![]() |
#3721 |
amor vincit omnia
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
to normalne, że wiele kobiet po pierwszyzn czasie nie odczuwa satysfakcji z tej formy zbliżeń... tu sprawdza się powiedzonko, że trzeba się dotrzeć. ale po czasie wszystko się zmienia, kobieta odczuwa bardzo duża przyjemność. oprócz przyjemności najważniejsza jest też więź duchowa podczas zbliżenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
amor vincit omnia
|
u mnie to trwało jakieś 2 miesiące zanim całkowicie zaczęłam czerpać przyjemność (pełną!) ze zbliżeń z TŻ, ale to kwestia indywidualna (jedni potrzebują miesiąca, inni pół roku...) i zależy od partnerów, od stopnia ich otwarcia w sypialni, od podejścia do sprawy... trzeba odkryć co komu sprawia przyjemność i jakie pozycje odpowiadają partnerom.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rozumiem, że po pierwszym razie trzeba do siebie dojść, pierwsze "rany" muszą się zagoić, ale nie warto też ich wieczność leczyć, trzeba się przełamać i zahartować, póżniej już będzie (powinno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
gdzie tu szacunek do własnej osoby, ciała? pozbywanie się cnoty? no tak, w wieku 24 lat byłaś juz babcią, czas najwyzszy na to przyszedł... i skąd pomysł że po pierwszym stosunku można stac sie kobietą? 13 latka po seksie w toalecie tez staje się kobietą? błagam, powiedzcie że to prowokacja... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Raczkowanie
|
a czemu to ma być prowokacja?wiele dziewczyn pisze, że ma ileś tam lat i jest dziewica i jej to przeszkadza bo inni to już dawno seks uprawiają. dla niektórych nastolatek to nie wiem, ale mam wrażenie, że seks to jakaś moda czy nakaz, jesteś w związku to masz uprawiać seks. więc bardzo możliwe, że dziewczyna słysząc od koleżanek jakie to one są dojrzałe bo seks uprawiają zrobiła to by być kobietą, bo takie normy- jest seks jest dojrzałość .
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3728 |
Raczkowanie
|
.
Na zawsze - Ty i ja!" Edytowane przez xilOx Czas edycji: 2012-06-12 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W drugim przypadku, to nie zawsze jest regułą. Ale można to prosto wyjaśnić. Po rozstaniu z facetem, z którym się było kilka lat, traktujemy już seks "powszednie" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
na przekór do celu
|
bo nie sądziłam że istnieja ludzie o inteligencji mniejszej niż IQ szympansa.
i nie mówię tu o przypadku: "chce stracic dziewictwo bo koleżanki już straciły". nie spotkałam wczesniej osoby która wyjechała za granicę aby tam ktoś mógł się nią zabawić, bo w kraju nikt nie chce jej "przelecieć" i kto później byłby dumny z takiej głupoty...
![]() |
#3731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3732 | |
High Quality Since 2007
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Raczkowanie
|
.
Na zawsze - Ty i ja!" Edytowane przez xilOx Czas edycji: 2012-06-12 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Zakorzenienie
|
Może dziewczynom które mają przed sobą pierwszy raz dodam trochę otuchy
![]() u mnie było cudownie, nic nie bolało, chociaż odczuwałam że coś chce wejść co się nie mieści ![]() ![]() nie chodzi o czystą fizyczność, to też takie psychiczne zaspokojenie, żałuję że nie można pierwszych razy przeżyć więcej ![]() ![]() wszystko było nieplanowane niby, ale wczesniej uzgodnilismy zabezpieczenie ![]() miałam kilku chłopaków i mimo że młoda nie byłam na sex się nie zgadzałam, z moim chłopakiem teraz ostatnim zrobiłam to po 2 latach bycia razem, może Was to dziwić, ale uważam że to dobrze, to była odpwiednia chwila, nie żałuję że wcześniej tego nie zrobiliśmy bo wtedy bałam się jeszcze o ciąże itd, teraz już nie ![]() pozdrawiam Was wszystkie, i mam nadzieję że niektórym trochę obaw odjęłam bo sama ich wiele miałam ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- może to zabrzmiało bardzo uczuciowo, ale oprócz tego aspektu to sama fizyczność jest zarąbiście przyjemna i nie mogę się doczekać następnego razu ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
Zrozumiałaś coś z postu zimmerblum oprócz suchych faktów? Widać że dziewczyna żałuje tego co zrobiła, napisała na końcu "Pierwszy raz jest bardzo ważny".
![]() |
#3738 |
Rozeznanie
|
Hmm, a ja rozumiem Vivę, mimo że uważam post zimmerblum za genialny, serio ! Dziewczyna napisała świętą prawdę. Rzeczywiście wydał mi się na początku prowokacją (jeszcze to wyznanie, że nikt jej nie chciał przelecieć na miejscu, więc musiała szukać naiwniaka za granicą), bo bardziej pasował do rozchwianej emocjonalnie 15stki (poszłam na imprezę i Maciek wziął mnie w kiblu. Wolałam Tomka, ale on stwierdził, że mam pryszcze i w życiu się ze mną nie przeliże... A co tam, i tak pochwalę się Kaśce, że mam to już za sobą. Bo wiecie, Kaśka pieprzyła się już z Grzesiem, więc nie mogłam być gorsza)* niż do dorosłej, 24letniej kobiety. Ale ile jest takich dziewczyn ? Nie ważne jak stare są, co robią w życiu, jak wyglądają... chodzi o to, żeby nie odstawać.
A myślę, że im dziewica starsza, tym takie myśli częściej będą się pojawiać. Z pełną premedytacją. Bo rzadko która traktuje swoje dziewictwo ideologicznie. ![]() * nie mogłam się powstrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Z tego co zrozumiałam to wydarzyło się naście lat temu, zimmerblum wie, że to było niemożliwie głupie myślenie, więc czemu porównywać ją z szympansem
![]() Ja czytając jej post odczułam wielki dramat i dławiące tamtą 24-latkę kompleksy, naprawdę niebotycznych rozmiarów skoro posunęła się do takiego czynu. Niestety, to wydarzenie miało ogromny, negatywny wpływ na jej seksualność i moim zdaniem, powinna wybrać się do seksuologa.
![]() |
#3740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podejrzewam, że Zimmerblum chciała, żeby z jej młodzieńczej głupoty wypłynęła jakaś nauka (cholera, czuję się jakbym interpretowała tekst jakiegoś nieżyjącego poety, heh :P). No, ale wyszło, jak wyszło... niestety. Seksuolog myślę, że jest tutaj konieczny, chyba że chce do końca życia praktykować ten "przykry obowiązek". Bo prawda jest taka, że dojrzałość seksualna nie ma nic wspólnego z dojrzałością fizyczną. To jest kwestia samoświadomości, która niestety nie przychodzi SAMA z wiekiem. Można być niespełnioną 35 latką i cholernie zaspokojoną, cieszącą się z seksu 20stką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nawet nie oceniając tego, co zimmerblum pisze, że zrobiła, bo ani się nie czuję upoważniona do tego, ani nie łatwo byłoby to ocenić, to też uważam, ze przydałby się seksuolog, bo takie podejście nie jest zdrowe. Albo nie trafiłaś jeszcze na tego odpowiedniego faceta, który pomógłby Ci się z tego wyleczyć i nauczyć się odczuwać radość z seksu (tak przynajmniej wywnioskowałam z tego, co pisała). Bo w gruncie rzeczy to do czerpania prawdziwej przyjemności z tego jest potrzebna też bliskość i więź z tą drugą osobą. Też uważam, ze samo z wiekiem nic nie przyjdzie, bo wiek tutaj akurat małe ma znaczenie (pomijając moze skrajne przypadki jak 14,15-latki...). Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-03-09 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 | ||
na przekór do celu
|
Nie
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Jakby się wydarzyło wczoraj i uważałaby, ze musiała tak zrobić bo jej cnota ciążyła to... owszem, byłoby w tym ziarno prawdy.
A tak to sensu nie widzę.
#3744 |
BAN stały
|
Pierwszy raz ile miałyście lat ?
Hej
![]() Edytowane przez PrinctonGirl609 Czas edycji: 2011-12-17 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy raz ile miałyście lat ?
wyszukiwarka.
![]() |
#3746 |
BAN stały
|
ja przeżyłam swój pierwszy raz dosc wczesnie w wieku 15 lat, nie zaluje do tej pory jestem z partnerem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 |
Raczkowanie
|
15 lat i jednak żaluje... nie miło wspomianm tamten związek, ale cóż czasu nie wróce, i pomysleć za jaką dorosłą się uważałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3748 |
Konto usunięte
|
20.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Przyczajenie
|
ja miałam 14,
i jestem z moim partnerem do dziś (już ponad 4 lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Przyczajenie
|
18
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.