Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 17:59   #3721
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
Madziu to kiedy się spotykamy?
Madzia mnie pasuje przyszły tydzień
Godzina jak zwykle, a do dnia się dostosuję, bo TŻ ma drugą zmianę

Wiecie, tak się zastanawiałam nad tym co napisała nena i w sumie ja mam tak samo. Zresztą do tego dochodzą inne problemy, związane że tak powiem z planowaniem przyszłości i mi tak ten ślub ostatnio schodzi na dalszy plan. Jakoś tak jak o tym myślę to mnie ściska w żołądku W sumie większość rzeczy załatwione, ale ciągle chodzi mi po głowie tysiąc rzeczy, którymi trzeba się zająć i martwię się, że nie damy rady na czas A poza tym wybór kolorów dodatków, kolorów materiałów, obrączek i innych rzeczy Jakoś tak na chwilę obecną za dużo tego. A może to dlatego, że u mnie, inaczej niż u neny, mają na to wpływ czynniki zewnętrzne.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-07-28 o 18:05
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:08   #3722
Nattiv
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkim PM co mają roczek do ślubu

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat... jest suknia.......w dość atrakcyjnej cenie ALE suknia jest nowa bo "do ślubu nie doszło"... Pewnie to śmieszne, ale nie uważacie takiej kiecki za "pechową"? Mam jakieś opory przed zakupem takiej mimo tego, że niby nie wierzę w przesądy i takie tam Dodatkowo odległość... choć to nie problem- mogę pójść do salonu firmowego i przymierzyć taką samą i zdecydować. Przeróbkę ma gratis z racji swojej nowości obojętnie w jakim salonie Cymbeline.
Czekam na Wasze przemyślenia
Ja bym przymierzyła Jak jest okazja to trzeba korzystać

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę Wam się wyżalić. I to co tu napiszę będzie straszne bo....odechciało mi się ślubu. Nie jest to związane w zasadzie z niczym, ani nie pokłóciłam się z Tztem, ani nic. Nie ma żadnego zewnętrznego powodu, po prostu dziś obudziłam się z myślą, że został mi mniej niż rok i o ile dotychczas byłam podekscytowana tym faktem, tak teraz ogarnia mnie strach...sama nie wiem. Nie czuję już tej frajdy, którą czułam jeszcze pół roku temu rozmyślając o najdrobniejszych szczegółach TEGO dnia. Chyba muszę sobie dać na wstrzymanie z myśleniem o ślubie/weselu. Chociaż na jakiś czas. Może za wcześnie się za wszystko zabrałam i po prostu wyczerpał mi się entuzjazm. Z jednej strony mam nadzieję, że jest to tylko przejściowe zwątpienie ale z drugiej na chwilę obecną chce mi się płakać (trochę jak przed PMS - bez żadnego powodu). Przyjaciółka stwierdziła, że po prostu boję się stabilizacji i tego że nie będzie potem odwrotu. Ja z kolei czuję, że wpadłam w przedziwną machinę, wszyscy (rodzina, znajomi) wypytują jak tam przygotowania, chcą znać najdrobniejsze szczegóły a mi po prostu nie chce się o tym gadać i na chwilę obecną ten temat jest dla mnie obcy.
Zastanawiam się, czy kiedykolwiek przeżywałyście coś podobnego.
Ja też miałam chwilowe wątpliwości gdzieś w kwietniu. Odechciało mi się wszystkiego organizować. Już nawet próbowałam przekonać Tż na obiad dla najbliższych zamiast wesela, bo to dużo mniej stresu i załatwiania.
Kryzys minął i teraz na nowo jaram się ślubem U Ciebie też minie zobaczysz Jednak czasem męczące jest takie długie planowanie.

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Nattiv, dobrze pamiętam, że Wy też macie rocznicę 26go lipca? popatrz, co moja Mama mi dziś wysłała: http://www.youtube.com/watch?v=R9N3Ic--d7k znałaś wcześniej tę piosenkę? Bo ja nie
U nas w rodzinie 26 to magiczna liczba, ja i moja Mama urodziłyśmy się 26go, rocznice moich Rodziców i nasza też są 26, moi Rodzice poznali się 26, chodzili ze sobą 26 miesięcy, no dłuugo by wymieniać, w każdym razie zachwyciłam się, że jest piosenka o tej liczbie i to w dodatku miłosna Coś czuję, że będzie miała miejsce w soundtracku do naszego filmu
A w ogóle jakiś czas temu zdałam sobie sprawę, że będe wychodzić za mąż w wieku 26 lat, gdzie 2+6 to 8, a 8 od zawsze było moją liczbą A TŻ w dniu ślubu będzie miał 29, gdzie 2+9 to 11, a jego liczbą jest właśnie mistrzowska 11 ogólnie jakoś tak dobrze nam się te liczby układają
Ale fajna Może i ja bym ją dała do filmiku jeśli pozwolisz. Aż sobie zapiszę

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

I wy kochane trzymajcie kciuki za mnie bo właśnie dzwoniła do mnie kobieta i mnie zaprosiła jutro na rozmowę kwalifikacyjną do sklepu jako sprzedawca-wizażysta Mam nadzieję że coś z tego będzie ale sie nie nastawiam bo juz raz tak miałam i sie zawiodłam, za bardzo byłam pewna że mnie przyjmą a tu zonk. Ciesze sie ale podchodzę na dystans

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
dziewczyny przez tą sytuację (wyprowadzki) przegapiłam moment pojawienia się 2 z przodu... także zostało mi 296 dni
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Mam w domu suknię
Super A nie boisz się, że Tż może ją sobie zobaczyć w każdej chwili?

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:12   #3723
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Ale fajna Może i ja bym ją dała do filmiku jeśli pozwolisz. Aż sobie zapiszę
Pewnie, że bierz Okazało się, że Rodzice ją dziś rano usłyszeli w Polskim radiu i jak tylko powiedzieli, jaki to tytuł, to natychmiast Mama do mnie napisała, bo Oni się jarają tą 26ką tak samo jak my

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:15   #3724
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to się mówi co za dużo to niezdrowo troska troską a potem, ciągłe wtrącanie itd. przecież rodzice czy teściowie zawsze wiedzą lepiej
To tylko taki żart z mojej strony
Stary 2011-07-28, 18:25   #3725
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cześć dziewczęta Strasznie dużo piszecie, jak zwykle zresztą
Wypowiem się w kwestii przyjmowania hormonów (antyków) i burzy, która powstaje po ich odstawieniu: niektórzy lekarze zalecają taką burzę w przypadku niemożności zajścia w ciążę. Jest to dosyć łatwy sposób i ponoć dający dobre rezultaty Ja osobiście miałam problemy z zajściem w ciążę i niemiło wspominam tzw. stymulację. Brałam jakieś paskudztwa, kiepsko się czułam i w dodatku żadnego efektu. Inna sprawa, że było to daaawno temu, więc teraz trochę inaczej to wygląda.
maly-czlowieczek (mały człowieczku? ) dobrze doczytałam, że miałaś niemiłe przejścia? Trzymaj się kochana Dobrze, że teraz masz kogoś innego. Ja jestem dużo od Ciebie starsza, moja historia jest inna i nie do opowiedzenia na forum, ale mi długo zajęło "zakopanie" w sobie pamięci o pewnych sprawach. Teraz tylko Ci powiem: nie myśl o tym, patrz do przodu
O czym to ja jeszcze miałam pisać?
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:25   #3726
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Pewnie, że bierz Okazało się, że Rodzice ją dziś rano usłyszeli w Polskim radiu i jak tylko powiedzieli, jaki to tytuł, to natychmiast Mama do mnie napisała, bo Oni się jarają tą 26ką tak samo jak my
Bardzo podoba mi się ta piosenka,nostalgiczna i magiczna jest... wcześniej wykonywali ją Skaldowie,ale wykonanie Brathanków jest o niebo ładniejsze.

Słucham Jedynki w pracy, zwłaszcza audycji Lato z Radiem i często ta piosenka jest grana jak i cała nowa płyta Brathanków.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:28   #3727
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Madzia mnie pasuje przyszły tydzień
Godzina jak zwykle, a do dnia się dostosuję, bo TŻ ma drugą zmianę

Wiecie, tak się zastanawiałam nad tym co napisała nena i w sumie ja mam tak samo. Zresztą do tego dochodzą inne problemy, związane że tak powiem z planowaniem przyszłości i mi tak ten ślub ostatnio schodzi na dalszy plan. Jakoś tak jak o tym myślę to mnie ściska w żołądku W sumie większość rzeczy załatwione, ale ciągle chodzi mi po głowie tysiąc rzeczy, którymi trzeba się zająć i martwię się, że nie damy rady na czas A poza tym wybór kolorów dodatków, kolorów materiałów, obrączek i innych rzeczy Jakoś tak na chwilę obecną za dużo tego. A może to dlatego, że u mnie, inaczej niż u neny, mają na to wpływ czynniki zewnętrzne.
hm... może w takim razie środa?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:29   #3728
MARGIDA
Wtajemniczenie

Już wiem!
Co do liczby 26 - to my mamy ślub wymyślony na 26 maja, bo 26 to 2 x 13, a i dla mnie i dla TŻ 13 jest szczęśliwa, 13-tego się poznaliśmy, ja się 13-tego urodziłam itd. Więc 26-tego połączą się 13-tki moja i TŻ-ta mam nadzieję, że już na zawsze
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:33   #3729
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

paulinka, mi się zdecydowanie bardziej podobają winietki w wersji bez pogrubionej czcionki
mi też sie podoba bardziej ta wersja

Cytat:
tu są 3 pokoje za wynajęcie byśmy pewnie płacili koło 1200zł więc nie wiem... z resztą po co nam 3 pokoje....
a po drugie teścio co chwilkę do mnie zagląda ;p więc nie chciała bym żeby tak co chwilę wpadał ;p więc poszukamy pewnie coś troszkę dalej ;p
może on tak teraz wpada, żeby dać Ci do zrozumienia że nie jesteś sama

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:41   #3730
kooocur
Zakorzenienie

Ewusia_marchew - kochana może napisze tak..czekałam na swoja kolej w salonie i ogladałam katalog. Zapytałam o ta suknie bo chciałam taka skromna bez koła...okazało się, że dziewczyna , która stoi przede mna własnie ja mierzy.....szok!Nie powiedziałabym, że to ta sama suknia....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:54   #3731
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie kupic dokładnie taki welon jak na zdjęciu/ Idelanie pasuje do mojej sukni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg welon.jpg (83,4 KB, 35 załadowań)

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:00   #3732
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
więc poszukamy pewnie coś troszkę dalej ;p
pochwalam my z moimi rodzicami będziemy mieszkać nie daleko siebie ale na tyle daleko co by nam się za bardzo nie wtrącali
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:00   #3733
andzya
Zakorzenienie

Dziewczyny oglądałam tą salę i mi się strasznie podoba ! We wrześniu pojadę tam razem z narzeczonym i wspólnie zadecydujemy
A w ogóle tak Was czytam i czuję się strasznie dziwnie - macie już tyle rzeczy pozałatwianych a ja jeszcze nic
Stary 2011-07-28, 19:05   #3734
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Dziewczyny oglądałam tą salę i mi się strasznie podoba ! We wrześniu pojadę tam razem z narzeczonym i wspólnie zadecydujemy
A w ogóle tak Was czytam i czuję się strasznie dziwnie - macie już tyle rzeczy pozałatwianych a ja jeszcze nic
A nie lepiej już teraz zdecydować? Wrzesień to juz troche poźno na rezerwoawanie sali w terminie który by wam odpowiadał.
Stary 2011-07-28, 19:06   #3735
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
A nie lepiej już teraz zdecydować? Wrzesień to juz troche poźno na rezerwoawanie sali w terminie który by wam odpowiadał.
ja bym już rezerwowała, dacie tylko zadatek i problem z głowy, ja bym nie odkładała, bierzcie póki macie szansę sobie wybrac dogodny termin
my na rok przed weselem na naszej sali mieliśmy do wyboru tylko trzy terminy z czego dwa w kwietniu

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:07   #3736
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Bardzo podoba mi się ta piosenka,nostalgiczna i magiczna jest... wcześniej wykonywali ją Skaldowie,ale wykonanie Brathanków jest o niebo ładniejsze.

Słucham Jedynki w pracy, zwłaszcza audycji Lato z Radiem i często ta piosenka jest grana jak i cała nowa płyta Brathanków.
Właśnie też przesłuchałam Skaldów, ale wersja Brathanków dużo bardziej mi się podoba Nigdy wcześniej nie słyszałam o tej piosence, a w mojej rodzinie już dawno powinna być hymnem

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Już wiem!
Co do liczby 26 - to my mamy ślub wymyślony na 26 maja, bo 26 to 2 x 13, a i dla mnie i dla TŻ 13 jest szczęśliwa, 13-tego się poznaliśmy, ja się 13-tego urodziłam itd. Więc 26-tego połączą się 13-tki moja i TŻ-ta mam nadzieję, że już na zawsze
O, też pięknie My jak tylko zobaczyliśmy, że 2012 ma w maju 26go w sobotę, to się długo zastanawialiśmy nad tą datą, ale jednak zwyciężyła obawa przed zimnem (ja nie mogę mieć zimno). Także gdyby maj był w lipcu, to byśmy miały tą samą datę

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
pochwalam my z moimi rodzicami będziemy mieszkać nie daleko siebie ale na tyle daleko co by nam się za bardzo nie wtrącali
Cytat:
O, no to super Mi na fotkach też się podoba A gadałaś coś z właścicielem, wypytałaś o interesujące Cię szczegóły? Wiesz, ile za talerzyk, itd?
Nie martw się, tu każdy ma swoje tempo My wszystko załatwiamy zdaniem niektórych za wcześniej, inni naszym zdaniem za późno,a tak naprawdę każdy załatwia w sam raz

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:14   #3737
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz nie bardzo mogę teraz zarezerwować ,bo mój narzeczony jest za granicą i salę oglądałam dzisiaj ze swoją świadkową. A myślę,że opinia mojego przyszłego męża też jest tutaj istotna

Poza tym ślub bierzemy w piątek - więc myślę,że z terminami nie będzie najmniejszego problemu
No i znam wszystkie szczegóły cenowe, noclegowe i w ogóle
Stary 2011-07-28, 19:39   #3738
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz nie bardzo mogę teraz zarezerwować ,bo mój narzeczony jest za granicą i salę oglądałam dzisiaj ze swoją świadkową. A myślę,że opinia mojego przyszłego męża też jest tutaj istotna

Poza tym ślub bierzemy w piątek - więc myślę,że z terminami nie będzie najmniejszego problemu
No i znam wszystkie szczegóły cenowe, noclegowe i w ogóle
A to już zmienia postać rzeczy
Stary 2011-07-28, 19:52   #3739
(kicia)
Zakorzenienie

a ja dziś się relaksuję jabłkowy reeds 7 sezon chirurgów tylko TŻcika przy boku brakuje do pełni szczęścia

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Nie mogłam Wam tego NIE pokazać

co do tej sukni to powiem wam że one mają to do siebie... oglądałam wesele dziewczyny ktora miała taką suknie i po kilku godzinach wesela też jej się tak zrobiło... uporczywie z tym walczyła ale nic to nie dawało dlateog nie lubię przezroczystych gorsetów a zaznaczam że była chudziutka

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-07-28 o 19:54
Stary 2011-07-28, 20:00   #3740
Madziuniusia
Zakorzenienie

Już wiem co moja suknia jest za suknia. Sposa arabella. Znalazlam na niej metkę sposa i weszłam sobie na stronkę i ją znalazłam. Szkoda, ze dopiero teraz;P
Stary 2011-07-28, 20:03   #3741
(kicia)
Zakorzenienie

o tu mam kolejny dowód na to że suknie z przezroczystym gorsetem są nie zbyt fajne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1741372395_3.jpg (66,0 KB, 64 załadowań)

Stary 2011-07-28, 20:07   #3742
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
o tu mam kolejny dowód na to że suknie z przezroczystym gorsetem są nie zbyt fajne
ja bede miala podobny gorset tzn nie przezroczysty ale taki w serduszko i tez jestem 'wieksza' nie naleze do szczuplych i niewiem czemu nie moglabym takiego nie zalozyc??? bo co tylko chude laski w takich fajnie wygladaja czasami jak tu komentujecie 'wieksze' laski a raczej je pokazujecie..to czuje sie naprawde gorsza tylko dlatego ze nie mam idealnej figury;/

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2011-07-28 o 20:08
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:07   #3743
Madziuniusia
Zakorzenienie

przezroczyste gorsety od początku mi się nie podobały:P

magdziaS zmień zdjęcie mojej sukni na to:
Stary 2011-07-28, 20:10   #3744
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
ja bede miala podobny gorset tzn nie przezroczysty ale taki w serduszko i tez jestem 'wieksza' nie naleze do szczuplych i niewiem czemu nie moglabym takiego nie zalozyc??? bo co tylko chude laski w takich fajnie wygladaja czasami jak tu komentujecie 'wieksze' laski a raczej je pokazujecie..to czuje sie naprawde gorsza tylko dlatego ze nie mam idealnej figury;/
żle mnie zrozumialaś... będziesz miała nie przezroczysty czyli nawet jak sie podniesie ta spódnica to nie będzie to tak wyglądało nam chodzi tylko o kwestię tego że się podnosi do góry i przy przezroczystym gorsecie to widać i nie zbyt to ładnie wygląda bez względu na to czy to chuda czy grubsza dziewczyna

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-07-28 o 20:11
Stary 2011-07-28, 20:11   #3745
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
żle mnie zrozumialaś... będziesz miała nie przezroczysty czyli nawet jak sie podniesie ta spódnica to nie będzie to tak wyglądało
aha myslalam ze chodzi ci o to ze laska jest wieksza i nie powinna takiej sukni zakladac
Stary 2011-07-28, 20:12   #3746
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
hihi zauważyłyście że my zrobimy sobie imprezkę ze wszystkiego normalnie alkoholizm ;p a potem będzie: dziewczyny mamy okazję że nie ma okazji i zdrówko
A propo powolnego uzależniania byłam dzisiaj z mamą na zumbie, a prowadzona ona była w wojewódzkim ośrodku leczenia odwykowego. Widziałam pare dziewczyn, które ledwo co 18stkę skończyły....

No ale k woli sprostowania, po prostu babka która to prowadzi tam dostała salę do wynajęcia.

Więc dziewczynki, jeśli nie przystopujemy, te jeszcze tam się znajdziemy i to nie na zumbie

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:13   #3747
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
aha myslalam ze chodzi ci o to ze laska jest wieksza i nie powinna takiej sukni zakladac
nie nie... a myślisz że ja jestem chuda?? też mam brzuszek... i bym taką suknię założyła tylko gdyby miała cały gorset zakryty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 20:14   #3748
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
nie nie... a myślisz że ja jestem chuda?? też mam brzuszek... i bym taką suknię założyła tylko gdyby miała cały gorset zakryty
oki poprostu zle zrozumialam
Stary 2011-07-28, 20:15   #3749
Madziuniusia
Zakorzenienie

Najlepsze jest to, że na zdjęciu katalogowym w życiu by mi się ta suknia nie spodobała.
Stary 2011-07-28, 20:17   #3750
ibyza
Wtajemniczenie

a ja przeczytałam, nie wiem co napisać ale idę się szykować do snu sama... kurcze gorszy dzień mam chyba... denerwuje mnie to, że widuję się z Tż tylko w weekendy, ale innej opcji nie ma niestety... sorrrrryyy za smuty
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości