|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
![]() Śliczna dziewczynka ![]() Dzisiaj trzeci dzień oczekiwania na kuriera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Zakorzenienie
|
Mnie się w oddziale w DE podobało jak przed wigilią szef (naszego oddziału, nie wiem jak w innych) zapraszał wszystkich na grzańca zamiast rytualnej porannej kawki/herbatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj jeszcze taka pochmurna pogoda, mysle jak to sobie humor poprawic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję, choć ta aplikacja liczy 40 tc jako caly tydzien wiec zostaly do pierwszej daty z om jeszcze te trzy tygodnie
![]() Jaa. Pisałam że się położyłam... Teraz się zbudziłam a gdzieś piszczy pies. Kurcze chyba sąsiedzi postanowili zrobić dzieciakom prezent i mają psa... Z tym że go chyba zamknęli w pokoju nad naszą przyszłą sypialnią i pokojem młodego i obok naszego górnego pokoju i słychać jakby piszczał u nas... No teraz to już nam wygłuszenie potrzebnejest bankowo, razem z sufitem ![]()
#3726 | |
Zakorzenienie
|
cześć wam. Weekend jednak spędziłam stricte z rodziną i mężem, więc nawet nie miałam okazji Was nadrobić.a mam jakieś 700 postów
![]() Mam tylko nadzieję że wszystko ok u kazdej z Was. My wczoraj z okazji mikołajek zamówiliśmy sobie sushi. Takie specjalne dla ciężarnej -krojone na osobnych deskach i zapieczone by uniknąć zarażenia toksoplazmoza. Dostałam też sałatkę z wodorostów - mój hicior ![]() Ja juz w końcu nie wiem jaki mam tydzień. Chyba 33 i coś. Ale nie mam pewności bo każdy gin mówi mi troche co innego. W zależności od usg i tego czy patrzą po dacie OM. Zaraz się biorę za dokończenie książki naturalny poród. A Wy co na dziś planujecie? ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Hej lune, ja się czuję podobnie. Także ten...tez wczoraj mąż chciał (tzn rzucił pomysł bo nie chciał) zabrać mnie do tkmaxx na zakupy. Bardzo chciałam ale nie dalam rady nawet chodzić po mieszkaniu, więc odpuściłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Zakorzenienie
|
pietrusiowata dziękuję za rady!
Mój TŻ w sumie dosyć się zna na robieniu zdjęć, już kiedyś byłam jego modelką jak mial projekt na zajęcia ![]() lune tez myślę, że Twój mąż ma rację - ludzie zawsze się gapią, ale wększość to z zazdrością ![]() Najbardziej mnie wkurza w sklepach i w kolejce - wszyscy obczają z góry na dół, ale żeby ktoś zaproponowal pierwszeństwo to juz po co :/ My dzisiaj zaczynamy 33tc a Młody dalej z główką w górze... Byłam w Biedrze i mam do kolekcji białe CB ![]()
#3728 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Chciałabym skompletować całą wyprawkę (z tego co mają) min. pieluchy tetra, flanela, pościel (polecacie czy nie? ), wypełnienie do pościeli, przewijak, rożek i inne... zamawiał ktoś jeszcze u nich ? ma któraś z Was poduszkę do karmienia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
Co do cotton ballas jak były ostatnio w biedronce to pamiętam że też kilka dziewczyn kupiło, świeciłyście je już tak dłużej ? Zastanawiam się ile bateria wytrzymuje. Ja mam na święta światełka na oknie na baterie i w nich bateria wytrzymuje 3 dni może, przecież to zgłupieć idzie z ich wymianą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Ja zaraz będę jeść pizze ![]() ![]() Kinga, wszystkiego najlepszego, jak już ktoś życzył - bezbolesnego rozwiązania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
Kinga ja również dokładam się do życzeń :-* spokojnego, szybkiego porodu, grzecznego dziecia i wszystkiego co najlepsze dla Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Wtajemniczenie
|
Gratki nowych tygodni
![]() Czarnula to jak się już tak pięknie odpicujesz to możesz się nam pokazac ![]() Udanej imprezy ![]()
#3733 |
Zakorzenienie
|
kinga ja kupiłam wtedy za pierwszym razem w Biedrze cb i od tej pory mam baterie, ale fakt, że raczej nie świecą ciurkiem przez parę godzin tylko tak je włączam od czasu do czasu
![]() yy, ale że jak prać? ![]()
#3734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie to te kulki są osobno i kabel ze światełkami osobno i samemu się montuje, więc i demontażem pewnie nie ma problemu. Wkłada się jak na zdjęciu. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Zadomowienie
|
Viki tego sie nie pierze, tylko czysci sucha szmatka
![]() Kinga ja te swoje robione na chinskich swiatelkach swiecilam i dosyc dlugi mi wytrzymuja. Ale z biedronkowymi nie mam doswiadczenia. Ten pies zwariuje... To jest szczeniak, jak on tak bedzie piszczal od rana do poludnia to zamiast na porodowke trafie na oddzial psychiatryczny ![]() ![]()
#3736 |
Zakorzenienie
|
Lune, to hormony, pomyśl, że jeszcze ok miesiąca (?) i będzie lepiej (z wygladem, nie z hormonami
![]() Hariett, jak mieszkaliśmy w poprzednim mieszkaniu , pod nami ludzie mieli spaniela, który wył prawie cały dzień, kiedy ich nie było - jak tylko wychodzili z domu do pracy to zaczynał, i tak z przerwami do ich powrotu. Kiedyś zaczął chyba o 4:00 czy 5:00 rano... W sumie szkoda psa, ale upierdliwe to było. Normalnie to my też w tym czasie bylismy w pracy, ale jak np któreś z nasz chorowało i zostawało w domu, miało ochotę się wyspać, to masakra była. A u mnie mąż złapał jakieś przeziębienie, byliśmy wczoraj na spacerze nad zalewem, i wiało bardzo. Ja się ubrałam ciepło a on trochę zmarzł i już go dzisiaj gardło boli ![]()
#3737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3738 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=viki1988;53718024 Ja zaraz będę jeść pizze ![]() ![]() A te cotton ballsy to podświetlane sa? ![]() ![]() My wczoraj na Mikołajki na pizze do Włocha poszliśmy, pyszna była ale że to na naszej ulicy to spacerkiem poszliśmy i po jedzeniu ledwo doczłapałam do domu ![]() O nawet nie pomyślałam o praniu lampek, nie da się raczej no może troszkę z wierzchu przeczyścić
![]() |
#3739 |
Zadomowienie
|
Viki jest jeszcze odkurzacz
![]() Ruda czyli jemu tak może zostać na stałe? ![]()
![]() |
#3740 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam zamiar mieć zdjęcie przed i po brzuszka, potem z dzieckiem. Już powiedziałam mężowi pokazałam w google jak ma to wyglądać i powiedział ze mi ładne zrobi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Rozeznanie
|
Co do prezentów świątecznych z pracy to Tż właśnie dzwonił bo zastanawiał się co wpisać w oświadczeniu socjalnym, oni kasę dostają w zależności od zarobków w domu na naszą 2 ok 500-700 zł powinien dostać, coś około tego w zeszłym roku było
#3745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lune jasne, że tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie, w sumie do tych na baterie można by kupić normalne lampki na kabel i podłączyć swoje, nie pomyślałam, i pewnie taniej by wyszło. Ale ja i tak już czekam na moje i doczekać się nie mogę bo to jeszcze tyle dni, a znajoma już mówiła, że do niej do domu doszły.
Też nie myślałam, żeby je prać, ale np chyba można by je wodą oblać pod prysznicem i nic by im się nie stało, oczywiście bez światełek. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale fajnie, już można coś za tą sumę kupić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
można podobno psu zostawiać włączone cicho radio, żeby miał wrażenie, że nie jest sam w domu, a jak nie przejdzie to do behawiorysty po poradę w moim domu rodzinnym u rodziców jest teraz czwarty pies z rzędu, i żaden nie piszczał ani nie wył jak zostawał sam w domu - także to nie jest aż takie powszechne
![]() |
#3748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
/Chyba stałam się permanentną marudą. Muszę się chyba wziąć i jechać gdziekolwiek.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-07 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W tym roku jedziemy do rodziny męża, mówi że u nich jest ten klimat i jest fajnie, dużo ludzi ![]() Kupię sobie jakąs sukienke ładna bo nic nie mam. U mnie to tylko było w domu kolacja wigilijna, nawet opłatkiem sie nie dzieliliśmy zbytnio, tylko każdy w talerz, potem miałam góre zmywania z mamą i kolejne 2 dni obijania sie w domu. Myśle że mnie tez zdołowało to ze mama do mnie dzwoniła i powiedziala ze moja siostra do mnie nie przyjedzie, bo jej sie nie chce ;/ Mowi ze jak sie dziecko urodzi to przyjada. Ja tu taka sama siedze, nawet mnie nie odwiedza. Jak moj brat byl w szpitalu to codziennie 150km do niego jezdzily, mama z siostrami. Nie wiem nawet jak oni przyjada po porodzie skoro ojciec ma tylko auto a one z nim nie wsiądą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Zakorzenienie
|
Mój pies też nie szalał jak zostawał w domu sam,ale to dlatego, że go się od małego nauczyło- najpierw był sam w pokoju, począwszy od 5 minut do 20 minut, a potem już w ogóle w domu. Zawsze wiedział, że wracamy i nawet jak zdarza się cały dzień bez rodziców teraz, to grzecznie czeka
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- LUNE, to jest bardzo bardzo przykre że strony siostry ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.