Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-27, 19:47   #3751
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
cytrynko to fajnie, że taki klocuś się robi z synka i jednak zostanie Karolem
No, ja też się cieszę, już się przyzwyczaiłam do perspektywy, że będę jedyną kobietą w domu.

Dziewczyny czy ten czop śluzowy to "odchodzi" jednorazowo, czy może jakoś "na raty"?? Bo ja od wczoraj mam b. dużo śluzu takiego...jutro idę do ginka, ale ciekawi mnie, czy to już to...bo czytałam, że pod koniec ciąży jest więcej wydzielin w pochwie, żeby był większy poślizg.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 19:55   #3752
Jelly37
BAN stały

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
No, ja też się cieszę, już się przyzwyczaiłam do perspektywy, że będę jedyną kobietą w domu.

Dziewczyny czy ten czop śluzowy to "odchodzi" jednorazowo, czy może jakoś "na raty"?? Bo ja od wczoraj mam b. dużo śluzu takiego...jutro idę do ginka, ale ciekawi mnie, czy to już to...bo czytałam, że pod koniec ciąży jest więcej wydzielin w pochwie, żeby był większy poślizg.
Wydaje mi się,że jednorazowo-przynajmniej ja tak zawsze miałam,moje znajome tez.
Po prostu taki czopek ze śluzu.

I tak,zwiększa sie ilość wydzielin w pochwie,i ponoć dlatego niektóre kobiety nie zauważają wycieku wód płodowych(jedna moja znajoma tak miała,choć ja nie wiem,jak to można pomylić,ale dobra...)

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-27 o 19:57
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 19:59   #3753
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
a mi nikt nawet nie współczuje i nie podnosi na duchu z powodu zeba i bólu głowy a boli mnie od piątku i lekarstwo mi do połowy wypadło

Makeupistko może udaj się do lekarza jednak. Bo pod koniec ciazy niedoleczone przeziębienia są bardzo groźne!!

Mysiopez wymyslilas coś na bol pleców??? Ja nie mogę leżeć, siedzieć, stać...

chyba już wszystkie mamy dość co...?

U mnie 36 t
Cytat:

ja ostatnio zauwazyłam, że mam taką wodnistą wydzielinę.. jakbym popuszczała, ale ona nie pachnie...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 19:59   #3754
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam łóżeczko dość dawno,mąż je od razu złożył-mówię Ci,taki był wtedy dumny
mój to był zły o tę kołyskę, bo on sam musi kupic łóżeczko, jak stwierdził, tata kupuje łóżeczko dla swojego dziecka nikt inny, ale mu wytłumaczyłam, że teraz i tak nie miałby czasu i że kupi niedługo na spokojnie...on to w ogóle miał zamiar sam zrobic łóżeczko, ja nie mam pojęcia jak przecież stolarzem nie jest

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość
Teraz już jest wszystko w porządku ,ale naprawdę nie zapomnę tych słów..;/.
oj

Cytat:
Bo ja od wczoraj mam b. dużo śluzu takiego...jutro idę do ginka, ale ciekawi mnie, czy to już to...bo czytałam, że pod koniec ciąży jest więcej wydzielin w pochwie, żeby był większy poślizg.
Jezu już?? nie stresuj mnie!
Stary 2010-12-27, 20:03   #3755
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ja ostatnio zauwazyłam, że mam taką wodnistą wydzielinę.. jakbym popuszczała, ale ona nie pachnie...
o toto. Ja tak mam od dwóch tygodni co najmniej... No ale skoro to nie wody to się nie martwię

Ja kupowałam pościel 100x135.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 20:04   #3756
Jelly37
BAN stały

[QUOTE=kma1982;24012236]mój to był zły o tę kołyskę, bo on sam musi kupic łóżeczko, jak stwierdził, tata kupuje łóżeczko dla swojego dziecka nikt inny, ale mu wytłumaczyłam, że teraz i tak nie miałby czasu i że kupi niedługo na spokojnie...on to w ogóle miał zamiar sam zrobic łóżeczko, ja nie mam pojęcia jak przecież stolarzem nie jest

No co,chciał się poczuć jak prawdziwy tata
Mój mąż mi powiedział kiedyś,że mężczyzna czuje się ojcem wtedy,gdy składa dziecięce łóżeczko

A co do tego zrobienia łóżeczka-no,tez jestem ciekawa,jak chciałby je zrobić
Stary 2010-12-27, 20:04   #3757
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
No to super, że nic groźnego!
Ja kupiłam szklane butelki Dr Brown's. Jakoś nie potrafię się przekonać do plastikowych...
ja tez, z tym zie sie zdecydowalam na born free

Cytat:

jak z wszsytkim u kazdej moze byc inaczej

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 20:12   #3758
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
mam to samo..........więc to chyba normalne

cytrynko niektórym na raty leci czop innym od razu cały

hehe co do łóżeczka to mój dziadek był stróżem przez ponad 20 lat w stolarni i mimo, że nie ma takiego fachu potrafił mi zrobić wypasione mebelki dla lalki barbie i wiele innych ciekawych rzeczy. Tak więc sądzę, że dziecięce łóżeczko byłoby pikusiem.

A odnośnie łóżeczka, to wczoraj uświadamiałam męża do czego służą wyjmowane szczebelki......
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 20:17   #3759
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
mam to samo..........więc to chyba normalne

cytrynko niektórym na raty leci czop innym od razu cały

hehe co do łóżeczka to mój dziadek był stróżem przez ponad 20 lat w stolarni i mimo, że nie ma takiego fachu potrafił mi zrobić wypasione mebelki dla lalki barbie i wiele innych ciekawych rzeczy. Tak więc sądzę, że dziecięce łóżeczko byłoby pikusiem.

A odnośnie łóżeczka, to wczoraj uświadamiałam męża do czego służą wyjmowane szczebelki......
No wiesz,nie miał takiego fachu,ale na pewno coś tam podpatrzył
A to ze szczebelkami-miażdży po prostu
Stary 2010-12-27, 20:19   #3760
mysiopez
Zadomowienie

dostałam skurczy przepowiadających. są niebolesne. a mały po każdym napięciu brzucha wariuje, jakby mu się krzywda działa... plus ból krocza.. byle do stycznia!

Stary 2010-12-27, 20:23   #3761
Jelly37
BAN stały

Cytat:
dostałam skurczy przepowiadających. są niebolesne. a mały po każdym napięciu brzucha wariuje, jakby mu się krzywda działa... plus ból krocza.. byle do stycznia!
No,to trzymam kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 20:26   #3762
cytrynka3002
Zadomowienie

Dzięki, tak myślałam, że pod koniec ciąży tak musi być...a taką wodnistą to też mam już ze 3 tygodnie, ale według lekarza to normalne...

Co do skurczy to u mnie z każdym dniem się nasilają, ale to też norma. Jak się brzuch napina to strasznie głupie uczucie jest...no magnezu biorę już dawkę max., także widać tak już musi być na tym etapie.
Ból pleców - już zapomniałam, jak to jest, jak nie bolą.
A co do krocza, to ja np. mam wrażenie, że mi pochwa dosłownie napuchła, jak chodzę to takie głupie uczucie mam .

Miłego wieczorku, ja mykam lulać, bo rano pobudka!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-27 o 20:28
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 20:31   #3763
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

wiecie co, zaczyna dokuczać mi ta blizna po oparzeniu strasznie piecze i boli, tak jakby nie chciała już się rozciągnąć. Hmmmmm, muszę na wizycie u ginekologa koniecznie o tym powiedzieć.
Stary 2010-12-27, 20:38   #3764
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
chyba musze przełożyć zakupy wyprawkowe na niewiem kiedy dostalismy odp. n pismo o rozłożenie tych 3tysiaków za prąd na raty... do jutro mam wpłacić połowe a drugą połowe do 28 stycznia a do 5 stycznia jeszcze 450zł normalnej opłaty za prąd... jakbyśmy co tydzien wyplate dostawali nie mam na nic ochoty... a kasa na wyprawke idzie na prąd się nacieszyłam...

jelly gratuluje zostania młodą babcia (z pobudek czysto egoistycznych też bym tak chciała)

chantalle, achaia przesłodkie te wasze kruszynki

ide zjeść coś słodkiego...
Chciałam ci napisać żebyś wysłała Do nich maila i oficjalne pismo o inne rozłożenie na raty, my mieliśmy identyczna systuacje- nie dość ze mieliśmy 2900 dopłaty to rata miesięczna w kwocie 450 zł, tak jak u was okazało die ze ten koleś co sprawdza wpisał sobie jakiś inny pomiar czy zle coś oni policzyli, bo mąż wszystko dokładnie posprawdzal i my w dodatku mamy prąd budowlany i napisał pismo z prośba o rozłożenie na raty tej kwoty 3000 i ponownego wyliczenia rat miesięcznych napisał ze zima nas zaskoczyła i nie namy teraz tyle pieniędzy żeby zapłacić itp itd i odeslali pismo w którym rozlozyli nam na trzy raty po 900-pare zł i wyliczyli nowe raty za prąd na poziomie ok 250 zł. Wszystko tak jak mąż chciał i zawarł w tym piśmie wiec napiszcie do nich. Jak chcesz to ci wyśle na prv go mąż im napisał- jsli ma tego maila jeszcze.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 20:43   #3765
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

gosiaczku jak się teraz czujesz??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 20:44   #3766
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do skurczy to u mnie z każdym dniem się nasilają, ale to też norma. Jak się brzuch napina to strasznie głupie uczucie jest...no magnezu biorę już dawkę max., także widać tak już musi być na tym etapie.
Ból pleców - już zapomniałam, jak to jest, jak nie bolą.
A co do krocza, to ja np. mam wrażenie, że mi pochwa dosłownie napuchła, jak chodzę to takie głupie uczucie mam .

Miłego wieczorku, ja mykam lulać, bo rano pobudka!
ja też tak mam-ciągle napięty brzuch, łykam max magnezu, straszne bóle kręgosłupa i ból w kroczu...
Stary 2010-12-27, 20:55   #3767
mysiopez
Zadomowienie

własnie wyszłam spod prysznica.. na dole wygląda strasznie. Wszystko spuchnięte. Mój mąż mówi, że jest zdecydowana róznica między dziś a dwa dni wcześniej. masakra

Stary 2010-12-27, 21:09   #3768
Jelly37
BAN stały

Kurczę,Mysiopez,Twój dzidzius chyba przygotowuje sie do wyjścia...
Stary 2010-12-27, 21:10   #3769
gosiaczek071
Zakorzenienie

Lilijko dziękuje, niezbyt dobrze. Plecy napierniczaja przeokrutnie! Teraz Leże bo core usypialam wiec nawet tak nie czuje tego bólu, i pipke tez mam napuchnieta- to chyba normalne... Puchna mi tez stopy, kostki i ręce

Głowa boli cały czas, wiecie jakie yo frustrujące uczucie jak łeb joli od 4 dni i nic nue można zrobić:/ w fodatku znów mi kawałek leku z zeba wypadł, mogę chodzicc z taka dziura? I chyba mi się ząb jakoś przesunął, mam wrażenie ze jeden za bardzo ucieka drugiego ale może to dziaslo spuchlo...? Chyba muszę się umówić do dentysty i to szybko...

Mi jest trochę przykro bo teście to jakoś sie "nie przejmują" narodzinami wnuka, ani nie przeżywają tego ani nic nue podarowali nawet na Swieta... Byle grzechotki, nic... Teściowa ma swoja wymarzona wnusie, jedna tylko moja Hanie i Kuba jakoś mało ja obchodzi, tzn pyta po wizytach itp itd ale nawet żadnego drobiazgu dla niego nue podarowali, nie spytali czy coś byśmy chcieli czy wszystko mamy... I czasem mi smutno jak czytam ze wasze mamy/ tesciowe dały upominki... I ze bobaski nawet na Swieta prezenty dostały... No trudno. Nie będę się przecież prosić. Moze coś kupi jak młody sie już urodzi...
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 21:11   #3770
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję
Ja też pójdę na spacerek,krótki,ale jednak,tym bardziej,że Gosia wyszła do sklepu
Więc nie będzie mnie pilnowała

Olbko,ja jej tłumaczę,że to nic strasznego,ale wiesz,czego boi się najbardziej?
Nacięcia krocza,i późniejszego szycia.
Jej moze pomoc szkola rodzenia i wybor szpitala, gdzie nie robia naciecia krocza. Niech zobaczy na stronie "rodzic po ludzku" opinie o szpitalach.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 21:17   #3771
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Mysiopez a jak czesto masz skurcze??

Cytrynko czop na bank moze odchodzic ratalnie, odejscie czopa wcale nie oznacza ze bedziesz juz rodzic, bez niego mozesz i 2 tyg chodzic, jak czop z krwia to trzeba skontrolowac czy wszystko OK

posciel mam 135 na 100i jakos nigdy nie przeszkadzalo mi ze za duza

i Coreczka chyba odwrocila sie glowko do dolu , bo czkawke czuje w dole brzucha, a nie jak zwykle w gorze
Stary 2010-12-27, 21:19   #3772
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Jej moze pomoc szkola rodzenia i wybor szpitala, gdzie nie robia naciecia krocza. Niech zobaczy na stronie "rodzic po ludzku" opinie o szpitalach.

Powiedziała,że do szkoły rodzenia nie pójdzie,bo,cytuje''Mamo, kobiety kiedys nie chodziły do szkoły rodzenia,i jakos sobie radziły,więc po co mi to?''
Stwierdziła również,że wystarczy jej moje doświadczenie.
No więc ja staram się jej tłumaczyć,i rozumiem doskonale jej strach-do porodu jeszcze kilka miesięcy,więc może przestanie się stresować?
A co do opinii o szpitalach-dziękuję za info,nawet nie wiedziałam,że jest coś takiego

Gosiaczku,biedna jestes
Wiem,jaki namolny potrafi być ból głowy.
Co do bólu pleców,i opuchnięcia krocza-to normalne(niestety).
Nie przejmuj się,może teściowie dadzą coś maluszkowi po narodzinach
Ale przykre jest to,że nawet nie zapytali,czy czegos nie potrzebujecie...

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-27 o 21:22
Stary 2010-12-27, 21:22   #3773
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę,Mysiopez,Twój dzidzius chyba przygotowuje sie do wyjścia...

zobaczymy jutro, co Pan doktor powie mam KTG i USG.. poprosze, zeby mnie zbadał przy okazji.. nawet się ogoliłam.. ;D
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Lilijko dziękuje, niezbyt dobrze. Plecy napierniczaja przeokrutnie! Tera z Leże bo core usypialam wiec nawet tak nie czuje tego bólu, i pipke tez mam napuchnieta- to chyba normalne...
Głowa boli cały czas, wiecie jakie yo frustrujące uczucie jak łeb joli od 4 dni i nic nue można zrobić:/ w fodatku znów mi kawałek leku z zeba wypadł, mogę chodzicc z taka dziura? I chyba mi się ząb jakoś przesunął, mam wrażenie ze jeden za bardzo ucieka drugiego ale może to dziaslo spuchlo...? Chyba muszę się umówić do dentysty i to szybko...

Mi jest trochę przykro bo teście to jakoś sie "nie przejmują" narodzinami wnuka, ani nie przeżywają tego ani nic nue podarowali nawet na Swieta... Byle grzechotki, nic... Teściowa ma swoja wymarzona wnusie, jedna tylko moja Hanie i Kuba jakoś mało ja obchodzi, tzn pyta po wizytach itp itd ale nawet żadnego drobiazgu dla niego nue podarowali, nie spytali czy coś byśmy chcieli czy wszystko mamy... I czasem mi smutno jak czytam ze wasze mamy/ tesciowe dały upominki... I ze bobaski nawet na Swieta prezenty dostały... No trudno. Nie będę się przecież prosić. Moze coś kupi jak młody sie już urodzi...
Puchna mi tez stopy, kostki i ręce
mi dotychczas puchły stopy. Mój maż mówił, że kosteczki gdzieś zgubiłam.
. dłonie mi nie puchną, bo dalej mogę obrączkę zdjąć. ALe "pipkę" to dziś mam naprawde mega spuchniętą. Już wiem co czują faceci posiadajac jajka...

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
Mysiopez a jak czesto masz skurcze??
one są nieregularne. Nawet nie sprawdzam na zegarku co ilewystępują..

Stary 2010-12-27, 21:27   #3774
Jelly37
BAN stały

Kurde,ja się nie dam rady sama ogolić,więc męża proszę
Tyle,że on już nauczył się operować plastrami z woskiem
Stary 2010-12-27, 21:30   #3775
Jelly37
BAN stały

[QUOTE=mysiopez;24013982]zobaczymy jutro, co Pan doktor powie mam KTG i USG.. poprosze, zeby mnie zbadał przy okazji.. nawet się ogoliłam.. ;D

. dłonie mi nie puchną, bo dalej mogę obrączkę zdjąć. ALe "pipkę" to dziś mam naprawde mega spuchniętą. Już wiem co czują faceci posiadajac jajka...

Dobre
Kochana,zapewniłaś mi dobry humor na resztę wieczoru
Stary 2010-12-27, 21:30   #3776
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:

one są nieregularne. Nawet nie sprawdzam na zegarku co ilewystępują..
to spokojnie powinnas do stycznia wytrzymac, to juz bliziutko, a jutro na wizycie gin napewno cie uspokoi

zreszta ty juz chyba jestes niemalze w terminie

my tez dla dzidziusia nie dostalismy nic, a Kamil od tesciow dostal mikolaja na saniach z 4 czekoladowymi mikolajami co to pobawic tym tez sie nie mozna, tylko jako wystawke robi, niby przymocowalam do san sznurek zeby sobie ciagnal , ale taka zabawa go nie interesuje
Stary 2010-12-27, 21:35   #3777
mysiopez
Zadomowienie

ja też meza prosze, ale dzis mnie pachwiny bolą a my mamy prysznic.. i gdbym miała dać mu się ogolić to już wogóle bym nie mogła chodzić.. on tak dokładnieto robi i z takim lękiem..

Stary 2010-12-27, 21:40   #3778
Jelly37
BAN stały

Cytat:
ja też meza prosze, ale dzis mnie pachwiny bolą a my mamy prysznic.. i gdbym miała dać mu się ogolić to już wogóle bym nie mogła chodzić.. on tak dokładnieto robi i z takim lękiem..
No,to faktycznie przekichane...
Mój się na początku bał-maszynki mu nie dałam do ręki,bo tak mu drżały ręce,że wolałam plastry.
No i powiem Ci,że on robi to lepiej,niz ja...nawet przed ciążą
Zostanie chyba moją osobistą kosmetyczką,a co!
Stary 2010-12-27, 21:41   #3779
mysiopez
Zadomowienie

[QUOTE=Jelly37;24014243]
Cytat:
zobaczymy jutro, co Pan doktor powie mam KTG i USG.. poprosze, zeby mnie zbadał przy okazji.. nawet się ogoliłam.. ;D

Dobre
Kochana,zapewniłaś mi dobry humor na resztę wieczoru
zawsze do usług
Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
to spokojnie powinnas do stycznia wytrzymac, to juz bliziutko, a jutro na wizycie gin napewno cie uspokoi

zreszta ty juz chyba jestes niemalze w terminie

my tez dla dzidziusia nie dostalismy nic, a Kamil od tesciow dostal mikolaja na saniach z 4 czekoladowymi mikolajami co to pobawic tym tez sie nie mozna, tylko jako wystawke robi, niby przymocowalam do san sznurek zeby sobie ciagnal , ale taka zabawa go nie interesuje
ja teoretycznie mam rodzic 25.01.. ale już kilka razy usłyszałam, ze nie donosze to końca.. dla mnie lepiej. Jak mały jest zdrowy..

wczoraj miałam atak paniki, że nie jestem gotowa. Ale wątpie czy za kolejne miesiace bede...

Stary 2010-12-27, 21:43   #3780
Jelly37
BAN stały

Jeśli mały jest zdrowy,i nie ma przeciwskazań do wcześniejszego porodu,to lepiej,jakby się niedługo urodził
Tym bardziej,że końcówka ciąży jest najbardziej męcząca...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości