![]() |
#3721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Na 4 dni. Juz przyszla @
![]() Dziewczyny, błagam niech sie cos w końcu zmieni na tym forum. Bede podczytywać i kibicować Wam wszystkim ![]()
#3722 |
Zakorzenienie
|
Ja nie zawieszam broni, chociaż chwilowo na zajście, bez znalezienia przyczyny problemów TZ, mamy praktycznie zerowe szanse....
![]() Jestem juz psiara, także jeżeli nie będziemy juz kiedyś mieć żadnych szans zostaniemy najwyżej małym schroniskiem ![]() Zrobimy ile się da, ale pewne rzeczy w życiu nie masz wpływu, choć wydaje mi się nieosiągalnym dla mnie z tym pogodzić ![]()
#3723 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie myslalam nawet ze będę miec jakiekolwiek problemy z zajściem w ciaze, pochodze z domu gdzie bylo nas czworo. Rodzice tez mieli sporo rodzeństwa. Ciezko mi uwierzyć ze z nieplodnoscia nie można wygrać, a jednak zaczynam sie poddawać i tracić wiarę ze cokolwiek bym nie zrobiła to czymś to zaowocuje. Troche filozofuje, ale trudno miec do tego dystans i trudno znalezc w sobie tyle sily. Nie ma juz ich nawet na placz. Moze czas zrozumieć ze musimy zyc we dwoje i próbować szukac swojego szczescia gdzie indziej, by poczuć sie spełnionym.
#3724 |
Zadomowienie
|
Jejku dziewczyny nie traccie sil
![]() ![]()
#3725 |
Zakorzenienie
|
Bry wieczór...
Przede wszystkim... Kochane... ja wiem, że bezpłodnośc brzmi jak wyrok.. Sama nie raz się tak czuję, jak bym nie do końca była kobietą. A na dodatek dowiaduję się o kolejnych ciążach... dobija to strasznie.. I czasem faktycznie ciężko się podnieśc i znów spróbować... Ale nie możemy się poddawać.... Dziś się dowiedziałam o szwagierce... po 6 latach zaszła w ciążę... ale nawet nie wiem czy też nie przypadkiem, nawte nie miałam kiedy z nią pogadać.... Cicci, trzymam kciuki by te powody które sprawiły że się wycofałaś ze starń, oby jak najszybciej się pozytywnie zakończyły Tabaska <przytul> współczuję... Midusia, ile tych psiaków macie ?? Brała któraś z Was luteinę na wywołanie @ ? Po ilu dniach przyjmowania, dostałyście ? Mam pod język, 3 razy dziennie
#3726 |
Zakorzenienie
|
Kayira, mamy dwa psy. Na pytanie o dzieci dla odgryzienie czasem komentujemy, ze nam w ciagu ostatnich 5 lat rodzina powiększała się dwukrotnie
![]()
#3727 |
Zakorzenienie
|
Midusia, my się tak śmialiśmy jak owczarka wzieliśmy...
Że już dziecko nam nie potrzebne...
#3728 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny
![]() Robiłam testy owulacyjne, od 10 dnia cyklu. Załamałam się, bo myślałam, że będzie owulacja. W 4 dc robiłam badania z krwi FSH, LH i estradiol, wrzucałam wyniki - FSH i LH koło 7 (stosunek obydwu 0.92) estradiol 40 - wszystko ok. Niestety nie mogłam w 12-14 dc zrobić LH i estradiolu, ale robiłam testy owulacyjne, które chyba wyszły wszystkie negatywne. Na początku 10dc była druga lekka kreseczka, później ciemniała, wczoraj był dokładnie 14dc i była dość ciemna, ale jaśniejsza niż kontrolna... a dziś już nie ma wcale kreski testowej. Czyli co? Nie było wcale owulacji? Tak nagle mógł spaść poziom LH od wczoraj, że już kreska się nie pojawia wcale? (dziś zrobiłam 2 testy, bo myślałam, że jakiś zepsuty) ![]() ![]() ![]() Jak działa taki test dokładnie? Jest napisane, że wykrywa poziom LH od 25 jednostek, czyli jeśli pojawiła się choć jasna kreska to mam te 25 jednostek? A żeby pojawiła się czerwona taka jak kontrolna to musi być jeszcze większe stężenie? Załamałam się teraz jak zobaczyłam, że dziś nie ma wcale kreski ![]() Edytowane przez madrasowa Czas edycji: 2015-06-01 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Raczkowanie
|
Aby potwierdzić owulację, pewniejsze jest badanie usg powtarzane od początku cyklu do pęknięcia pęcherzyka. Testy owulacyjne nie są wiarygodne w każdym przypadku, ja bym miała do nich jednak dystans.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Drugi psiak to kundelek
![]() Nie, nie boje się ani trochę. To bardzo dobrze wychowana astka, od urodzenia ma kontakt i bawi się z dziećmi. Pies z racji rasy poddany człowiekowi, tylko sławę ma niesłusznie nieciekawa ![]() Najcześciej służy dzieciakom jako konik ![]()
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2015-06-03 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3733 |
Zakorzenienie
|
Rodowód to większe szanse na brak schorzeń genetycznych i psychicznych u psa. Pseudohodowcom nie dam ani grosza zarobić. Ale jaki i skąd pies by nie był na 100% nigdy nie przewidzizz, jaki będzie.
A w temacie..... Przy mojej nowej, wydłużonej długości cyklu po Duphku jutro powinna przyjść @. Wysypało mnie niezmiernie, wiec pewnie cud natury się i tym razem nie zdarzy ![]() ![]() Mam nadzieje, ze za 2 tygodnie po badaniach TZ coś więcej się dowiemy.... Ja w piątek wybieram się ogólne badanie krwi i moczu, tak dla kontroli
#3734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny w dalszym ciągu Was obserwuję i trzymam kciuki! Nanka, Cicii, Tabaska trzymam za Was kciuki i za Ciebie Midusia ![]()
![]() |
#3735 |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
OMG, juz mi się prawie wyrwało, ze pomyliłaś hodowcę z "hodowca", ale na pierwsze lepsze forum weszlam i znalazłam temat z 2012r chyba dokładnie ten o którym ty mówisz. Nie do końca umie sobie przyłożyć do siebie FCI i takie akcje.... Pies, żeby miał uprawnienia hodowlane musi być zdrowy! A dysplazja i ataksja to BARDZO poważne schorzenia. Ja przyznam szczerze, ze "swoją" hodowle specjalnie wcześniej nie sprawdziłam. Udało mi się jakiś czas temu skontaktować z właścicielami 2 psów z tego samego miotu i każdy podobno okaz zdrowia jak na razie i niesamowicie przyjazne czlowiekowi. I cała trojka niezbyt inteligentna rownież
![]() Moja koleżanka właśnie na porodówce... Za niedługo zostanę ciocia ![]() ![]()
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2015-06-03 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 |
Zakorzenienie
|
My mamy jednego kota z rodowodem, a drugiego dachowca i jeszcze psa kundelka - i teraz już wiem, że w przyszłości wszystkie kolejne zwierzęta, to będą przygarnięte biedy
![]() ![]() Aczkolwiek zakupu rasowego kota oczywiście nie żałuję, bo oprócz tego, że jest kochany, to wyleczył jednego z domowników z alergii na koty - ale jak już wszyscy zdrowi, to można brać dachowce (drugi to właśnie tak przygarnięta kocia bieda, która była na skraju zagłodzenia) ![]() Kochane, trzymam za Was kciuki cały czas ![]() ![]() U mnie nic nowego, na razie odpuściłam chodzenie po lekarzach - na monity i ewentualną stymulację wrócę na jesieni. Póki co skupiam się na opracowywaniu swojej nowej diety (przeszłam na wegetarianizm i powoli ruszam w kierunku weganizmu), chcę się zapisać na siłkę i tak ogólnie zadbać o siebie. Może moje ciało po prostu nie było gotowe na ciążę, najwyższa pora skupić się trochę na sobie ![]()
#3737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
Co tam?
Ja dalej czekam na @ ale dzis juz odstawiam luteine. Wiec pewnie na dniach przyjdzie. Ale odwolujemy gory....
#3739 |
Zadomowienie
|
U mnie nic ciekawego. Przezylam jedna @, powiem wam ze nie bylo tragicznie jak zwykle,az sie zdziwilam
![]() ![]() A poza tym nic u mnie. Jestesmy w trakcie planowania wypadu nad jeziorko w lipcu, domek wynajac i sie odprezyc ![]() ![]() ![]()
#3740 |
Zakorzenienie
|
Siva nie bedzie najgorzej jak pobierzesz. Pokontrolujesz siebie i powinno sie obyc bez skutkow ubocznych
![]() Fajnie ze wypad mimo wszystko sie uda ![]()
#3741 |
Zadomowienie
|
U mnie tez nic się nie dzieje, czekam na @ i kolejny cykl bo wznawiany starania ( tez musiała brać anty 4 miesiące :/ ). W kolejnym cyklu mam monitoring ciekawa jestem czy wogole będzie owulacja. Zazdroszcze wyjazdów my cos nie możemy się zebrać i tez nam się wypalił wyjazd ze znajomymi. Ale jeszcze cos wymyślimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3743 |
Zakorzenienie
|
hey, dawno mnie tu nie było i widzę, że na wątku ogólnie smutna atmosfera...
przypomnieć mi się, która to ze mną była w parze? mi dziś wyszły 2 grube krechy, więc worek pekł! teraz trzymać za mnie kciuki, żeby wszystko się dobrze potoczyło |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3744 |
Zadomowienie
|
Wow gratulacje!!! Przelamalas zła passe.oczywiście trzymamy kciuki, żeby wszystko było okej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaa!! 😍💗💗 <3
Gratulacje kochana ![]() ![]()
#3746 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie!!! GRATULACJE!!! I mocne kciukasy!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oby to był dopiero początek takich nowin tutaj ![]() ![]() ![]() Wiecie, lato sprzyja rozluźnieniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3747 |
Zakorzenienie
|
Clio, no to owocnego powrotu
![]() ![]() Siva... pocieszać się warto a przynjamniej nie dobijac niepotrzebnie.... Figa ![]() gratulacje ![]() ![]() dokładnie zła passa w końcu przełamana ![]()
#3748 |
Raczkowanie
|
figa, ogromne gratulacje
![]() ![]() trzymam mocno kciuki za dzidziusia, Ciebie i pozostałe dziewczyny ![]() ja dziś byłam wykonać badania zlecone przez nową panią endokrynolog. łącznie poszło pięć fiolek krwi i obie ręce pokłute ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Zakorzenienie
|
Małosympatyczna a kiedy wyniki ??
#3750 |
Raczkowanie
|
Figa super
![]() ![]() ![]() Oby się okazało, że wszystkie byłyśmy z Tobą w parze ![]() Małosympatyczna ja też czekam na Twoje wyniki ![]() U mnie cisza przed burzą. Oczekuje na zaświadczenie o leczeniu od pani dr ( już ponad miesiąc, i nie wiem czy się w końcu doczekam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.