|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
![]() ![]() ![]() ![]() Makeupistko może udaj się do lekarza jednak. Bo pod koniec ciazy niedoleczone przeziębienia są bardzo groźne!! Mysiopez wymyslilas coś na bol pleców??? Ja nie mogę leżeć, siedzieć, stać... chyba już wszystkie mamy dość co...? U mnie 36 t Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-12-27 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Kochana,ja właśnie nie klnę,ale tak mnie zabolało(pamiętam doskonale,bo to było jeden jedyny raz,przy wcześniejszym porodzie tak nie miałam),że musiałam wyrzucic z siebie jakiś bluzg,żeby mi choć troszkę ulżyło
![]() Ponoć wielu kobietom to pomaga ![]() Wiem tylko,że mój Jacek był nieźle zdziwiony,ale cały czas był obok mnie,trzymał mnie za rękę,głaskał po głowie i przede wszystkim:mówił do mnie,żartował ![]() Starał sie jakoś rozładowac to napięcie,personel zresztą tak samo ![]() Zobaczysz,dasz sobie radę,nawet,jakbyś miała kląć jak szewc ![]() Gosiaczku,wiem,jak boli ząb ![]() Moja biedna ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-27 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Rozeznanie
|
gosiaczek
![]() ![]() agape glowka do gory! Zeby dzidzia nie czula ze mama smutna! lilijko łóżeczko śliczne! A mnie znow zgaga meczy... a juz mialam isc cos zjesc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, melduję się po USG
![]() ![]() ![]() ![]() Z Małym wszystko okej - wymiary prawidłowe, serduszko w porządku, przepływ przez pępowinę (czy jakoś tak) też okej - ogółem mam się szykować na poród ![]() ![]() Nasze sny o Karolinie się nie spełnią raczej, bo Mały nadal jest Karolem, z siusiakiem i jajeczkami ![]() No i uwaga - w około 2,5 tygodnia przytył 700gram ![]() Lekarz stwierdził, że waga jest okej i że Mały powinien ważyć na koniec około 3500kg (z tym że minimalnie raczej)...zobaczymy. Takze wieczorek mam udany! Jutro rano ktg, gbs i wizytka. 3majcie kciuki! Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-27 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Zakorzenienie
|
gosiaczku wybacz nam, oczywiście, że Ci współczujemy
![]() agape ale prezent dostałaś od energetyki, a niech ich licho poniesie........jakoś dacie radę, wierzę w Was ![]() ligotko ja już zgagę olewam, po prostu jak chcę to jem............. tylko wtedy nie coś, co ma potęgować Co z tym wizażem dzisiaj się dzieje? No katastrofa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
BAN stały
|
Cytrynko,to super
![]() Twój synek ma dobrą wagę ![]() To teraz tylko pozostaje Ci czekac na narodziny ![]() Ja mam USG jutro,ciekawe,czego się dowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Zadomowienie
|
Jelly - będę 3mała kciuki! Na pewno będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3728 |
Zadomowienie
|
Ja cię kręcę! Już 2900!
![]() ![]() ![]()
#3729 |
Rozeznanie
|
cytrynka gratuluje dobry wiesci! Male spore!
Moja w 32 i 3 dniu miala 2400, jej waga przyrasta ok 500 gram co dwa tygodnie, ciekawa jestem do ilu dobije... Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-27 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny byłam w szpitalu i to nic złego na szczęście
![]() Mam nadzieję,że przetrzymam te kilka dni do stycznia ![]() dziewczyny jaką butelkę kupiłyście? zamierzam karmić piersią,ale to z myślą o dopajaniu rumiankiem. Jej nawet nie dociera do mnie ,że to mój 39 tydzień. A powiedzcie mi co z Muron? urodziła /rodzi? bo ma termin na wtedy co ja t.j 4 stycznia ![]()
#3731 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-27 o 18:42 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3732 |
Rozeznanie
|
cytrynko przepraszam! Zauwazylam swoj blad po czasie :/
marlena to dobre wiesci, w takim razie pozostaje czekac... a muron gdzie ten nowy oddzial ma? Bo ja slyszalam ze dzis rusza ten sosnowiecki... |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam szklane butelki Dr Brown's. Jakoś nie potrafię się przekonać do plastikowych... ![]()
![]() |
#3735 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3736 | ||
Rozeznanie
|
dobrze, że juz na nowym leży, tak jej zależało, mam nadzieję, że jutro dostaniemy nowe wieści ![]() Cytat:
![]() Ja mam cos takiego ostatnio, że zaczynam płakać i zaraz się tak strasznie śmieję z tymi łzami jeszcze, no wariatka ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Raczkowanie
|
jelly37 a tak z ciekawości mam pytanko ,jeśli można?
Twoja córka studiuje ,pracuje? Bo ja mam zamiar wrócić w marcu na uczelnie ,ale nie wiem czy dam rade... W ogóle to ona jakaś bardzo dojrzała dziewczyna czytając jaka była jej reakcja itp. ![]() ![]() Ale liczę ,że będzie dobrze. Jak narazie to I semestr zaliczyłam ![]() To już 39t. ,a czas leci coraz wolniej....;/
#3739 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dostałam od kuzynki kołyskę ![]() Od rodziców na Gwiazdkę dostaliśmy jeszcze komplet pościeli dla młodego, prześcieradło i kołdrę+poduszkę oraz taki mały śliczny sweterek, ale mnie ucieszyli tym prezentem ![]()
![]() |
#3740 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Wprawdzie w maju zdała maturę,ale gdy pytałam ją o studia,to powiedziała,że chce sobie zrobić przerwę. Pracę chce znaleźć w W-wie,ale ponieważ teraz jest w ciąży,to powiedziała,że zajmie się tym po porodzie. I nie martw się,dasz sobie radę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Dziękuję ![]() Od początku coś przeczuwałam,i jak się okazało,nie myliłam się-zostanę babcią ![]() Co do współżycia-no przekichane masz,ja zakazu nie mam,ale mąż powiedział,że woli nie ryzykować ![]() A też mam chcicę ![]() A z tą kołyską to super! ![]() Ja kupiłam łóżeczko dość dawno,mąż je od razu złożył-mówię Ci,taki był wtedy dumny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3741 |
Raczkowanie
|
Jelly37 - naprawdę pozazdrościć tylko córce takiej mamy
![]() Moja wprawdzie teraz się cieszy ,ale jak jej powiedziałam to kazała mi usunąć ;O ;/
#3742 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Raczkowanie
|
Teraz już jest wszystko w porządku ,ale naprawdę nie zapomnę tych słów..;/.
#3744 |
Zadomowienie
|
ja spałam godzinkę. Pewnie całą noc teraz będę się kulała w łozku. Mam wrażenie, że mnie ktoś bejsbolem walnął w krocze. I to tak, że chodzić nie mogę!! toć masakra!! z bólu nie mogę..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Rozeznanie
|
agape to swietnie! Tez w takim razie czekam na wiesci, tak sie juz na ten oddzial napalilam
![]() marelen tez wspolczuje :/ moja mama to uslyszala od tesciowej i do dzis ciagle ma ogromny zal, jestes dzielna i dasz sobie rade, a tym samym pokazesz swojej mamie ze popelnila blad mowiac Ci cos takiego! a mnie w kroczu jakos kluje, kurcze dolegliwosci mnoza sie jak nie wiem ![]() lilijko olalam ta zgage i wcinam wlasnie salatke, kurcze bedzie jeszcze gozej cos czuje ;( Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-27 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
BAN stały
|
Cytat:
Rozumiem Cię,takich słów chyba nigdy się nie zapomina. Jeszcze słysząc je z ust własnej matki... ![]() Jak pomyślę,że mam córkę w Twoim wieku,to aż mi się serce kraje,bo wiem,że młode dziewczyny sa zwykle bardzo wrażliwe... Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-27 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy ja jestem jakaś inna? ;P 39 t. a ja nie miałam do tej pory żadnych bóli,skurczy ,itd.
Czasem to się boję,że poród przeoczę ![]() Ale czuję,że to już bliziutko bo gdzie to 4 razy siusiać w nocy ![]() Dziś cały dzień się krzątam i tylko sprzątam... ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Dzięki dziewczyny na zrozumienie i wsparcie... No cóż czasu nie cofnie,ale mam nadzieję,że chociaż żałuje tego co powiedziała.... Już się nie dołujmy bo w naszym stanie to niewskazane ![]()
#3748 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja przed porodem też nic nie czułam,tylko zdziwił mnie fakt,że mały sie nie ruszał. Potem odpadł mi czop,a po pół godzinie odeszły mi wody. Porodu nie przeoczysz,spokojnie ![]() No a siusiu częściej chodzisz,bo maluszek uciska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Zakorzenienie
|
cytrynko to fajnie, że taki klocuś się robi
![]() ![]() kma hehe a ja widzę z kolei jak mój mąż się męczy bo mu się chce, ale twardo się trzyma, ciekawe tylko jak długo jeszcze ![]() marlena_19_19 dokończysz studia. Uwierz mi ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- doradźcie mi jakiego rozmiaru kupić pościel?? bo jestem zielona w temacie. Mam do wyboru 120x90 lub 135x100 |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Rozeznanie
|
marlen ja tez czesto biegam siusiu, bez obaw w koncu przyjdzie ten moment! Ja mam kolezanke ktorej wszyscy mowili ze urodzi w 35 tyg i wszystko na to wskazywalo, czop odpadl w 39, a wkoncu urodzila 10 dni po terminie i to dzieki kroplowce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.