Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 22:03   #3721
Malenska
Zadomowienie

GG do Malenska
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

kofika masz prawo mieć wątpliwości i już Ci wszystko wyjaśniam na pierwszym roku zaczęłam dwa kierunki jeden dziennie drugi zaocznie będąc na drugim roku dołączyłam jeszcze drugi zaocznie z czego dwa ciągnęłam ITS-em ( Indywidualny Tok studiów) a trzeci normalnie z chodzeniem na zajęcia, od drugiego roku podjęłam też pracę na pełen w bankowości a dokładniej w call center jednego z banków i tam stopniowo awansowałam aż zajęłam stanowisko team leadera i z racji swojego czteroletniego doświadczenia plus polecenia przez koleżankę, która w tej firmie pracuje już kilka lat i też zajmuje już dość wysokie stanowisko zostałam zatrudniona na swoim stanowisku, jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pytaj postaram się rozwiać wszelkie wątpliwości
Malenska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:06   #3722
yasuko
Przyczajenie

Malenska, wedle tego co pisałaś na naszym forum skończyłaś tylko pedagogikę a pracowałaś jako niania, podobno miałaś własną firmę i zatrudniałaś 3 nianie...
coś Ci się plącze ten życiorys...
yasuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:09   #3723
yasuko
Przyczajenie

Malenska, u nas na forum pisałaś, że masz skończoną tylko pedagogikę i pracowałaś parę lat jako niania, miałaś nawet firmę dla niań. Coś Ty się plączesz w tym życiorysie...
yasuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:11   #3724
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Luna:
Kofi: ani sie obejrzysz a bedziesz miec znowu wolne. i jeszcze Ci za to zaplaca
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:25   #3725
Kofika13
Zakorzenienie

malenka
ja nie chce abys mi cokowliek rozwiewala
ja po prostu jakos nie wierze w to co tu napisałaś ( i nie! nie!nie wyrywam sobie wlosow z zazdrosci! ale pluje sobie w kasze, ze niezglosilam sie do szkoly tak 'od zaraz' jak przyjechalam do UK ....
kurde, ze tez nie mialam tu kolezanki kotra pracowala w szkole albo jakiegos doswiadczenia wiekszego .... (bo normalnie praktyki zrobione,dyplom po ang, jezyk prawie ze krolewski) glupia bylam oj glupia

reasumujac juz tak na sam koniec
umowa podpisana od czerwca ....
teraz ilustammiesieczne szkolenie
od grudnia GRUDNIA zaczynasz prace
i ...... jeszcze ci za to wszytsko placa

ok, moze sie myle .... ale kiedy w czasach kryzysu ludzie traca raczej niz dostaja prace
kiedy wprowadza sie mega oszczednosci zwalniajac pracownikow lub zamykajac firmy, sklepy...... redukujac stawki, stanowiska
ty o takich cudach piszesz to doprawdy ...... wydaje sie to zgoła nieprawdopodobne

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2907374 6]Luna:
Kofi: ani sie obejrzysz a bedziesz miec znowu wolne. i jeszcze Ci za to zaplaca [/QUOTE]

Luna trzymaj sie jakos
moona wiem wiem nawet ten rok zlecial niewiadomo kiedy

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:47   #3726
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Napisane przez szien Pokaż wiadomość
idę umyć mikrofalówkę... odgrzałam w niej ośmiornicę, która... surprise, surprise... wybuchła
ja kiedys maslo chcialam roztopic na szybko i tez musialam umyc mikrofale .

Cytat:
Napisane przez Kbaga Pokaż wiadomość
Lori gra melodyjke i kwacze......moja corka uwielbia go i chetnie dosiada tego swojego tronu z czego sie niesamowicie ciesze
Kurcze co za technologia ja takich cudow nie mialam .

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Lori jak zrobisz tę kaczuchę i wyjdzie, podrzucisz przepis
Przymierzam się do kaczki jak do jeża, a oboje z TŻ bardzo lubimy
luna nie wiem czy powinnam cokolwiek polecac po mojej wpadce wczorajszej .
Kaczke w koncu zrobilam z przepisu Nigelli http://www.nigella.com/recipes/view/crispy-duck-17 ale nie do konca. Zamiast sosu Hoisin byl BBQ sos, a zamiast chinskich nalesnikow - tortille . Kaczka wyszla super i pieklam ja krocej niz w przepisie.

A wpadke zaliczylam robiac kluski slaskie . Jak juz mialam kluseczki gotowe do wrzucenia na wrzatek, zorientowalam sie ze zamiast maki ziemniaczanej dodalam kukurydziana . Goscie maja byc za 10 min a ja mysle co tu zrobic. Ugotowalam jedna na probe, nie rozleciala sie, smak OK - no to podalam takie dziwolagi . Wszytkim smakowalo i sensacji potem nie bylo .

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
BB - makeup alley http://www.makeupalley.com/ uwazaj tylko bo wciaga!!

Ja tez czesto tam zagladam bo maja sklady kosmetykow . Faktycznie strona z USA chyba, ale recenzje miedzynarodowe.

Cytat:
Napisane przez Malenska Pokaż wiadomość
kofika masz prawo mieć wątpliwości i już Ci wszystko wyjaśniam na pierwszym roku zaczęłam dwa kierunki jeden dziennie drugi zaocznie będąc na drugim roku dołączyłam jeszcze drugi zaocznie z czego dwa ciągnęłam ITS-em ( Indywidualny Tok studiów) a trzeci normalnie z chodzeniem na zajęcia, od drugiego roku podjęłam też pracę na pełen w bankowości a dokładniej w call center jednego z banków i tam stopniowo awansowałam aż zajęłam stanowisko team leadera i z racji swojego czteroletniego doświadczenia plus polecenia przez koleżankę, która w tej firmie pracuje już kilka lat i też zajmuje już dość wysokie stanowisko zostałam zatrudniona na swoim stanowisku, jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pytaj postaram się rozwiać wszelkie wątpliwości
Niesamowita historia .

Mozesz podac przykladowe pytania jakie mialas na rozmowie? Ja bede miala zaniedlugo rozmowe najprawdopodobniej, to mi sie przyda jakies rozeznanie.
Jaki typ interview mialas? Robili ci testy?
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 23:18   #3727
szien
Wtajemniczenie

lol, kisiel fight

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 00:38   #3728
Bakteryika
Wtajemniczenie

osz ty!

hihi dopiero doczytalam o tej osmiornicy szacuneczek

BB - strona amerykanska z zalozenia, ale uzywana miedzynarodowo.. sama tam recenzje pisalam wiekszosc kosmetykow dostepna tutaj

szien - gdzie bylas na koncercie? mam nadzieje ze beda grali niedlugo chociaz nawet nie sprawdzam szczerze mowiac chwilowo musialo byc suuper! w 2009 czy 2010 oglosili ich najlepszym zespolem live (chyba wg Virgin/Absolute radio lub XFM)
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 08:07   #3729
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość

A wpadke zaliczylam robiac kluski slaskie . Jak juz mialam kluseczki gotowe do wrzucenia na wrzatek, zorientowalam sie ze zamiast maki ziemniaczanej dodalam kukurydziana . Goscie maja byc za 10 min a ja mysle co tu zrobic. Ugotowalam jedna na probe, nie rozleciala sie, smak OK - no to podalam takie dziwolagi . Wszytkim smakowalo i sensacji potem nie bylo .

tos mnie rozbawila z samego rana

a ja mam takie pytanko... czy ktoras z Was kupila w uk chate ? i moglaby mi przyblizyc jak to wszytsko wyglada, kredyt, adwokat? co jeszcze ?

miala byc piekna pogoda dzisiaj :/ no nic to mam jeszcze 20 min to obejrze x factor
Stary 2011-08-30, 09:52   #3730
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

jak mozna studiowac dziennie i jednoczesnie pracowac na pelny etat? Kiedy?

TZ mi zabrali na prawie caly tydzien na wygnanie. juz mi smutno

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:45   #3731
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość

a ja mam takie pytanko... czy ktoras z Was kupila w uk chate ? i moglaby mi przyblizyc jak to wszytsko wyglada, kredyt, adwokat? co jeszcze ?

miala byc piekna pogoda dzisiaj :/ no nic to mam jeszcze 20 min to obejrze x factor
hej
kupowala sylwunia dom juz jakis czas temu...
poza tym temat juz kiedys byl poruszany, musialabys stare watki przekopac (jak ci sie nudzi)

ja sie nie orientuje jakos specjalnie, ale z tego co wiem
to: depozyt ( zaczyna sie od 5% a tak naprawde moze wplacic ile chcesz ...)
wszytsko tez zalezy od tego jak wygl. twoja/wasza tzw "historia kredytowa" ....
czy jestes wiarygodna dla banku, czy nie masz zadnych dlugow, zaleglosci w platnosciach, czy splacilas (jesli mialas jakis kredyt ) wszystko na czas... czy korzystasz z karty kredytowej etc etc

moja kol ostatnio kupila mieszkanie, pierwsze co zrobila to poszla do doradcy, ten sparwdzil jej warunki finansowe i okazalo sie ze nie bedzie problemu z kredytem...
pozniej zaczynasz szukac... agencje nieruchomosci takze maja swoich specjalistow, ktorzy na podstawie twoich zarobkow oblicza ci wszelkie koszta zwiazane z posiadaniem twojego lokum. Przeswietla cie na wylot
Trzeba byc przygotowanym na rozne , niekiedy dziwne pytania

Jesli jestes first time buyer to, z tego co wiem za prawnikow nie placisz zbyt wiele.
Ona na poczatku myslala, ze bedzie musiala na nich wylozyc ok5tys funtow a skonczylo sie na 2tys.

Tyle wiem tak w wielkim skrocie... moja wypowiedz moze wydac sie chaotyczna, ale tak jak wspominalam .... sytuacje znam tylko z obserwacji
Sama zajme sie tym moze juz niebawem....

Czyli co, chcecie jednak kupowac?

ale dzis dzien
miałam jechac do Londynu ale zupełnego lenia mam + bajzel dookoła mnie
trzeba cos z tym zrobic ...................tylko TAK mi sie nie chce ....

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Stary 2011-08-30, 12:20   #3732
rita27
Przyczajenie

oj dziewczynki zabawa jest przednia

Edytowane przez rita27
Czas edycji: 2011-08-30 o 12:40
rita27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:23   #3733
wykrywaczklamstw
Przyczajenie

Osoba która tutaj funkcjonuje jako Malenska jest szeroko znana w świecie różnych forów internetowych jako troll do kwadratu...

oprócz podanego wyżej linka polecam jeszcze np ten:
http://forum.styl.fm/historia-tomusi...ona.t66703.htm

przykładów można mnożyć, na forum nasz-bocian miała trzy konta i trzy barwne historie...
wykrywaczklamstw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:26   #3734
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Oj Rita dawno cie nie bylo - pozdrawiam .

Edytowane przez lorelei
Czas edycji: 2011-08-30 o 12:42
Stary 2011-08-30, 12:27   #3735
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

dzien dobry
piekna pogoda
ptaszki spiewaja
skowronki i papuzki
az chce sie zyc

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2011-08-30 o 12:41
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:56   #3736
Vonnie
Raczkowanie

Witam wszystkich po weekendzie

U mnie bardzooo leniwie, do tego stopnia, ze nawet na forum nie chcialo mi sie zagladac Obiecuje poprawe

Ja dzis ostatni dzien w pracy Czuje sie jak dziecko na zakonczeniu roku szkolnego haha Jutro mam dzien wolny, umowilam sie do fryzjera i ogolnie bedzie relax A w czwartek do nowej pracy
Stary 2011-08-30, 12:59   #3737
rita27
Przyczajenie

Cytat:
Oj Rita dawno cie nie bylo - pozdrawiam .
no witam koleżanką, stęskniłam się i wpadłam
Stary 2011-08-30, 13:32   #3738
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:33   #3739
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:

A to ciesze sie ze dostarczam rozrywki .

Ania jest pelno stron na necie gdzie sa rady i wskazowki jak kupic dom.

http://www.direct.gov.uk/en/HomeAndC...ome/DG_4018090

Ja sie powoli przymierzam, ale wiedze mam raczej teoretyczna .
Trzeba isc do banku albo brokera, ew szukac kalkulatorow na necie i strawdzic +- na ile pozyczki mozesz liczyc. Jak sie kwalifikujesz, warto wrocic do banku zeby wystawil dokument ze tyle jestes w stanie uzyskac. Potem szukasz sobie domu na ktory cie stac. Skladasz oferte nizsza niz asking price i sie dogadujecie co do ceny. Robi sie tez raport budynku (przynajmniej u nas ze wzgledu na tereny pokopalniane i mundic) i ew jest to powod do obnizki ceny jak cie sprzedajacy o ukrytej wadzie nie poinformowali. Wracasz do banku , czekasz na potwierdzenie ze zgadzaja sie na pozyczke. Podpisujecie kontrakty i juz . Czasem trzeba czekac az kupujacy kupia sobie swoj dom - to do dogadania jest, ale warko to miec w kontrakcie zaznaczone. Najlepiej kupowac bez tzw chains. Jest jeszcze stamp duty tax
http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTax...ome/DG_4015918

Cytat:
Napisane przez Vonnie Pokaż wiadomość
Ja dzis ostatni dzien w pracy Czuje sie jak dziecko na zakonczeniu roku szkolnego haha Jutro mam dzien wolny, umowilam sie do fryzjera i ogolnie bedzie relax A w czwartek do nowej pracy
Chcesz zrobic wejscie smoka w nowej pracy .

Cytat:
Napisane przez rita27 Pokaż wiadomość
no witam koleżanką, stęskniłam się i wpadłam
Witam mam nadzieje ze u was wszystko OK .
Stary 2011-08-30, 14:02   #3740
Chantal10
Przyczajenie

Ooooo kogo ja widzę! Malenska! A może Skowronek, tudzież Paulina 85? Pochwaliłaś się koleżankom na Wizażu jaka Ty zdolniacha jesteś? Kurcze, trzy kierunki skończyć w tym medycynę - szacun, no i do tego problemy z kregosłupem i innymi Twoimi licznymi schorzeniami A powiedzialaś, że byłaś w ciąży trojaczej i miałaś adoptować trojaczki Twojej siostry, szwagierki, kuzynki czy nie wiem kogo (wybacz, plątam się już w Twoich zeznaniach).

Jak mogłaś nam to zrobić? My na N-B naiwnie wierzyłyśmy w to co mówisz, współczułyśmy Ci, trzymałyśmy kciuki a Ty nas tak w bambuko zrobiłaś, Ty Trolu! Gardzę Tobą! Zacznij brac jakieś tabletki, albo odstaw te które bierzesz, bo Ci najwidoczniej szkodzą!
Chantal10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:10   #3741
beafrance
Zadomowienie

tak myslalam.
u niej nawet jest jasno o piatej nad ranem, kiedy u mnie jest ciemno!!!
nosz...taka jest zdolna!

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:56   #3742
cas19
Przyczajenie

Talking Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

Cytat:
Napisane przez Malenska Pokaż wiadomość
NA UJ studiowałam dwa inne kierunki Finanse i bankowość na teraźniejszum UEKu nie wiedziałam o co pytasz no i nadal jestem zakręcona bo cały czas gdzieś ganiam przepraszam
witam kochaniutka wiesz co przestań chora kobieto opowiadać bajki, nie wiem jak bardzo poważny masz problem z głową, ale jak widać bardzo poważny słuchaj mnie teraz idź do lekarza,naprawdę...na NB pozostał tylko po Tobie niesmak .Jak można być taką kłamczuchą, masz naprawdę wielki problem ze sobą.Jesteś zakompleksiona, zaklamaną, samotną,oszustką nie mającą ani pracy,ani faceta ani wykształcenia. Jak możesz sie tak ponizać opowiadajac "te historie?" Aż sie boję pomyśleć jakbym miała taką siostrę,niańkę czy matkę....brrr strach naprawdę pomyśleć.Wybaczcie dziewczyny ale przeczytaj sobie trolu jak laseczki Ciebie podpuszczają i jak się z Ciebie nabjają w kazdym poście...inteligencie Ty.Gardzimy Tobą na NB. Radzę iść do psychiatry bo możesz być naprawdę niebezpieczna.Podejrzewam ,ze taka kłamczucha jak Ty nie ma nikoogo bliskiego i dlatego ma w swojej głowie urojenia życze powodznie z trojaczkami, w adopcji i co tam jeszcze wymyślisz.Pozdrówka od lasek
cas19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:03   #3743
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Malenska mozesz to wytlumaczyc .
Stary 2011-08-30, 17:08   #3744
cas19
Przyczajenie

Cytat:

podejrzewam ,ze ktoś jej sie na konto wkradł i podaje sie za nią-napewno jest wytłumaczenie albo i nie
Stary 2011-08-30, 17:10   #3745
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja się pytam co to jest NB?

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:11   #3746
Kbaga
Raczkowanie

normalnie 'potrojne' jaja jak berety...
Potrojna ciąża, potrojna adopcja i do tego potrojna studia...ja cię pitole tendencje i tupet mam ten nasz trolll LOL
Kbaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:16   #3747
cas19
Przyczajenie

to jest upadek ...to nie jest normalne -naprawdę-ale laseczki brawo dla WAS ,że ładnie ją dojechałyście a ona dzielnie odpisywała głupotki ;p
Stary 2011-08-30, 17:41   #3748
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cas19 Pokaż wiadomość
to jest upadek ...to nie jest normalne -naprawdę-ale laseczki brawo dla WAS ,że ładnie ją dojechałyście a ona dzielnie odpisywała głupotki ;p
no chcialysmy sobie z nia jeszcze ynteligentnie "porozmawiac" ale sie nie udalo

niemniej jednak rozumiem wasza frustracje dziewczyny z NB

z drugiej strony troszke adrenaliny raz na czas na watku nie zaszkodzi

ja padam na twarz...... po nieplanowanych porzadkach kuchennych
jeszcze poleczki z lodowki sie "mocza" w zlewie

ciekawe jak malenskiej idzie umeblowywanie jej nowego gniazdka

Albert Einstein
Stary 2011-08-30, 18:23   #3749
aniaxxxxx
Zadomowienie

a mnie dziwi ze na watku pojawily sie 3 nowe postacie....

Dzieki dziewczyny za info... wizyte w sprawie kredytu mam w sobote to sie dowiem co i jak
Stary 2011-08-30, 18:31   #3750
rita27
Przyczajenie

Cytat:
a mnie dziwi ze na watku pojawily sie 3 nowe postacie....

Dzieki dziewczyny za info... wizyte w sprawie kredytu mam w sobote to sie dowiem co i jak
ja przyznam się że zarejstrowałam się tylko po to aby ostrzec Was przed tą dziewczyną, bo ja sama dałam się w to wszystko wkręcić, później jak przeczytałam co ona robiła to mało z krzesła nie spadłam.
Nie wiem po co ktoś wymyśla takie historie ale napewno nie jest to do końca zdrowa oosba. Nie chodzi o to żeby zrobić jej na złość ale ona udziela porad medycznych, "pożcza" kasę na wieczne nieoddanie, podobno opiekuje się dziećmi, "kradnie" zdjęcia dzieci. Jesli macie ją w znajomych na nk lub fb radzę usunąć aby nie mogła przywłaszczyć sobie zdjęć. Jesli nie wierzycie nam w to co piszemy to wejdzicie sobie w google na Paulina Karina Nalewska (Kraków) wyskoczy Wam sporo ciekawych stron, tam są zdjecia zobaczycie że to ta sama osoba.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości