|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
jeśli chodzi o moja wagę to to długa historia, ale jak narazie -4kg (licząc od startu diety takiej the best ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Raczkowanie
|
Redukcja:
I śniadanie: kabanos z łososia, pół chudego twarogu z całym jabłkiem i trochę jogurtu nat. Obiad: Łosoś w pomidorach, fasolka i marchewka gotowane z odrobiną masełka i bułeczki do tego sałatka i kolba kukurydzy. POdwieczorek: kawka z mlekiem ale bez cukru. Kolacja: i tu nie wiem... owoce?
#3783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Raczkowanie
|
hehe
![]()
#3785 |
Zakorzenienie
|
jaka spostrzegawczość?
![]()
![]() |
#3786 |
Raczkowanie
|
Ja na kolacje jem tuńczyka w puszce i do tego zrobiłam sobie sałatke z 1pomidora i pare plasterków ogórka. Może być?
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Jorelia, dziękuję za ocenienie. A ja byłam przekonana,że ta Activia jest zdrowa :O. Jak i zarówno płatki fitness.
#3787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dontknow: chodzi o to,że zauważyłaś.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3788 |
♥
|
niedowiarek 2 wiesniaki = za duzo białka w posiłku.
orzeszek ile tygodniowo jesz tunczyka , bo nie wiem czy wiesz ze jemy max2 puszki ze wzgledu na rtec która jest zawarta w nim
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2009-04-26 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Raczkowanie
|
ehh, czy ktoś oceni mnie?
pisałam już dziś, a nawet się przypominałam, o ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze Rrrrrr, proszę o ocenę:
Ś: wieśniak z jabłkiem z cynamonem i pł.owsianymi, kawa 40 minut basenu, 30 minut sauny O: zawijaniec z piersi z kurczaka nadziewanej pieczarkami w otrębach z 2 łyżkami kaszy gryczanej i ogórkami kiszonymi P: (raczej jakby deser, jadłam o 16) omlet z 2 jaj z zarodkami pszennymi, mlekiem, odrobiną siemienia lnianego, na niego brzoskwinia z puszki pokrojona drobniutko i wymieszana z łyżką wieśniaka (chciałam jog.nat., ale niestety nie ma już w lodówce) P2: sałatka z tuńczyka, odrobiny wieśniaka, ogórka kiszonego, cebulki K: nie bardzo mam pomysł, ale z tego co mam to wyjdzie mi chyba wieśniak z mieszanką studencką (Wiem, że dużo tego wieśniaka...ale nie bardzo mam pomysł na inne białko...) Na jutro planuję: Ś: wieśniak z otrębami ze śliwkami (jakieś 3 łyżki), do tego wkroję brzoskwinię z puszki 2Ś: 2 jaja sadzone + jakieś warzywko (pewnie ogórek z cebulką) O: pół opak. warzyw na patelnię z ryżem (na oliwie) z kawałkami piersi z kurczaka P: 2ga część sałatki z dzisiaj z tuńczyka itd... K: chciałabym wieśniaka z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem, i tak będzie, jeśli tylko dorwę rzodkiewki jutro... I jak? PS. Piszecie, że 2 wieśniaki to za dużo, ale jajek podobno przecież też za wiele jeść nie można, no a trudno jeść mięcho/rybę 3 czy 4 razy dziennie więc ja już nie mam pomysłów na białko...
#3791 |
Zakorzenienie
|
W.
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, 1 jabłko, łyżeczka cynamonu) Po: batonik coś w stylu Milky Way'a tylko w mini wersji Obiad: 4 małe koreczki śledziowe w oleju, 2 kromki razowca, 1 pomidor i troche ogórka zielonego ze szczypiorkiem Podwieczorek: kawa z mlekiem rozcieńczonym z wodą, 4 małe pierniczki z marmoladą w czekoladzie 20 minut na skakance 8 minute Abs Kolacja: 1 kromka razowca, jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem, pomidorem i ziołami (bazylia, zioła prowensalskie, oregano) Bardzo proszę o ocenę bo to pierwszy dzień wychodzenia z diety i sama nie wiem czy nie za dużo/za mało.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-04-26 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | |
♥
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Przyczajenie
|
Witam, od dawna obserwuje ten watek, jednak nigdy nie mialam odwagi napisac. Jestem na P, ale moje P jest dla wielu jak zwykle U (mam nadzieje, ze nie R...;/). Wciaz na tym tyje. Nie za duzo, tak 200-500g tygodniowo. Troszke sie przerazilam po przeczytaniu jadlospisow Vany, Kurcze...ona jadla dwa razy tyle co ja, a chyba az tak szybko nie tyla. Moze to przez to,ze mam tak mala wage ?(39 kg 162 cm - wiem...malo, ale 5 miesiecy temu bylo ok 31/32, wiec ide do przodu, wyprzedzam pytanie i odpowiadam- tak, chodze do psycho)
Wiec pisze moj dzisiejszy jadlospis (ocencie go prosze jako U) śniadanie - owsianka (4-5łyżek) + szklanka mleka + garsc cini minis + 30 g mieszanki studenckiej II sniadanie - jogobella ze zbozami (250 g) + jablko (duze..chyba ponad 200g) obiad - 2 duze ziemniaki, piers z kurczaka, ponad 150 g surowki deser - 4 duze ciastka 4 zboza podwieczorek - paola, duze jablko, garsc daktyli kolacja - beda 2 kanapki z chleba zytniego z jajkiem, szczypiorkiem, salata, pomidorem (oczywiscie z maslem) jak dam rade to cos wpadnie po kolacji mam nadzieje,ze nie jest tak zle... |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zakorzenienie
|
Oceni ktoś moje dzisiejsze raczej mało udane R ???
8:00 Ś-> grahamka+Delma+wędlina+po midor+herbata zielona 10:40 II Ś->grahamka+Delma+ogórek 12:00 O-> 3kotlety sojowe+musztarda+0,5szkla nki makaronu pełnoziarnistego+brokuł 14:40 P->brokuł/został z obiadu + herbata zielona 17:30 K->makrela w sosie pomidorowym Kiepsko, co nie? Jutro będzie lepiej... |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3796 |
Raczkowanie
|
a moje a moje?
z tą kolacją to chyba poszukam w wątku ![]()
#3797 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U (praktycznie ciągle W->P):
Ś: szklanka mleka koziego+ miseczka owsianki królewskiej+ duże jabłko+ trochę rodzynek IIŚ: jajecznica z 2 jajek+ pieczarki+ szczypiorek+ pomidor+ kromka chleba razowego O: ok. 240g cieciorki w pomidorach+ 40g kaszy gryczanej+ miska flaków wołowych w rosole P: sałatka z: rukola+ dużo oliwek zielonych+ dwie kuleczki mozarelli+ 1,5 pomidora+ szczypior+ przyprawy+ tuńczyk K: 200g krewetek+ jogurt naturalny 180g+ miseczka warzyw gotowanych na parze+ przyprawy Proszę o ocenkę bardzo serdecznie ![]()
#3798 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
śniadanie, jako najważniejszy posiłek dnia, powinien zawierać produkty zbożowe + białko + witaminy (warzywa/owoce). Pomysłów może być masę, zarówno ja, jak i inne wizażanki polecają owsiankę (płatki gotowane na mleku + serek biały + jabłko), ale mogą to też być kanapki z chleba razowego z jakąś wędliną, serem białym/żółtym, jajkiem i warzywami. II śniadanie - nie ma go u Ciebie wcale! w połowie czasu między śniadaniem a obiadem, powinnaś przekąsić jogurt lub serek z orzechami, warzywa, sałatkę owocową... obiad - w sumie nie mam się do czego przyczepić. podwieczorek - tu się wygłupiłaś. kawa z mlekiem to w ogóle nie jest posiłek, mogłabyś zjeść np. sałatkę z warzyw lub owoców, tuńczyka w puszcze. kolacja - owoce lepiej nie, bo to cukry proste, a na noc już nam nie potrzebne ![]() Rady te same, co do poprzedniczek - tłuszcze, warzywa, owoce.
" There is something in her eyes and I think it's fear " Edytowane przez Superchic(k) Czas edycji: 2009-04-26 o 18:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Przyczajenie
|
Dziekuje bardzo za ocene! Sprobuje wprowadzic powyzsze propozycje do mojego jadlospisu. Ciesze sie, ze nie jest tragicznie.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli to stan nawracający to najlepiej , wprowadzić do diety sporo przypraw: majeranek, kminek, ziele ang i liść laurowy, ostre: pieprz każdego koloru, papryka, imbir, cynamon, kardamon, ograniczyć surowiznę, soki, zimne napoje, nabiał i smazone tłuszcze. Oraz doraźnie , łykać codziennie kapsułki z probiotykami. Prowadzić sobie dzienniczek- wpisywac co się jadło i czy wzdęcie wystąpiło czy nie i kiedy- tak najłatwiej wytropić sprawcę, o ile jest nim coś co zjadasz.
![]() |
#3801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() PS Nie jestem wege ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() ![]() Tylko z tym jedzeniem wieczorami to ja mam największy problem... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3803 |
Raczkowanie
|
Fatalne U :
Śn: jabłuszko, jogurt truskawkowy Fruvita 150g O: talerz rosołu , dwie czubate łyzki ziemniaków , schabowy , duzoo mizeri P: lód śnieżka truskawkowa K: talerzyk sałatki z zupek chinskich z majonezem papryka groszkiem fasolka czerwoną ogorkiem itd , jabłuszko czuje że nawet na takim jedzeniu tyje ;( mam jakas obsesje
#3804 |
Zadomowienie
|
bardzo prosze o ocene mojego Rrrr
I. jajecznica z 2 jaj ze szczypiokiem i ogorkiem zielonym, kromka razowca II. kawałek sernika (dietetycznego, robionego przez mame ![]() III. makaron pełnoziarnisty durum z sosem (mielone mieso [wytopiony i odlany tluszcz] z koncentratem pomidorowym) IV. płatki fit z mlekiem (i kandyzowanymi owocami) NNKT dostarczylam w postaci wiesiołka ![]() wiecej nie jestem w stanie zmiescic, pozno wstalam i pozno ide spac.
![]() |
#3805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bede jadla jednak to maslo,bo strasznie lubie chleb ciemny z maslem ![]() Superchick!!!! kope lat Kochana ![]()
![]() |
#3806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadal też proszę o ocenę moich Rrrrr
![]() |
#3807 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety mialam ;( a moze i dalej mam sama nie wiem .. waga to tak 46 kg a twoja ;*
![]() |
#3809 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dokladnie ;( mam 170 cm
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.