|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
kofika masz prawo mieć wątpliwości
i już Ci wszystko wyjaśniam na pierwszym roku zaczęłam dwa kierunki jeden dziennie drugi zaocznie będąc na drugim roku dołączyłam jeszcze drugi zaocznie z czego dwa ciągnęłam ITS-em ( Indywidualny Tok studiów) a trzeci normalnie z chodzeniem na zajęcia, od drugiego roku podjęłam też pracę na pełen w bankowości a dokładniej w call center jednego z banków i tam stopniowo awansowałam aż zajęłam stanowisko team leadera i z racji swojego czteroletniego doświadczenia plus polecenia przez koleżankę, która w tej firmie pracuje już kilka lat i też zajmuje już dość wysokie stanowisko zostałam zatrudniona na swoim stanowisku, jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pytaj postaram się rozwiać wszelkie wątpliwości
|
|
|
|
#3722 |
|
Przyczajenie
|
Malenska, wedle tego co pisałaś na naszym forum skończyłaś tylko pedagogikę a pracowałaś jako niania, podobno miałaś własną firmę i zatrudniałaś 3 nianie...
coś Ci się plącze ten życiorys... |
|
|
|
#3723 |
|
Przyczajenie
|
Malenska, u nas na forum pisałaś, że masz skończoną tylko pedagogikę i pracowałaś parę lat jako niania, miałaś nawet firmę dla niań. Coś Ty się plączesz w tym życiorysie...
|
|
|
|
#3724 |
|
Konto usunięte
|
Luna:
Kofi: ani sie obejrzysz a bedziesz miec znowu wolne. i jeszcze Ci za to zaplaca
|
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
malenka
ja nie chce abys mi cokowliek rozwiewala ![]() ja po prostu jakos nie wierze w to co tu napisałaś ( i nie! nie!nie wyrywam sobie wlosow z zazdrosci! ale pluje sobie w kasze, ze niezglosilam sie do szkoly tak 'od zaraz' jak przyjechalam do UK .... kurde, ze tez nie mialam tu kolezanki kotra pracowala w szkole albo jakiegos doswiadczenia wiekszego .... (bo normalnie praktyki zrobione,dyplom po ang, jezyk prawie ze krolewski) glupia bylam oj glupia reasumujac juz tak na sam koniec umowa podpisana od czerwca .... teraz ilustammiesieczne szkolenie od grudnia GRUDNIA zaczynasz prace i ...... jeszcze ci za to wszytsko placa ok, moze sie myle .... ale kiedy w czasach kryzysu ludzie traca raczej niz dostaja prace kiedy wprowadza sie mega oszczednosci zwalniajac pracownikow lub zamykajac firmy, sklepy...... redukujac stawki, stanowiska ty o takich cudach piszesz to doprawdy ...... wydaje sie to zgoła nieprawdopodobne ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2907374 6]Luna: Kofi: ani sie obejrzysz a bedziesz miec znowu wolne. i jeszcze Ci za to zaplaca [/QUOTE]Luna trzymaj sie jakos moona wiem wiem nawet ten rok zlecial niewiadomo kiedy
|
#3726 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Cytat:
. Kaczke w koncu zrobilam z przepisu Nigelli http://www.nigella.com/recipes/view/crispy-duck-17 ale nie do konca. Zamiast sosu Hoisin byl BBQ sos, a zamiast chinskich nalesnikow - tortille . Kaczka wyszla super i pieklam ja krocej niz w przepisie. A wpadke zaliczylam robiac kluski slaskie . Jak juz mialam kluseczki gotowe do wrzucenia na wrzatek, zorientowalam sie ze zamiast maki ziemniaczanej dodalam kukurydziana . Goscie maja byc za 10 min a ja mysle co tu zrobic. Ugotowalam jedna na probe, nie rozleciala sie, smak OK - no to podalam takie dziwolagi .Cytat:
Ja tez czesto tam zagladam bo maja sklady kosmetykow Cytat:
.Mozesz podac przykladowe pytania jakie mialas na rozmowie? Ja bede miala zaniedlugo rozmowe najprawdopodobniej, to mi sie przyda jakies rozeznanie . Jaki typ interview mialas? Robili ci testy? |
|||||
|
|
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
lol, kisiel fight
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
osz ty!
![]() hihi dopiero doczytalam o tej osmiornicy szacuneczek ![]() BB - strona amerykanska z zalozenia, ale uzywana miedzynarodowo.. sama tam recenzje pisalam wiekszosc kosmetykow dostepna tutaj ![]() szien - gdzie bylas na koncercie? musialo byc suuper! w 2009 czy 2010 oglosili ich najlepszym zespolem live (chyba wg Virgin/Absolute radio lub XFM)
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tos mnie rozbawila z samego rana ![]() a ja mam takie pytanko... czy ktoras z Was kupila w uk chate ? i moglaby mi przyblizyc jak to wszytsko wyglada, kredyt, adwokat? co jeszcze ? miala byc piekna pogoda dzisiaj :/ no nic to mam jeszcze 20 min to obejrze x factor |
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
jak mozna studiowac dziennie i jednoczesnie pracowac na pelny etat? Kiedy?
TZ mi zabrali na prawie caly tydzien na wygnanie. juz mi smutno
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupowala sylwunia dom juz jakis czas temu... poza tym temat juz kiedys byl poruszany, musialabys stare watki przekopac (jak ci sie nudzi) ja sie nie orientuje jakos specjalnie, ale z tego co wiem to: depozyt ( zaczyna sie od 5% a tak naprawde moze wplacic ile chcesz ...)wszytsko tez zalezy od tego jak wygl. twoja/wasza tzw "historia kredytowa" .... czy jestes wiarygodna dla banku, czy nie masz zadnych dlugow, zaleglosci w platnosciach, czy splacilas (jesli mialas jakis kredyt ) wszystko na czas... czy korzystasz z karty kredytowej etc etc moja kol ostatnio kupila mieszkanie, pierwsze co zrobila to poszla do doradcy, ten sparwdzil jej warunki finansowe i okazalo sie ze nie bedzie problemu z kredytem... pozniej zaczynasz szukac... agencje nieruchomosci takze maja swoich specjalistow, ktorzy na podstawie twoich zarobkow oblicza ci wszelkie koszta zwiazane z posiadaniem twojego lokum. Przeswietla cie na wylot Trzeba byc przygotowanym na rozne , niekiedy dziwne pytania ![]() Jesli jestes first time buyer to, z tego co wiem za prawnikow nie placisz zbyt wiele. Ona na poczatku myslala, ze bedzie musiala na nich wylozyc ok5tys funtow a skonczylo sie na 2tys. Tyle wiem ![]() Sama zajme sie tym moze juz niebawem.... Czyli co, chcecie jednak kupowac? *** ale dzis dzien ![]() miałam jechac do Londynu ale zupełnego lenia mam + bajzel dookoła mnie ![]() trzeba cos z tym zrobic ...................tylko TAK mi sie nie chce ....
|
|
#3732 |
|
Przyczajenie
|
oj dziewczynki zabawa jest przednia
Edytowane przez rita27 Czas edycji: 2011-08-30 o 12:40 |
|
|
|
#3733 |
|
Przyczajenie
|
Osoba która tutaj funkcjonuje jako Malenska jest szeroko znana w świecie różnych forów internetowych jako troll do kwadratu...
oprócz podanego wyżej linka polecam jeszcze np ten: http://forum.styl.fm/historia-tomusi...ona.t66703.htm przykładów można mnożyć, na forum nasz-bocian miała trzy konta i trzy barwne historie... |
|
|
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
Oj Rita dawno cie nie bylo - pozdrawiam
.
Edytowane przez lorelei Czas edycji: 2011-08-30 o 12:42 |
|
|
|
#3735 |
|
Konto usunięte
|
dzien dobry
piekna pogoda ptaszki spiewaja skowronki i papuzki az chce sie zyc
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2011-08-30 o 12:41 |
|
|
|
#3736 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich po weekendzie
U mnie bardzooo leniwie, do tego stopnia, ze nawet na forum nie chcialo mi sie zagladac ![]() Ja dzis ostatni dzien w pracy Czuje sie jak dziecko na zakonczeniu roku szkolnego haha Jutro mam dzien wolny, umowilam sie do fryzjera i ogolnie bedzie relax A w czwartek do nowej pracy
|
#3737 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ania jest pelno stron na necie gdzie sa rady i wskazowki jak kupic dom http://www.direct.gov.uk/en/HomeAndC...ome/DG_4018090 Ja sie powoli przymierzam, ale wiedze mam raczej teoretyczna . Trzeba isc do banku albo brokera, ew szukac kalkulatorow na necie i strawdzic +- na ile pozyczki mozesz liczyc. Jak sie kwalifikujesz, warto wrocic do banku zeby wystawil dokument ze tyle jestes w stanie uzyskac. Potem szukasz sobie domu na ktory cie stac. Skladasz oferte nizsza niz asking price i sie dogadujecie co do ceny. Robi sie tez raport budynku (przynajmniej u nas ze wzgledu na tereny pokopalniane i mundic) i ew jest to powod do obnizki ceny jak cie sprzedajacy o ukrytej wadzie nie poinformowali. Wracasz do banku , czekasz na potwierdzenie ze zgadzaja sie na pozyczke. Podpisujecie kontrakty i juz . Czasem trzeba czekac az kupujacy kupia sobie swoj dom - to do dogadania jest, ale warko to miec w kontrakcie zaznaczone. Najlepiej kupowac bez tzw chains. Jest jeszcze stamp duty tax http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTax...ome/DG_4015918 Cytat:
.Witam mam nadzieje ze u was wszystko OK .
|
||
|
|
|
#3740 |
|
Przyczajenie
|
Ooooo kogo ja widzę!
Malenska! A może Skowronek, tudzież Paulina 85? Pochwaliłaś się koleżankom na Wizażu jaka Ty zdolniacha jesteś? Kurcze, trzy kierunki skończyć w tym medycynę - szacun, no i do tego problemy z kregosłupem i innymi Twoimi licznymi schorzeniami A powiedzialaś, że byłaś w ciąży trojaczej i miałaś adoptować trojaczki Twojej siostry, szwagierki, kuzynki czy nie wiem kogo (wybacz, plątam się już w Twoich zeznaniach). Jak mogłaś nam to zrobić? My na N-B naiwnie wierzyłyśmy w to co mówisz, współczułyśmy Ci, trzymałyśmy kciuki a Ty nas tak w bambuko zrobiłaś, Ty Trolu! Gardzę Tobą! Zacznij brac jakieś tabletki, albo odstaw te które bierzesz, bo Ci najwidoczniej szkodzą! |
|
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
![]() tak myslalam. u niej nawet jest jasno o piatej nad ranem, kiedy u mnie jest ciemno!!! nosz...taka jest zdolna!
|
#3742 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
słuchaj mnie teraz .Gardzimy Tobą na NB. Radzę iść do psychiatry bo możesz być naprawdę niebezpieczna.Podejrzewam ,ze taka kłamczucha jak Ty nie ma nikoogo bliskiego i dlatego ma w swojej głowie urojenia
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
Malenska mozesz to wytlumaczyc
.
|
|
|
|
#3744 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3746 |
|
Raczkowanie
|
Potrojna ciąża, potrojna adopcja i do tego potrojna studia...ja cię pitole tendencje i tupet mam ten nasz trolll LOL
|
|
#3747 |
|
Przyczajenie
|
to jest upadek ...to nie jest normalne -naprawdę-ale laseczki brawo dla WAS ,że ładnie ją dojechałyście a ona dzielnie odpisywała głupotki ;p
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemniej jednak rozumiem wasza frustracje dziewczyny z NB ![]() z drugiej strony troszke adrenaliny raz na czas na watku nie zaszkodzi ![]() *** ja padam na twarz...... po nieplanowanych porzadkach kuchennych jeszcze poleczki z lodowki sie "mocza" w zlewie ![]() ciekawe jak malenskiej idzie umeblowywanie jej nowego gniazdka ![]()
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
a mnie dziwi ze na watku pojawily sie 3 nowe postacie....
Dzieki dziewczyny za info... wizyte w sprawie kredytu mam w sobote to sie dowiem co i jak
|
|
|
|
#3750 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem po co ktoś wymyśla takie historie ale napewno nie jest to do końca zdrowa oosba. Nie chodzi o to żeby zrobić jej na złość ale ona udziela porad medycznych, "pożcza" kasę na wieczne nieoddanie, podobno opiekuje się dziećmi, "kradnie" zdjęcia dzieci. Jesli macie ją w znajomych na nk lub fb radzę usunąć aby nie mogła przywłaszczyć sobie zdjęć. Jesli nie wierzycie nam w to co piszemy to wejdzicie sobie w google na Paulina Karina Nalewska (Kraków) wyskoczy Wam sporo ciekawych stron, tam są zdjecia zobaczycie że to ta sama osoba. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

i już Ci wszystko wyjaśniam na pierwszym roku zaczęłam dwa kierunki jeden dziennie drugi zaocznie będąc na drugim roku dołączyłam jeszcze drugi zaocznie z czego dwa ciągnęłam ITS-em ( Indywidualny Tok studiów) a trzeci normalnie z chodzeniem na zajęcia, od drugiego roku podjęłam też pracę na pełen w bankowości a dokładniej w call center jednego z banków i tam stopniowo awansowałam aż zajęłam stanowisko team leadera i z racji swojego czteroletniego doświadczenia plus polecenia przez koleżankę, która w tej firmie pracuje już kilka lat i też zajmuje już dość wysokie stanowisko zostałam zatrudniona na swoim stanowisku, jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pytaj postaram się rozwiać wszelkie wątpliwości 

.
. Goscie maja byc za 10 min a ja mysle co tu zrobic. Ugotowalam jedna na probe, nie rozleciala sie, smak OK - no to podalam takie dziwolagi