Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-19, 21:43   #3721
borczus88
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

mam takie pytanko, myję włosy co 3ci dzień i po myciu używam ampułki seboradinu, czy w dni pomiędzy myciem mogę używać jantaru?? czy lepiej tego niełączyć?

dzisiaj mam mega gładkie i milusie włoski, czyżby isana z babassu
Tiff 34 Mel 61 BB 2
Balance 8 Power 7 Superset 5
Waga 63,7kg Wzrost 173cm
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:46   #3722
madziula199090909090
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Sama będziesz wymiatać niedługo

Nie chcesz wiedzieć, co wyprawiam na studiach

U mnie na blogu jest, na wizażu też urzęduje.
Garnier Fructis Nutri - Gładki albo Volume Restructure(czy jakoś tak).

Olejem zabezpiecz
Kurczę już edytowałam post, ale zdążyłaś odpowiedzieć. Przed, po myciu go nakładać? Na ile czasu? Z olei mam mieszanki olejowe, więc mogą być oleje wnikające w nich. Czekam na pensję- dopiero za dwa dni. Jak dostanę to kupię olej z czarnuszki.

Ta odżywki mają silikony? Bo w odżywkach staram się ich unikać. Przepraszam, że pytam i wybrzydzam.
madziula199090909090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:49   #3723
borczus88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Bingacza będę szukać
to jak znajdziesz to daj znać ok ? no chyba że zdecydujesz się jednak na tesco.... mają fajną promocję na stroje kąpielowe ( jedna część za 5,70zł) a bingaczy mają tylko 2 rodzaje
Tiff 34 Mel 61 BB 2
Balance 8 Power 7 Superset 5
Waga 63,7kg Wzrost 173cm
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:12   #3724
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcesz wiedzieć, co wyprawiam na studiach
Zdziwisz się... ale chcę wiedzieć!
Cytat:
Napisane przez borczus88 Pokaż wiadomość
to jak znajdziesz to daj znać ok ? no chyba że zdecydujesz się jednak na tesco.... mają fajną promocję na stroje kąpielowe ( jedna część za 5,70zł) a bingaczy mają tylko 2 rodzaje
Pewnie, że dam
Wątpię żebyśmy do Tesco zaszły.

Strój kąpielowy to jest rzecz w którą bym się mogła zmieścić przepraszam

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:18   #3725
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziula199090909090 Pokaż wiadomość
Kurczę już edytowałam post, ale zdążyłaś odpowiedzieć. Przed, po myciu go nakładać? Na ile czasu? Z olei mam mieszanki olejowe, więc mogą być oleje wnikające w nich. Czekam na pensję- dopiero za dwa dni. Jak dostanę to kupię olej z czarnuszki.

Ta odżywki mają silikony? Bo w odżywkach staram się ich unikać. Przepraszam, że pytam i wybrzydzam.
Przy żelu lnianym nie ma reguł - możesz i tak, i tak, i na ile czasu chcesz. Ba, możesz go używać solo jako stylizator/dodatek do odżywki b/s.

Nie jestem zwolennikiem kupowania olei na stronach półproduktowych - za drogo

Specjalnie szukałam w odmętach pamięci, żeby były bez silikonów

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Zdziwisz się... ale chcę wiedzieć!
Z ocenami bywa różnie, chociaż średnia spoko... ale mój licencjat obwołany został rozprawą doktorską
Co jest dla mnie bardzo dziwne, bo niesamowicie lekko mi się go pisało.
Ogólnie to jestem chemofizykiem-nanotechnologiem, patrząc po specjalizacji i licencjacie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:21   #3726
Kasia225
Raczkowanie

Wreszcie was nadrobilam_

Czy tą oliwe biedronkową można uzywac na kazda rodzaj wlosow? bez wzgledu na ich porowatosć?
Stary 2012-08-19, 22:23   #3727
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia225 Pokaż wiadomość
Wreszcie was nadrobilam_

Czy tą oliwe biedronkową można uzywac na kazda rodzaj wlosow? bez wzgledu na ich porowatosć?
A ja dopiero zaczynam się wgłębiać w temat włosowy i już dostaję pomieszania zmysłów
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-19, 22:27   #3728
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia225 Pokaż wiadomość
Wreszcie was nadrobilam_

Tak
Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
A ja dopiero zaczynam się wgłębiać w temat włosowy i już dostaję pomieszania zmysłów
Z tym się trzeba kilka razy zdrowo przespać Spokojnie
Masz jakieś konkretne pytanie?
Stary 2012-08-19, 22:28   #3729
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Z ocenami bywa różnie, chociaż średnia spoko... ale mój licencjat obwołany został rozprawą doktorską
Ogólnie to jestem chemofizykiem-nanotechnologiem, patrząc po specjalizacji i licencjacie
I do tego robisz analizy włosów denatów

Ostatnio stwierdziłam, że nic nie działa lepiej na cebulki włosów niż dobry masaż skalpu. Teraz tylko muszę znaleźć jakiegoś masażystę
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:32   #3730
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
I do tego robisz analizy włosów denatów

Ostatnio stwierdziłam, że nic nie działa lepiej na cebulki włosów niż dobry masaż skalpu. Teraz tylko muszę znaleźć jakiegoś masażystę
Na drugiej specjalizacji, z zamiłowania:haha ha:

Muszę też masować, bo na razie masażysty się nie dorobię
Stary 2012-08-19, 22:35   #3731
Kasia225
Raczkowanie

Cytat:
Ja rowniez sie w to wgłebiam (od 30 czerwca)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-19, 23:00   #3732
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Tak

Z tym się trzeba kilka razy zdrowo przespać Spokojnie
Masz jakieś konkretne pytanie?
Śpię już z tym od dobrych parunastu dni Etap z hennowaniem już przespałam i się na razie rozmyśliłam Blog Anwen też podczytuję grzecznie. I sama nie wiem co z moimi włosami zrobić. Włosy mam niewiele za łopatki. Ostatnio więcej nieco podcinałam (mam ochotę zastrzelić większość fryzjerów z jakimi miałam do czynienia ). Włosy mam kręcone, więc na pewno są średnio jak nie bardziej porowate, więc już wyczytałam, że powinnam stosować oleje niewnikające. Niestety zanim to doczytałam kupiłam już olej kokosowy i zabezpieczam nim końcówki włosów. Ale na razie jestem zadowolona. Do tego mam olej arganowy, który daje raz w tygodniu przed myciem na włosy, gdy na skórze mam complex A z eliokap. Moją ulubioną odżywką od zawsze jest Timotei do brązowych włosów, choć ostatnio używam częściej maski kokosowej z Orising. Z szamponem mam największy problem. Po wycofaniu mojego ukochanego Pregaine, długo nie mogłam znaleźć odpowiedniego szamponu. Używałam drogeryjne na zmianę z aptecznymi, z SLS i bez. Niestety skóra głowy mnie paskudnie swędziała i stąd trafiłam do trychologa i stosuję właśnie complex A. Obecnie mam też szampon z Orising przeciwłupieżowy i moja skóra głowy jest zdecydowanie ukojona, choć szampon ma SLS. No i właśnie się zastanawiam w jakie kosmetyki zainwestować w następnej kolejności, bo z tego co widzę, to jednak moje włosy SLS dosyć lubią. Dzisiaj na końcówki dałam olej z pestek malin z żelem hialuronowym, bo smarowałam też twarz, a olej już ma krótką datę. Myślałam, żeby w następnej kolejności kupić olej z orzechów włoskich lub laskowych, do stosowania przed myciem zamiast arganowego, gdy ten się skończy i/lub na końcówki. Rozważam też stosowanie płukanki z octem jabłkowym. Pokrzywę już do picia kupiłam. Mam włosy obecnie z glossem z JLD, który się spłukuje. Mam ochotę znów go zrobić ale cena mnie powala, no i zbyt obojętny dla włosów to on nie jest. A nie chce na razie farbować trwale ani chemicznie, ani henną. Chciałabym coś co poprawi kolor średniobrązowych nijakich włosów. Stąd myśl o płukance. Zastanawiam się też nad kompletem Pat&Rub, może one by kolor poprawiły?
CO myślicie o tym wszystkim?
Stary 2012-08-19, 23:05   #3733
Dinulka
Zakorzenienie

a ja w wawie w jaśminie nie widziałam bingaczy, a szukałam cierpliwie, za to do ciała był ogrom. Ale to było jakiś czas temu
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 23:07   #3734
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Aż mi się tablet z wrażenia popsuł
Kurde, jakbym chociaż wiedziała czym się różni licencjat od rozprawy doktorskiej
Ja bym Cię nazwała bardziej: chemofizykonanotechnologo składokosmetykoiwłosoznaw czyni

___
Trzy skarpety i trzy gumki na włosach.. Jak coś z tego wyjdzie to będą foty

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 05:02   #3735
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Albo proporcja była zbyt duża, bo w starych częściach było, że 2 łyżki octu na szklankę wody. A teraz widzę, że 2 łyżki na litr.
Nigdy nie robiłam i nie robię octowej mieszanki metodą na łyżki. Mnie akurat litr nie potrzebny, a i łyżka łyżce nie jest równa Wystarczy szklanka lub kubek . Płukanka musi być jedynie lekko kwaśna. Robię metodą na palucha : trochę octu do kubka i dopełniam wodą. Paluch do mieszanki i próbuję. Jak zbyt kwaśna - odlewam i wodą dopełniam. Robię do momentu aż uzyskam pożądany efekt.

Cytat:
Mogę dziś to zrobić? Farbowałam w środę.
Możesz. Najlepiej tę płukankę stosować zaraz po farbowaniu {tak jak ja wczoraj }.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 05:56   #3736
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Bingacza będę szukać

Dooooobra, wygrałaś. Jak znajdę to kupię

Mnie nie szokuje. Za to szokuje mnie twoja wiedza. Też bym tak chciała
Pomyślałam o tym samym
Geniusz... A ja miałam korki z chemii teraz w gimnazjum i w LO też się nie obejdzie, choć wybrałam profil biologiczno-chemiczny

Rozłożyła mnie choroba. Umieram. Będę teraz cichaczem podglądać i zbytnio się nie wychylać

Zapach emulsji Glorii doprowadza mnie do szału (choć na początku był OK)
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:28   #3737
Agusiaaa
Raczkowanie

Witajcie !!! )
Obserwuje was od kilku dni czytając poprzednie wątki... Moja głowa dostała meeega zasób informacji o włosach xD Ale ja i tak mam problem ;( Więc tak moje włosy są suchie, puszące się, cienkie, zniszczone prostowaniem i suszeniem. (dodam, że nie są naturalnie proste ani kręcone, określiłabym, że są takie pogięte ;p) Chciałabym coś zrobić, zacząć o nie dbać ale nie potrafię ruszyć ... Dziś podcinam końcówki i wybieram się także do rossmana (tylko co kupić?), ale nie chciałabym wydawać pieniędzy bezmyślnie, bez nieprzemyślenia i dlatego tu kieruję moją prośbę do was o pomoc w ułożeniu planu pielęgnacji włosów ( kosmetyki mogę kupić dziś w rosmanie xD )
Nie denerwujcie się na mnie i nie odsyłajcie nigdzie - jestem początkująca ;P
Agusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:35   #3738
say-hello
Zakorzenienie

biorę się za nadrabianie - ile wy piszecie ostatnio
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:43   #3739
Flicka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agusiaaa Pokaż wiadomość
Witajcie !!! )
Obserwuje was od kilku dni czytając poprzednie wątki... Moja głowa dostała meeega zasób informacji o włosach xD Ale ja i tak mam problem ;( Więc tak moje włosy są suchie, puszące się, cienkie, zniszczone prostowaniem i suszeniem. (dodam, że nie są naturalnie proste ani kręcone, określiłabym, że są takie pogięte ;p) Chciałabym coś zrobić, zacząć o nie dbać ale nie potrafię ruszyć ... Dziś podcinam końcówki i wybieram się także do rossmana (tylko co kupić?), ale nie chciałabym wydawać pieniędzy bezmyślnie, bez nieprzemyślenia i dlatego tu kieruję moją prośbę do was o pomoc w ułożeniu planu pielęgnacji włosów ( kosmetyki mogę kupić dziś w rosmanie xD )
Nie denerwujcie się na mnie i nie odsyłajcie nigdzie - jestem początkująca ;P
pewnie wszyscy napiszą to samo: każdym włosom potrzeba czegoś innego. metoda prób i błędów jest najlepsza, finito
wg niektórych rossmannowymi hitami są: odżywka z babassu, olejki Alterry, coś lekkiego do mycia (szampon BD/płyn BDfM/żel Facelle), maska z granatem Alterry... ale to pewnie już wiesz, skoro faktycznie przeczytałaś poprzednie wątki
no i odstawienie suszarki/prostownicy/lokówki pewnie pomoże.

„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.”
Audrey Hepburn
Flicka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 08:44   #3740
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Nie było mnie 1,5 tygodnia i już do nadrobienia 60 straon.. Nie dam rady, nadrobiłam kilka ostatnich stroj i teraz będę czytać na bieżąco Ale jakie było moje zdziwienie, gdy po powrocie na każdym blogu znalazłam notkę o laminowaniu żelatyną Coś czuję, że niedługo też wypróbuję tą metodę
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:53   #3741
Caarroolliinnee
Raczkowanie

tutuaj trzeba być na bierząco bo można się pogubić
ja bym jeszcze się chciała wypowiedzieć odnośnie nieśmiałości i uciekania z wątków. Zgadzam się z poprzedniczkami, że tutaj jest świetnie, ani razu nie poczułam się "stłamszona" a też mam z tym problemy. Na żadnym innym wątku nie udzielam się regulkarnie, mimo, że bym chciała, ale nie mogę się przebić. tutaj jest fantastycznie, buźka dla Was bo to Wasza zasługa.

A tak z włposowych spraw to zaraz wybieram się po Bingacza, spodziewam się, że do wyboru będzie jeden, może dwa rodzaje, ale kupię to co będzie, najwyżej będę tuningować

dzisiaj chyba daję włosom spokój, ewentualnie myślałam o Vatice na noc, ale w sumie przedwczoraj olejowałam rycyną, wczoraj rycyna + isana + miód, więc nie wiem czy jest sens dzisiaj znowu coś ładować

no i walczę z wypadaniem. Póki co odstawiłam już na dobre Jantar, moje kochane GP i przestałąm łykać drożdże i cynk... zobaczymy co to będzie, CHYBA, ŻE to przez stres no to już nic nie poradzę, byle do egzaminu, zdać, zapomnieć to i włosy przestaną wypadać

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:55   #3742
karmazynka99
Zakorzenienie

dzisiaj mam nadzieje ze wreszcie kupię olej musztardowy

xxxJuanaxxx miałam tak samo, przyjechałam z wakacji i szał na laminowanie był na prawie kazdym blogu

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:09   #3743
Dinulka
Zakorzenienie

a ja oczyściłam włosy Evą i nałożyłam Fructisa, czekam az wyschną.Cały czas zapominałam ocet kupić, więc już bez plukanki poszło.
Ale przy spłukiwaniu po odżywce wyciągałam włosy, takie jakby przyczepione, ale do wyciągnięcia, dziwną miały strukturę mam wrażenie, wiecie może o czym mówię? I o co chodzi?
Stary 2012-08-20, 09:24   #3744
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
a ja oczyściłam włosy Evą i nałożyłam Fructisa, czekam az wyschną.Cały czas zapominałam ocet kupić, więc już bez plukanki poszło.
Ale przy spłukiwaniu po odżywce wyciągałam włosy, takie jakby przyczepione, ale do wyciągnięcia, dziwną miały strukturę mam wrażenie, wiecie może o czym mówię? I o co chodzi?
ja jak spłukuje to mam czasem pojedyncze włoski do wyciągnięcia i sa takie splatane lekko, ale nie wiem czy mają inną strukturę
są szorstkie w dotyku przez supełek który je łączy

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-08-20, 09:27   #3745
Dinulka
Zakorzenienie

ale te pojedyncze były jakby bardziej ciągnące się kurdę, muszę zaobserwować przy następnym myciu dokładniej
Stary 2012-08-20, 09:31   #3746
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flicka Pokaż wiadomość
coś lekkiego do mycia (szampon BD/płyn BDfM/żel Facelle)
No właśnie, wszędzie są polecane te produkty. Ja jednak mam z nimi mały problem, jestem bowiem uczulona na rumianek
Chociaż teraz sprawdziła i BDfM rumianku w składzie nie ma. Jednak niestety patrząc po zawartości olei dla mnie raczej będzie zbyt ciężki, potrzebuje lepszych oczyszczaczy

Edytowane przez Limone
Czas edycji: 2012-08-20 o 09:38
Stary 2012-08-20, 09:35   #3747
madziula199090909090
Raczkowanie

Cytat:
Przy żelu lnianym nie ma reguł - możesz i tak, i tak, i na ile czasu chcesz. Ba, możesz go używać solo jako stylizator/dodatek do odżywki b/s.

Nie jestem zwolennikiem kupowania olei na stronach półproduktowych - za drogo

Specjalnie szukałam w odmętach pamięci, żeby były bez silikonów[COLOR=Silver]
To super, że bez silikonów. Mam nadzieję, że mi przypasuje, bo rok temu miałam nutri odbudowę i mi nie pasowała. Jak byłam dzieciakiem to żadne fructsy mi nie pasowały. A co do olei to w moich okolicach jest Piotr i Paweł, w Lidlu nic ciekawego nie było, a w ekologicznym którym byłam nie widziałam. Dlatego chyba tylko przez neta idzie mi zamawiać.
madziula199090909090 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-20, 09:43   #3748
Caarroolliinnee
Raczkowanie

no to szampon Hippa, jest bardzo delikatny bez sls i nie ma rumianku

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:48   #3749
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Śpię już z tym od dobrych parunastu dni Etap z hennowaniem już przespałam i się na razie rozmyśliłam Blog Anwen też podczytuję grzecznie. I sama nie wiem co z moimi włosami zrobić. Włosy mam niewiele za łopatki. Ostatnio więcej nieco podcinałam (mam ochotę zastrzelić większość fryzjerów z jakimi miałam do czynienia ). Włosy mam kręcone, więc na pewno są średnio jak nie bardziej porowate, więc już wyczytałam, że powinnam stosować oleje niewnikające. Niestety zanim to doczytałam kupiłam już olej kokosowy i zabezpieczam nim końcówki włosów. Ale na razie jestem zadowolona. Do tego mam olej arganowy, który daje raz w tygodniu przed myciem na włosy, gdy na skórze mam complex A z eliokap. Moją ulubioną odżywką od zawsze jest Timotei do brązowych włosów, choć ostatnio używam częściej maski kokosowej z Orising. Z szamponem mam największy problem. Po wycofaniu mojego ukochanego Pregaine, długo nie mogłam znaleźć odpowiedniego szamponu. Używałam drogeryjne na zmianę z aptecznymi, z SLS i bez. Niestety skóra głowy mnie paskudnie swędziała i stąd trafiłam do trychologa i stosuję właśnie complex A. Obecnie mam też szampon z Orising przeciwłupieżowy i moja skóra głowy jest zdecydowanie ukojona, choć szampon ma SLS. No i właśnie się zastanawiam w jakie kosmetyki zainwestować w następnej kolejności, bo z tego co widzę, to jednak moje włosy SLS dosyć lubią. Dzisiaj na końcówki dałam olej z pestek malin z żelem hialuronowym, bo smarowałam też twarz, a olej już ma krótką datę. Myślałam, żeby w następnej kolejności kupić olej z orzechów włoskich lub laskowych, do stosowania przed myciem zamiast arganowego, gdy ten się skończy i/lub na końcówki. Rozważam też stosowanie płukanki z octem jabłkowym. Pokrzywę już do picia kupiłam. Mam włosy obecnie z glossem z JLD, który się spłukuje. Mam ochotę znów go zrobić ale cena mnie powala, no i zbyt obojętny dla włosów to on nie jest. A nie chce na razie farbować trwale ani chemicznie, ani henną. Chciałabym coś co poprawi kolor średniobrązowych nijakich włosów. Stąd myśl o płukance. Zastanawiam się też nad kompletem Pat&Rub, może one by kolor poprawiły?
CO myślicie o tym wszystkim?
Mam włosy kręcone, i mam ultraniskoporowate:brzyda l: Więc próbuj kokosa na całość.
Stosowałaś na włosy jakikolwiek olej spożywczy, po prostu ze sklepu?
Płukanka z kawy albo kory dębu przyciemnia
P&R są dla mnie drogie i przereklamowane - nie sądzę, że poprawią Ci kolor.
Co do szamponu niewiele poradzę - używam Facelle i Barwy - obecnie nie mam problemu ze świądem

Cytat:
Aż mi się tablet z wrażenia popsuł
Kurde, jakbym chociaż wiedziała czym się różni licencjat od rozprawy doktorskiej
Ja bym Cię nazwała bardziej: chemofizykonanotechnologo składokosmetykoiwłosoznaw czyni

___
Trzy skarpety i trzy gumki na włosach.. Jak coś z tego wyjdzie to będą foty
Kiedyś się dowiesz
Podoba mi się ta nazwa, ale muszę sobie zapisać
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Pomyślałam o tym samym
Geniusz... A ja miałam korki z chemii teraz w gimnazjum i w LO też się nie obejdzie, choć wybrałam profil biologiczno-chemiczny

Rozłożyła mnie choroba. Umieram. Będę teraz cichaczem podglądać i zbytnio się nie wychylać

Zapach emulsji Glorii doprowadza mnie do szału (choć na początku był OK)
Jestem po biol-chemie Oprócz tego daję korki z matematyki gimnazjalistom, licealistom i studentom

Mi zaczął śmierdzieć po jakimś czasie Hegron
Cytat:
ale te pojedyncze były jakby bardziej ciągnące się kurdę, muszę zaobserwować przy następnym myciu dokładniej
Wiesz, wypadnięty włos (bo tak zrozumiałam, może źle) ma inną strukturę, bo przez dłuższy czas przed wypadnięciem nie jest już odżywiany. Może odżywka tak na niego podziałała
Stary 2012-08-20, 09:54   #3750
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
a to w sumie możliwie ze delikatnie mi się ciągną ;P

Moja pielęgnacja włosów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości