Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-12, 11:17   #3721
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Hariett no nie mogę z Ciebie
Baby trochę lipa, że akurat teraz musiało babsko wyskoczyć z tą awanturą i skargą Ciekawe co szefostwo powie...
Czarnula, a nie wieje nic od morza? Na plaży to zawsze przyjemniej było...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:30   #3722
hariett
Zadomowienie

Dziewczyny, biznes to biznes

Swoją drogą, przyszły rano lampki do cotton balls! Pan listonosz przyszedł akurat w momencie, jak wstawałam z łóżka, więc biedak się naczekał nim coś na siebie nałożyłam i rozpuściłam nocne upięcie włosów
Duże cbl już zmontowane (wyślę zdjęcie wieczorem zapalone), czas zabrać się za cbl dla maluszka (ale najpierw nadmuchać baloniki i zrobić 15 kulek )

W ogóle, to chyba prawda z tymi roślinkami, które ładnie rosną ciężarnym. U mnie po 2 tyg niepodlewania (wyjazd) dwie truskawy z uschniętych, biednych roślinek puściły nowe listki. Mięta po wyrwaniu kilku listków, na które chyba coś usiadło wrednego odżyła. Tylko pigwowiec coś nie chce odżyć No i z urodzinowego storczyka została tylko jedna gałązka z 3 kwiatkami, ale w sumie przeżył podróż przez 3/4 kraju, zmianę miejsca, a ja zbyt na storczykach się nie znam. No i doniczkę muszę mu zmienić, bo dostał większą niż miał (współczułam ciasnoty w osłonce i wyciągnęłam ). Chyba muszę mu znaleźć taką specjalną dla storczyków, bo bidok siedzi w ceramicznej.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:36   #3723
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Harriet, też będę robić Cb do sypialni, może dziś bym spróbowała jak to wygląda, bo wyszywania już mi się znudziły, a te odpoczywanie w ciąży nadto mi ciąży. Robisz może Z muliny i kleju do tapet?
Dobry pomysł na biznes miałaś

Baby, co za roszczeniowe babsko myśli że jak jest na wakacjach to nie ma żadnych reguł tylko wszystko dla niej...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:38   #3724
Casaa
Zakorzenienie

Hariett, dobry tekst

Zrobilam zakupy, dzis leczo na obiad choc w taki upal srednio mi sie to widzi :/ no ale czego sie dla Tzta nie robi

Przy okazji pizame kupilam w razie gdyby (tfu,tfu oby nie) czekal mnie pobyt w szpitalu....

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:41   #3725
czarnulax
Zakorzenienie

niepozorna dzisiaj mało co wieje. Ale pod parasolem w cieniu nie ma źle gorzej jak się wyjdzie spod niego.

hariett nieźle
Stary 2015-08-12, 11:47   #3726
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Harriet, też będę robić Cb do sypialni, może dziś bym spróbowała jak to wygląda, bo wyszywania już mi się znudziły, a te odpoczywanie w ciąży nadto mi ciąży. Robisz może Z muliny i kleju do tapet?
Dobry pomysł na biznes miałaś
Ja robię z bandażów, z muliny zrobiłam kiedyś jedną i mimo że efekt był ok, to koszta by uzyskać odpowiadające zagęszczenie mi nitek by mnie chyba przerosły, więc robię z bandażów. Z resztą to jest, nie ukrywam, prostsze I używam resztek wikolu, który mam i krochmalu, które mieszam barwnikiem i nakładam na końcu.
Dziewczyny, widzę niezły start-up, czas poszukać klientów

Stary 2015-08-12, 11:54   #3727
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Harriet, no to może jak uda mi się pojechać do większego miasta to spróbuję z bandażem, gdyż u mnie nie ma barwników

Czarnula, ale plus taki, że masz 10 stopni mniej niż reszta kraju!

30.12.2012
26.04.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-12, 11:56   #3728
lune1992
Zadomowienie

Dziewczyny napisałam pewną wiadomośc w klubie "Na każdy temat" bo mam problem i prosze o poradę a nie chciałam tu pisać
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 11:56   #3729
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Harriet, no to może jak uda mi się pojechać do większego miasta to spróbuję z bandażem, gdyż u mnie nie ma barwników
Ja stosuję metodę na co-mam-w-domu - wykorzystuję farby akrylowe i tym razem spróbuję jeszcze farbek do jaj (wiedziałam, że się kiedyś przydadzą!). Specjalnych barwników nie mam

Stary 2015-08-12, 12:34   #3730
baby montana
Zakorzenienie

Aaaa jeszcze ten glupi Bagaznik u mnie w aucie bedzie 200e kosztowac, nie wierze w to!! Jeden glupi guzik 150e?! Mam nadzieje ze maz znajdzie uzywke na jakims szrocie.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 12:44   #3731
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
W ogóle, to chyba prawda z tymi roślinkami, które ładnie rosną ciężarnym. U mnie po 2 tyg niepodlewania (wyjazd) dwie truskawy z uschniętych, biednych roślinek puściły nowe listki. Mięta po wyrwaniu kilku listków, na które chyba coś usiadło wrednego odżyła. Tylko pigwowiec coś nie chce odżyć No i z urodzinowego storczyka została tylko jedna gałązka z 3 kwiatkami, ale w sumie przeżył podróż przez 3/4 kraju, zmianę miejsca, a ja zbyt na storczykach się nie znam. No i doniczkę muszę mu zmienić, bo dostał większą niż miał (współczułam ciasnoty w osłonce i wyciągnęłam ). Chyba muszę mu znaleźć taką specjalną dla storczyków, bo bidok siedzi w ceramicznej.
ooo to jest taki przesąd, że roślinki kwitną razem z ciężarną? nie słyszałam, ale wlewasz mi w serce nadzieję, że nowe storczyki (piękne, trzy łodyżki mają) wreszcie mi się utrzymaja! Zawsze zabijałam kwiatki

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-12, 12:46   #3732
Dotka90
Zakorzenienie

Moje zioła nie potwierdzają tego przesądu o kwitnięciu
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 12:53   #3733
Casaa
Zakorzenienie

Mój storczyk wygląda tak :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150715_001.jpg (85,3 KB, 23 załadowań)
Stary 2015-08-12, 13:28   #3734
Dotka90
Zakorzenienie

Ja jutro idę do gina po skierowanie na echo serduszka, więc podglądnę dziecia
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:29   #3735
Kasirek
Przyczajenie

mój storczyk śpi od wiosny nie chce puścić łodyżek :/ ale za to pomidorki w ogródku szaleją ale przez tą suszę nie wiem jak długo pociągną mąż co prawda co wieczór podlewa ale od poniedziałku go nie będzie przez najbliższy miesiąc - będzie tylko w weekendy i chyba sąsiada będę prosić o noszenie konewek :/
Kasirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:31   #3736
mojakaren
Zakorzenienie

to nie storczyk - to storczysko
A m nawet zioła kwitną długo jak nigdy, ale to zasługa TŻ bo on je codziennie podlewa.

Kurde dziewczyny 4 tygodnie przerwy między wizytami u gin to cała wieczność Do wizyty jeszcze 9 dni, a ja chodzę jak na szpilkach, co chwilę mam jakieś czarne myśli czy wszystko jest ok, jak tam u malucha w środku, na zewnątrz cisza, na ruchy za wcześnie, nawet chyba mdłości ustępują - kolejny powód do obaw zamiast radości ehhh też tak macie??? czy tylko ja świruję

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:36   #3737
Casaa
Zakorzenienie

Karen ja tez tak mam, zwlaszcza im blizej wizyty tym wieksza schiza.... Tylko ja mam te przewage, ze moge sobie sama usg zrobic i brzdaca podejrzec, a to bardzo uspokaja

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-08-12, 13:53   #3738
kogielmogiel
Rozeznanie

Casaa to rzeczywiscie mozesz byc duzo spokojniejsza.
Mi lekarz ostatnio kazal przyjść po 4 tyg a bylam po 3 bo mi bardziej pasowalo to powiedzial ze za wczesnie tez bym juz sprawdzila co u malucha a tu prawie 3 tyg do polowkowego
Stary 2015-08-12, 13:56   #3739
candyyfloss
Zadomowienie

Chyba każda z nas przeżywa czas między wizytami. Ja jak poszłam w poniedziałek i położna najpierw sprawdzała bicie serca to zamarłam... bo przez chwilę nie było nic słychać. Dopiero za chwilę usłyszałam bicie serca i już odetchnęłam z ulgą. I już nie straszne mi było 40-minutowe opóźnienie, bo wiedziała, że dzieć jest ze mną
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-12, 13:58   #3740
Kasirek
Przyczajenie

ja mam wizytę za 2 tygodnie i w sumie też mnie takie myśli wczoraj naszły czy aby wszystko ok mdłości praktycznie ustąpiły, nawet trochę więcej energii nie mogę się już doczekać ruchów dzidziola wtedy mam nadzieję że będę trochę spokojniejsza. Na dodatek mam dziś wrażenie że pobolewa mnie trochę brzuch ale nie wiem czy faktycznie pobolewa czy sobie tego w głowie nie uroiłam :/
Kasirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 14:11   #3741
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Przy drugim maluchu juz nie ma czasu zeby tak rozmyslac ja teraz mam po 5 tygodniach wizyte a nawet nie wiem kiedy 2 juz prawie minely
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 14:22   #3742
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Zuken, ja też teraz mam 5tyg przerwy między wizytami u swojego gina. Zostało jeszcze 4 ,z tym że w międzyczasie będę mieć u innego połówkowe. Tyle tylko że to nie oceni mojej macicy czy szyjki, więc się nie liczy

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-12, 14:23   #3743
hariett
Zadomowienie

Kulki zrobione! Oby szybko wyschły i były twarde, bo więcej mi się nie chce robić dzisiaj
Szare wyszły ciut za ciemne, kolory z barwników do jaj wyszły baaardzo wyraziste, tak jak chciałam, ciekawe jak się będą prezentować na sznurze z lampkami.

Cassa cudny storczyk! Muszę mojego namówić, żeby też tak kiedyś wyglądał

Stary 2015-08-12, 14:29   #3744
niepozorna
Zakorzenienie

Ja mam przerwę 6 tygodni w wizytach, to się dopieroooo dłuży... Trzy tygodnie już minęły, także mam nadzieję, że teraz już z górki

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 14:30   #3745
kinga1701
Zakorzenienie

Cassa piękny storczyk, ja długo Ci już kwitnie ?

hariett jak już wszystko zmontujesz to pokaz jak wyszło
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 15:00   #3746
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja się doczekałam wizyty już w piątek :-D a czekałam od 13 lipca także tylko on mi posłucha serduszka czy bije a na usg dostanę dopiero skierowanie
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 15:01   #3747
Casaa
Zakorzenienie

Hariett, dzieki

Kinga, 100% kwiatow juz z miesiac bedzie.

Wydaje mi sie, ze przez przypadek udalo mi sie go rozbujac, bo wypuscil lodyge kwiatowa i za szybko ja przypielam do patyczka i ta lodyga pekla... Tz powiedzial zebym ja zostawila, co bedzie to bedzie najwyzej uschnie. Okazalo sie ze glowna zaczela wypuszczac odnogi i w sumie z jednej glownej odchodza 3 ciensze

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-08-12, 15:10   #3748
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Dotka ja też doszłam do podobnych wniosków jakiś czas temu staram się częściej odpuszczac, bo nie raz czepiam się o takie ☠☠☠☠☠☠☠y, że nie wiem jakim cudem on ze mną jest w stanie wytrzymać. A tak na prawdę zarzucić mu nie ma co. A potem tylko myślę po co ja znowu o taką głupotę wybuchnelam i aż mi głupio.
u mnie to samo
a TŻ już ni reaguje na moje fochy, bo wie że to ciąża jak widzi że nerwowo się zaczynam zachowywać to tylko pyta czy mi coś do jedzenia przynieść bo wie ze najczęściej zaczynam sie irytować jak jestem głodna
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A,i firma juz ma pretekst zeby mnie wywalic,skarga na mnie przyszla. Wg.klientki bylam bezczelna,chamska i ja ignorowalam gdy chciala zapłacic za pozostanie w pokoju dluzej. Nie,ja po prostu powiedzialam je ze to niemozliwr bo hotel jest pelen,że mamy pokoj na zostawienie bagazu,drugi na wziecie prysznica,ta zaczela sie pluc ze pol godziny na prysznic to za mało itd. W końcu nie wytrzymalam i jej powiedzialam ze jesli nie zacznie mnie normalnie traktowac bez przeklenstw to nie bede z nía rozmawiac...i wczoraj przyszla skarga.
rany co za baba
mam nadzieje ze będzie ok
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Sprzedawałam puste kartoniki po sokach jako soczki wypadłe z tira, "drugi gatunek ale w sumie nie wiem czemu"

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Mój storczyk wygląda tak :
śliczny
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Karen ja tez tak mam, zwlaszcza im blizej wizyty tym wieksza schiza.... Tylko ja mam te przewage, ze moge sobie sama usg zrobic i brzdaca podejrzec, a to bardzo uspokaja
jakbym sobie mogła sama usg robić, bo bym pewnie codziennie chciała

Ja tymczasem z nastaniem 20 tygodnia mocniej i częściej czuje mojego Synka dziś na tyle mocno wierzgał że poczułam go pod ręką oczywiście się poryczałam ze wzruszenia jak jakaś głupia Jak powiem TŻowi to pewnie cały wieczór spędzi z ręką na moim brzuchu żeby też poczuć

Dziś poszłam do szkoły rodzenia która ma siedzibę 2 klatki dalej w moim bloku zapytać o terminy i okazało się ze ją zamykają no i tyle z mojego master planu że będę miała super blisko do szkoły, muszę jakiejś innej szukać..
Poza tym byłam w Rossmaanie i kupiłam te majtki ciążowe niestety tylko białe były, ale jakoś przeżyję, faktycznie wydają się być wygodne

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 15:19   #3749
candyyfloss
Zadomowienie

A ja dziś czuję takie "mierzwienie" w brzuchu pod pępkiem. Raz było to tak, jakby jednorazowe bicie serca. Myślałam, że to brzuch pulsuje z powodu umiejscowienia tam aorty brzusznej, ale to było tylko jednorazowe. Więc może to dzieć?
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 15:22   #3750
Casaa
Zakorzenienie

Ewusia, nie ma co przesadzac z usg

Wyslane z Lumia920.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości