|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
U mnie na wydziale na 100% wagami są punkty ECTS
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zadomowienie
|
U mnie na wydziale , żeby móc wziąć warunek trzeba "uzbierać" co najmniej 70% czyli 21 pkt. Jeśli brakuje składa się podanie o zaliczenie sesji awansem.Ale musi niewiele brakować , żeby się zgodzili.Raczej u mnie do 2ch przedmiotów max jest możliwość wzięcia warunku.No ale czasem akurat mają warunki z 2óch najwyżej punktowanych przedmiotów i raczej wtedy jest to rozpatrywane pozytywnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Raczkowanie
|
Cześć ! Mam do was pytanie, chciałabym pójść na socjologie ale zupełnie nic nie wiem o tym kierunku. Może byłby ktoś w stanie przybliżyć mi ten kierunek? Czy jest o wgl ciekawy? Czy jest po nim praca? I oczywiście jak wygląda sprawa z wykładowcami, przedmiotami i specjalizacjami. ;> Z góry dzięki!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3762 | |
BAN stały
|
Cytat:
A jeśli chcesz wiedzieć jaki jest plan, jakie są specjalizacje to wejdź na stronę wydziału ek-soc i tam popatrz w plan socjologii, specjalizacje itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
Raczkowanie
|
Myślałam, że chociaż po tym kierunku będę miała prace. ;| Zupełnie już nie wiem gdzie złożyć papiery, żebym otrzymała po owych studiach pracę no i oczywiście, nie zanudziła się na nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zadaj sobie pytanie co byś chciała robić to po pierwsze a później się zastanów czy chcesz robić coś co będziesz lubić ale za marne grosze lub pracować w KFC czy wolisz pójść na coś co jest bardziej opłacalne ale mieć po tym pracę, tylko z tym fantem, że odbębniać swoje i cieszyć się, że już po robocie bo niekoniecznie to lubisz. Jakie masz zainteresowania? co piszesz na maturze? przejrzyj kierunki studiów (np na perspektywy) i wtedy sobie rozpisz na kartce za i przeciw kierunkom, które wpadły Ci w oko. Patrz też na plany studiów, specjalizacje, konkretne uczelnie i ich wymagania. Czy Ci się podobają przedmioty (pomijając zapychacze), czy wybrałabyś jakąs specjalizację itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Raczkowanie
|
Wiesz ja już studiowałam przez pierwszy semestr dziennikarstwo międzynarodowe. Podobały mi przedmioty z bloku dziennikarskiego ale te z jezykowe sie nudzilam i dlatego zrzygnowalam. Mysle nad zwyklym dziennikarstwie ale to chyba nie ma sensu. A moze wiesz jak to jest z kulturoznawstwem ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3766 | |
BAN stały
|
Cytat:
I wierz mi, zawsze znajdzie się jakiś przedmiot, którego nie będziesz lubić, który będzie Cię nudził a już na pierwszym roku to na 100% się taki znajdzie i za szybko według mnie zrezygnowałaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Raczkowanie
|
To nie była kwestia jednego przedmiotu. :< Wiem, że humanistyczne i pracy nie znajdę. W sumie interesują mnie takie rzeczy po których pracy nie będę miała i jestem o tym święcie przekonana. To mnie przeraża, ale cóż taką mamy rzeczywistość.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
BAN stały
|
Cytat:
Słuchaj, ja na informatyce miałam kulturę języka polskiego np. i kilka innych zapychaczy, tak jest na 1 roku i tak czy siak uważam, że za szybko się ewakuowałaś. Na drugim semestrze już jest lepiej a na drugim roku już najczęściej wybierasz specjalizację i wtedy masz tylko to, co chcesz mieć w planie, taka jest prawda. I na każdych studiach będziesz miała na pierwszym roku zapychacze, które trzeba przetrwać i nikt nie mówił, że to kwestia jednego przedmiotu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3770 |
BAN stały
|
dlatego mówię, że poddawanie się po 1 semestrze to głupota.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Zakorzenienie
|
dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Jeśli się chce mieć prace po studiach, to po prostu musimy mieć dużo praktyki i najlepiej skończyć jakiś kierunek ścisły bądź medyczny . ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
BAN stały
|
Podrzuciłabym Ci plan studiów ale aktualnie padła strona mojego wydziału
![]() Na pierwszym semestrze miałam przedmioty różne różniste: fizykę, analizę, algebrę, programowanie, kulturę języka polskiego, podstawy przedsiębiorczości, ochronę własności intelektualnej plus opcjonalne czysto informatyczne. Teraz mam w zasadzie samo programowanie, algorytmy, systemy operacyjne i matmę, matę i jeszcze raz matmę. Od 3 semestru mam tylko przedmioty informatyczne i statystykę. Od czwartego mam już tylko wybieralne i specjalizacyjne przedmioty, czyli tylko to, co sama sobie wybiorę. Ogólnie jak nie miałaś do czynienia z programowaniem to możesz nie dać rady. Ze 150 osób na drugi semestr przeskoczyło 70-80 osób a podobno na 4, jak już wchodzą specjalizacje, zostaje 40. Ale to na wydziale fizyki i informatyki stosowanej na informatyce inżynierskiej, gdzie połowa wykładowców to wykładowcy z polibudy i nie popuszczają. Jak jest na ek-soc to musi Ci ktoś inny powiedzieć a na matematycznym znajomi podkreślają, że jest sama teoria i na egzaminach wymagają recytacji książek, co do strony. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- dla mnie generalnie kierunki humanistyczne nie mają sensu ani przyszłości ale cały czas lgną na nie ludzie i to ich sprawa. Ja nie będę nikomu na siłę wciskać technicznych ani pchać na informatykę, po co mam sobie robić konkurencję. Dla mnie pedagogika, gdzie zwalniają nauczycieli nie ma sensu najmniejszego(chyba, że ktoś chce swoje przedszkole otworzyć, a tych jest za mało), kierunki takie jak socjologia czy psychologia też nie bo już jest przesyt absolwentów, więc po co więcej? a podobno dziennikarzami wcale nie zostają osoby po dziennikarstwie więc gdzie one są? na zmywaku. proste. no a prawo to tylko i wyłącznie znajomości. nieliczne jednostki dają radę bez znajomości. Ale zaraz zostanę zlinczowana przez studentów tych kierunków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Raczkowanie
|
Nie zostaniesz zlinczowana mają chyba trochę oleju w głowie i wiedzą co ich czeka ;P Jeszcze myślałam nad logopedią z audiologią, chciałam tam pójść rok temu no ale uparłam się na dziennikarstwo głupia ja!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na temat logopedii nic Ci nie powiem, nie mam o tym bladego pojęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3778 |
Raczkowanie
|
W takim razie: JEST KTOŚ Z LOGOPEDII Z AUDIOLOGIĄ ? Może ten ktoś zechciałby się ze mną podzielić swoją wiedzą na temat tego kierunku
![]() ![]() Edytowane przez dzasta18xd Czas edycji: 2014-03-05 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Przyczajenie
|
Cześć!Przede wszystkim chcę przeprosić jeżeli nie ten wątek lub inny błąd popełniłam pisząc tu i prosić o wyrozumiałość,bo to moj pierwszy post w ogole na wizazu.Mam taki mały problem.No okej.W sumie jest duży.Mianowicie:zrezygnow ałam ze studiów w trakcie sesji będąc już w III semestrze,podeszłam do kilku egzaminów i zdałam je z ocenami pozytywnymi.Sama poszłam do dziekanatu i podpisałam odpowiedni dokument dot.rezygnacji ze studiów,oddalam legitke itp.Pierwszy rok mam prawie zaliczony,to znaczy mam "warunek"z przedmiotu statystyka.Moje pytanie dotyczy tego,czy będę mogla na przykład ubiegać się o przyjęcie na studia na UŁ Wydziale Zarządzania na kierunek Zarządzanie ale od III semestru,coś na zasadzie wznowienia studiów ale na innej uczelni niż studiowałam,z warunkiem i takim rozgardiaszem?Oczywiście zdaję sobie sprawe z wysokich oplat z tym związanych,albo nawet innym trybem.Chodzi mi jedynie o to,czy moj pierwszy rok studiow jest calkowicie do kasacji czy istnieje jakas szansa na uratowanie go.Dodam,że nie wchodzi w grę powrót na moją dawną uczelnię(mam uraz).Proszę o odpwiedz dziewczyny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Zakorzenienie
|
co studiowałaś wcześniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.