|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
od 18.30 masz spokój więc wpadaj choc na chwilkę Dzieciaczki jak zwykle boskie. Karinka to taki aniołek z różkami ma takie iskierki w oczach Cytat:
Marzą mi się prawdziwe crocsy ale stanowczo za drogie dla mnie... wolałabym chyba but ze skóry kupić w tej cenie... A w tych prawdziwych noga się nie poci? Bo jak miała podróbkę to od razu mokro w butach było... ![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze- na pewno tak będzie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do zachowania na placyku to chyba by się dogadali ). I tak przeważnie jest trójka chłopców i moja Werka. Ale daje radę Ale moje dziecko rządzi ![]() My niedawno wróciłyśmy do domu (po 13) a wychodziłyśmy z domu o 7.30. Werka na pobraniu krwi nawet nie zapłakala, dość długo to trwało bo słabo jej krew leciała a musiały sporo nabrać bo duzo badań ma zleconych. A ona sbie siedziała i patrzyła jak krewka leci z uśmiechem na twarzy i komentowała ja się oczywiście stresowałam bardziej od niej a mamusia jej dokupiła klej z brokatem którym uwielbia sie bwaić. Mam dzielną córeczkę Chwilę przed nia była starsza dziewczynka, płakała strasznie... Jutro wyniki, trzymajcie kciuki żeby były dobre
|
|
#3752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
dziekuje za mile komentarze zdjec Adrianka i Karinki
ASIULEK mam nadzieje,ze szybko znajdziesz nowa,lepsza praceANECZKA juz Wam niewiele sie zostalo PL MADZIA mam do Ciebie kilka pytan odnosnie biegania.chce zaczac biegac przynajmniej co drugi dzien. wiec prosze o kilka cennych wskazowek dotyczace rozgrzewki itp. nigdy nie biegalam wiec zielona jestem ![]() u nas dzis okropna pogoda,wieje i co chwile pada deszcz wiec nalozylam sobie mazidlo na glowe i zaraz ide sie spa sobie zobic
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka - Kalinka ślicznie wyglada w nowych wloskach.
A Adrianek to taki CheruBinek. Musisz mu zdjęcie w samej pieluszce i z łukiem zrobić. ![]() Asiulek - brawa dla dzielnej Werci. ![]() Dzisiaj pojechałam z Natasza na szczepienie, Ale nic z tego nie wyszło. okazało się ze Natasza ma jakieś zapalenie jamy ustnej.![]() Przyjechałam do domu i wymienilam dziecko coby pojechać z Oliwka do dentysty na kontrolę. Oliwka się zablokowała i nie chciała pokazać zębów. 2 stomatologów ja prosiła a ta nic. Nawet jak ma na imię nie chciała powiedzieć. Po 20 minutach udało się coś tam zobaczyć. Na szczęście wszystkie ząbki są ok.
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie że dzieciaki się dogadują i rozwijają ![]() Cytat:
![]() Własnie chciałam pytać jak Ci w nowym miejscu i co z cv ? Brawa dla Werci Trzymam kciuki za wyniki
|
|
#3755 | |||||
|
Zakorzenienie
|
monka, nie widać tam skłądu ani kremu, ani odzywki, więc nic nie powiem. Przy tym wpisie o odżywce dziewczyna opisuje niktóre składniki, to wyglądają zachęcająco, ale jako że nie widzę reszty składników, to dokładnie nie mogę więcej powiedzieć
libra, już ani dała linka do "prawdziwych" crocsów.Współczuję wycieczki Asia, no właśnie są ponoć super cudowne i się nogi nie pocą-koleżanka moja z pracy śmiga i potwierdza. Ja bym chciała jakieś typu balerinki albo klapki takie z wyglądu "normalne" (na dwa paski), ale cena powala Cytat:
![]() Dla mnie taka cena to za wysoka i właśnie taki problem że do piachu szkoda takich, a "wyjść" nie mamy tak dużo żeby spcjalne byty kupować toś mnie nie pocieszyła z tą gulką moją jeziu, nie strasz, mam nadzieję, że samo przejdzie i wskoczy do środka Cytat:
Cytat:
fajnie, że mały taki towarzyski ![]() Cytat:
, moja to się tak wyrywała, że we 3 ją trzymałyśmy, a darła się niemożebnie. Jeszcze cały dzien płakała, że boli ![]() Cytat:
brawo za zdrowe ząbki
|
|
|
#3756 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzielna Wercia - za wyniki badań będę trzymała kciuki Edzia - na mnie ten persen o dziwo działa (może to efekt placebo - ale wszystko mi jedno póki nie ryczę na samą myśl o operacji ![]() Byliśmy dziś u kardiologa w Centrum Zdrowia Dziecka - powtórzyła to samo, co kardiolog tutejsza: na arytmię jak na razie magnez, leki jak na razie niepotrzebne. Ciśnienie mała ma w normie. Ogólnie trzeba obserwować, ale np Holtera częściej niż raz na rok za bardzo nie ma sensu robić. Ale najważniejsze jest to, że dołączyła do karty Oli zgodę na narkozę, jak również informację o konieczności podania Oli antybiotyku przed operacją. P0P - gratki za zębule Oliwki. Ja z Olą jeszcze nie byłam, wybiorę się po lipcu. Kurde i ja z sobą powinnam iść
|
||
|
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Reszta kawałków też jest cudna ,, uwielbiam jej głos
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/cars-crocs-nowe-ro...227901979.html w tym roku ma gładkie granatowe . A Olka ma takie http://allegro.pl/crocs-100-oryginal...183021765.html ja sobie w tym roku może w końcu kupię , bo jakoś na model nie mogę się zdecydować Nie mam na nic czasu , a to na ćwiczenia pojade , a to dziś u kosmetyczki byłam ryj do ładu doprowadzić , jutro z Szymkiem na kontrole . W pracy sama - a sklepy dwa . Kiedy ja się wyśpię to ja nie wiem
|
|
#3758 |
|
Wtajemniczenie
|
POP dziekuje
pokaz Popiku swoje ksiezniczki.ciekawa jestem jak w nowej fryzurze wyglada Oliwka i jak urosla Nataszka.jakies poltora miesiaca temu czytalam trzy blogi mam wczesniakow,w tym blog mamy trojaczkow.nie zaprzecze,uryczalam sie. wiec powiem Ci,ze masz dwa,zdrowe i wspaniale cudy w domu.pokaz jakies foty ![]() brawa dla Oliwki za zebologa i zdroweczka Nataszce CATRO ja panicznie boje sie szpitali,igiel,zabiegow.. .o operacjach nie pisze...trzymam mocno kciuki za zdroweczko malutkiej i duzo sily Ci zycze.ale Ty sama wiesz,ze musi byc dobrze ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- co sie dzieje z ANAKAZAR.
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Ana pewnie pilnuje swoje zielone dzieci - sezon w pełni
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
No tak ale mogłaby chociaż wpaść się zameldować
![]() Te Oli crocsy piękne, kiedyś je chciałam dla Werki (mam je w ulubionych) ale jako że nie wiedziałam, że one faktycznie takie super, to wydawały mi się za drogie... ale może na dzień dziecka jej zakupię
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Catro-
Aga - wiem ze mam ogromne szczęście jeżeli chodzi o wczesniactwo moich dzieci. Tez często czytam rożne blogi o wczesniakach, dodatkowo w roznych przychodniach spotykam się z mamami i ich dziecmi.
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olka to jeszcze ma SZymka te carsowe . Nie sprzedawałam ich specjalnie w domu w nich gania . Moje dzieciaki oczywiście na gołe nogi w nich śmigają .
|
|
#3763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne są te co pokazaywałaś dla dzieciaków ,gołym okiem widać różnicę nawet przez komputer między takimi zwyklakami a tymi. ja kupiłam kiedyś dla siebie w niemczech nie wiem czy to oryginalne czy nie ale chodzę w nich już 2 lata non stop praktycznie i w domu i na dwór wychodzę jak sucho i są rewelacyjne więc warto dać więcej dla własnego komfortu Cytat:
No to wasz US faktycznie potrafi zaskakiwać ,jeszcze nie słyszłam żeby się coś u niech przez telefon dało załatwić ![]() Cytat:
![]() Ja skarpetki małemu zakładam do sandałów bo zaraz jakiś piasek wpadnie czy kurz i nogi obtarte ,tez mnie jakoś to tam nie razi specjalnie. Co innego klapki kubota i "białe" wyświechtane skarpety drapiące po chodniku ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- słyszałyście o tym noworodku co miał ponad 4 promile bo mamusia zasłabła w monopolowym ,masakra jakaś
|
|||
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
POP zdrowka dla Nataszki
, super ze Oliwka ma zdrowe zabki oby tam zostało LIBRA tak słyszałam , taki wstyd ze nawet tz- towi o tym nie powiedziałam jak oglądaliśmy wiadomości . Szkoda malucha , szmate bym .... ANECZKA tak super koleś bo i emaila napisał z przeprosinami w rozmowie ze mną przepraszał , teraz czekam na nowe biurko , mam nadzieje ze dziś juz bedzie . ASIULEK brawo dla małej , nie ma co dzielna jest mega , moze jak dorośnie bedzie krew oddawać jak tak dzielnie to znosi . Pogoda fana słońce świeci ale czy zimno i jak to jeszcze nie wiem . Tz chłopaków do szkoły zabrał . Chwila ciszy i spokoju ![]() Będę musiała sie wylamac i stwierdzam ze te crocsy mi sie nie podobają i nie podobały moje nigdy nie miały i nie bedą mieć bo pogonie i poszczuje a EVI a dzięki
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-05-16 o 10:12 |
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka piękna pogoda, żyć nie umierać. W taką pogodę chce się żyć!!
Mała właśnie zasypia po 5 godzinach na placyku ja też jestem padnięta i z chęcią bym się walnęla ale chyba wykorzystam sytuacje i walnę się ale na balkon złapać trochę promieni i wyrównać opaleniznę placykową (wiadomo w jakich butach chodzę i jakie ciuchy zakładam ). Obiad się gotuje, posprzątane mam więc mogę się polenić Jak tż wróci z pracy to skocze po wyniki. Mam lekki stresik ![]() monka- mnie też się te buty nie podobają ale dla dorosłych. Nie kupiłabym ich w życiu choćby były przewygodne itp... bleeee... za to te dziecięce już mi się widzą, jeszcze z jakimś fajnym motywem... No i jak mają być wygodne to tym bardziej
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
mi też się nie podobają te crosy , a ceny zwalają z nóg
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulek nie mart się o wyniki, będzie dobrze. Mi crosy to na działce się podobają Ale tak na codzieńDziewczyny posiadające koty(Mrowak ujawnij się)Potrzebuję rady. Za dwa tyg moja kotka będzie do odbioru. Chcę kupić kuwetę taką zabudowaną, żeby dzieciaki z tego piaskownicy nie robiły czy trudno kociaka nauczyć korzystania z takiej kuwety?I drugie pytanie jakie szczepienia muszę zrobić na początek, bo oczywiste będzie odrobaczanie.I jeszcze oświećcie mnie czy jak będę miała kotkę która nie będzie miała kontaktu z innymi kotami, trzeba sterylizować?Coś to innego daje niż antykoncepcja? No i może jaki drapak,nożyczki i miseczki
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
catro mocno trzymam kciuki , wszystko będzie dobrze
nasz jak miał narkozę to ładnie się po niej obudził, ale zaryczany był okropnie , no i chrypę miał , przeniosłam go na łóżko dostał kroplówki i spał do rana( zabieg miał o 9 wieczorem) strasznie bałam się tej narkozy, okropne wspomnienia, całe szczęście wsio poszło gładko ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
odnośnie sterylizacji - nasza jest cały czas w domu i my nawet nie zastanawialiśmy się nad sterylką , ale jak Lilka miała 5-6 miesięcy zaczęła nam szczać po wszystkim dosłownie Drapak mamy taki wielki , leży w piwnicy nożyczki do paznokci mamy profesjonalne tbo te zwykłe nam się nie sprawdziły tylko miażdżyły paznokcie. Najlepiej jak kupisz sobie jakąś książkę o pielęgnacji kotów ja mam i była bardzo przydatna, na necie też masz pełno artykułów itp.
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2013-05-16 o 14:58 |
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i Ciastuś chyba nie lubi zamkniętych miejsc, bo jak mu się tylko klapka za ogonkiem zamykała to natychmiast chciał wyłazić na wierzch=klaustrofobia jak nicCo do drapaka to co kot to obyczaj, my z racji 3 futer mamy duży, ale dla jednego-póki co malucha- kupiłabym jakikolwiek z marketowych drapaków i zobaczysz czy w ogóle ją to zainteresuje zanim wydasz ew. więcej kasy na lepszy. Nożyczki koniecznie specjalne dla kocich pazurów, absolutnie nie zwykłe, ludzkie, bo zmiażdżysz pazurki. Miseczki odradzam plastikowe, bo trudno w czystości utrzymać, polecam szklane, w każdym zoologicznym znajdziesz. No i pokaż kotkę koniecznie.
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Ale duuużo piszecie...
Apropo CROCS'ów to my mamy takie : LINK DO allegro z tym,że różowe nie niebieskie I nie są to chyba podróbki raczej ![]() A co mnie zadziwiło,że na metce była wzmianka,że dziecko musi być pod ciągłym nadzorem rodzica i jeśli chodzi o spacer po mieście czy na plac zabaw (daję przykład tylko) to trzeba dziecko trzymać za rękę... Ogólnie nadzór ciągły jak ma te buty na sobie
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2013-05-16 o 16:55 |
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, robi to obojętnie czy pazury krótkie czy długie. Nic wiecej nam nie niszczy. Mrówcia dobrze ci radzi odnośnie misek, my też mamy szklane, 3 szt dwie są w kuchni na jedzenie i wodę i jedna dodatkowa w łazience stoi na pralce z wodą hehe czasem z kranu jeszcze chlipię wodę
|
|
#3773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/crocs-oryginalne-k...246963845.html http://allegro.pl/crocs-balerinki-sa...243029416.html http://allegro.pl/buty-klapki-damski...246317328.html http://allegro.pl/crocs-patra-w6-roz...249118403.html http://allegro.pl/crocs-carliana-pee...247600089.html http://allegro.pl/crocs-kadee-espres...224219654.html http://allegro.pl/crocs-jayna-w-naut...237247355.html http://allegro.pl/buty-sandaly-crocs...226265783.html a nam przyszły sandałki z all takie firmy wojtyłko i są dokładnie jak na zdjęciu, giętkie, podeszwa skórzana jest taka jakby miękka w środku, zapiętek niby sztywny, ale nie jak w bucie narciarskim tylko jakby sprężysty. Wiadomo, ani to bata ani ecco, ale jestem bardzo zadowolona. Jakby ktoś szukał po taniości przyzwoitych sandałków ja chciałam takie białe, ale ze względu na ciemny piach na całym przedszkolnym placyku wybrałam ciemniejsze takie tez mi się podobały dla chłopaków też mają parę fajnych modeli, niedrogich
|
|
|
#3774 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc laski
LIBRA ja ogladalam te wiadomosci jak mowili otym chlopczyku EVITKA fajne te sandalki ale rozowebardiej mi sie podobaja my mamy kotke roczna. powiem Wam,ze zadnych problemow znia nie ma.nawet kuwety nie mamy w domu bo zalatwia poza domem
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
aga, no właśnie po namowie tż się zdecydowałam dlatego na różowe (i to ciemne, bo jakieś jasne też były)
![]() też czytałam o tym dziecku z 4,5 promila....masakra jakaś. Ładnie przećwiczona babka musiała być, że sama miała 5 promili o do sklepu sobie normalnie szła...
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowaczku dziękuje
Nie bralam z hodowli.nie chce kotka rozmnażać,ani wystaw. To zglosilam się do domów tymczasowych dla kotów o małego kotka. I za 2tyg będę miała jednego z niedoszlych topielcow ,polpersa .No i nie kupuje przyjaciela ![]() Trochę o naroznik się martwię,ale będę pilnowała że wychodząc z domu zamykać gościnny. Padam dzisiaj .ta pogoda mnie wykańczania,pół dnia na placach zabaw .w pełnym sloncu . Mały szczęśliwy ma na każdym placu stado kolegow .Jakie te dzieci rozne
|
|
#3777 |
|
Wtajemniczenie
|
EVITKA
|
#3778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak widzę to mnie telepie Ja noszę bo wygodne ,nie dlatego że mi się podobają poza dom i swoje podwórko w nich się nie wynurzam tym bardziej że czerwone ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogólnie to masakra ,musiała być w jakimś ciągu i drynić od kilku dni co najmniej ,dziecko już napewno ma zafundowane choroby poalkoholowe |
||||
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Libra do mnie na 8piętro kocury nie trafia
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.facebook.com/KubotaKlapeczki?fref=ts Cytat:
![]() Poćwizcyłam i na pysk padam . Z SZymkiem na kontroli dziś byłam , wsio ok . Jutro w końcu po pracy w domu posiedzę , bo ciągle coś było . Dom mi brudem zarośnie , bo nie ma czasu nawet sprzątnąć .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

od 18.30 masz spokój więc wpadaj choc na chwilkę 

Ja sama takie uwielbiam.
Normalnie jak ma się kilkoro dzieci to widać jakie to różne

okazało się ze Natasza ma jakieś zapalenie jamy ustnej.

na metce była wzmianka,że dziecko musi być pod ciągłym nadzorem rodzica i jeśli chodzi o spacer po mieście czy na plac zabaw (daję przykład tylko) to trzeba dziecko trzymać za rękę... Ogólnie nadzór ciągły