objaw że skóra się rozciąga

wątpię, żeby foteliki Espiro były porządnie montowane
w końcu one 200zł kosztują,

jedyne co mnie zostawania to czy rama Espiro będzie pasować do porządnego fotelika, np. Maxi Cosi, żeby móc wozić dziecko w samochodzie i tez móc na wózek zamontować i na zakupy biec

Maxi Cosi dla niemowlaka kosztuje 400zł,
a co to jest 200zł więcej za bezpieczeństwo malucha naszego

foteliki do wózka Implast Bolder też się montuje w samochodzie, także kosztują niecałe 400zł,
siostra taki ma

wiem że wózki Quinny oraz X-landery są dostosowane do fotelika Maxi Cosi

Iza ja już swojemu jakiś czas jęczę że pewnie będę miała ładnie zaorane piersi jak tak koszmarnie swędzą

napisałam do espiro czy foteliki maxi cosi pasują do ich wózków ciekawe czy odpiszą bo na pytanie gdzie są produkowane zadane tydzień temu na razie nie raczyli odpowiedzieć
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:33   #3722
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cześć dziewczyny!

Wybaczcie,że nie doczytam,ale net mi w pracy strasznie muli i póki co nie dam rady

Widziałam,że rozmawiałyście ile czasu zabrały wam staranka o dzidzię.Ja chyba jestem weteranki na watku-mi zajęcło to niestety 24 cykle A ile łez wypłakanych,ile badań,leczenia...Szczęści ary z was!!!

Mam pytanie do dziewczynym między 19-21 tc(a także do mamuś barzdiej zaawansownych w ciąży).Zaczełam czuć ruchy w 18tc i na poczatku były one wyraźne i często.Teraz od kilku dni czuje je bardzo słabo i rzadko.Martwię się Teraz jestem prawie w 20tc.Czy to normalne?Z jaką częstotliwością wy je czujecie?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:38   #3723
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

wątpię, żeby foteliki Espiro były porządnie montowane
w końcu one 200zł kosztują,

jedyne co mnie zostawania to czy rama Espiro będzie pasować do porządnego fotelika, np. Maxi Cosi, żeby móc wozić dziecko w samochodzie i tez móc na wózek zamontować i na zakupy biec

Maxi Cosi dla niemowlaka kosztuje 400zł,
a co to jest 200zł więcej za bezpieczeństwo malucha naszego

foteliki do wózka Implast Bolder też się montuje w samochodzie, także kosztują niecałe 400zł,
siostra taki ma

wiem że wózki oraz X-landery są dostosowane do fotelika Maxi Cosi

Właśnie i tu jest ból. Już niby jestem zdecydowana między Espiro a Tako ale jak Was tak czytam, to zastanawiam się, czy nie zainwestować w taki wózek, bym mogła dokupić fotelik Maxi Cosi.
Nie wiem
X-landery mają spacerówkę kubełkową chyba. poza tym nie mam pewności, czy da się spacerówkę montować w obu kierunkach... więc odpada. Bolder jest za drogi. Quinny również
Czy któraś z Was może ma pełen wykaz wózków kompatybilnych z Maxi Cosi?

Apropo pytania o ból piersi- mnie bolą do teraz, może nie tak mocno jak na początku, ale bolą. i mam cholernie wrażliwe sutki. Tak wrażliwe, że nie mogę się sama dotknąć, bo odczuwam taki nieprzyjemny...'niepokój' ... bardzo niesympatyczne uczucie... nie wiem jak będę karmiła, jeśli to nie minie.
piersi urosły bardzo, aż za bardzo i niestety usiane są rozstępami wokoło brodawek pomimo smarowania.

Zawroty głowy się zdarzają. dość często, szczególnie w dusznych miejscach, np w kolejce w sklepie.

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:42   #3724
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Wybaczcie,że nie doczytam,ale net mi w pracy strasznie muli i póki co nie dam rady

Widziałam,że rozmawiałyście ile czasu zabrały wam staranka o dzidzię.Ja chyba jestem weteranki na watku-mi zajęcło to niestety 24 cykle A ile łez wypłakanych,ile badań,leczenia...Szczęści ary z was!!!

Mam pytanie do dziewczynym między 19-21 tc(a także do mamuś barzdiej zaawansownych w ciąży).Zaczełam czuć ruchy w 18tc i na poczatku były one wyraźne i często.Teraz od kilku dni czuje je bardzo słabo i rzadko.Martwię się Teraz jestem prawie w 20tc.Czy to normalne?Z jaką częstotliwością wy je czujecie?

ja pierwszy raz poczułam w 18tc, potem potrafiła być cisza kilka dni,
nawet teraz zdarza się, że przez całą dobę nic nie czuję

ale jak już się ruszy to czuć dosyć mocno i widać
przeważnie rusza się jak położę się spać
Stary 2010-11-22, 11:44   #3725
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a ja weekend bez zakupow ciuszkowych ale za to nabylam butelke w smyku za 34zl z 2 smoczkami gratis http://allegro.pl/avent-butelka-airf...288596495.html

a do tego Tz upatrzyl hustaweczke i detektro tętna

milego dizonka

w smyku kupiliście ten detektor? bo mój tż zażyczył sobie na urodzinki bo będzie miał teraz właśnie detektor i się zastanawiam czy jak kupię taki do 150zł to będzie ok? wy jaki kupiliście?

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
a ja sie chwalę moimi nowymi zakupami
jutro jadę odebrac paczuszkę

http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1320385506

mnie sie sniło w sobote w nocy ze maz kazal mi nexia jechac z krakowa samej i jechałam przez czestochowe i nei umiałam z krzuchem prowadzic i jechałamz takimi rokraczonymi nogami i szybko i nie umiałamwyhamowac na łuku i wpadłam do stawu i utopiłam nexie
wypłynęlam przez otwarte okne (JA NIE UMIEM PŁYWAĆ!!!) i sie połozylam na brzegu i płakałam ze mezowi nexię utopilam

obudziłam sie zapłakana

masakra

wczoraj sie bałam wsiąśc do samochodu jak z kina wracalismy bo maz z kumplem potem po piwku wypili w knajpce
śliczne ciuszki ja też się budzę zapłakana jak mam takie sny masakra ale potem taka ulga że to tylko sen...

Cytat:
Cześć dziewczyny!

a to zależy, czasem dziecko bardziej ruchliwe czasem mniej...moje jakieś takie szalone bo cały czas je czuję praktycznie ale ja już zaczynam 22 tydzień pojutrze. po prostu zależy to dużo od ułożenia dziecka czasem kopie a ty tego nie czujesz bo tak się ułoży

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:47   #3726
diatoma
Zadomowienie

kasiapruszkow i prunelle, jak mi się wizja rodzenia nie zmieni, to też planuję rodzić na inflanckiej, tylko ja jestem spoza Wawy i dochodzi jeszcze problem techniczny, z dojazdem. nie biore pod uwagę rodzenia bez zzo, a ewentuulanie cesarka, ale to to bym już u siebie w mieście zrobiła. no do kwietnia mam czas, jeszcze muszę okulistę odwiedzić. może sam się problem rozstrzygnie.
czy któraś z Was ma już wskazanie do cesarki? jeśli tak to z jakiego powodu??

ale sie nasprzatałam, zabrałam się za porządek w graciaarni, teraz muszę do piwninicy powynosic, chyba z 6 toreb mi wyszło:P

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:48   #3727
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no to też ciekawie, mi to pierwszy raz się takie pierdoły w ciąży sniły

przyglądałam się tej aukcji fajne ciuszki daj znać jak dotrą do ciebie jak wyglądają na żywo
a sen okropny ciekawe co takie głupie sny oznaczają?aż strach pomyśleć
ciuszki odbieram jutro osobiscie bo mam do tj babeczki z 10 km
dam znac jak odbiore

a co do snów to mysle ze ze stresu sie takie durnoty biorą

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 11:58   #3728
gosiawolna
Rozeznanie

coralady : ja pierwsze ruchy poczulam juz okolo 17 tygodnia.ale ja mialam najpierw delikatne a teraz sa mocniejsze pukania.i nie ma praktycznie dnia zeby dzidzia nie dala znac o sobie. dziennie nawet kilka serii mam po kilka stukniec.
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 12:02   #3729
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

ja też czuje ruchy raz słabiej raz mocniej, raz częściej raz rzadziej. Różnie bywa, ostatnio nie czułam ruchów przez dwa dni i jak już miałam spanikowana dzwonić do ginekologa to obudziłam się w nocy bo mała tak szalała i teraz czuje ją prawie cały czas
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 12:06   #3730
coralady
Wtajemniczenie

Izabela,Eirene,gosiawolna dzieki za odpowiedź:roz a:

Uspokoiłyście mnie trochę,bo ja codziennie je czuje,tyle że są słabiutkie a rzadsze niż na początku.Przez pierwszych kilka dni to czułam je mocniej,dwa razy nawet się wystraszyłam Teraz taka zmiana mnie zaniepokoiła troszeczkę...Pewnie zaczynam schizować,bo w czwartek nasz wielki dzień-usg prenatalne Mam nadzieje,że wszystko z Maleństwem ok, mo i że wkońcu dowiem się kto zamieszkał mój brzuszek Z resztą nie wyjdę dopóki sie tego nie dowiemBędę siedzieć do oporu!!!

Wanilia dzieki Widzę,ze nie ma co panikować

Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-11-22 o 12:10
Stary 2010-11-22, 12:11   #3731
gosiawolna
Rozeznanie

Diatoma a ten film to z napisami??? ja mam wlasnie bilety i zastanawiam sie na co isc z tż.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

a ja musze na usg czekac do 8 grudnia.mam nadzieje ze dowiem sie co jest w brzuszku. tż w koncu zobaczy swoje malenstwo a nie tylko na zdjeciach.
Stary 2010-11-22, 12:26   #3732
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Izabela,Eirene,gosiawolna dzieki za odpowiedź:roz a:

Uspokoiłyście mnie trochę,bo ja codziennie je czuje,tyle że są słabiutkie a rzadsze niż na początku.Przez pierwszych kilka dni to czułam je mocniej,dwa razy nawet się wystraszyłam Teraz taka zmiana mnie zaniepokoiła troszeczkę...Pewnie zaczynam schizować,bo w czwartek nasz wielki dzień-usg prenatalne Mam nadzieje,że wszystko z Maleństwem ok, mo i że wkońcu dowiem się kto zamieszkał mój brzuszek Z resztą nie wyjdę dopóki sie tego nie dowiemBędę siedzieć do oporu!!!

Wanilia dzieki Widzę,ze nie ma co panikować

ty w czwartek ja w środę mam usg też może się dowiemy czy to chłopiec czy dziewuszka

Stary 2010-11-22, 12:31   #3733
gosiawolna
Rozeznanie

tylko wam pozazdroscic to tu byla rozmowa na temat tego piwka z reala?? jablkowego czy cos ze bezalkoholowe?? jak to z wami jest wypilyscie jakies piwko bezalkoholowe czy do konca sie trzymacie nie picia?
Stary 2010-11-22, 12:33   #3734
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie i tu jest ból. Już niby jestem zdecydowana między Espiro a Tako ale jak Was tak czytam, to zastanawiam się, czy nie zainwestować w taki wózek, bym mogła dokupić fotelik Maxi Cosi.
Nie wiem
X-landery mają spacerówkę kubełkową chyba. poza tym nie mam pewności, czy da się spacerówkę montować w obu kierunkach... więc odpada. Bolder jest za drogi. Quinny również

.

dzieńdoberek

x-landery nie mają spacerówki kubełkowej przynajmniej na pewno model XA nie ma, bo taki wózek ja mam w x landerach XA spacerówkę montuje sie tylko przodem do kierunku jazdy, zas gondola i fotelik sa montowane tyłem do kierunku jazdy.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-11-22 o 12:34
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 12:42   #3735
Stysia71
Raczkowanie

[QUOTE=subtelle;23384789]Właśnie i tu jest ból. Już niby jestem zdecydowana między Espiro a Tako ale jak Was tak czytam, to zastanawiam się, czy nie zainwestować w taki wózek, bym mogła dokupić fotelik Maxi Cosi.
Nie wiem

Wózki Mutsy są dostosowane do fotelika Maxi Cosi i spacerówka nie ma kubełkowego siedzenia i ma regulowany podnóżek Sami taki kupiliśmy po wielu testach i rozmowach o innych wózkach
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 12:47   #3736
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
tylko wam pozazdroscic to tu byla rozmowa na temat tego piwka z reala?? jablkowego czy cos ze bezalkoholowe?? jak to z wami jest wypilyscie jakies piwko bezalkoholowe czy do konca sie trzymacie nie picia?
tutaj, tutaj to piwko to Bavaria niby 0% tylko u mnie nie mogę znależć zwykłego jest tylko jabłkowe i brzoskwiniowe a one nie przypominają mi smaku piwka, tylko raczej jakiegoś napoju, muszę poszukać tego zwykłego gdzieś.
a ja w ciąży uwielbiam Picolo i jesli jestem na jakiejś imprezie to się delektuje nim - pychaaa mam zamiar się zaopatrzyć w niego na święta i sylwestra oczywiscie coby nie siedzieć jak to mówią o suchym pysku
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 12:50   #3737
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie zaczynam schizować,bo w czwartek nasz wielki dzień-usg prenatalne Mam nadzieje,że wszystko z Maleństwem ok, mo i że wkońcu dowiem się kto zamieszkał mój brzuszek Z resztą nie wyjdę dopóki sie tego nie dowiemBędę siedzieć do oporu!!!
Coralady ja tez mam w czwartek polowkowe, juz nie moge sie doczekac!!

A ja dziewczyny nadal choraJuz od srody mnie trzyma a jutro juz musze wracac do pracyCzosnku to juz zjadlam z kilogram, z dwa sloiki miodu, wszystkie babcine sposoby wyprobowane....i tylko odrobine lepiej!
Mam do was prosbe, czy mozecie mi wyslac linka do spodni ciazowych z pasem (jeansowych)?Bo wiem, ze ktoras z was byla z jednych niezadowolona a z drugich bardziej?Probowalam znalezc gdzies na forum i mi sie nie udalo....
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 12:50   #3738
gosiawolna
Rozeznanie

aha bo ja sie wlasnie zastanawiam tak za mna chodzi piwko tylko balam sie ze moze cos sie stac dzidziusiowi nawet od tego.
Stary 2010-11-22, 13:00   #3739
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja zeby moj tż poczul ruchy dzidziusia to pije szklanke mleka. slyszalam ze to dziala i sprubowalam i racja mam pytanie dziewczyny czy wy mialyscie takie cos ze jestescie w jakims sklepie i nagle zaczyna wam sie robic goraco, zaczyna sie krecic w glowie i ciemnosc przed oczami?? ja wlasni bylam zaplacic za prad i znow to mialam..straszne uczucie. nic nie widzisz,masz ciemnosc przed oczami.w sobote mialam to samo ale jak bylam na zakupach w lidlu.a jestem w 20 tc. robi mi sie tak jak za dlugo stoje w pomieszczeniach gdzie jest duszno..
gosia, ja mam tak często jak tylko wchodze do sklepów gdzie jest tłoczno to zaraz po chwili robi mi się slabo
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:05   #3740
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski

Ego myslam zeby rodizc na Inflanckiej a ty??
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ja też myślałam o Inflanckiej, moja gin polecała, poza tym radziła Madalińskiego, z tym że tam to już trzeba płacić, a na Inflanckiej nie dość, że bezpłatnie zzo (z tego co się doczytałam) i udział osoby towarzyszącej, to jeszcze mają wyremontowany oddział. Oby dużo osób nie rodziło wtedy, kiedy ja
Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kasiapruszkow i prunelle, jak mi się wizja rodzenia nie zmieni, to też planuję rodzić na inflanckiej, tylko ja jestem spoza Wawy i dochodzi jeszcze problem techniczny, z dojazdem. nie biore pod uwagę rodzenia bez zzo, a ewentuulanie cesarka, ale to to bym już u siebie w mieście zrobiła. no do kwietnia mam czas, jeszcze muszę okulistę odwiedzić. może sam się problem rozstrzygnie.

Widzę, że sporo z nas rozmyśla o porodzie na Inflanckej. Ja też biorę tą opcję pod uwagę. Waham się między Inflancką, a Bielańskim. Byłam ostatnio w obydwu tych szpitalach i mam trochę mętlik w głowie. W Bielańskim poznałam bardzo sympatyczną położną i miałam okazję pozwiedzać porodówkę, która wydaje mi się bardziej kameralna, natomiast za Inflancką przemawia brak jakichkolwiek opłat. Muszę się zastanowić i wybrać którąś opcję.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:07   #3741
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

ale sie nasprzatałam, zabrałam się za porządek w graciaarni, teraz muszę do piwninicy powynosic, chyba z 6 toreb mi wyszło:P
ja na razie wskazania nie mam, a wizytę u okulisty dopiero w 32 tc
a Ty zastanawiasz się nad cesarką na życzenie czy po prostu nie wiesz, czy nie będziesz miała wskazania?

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Coralady ja tez mam w czwartek polowkowe, juz nie moge sie doczekac!!

A ja dziewczyny nadal choraJuz od srody mnie trzyma a jutro juz musze wracac do pracyCzosnku to juz zjadlam z kilogram, z dwa sloiki miodu, wszystkie babcine sposoby wyprobowane....i tylko odrobine lepiej!
jeśli Cię gardło boli, to możesz jeszcze ssać Tantum verde, mnie pomogło i herbatkę z lipy na rozgrzanie, jeśli nie próbowałaś jeszcze. Mam nadzieję, że przejdzie wreszcie, mnie też od środy trzymało, ale już przechodzi

Szara Myszka, koleżanka niedługo będzie rodzić w Bielańskim, więc mogę złożyć raport po ja stawiam na Inflancką, bo jest bliżej, a chcę tam też do szkoły rodzenia chodzić, do Bielańskiego nie miałabym siły dojeżdżać na te zajęcia. No i na pewno brak opłat jest dużym plusem. W dodatku na stronie jest informacja, że nikogo nie odsyłają! Ciekawa jestem, jak to wygląda od strony organizacyjnej, jak akurat dużo ciężarówek w akcji im przyjedzie

Edytowane przez prunelle
Czas edycji: 2010-11-22 o 13:09
prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:08   #3742
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ty w czwartek ja w środę mam usg też może się dowiemy czy to chłopiec czy dziewuszka
To trzymam za nasze Maleństwa,aby nie były zbytnio wstydliwe i się ujawniły A Ty też usg prenatalne?

Wikakika to mam nadzieję,że wszystko będzie ok i poznamy płeć.Ja dopiero ide na 21:15,więc baaardzo późno.Chyba padne na zawał zanim się doczekam wizyty w czwartek

Fiodor Dostojewski
Stary 2010-11-22, 13:09   #3743
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
super - czekamy na fotki

Ja czasem przykladam reke do brzucha i mysle z całej siły - no kopnij teraz mamusię - no ale to nie działav gdyby działało to mąż mógłby "uchwycić" małego

to ten blekitny kolorek ? bo mi sie wszystkie po kolei odpalily i nie dojrzalam ktorego dotyczy aukcja. W warriorach mi te kółka przednie się nie podobają, a tak wózek ładny
nie to taka szarość/beż z turkusem hmmm w sumie ciężko określić. musiałabym zobaczyć na żywo jak wygląda. ale zauroczył mnie
wklejam jeszcze raz linka - kolorek ck02
http://allegro.pl/nowosc-warrior-tak...322505580.html
Stary 2010-11-22, 13:12   #3744
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
tutaj, tutaj to piwko to Bavaria niby 0% tylko u mnie nie mogę znależć zwykłego jest tylko jabłkowe i brzoskwiniowe a one nie przypominają mi smaku piwka, tylko raczej jakiegoś napoju, muszę poszukać tego zwykłego gdzieś.
a ja w ciąży uwielbiam Picolo i jesli jestem na jakiejś imprezie to się delektuje nim - pychaaa mam zamiar się zaopatrzyć w niego na święta i sylwestra oczywiscie coby nie siedzieć jak to mówią o suchym pysku

o mniam mniam ja też kupuję sobie picollo pyszota

Cytat:
aha bo ja sie wlasnie zastanawiam tak za mna chodzi piwko tylko balam sie ze moze cos sie stac dzidziusiowi nawet od tego.

są różne zdania na ten temat ja akurat nie piję nic nawet karmi wolę nie ryzykować żeby potem się nie zastanawiać - a może to od tego łyka. wiem że niektóre mamy piją sobie lampkę wina od czasu do czasu i ok. ja po prostu się boję bo są różne opinie, także to każdego sprawa indywidualna moje babcie wszystkie piły w ciąży i to nie tylko wino kieliszeczek wódeczki też był i dzieci rodziły się zdrowe. z kolei ja jakoś tak mam że nie tknę i już, nie mam strasznej ochoty więc bez sensu wolę picolo wypić albo soczek.

dziewczyny przyszły mi 4 paczki!!!! z ciuszkami i jedna z loveli i mój piękny kombinezon przyszedł już mój misiek - myszka siedzi ubrany w niego ciuszki przyszły rewelacyjne chyba mam już prawie wszystko teraz teraz mam cały dzień na układanie

Stary 2010-11-22, 13:15   #3745
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Wikakika to mam nadzieję,że wszystko będzie ok i poznamy płeć.Ja dopiero ide na 21:15,więc baaardzo późno.Chyba padne na zawał zanim się doczekam wizyty w czwartek
Oczywiscie kochana, ze wszystko bedzie dobrze!!! Nawet nie mysl inaczej.Doczekasz sie....do czwartku szybko minie

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
jeśli Cię gardło boli, to możesz jeszcze ssać Tantum verde, mnie pomogło i herbatkę z lipy na rozgrzanie, jeśli nie próbowałaś jeszcze. Mam nadzieję, że przejdzie wreszcie, mnie też od środy trzymało, ale już przechodzi
Tantum Verde tez mam, nie mam herbaty z lipy, ale z ato miod lipowy
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:17   #3746
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
nie to taka szarość/beż z turkusem hmmm w sumie ciężko określić. musiałabym zobaczyć na żywo jak wygląda. ale zauroczył mnie
wklejam jeszcze raz linka - kolorek ck02
http://allegro.pl/nowosc-warrior-tak...322505580.html

megi pokazywałam mezu ten dokładnie wózek i mu sie te kółka na materiale nie podobają

zatłuc normalnie.....

Stary 2010-11-22, 13:19   #3747
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem

Apropo pytania o ból piersi- mnie bolą do teraz, może nie tak mocno jak na początku, ale bolą. i mam cholernie wrażliwe sutki. Tak wrażliwe, że nie mogę się sama dotknąć, bo odczuwam taki nieprzyjemny...'niepokój' ... bardzo niesympatyczne uczucie... nie wiem jak będę karmiła, jeśli to nie minie.
piersi urosły bardzo, aż za bardzo i niestety usiane są rozstępami wokoło brodawek pomimo smarowania.

Zawroty głowy się zdarzają. dość często, szczególnie w dusznych miejscach, np w kolejce w sklepie.
niestety ale x-landery nie mają mozliwości montowania siedziska w obu kierunkach. Ogólnie bardzo podobają mi się te wózki, ale obawiam się że dziecko będzie płakało jak będzie wystawione do ulicy (znam niestety takie przypadki, że maluch darł się w niebo głosy). I teraz sama nie wiem co kupimy, jak narazie podibają mi się wózki teutonnia oraz emmaljunga,

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 13:19   #3748
iizabelaa
Zakorzenienie

Przyszła do mnie próbka Loveli

Cytat:
Nie wiem

X-lander nie ma kubełkowej,
ja właśnie chce kubełkową i dlatego się na niego nie zdecyduje

a mi się wydawało, że Bolder ma taką samą cenę jak X-lander
Bolder 2-funkcje kosztują około 1400zł

Ja też się zastanawiam czy kupić lepszy wózek, tylko, że żaden mi się wizualnie nie podoba,
czy może kupić taniego Espiro Vector i dokupić fotelik Maxi Cosi,
i pogodzić się, że będę miała fotelik tylko w samochodzie, czy do przeniesienia z jednego miejsca w drugie i nie będę go montować w ramę wózka

Jeszcze do tych fotelików pasują wózki MUSTY

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-22 o 13:26
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:28   #3749
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak narazie nie piłam, ale chyba sobie kupie ta bavarie, bo przyznam jak w sobote mój mąz i braciak pili po piwku to ja mało jajka nie zniosłam taką miałam ochote a oni patrzyli na mnie jak na wariata

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
megi pokazywałam mezu ten dokładnie wózek i mu sie te kółka na materiale nie podobają

zatłuc normalnie.....

hahaha

castia ja też na sylwka zaopatruje się w picollo
Stary 2010-11-22, 13:30   #3750
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja jak narazie nie piłam, ale chyba sobie kupie ta bavarie, bo przyznam jak w sobote mój mąz i braciak pili po piwku to ja mało jajka nie zniosłam taką miałam ochote a oni patrzyli na mnie jak na wariata

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

hahaha

castia ja też na sylwka zaopatruje się w picollo
ja wczoraj umoczyłam jezyk w mezowym piwie aż mi ulzyło

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości