![]() |
#3751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Ja już tam wolę jak mi rano dłużej pośpi a w dzień ciut krócej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do imion to u nas sytuacja jest troche inna i wiemy, ze ewentualny nastepny potomek nie bedzie mial typowo polskiego imienia.... Ale o tym jeszcze nie mysle.... a jesli chodzi o drzemki to Oli juz chyba od lata nie sypia w dzien regularnie (czasem padnie w samochodzie) ... i jak idzie do przedszkola to smieje sie z innych dzieci, ze one spia (przyprowadzam go jak inne dzieci wlasnie sie budza) ....
![]() |
#3753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() E tam za dobrze..... za dobrze nigdy nie jest ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Zakorzenienie
|
Iga opowiedziała mi o .. puzonie
![]() ![]() z opowieście wynika,że jakiś pan grał w przedszkolu. nie wiem czy to prawda czy tylko jakaś opowieść z rymiki,ale na początku nie bardzo wierzyłam dziecku. pytam się więc podejrzliwie jak gra się na puzonie,a ona przyłożyła rękę do buzi jakby w nią dmuchała. a jak się cieszyła,że sobie przypomniała to słowo nagle, przyleciała do mnie "mamusiu to był puzon. puzon to był!" ![]() no i jak tu przedszkola nie cenić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to chodzi spac kolo 20 i wstaje jak go obudze do zlobka po 7:40. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
jutro do zlobka, zadna choroba na szczescie sie nie wyklula. dzis bylismy na kontroli u alergologa i babka w szoku, ze od maja byl w zlobku i tylko raz w grudniu lekko chorowal, i ze nie mial zapalenia zadnego itp... (odpukac) takze jest efekt leczenia i kontynuujemy go, a jesienia zrobimy testy skorne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Zakorzenienie
|
a mi Karolek dziś spał całe 4 godziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() we wtorek biopsja ![]() ![]() za to u orto wieści rewelacyjne, bo przed wakacjami mi zdejmie aparat ![]() ![]() w robocie dowalili mi rekrutację i cały czwartek mam zapitolony rozmowami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Zakorzenienie
|
werstusia co wykazało USG?
![]()
#3759 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, Wersta - co tam na usg? my tu kciuki zaciskałyśmy i się marwiłyśmy...
Jowiszowa - nie drażnij tym przedszkolem ![]() ![]() Kasia ![]() ![]() dobrze, że meteorytki jednak ocalały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() p.s. nie chcę drażnić Kasiulki, ale mój śpioszek pada wieczorem ok. 19.30, budzę ją zawsze po 6-tej rano, bo nigdy sama się nie obudziła jeszcze odkąd chodzę do pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Zakorzenienie
|
Maluśna
![]() ![]() Werstunia dopsz, że jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3761 |
Zakorzenienie
|
no, Iga już w łóżku. wolne
![]() biopsja nie boli, ja miałam tarczycy ![]() rrrrrrrrrayny jaki mi się sprzedawca trafił. chcę kupić,a ten sprawdza maila raz dziennie, niby mówi,że wystawi ponownie a aukcji nie ma od 9 rano. napisałam,że daję mu czas do wieczora ![]() edit. ale ten maluszek za ścianą wyje. i w dzień często i zawsze wieczorem. już naprawdę zapomniałam jak to jest. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-03-01 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
Malusna, w ogrodzie doczytalam o Zosinkowej mamie
![]() ![]() ![]()
#3763 |
Wtajemniczenie
|
Gino ciagle spi w dzien 2 godziny i wieczorem idzie spac miedzy 20.00 a 20.30, ale chyba mu zaczne te dzienna dzrzemke likwidowac, bo wieczorem coraz bardziej marudzi zeby isc spac, powiedzialabym, ze nawet cyrki odstawia.... a ja nie chce, zeby wieczorem kladl sie spac pozniej, bo wieczor chce miec dla siebie.
Dobrze, ze Jimmy zasypia o 19.00 i spi cala noc. Zla strona tego wszytskiego : pobodka codziennie o 6.30..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Zakorzenienie
|
już jestem, naisałam w ogródku
![]() ale mnie zęby bolą ![]() ![]() ![]() ![]() idę na martini, za te stresy mi się należy. podwójne ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Sofija wstaje ok. 7. drzemka ok. 13tej (zazwyczaj 2 godz.) i do kąpieli idą po 19tej. ale był okres kiedy drzemek już nie miała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Zakorzenienie
|
Wersta super,że aparat tak szybko ci zdejmie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Zakorzenienie
|
kurde, poplakalam sie ze smiechu
![]() http://www.youtube.com/watch?v=RP4ab...embedded#at=65
#3768 |
Zakorzenienie
|
o masakra
zrobiłam remanent w szafach, nie mam okrycia żadnego wiosennego , takiego wizytowego wszystko będzie za wąskie jak mi brzuchol więcej wybuli ![]() ![]() szkoda że nie mam na stanie żadnego płaszczyka grzybka, to sprawdziłby mi sie własnie teraz przy pączkujących gabarytach ![]() z Mikim jak byłam w ciaży, to nie potrzebowałam bo leżakowałam , a potem chyba jakoś tak ciepło szybko sie zrobiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze wszystkie fuksiary śpią?
![]() Mnie dziś już córka nie dała pospać ![]() Co do drzemek to jestem w szoku jak czytam po ile śpią Wasze dzieciaki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na szczęście wieczorem od 19.30 mam już zwykle wolne do rana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3770 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj dobilismy do 7 mej - luksus
![]() Ze spaniem roznie bywa, sa plusy i minusy. Moj ostatnio powrocil do drzemek w ciagu dnia a wieczorem spi zwykle kolo 21tej (jak na niego to i tak wczesnie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
Zakorzenienie
|
hello
kto śpi to śpi Miki pasuje jak ulał do swej narzeczonej pobudka o 6,15 , kto to widział, żebym musiała się tak wcześnie z łóżka zwlekać,szczególnie że mi się przecież choruje ![]() ale Miki raczej z drzemkujących dzieciaków wczoraj usnęlismy na drzemkę o 16,30, trochę nie w sosie mi ta pora, ale co poradzic jak padal z nóg no i ja też ale spać i tak poszedł normalnie tj koło 22 ![]() jak jesteśmy gdzies na wyjeździe to wiadomo z drzemki nici, dopiero w samochodzie trochę sie przekima i albo jest w domu od razu taki do łózka, albo sie rozbudzi i dalej się bawić ![]() ale piękne słoneczko i dzisiaj ![]() a muszę Wam powiedzieć że wczoraj rozpoczęłam sezon suszenia prania na balkonie ![]() super mi podeschło wszystko , no i pościel taka wywietrzona i pachnąc ciepłym słońcem dziś pewnie powtórka będzie bo po co mają sie roztocza w poduszkach kocić ![]() Miki zasunął kasztana do nocnego pampersa, wiec luz teraz już mogłam mu na spokojnie majtki przywdziać, ale koszmarnie on nie poczuwa sie nadal do obowiązku sikania do sedesu ![]() czasem jak ma parcie na coś to szybko biegniemy, żeby tylko mógł dopiąć swojego celu (bajeczka, guma rozpuszczalna, lody) ostatnio tż miał zaszczyt prać okasztanione majtasy Mikiego, ![]() ![]() no nic idę popatrzeć co w ofertach bliskich nam marketów na ten tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Zakorzenienie
|
My o 7:40 na nogach
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Babka w aptece mówiła, że tran tak super działa na układ nerwowy jak dzieci takie bardziej pobudliwe, taaaaaaaaaaaaa u nas odkąd go zaczęłam podawać jest jeszcze gorzej, tzn. nie wiąże tego faktu z tranem, tylko tak mi się przypomniało jak babeczka polecała mi go w aptece ![]()
#3773 |
Zakorzenienie
|
Anka, my tez meczymy sie z odpieluchowaniem.
Caly weekend biegal na majtkach, ale do sedesu udalo sie chyba raz zrobic ![]() ![]() A Tzet zmywal kasztana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3774 |
Zakorzenienie
|
No to mi ulżyło, że nie tylko ja muszę się przestawiać z bycia sową na bycie skowronkiem
![]() ![]() U nas z nocnikowaniem bez zmian. W dzień każde siku ląduje do nocnika, gorzej z grubszą sprawą, bo raz wszystko spoko na nocnik, a czasem mi się córa kamufluje w swoim pokoju za zamkniętymi drzwiami i znajduję potem niespodziankę w jej majtkach ![]() ![]() Ach... wczoraj sobie zrobiłam generalne porządki w łazience ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze ona nie potrafi się wyciszyc? Takie dzieci jeszcze lubią rytuały, wystarczy ja do czegos przyzwyczaic. Widac, ze obie sie meczycie ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Dzien dobry! Piekny dzień za oknem, aż miło popatrzeć ![]() No i nawet te -6 tak mi nie przeszkadzalo z rana ![]()
![]() |
#3776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziec w zlobku, uff... niech sie tam wybiega i wybawi! co do spania, to ja jak mlody jest w domu to ostatnio klade sie kolo niego i idziemy spac. wczoraj usypianie trwalo 1godz ![]() ![]() no ale to nie sposob dla calej reszty. ja poprostu wykorzystuje ten czas zeby samej odpoczac, bo tak to ciezko mi w ciagu dnia znalezc na to czas. u B ciezko zmusic go do spania, on sobie lezy, spiewa, gada, bawi sie, czyta bajki, gada z pluszakami itd...wszystko robi by tylko nie spac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Zakorzenienie
|
U mnie od kilku dni swieci mocne slonce, ze jak przywali prosto w termometr to i +20 widac
![]() Takuśna jak tam kłykć? ![]()
#3778 |
Zakorzenienie
|
Wiki tez nie spi w dzien od wakacji. I powiem Ci Kasiulka ze bardzo podobne te nasze panny. Ty musisz ja usypiac tylko na spacerze, ja na sile usypialam w domu a potem szalala do nocy i znow usypianie z placzem. Postanowilam odpuscic drzemki i teraz mi pada bez jęknięcia o 19. W koncu koniec traumy z zasypianiem
![]() W szoku jestem ze niektore dzieciaki jeszcze tyle spią, rozumiem te budzone rano a Wiki ostatnio tez wczesnie wstaje, tak o 7 wiec spi na dobe 11-12 godzin
#3779 |
Zakorzenienie
|
Hello!
Wstaliśmy o 8 ![]() My już poskładaliśmy dzisiaj wnioski do przedszkola, muszę donieść tylko zaświadczenie od lekarza ![]() Choć przyznam że mam obawy co do posilków w przedszkolu:/ Bo to że kurczaka nie może jeść, to mam nadzieję zapamiętają, ale on nie może zup na drobiu, na kostkach drobiowych itp :/ Pozatym jak teraz wyzdrowieje to idziemy robić testy więc wyjdzie kolejny szereg zakazanych rzeczy :/ kiszka. Najwyżej nei będzie jadł w przedszkolu. Ja mam czwartek piątek urlop ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Zakorzenienie
|
Raaaaaany Takuśna, ależ Ci zazdroszczę tego Z. i to jeszcze w taką pogodę
![]() Chcę gdzieś jechać ![]() Jowiszowa, podaj proszę (po raz kolejny już chyba ![]() ![]() Naszło mnie na zmianę koloru. TŻtowi się marzą czarne ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Cestia Czas edycji: 2011-03-02 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.