Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 19:25   #3751
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

niezawsze ja nie kupuję czereśni, bo u mnie sprzetaja takie maciupkie po 15zł/kg więc szkoda kasy ale bym chętnie zjadła

Siala

Zaczęłam dzidziusiowe pranie!! Najpierw poprałam posciele, pieluszki tetrowe, flanelki, ręczniczki. Rano robilam normalne pranie i już przez to wszystko nie mam gdzie wieszać.
Ubranka będę prała na samym końcu. Najpierw muszę poukładac te "duże" rzeczy.
Mam pytanie - czy Wy pierzecie kocyki?

Ps. Po raz pierwszy mam zgagę
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 19:27   #3752
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Ja będę prała.
Stary 2010-06-02, 19:30   #3753
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
hardcore jak dla mnie, my mamy wszystko w bieli, bezach oprocz stolarki wlasnie
a lozeczko oooo takie mamy, zakupione w hurtowni, w bochni ....calkiem przypadkiem zreszta
koszt 190 zl
mielismy kupowac to lozeczko ale potem stanelo na najzwyklejszym ksztalcie i kupilismy to z ikei. ja sie dobrze czulam w tej jaskini i na pewno kiedys gdy bedziemy zmieniac mieszkanie to tez sypialnia bedzie w czerniach

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Jakoś wolę dotknąć tych rzeczy.
To moja taka mania, że muszę ubrań dotknąć, nawet tych, które kupuję dla siebie.
tez tak mam

Cytat:

ja piore wszystko co dzidziusiowe
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 19:34   #3754
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę prała.
Ja też. Na pewno.

A co do ciuszków, to tak nie mam.
Kupuję nowe, nieużywane, ale dotykać nie muszę.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 19:36   #3755
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Jakoś wolę dotknąć tych rzeczy.
To moja taka mania, że muszę ubrań dotknąć, nawet tych, które kupuję dla siebie.
Ja też tak mam

A zakupki śliczne, szczególnie bodziaki!!!
Stary 2010-06-02, 19:37   #3756
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja też. Na pewno.

A co do ciuszków, to tak nie mam.
Kupuję nowe, nieużywane, ale dotykać nie muszę.
A ja czuję różnicę w dotyku między ubraniami bawełnianymi czy welurowymi, niektóre są po prostu gorszej jakości jak dla mnie.
Nie mówię, że te, które chcesz zamówić takie będą ale ja bym się bała.
Stary 2010-06-02, 19:37   #3757
ola_k11
Zadomowienie

Znacie domowe sposoby na zgagę ?
Pierwszy raz mi się przytrafiła

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 19:39   #3758
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Spróbuj napić się mleka lub zjedz kilka migdałów jak masz.
Stary 2010-06-02, 19:46   #3759
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
mi pomaga soda oczyszczona

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

mama dzwonila. golabki juz zrobione babcia zrobila mi pierogi z kurkami i w nocy te pysznosci ruszaja w droge do nas
Stary 2010-06-02, 19:48   #3760
kolandra
Raczkowanie

Witam witam drogie mamusie....
Widzę, że stres porodowy coraz bliżej (przynajmniej u mnie tak jest)

Basia nasza też che do Was napisać, więc przekazuję od niej posta

"Hej dziewczynki, ja po wizycie u lekarza. Niestety nadal zbanowana, jutro albo pojutrze wkońcu będe wolna i ban minie, będe mogła czasem coś napisać. W każdym bądź razie na wizycie ok. Wiem już skąd ciągłe parcie na pęcherz, Klara uciska mi głowką, obrócona już dobrze, głową do dołu. Pod żebrami mam dupkę, więc też wiem skąd ten ból w żebrach. Ogólnie wszystko dobrze, oglądaliśmy malucha, po raz 3 Pani Doktor pokazała mi wargi sromowe... więc chyba chłopak się nie urodzi, psikusa nam dzidzia nie zrobi. Wyniki badań dobre, badania ok, wszystko w normie. Dzieciak niby waży 1310g, lekarka twierdzi ze w normie. To 29 tydzien i 5 dzień. Wg pomiarów termin porodu przesunął się troszkę, z 12 sierpnia na 19 sierpnia. Ale zobaczymy jak to będzie. Swoją drogą czuję się całkiem dobrze. Choć dzisiaj się dowiedziałam, że męża prawdopodobnie nie będzie przy porodzie w kraju. Delegacja z firmy, a raczej kontrakt 3 miesięczny w Walii. Ma jechać w pierwszej turze, z 4 innymi chłopakami. Dostał już papiery, w przyszłym tygodniu jakieś tam szkolenie ma i potem czekać tylko na termin wyjazdu. Może jechać za tydzień, za dwa, ale może też za miesiąc czy za dwa. Zobaczymy jak to będzie. Ale dobrze, bo pieniążki te które tam zarobi ratują nas bardzo, będa zwłaszcza pomocne w spłacie kredytu. No nic, buziaki i do pogadania niebawem jak mnie odblokują"
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:01   #3761
aniaa22
Zakorzenienie

basienka ciesze sie ze po wizycie ok i malutka zdrowa fajnie ze wracasz wreszcie do nas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 20:05   #3762
wiolek1
Zadomowienie

niezawsze super te rzeczy z MAM zresztą wszytsko tam mają fajne

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Tak czy siak więcej niz dzis dostałam
no to nie wiem już czemu mi tak pani powiedziała jak dzwoniłam do zusu spytać dlaczego dostaje jeszcze mniej niż normalnie

Cytat:
Heh..Całą ciążę apetyt miałam przeciętny, ale od kilku dni jem non stop... :P
a mi od kilku dni niedobrze i bardzo mało jem a dzisiaj to już całkiem ;/

Siala

lazurowa super zakupki zwłaszcza te pierwsze bodziaki słodkie

vette ja mam to samo łóżeczko ale ty super tanie je kupiłaś !!!! ja za swoje z materacem i przesyłką dałam na all jakoś 290 z czego wiem, że materac 60 kosztuje wiec super cena

dzidzia ja skarpetki mam 0-3 miesiące a czapeczki to nie wiem bo poodcinałam metki a kupowałam poprostu najmniejsze w sklepie więc nie pomoge

kurcze na moich 2 kocykach pisze prać w 30 stopniach i nie wirowac myślicie ze coś sie stanie jak nastawie wirowanie na 700 obrotów ? na taki program typu pranie ręczne ? bo jednak pralka lepiej wypierze niz jakbym ręcznie

ola_k11 mi migdały pomagają

ale mi maleńki szaleje w brzuchu pierwszy raz dosłownie,zawsze taki spokojny wypnie się 2-3 razy a teraz od 5 minut lata
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:14   #3763
ola_k11
Zadomowienie

Własnie się pokłóciłam z mamą
O pranie i burzę... bo po co tyle prałam jak taka pogoda! Że teraz rok i pięć niedziel to będzie schło. Tyle, że jak prałam, to świeciło słoneczko i był upalny dzień...
No i zabrałam wieszak z praniem do swojej sypialni, coby Jej nie przeszkadzał, zamknęłam się i popłakałam
Stary 2010-06-02, 20:22   #3764
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
czy ma ktoras z Was zylaki na wargach sromowych? mi zrobil sie jeden podczas ciazy... jakos ze 2 albo 3 mies temu i wtedy mi jakos strasznie nie dokuczal i zapomnialam o nim, a dzis jakos strasznie mnie meczy tak tepy bol... jakby jakies nowe sie robily...
ja mam tego podlego zylaka z tym ze nie na wargach tylko na przedniej scianie pochwy i wredota lekko wylazi na zewnatrz no ale mnie nie boli, odkrylam przypadkiem. lekarz powiedzial ze moze podczas wspolzycia przeszkadzac ale mnie to nie dotyczy hehe. ma zniknac po ciazy... sie okaze

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
cześc dziewczyny;
tak Was czytam i zaczynam sie martwić... mój dzidek wcale mnie nie kopie, moze czasem , ale wcale nie mocno. raczej sie przesuwa, przeciaga, wypina. juz samam nie wiem, tydziehn temu na wizycie lekarz mowil że wsio ok. ale jednak, sama sie zastanawiam, czy moze powinnam go czuc mocniej?
nie ma sie czym martwic moja niunia tez wkroczyla jakis czas temu w etap przekrecania sie, wiercenia, wypinania. kopniaki zdarzaja sie bardzooooo rzadko.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:23   #3765
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja mam to samo łóżeczko ale ty super tanie je kupiłaś !!!! ja za swoje z materacem i przesyłką dałam na all jakoś 290 z czego wiem, że materac 60 kosztuje wiec super cena
Tu moze zaoszczedzilam ale kupilam wypasny materac: 13,5 cm kokos-pianka-kokos za stoooowe

Cytat:
No i zabrałam wieszak z praniem do swojej sypialni, coby Jej nie przeszkadzał, zamknęłam się i popłakałam
Nie placz tylko
vette jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 20:25   #3766
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem dziewczyny, że te skarpecioszki i czapeczki to głupie pytanie, ale wy się zaraz rozpakujecie i nie takie rzeczy Wam w głowach będą, a ja nie mam pojęcia
Maja rozmiar, jest taka duza roznica, ze szok na czapeczkach jest napisane 56, 62 normalnie jak na ubrankach a jesli chodzi o skarpetki to chyba nawet jak wiejsze beda to sie nic nie stanie.
Cytat:
Dla mnie kefir jest najlepszy kiedys migdaly pomagaly.

Ja tez za Paulina jestem mimo, ze wprzyjaciel wesolego diabla tanczy najlepiej ze wszystkich i juz.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:26   #3767
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Zobaczcie co ciekawego znalazłam, od razu psychicznie lżej wiedząc że taka istotka przeżyła mogę rodzić choćby dziś

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...732?source=rss
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:35   #3768
niezawsze
Zakorzenienie

Piore kocyki, rozek tez upralam

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:37   #3769
farminka
Wtajemniczenie

jusdan o rety aż się wierzyć nie chce.Niestety to przypadek jeden na miliony i nie wiem czy możliwe żeby to dziecko było w pełni zdrowe i sprawne w przyszłości... Ciarki mnie przeszły jak zobaczyłam te stópki...

A mnie nie było,bo nareszcie robiliśmy pamiątkowe zdjęcia brzuszka Próbka jest na nk.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 20:38   #3770
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Zobaczcie co ciekawego znalazłam, od razu psychicznie lżej wiedząc że taka istotka przeżyła mogę rodzić choćby dziś

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...732?source=rss
a tu taki maluch z Polski
http://www.wczesniak.pl/04_poznajlosy-ak.html
Stary 2010-06-02, 20:40   #3771
ola_k11
Zadomowienie

Zrobiłam sobie koktajl truskawkowy, bo nie mam kefiru ani migdałów
Stary 2010-06-02, 20:46   #3772
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
jusdan o rety aż się wierzyć nie chce.Niestety to przypadek jeden na miliony i nie wiem czy możliwe żeby to dziecko było w pełni zdrowe i sprawne w przyszłości... Ciarki mnie przeszły jak zobaczyłam te stópki...

A mnie nie było,bo nareszcie robiliśmy pamiątkowe zdjęcia brzuszka Próbka jest na nk.
ale ty masz malutki ten brzus. i kto by pomyslal ze lada dzien mozesz rodzic

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

matko jak rusinowa strasznie wyglada
Stary 2010-06-02, 20:49   #3773
Basia84
Rozeznanie

farminko wlasnie widzialam zdjecia na nk rzeczywiscie masz malutki brzusio. przytylas wogole cos? ja przy Tobie to mam balona
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:49   #3774
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

matko jak rusinowa strasznie wyglada
Chyba jej się trochę przytyło. Zbyt obcisłe to wszystko moim zdaniem.
Stary 2010-06-02, 20:51   #3775
farminka
Wtajemniczenie

ania sama bym nie pomyślała Może gdybym miała wielkie brzuszysko to bardziej by to do mnie docierało

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Basia przytyłam 8 kg
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:53   #3776
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
migdaly albo imbir...basienka w probowala zimnego mleka

Cytat:
Ja będę prała.
ja tez, i reczniki, rożek i wszystko

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dokladnie tak. 5 minut po obiedzie mysle co by tu zjesc. co chwile jakis batonik, cukierek, owoc, kanapka... i tak caly dzien
ja tez i takim cudem mamy juz 7 kg na plusie...odkad wiem ze moge jesc slodkie i cukier nie skacze znow sobie pozwalam

i sie nie umowilam, mamy termin spotkania pod 30 czerwca, i wtedy bedziemy gadac kiedy cc bedzie bo to nie tak jak w pl, kupa paierow nas czeka i wogole :/ a tak juz chcialam wiedziec ile nas jeszcze czeka
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:53   #3777
Basia84
Rozeznanie

farminka tylko 8kg? ale ci dobrze pewnie wszystko zostawisz w szpitalu ja juz mam 12 na plusie
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:55   #3778
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dzien Dobry

Jesli nie masz wiecej niz 10 w ciagu dnia to jest ok.
Mi gin kazal dzwonic do siebie na kom albo jechac do szpitala gdybym miala wiecej. Ostatnio mam 2/3 razy dziennie plus wszystkie przeciagniecia i zmiany pozycji malenstwa, ktore bardzo podobnie odczuwam .
wlasnie czasem chyba skurcz a czasem mlody sie przeciagnie, ale kregoslup nie boli wiec mysle ze narazie ok

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
rozpieszczanie dzieci zwłaszcza przez rodziców, siostra mojego M tak ma ma 17 lat jest młodsza o 13 lat od M i jest oczkiem w głowie rodziców, tata jeszcze powie nie chociaz rzadko ale matka zawsze jej popuszcza, np. na 17 urodziny które miała w niedziele (zaznaczam, ze 17 nie osiemnaste) zażyczyła sobie laptopa za 3000zł i co i oczywi.ście dostała, my z M oczywiście wyraziliśmy zdanie na ten temat, ale doszliśmy do wniosku, ze to nie ma sensu bo to nic nie da, ale gdyby tego było mało chciała inetrnet bezprzewodowy i trzeba było kupić router za 200zł antywirus 150 i jakaś wypasiona myszka za 100zł i jakies tam jeszcze kabeli wsumie wyszło 3500, a od poniedziałku
skrocilam ten cytat , ale generalnie masakra jakas co rodzice robia z dziecmi

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Szwagierka nie dała sobnie powiedziec ze juz rodzi i szwagier ja sila z domu wyciagal ,ale ja bardzo bolalo ale ona sobie wyobrazala ze to jakis niezmieski bol chyba bedzie a nawet polozna sie dziwila ze to wytrzymala i ze musi miec wysoki prog bolu bo na porodowke zajechala z 8 cm rozwarciem ,ale tak jak mowie to byly regularne skurcze i trwały od kilku godzin nasilajac się jak szwagier wrzasnal na nia ze juz bardziej regularne byc nie moga to ja przekonal ... po godzinie od wejscia na porodówke maly byl na swiecie.
hehe to niezla, pewnie sie bala tak panicznie rodzic ze wolala zeby to jeszcze nie teraz

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:56   #3779
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
kup kup! ja sobie jeszcze pojem ale Ty juz na wylocie a potem to juz tylko dietka chyba czeresni nie mozna karmiąc niestety..
jak dzidzi pozwoli to mozna,ja i kapuste kiszoną jadłam a tylko jejek,pomidorow i orzechow nie moglam
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:58   #3780
itakasia
Zakorzenienie

lazurowa
piekne zakupu
vette
dzis wlasnie przyszlo lozeczko, dokladnie to samo tylko z misiem i szuflada
farminka
nie mam cie na nk ale juz sobie wyobrazam jaka jestes zgrabna

mam ogromna ochote na snikersa, czy tylko ja mam nocnego gloda?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości