|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() |
#3752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no wiem własnie że te parówki to tak nie bardzo ale to wcale takie łatwe tego nie zjesc nie jest ![]() a co do chlebka do kolacji to sie boje ![]() ![]()
![]() |
#3753 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem i dodaje te kalorie tylko nie jadam zwykle słodyczy, bo jakoś nie przepadam a z jedzenia to tak ciężko tyle kalorii wysupłać ;/ dzisiaj, a raczej wczoraj już na pewno było więcej bo robiłam ognisko, więc doszedł pieczony chlebek, placek marchewkowy, paluszki itp. ![]()
![]() |
#3754 |
Wtajemniczenie
|
no witam dziewczynki
ponury jakiś ten tydzień... moje wczorajsze menu to tez koszmar ale wkleje bo jakieś baty by sie przydały moje R a oto wczorajsze menu:
#3755 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zależy od jogurtu. Ja używam Zott moim zdaniem najlepszy- jako jedyny ma tyle samo węgli co i białka.
![]() |
#3757 |
Raczkowanie
|
Mój wczorajszy jadłospis przemknął niezauważony, ale i tak będę próbować dalej
![]() Śniadanie: serek wiejski, 3 łyżki płatków owsianych, big jabłko II śniadanie: serek wiejski ze szczypiorkiem Obiad: sałatka z kurczakiem (pierś z kurczaka /ok.150g/, kapusta biała i czerwona, marchewka, cebula, pomidor, kilka plastrów ogórka, kilka zabłąkanych ziaren kukurydzy ![]() Podwieczorek: deserek sojowy czekoladowy (w ramach 10% dozwolonych grzechów ![]() Kolacja: sałatka z tuńczykiem (puszka tuńczyka w sosie własnym, pomidor, papryka, sałata, cebula) Byłabym wdzięczna, gdyby tym razem został oceniony ![]()
#3758 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś w planach tak:
Iśn- bułka kajzerka z polędwicą sopocką+pomidor+ogórek+ko perek ![]() IIśn-kefir jagodowy z j. naturalnym, jabłko O: pierś z kurczaka w panierce+ ziemniaki+ mizeria, leczo ![]() ![]() wafelek czekoladowy i 2 okienka gorzkiej czekolady ![]() P: naleśnik z serem i owocami... ![]() K: sałatka zpomidora, ogórka, sałaty, rzodkiewki + j, naturalny z razowcem i może coś jeszcze dodam do tego ![]() i to by było chyba na tyle... ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
reszta całkiem dobrze.
![]() |
#3760 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mmmm...pysznie dzisiaj ![]() No może zabrakło jakiś NNKT.
![]() |
#3762 |
Zadomowienie
|
kika171 prosze oznaczac swoje jadłospisy
#3763 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie takie oto P: Śniadanie: Owsianka - 1/2 szklanki płatków, niecała szklanka mleka 2%, wiejski 200g, sporo jagód, trochę, maślanki o smaku owoców leśnych, trochę Cheeriosów II śniadanie: Cztery kromeczki chleba graham - dwie z bryndzą z kminkiem i pomidorem, dwie z wędliną i ogórkiem KBW III śniadanie: Danio Intenso z ziarenkami Banan Obiad: Duża porcja risotto z rybką, warzywami i serkiem żółtym Deseropodwieczorek: Nektarynka Parę(naście?) orzeszków w czekoladzie Kawa z mlekiem Kolacja: Serce mi podpowiada, że znów będą pierogi z serka homo waniliowego i brzoskwiniowy Gerberek w roli polewy ;]
![]() |
#3764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mmm....pyszny jadłospis... i zdrowy. Aż pozazdrościć ![]()
![]() |
#3765 |
Rozeznanie
|
Moje U, dziś sponsorowane przez literkę L jak lenistwo
![]() sn. owsianko-otrębianka na mleku z ziarnami słonecznika, papierówka, wafel ryżowy 2 sn. chleb razowy z ziarnami- 80 gr, chuda polędwica z musztardą, 2 białka z jajek, zielone ogórki 3 sn. musli- 40 gr z mlekiem obiad- omlet z 3 białek, 1 zółtka, wilkiej łyzki mąki razowej ze słodzikiem i dżemem truskwowym- zagryziony ogórkiem ![]() podwieczorek- serek homo naturalny z musli, marchewka kolacja- poł wiejskiego serka, pomidor, cebula, kromka zytniego razowego z ziarnami razem- 1800 kalorii. aaaaa... omlet wyszedł tak pyszny, że jutro zrobię go znów- tym razem na ostroo ![]()
#3766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Zadomowienie
|
Iza miło że już jesteś
![]()
#3768 |
Konto usunięte
|
Izaaa
![]() Gaia Twój avek może utrudniać niektórym R ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, zgadzam się
![]() ![]() Mój dzisiejszy, wychodzę powolutko z ED Śniadanie 3 kromki pieczywa chrupkiego: 1 z byczkami rybnymi w sosie pomidorowym (niedobre ![]() ![]() Obiad Mała porcja spaghetti z mięsa drobiowego i sosem bolognese ; morela Podwieczorek Lód Twister (uwielbiam ![]() Kolacja Jajko z mikrofali z kreską ketchupu pikantnego z 1 tekturką żytnią Trochę niezbyt chyba... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3770 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wiem. II śniadanie ubyło
![]() Mała porcja spaghetti...sama nie wiem czemu. Może była w sumie średnia ![]() Kurczę...a ja tak lubię to pieczywo chrupkie ![]() Zjadać 3 kromki chrupkie i do szklaneczki sobie zrobić mleko sojowe i wrzucić sobie trochę frutiny. Może być tak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie lepiej normalne mleko, albo jogurcik? Skoro jesteś na U, to może zrezygnuj z tych dietetycznych rzeczy. A przynajmniej próbuj przechodzić na normalne.
![]() |
#3773 |
Zadomowienie
|
Wczorajsze przymusowe P, dyktowane 1dniową podróżą do Wawy.
Cóż trza przez te kilka być może ostatnich dni luzu zaszaleć ![]() I. 200g homo 0% z truskawkami, 40g Crunchy bananowych, 1/2 KBW,50g Danio brzoskwiniowego, kawa z mlekiem, 30grpaczka herbatników szkolnych II.Foccacina Piada (takie pszenne ciasto made by Wars ;P) z pomidorem,majonezem,ketch upem i szynką, kawa z mlekiem III. Latte z karmelem,wanilią , lód o smaku Snickers'a w waflu IV. 2 naleśniki z twarożkiem, polewą jogurtową,truskawkami,lod ami:śmietankowym i truskawkowym w La Fragola cafe *__* Cappuccino ;P V. pasztecik z grzybami i kapustą, średni kawałek pizzy z szynką ,serem i pieczarkami, mała paczka chipsów Lays VI. Wieśniak lekki z tuńczykiem wsw, kukurydza,pomidor, garść nerkowców 3100... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ja nie mogę normalnych mlecznych, bo jestem uczulona ![]() Tylko sojowe wchodzi w grę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żartuję... ale tak byłoby idealnie. Skoro lubisz WASĘ jedz ją jako przekąskę. Przecież tak jak Ty odżywiają się odchudzające kobiety w okresie menopauzy. Przeżywasz fazę dojrzewania, metabolizm jest najszybszy, a Ty marnujesz tę fazę. Trochę samozaparcia - obiecaj sobie, że jutro dwie WASY zastąpisz zwykłym chlebem i bądź w tym konsekwentna.
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Zakorzenienie
|
Ale ja nie lubię chleba, no co ja mogę
![]() Zresztą nawet nie ma w domu. Zjem 3 + mleko sojowe z frutiną w szklancę. To i tak bedzie wiecej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |
Zadomowienie
|
dobrze, tylko trudno to określić bo wychodzę z diety i zmierzam do P więc co mam pisać?
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Zakorzenienie
|
Jestem uczulona na mąkę pszenną. Poza tym na jutro na śniadanie nie zdążyłabym niczego kupić.
No i jeszcze dochodzi to, że muszę oszczędzać na zakupach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.