|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() Dziewczyny czy ten czop śluzowy to "odchodzi" jednorazowo, czy może jakoś "na raty"?? Bo ja od wczoraj mam b. dużo śluzu takiego...jutro idę do ginka, ale ciekawi mnie, czy to już to...bo czytałam, że pod koniec ciąży jest więcej wydzielin w pochwie, żeby był większy poślizg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Po prostu taki czopek ze śluzu. I tak,zwiększa sie ilość wydzielin w pochwie,i ponoć dlatego niektóre kobiety nie zauważają wycieku wód płodowych(jedna moja znajoma tak miała,choć ja nie wiem,jak to można pomylić,ale dobra...) Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-27 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kupowałam pościel 100x135.
![]() |
#3756 |
BAN stały
|
[QUOTE=kma1982;24012236]mój to był zły o tę kołyskę, bo on sam musi kupic łóżeczko, jak stwierdził, tata kupuje łóżeczko dla swojego dziecka nikt inny, ale mu wytłumaczyłam, że teraz i tak nie miałby czasu i że kupi niedługo na spokojnie...on to w ogóle miał zamiar sam zrobic łóżeczko, ja nie mam pojęcia jak
![]() ![]() No co,chciał się poczuć jak prawdziwy tata ![]() Mój mąż mi powiedział kiedyś,że mężczyzna czuje się ojcem wtedy,gdy składa dziecięce łóżeczko ![]() A co do tego zrobienia łóżeczka-no,tez jestem ciekawa,jak chciałby je zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cytrynko niektórym na raty leci czop innym od razu cały hehe co do łóżeczka to mój dziadek był stróżem przez ponad 20 lat w stolarni i mimo, że nie ma takiego fachu potrafił mi zrobić wypasione mebelki dla lalki barbie i wiele innych ciekawych rzeczy. Tak więc sądzę, że dziecięce łóżeczko byłoby pikusiem. A odnośnie łóżeczka, to wczoraj uświadamiałam męża do czego służą wyjmowane szczebelki...... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A to ze szczebelkami-miażdży po prostu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Zadomowienie
|
dostałam skurczy przepowiadających. są niebolesne. a mały po każdym napięciu brzucha wariuje, jakby mu się krzywda działa... plus ból krocza.. byle do stycznia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Zadomowienie
|
Dzięki, tak myślałam, że pod koniec ciąży tak musi być...a taką wodnistą to też mam już ze 3 tygodnie, ale według lekarza to normalne...
Co do skurczy to u mnie z każdym dniem się nasilają, ale to też norma. Jak się brzuch napina to strasznie głupie uczucie jest...no magnezu biorę już dawkę max., także widać tak już musi być na tym etapie. Ból pleców - już zapomniałam, jak to jest, jak nie bolą. A co do krocza, to ja np. mam wrażenie, że mi pochwa dosłownie napuchła, jak chodzę to takie głupie uczucie mam ![]() Miłego wieczorku, ja mykam lulać, bo rano pobudka! Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-27 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
Zakorzenienie
|
wiecie co, zaczyna dokuczać mi ta blizna po oparzeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Zakorzenienie
|
gosiaczku jak się teraz czujesz??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3767 |
Zadomowienie
|
własnie wyszłam spod prysznica.. na dole wygląda strasznie. Wszystko spuchnięte. Mój mąż mówi, że jest zdecydowana róznica między dziś a dwa dni wcześniej. masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
BAN stały
|
Kurczę,Mysiopez,Twój dzidzius chyba przygotowuje sie do wyjścia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Zakorzenienie
|
Lilijko dziękuje, niezbyt dobrze. Plecy napierniczaja przeokrutnie! Teraz Leże bo core usypialam wiec nawet tak nie czuje tego bólu, i pipke tez mam napuchnieta- to chyba normalne... Puchna mi tez stopy, kostki i ręce
Głowa boli cały czas, wiecie jakie yo frustrujące uczucie jak łeb joli od 4 dni i nic nue można zrobić:/ w fodatku znów mi kawałek leku z zeba wypadł, mogę chodzicc z taka dziura? I chyba mi się ząb jakoś przesunął, mam wrażenie ze jeden za bardzo ucieka drugiego ale może to dziaslo spuchlo...? Chyba muszę się umówić do dentysty i to szybko... Mi jest trochę przykro bo teście to jakoś sie "nie przejmują" narodzinami wnuka, ani nie przeżywają tego ani nic nue podarowali nawet na Swieta... Byle grzechotki, nic... Teściowa ma swoja wymarzona wnusie, jedna tylko moja Hanie i Kuba jakoś mało ja obchodzi, tzn pyta po wizytach itp itd ale nawet żadnego drobiazgu dla niego nue podarowali, nie spytali czy coś byśmy chcieli czy wszystko mamy... I czasem mi smutno jak czytam ze wasze mamy/ tesciowe dały upominki... I ze bobaski nawet na Swieta prezenty dostały... No trudno. Nie będę się przecież prosić. Moze coś kupi jak młody sie już urodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#3770 |
Wtajemniczenie
|
Jej moze pomoc szkola rodzenia i wybor szpitala, gdzie nie robia naciecia krocza. Niech zobaczy na stronie "rodzic po ludzku" opinie o szpitalach.
#3771 |
Wtajemniczenie
|
Mysiopez a jak czesto masz skurcze??
Cytrynko czop na bank moze odchodzic ratalnie, odejscie czopa wcale nie oznacza ze bedziesz juz rodzic, bez niego mozesz i 2 tyg chodzic, jak czop z krwia to trzeba skontrolowac czy wszystko OK posciel mam 135 na 100i jakos nigdy nie przeszkadzalo mi ze za duza i Coreczka chyba odwrocila sie glowko do dolu , bo czkawke czuje w dole brzucha, a nie jak zwykle w gorze ![]()
#3772 | |
BAN stały
|
Cytat:
Powiedziała,że do szkoły rodzenia nie pójdzie,bo,cytuje''Mamo, kobiety kiedys nie chodziły do szkoły rodzenia,i jakos sobie radziły,więc po co mi to?'' ![]() Stwierdziła również,że wystarczy jej moje doświadczenie. No więc ja staram się jej tłumaczyć,i rozumiem doskonale jej strach-do porodu jeszcze kilka miesięcy,więc może przestanie się stresować? A co do opinii o szpitalach-dziękuję za info,nawet nie wiedziałam,że jest coś takiego ![]() Gosiaczku,biedna jestes ![]() Wiem,jaki namolny potrafi być ból głowy. Co do bólu pleców,i opuchnięcia krocza-to normalne(niestety ![]() Nie przejmuj się,może teściowie dadzą coś maluszkowi po narodzinach ![]() Ale przykre jest to,że nawet nie zapytali,czy czegos nie potrzebujecie... Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-27 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |
Zadomowienie
|
zobaczymy jutro, co Pan doktor powie ![]() Cytat:
mi dotychczas puchły stopy. Mój maż mówił, że kosteczki gdzieś zgubiłam. . dłonie mi nie puchną, bo dalej mogę obrączkę zdjąć. ALe "pipkę" to dziś mam naprawde mega spuchniętą. Już wiem co czują faceci posiadajac jajka... ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- one są nieregularne. Nawet nie sprawdzam na zegarku co ilewystępują.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3774 |
BAN stały
|
Kurde,ja się nie dam rady sama ogolić,więc męża proszę
![]() Tyle,że on już nauczył się operować plastrami z woskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
BAN stały
|
[QUOTE=mysiopez;24013982]zobaczymy jutro, co Pan doktor powie
![]() Puchna mi tez stopy, kostki i ręce mi dotychczas puchły stopy. Mój maż mówił, że kosteczki gdzieś zgubiłam. . dłonie mi nie puchną, bo dalej mogę obrączkę zdjąć. ALe "pipkę" to dziś mam naprawde mega spuchniętą. Już wiem co czują faceci posiadajac jajka... Dobre ![]() Kochana,zapewniłaś mi dobry humor na resztę wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zreszta ty juz chyba jestes niemalze w terminie my tez dla dzidziusia nie dostalismy nic, a Kamil od tesciow dostal mikolaja na saniach z 4 czekoladowymi mikolajami co to pobawic tym tez sie nie mozna, tylko jako wystawke robi, niby przymocowalam do san sznurek zeby sobie ciagnal , ale taka zabawa go nie interesuje ![]()
![]() |
#3777 |
Zadomowienie
|
ja też meza prosze, ale dzis mnie pachwiny bolą a my mamy prysznic.. i gdbym miała dać mu się ogolić to już wogóle bym nie mogła chodzić.. on tak dokładnieto robi i z takim lękiem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3778 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mój się na początku bał-maszynki mu nie dałam do ręki,bo tak mu drżały ręce,że wolałam plastry. No i powiem Ci,że on robi to lepiej,niz ja...nawet przed ciążą ![]() Zostanie chyba moją osobistą kosmetyczką,a co! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=Jelly37;24014243]
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj miałam atak paniki, że nie jestem gotowa. Ale wątpie czy za kolejne miesiace bede... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
BAN stały
|
Jeśli mały jest zdrowy,i nie ma przeciwskazań do wcześniejszego porodu,to lepiej,jakby się niedługo urodził
![]() Tym bardziej,że końcówka ciąży jest najbardziej męcząca... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.